Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül általános (24 db)

Mennyibe kerül általánosan egy shaolin kung fu edzés?

A honlapokat nézem de sehol semmi err?l az információról.

Legjobb válasz: Hívd fel a honlapokrol a tanárt.Mert nagyon különbözhet:S szerintem olyan 5-10ezer ft közt lesz.

Hívd fel a honlapokrol a tanárt.Mert nagyon különbözhet:S szerintem olyan 5-10ezer ft közt lesz.
A kérdező hozzászólása: egynél megtaláltam ott 6000Ft. És mindenki el van ájulva, h az miylen olcsó :D

Mennyibe kerül egy általános állatorvosi vizsgálat egy cicának?

Egy 2 hónapos cicát fogunk befogadni, és szeretnénk tudni, hogy mekkora állatorvosi költségekre számíthatunk (még nem látta ?t eddig orvos, de a mostani gazdája szerint teljesen egészséges).

Legjobb válasz: Mindenképpen a környéken található állatorvosi rendelõkben érdemes tájékozódnod, mert ez teljesen változó. A mi cicánknak az éves oltása pl. 2000 Ft körül szokott lenni. Az általános vizsgálatok is 2-3000 Ft körül mozognak. De ha már labor, vagy vérvizsgálat is kell, akkor ezek az összegek gyorsan növekednek.

Mindenképpen a környéken található állatorvosi rendelõkben érdemes tájékozódnod, mert ez teljesen változó. A mi cicánknak az éves oltása pl. 2000 Ft körül szokott lenni. Az általános vizsgálatok is 2-3000 Ft körül mozognak. De ha már labor, vagy vérvizsgálat is kell, akkor ezek az összegek gyorsan növekednek.
Rendelõnként változó, az elõzõ cicámnál az elsõ vizsgálat oltásokkal, bolhátlanítással és féregûzéssel 12 ezer (!) Ft volt. Az új cicámnál másik rendelõben érdeklõdtem, ott az elsõ oltás vizsgálattal 3500, féregûzés kb. 2000. Úgyhogy érdemes elõtte tájékozódni!
Szia! Ez orvosfüggõ, s körzetfüggõ. Vannak pénzéhesek, s van aki egy elszánt állatdoki. Nekem hatalmas a szerencsém, mert nálunk Hatvanban nagyon jó a doki. Én rákérdeztem nála, honnan a hatalmas árkülönbségek, s õ csak mosolyogva annyit mondott, hogy õ az Állatorvosi Kamara díjai szerint dolgozik, ami hivatalosan ezer Ft-tól párezer Ft-ig terjed csak. Mások pedig letojják a Kamara díjszabását, s önkényes ármegállapítás van. Érdeklõdj diplomatikusan mindenképp a te körzetedben lévõ árakról. Szia!

Ha közmunkaprogram miatt kell mennem általános alkalmassági vizsgálatra, az mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A munkaalkalmassági vizsgálat a dolgozónak pénzébe nem kerül, azt a munkáltató köteles fizetni. 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezésérõl

A munkaalkalmassági vizsgálat a dolgozónak pénzébe nem kerül, azt a munkáltató köteles fizetni. 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezésérõl
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Az eljegyzési gyûrû rendszerint arany és köves. Ha gyémánt benne a kõ, akkor sokba kerül.
Azért azt is vegyétek figyelembe, hogy az eljegyzési gyûrût a karikagyûrû mellett illik hordani, ugyanazon az ujjon. Tehát nem árt, ha illenek egymáshoz. Tehát egy vastag sárga arany karikagyûrû mellé nem illik vékony ezüst eljegyzési gyûrût tenni. És a nagyon csicsás eljegyzési gyûrû csak sima karika mellett érvényesül, diszített karika mellett nem. Természetesen nem számít, mivel kérik meg az ember kezét, de a kérdezõ ezzel nem megy semmire, õ azt kérdezte, hogy szokás az ilyesmi. Ha azt mondjuk, hogy mindegy, azzal nem segítünk. Majd õ eldönti, számít-e ez a barátnõjének vagy nem. No meg az sem árt, ha a kérdezõ figyel a lány stílusára, ha visszahúzódó típus, nem vesz harsány hivalkodó gyûrût, és ha a lány az arany ékszerekért van oda, nem vesz neki ezüstöt. Ha mindene fehérarany, akkor pedig nem vesz hozzá sárgát. Ez minimális odafigyelés, viszont nagy öröm, csak a pasik nem mindig gondolnak ilyenre. A méret miatt meg érdemes elvinni egy régebbi gyûrût mintának, vagy felpróbálni a lány gyûrûjét, és ugyanakkorát venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettetek!:-)
A fehér arany az nem sárga! :D Ezért nem lesz ugyanolyan színû, mint a karikagyûrû. Ezen kívül a fehér aranynak sokkal szebb, tisztább a ragyogása, mint vmi ezüst olcsóságnak! De te döntesz...
Utolsónak igaza van! Ha a lány nem anyagis...akkor annyira mindegy, hogy milyen fémbõl van és milyen kõ van benne. Ez a gyûrû a szándékodat tükrözi, hogy azzal a lánnyal, akit megkértél, vele képzeled, és tervezed a jövõd! ha apárom megkérne, én ezüstöt szeretnék, mert az nekem jobban tetszik, mint az arany, meg az esküvõi gyûrûk úgy is aranyból vannak! Sok boldogságot az eljegyzetteknek:)
A jobb körökben...hát ez vicces.Az eljegyzési gyûrû nálam azt jelenti, hogy kaptam valakitõl valamit amivel azt jelzi engem választott és feleségül akar venni.Hogy azt mivel teszi teljesen mindegy...
Szeintem is!!! Eljegyzsi gyûrût ha már veszel egy lánynak, akkor az ne valami bóvli legyen, hiszen (ha szerencsétek van) egész életében hordani fogja! Ne sajnáld rá a pénzt...Fehér arany dukál, pici brill kõvel..Ez vmi íratlan szabály jobb körökben! :)
Egyébként egy pici brillkõ sem kerül már annyira sokba, 3000-tõl már lehet kapni.
nekem egy vékony arany pánt egy elég nagy kõvel de nem gyémánt hanem cirkónia.20 000 ft volt.Annyira imádom:) ha mást nem azt mindnig hordom.:) Érdemes körülnézni mert ahol a nagyokos võlegényem vetteelég drágák az ékszerek a mellette levõ boltba sokkal nagyobb kövesek meg vastagbbak voltak ugyanannyiért:) :) de nem bánom mert nem is õ lett volna:)
Az én eljegyzési gyûrûm a legszebb szerintem a világon! Arany, két pánt fut körbe és van benne egy gyönyörû kõ! Megtaláltam a blokkját :) 72 ezer volt, de sokszorosan megérte az árát! GYÖNYÖRÛ! :)
Én kifejezetten ezüst gyûrûre vágytam. Meg is kaptam:) ) ez is köves gyûrû, most válogatunk párommal a jegy gyûrûk között.A barátaink körében is az ezüst kedvelt mostanában. AZ árak tényleg attól függnek hogy milyen gyûrût szeretnél(arany, ezüst, fehér arany, és milyen fajta kõvel). 20/L
Én extravékony, picikövest szeretnék, amit a párom tudtára is hoztam szépen finoman. így neki se kerül sokba, és nekem is tetszeni fog:D
A lényeg hogy köves legyen. Sok nõ nem szereti az aranyat mostanában, akkor ha teheted fehérarany, vagy ezüst. a kõ a lényeg: elegyzési gyûrûben mindig van. szerintem nem kell gyémántnak lennie, de ez nõre válogatja :) van rengeteg szép köves gyûrû ami nem gyémánttal van, nézz körül alaposan!
Általában sárga vagy fehér aranyból van, 1 db kisebb-nagyobb kövel. Ezeket kb. 3000 Ft-tól már lehet kapni, határ a csillagos ég. Fõleg a kõ fajtájától, minõségétõl függ. De szerintem egy lány annak is örül, ha egy mûanyagkarikával kérik meg a kezét, amennyiben a megfelelõ férfi teszi :-)
na hogy mit illik az megint a lányon múlik.MErt pl ha nekem ilyet meg akarnának magyarázni hogy ugyanazon az ujjamon hordjam hát leosztanám akárki az.Kicsit puhatolózni kell. Hogy milyenek tetszenek neki meg sárga vagy fehér meg ilyenek.De ha visszagondolok a sajátomra....elképzeletem milyen gyûrût kapok és teljesen más lett.Egy tipikus amerikai mintás gyûrû vékony pánt szép nagy kõ.És abban a pillanatban akárminek örültem volna:D
30000 Ft.
százezer ft
Egy emberéletbe.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján 2011. január 1-tõl az abortusz térítési díja 29 710 Ft. 50 %-os kedvezményre jogosultak gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, egészségkárosodási járadékban, öregségi nyugdíjban, rokkantsági járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülõk. A térítési díj összege 14 855 Ft. A térítési díj 30%-át, 8 913 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik munkanélküliek járadékában, álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, ápolási díjban, átmeneti segélyben, kiskorúak járadékában, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, rendkívüli szociális segélyben, vállalkozói járadékban, keresetpótló juttatásban, rendelkezésre állási támogatásban részesülnek. Térítésmentes a beavatkozás a magasabb összegû családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, rendszeres szociális segélyben részesülõknek.

Mennyibe kerül egy általános iskolás kb. harmadikos-ötödikesnek egy iskolakezdés?

Több ismerősömtől hallottam már hogy szörnyülködnek, mert 60-70 ezer forint/gyerek a minimum. Elismerem, nem vagyok még szülő, nincs gyerekem, de ez azért több mint túlzás szerintem. Általános iskolában főleg alsóban alig van tantárgy. Gondolom van olvasás, valami matek kezdetleges, helyesírás, meg talán egy nyelv alapjai, technika vagy ének vagy valami semmiség. Ezek a könyvek darabjai szerintem nem 10 ezer forintok. Ha hozzáveszünk pár füzetet (persze nem a legdrágább kiscicásat, meg versenyautósat), színes ceruzát, radírt, (bár ezeket is meg lehet venni szép lassan nem kell a szeptember elsejét megvárni) grafit ceruzát, még akkor sem vagyunk a felénél sem. Véleményem szerint nem kell minden évben új tolltartó meg iskola táska. Ha esetleg nagyon szükséges, lehet venni interneten használtan, vagy turkálókban a tornacuccal egyetemben, esetleg egy idősebb testvértől, ismerőstől örökölni. Többektől hallottam olyat is, hogy az iskola egyes tankönyveket kölcsön ad, amit év végén vissza kell adni. Továbbá szoktak kapni a családok iskolakezdési támogatást. (ha csak pár ezerről van szó, az is pénz) Ezt a kérdést nem provokációnak szántam, és nem akarok senkit megbántani, ezért normális válaszokat várok.

Legjobb válasz: Mi másodikba megyünk. Tantárgyak: matek, magyar( írás-olvasás) környezet, technika, rajz,tesi, ének,hittan Kell tankönyv ami most 15 ezer volt, kell íróeszköz ami akkor is,hogy tavalyról van pár 20 ezer, kell új torna cipõ,mert kinõtte és egyen póló tornára,mert kinõtte az együtt 2000-2500 Ft, aztán kell tisztasági csomag új.. ( zsebkendõ, wc papír, szalvéta, folyékony szappan, ez is olyan 1500 Ünneplõ nadrág és ing amit szintén kinõtt és ha kínaiban veszem is akkor is 5000 a kettõ, cipõ a legolcsóbb is 6000 szóval hidd el összejön az a pénz ami kell iskola kezdésre.

Mi másodikba megyünk. Tantárgyak: matek, magyar( írás-olvasás) környezet, technika, rajz, tesi, ének, hittan Kell tankönyv ami most 15 ezer volt, kell íróeszköz ami akkor is, hogy tavalyról van pár 20 ezer, kell új torna cipõ, mert kinõtte és egyen póló tornára, mert kinõtte az együtt 2000-2500 Ft, aztán kell tisztasági csomag új.. ( zsebkendõ, wc papír, szalvéta, folyékony szappan, ez is olyan 1500 Ünneplõ nadrág és ing amit szintén kinõtt és ha kínaiban veszem is akkor is 5000 a kettõ, cipõ a legolcsóbb is 6000 szóval hidd el összejön az a pénz ami kell iskola kezdésre.
A kérdező hozzászólása: "kell íróeszköz ami akkor is, hogy tavalyról van pár 20 ezer" 20 ezer?
Az iskolatáska tényleg nagyon sokba kerül. Meg ugye kell tornazsák, tornacucc Ez már önmagában legalább tízezer. A tankönyvek most ingyen vannak, ha jól tudom. De húszezer Ft alatt nem nagyon lehet kijönni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én a 20 ezernél a fenti válaszolónál lepõdtem meg. "kell íróeszköz ami akkor is, hogy tavalyról van pár 20 ezer" Mert el nem tudom képzelni, hogy egy 12 darabos színes ceruza, meg pár grafit ceruza 20 ezerbe kerüljön úgy hogy tavalyról maradt pár. Az igaz, hogy tornaruhát meg ünneplõ ruhát nem lehet megvenni hónapokkal hamarabb mert a gyerek kinövi, de füzeteket, ceruzákat, táskát azt igen, és akkor legalább nem marad egyszerre.
Tavaly nem volt 12 db-os tempera meg 12 db-os pasztelkérta.. ezek drágák ha minõségit akarsz, aztán 3 féle ragasztó az 1 helyett, az 50 db müszakirajzlap, az új ceruzák csak (5db 1200- Ft volt) Füzetek is 40-60 Ft /db.. de nekünk speciális kell abból 3db aminek darabja 500 Ft, minõségi kétoldalú ceruza darabja 200 Ft ebbõl nekünk kellettek újak 4 db, számoló vagyis abakusz ami most újjonnan kell 900 Ft.
Az igaz, hogy tornaruhát meg ünneplõ ruhát nem lehet megvenni hónapokkal hamarabb mert a gyerek kinövi, de füzeteket, ceruzákat, táskát azt igen, és akkor legalább nem marad egyszerre. Ez természetesen így van, elõre látó szülõként a héten már csak az ünneplõ nadrág a téma.. sok mindent már rég megvettem.. de te azt kérdezted, ohgy egy évkezdés mennyibe kerül.. ha összeadom ennyi.. igaz én nem egyben adtam ki de ennyi.
miért nem veszik mindenbõl az olcsóbbat, Mert pl az olcsóbb tescos ceruza a második hegyezésnél elfogy, mert a grafit benne darabokban van.. saját tapsztalat gondoltam spórolok ehelyett 1 drágább ceruza árán vett 4db olcsóbbat dobhattam ki egy este....
Én most leszek 8.-os a táskám 1 éves és hibátlan, a tolltartóm, már a második évét tapossa, a tesizsákom pedig már majdnem 4 éves. Érdekes, semmi bajuk. Eddig könyvvel, tesi cuccal, tesicipõvel, írószerrel, füzetekkel együtt, nem költöttünk többet 20 ezer ft-nál.Szerintem év függõ, mikor mire van szükség. Totálisan fölösleges, minden évben új táskát venni, tolltartót meg fõleg.

Mennyibe kerül egy általános urológiai vizsgálat beutalóval?

Jelentkeztem a rendészetre és ezért lennék rá kíváncsi..

Legjobb válasz: Ingyenes. Csak magánrendelésen kell fizetni.

Ingyenes. Csak magánrendelésen kell fizetni.

Mennyibe kerül egy fél év a Semmelweis egyetemen? (általános orvosira gondolok)

2014-ben mennyi lehet majd?

Legjobb válasz: Nem sokat változik, kb. ennyire kell számítani. De nem lenne célszerûbb inkább normálisan tanulni és bekerülni államira? Vagy neked van felesleges 12 millád erre? Irigyellek:)

Nem sokat változik, kb. ennyire kell számítani. De nem lenne célszerûbb inkább normálisan tanulni és bekerülni államira? Vagy neked van felesleges 12 millád erre? Irigyellek:)
Ez baromság. A ponthatárokat is csak a jelentkezõk alakítják. Ha nem lehetne ennyi pontot elérni, nyilván nem annyi lenne a ponthatár. Inkább szedd össze magad, mert bizony a fizetõsök elég gyorsan ki szoktak esni. Nehogy azt hidd már, hogy a két emelt nehezebb, mint az orvosin egy vizsga...
Kb. 1 millió forint/félév. De felvi.hu-n ott van a pontos összeg...
A kérdező hozzászólása: Én legalább 85%-osat szeretnék írni. Az a baj, hogy én most dolgozok és csak most döntöttem el, hogy ide szeretnék bejutni. Ha napi 6 szabad órám van akkor meg lehet tanulni kb. egy év alatt? ÚGY 6 óra, hogy ebbõl lejön az az idõ amikor eszek, zuhanyozok, vásárolok....stb.. Így kb. meglehet a 2 emelt?
"Jó de hogy szelektáljak? Honnan tudjam, hogy mit kell megtanulni?" Nézegesd a korábbi érettségiket, továbbá erre jó a magántanár is. Egyetemen pedig szimplán lustának kell lenni és kijelenteni, hogy ezt az orbitális baromságot tanulja meg az, akinek két anyja van. Persze csak mértékkel.
Én most jelentkeztem SE-re. 3 hónap alatt írtam egy 73%-os biológiát. Szerintem ez elég jó, úgyhogy elõtte nem tanultam rá semmit. Egy év készüléssel szerintem 90%-os eredményre is meg lehet írni.
A kérdező hozzászólása: Jó de hogy szelektáljak? Honnan tudjam, hogy mit kell megtanulni?
Ha lenne feleslegesen kidobható 12 milliód, akkor kell hogy legyen havi max 10000 forintod is most egy jó magántanárra. Egyébként az érettségi egy VICC még az emelt is egy vizsgaidõszakhoz képest. Aki nem tud normálisan, fizetés nélkül bekerülni, azt az elsõ évben ígyis-úgyis kénytelenek kirúgni, mert nem elég jó ide. A haverod pedig, lehet, hogy okos, de nem való orvosnak, mert nem tud szelektálni. A LÉNYEGET kell megtanulni, nem a sok baromságot. Orvosin sokszor odarakják eléd, az 1000 oldalas könyvet, hogy ezt kell tudni. A 80%-a felesleges infó. Marad ténylegesen 200 oldal LÉNYEG!
Igaza van az elõttem szólónak: nem csak neked kell két emeltet írni, hanem mindenkinek. Tehát mindenkinek pontosan ugyanolyan mint neked, nem indulsz hátránnyal. És tanár nélkül is fel lehet készülni. Fõleg egy év alatt...
A kérdező hozzászólása: Na azért ez a két tantárgy nem a legkönnyebbek közé tartozik. Amúgy fura, de nekem a kémia sokkal nehezebben tûnik. Bioszban csak 1-2 rész van ami nagyon nehéz.
Hát annyira nem borzalmas az. Rádásul most hogy két emelt kell, nem csak te írsz kettõt, hanem mindenki, szóval másnak is nehezebb. Technikailag semmivel sincs kevesebb esélyed. Amúgy két emelt az semmi, biosz meg kémia, ugyan... egy vicc. A biosz talán néha tud szivatni, de arra is fel lehet készülni. Az orvosihoz képest...
A kérdező hozzászólása: Ja, lehet, hogy igazad van. Az a baj, hogy nem igazán van jó tanárom. Az meg nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: Felesleges pénze senkinek sincs! A normális tanulás itt inkább brutális. Amióta két emelt kell iszonyatosan nehéz bejutni államira. Szín ötös tanuló haverom (én is az vagyok, de õ okosabb) kb. 6 órákat aludt, napi 6-8 órákat tanult. Az egyik 90% feletti lett a másiknál azt mondták, hogy szóbelinél ha a max-ot kapja kapja is csak x% lesz (nem tudom pontosan mennyi) Azt tudom, hogy 12 pont kellet volna még neki, de az lehetetlen szinte.
A kérdező hozzászólása: És ha nem most megyek oda suliba, hanem jövõre. Mennyi lehet akkor az "ára"? Kb. hogy készüljek? 1, 1 vagy inkább 1, 2 millió?
1 020 000 Ft forrás: http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!Intezmeny..
Egy év alatt bõven fel lehet készülni több emeltre is. Én úgy döntöttem, hogy megcsinálom elõrehozottan a kémiát, 2 hónap alatt készültem fel rá és csak napi 2 órát tanultam. A legfontosabb, hogy be tudd osztani az idõdet. Na meg bioszra is egyedül készültem emeltre, általános iskolás tudással kezdtem neki, egy év alatt nagyon jól fel tudtam készülni, csak az utolsó hónapban kértem a szaktanáromtól segítséget, de azt is csak olyan mértékben, hogy tudjam, hogy mennyit kell még készülnöm. A végeredmény 90% közeli lett... Az orvosira bekerülni - fõleg ha van hozzá egy kis affinitásod - egyáltalán nem nehéz, de tényleg. A bentmaradás már más kérdés...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!