Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül Rota (8 db)

Ti beadattátok a rota elleni oltást? Mennyibe kerül?

Szeretnénk beadatni, tapasztalatokra lennék kíváncsi..

Legjobb válasz: 36E ft. Mi nem adattuk be. Barátnõm beadatta az ugyanolyan korú lányának, rá 2 hónapra majd' 2 hetet feküdtek kórházban, elkapta a rotát.

36E ft. Mi nem adattuk be. Barátnõm beadatta az ugyanolyan korú lányának, rá 2 hónapra majd' 2 hetet feküdtek kórházban, elkapta a rotát.
Nem adattuk be, csak minden oltásból a kötelezõt. Nem a pénz miatt, hanem mert nem vagyunk oltás és gyógyszer pártiak. 2 éves és sosem kapott még gyógyszert. Ha szükséges lesz, fog kapni, de eddig bevált a citrom, fokhagyma, gránátalmalé stb stb.
NEM!
Én beadattam, 40ezer ft volt a kettõ. A felét viszont kiköpte, remélem azért hatásos, 1 éves, eddig nem volt rotás a környezetünkben.
Én is beadattam volna, ha nem szájon át adagolható lett volna. Mivel az én kislányom "bukós" volt, nem láttam értelmét, hogy beadassam neki, és aztán ugyanazzal a lendülettel meg is szabaduljon tõle. (vagy egy részétõl) Akinek "bukós" babája van, semmi értelme, hogy beadassa neki. Egyébként a kislányom elkapta a rotát (ez az egy olyan oltás volt, amit nem adattam be neki, a fent leírtak miatt), 5 napig volt kórházban. OFF: Mondjuk nem értem, hogy miért nem "csinálják" meg szuri formájában (is), gondolva az ilyen babákra.
en minden oltas elott ezt teszem fel magamnak: ha elkapja a kicsi el tudnak e szamolni a lelkiismerettemmel, hogy ezt most lehet meguszta volna, vagy sokkal kevesebbet szenvedne. Tedd fel magadban a kerdest, es fogod tudni a valaszt. En beadattam, semmi gond nem volt az oltas utan.
Én orvosként, csak ajánlani tudom. Úgy gondolom, aki megteheti, hogy beadassak, mert van rá keret az mindenképp tegye meg. Hisz lehet, hogy épp teljesen kivédi a rotát, ha nem, akkor is enyhébb lefolyásúvá teszi a betegséget!!
Nem adattam be , mert nincs rá pénz , ha lenne akkor beadatnám.
Nem adattam be, mert több orvos ismerõsöm nem javasolta.
2gyermekemnek beadattamóm, és most a 3.nak is aktuális lesz. Nem viselte meg õket, csak le kell nyelni, nem volt utána semmi bajuk. Tesóm nem adatta be a gyereknek, mert minek (nem a pénzen múlt, csak a védõnõ szerint nem minden ellen jó az sem bla-bla), 2 hétig volt a gyerek a kórházba. Aki látott már ilyen gyereket az soha nem fog elgondolkodni azon, hogy megkapoja-e vagy sem. Ha van esély, hogy ezt x%-bam megelõzzük, akkor igen, be kell adatni.
2011-ben adattam be a lanyomnak. 40ezer volt a 2db. 2 ill. 4 honaposan kapta meg. Volt rotas tarsasagban 1ev korul. Nem tudta senki se a3-as ikrekrol, hogy rotasak. Nem volt tunetuk. Kb. 10 gyerekbol 7 kapta el. Abbol 2 ugyanugy be volt oltva, mint a lanyom. O amugy sem egy beteges fajta. Eddig egyszer volt beteg 20honap alatt, akkor is folyt az orra kicsit. A kovetkezo gyermekunknek is beadatjuk. Amugy meg ved kb. a rota virus 10-15 fajtaja ellen. Kozben pedig millio+1 fajtaja van.. Sajnos ez az oltas nagyon penztarca fuggo!!!
Én beadattam a lányomnak!Egy oltás 19 ezer, kettõ kellett, így 38 ezer lett a vége.De nem bánom. Sajnos sok borzasztó esetet láttam a munkám során, amit a Rota okozott.(gyermekápoló vagyok) Tény, hogy nem véd minden faj ellen, de nem akartam kockáztatni.Számos csecsemõt, és idõsebb gyereket láttam, kiszáradva, infúzióra kötve, lesoványodva, az állandó hányás-hasmenéstõl.Én ezt nem bírnám elviselni, ha a saját gyerekem így járna!
elsõ baba: koraszülött lett, amikor hazahoztuk, a városban rota-járvány volt és a férjem pedagógus. A kis súlyú babánál kicsi súlyveszteség is nagyon veszélyes lett volna, ezért orvosi ajánlásra beoltattuk, és nem bántam meg, a férjem kh-ba is került akkortájt a rota miatt, én is nagyon beteg lettem, a kicsinek meg egyetlen napig ment a hasa és nem fogyott egy dekát sem! Hogy aztán pont ezeket a törzseket védte-e ki az oltás , vagy csak szerencsénk volt nem tudom, de nem bántam meg, hogy összekuporgattam az oltásra valót. 2. baba: normál idõre, normál súllyal született, járvány-helyzet sem volt, a fiam viszont iszonyat bukós volt, hányóbélának becézgette a család szegénykémet, tuti az oltást is azonnal kihányta volna.... nem oltattam be. Tény, hogy a két gyerek közül az elsõnek azóta sem volt hasmenõs betegsége, a kisebbnek már többször is... (4, 5 és 3 évesek)
nem adattam be, mert nem minden ellen véd a rotán belül sem! A gyerekorvosom és a védõnõm is mondta, hogy nem tanácsolja, de persze az én döntésem, így amellett döntöttem, h nem!
30 körül van, igen. Mi beadattuk. Szomszédban elkapta a kislány, 2 hétig voltak kórházban. Kiszáradás veszélye miatt. Sajnáltam nagyon. Bár enélkül is beadattam volna.
nem adattam be.1 oltás 18.000 ft
Beadattuk. 2x 19 eFt. Egyébént bukós a babám, de mindkét alkalommal megmaradt benne a szer. Utána elég sokáig tartottuk függõlegesen.

Mennyibe kerül egy 5-6 hetes roti táplálása? Etetése? Eltartása? (Legdrágább, legolcsóbb)

Legjobb válasz: 5-6 hetes korban még a mamájánál a helye. Ha nagyon korán van elválasztva akkor szüksége van anyatej pótló táplálékra is. Miért érdekel hogy mennyi 5-6 hetesen a táplálása? Na mindegy. Amúgy a legolcsóbb a tesco-s száraz táp de azt nem ajánlom de az fillérek. A legdrágább meg 5-6 ezerért vehetsz 4 kilós minõségi tápot. De nézelõdj ezen: www.webkutya.hu ezen minõségi száraz tápok konzervek is vannak. 5-6 hetesen még nem drága az etetése még ha minõségivel eteted se mivel avval amúgy is lényegesen kevesebb táp kell. Ha más kérdésed van írj.

5-6 hetes korban még a mamájánál a helye. Ha nagyon korán van elválasztva akkor szüksége van anyatej pótló táplálékra is. Miért érdekel hogy mennyi 5-6 hetesen a táplálása? Na mindegy. Amúgy a legolcsóbb a tesco-s száraz táp de azt nem ajánlom de az fillérek. A legdrágább meg 5-6 ezerért vehetsz 4 kilós minõségi tápot. De nézelõdj ezen: http://www.webkutya.hu ezen minõségi száraz tápok konzervek is vannak. 5-6 hetesen még nem drága az etetése még ha minõségivel eteted se mivel avval amúgy is lényegesen kevesebb táp kell. Ha más kérdésed van írj.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Azért érdekel, mert nemsokára elhozunk egy picikét és nem ez az elsõ hogy mindenki azt mondja nekem hogy nagyon korai elhozni ilyen kicsin (6hetes). Kicsit félek, hisz mi lesz ha nem eszik?Stb? Ez az elsõ és nem akarom hogy bármi baja legyen. Ugyanakkor félek attól is hogy lelkileg se sérüljön h elválasztjuk 6 hetesen. Ennyi.
6 hetesen ne hozd el.. Tenyésztõ oda sem adja ennyi idõsen! Szaporítótól veszel kutyát? :S Csak óvatosan!
enni eszik már 6 hetesen, nem itt van a kutya elásva:S
de mért nem maradhat 8 hetes koráig, nem értem:S
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták (nem szaporító) hogy el lehet hozni 6 hetesen nem gond. Egyik helyen azt olvasom, 6 hetesen is el lehet hozni másik helyen h nem szabad. Egyik helyen írják hogy a szocializáció szempontjából a legjobb 8 hetesen, a másik helyen írják hogy mindegy ebbõl a szempontból!
A kérdező hozzászólása: Megköszönném ha segitelnél, web címekkel és msn címmel is:D

Mennyibe kerül egy roti? Kennelek?

Sajnos le kellett mondanom a kedvenc fajtámró, mert a szimpatikus kennelben (csak az az egy volt szimpatikus) csak nagyon soká lett volna kiskutya és annyit nem bírok ki kutya nélkül ezért úgy döntöttem, hogy a második kedvenc fajtámat a rottweiler választom

Legjobb válasz: És, ha kiköltözök némt országba eltûrik ,hogy vágva van a farka?

A kérdező hozzászólása: És, ha kiköltözök némt országba eltûrik , hogy vágva van a farka?


A Prevenar és a Rota vírus elleni ajánlott védőoltás mennyibe kerül Németországban?

Legjobb válasz: A rotavirus elleni 70eu körül volt,ha jol emlékszem. De a mi betegbiztositonk pl fizette utólag. (barmer)

A rotavirus elleni 70eu körül volt, ha jol emlékszem. De a mi betegbiztositonk pl fizette utólag. (barmer)
A kérdező hozzászólása: 70 Euró összesen vagy darabja? Mi az AOK-nál vagyunk biztosítva, nem tudod véletlen, hogy az fizeti-e?
Egy alkalom került annyiba, ha jol emlékszem. De kérdezd meg a patikában, az a biztos. Talán azt is tudjak majd, hogy aok fizeti e. Én sajnos nem vagyok biztos benne. Kicsit ugy rémlik mondtak, h másik állami nem fizetni. De kérdezz rá!a gyermekorvos is rögtön tudni fogja. Merre éltek?
Szia! Ezt találtam egy fórumon. "Ich lasse meinen Sohn gerade gegen Rotaviren impfen und gehe dann zur AOK und dann bekomme ich die Kosten (ca. 200) erstattet. Ich habs also noch nicht zurück, man hat mir aber bei der KK im Vorfeld gesagt, dass ich die Kosten wieder bekomme." Szerintem fizeti a betegbiztosítód. Olvastam a neten 60 eurót is, szóval lehet, hogy nem emlékszem teljesen jól, de nagyjából 60-70 euró egy alkalom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Mi Oedheimben élünk (Bad-Würtemberg).

Van egy 4 honapos roti kiskutyám és a veszetség elleni oltást mikor kell beadni neki? és az kb. mennyibe kerül? Köszii

Legjobb válasz: http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Ha egyszerre többet adnak, az általában kb 4000 szokott lenni, egy oltás 1000-1500 ft.

http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Ha egyszerre többet adnak, az általában kb 4000 szokott lenni, egy oltás 1000-1500 ft.
Ha végeztetek már a kölyök oltási programmal, akkor igen, lehet. 1 éves korában majd meg kell ismételni a kombinált oltással együtt, utána pedig évente ismételni mindkettõt. A doki nem mondta???
Ja, és én tavaly júniusban 3000Ft-ért adattam a veszettségit, 3500-ért pedig a kombináltat. Várostól és orvostól függ, valamint az oltóanyag márkájától is. Kombináltnál a több összetevõjû általában drágább, de érdemes azt beadatni.
Hivatalosan 3 hónapos koráig meg kell kapnia, tehát mielõbb!

Rota vírus ellen beoltattátok a babátokat? Mellékhatások? Mennyibe kerül? Vagy ingyenes már ez is?

Legjobb válasz: szia! 2 szájon át adható oltásból áll. 18000 Ft/db :( utánna egy hétig fájdogált a hasa. Nem volt vészes. 24 hetes koráig kell mindkettõt beadni 4 hetes különbséggel.

szia! 2 szájon át adható oltásból áll. 18000 Ft/db :( utánna egy hétig fájdogált a hasa. Nem volt vészes. 24 hetes koráig kell mindkettõt beadni 4 hetes különbséggel.
Szia, én beoltattam a picit.Van 2 és van 3 db-ból álló oltás is, mi a 2 db-osat adattuk be, az 18000 Ft/db, mint ahogy elõttem is írták.Sajnos ez nem ingyenes. Nálunk nem volt mellákhatás, 6 hós korig kell beadatni 2 hós kor után, 4 hét különbséggel.
Szia! Mi is beadattuk. 2*18ezer volt, plusz a dokinak alkalmanként egy ezrest kellett fizetni, mivel nem kötelezõ oltás volt. Nálunk semmi mellékhatás nem jelentkezett!
Nekünk most kapta meg az elsõt és semmi mellék hatás. 2*18000 Ftba kerül+ dokinak alkalmanként 1000ft.
Mi beadattuk, a 2 db-osat. Az 1. után enyhén csökkent az étvágya, de másnap semmi baja nem volt. 2x17000 Ft körül volt. A dokinak nem fizettünk külön, mert a kötelezõkkel kapta: ilyenkor felénk (Szeged) nem kell fizetni. Meg ez szájon át adandó amúgy is.
Mi most töltjük a 4.hónapot és úgy döntöttem hosszas gondolkodás, utánaérdeklõdést követõen, hogy én nem adatom be.Mind a dokináni, mind a védõnõ azt mondta, hogy inkább csak olyan babáknak ajánlatos aki huzamosabb idõt tölt társaságban(bölcsi)
Én csak a kötelezõeket adatom be neki, hogy azokkal dolgozzon a kis szervezete elõször és alakuljon ki a rendes védettség...

Mi okozza a rota vírust? Mennyibe kerül az oltás?

Legjobb válasz: Itt választ kapsz: http://kismamaknak.freeblog.hu/archives/2008/10/07/Ajanlott_..

Hasznos az oldal, pl. azert, hogy tudjam, melyik oltas kulonleges neve mit is jelent igazabol.
18.000 Ft az oltás, de hogy mi okozza? Passz...

Mennyibe kerül a Rota vírus elleni védőoltás, kell-e ismétlő belőle és milyen idős korban kell beadatni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom 2 oltást kapnak egymás után. És asszem 18000 ft egy db! de ha tévedek Bocsi!

Én úgy tudom 2 oltást kapnak egymás után. És asszem 18000 ft egy db! de ha tévedek Bocsi!
Az egyik fajta összesen 39000Ft 2 oltásból áll, és 6 hónapos kora elött kell megkapnia a babának
18000 darabja és 2 kell 1 hónapos különbséggel, legkésõbb 6 hónapos korig be kell fejezni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az infokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!