Találatok a következő kifejezésre: Mennyiből jön kb (20 db)

A kérdező hozzászólása: És így egy hónapban kb mennyi a kiadás?
Elsõ, legelõn van a lovad, hogy ilyen kevés szénát kap? Nyugodtan lehet min. 10 kilóval számolni naponta, fõleg ha nincs lehetõség legeltetésre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon hasznos volt ez a válasz:) És még annyi, hogy az igaz, hogy nyáron alig kap abrakot, kis szénát és fõleg füvet eszik? úgy hogy napi max 2 órát dolgozik.
Nyáron az abrakadag maradhat, a szénát vissza lehet venni, ha legelõn van - a mieink estére kapnak szénát, de jellemzõen otthagyják...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) akkor széna egyáltalán nem kell nyáron?
A legelõtõl függ, fél centis füvet hiába legel 24 órában akár. A költség attól függ, mennyi abrakot adsz neki, kell-e szénakiegészítés, illetve, hogy honnan van pl. a víz, mert abból rengeteget megisznak nyáron.
A kérdező hozzászólása: Fû az van bõven:D A víz az fúrt kutas:)

Mennyiből jön ki egy kb:80-100-fős esküvő mindennel együtt?

Még csak tervezgetjük,de van akinek kijön 7-800 ezerb?l,míg másnak mondjuk 1.5 millióból vagy az feletti összegb?l.

Legjobb válasz: Vidéken , kb 60-65 fõs, és közel 700.000 lesz, mindennel. (ruhák, kaja, süti, fotós, võfély, zenész ..stb.)

Vidéken , kb 60-65 fõs, és közel 700.000 lesz, mindennel. (ruhák, kaja, süti, fotós, võfély, zenész ..stb.)
a miénk nem most volt, de néhány tipp: virágcsokrot nem menyasszonyi csokorként kell kérni, akkor feleannyiba kerül a kocsira én is magam csináltam a díszt, lehet hozzá kapni olyan oázissal töltött keretet, ami felragad az autóra, abba csak tûzködni kell virágot ez volt az asztaldísz utána amúgy a többi asztaldísz is egy tömb oázis (1000 ft), bele kerti virágok, borostyánlevél... profinak tûnt ruhát vegyél, ne bérelj, eladhatod, megtarthatod... nem sokkal olcsóbb ha béreled arra figyelj, hogy a hipi szupi ruhából lehet, hogy a fotókon pl semmi nem látszik.... mindent idejekorán foglalj le, így akár tavalyi áron megkapod
Szeretném megkérdezni a 3-as válaszolót, aki Pécs mellett tartja az esküvõjét, hogyan lett ilyen kevés pénzbõl kihozva? Jövõ tavasszal készülünk a miénkre Pécsen, kb 80-an leszünk, és sztem nem igazán úszhatjuk meg 800 ezer alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Én olyan 1-1.5 millióra gondoltam amibõl kijönne.Majd ha ott tartunk a szervezésnél meglátjuk mennyibõl tudjuk kihozni :) De azért jó volt olvasni, h vannak akik olcsóbban is kijöttek belõle.
Mi is 100-an leszünk, kb. 1, 4 millió forintba fog kerülni. Nem lesz túl puccos, például nem lesz teremdíszítés a lagzihelyszínen, egyszerû tortánk lesz, menyasszonyi ruha sem idei kollekcióból való, hanem kiárusításon vettem, de vannak dolgok, amik megdobják a költségeket, például hogy én fizetem a koszorúslányok ruháját, ami varratva lesz, a karikagyûrûink is elég extrák, és még pár apróság. Ha ezek a tételek nem lennének, akkor kb. 1, 1 millióból kijönne.
A miénk 100 fõ 1, 5 millió körül lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Kicsit örülök , hogy senki nem írt eddig milliós összegeket :) Ha elegendõ pénz összejönne akkor talán jövõ nyáron megtarthatnánk az esküvõt.Vidéken lenne szóval akkor talán nem kell milliós összegekben gondolkoznunk.Persze tudom, hogy ez nagyban függ az igényeinktõl is :)
nekünk a 110-120 fõs lesz kb. 800E Pécs mellett
Tavaly itt közösen végigszámoltuk. Átlagban 10 ezer Ft/fõ jött ki, ebben benne volt a võfélytõl kezdve a zenekar, és ha jól emlékszem, még a fizetett felszolgálók költsége is. Persze ez egy átlagos költség volt, amit még lehet tetézni, de pl. ha nem kell étterem bérleti díját, vagy pl. autók költségét fizetni, stb. akkor meg lehet úszni olcsóbban is.
Mi is sok mindennel próbáltunk spórolni, pl. dekor, fotós...kreatív ember vagyok, megtudtam volna csinálni a dekort, de mikor a 40. székhuzatot vasaltam nyár közepén, akkor mondtam, hogy hagyjuk ezt...inkább béreltem a dekort (esküvõicsoda), piros-fehér dekort kompletten 60 fõre 50 000ft-ért (tisztán, vasalva), csak annyi, hogy mi raktuk fel! A zenén is próbáltunk spórolni, de gagyinak tûnt volna a CD-és zenelejátszás...ezért dj-t hívtunk (esküvõhangositas)! Fotózás: nem akartam rosszul sikerült képeket azzal, hogy a gépet nagyjából kezelni tudó rokon majd lefotóz...így szintén fotóst is hívtunk, és nem bántam szépen...szépen dolgoztak!

Ha férjhez megyek és nevet változtatok, akkor mindenféle hivatalos papírt újra csinálnak? Mennyiből jön ez ki kb. anyagilag?

A jogosítványtól kezdve a tb kártyán keresztül, bankkártya, útlevél mindent megcsinálnak újra? hol tudok ennek részletesen utána nézni?

Legjobb válasz: Igen, minden egyes papírodat újra kell csináltatnod, ami rengeteg utánajárással jár. A csere annyiba kerül, mintha egy lejárt okmányt csináltatnál újra. Az adókártyát és a TAJ-kártyát azonban megcsinálják ingyen, legalább ez nem kerül pénzbe. A névváltoztatástól egyébként harminc napod van arra, hogy minden hivatalos helyen elindítsd az okmányigénylést, és ezalatt be kell jelenteni a változást minden egyes fórumon, ahol jelen vagy (pl. munkahely, iskola). Ha útlevelet is csináltatsz, mindez összesen kb. 20 000 forintba fog kerülni, beleszámolva a kiesett idõdet is (nekem ennyibe került :P).

Igen, minden egyes papírodat újra kell csináltatnod, ami rengeteg utánajárással jár. A csere annyiba kerül, mintha egy lejárt okmányt csináltatnál újra. Az adókártyát és a TAJ-kártyát azonban megcsinálják ingyen, legalább ez nem kerül pénzbe. A névváltoztatástól egyébként harminc napod van arra, hogy minden hivatalos helyen elindítsd az okmányigénylést, és ezalatt be kell jelenteni a változást minden egyes fórumon, ahol jelen vagy (pl. munkahely, iskola). Ha útlevelet is csináltatsz, mindez összesen kb. 20 000 forintba fog kerülni, beleszámolva a kiesett idõdet is (nekem ennyibe került :P).
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ!:)
Hát igen, körülbelül 20e-dbe kerül majd.
Én most márciusban mentem férjhez. 1500ft-ba került minden. Bár én útlevelet nem csináltattam.a taj és az adókártya ingyenes, csak a személyimért fizettem.


Egy fő részére havi szinten kb: mennyiből jön ki az egészséges, változatos étkezés?

Főleg félkész ételeket eszem, pl: fagyasztott, panírozott hal, fagyasztott zöldséggel, spagetti néha, gyümölcs főleg banán, de más is szóba jöhet majd.

Legjobb válasz: Nagy vonalakban napi 3-szori étkezéssel + 1 kisebb "nassolással" szémolva, 800-1200 ft között ki lehet hozni, alá is lehet menni, de akkor jó eséllyel 2 napig eszed mondjuk ugyan azt a fõételt.

Nagy vonalakban napi 3-szori étkezéssel + 1 kisebb "nassolással" szémolva, 800-1200 ft között ki lehet hozni, alá is lehet menni, de akkor jó eséllyel 2 napig eszed mondjuk ugyan azt a fõételt.
*számolva Amúgy zöldségbõl pl. én azt szoktam, hogy veszek 1-2 kg zöldséget vegyesen, és magamnak feldolgozom. Jobban is jön ki, piacon veszem, lehetõleg õstermelõtõl, így támogatom a gazdaságot, ráadásul ezeknek a zöldségeknek sokkal jobb íze van. (Tacskós sárgarépát ettem már sósat, mert annyi nátrium volt a talajában, hogy sós lett tõle...)
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor havi 30000ft-ból már azért lehet egészségesen és változatosan étkezni (természetesen otthon)?
Igen, ha nem vagy rest meg is csinálni a kajákat.
A kérdező hozzászólása: Fõzni csak félkész ételeket tudok/akarok, ami fél óra alatt kész. Nincs kedvem evés elõtt másfél-két órát fõzõcskézni...

Egy felnőtt ember egészséges, változatos táplálkozása egy hónap tekintetében kb. mennyiből jön ki forintban?

Legjobb válasz: Napi 2000-bõl lehet egészségesen kajálni szerintem, gyümölcsök, zöldségek, hús, tejtermék...

Napi 2000-bõl lehet egészségesen kajálni szerintem, gyümölcsök, zöldségek, hús, tejtermék...
Annyi nincs egy napi 1000-1500

Egy 50-60 fős vidéki lagzi kb. mennyiből jön ki? Szeretnénk vőfényt, fotóst, eszem-iszom, dínom-dánomot, de pl. zenészeket nem hívunk. A nászajándékból bejött pénz nagyjából fedezi a kiadást?

Legjobb válasz: utolsó vagyok: ismerõsöméknek 65 fõ, 1,5 M volt.. nem láttam nem tudom milyen volt... de: "dínom-dánom" zenész nélkül nehezen megy

Nekünk is kb. 55 fõ volt. 1, 2-1, 1 millió körül volt. A fotóst nem fizettük, mert osztálytársam vállalta :) Nekünk durván 450.000 jött vissza.
utolsó vagyok: ismerõsöméknek 65 fõ, 1, 5 M volt.. nem láttam nem tudom milyen volt... de: "dínom-dánom" zenész nélkül nehezen megy
A fele kb. visszajön. Bár függ a vendégektõl is.
Tavaly nyáron itt számolgattunk: ha mindent beleadunk, a taxistól a võfélyig, a fényképészt, a WC-s nénit és mindent-mindent, akkor cca. fejenként 10.000.- Ft. Tehát nemcsak meghívottanként, hanem az összes jelenlevõ emberre számolva. De akkor ebben már valóban benne volt minden, tehát ha pl. a szállítójármûvekért (szgk) nem kell pl. fizetnetek, akkor annyival kevesebb, de az árak viszont valamivel emelkedtek, tehát még mindig kb. ugyanott vagytok. Persze lehet szolidabban is, de akkor is számolhatsz a fejenkénti 8 ezerrel!
Mostanában ezt a sok esküvõs-pénzes kérdést mind te írod be? Mert nekem ez a sok mennyi jön be a mennyasszonyi táncból, az ajándékokból visszatérül e az esküvõ ára stb kérdés már nem kicsit gusztustalan... Vagy az egész szertartás, esküvõ stb alatt végig azon fogsz feszengeni, izgulni, hogy ki mennyit rakott a borítékokba, majd alig várod, hogy rohanj számológéppel összeadni a tételeket, hogy megnyugtasd magad, hogy visszajött az esküvõ ára? Ez nekem undorító. Ha ennyire sajnálod a pénzt, elégedj meg kisebb lagzival basszus! Az rendben van, hogy az ember kalkulál valamennyire de naponta több tucat kérdés ebben a témában ez már sok. Normál esetben egy esküvõnek nem csak errõl szabadna szólnia!
Kalkulálj annyival, hogy jó esetben fele jön vissza. Szokás szerint annyit adnak, hogy a kajájuk kijöjjön. (jó, közelebbi rokonok többet is). Ezen felül az összes költség a ti zsebeteket terheli. Fotós, ruha, díszítés, meghívók, võfély...
Az átlag vendég a saját kajáját fizeti, kb, annyit adnak egy fõre leosztva, ha rendesek és nem adnak üres borítékot. Minden, amit felette terveztek saját zsebbõl megy majd.
Nekünk mindennel együtt kb 700 ezer ft bol jön ki az 50 fõs esküvõ. Szerintem ennél olcsóbban is ki lehet hozni, és sokkal drágábban is. Attol függ, hogy mik az igényeitek. Szerintem nem fog visszajönni ez a pénz, de minket nem is érdekel.. :) úgy kalkulálunk. Hogy ha kapunk valamit, akkor azt megköszönjük, ha nem, az nem, akkor meg nem.. :)
NE BÁNTSUK ISTEN CSODÁLATOS GYÖNYÖRÛ SZÉP SZENT ÉLÕLÉNYEIT
Ami nálunk volt (múlt szept. balatonparti szálloda) kaja: 5.000, -/fõ leves, pöri, sültek, köret, savanyú, éjféli kaja pia: rövideket kaptuk, többire 65.000, -öt fizettünk (nagykerbõl hozattuk, a bontatlant visszavették) meghívó: 15.000, - saját készítés fotós: 65.000, - (ismerõs) zenészek: 120.000, - (4 fõs zenekar, kikérõtõl hajnali 6ig) võfély: 50.000, - (hivatásos) ruha összesen (3 koszorúslányé, anyukámé, anyósomé): 25.000, - menyasszonyi+menyecske: 100.000, - (bugyival, harisnyával stb..) võli öltöny+átöltözõs (szintén zoknival, mellénnyel stb): 60.000, - ékszerek: 10.000, - dekoráció+virágok: 75.000, - terembérlet+személyzeti díj: 100.000, - szállás: 1.500, -/fõ polgári+templomi esk. díja: 35.000, - kikérõre (egy helyen volt mindkettõnké): 50.000, - (kaja, dekoráció, 3*3-as sátor) sütik: menyasszonyi torta nászajándék volt, a többi sütire (kb.400 szelet): 30.000, - cukrászdából (ismerõs) Mi 110-en voltunk a lagzin kb. 1, 5 millió volt, nem számítottunk arra, hogy visszajön, de mi igencsak pluszba jöttünk ki, mert 2, 2 milliót kaptunk (ebbõl anyósom adott majdnem 1 milliót, mert a másik fiának az esküvõjét õ fizette és nekünk és ugyan mi mondtuk, hogy mi fizetünk mindent, nászajándékba odaadta).
attól függ, hol? én olyan 6-700.000re saccolnám
Nekünk 800.000 lesz, de szinte mindenkit ismerünk. A kaja pl 5500 fejenként, ebben van 5 szelet hús, 2 fél pöri, leves, éjfélkor hidegtál, és még az italok is. Nem fog visszajönni a nászajándékokból, de ez nyilván minden családnál eltérõ.
A kérdező hozzászólása: Hogy jön ki 700.000 Ft-ból? Mi ahogy számoljuk 1-1, 5 milliónál olcsóbban nem fogunk kijönni.

Budapesten kb mennyiből jönnék ki egy hónapban? Érdemes lenne elkezdeni önállósodni? Részletek lent.

19 vagyok és egyre többet gondolkodok az önállósodáson (részben az itt olvasottak miatt... annyian szapulják a 18 feletti "önállótlan" embereket, hogy elgondolkodtam.) A felállás a következ?: a barátom lakásában lakunk összesen 4-en, így a rezsi nagyjából 20ezer Forintból kijönne havonta. Ezen felül ugye kaja meg bérlet, meg szórakozás. Már vagy egy körülbelül kialakult rendszer, csak kíváncsi vagyok, hogy a ti véleményetek szerint mennyi pénzb?l lehetne így kijönni havonta. El?re köszönöm, ha valaki megtisztel a válaszadással! :)

Legjobb válasz: na jó, a rezsi inkább 20

A kérdező hozzászólása: na jó, a rezsi inkább 20
Most már értem, köszi. Nálunk fejenként 25 ezer a rezsi, 25 a kaja. Gyógyszer+ruha+takarítószerek+szépségápolás kb 5 ezer. A bérletet kiválthatod bicajjal, az úgy olcsóbb. Szórakozás egyéb dolgaiban passzolnék.
Jó az ebédje akkor 20.000 és akkor a többi 10? Na azmár megint más:)
na, akkor számba veszem az életemet :) párommal saját lakásban élünk. fejenként a rezsi 25e bérletre sajnálom a pénzt, úgyis 3 megálló a munkahelyem, tehát gyûjtõjegy. ebbõl igény, illetve ellenõr-elõfordulás szerint használok :) 10 rugó erre irreális lenne havonta. kaja szempontjából elég nagy lábon élünk, szinte naponta fõzök, de azért nem lazacos kaviárt :) mondjuk, h alapszinten ki lehet hozni 30ból, és akkor még jól is laksz naponta 1x. rendelõs kaja van 5-600ért, de az csak 1 fogás, és az sem biztos, h olyan finom, mint ahogy le van írva. telefon kb 4 rugó, ingyen beszélek anyámmal, emberemmel. a többiekkel fb, vagy skype leginkább. net 4 rugany szintén, tv, vez. tel. nincs, mert egyiket nem nézzük, másikat nem használnánk. szórakozásra sajnos, vagy nem sajnos, de költünk. egy hónapban legalább 20 pénz elmegy rá, de könyörgöm, most vagyok fiatal :) amúgy van megtakarítás is, ez nekem 5 rongy egy hónapban, az emberrõl nem tudok nyilatkozni, de biztos õ is félretesz. na, és már majdnem 90e-nél tartok. persze az igény-csúszkát mindenki oda állítja, ahova neki fontos. valaki többet költ kajára, valaki telefonra, valaki bulizásra. szóval ha az ember nem akar nélkülözni, akkor bizony kell neki egy százas havonta, hogy ne kelljen kicentizni minden forintot. bevallom, nem vagyunk egy vegetáló típusok, de akik elszörnyednek, h mennyit költök partyra, azok néha nem is számolják össze, h munkaközi szünetben elpékségezgetik meg elkávézgatják a kis pénzüket. én mindig otthonról viszek kaját-teát-üdítõt, mert akkor jobban átlátom a kiadásokat. ja, és arról ne is beszéljünk, ha néha szeretnél venni ruhát, vagy épp téli cipõ kell, netán egy drága gyógyszer, mert járvány van.
4# vagyok: Az étkezésre azért írtam, hogy 10 (mármint egy személyre) mert egy szelet vajas kenyér, némi sajt vagy felvágott (nyilván nem prágai sonka) vagy lekvár, májkrém, esetleg virsli (ezek mind jók reggelire vagy vacsorára. Ebédre egy-egy fõzelék, tésztafélék, gyros stb/nem húst hússal!/ A kollégáim minden nap rendelik az ebédet, ami levesbõl és másodikból áll. Egy menü ára ennél a cégnél 900 Ft. Ezért írtam, ha rendel, akkor egy hónapban csak az ebédje kerül 20ezerbe. Az is nagy elõnyt jelent, ha néhány dolgot kap otthonról (száraztészta vagy tököt a kertbõl stb.) A szórakozás: Ezalatt értettem egy-két mozit, néhány könyvet, egyszer-egyszer beülni egy teára vagy pizzára, sétát, kirándulást, esetleg egy 4 alkalmas kondi bérlet is beleférhet. Ha már színházba is szeretnél menni, vagy van valamilyen különös hobbid, akkor az már drágább. Ugyanígy nem számoltam azzal, hogy ruházkodni szeretnél vagy valami új elektronikai kütyüt és a telefonszámlát sem vettem sehová.
Éltem egy darabig úgy, hogy havi tízem volt kajára. Épp hogy nem haltam éhen, igaz, akkor még nem tudtam nagyon fõzni, de akkor is, túl sok egészséges dologra ebbõl nem futja, csak vegetálásra jó. Alsó hangon is 20-30-at számolj rá, amennyiben normálisan akarsz étkezni.
Én konkrétan 70-80 ezret költök egy hónapban. Ez azt jelenti, hogy reggelit és az ebédet boltban veszem hétköznap. Hétvégén fõzök. Vacsorázni nem mindig szoktam. Buliba havonta 1 szer megyek el. Ebben nincs benne az albérlet és a rezsi.
Akik azt írják hogy étel 20.000 (valaki írta h 10!!) írja már meg h abból mit lehet enni, (pl bevásárló listát) mert nekem tippem sincs.
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor szórakozás= vonatjegy, ruhák, néha fodrász, meg számítsuk ide az egyéb cuccokat, mint tisztítószerek, stb. :P
A 150 ezres válaszolónak életszerû a válasza. Nálunk csak a fûtés 70.000, igaz nagy házban lakom.
A kérdező hozzászólása: Bérleti díj nincs. Mint írtam, a barátom lakása, ezért a másik 2 emberrel osztozunk 3-an a rezsin.
Csak ételre, bérletre és szórakozásra kell költened? Étel: minimum 20 ezer. Bérlet: 10500. Szórakozás: erre a világ összes pénze kevés lenne. :)
A kérdező hozzászólása: Direkt nem írtam, hogy mihez értek, mert az a kérdés szempontjából lényegtelen és nem akarom elvonni a válaszolók figyelmét. Majd a következtetéseket levonom pár válasszal késõbb:) )
Én egyedül bérelek lakást, 1 szoba, galéria, 40 nm. Nekem a lakás, a reszi, kaja, szórakozás, ezek azok havi 150 ezer körül van és ebben nincs benne a ruházkodás, fodrász, körmös, stb, csak a létszükségletek (bár van akinek a szórakozás sem az). 22/N
Albérleti díj nincs? Azt jó lenne tudni, hogy mihez értesz, s azt is, hogy szeretnél - e félretenni? Van-e diákhiteled (mert ezt amikor elkezdesz dolgozni, törleszteni kell) vagy biztosítás stb. Lakás: 20 (nekem 60+rezsi) Tisztítószer: 5 Étel: min. 10 Szórakozás: 10 Bérlet: 10 Ez kb. 55, de ebben nincs semmi luxus. Szinte mindenbõl a legolcsóbbat és persze otthoni fõzéssel. Ha rendelgettek, akkor fejenként egy 20-as is lehet (egy menü kb.1000 Ft)
Havi 50-60k mindennel együtt.
A kérdező hozzászólása: Elírtam megint. 15.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hasznosak voltak a válaszok :) amúgy a bérlet még csak 4, mert tanulok.

SOTE orvosi szakán kb mennyiből jönnek ki a tankönyvek?

Legjobb válasz: Drága. Anatómiakönyvek olyan 10 ezer körül, plusz még van pár tantárgy...De ha sikerül használtan megvenned felsõbb évesektõl vagy le tudod fénymásolni, még 40-50-ezerrel is megúszhatod.

Drága. Anatómiakönyvek olyan 10 ezer körül, plusz még van pár tantárgy...De ha sikerül használtan megvenned felsõbb évesektõl vagy le tudod fénymásolni, még 40-50-ezerrel is megúszhatod.
Anatómiakönyvet nem lehet kapni 10ezerért. Még használtan se nagyon. Az inkább 20-30ezer körül van. De szeptember elején szoktak lenni akciók, olyankor ki lehet fogni olcsóbban. Ha valaki mindent újonnan megvesz, akkor el lehet érni a 100ezer forintos határt is. De ahogyan az elõttem szóló is mondta: próbálj használt könyveket venni, vagy fénymásolt példányokat is könnyedén be lehet szerezni (van egy hely, ahol bármelyik könyvet be lehet szerezni fénymásolva olcsón). Valamint év elején lesz jegyzetbörze, ott kb. mindent könyvet be lehet szerezni használtan, és akkor olcsóbban ki lehet jönni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!