Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül, 16 évesen (13 db)

Lehet hordani már egészen fiatalon, nekem is van, 16 éves korom óta:) 17L
Most vagyok 14.13 éves korom óta lencsét hordok.3 hónapra kb. 17000 Ft(nem sima, hanem tórikus lencse.a simák olcsóbbak.)
16 évesen lehet. Egyébként ilyen alapon 18-tól se lehetne, mert az ember még 22 éves koráig simán nõhet (én is nõttem :) . Az viszont igaz, hogy gyakran érdemes kontrollra menni vele (mondjuk kb. félévente, de egy évnél nem ritkábban) mert ha változik a szemed mérete, akkor más méretû lencsét kell írni rá.
Hát, inkább a szemészedet kérdezd, nekem az a véleményem. :)
A szem felszínén nincsenek erek (jobb esetben), és ezért az oxigént a felszínén keresztül veszi fel. A kontaktlencse nehezíti a levegõzést bármilyen modern fajta is legyen. Egy fejlõdõ szemnél nem csak a mérete változik, és nem mindegy mennyi oxigénhez jut. Kifejlett szemnél is nagyon fontos hogy ne hordjuk túl a lencsét, és éjszakára mindenképp vegyük ki, de fejlõdés közben ez még sokkal fontosabb. Szerintem nyugodtan hordhatsz már most is lencsét, de nagyon tartsd be hordási idõt, és éjszakára mindenképp vedd ki bármit is írnak a reklámok. A lencsével csak nagyon kivételes esetben aludj, még éjjel-nappalinak írt lencsével sem.
Lehet kontaktlencséd akár gyerekkorodban is, csak rendesen vissza kell járni vizsgálatra és ha változik a szemed akkor másfajtát kapsz, ennyi. Ismerõsöm lányának már 11 évesen is kontaktlencséje volt.
14:50, nem akadályozza a növésben, de a lencsének minél pontosabban kell illeszkedni a szemre ahhoz, hogy jól a helyén maradjon. Vagyis ha a szem nõ, akkor ugyanaz a méretû lencse már nem lesz jó, nagyobbat kell felírni.
8:51 Pontosan erre (is) van a negyedévenkénti kötelezõ ellenõrzés, ami ingyenes is..szemész is lát. tehát ha valami probléma van, idõben tud szólni. (Tõlem is megkérdezte, hogy mióta hordok? 2-3 éve? Nem sokat tévedett csak 12 évet)
én most 13 vok és 12 éves korom óta van kontaktlencsém. A próbalencse 5000 ft. és 8 hónapra 14000 ft. de nekem sima lencsém van:)
ja és sztem nekem még nõ a szemem de megéri akk is ha etõl még jobban romlik a szemem, mert nagyon jó. Néha nem is érzem h bent van:D
A konkrét válasz : ÉN 14 éves vagyok, van kontaklencsém , azt mondták kicsit ritkábban hordjam mint a felnõttek , havonta 4-5000 forint.
Na de mégis.. mit akadályoz a növésben? ráhelyezik, nem beültetik.
Palmnak igaza lesz, most hogy kicsit utána olvasgattam. 14.44
Ez hülyeség. Gyerekek - pl. sportolók, színészek - is hordanak lencsét.
Én úgy tudom, a szem nõ az ember néhány éves kora után...
Bárkinek lehet hordani, nekem is az van már évek óta, és 17 éves vagyok. https://www.lencsebolt.hu/
ill.. alk ír: NEM nõ az ember néhány éves kora után
szia! Az ember úgy születik, hogy már majdnem akkora a szeme, mint egy felnõttnek! Nézz meg egy pici babáról egy képet, mekkora szemük van! nagyobb, mint amekkorára szükségük van. Pár éves kor után nem nõ a szem.
szia! Ezt találtam, egy szemész szakorvos nyilatkozta: " a szem növekedése miatt, a kontaktlencsét csak 16-17 éves kor után javasoljuk"
Gabica, ez tévedés. A csecsemõ kicsi fején nagynak tûnik, de igenis sokat nõ a szem. Bizonyos szemproblémák speciel pont a szem növekedése miatt /illetve azzal párhuzamosan/ romlanak.
14.12-vel értek egyet, én is ezt akartam írni.
Nekem 14 évet mondtak! Pontosabban javasolnak!

Mennyibe kerül agyhártyagyulladás és a kullancs elleni oltás 16 éves fiúnak?

Legjobb válasz: ez nem egy alkalmas, hanem úgy kell hogy elõször kapsz egyet holnap aztán utána 3 hó múlva, aztán 6 hó múlva aztán 1 év és utána 3 évente az emlékeztetõ. Injekció receptre 5500 forint, háziorvos által beadás is kerül valamibe, de az háziorvos függõ mennyit kér

ez nem egy alkalmas, hanem úgy kell hogy elõször kapsz egyet holnap aztán utána 3 hó múlva, aztán 6 hó múlva aztán 1 év és utána 3 évente az emlékeztetõ. Injekció receptre 5500 forint, háziorvos által beadás is kerül valamibe, de az háziorvos függõ mennyit kér

A KSI SE ökölvívó szakosztályában havonta mennyibe kerül az edzés? És a fiam 16 éves lesz nem késõ elkezdenie az edzést?

Legjobb válasz: Menjetek el és nézzetek meg egy edzést, ott azt is megmondják, mennyi az edzésdíj. A bokszot bármikor el lehet kezdeni, de a fiad jó idõben van még a versenyzéshez is.

Menjetek el és nézzetek meg egy edzést, ott azt is megmondják, mennyi az edzésdíj. A bokszot bármikor el lehet kezdeni, de a fiad jó idõben van még a versenyzéshez is.
Amikor én jártam oda, akkor havi 2.000, - Ft volt azoknak, akik versenyzõnek készültek, de ez még 2002-2007 között volt, azóta már teljesen lecserélõdött az edzõgárda is. Ugyanazt tudom mondani, mint aikiboxer, menjetek le, kérdezzétek meg. A KSI SE egyébként nagyon jó választás, id. Balzsay Károly és ifj. Füzesy Zoltán kiváló edzõ. A fiad meg teljesen jó idõszakban kezdi el a bunyót. Egyébként bármikor el lehet kezdeni, Rocky Marciano 21 évesen kezdett bokszolni :)


16 éves legjobb barátnőmnek szeretnék ajándékba ilyen gravirozható karkötöt adni. Hol lehet ilyet rendelni? Kb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Elõször is szerezz egy mágneses, vagy fém karkötõt, kínaiban vagy ékszerüzletben, de vásárokban is kapni. Aztán vidd el kulcsoshoz vagy mister minitbe, olyan helyre, ahol tudnak gravírozni. Az ajándék kész is, sajnos árban nincs ötletem.

Elõször is szerezz egy mágneses, vagy fém karkötõt, kínaiban vagy ékszerüzletben, de vásárokban is kapni. Aztán vidd el kulcsoshoz vagy mister minitbe, olyan helyre, ahol tudnak gravírozni. Az ajándék kész is, sajnos árban nincs ötletem.

Mennyibe kerül vonattal vagy Busszal a balatonra egy retúr jegy 16 éves diáknak?

most csak telefonról tudok netezni és így nem tudom megnézni, úgyhogy mellõzzenek a bunkók akik jönnének kérdezgetni hogy miért nem nézem meg magamnak.

Legjobb válasz: Attól függ, melyik városba szeretnél menni.

Attól függ, melyik városba szeretnél menni.
A kérdező hozzászólása: siófok, zamárdi leginkább, de amúgy mind1 csak ne legyen túl drága
Népligetrõl Siófokra 1100 (vagy 1260) volánnal. A MÁV vonatkeresõje nekem nem mûködik, de a sima vonat kb ugyanennyi kell legyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D egyébként a volánbuszos az retúr, vagy csak oda?
Csak oda.
Délibõl mennek vonatok, 1100Ft egy útra vagyis 2200 oda-vissza Siófokra, Zamárdiba meg +160 Ft.

Mennyi idő alatt lehet mit elérni? 16 éves fiú vagyok és tanácsot kérnék arról, hogy hol kezdjem a testépítést? ( komolyan gondolom az egészet! )

Milyen féle táplálék kiegészít?kkel tudnék elérni gyorsabb haladást és pl. szeptemberre megizmosodni eléggé? Hosszútávra tervezem, heti 4-5 nap edzés. Milyen étrendet ajánlotok? Magas és "vállas" gyerek vagyok. Mit ajánlotok?

Legjobb válasz: Egyelõre olvasd el az alapismereteket:http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=558 Sok minden benne van.

Egyelõre olvasd el az alapismereteket:http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=558 Sok minden benne van.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Hajtókar Csapágy cseréje mennyibe kerül egy alap (16 éves) 1.4-es motornál?

Nem fillér pontosan csak tól-ig érdekelne!

Legjobb válasz: Maga a szett nem pénz,1200-ért már találsz. A munkadíj húzósabb de ha nem 8550 forintos rezsiórabérrel dolgozó szakszervizben cserélteted hanem "csak" egy jó kezû szerelõnél egy tízesbõl megúszható az egész. Szerintem.

Maga a szett nem pénz, 1200-ért már találsz. A munkadíj húzósabb de ha nem 8550 forintos rezsiórabérrel dolgozó szakszervizben cserélteted hanem "csak" egy jó kezû szerelõnél egy tízesbõl megúszható az egész. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem márka "szervízeket" nagy ívbe kerülöm! Ismerek egy fószert aki viszonylag olcsón és precízen dolgozik, köszi a választ!

Egy 16 éves, diák, egyedül utazhat vonattal Münchenből Budapestre, illetve vissza is? Ez körülbelül mennyibe kerül? Ha nincs vízum az akadályt jelent? Vagy anélkül is megoldható?

A vízumos rész nagyon fontos lenne. előre is köszönöm :-)!

Legjobb válasz: Igen, utazhat, és Németországba egyáltalán nem kell vízum, csak egy útlevél, vagy személyi. Árat nem tudok mondani, nézd meg a MÁV vagy a Deutsche Bahn honlapját.

Igen, utazhat, és Németországba egyáltalán nem kell vízum, csak egy útlevél, vagy személyi. Árat nem tudok mondani, nézd meg a MÁV vagy a Deutsche Bahn honlapját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) akkor magyarországra sem kell?:)
EU-n belül nem kell vízum.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!