Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül a rotavírus elleni védőoltás (3 db)

Mennyibe kerül a Rotavírus elleni védőoltás?

Legjobb válasz: Attól függ, melyiket kapja. Van 3x-i, és 2x-i oltás. Mi ez utóbbit adattuk be kisfiamnak, és 2x 17900 Ft-ba került.

Attól függ, melyiket kapja. Van 3x-i, és 2x-i oltás. Mi ez utóbbit adattuk be kisfiamnak, és 2x 17900 Ft-ba került.
Hétfõn kapja meg, azaz holnap. 2-szer kell kapnia, ez az adag 18 500 Ft volt, pénteken lett kiváltva.

Megveszitek a Rotavírus elleni védőoltást? Mennyibe kerül?

2 hós a kislányom és van egy 3 éves fiam aki szeptemberben kezdi az ovit. Félek, hogy elkapja majd a közösségben ezt a betegséget és hazahozza a picinek. Úgy tudom kétféle oltás van 2 ill. 3 lépcs?s. A 2 lépcs?s mennyibe kerül? Mennyiért adja be az orvos, nálunk az a hír járja, hogy mégegyszer annyit elkér az orvos a beadásért mint amibe kerül az oltóanyag. Aki beadatta, annál hogy volt? Szájon át adják, de akkor a szül? miért nem adhatja be? Okozott az oltóanyag hasmenést vagy valamien panaszt vagy lázat? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Mi tegnap adattuk be az elsõ adagot. Azt ne felejtsd el, hogy 6 hónapos koráig be kell adni a 2 vagy 3 adagot. Azért nem adhatja be a szülõ, mert ez egy oltás, aminek szerepelnie kell a kiskönyvben. Ha nem a doki adja be, akkor hogy vállalna rá felelõsséget?

Én beadattam, mert az unokaöcsém elkapta, és majd két hétig volt kórházban az anyjával, senkinek nem kívánom azt amin keresztülmentek. Lehet, hogy csak felhajtás, de ha láttátok volna szegénykét, ti is elgondolkoznátok. Nem bánom, hogy beadattam, legalább én megtettem mindent, hogy ne tegyem ennek ki a kicsit.
Mi tegnap adattuk be az elsõ adagot. Azt ne felejtsd el, hogy 6 hónapos koráig be kell adni a 2 vagy 3 adagot. Azért nem adhatja be a szülõ, mert ez egy oltás, aminek szerepelnie kell a kiskönyvben. Ha nem a doki adja be, akkor hogy vállalna rá felelõsséget?
Én nem vagyok oltáspárti, de úgy hallottam én is, hogy igen magas a vakcina ára, kb 20-30 ezer ft-ba kerül. Én megkrdeztem a gyermekorvosunkat, õ sem javasolta a beadását. A nagyobb lányom 10 éves, amikor õ kicsi volt, még nem is hallottunk a rotavírus létezésérõl, mostmmeg a csapból is ez folyik. Persze a vakcina gyártójának fontos, hogy megvedd a terméket, és beoltasd a gyermekedet. Ha rendezett körülmények között éltek, alapvetõ higiéniás szabályokat betartjátok, nem hiszem, hogy kiemelt kockázatot jelentene a kicsire ez a vírus. Kérd ki a gyermekorvosotok véleményét is. ( H1N1 körüli hisztéria nekem pánikkeltésnek tûnt, mára bebizonyosodott, hogy az is volt. E körül is valami ilyesmit érzek)
Nem adattuk be, anyagi okok miatt. De ha lett volna rá, akkor sem. A védõoltás csak 2 törzs ellen véd, a Rotának meg 40 valahány van, ha jól emlékszem. Így teljesen felesleges pénzkidobás. Költsd azt a pénzt a babára.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom megoszlanak a vélemények. Tény, hogy nem csak a rota van, calici vírust is elkaphatja meg még ki tudja hány betegség van ami hányással-hasmenéssel párosul. A rokonságban van ovis kislány, de nem volt járvány náluk ebben az évben (pedig a közeli kórházban volt, mert osztályt is lezártak akkor). Szóval beadatnám is , meg nem is. Nehéz dönteni. De az biztos, hogy nálunk a körzetis orvos pénzt kér a nem kötelezõ oltások beadásáért -micsoda szemétség már- megvesszük a drága oltóanyagot, meg még az orvosnak is perkázzunk.
2x17.000.- én csak ezt ismerem. nem adatnám be. mellékhatásokról a gyógyszertár ill. az oltásban található ismertetõ ad infot. nem kérhet el 34.000- hogy beszúrjon egy tût a gyerekbe....
Mi beadattuk, nem volt 20 ezer darabja és szájon át adta be a doki, ingyen. 2 oltás volt eddig, szerintem nem lesz 3., de majd legközelebb rákérdezek. Nekünk a doki javasolta egyébként.
Kedden adattuk be a második, egyben utolsó adagot. Darabja 18.900 Ft. Az elsõnél mellékhatást nem tapasztaltunk, most azonban 2 napig nagyon nyûgös volt a babám.
Beadattuk.
Nem adattam be, nem anyagi okokból. Azért, mert van 100 más hasmenéses vírus, ami ellen nem véd.
A fiam megkapta, de nekünk egy fillérbe sem került, mert a városunk egy pályázatot megnyert és felvettek minket az oltási listára megkérdezés nélkül, szerencsénk volt.
Ja... Doki néni azt mondta még hogy volt másik gyereke akinél vaciláltak a szülök. Náluuk ugy volt hoogy a 3részletet felosztották. Egyik felét anyai szülõt, másikat apai szülõk, a 3at meg a gyerek szülei a fiatalok fizették. S állitolag azért drága ennyire mert ha nem adják be akkkor meg a pelenka a drága meg amit a szülõ kiesik a munkából... Ha kórházba kerül. Egyébként az én picimnek volt infuzió a fejében és azt is elég rossz volt látni.Cukra nem volt rendben:(
Mi is most gondolkodunk rajta. Nekem is 9hetes mult tegnap a babám. A védõnéni azt mondta hogy nem muszáj beadatni, ha hány meg lázas, meg hasmenése van ugyis visszük a dokihoz(2lépcsõset adná be).Doki nénink meg javasolja...(Õ meg a 3asat) Szülõk is mást mondanak.Nagymamám még pénzt is adna bele nehogy az õ elsõ dédunokája beteg legyen, másik nagyi meg szeritn nem kell.. Mi se állunk ugy anyagilag hogy megvegyük. Õ még itthon van, tesója sincs akitõl megkapná.. 15-20ezerbe kerül mindkettõ.Szerintem az gerinctelenség lenne hogy mégegyszer ugyanannyit elkérni egy szuriért mint amibe került. Én egyébként a kullancs ellenit és a bárányhimlõ ellenit se adatom be neki. Szegényke ezt az elsõ kötelezõt is rosszul viselte. 2órán keresztül sirt, szopi se nyugtatta meg:((( Egyébként 2-3-4, 3-4-5 és 4-5-6igy lehet a 3asat beadni. Nagyon nehéz kérdés. (Szerintem nagy hülyeség..)
átvitt értelemben irtam ....
Én is úgy tudom, h 30-40e között van az ára. Sajnos ennyi "fölösleges" pénzünk nincs, így nem adatjuk be. Mikor szültem, a szobatársam picije rotás lett. Már ott elkaphattuk volna, de szerencsére nem. Más betegség is jár hányással meg hasmenéssel. Azt is túlélik. Ennyi erõvel 100 meg 100 oltást is beadathatnánk. Kap szegényke így is épp elég szurit. V
Elõzõ vagyok: semmi gondja nem volt tõle a kicsinek.
Én sem adatom be.
18.000 Ft volt oltásonként, mi beadattuk, két lépcsõs volt. Szájon át kapta. Amiért beoltotta, az orvos nem kért külön pénzt.
17800 volt egy oltás, a kettõ így 35.600. A doki simán beadta, egy vasat sem kért érte. Szájon át adták, de nem tudom, mi miért nem adhatjuk be, én pl. a gyógyszereket is így adom be:) Semmilyen panaszt nem okozott, se hõemelkedés, se nyûgösség, semmi.
18-22 ezer között van darabja a 2 lépcsõsnek. A 3-asat nem tudom. Én nem adattam be, nem volt rá keret. Nálunk az orvos semmelyik oltás beadásáért nem kért külön pénzt. "Csak" az oltóanyagot kell kifizetni.
Nagyon sokáig tanakodtunk, míg az utolsó pillanatban beadattuk. 2 oltás, és olyan 17000Ft körül volt darabja. nem voltam meggyõzõdve róla, hogy jól döntöttünk, de ez megváltozott, amikor kórházba kerültünk 6 hónaposan. más miatt voltunk ott, de rota járvány tört ki az osztályon. áldottam az eszem, hogy mégis megkapta, így nem fertõzõdött meg. pont elég volt az aktuális betegség.

Mennyibe kerül körülbelül a rotavírus elleni védőoltás? És a pneumococcus?

Legjobb válasz: A pneumococcus szeptembertõl ingyenes lesz, mi a dokinkkal konzultálva megvárjuk az õszt, nyáron úgysem gyakori a pneumo-fertõzés. A rotát sajnos nem tudom. 3 hós kislány anyukája

A pneumococcus szeptembertõl ingyenes lesz, mi a dokinkkal konzultálva megvárjuk az õszt, nyáron úgysem gyakori a pneumo-fertõzés. A rotát sajnos nem tudom. 3 hós kislány anyukája
szia! az a fajta rotaelleni amit mi kapunk 17000 ft darabja és 3 szor kell beadni.de van olyan fajta is mit kétszer.bár mi valamilyen akció keretében ingyen megkaptuk :) de a védõnõ mondta hogy ennyibe kerülne
A pneumococcus szeptembertõl is csak a 2 éven aluliaknak lesz ingyenes! Pillanatnyilag -úgy hallottam- 16 000 Ft.
Nekünk most volt rotavírusunk és 22000ft/db az umpulának 3 ampulából áll, de az én kislányomnak már nem adják be, és milyen jó hogy adassuk be a gyerekünknek az ellenanyagot de 66.000 ft-ot kaparjunk össze!
Amit mi vettünk rota vakcinát neki azt 1 és 3 hósan kapta, szájon át. 19 000 volt majdnem darabja. :( A másikat még lehet adni neki én úgy tudom, csak egy éves kor beltötése után.
Szia, mi a ROTARIX nevû oltást kaptuk ROTA ellen. Ezt kétszer kell adni, és 18000 Ft/db. A másik a ROTATEK, azt háromszor kell adni és 15000 Ft/db.
És a ROTATEK mire jó és azt mikor kell beadni a kicsinek?
A Rota ellenit pont tegnapelõtt kérdeztem meg a dokitól, aki azt mondta, hogy összesen 35000 Ft. Egyébként õ nem javasolta. Azt mondta, hogy néhány nap alatt a betegséget át lehet vészelni, és 100 esetbõl egyszer fordul elõ, hogy a baba olyan sok folyadékot veszít, hogy egy napra kórházban infúzióra kell kötni. Persze nem lebeszélni akarlak, mert szerintem minden anyukának (pontosabban szülõknek) magának kell eldöntenie. Csak a gyerekorvosunk véleményét akartam megosztani veled. A másik oltásról nincs infóm.
Ma vettük meg mind a kettõt , és 22.000 Ft-ot fizettünk értük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!