Találatok a következő kifejezésre: Mennyi teát az (135 db)

Ahogy Te is érzed, mennyire száraz a levegõ, mennyire gyakran szomjazol meg. Szerintem.
Tápszeres?
enyém nyekereg, ha szomjas, féldecis pohárkából iszik, van, mikor egy korty is elég. Szerintem 2 decinél többet nem nagyon fog inni. Akár tápos, akár szopik, mindegyik étel és ital egyben, úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Igen, tápszeres!
5 hónapos kora óta kínálgatom, nem sok sikerrel...Minden reggel friss vizet teszek a csõrös poharába, étkezések után mindig kínálom, és naoközben ha eszembe jut, vagy nyûgös de nem találom az okát. Az én fiam reggel-este megissza a tápszeradagját és összesen még úgy 50ml vizet. Ha kínálgatod neki egy idõ után te is rájössz mennyi a babád folyadékigénye és mikor kéri.
Kínáld, amikor gondolod. Ha szomjas inni fog, ha nem, akkor nem.
Az én babám is 4 hós. õ egy nap megiszik általában egy 125 milis cumisüveggel, de vannak napok, amikor két ilyen cumisüveggel is. Én a 3 óránkénti szopizások félidejében kínálom meg, és mindig iszik valamennyit, de igazán sokat este szokott inni fél 6 körül. Ilyenkor bármennyi van a cumisüvegben, mind megissza, még ha tele is van, akkor is. Csak anyatejes.

Mennyi teát adjak az egy hónapos lányomnak?

Anyatejes, de azt mondta a véd?n?, hogy nyáron kapjon teát vagy vizet is. csak azt felejtette mondani, hogy mennyit.

Legjobb válasz: Én is adtam a picinek teát, amikor nyûgös volt, és nem éhes. Nemegyszer a cicit nem fogadta el, és a teát vagy vizet igen... Szóval ennyit arról, hoyg nem szomjas a baba... Én nem mértem, hogy mennyit iszik, nem ivott sokat, de annyit, amennyi elég volt neki.

Én is adtam a picinek teát, amikor nyûgös volt, és nem éhes. Nemegyszer a cicit nem fogadta el, és a teát vagy vizet igen... Szóval ennyit arról, hoyg nem szomjas a baba... Én nem mértem, hogy mennyit iszik, nem ivott sokat, de annyit, amennyi elég volt neki.
Semennyit, szoptsd gyakrabban a melegben, ha szomjas, de nem kell neki tea! Az õskövület védõnõk ezt szajkózzák, de nincs rá semmi szükség. Az anyatej teljesen megfelel.
A kamilla vizelethajtó. Kis mennyiségben is, hiszen a baba érzékenyebb az ilyesmire. Tutira gondolod, hogy kell az a bkicsinek? :) )) Anyatej kell és semmi más. Mindkét gyerekemet így szoptattam, mindkettõt nagyon sokáig.
A kislányom egy hónapos korában kb 1 deci teát ivott. Kamillateát kapott, amit nagyon hígra fõztem, éppen hogy csak belemártottam a vízbe (kb 10 másodpercre) Utána áttettem egy másik bögrébe és kiáztattam magamnak.
Én is kamillateát adtam illetve babamosoly nevü édesköményes teát(nagyon jó volt a hasfájására), de mind a kettõt nagyon gyengére kell elkészíteni, épphogy legyen egy kis színe. Mi mindig evés elõtt és után adtunk pár kortyot a teából és akkor hogyha nem bírta ki a 2 órát az etetések között. 1 hónapos korában nekünk kb. 1 nap alatt 30 ml ivott meg.
napi 1-1.5 decit. én kammilát adtam neki 3* higításba.

Te mennyire vagy a szavak emberre? Mennyire mondod azt ki hogy kedvelsz valakit vagy mennyire mondod a párodnak azt hogy szeretlek?

Miért olyan fura az valakinek ha valaki ezt inkább érzékelteti mint hogy kimondja?

Legjobb válasz: Én mindent kimondok az emberek szemébe,rájöttem,hogy jobb a konfliktus,mint az,hogy csendben tûröm azt,ami nem tetszik.

Én mindent kimondok az emberek szemébe, rájöttem, hogy jobb a konfliktus, mint az, hogy csendben tûröm azt, ami nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Nem csak arra gontolam hogy negatív értelemben.Hanem mondjuk hogy valaki nem tudja kimondani azt napjában többször hogy szeretlek pl.Hanem mondjuk csak 1 hónapban egyszer, vagy soha..mert olyan a természete ondjuk, ami nem jelenti azt hogy rideg vagy nem szereti, hanem inkább tettekben mutatkozik meg.
Hát... Eléggé nehezen adom ki az érzéseimet, mind tettekkel mind szavakkal, de akkor már inkább a tettek jellemzõek rám. Viszont ha valamit kimondok, akkor az úgy is gondolom.
Most olvastam csak el az elsõ választ, ezért kiegészíteném az enyémet: a véleményemet bármikor elmondom bármirõl, nem érdekel, ha nem egyezik meg a többiekével. De az érzelmek másak... Magamtól nehezen mondom el - ha negatív (nem szeretek valakit), akkor nem okoz gondot, de ha valakit szeretek... Ha rákérdeznek, akkor õszintén válaszolok, de nagyon nehezemre esik kimondani, mert félek attól, hogy kiadom magam és ezzel sebezhetõvé válok.
Mikor párkapcsolatban voltam nem múlt el úgy nap, hogy ne mondtuk ki egymásnak, hogy szeretlek.Este lefekvéskor jóéjt puszi és szeretlek és ölelés volt. Nem igazi párkapcsolatban, ahol nem érzi az egyik él a másik részrõl a szerelmet, szeretetet és szeretné hallani is de nem hallja, az nem teljes.... A párkapcsolat azért párkapcsolat, mert a felek megkapják azt amit szeretnének, amit elvárnak, azonosak az érdekeik, nincs hiányérzetük.Ha mégis van valami hiányérzet, akkor azt közösen meg tudják oldani.
5ös vagyok: "pl.Hanem mondjuk csak 1 hónapban egyszer, vagy soha..mert olyan a természete ondjuk, ami nem jelenti azt hogy rideg vagy nem szereti, hanem inkább tettekben mutatkozik meg. " Erre csak annyit tudok mondani, hogy mindenki számára létezik vagy már létezett, vagy fog létezni az a társ, akinek kimondja annyiszor, ahányszor gondolja. Szerintem nem igaz az, hogy valaki nem olyan beállítottságú és épp nem szereti mondogatni.Persze el van egy kapcsolatban, mert kényelmes, de majd otthagyja egy olyanért, akit szerelemmel szeret és akinek ki is mutatja, mondja is!(sok ilyen példa volt már elõttem, saját példa is mindkét részrõl!)
Én ki is mondom és érzékeltetem is. Ahogyan azt is ha nem tetszik valami (ez utóbbi nem feltétlen a párommal szemben, bár szerencsére mindent meg tudunk beszélni... olyan sok vitánk mondjuk nincs hálistennek)
az a baj, hogy a negatívumot hamarabb mondom, mint a pozitívat. Tudja, hogy szeretem, de sajnos ritkábban mondom, mint õ, de ha bajom van, azonnal neki esek :( egyik sem jó, igyekszem változtatni, de elég nehéz.


Mennyi Normaflore-t öntsek a teámba? Az egész "tartályt", vagy csak egy keveset? Számít az arány?

Legjobb válasz: az egészet az arány nem számít, az lényeg, hogy az egész teát megidd, mert így az egész adag Normaflore is bekerül a szervezetedbe

az egészet az arány nem számít, az lényeg, hogy az egész teát megidd, mert így az egész adag Normaflore is bekerül a szervezetedbe
A kérdező hozzászólása: Köszi ! :)

Aki vegyesen táplálta a babáját mert kevės volt a teje, az mennyi ideig tudta szoptatni a pótlás mellett? Meddig volt teje?

Legjobb válasz: Én 2,5 hónapig tudtam szoptatni, sajnos egyre inkább elutasította a mellemet, és nem szenvedtem tovább. Õ sírt, mert éhes volt, de nem értette, hogy miért jön olyan nehezen a cicimbõl, én sírtam, mert õ sír, egy ördögi kör volt. Utólag nem bánom, hogy így döntöttem, sokkal kiegyensúlyozottabb azóta, rendesen hízik és egészséges, és nekem csak ez számít.

Én 2, 5 hónapig tudtam szoptatni, sajnos egyre inkább elutasította a mellemet, és nem szenvedtem tovább. Õ sírt, mert éhes volt, de nem értette, hogy miért jön olyan nehezen a cicimbõl, én sírtam, mert õ sír, egy ördögi kör volt. Utólag nem bánom, hogy így döntöttem, sokkal kiegyensúlyozottabb azóta, rendesen hízik és egészséges, és nekem csak ez számít.
Szinte kezdettõl fogva kapott a lányom tápszeres kiegészítést, mellette szopizott is és fejtem, mint egy kisangyal. Reménykedtem benne, hogy megfordulhat a dolog, de sajnos nem, fõleg mikortól átaludta az éjszakát kezdett apadni a tejem. Aztán mikor elkezdetük a hozzátáplálást, és így kiesett 1-2 étkezés, mert kiváltottuk, akkor fejtem helyette és egy ideig elég volt a szopi+ lefejt tej. Végülis 9 hónapos volt, amikor abbahagytuk a szopizást, az utolsó hónapban már csak reggel raktam cicire (többre nem futotta) és nem fejtem, mert akkor már nagyon elegem volt, így a végére már nem sok volt benne, azzal meg nem kívánt foglalkozni már. De így is örülök, hogy eddig kitartott...
Katarrtó voltam, fejtem, szoptattam akár óránként, s ha nagyon kellett, akkor adtam pótlást. 2 hónaposan kapott utoljára tápszert, addig 2 doboz fogyott el. Most 9 hónapos, s még mindig szopik. Büszke vagyok magamra, nem csak mert jó az anyatej, hanem mert sokat spórolok így, hogy nem kell táp, s tudok magamnak új ruhákat venni! Nem kell meggondolnom hogy megveszem-e azt a felsõt, vagy nadrágot a boltban...
Nekem a kezdetektöl kap potlást is.. mert nem akart szopizni, mivel kicsi a mellbimbóm. Sokat szendvetem vele.. nagyon akartam.. volt, hogy egy nap 17x tettem cicire, amiért letolt a védõnõ.. és akkot kezdtem el komolyqbban a potlás (egy cici-egy tápszer ) .. igy 6 hetes volt mikor sirva feladtam.. volt, hogy 2 orat volt cicin.. levettem rola és sirt, hogy éhes.. ezt 3x 3 eljátszottuk és feladtam. Fejni hiába fejtem.. akár kézzel akàr mellszìvóval.. 40mlnél nem jött több..pedig majd szét durrant a mellem! :( most 5honapos a dragám..már hozzátáplálást is kap .. nagyon szépen fejlödik :)
Szia, nekem az elsõ fiam (is) izomtónus eltéréssel született és nem tudott szopizni. Pedig nagyon akartam én is, voltak maratoni "szoptatásaink", ami után üvöltött a gyerkõc.. A La Leche Ligától volt nálunk szoptatási tanácsadó is. A védõnõ és a tanácsadó is azt mondta, hogy csak anyatej fejéssel nem lehet fenntartani az anyatejet. Mert nem ismertek engem :) Igy anyatejet fejtem neki, ami nem volt elég minden étkezésre elég ezért vacsorára jellemzõen tápszerrel, majd hozzá táplálással pótoltam. És 15 hónapos koráig fenn tudtam tartani az anyatejet. A védõnõ azt mondta hogy meghajol elõttem.. Tehát CSAK fejéssel is fenn lehet tartani az anyatejet, így ne aggódj ilyen kérdéseken!
A kérdező hozzászólása: http://babyplanet.hu/etetes-es-itatopoharak/itatopoharak/nub..
inkább úgy képzeld el, hogy forrót öntesz bele, aztán mikor 1-2 óra múlva szomjas, még meleg/langyos. ebben is kihûl télen, de lassabban
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet így gáz, ha megyünk valahová és fél óra múlva szomjas, na akkor forró még. Hát akkor annyira nem nagy durranás úgy érzem. Lehet maradunk inkább annál a pici táskánál aminek fémszínû anyagból van a belseje. Azt hittem nem kell annyira megmelegíteni az innivalót akkor sem hûl annyit.
ha meg pénzt se szeretnél költeni, akkor a legtutibb, ha alufóliába betekered az üveget :D az is pont úgy melegen tartja egy ideig... de majd kikísérletezed. amúgy nem kell annyira rágörcsölni, télen a hidegben úgy sem vagytok kint órákat, megitatod mikor elindultok. kis meleg teát viszel ha mégis, de 1-2 órát azért kibír a gyerkõc :)
A kérdező hozzászólása: Ez az alufólia tetszik :) eszembe sem jutott volna :)

Ha kevesebbet de több alkalommal étkezek, többet mozgok és minden nap legalább kétszer iszok zöld teát az tényleg hatásos lehet? Ha igen, mennyi idő után vehető észre a fogyás?

Sok helyen olvastam már ehhez hasonló fogyókúra összeállításról. Megéri kipróbálni?

Legjobb válasz: ezek olyan dolgok,amiktõl egyáltalán nem biztos,hogy tutira fogyás lesz : -iszok zöld teákat,(vagy 3 liter vizet) -kevesebbet eszek,(minél,egy lónál ?) -többet mozgok (kinél ?)

ezek olyan dolgok, amiktõl egyáltalán nem biztos, hogy tutira fogyás lesz : -iszok zöld teákat, (vagy 3 liter vizet) -kevesebbet eszek, (minél, egy lónál ?) -többet mozgok (kinél ?)
A kérdező hozzászólása: A zöld tea zsírégetõ. Kevesebbet eszek-úgy értem, nem eszek annyi, hogy teljesen jól lakjak. Inkább többször egy nap. Mozgás-biciklizés, futás, torna.
Mekkora paraszt a válaszolo. Hogy ebben az országban mindeni egy okostojás dietetikus.. Pffff

Mennyire hatásos az orbáncfű és a citromfű tea a pánikbetegségek kezelésében?

Legjobb válasz: Orbáncfû teát iszok minden este, nagyon jó, nem is kell édesíteni és úgy megnyugszok tõle, olyanokat alszok, mint akit agyonvágtak. Én nem vagyok pánikbeteg, teljesen más okból iszom, ez csak a "mellékhatása". :)

Orbáncfû teát iszok minden este, nagyon jó, nem is kell édesíteni és úgy megnyugszok tõle, olyanokat alszok, mint akit agyonvágtak. Én nem vagyok pánikbeteg, teljesen más okból iszom, ez csak a "mellékhatása". :)
semennyire
én sokkal nyugodtabb vagyok tõle és nem törnek rám olyan rossz érzések és sokkal jobban alszok tõle! :) nekem is elég kemény szorongásaim voltak most hogy szedem elmúltak!
nekem is pont ezt a 2 teát ajánlotta a pszihológus. ma próbálom majd ki :D

Fejéssel megállapítható, hogy az anyának mennyi teje van?

Legjobb válasz: Nem. Egy jól szopó csecsemõ sokkal hatékonyabb a mell kiürítésében, mint a fejés. Sokan nem tudják kézzel kiváltani a tejleadó reflexet, emiatt a megtermelt tej nem tud kiürülni a mellbõl. A lefejt tej mennyisége egyetlen dologról ad felvilágosítást: arról, hogy az anya mennyit tud fejni.

Nem. Egy jól szopó csecsemõ sokkal hatékonyabb a mell kiürítésében, mint a fejés. Sokan nem tudják kézzel kiváltani a tejleadó reflexet, emiatt a megtermelt tej nem tud kiürülni a mellbõl. A lefejt tej mennyisége egyetlen dologról ad felvilágosítást: arról, hogy az anya mennyit tud fejni.

Mennyire veszélyes az Örs vezér tere éjfél-hajnali órák környékén?

Onnan fogunk hazafelé jönni egy összejövetelről és nem igazán vagyok jártas az éjszakai életben ...

Legjobb válasz: Ha többen mentek egyszerre, akkor nem gáz. Egyedül nem mennék le ott éjjel az aluljáróba.

Ha többen mentek egyszerre, akkor nem gáz. Egyedül nem mennék le ott éjjel az aluljáróba.
Egyáltalán nem az, minden nap járok ott, sokszor éjjel is.
Semennyivel nem veszélyesebb egy átlagos bp-i térnél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!