Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül MRI vizsgálat (3 db)

Koponya MRI vizsgálat. Mennyibe kerül?

Sziasztok! Vigyálatra küldött az ideggyógyász. A kérdésem, hogy ilyenkor kell majd érte fizetni? Tudna segíteni aki volt már ilyenen? (Csak mert olvastam hogy valakinek fizetni kellett.) A másik kérdés, hogy a kontraszt anyag beadása után "ületnek" valahány percig, vagy egyb?l csinálják a vizsgálatot? (Arra lennék kíváncsi, hogy összesen hány percembe kerül majd :) ) Köszönöm!

Legjobb válasz: nekem szív mri volt, nem fizettem semmitt érte, orvos utalt be, elõször befektettek a gépbe, rám rakták a monitorhoz tartozó elektródákat,majd beadták fekve a kontrazstanyagot, olyan volt mint az infúzió, és betoltak a gépbe

nekem szív mri volt, nem fizettem semmitt érte, orvos utalt be, elõször befektettek a gépbe, rám rakták a monitorhoz tartozó elektródákat, majd beadták fekve a kontrazstanyagot, olyan volt mint az infúzió, és betoltak a gépbe
Ha doki utalt be, akkor 'elvileg' ingyenes (bár ebben a hálapénzes világban a franc tudja mi a helyzet). Én voltam kb. 10 éve MRI-n, nem kellett fizetnem érte. Kontrasztanyag nálam kimaradt, de elvileg sima MRI-nél azonnal csinálják a vizsgálatot a beadást követõen. A PET-CT vizsgálatnál kell a kontrasztanyag megivását követõen egy órát ücsörögni. A vizsgálat ideje függ a vizsgált területtõl is. Nekem az agytörzs körül nézelõdtek, az 15 perces volt. Mondjuk egy mellkasi felvétel nyilván több idõt vesz igénybe, de tudomásom szerint max. 45-60 perc körül szokott lenni az MRI, szóval ebbe az idõbe mindenképp bele kell férjen.
elsõ vagyok, nekem 2x csináltak mri.t, egyszer 45, másodszor 60 perces volt
Én minden évben járok, mert ellenõrzik az agyalapi mirigy daganatom. Akinek van TB-je, annak mindenkinek ingyenes a vizsgálat beutalóval. Akinek nincs annak nem tudom pontosan mennyi. (az én sella mr vizsgálatom 45000 Ft lenne TB nélkül azt hiszem, a teljes koponya gondolom több. A hálapénzt nem értem, a vizsgálat alatt nem is találkozol az orvossal. Nálam úgy néz ki mindig a dolog, hogy 6-8 percet fekszek a gépben (csak a fejem van bent egy rögzítõ sínnel. A 6-8 perc után kihúzzák a sínt, amin fekszek a gépbõl. Nekem nem szabad megmozdulni ilyenkor sem. Beadják kb. 10 mp alatt a kontrasztanyagot, aztán egybõl tolnak is vissza a gépbe. Sehol semmikor nem kell ücsörögni, a kontrasztanyag egybõl bejut oda ahova kell. Ezután megint fekszek 6-8 percet a gépben. Miután vége, kihúzzák a sínt, kiengedik a fejem és elköszönnek. Köszönésen kívül soha másképp nem foglalkoztak még velem.

Egy kutyának mennyibe kerül az MRI, vizsgálat?

Legjobb válasz: 70 ezer forint körül van, és Kapsváron csinálják. (vagy legalábbis én errõl tudok csak)

70 ezer forint körül van, és Kapsváron csinálják. (vagy legalábbis én errõl tudok csak)

Mennyibe kerül egy MRI vizsgálat?

tb támogatás nélkül.

Legjobb válasz: Én voltam egyszer,aláírattak velem egy csekket,amit a rendelõintézetnek küldtek,ahonnan beutaltak(ezen 15.000ft szerepelt).Persze "magánakcióban" gondolom több.De ha problémád van,akkor szakorvossal utaltasd be magad,az számodra ingyenes.

Én voltam egyszer, aláírattak velem egy csekket, amit a rendelõintézetnek küldtek, ahonnan beutaltak(ezen 15.000ft szerepelt).Persze "magánakcióban" gondolom több.De ha problémád van, akkor szakorvossal utaltasd be magad, az számodra ingyenes.
TB nélkül 40-50 ezer Ft-tól a csillagos ég, attól függõen, hogy mely testrészedet kell vizsgálni.
A PET CT 250.000, - Ft, az MRI-re nincs informáciom. De tutibb a pet!
jah, TB nélkül nem...(bocsi, most olvastam)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!