Találatok a következő kifejezésre: Mennyi táppénz majd (12 db)

A kérdező hozzászólása: Bocs: bruttóm
Szia! Az kb. nettó: 97000 Ft. Ha még nem voltál idén betegállományban, akkor az elsõ 15 napra napi 3530 Ft-ot fogsz kapni, ha már voltál, akkor annyival kevesebb napig fogod ezt az összeget kapni. (oka: éves szinten az elsõ 15 betegszabis napon a béred 80%-a jár) A táppénz (elõzõ naptári év átlagkeresetének 70%-a): napi kb. 3090 Ft, de ellenben a fizetéssel, ez jár hétvégére is, vagyis egy teljes táppénzes hónapban kb. 96000 Ft-ot. Gyed kb. br. 95200 Ft, ebbõl vonnak 18% szja-t (17136) és 9, 5% nyugdíjjárulékot (9045), azaz nettó gyed-ed: 69020 Ft. Erre még jön az adójóváírás, ha kéred, az 11340 Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát akkor tulajdonképpen annyi a táppénz mint amennyit munka mellett hazaviszek. Na akkor nem stresszelem én magam. Még soha nem voltam betegállományon:) Viszont ez a Gyed NEM VALAMI FÉNYES!!!! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOD. SOKAT SEGÍTETTÉL!!!
Kedves 15.27-es. Leírnád mit hogy számoltál ki? Mert én is próbálgattam számolni, hogy hogyan számolhattad de nekem mindig más jött ki. Kérlek írd már le! Mert akkor magamnak is tudnék számolni. Elõre is köszi!!
Ja és még egy, a táppénzbõl is vonnak valamit nem? Az összegeid ugye nettó összegek?
Közelítõ számítás: A szokásos havi nettót elosztottam 22-vel (átlag ennyi munkanap van egy hónapban) ekkor kijön egy napi bér, ennek vettem a 70%-át (*0, 7) ez lesz a táppénz összege 1 napra, ezt megszoroztam 30-al (átlag hónap), így jön ki a havi nettó táppénz. Lehet a bruttóból is számolni, de az egy kicsit macerásabb.

Ha két hónappal a szülés előtt táppénzre megyek akkor mennyi táppénzt fogok kapni illetve beleszámít ez az összeg a gyes vagy gyed kiszámításába majd?

Legjobb válasz: A GYES fix összeg, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb értékéhez igazítják. A GYED-et számítják ki a fizetésed alapján. Abba pedig sajnos az utolsó fél év keresete számít bele. Így ha hosszabb táppénzre mész, akkor elég kevés GYED-et kapsz majd. Saját tapasztalatból mondom.

A GYES fix összeg, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb értékéhez igazítják. A GYED-et számítják ki a fizetésed alapján. Abba pedig sajnos az utolsó fél év keresete számít bele. Így ha hosszabb táppénzre mész, akkor elég kevés GYED-et kapsz majd. Saját tapasztalatból mondom.
Én úgy tudom hogy a gyedet, a szülést megelõzõ év átlagának a 70%-a. Az én kolleganõm már 5-6 hónapos terhesen el ment táppénzre, és a gyede 73000ft. A táppénze persze nem volt jó.De 2 hónapot kibirsz, sõt a szûlés elõtt igényelheted a tgyást ami jobb lessz mint a gyed, és azt 5 hónapig kapod. És azt is a szülés elõtti év átlagából számolják.24 hetes kismama

Pontosan mennyi táppénz jár majd nekem?

Bruttó 135000 Ft alapbér. 2012.10.01.-2012.10.12-ig tartó id?szakra érdekelne mennyit kapok táppénzként?

Legjobb válasz: Ha 2012-ben leszel jogosult táppénzre, akkor a 2011. 01. 01-tõl 2011. 12. 31-ig részedre számfejtett, pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képezõ bruttó jövedelmedbõl számolják ki a táppénzed összegét, akkor ha 2011. évben volt legalább 180 naptári napi ilyen jellegû jövedelmed. Ha volt is, akkor azt is tudni kell, hogy hány naptári napot vehetünk osztószámnak. Tehát hány napot voltál 2011. évben táppénzen, egyéb hasonló ellátáson, fizetés nélküli szabin stb. Az általad közöltek kevés infónak bizonyulnak.

Ha 2012-ben leszel jogosult táppénzre, akkor a 2011. 01. 01-tõl 2011. 12. 31-ig részedre számfejtett, pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képezõ bruttó jövedelmedbõl számolják ki a táppénzed összegét, akkor ha 2011. évben volt legalább 180 naptári napi ilyen jellegû jövedelmed. Ha volt is, akkor azt is tudni kell, hogy hány naptári napot vehetünk osztószámnak. Tehát hány napot voltál 2011. évben táppénzen, egyéb hasonló ellátáson, fizetés nélküli szabin stb. Az általad közöltek kevés infónak bizonyulnak.
A kérdező hozzászólása: Hát azt sajnos nem tudom hány napot voltam táppénzen tavaly, de a 180 napom megvolt. Hát ez így elég bonyolultul hangzik. És a tavalyi évet veszi kehhez figyelembe???
Igen, alapból az ellátásra jogosultságot megelõzõ teljes év az irányadó idõszak, ha abban van legalább 180 bérezett nap. Az arra az idõszakra számfejtett pénzbeli egészségbiztosítási járulékköteles jövedelembõl számolják ki a táppénz napi összegét. Ha nincs benne 180 bérezett nap, akkor más lesz az irányadó idõszak. Ha abban sincs, akkor a minimálbér, tényleges kereset, vagy szerzõdés szerinti bért vesznek alapul. Hogy mikor melyiket, annak külön feltételei vannak. Kicsit sok lenne leírni, de az alapfelállás az, hogy elõzõ év az irányadó, és az abban megszerzett jövedelem, amibõl számolnak.


Hogyan tudom kiszámolni - nem bonyolult módon -, hogy a fizetésemhez képest kb mennyi táppénzt kapok majd, mielőtt igénybe veszem a tgyást?

Legjobb válasz: Szorzod a fizetésed 0.6-tal, a fenébe is, az elõbb néztem meg, mostantól vagyok táppénzen (5 hós km) belekényszerített a munkáltató, és a táppénz 60%-a fizetésednek, úgyhogy keseredj te is el. :-( Amúgy a párom szerint a bruttóból számolják, úgyhogy kicsit több lesz mint a nettó 60 százaléka, de elenyészõ a különbség. Anyum szerint meg mivel én keveset keresek amúgy is, bemondta a tévé, hogy ugye megint levontak belõle, tudod, amit a gazdagoktól nem vontak le, úgyhogy még az is lehet hogy kevesebb mint 60 százalék, a mindenit.

Szorzod a fizetésed 0.6-tal, a fenébe is, az elõbb néztem meg, mostantól vagyok táppénzen (5 hós km) belekényszerített a munkáltató, és a táppénz 60%-a fizetésednek, úgyhogy keseredj te is el. :-( Amúgy a párom szerint a bruttóból számolják, úgyhogy kicsit több lesz mint a nettó 60 százaléka, de elenyészõ a különbség. Anyum szerint meg mivel én keveset keresek amúgy is, bemondta a tévé, hogy ugye megint levontak belõle, tudod, amit a gazdagoktól nem vontak le, úgyhogy még az is lehet hogy kevesebb mint 60 százalék, a mindenit.
Ha jól tudom az elõzõ évi átlagkeresetet veszik alapul, és beleszámít minden, amibõl pénzbeli egészségbiztosítási járulékot vontak.
Elsõnek: Persze, hogy belekényszerít a munkáltató, hiszen ha nem tud az állapotodnak megfelelõ munkát adni, akkor 100%-os bért kéne fizetnie neked 0 munkavégzésre (felmentés a munka alól), míg a táppénz az csak 60%-os bér, ennek a 30%-át kell fizetnie. De megjegyzem, a munka törvénykönyve szerint az elsõ variációt kell(ene) tennie. Kérdezõnek: Általánosságban, egyszerûen azt lehet mondani, hogy ha van tavaly 180 bérezett napod, akkor a tavalyi bruttódat szorozd 0, 6-al. Ez lesz a táppénzed, ebbõl 16% szja-t vonnak. Ha te igényeltél 1-2 gyerek után családi adókedvezményt, akkor a számított szja-ból levonhatod a 10eFt-ot gyerekenként.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak a 16% Szja-t vonjam le?
Igen, a táppénzbõl csak szja-t vonnak.

Gyed után táppénz majd újra gyed? Mi mennyi?

2008. Nov-ben született a kisfiam. El?tte aug-tól táppénzen voltam, a fizum bruttó 138 ezer volt. Gyedem 80 körüli volt. 2010 szept-ben gyedbe szültem, a tgys után a gyed annyi volt mint az els?vel. (családi kedvezményt évközben nem kérem) Ha a 3. babánk a középs? 2éves kora után születne kb 3-4 hónappal (kb 2013 jan, febr) akkor a gyed után táppénzre mennék, majd gyed. Azt a gyedet mib?l számolnák (jelenlegi jogszabályok alapján)? Kb mennyi lenne? Köszi!

Legjobb válasz: ugyanannyi lenne a gyeded, mint a mostani, ugyanis egy az egybe "ráhúzták" a gyedre a táppénzszámítás szabályait. "ha nincs legalább 180 bérezett napod, akkor a gyed alapja a minimálbér, kivéve, ha azért nincs 180 napod bérrel, mert táppénzben, gyedben, tgys-ben részesültél. Egyedül a Tgys-nél számolnának a szerzõdés szerinti béredbõl, mert úgy sejtem egy bérrel ellátott napod sem lesz majd.

ugyanannyi lenne a gyeded, mint a mostani, ugyanis egy az egybe "ráhúzták" a gyedre a táppénzszámítás szabályait. "ha nincs legalább 180 bérezett napod, akkor a gyed alapja a minimálbér, kivéve, ha azért nincs 180 napod bérrel, mert táppénzben, gyedben, tgys-ben részesültél. Egyedül a Tgys-nél számolnának a szerzõdés szerinti béredbõl, mert úgy sejtem egy bérrel ellátott napod sem lesz majd.
"Nem bérezett, hanem biztosított napokat néznek, és az nem ugyanaz!!" Ez az általad idézett jogszabályban hol van?? mert nem találom..
Kicsit hiányos a szakmai tudásod, és fáj...
Mielõtt happogsz, kedves válaszoló, olvasd át újra a kérdést. A kérdezõ ugyanis arról érdeklõdött, hogy mennyi lesz majd neki a GYED összege. Nem kérdezett se táppénzrõl, se tgys-rõl,
Ez vonatkozik a táppénzre is!
Na, ez az oep honlapjáról van, elmagyaráznád???: "Ha a szülõnek az irányadó idõszakban [a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen] azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezõbb, mint a minimálbér."
Tudom, mit írtam, bérezett napról beszélek, mivel a kérdezõnek megvan az ellátások megállapításához szükséges biztosítási ideje. (gondolok itt a szülést megelõzõ két éven belüli 365 nap biztosítási idõre)
Nem bérezett, hanem biztosított napokat néznek, és az nem ugyanaz!!!
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: a táppénz mennyi lenne? Az etedeti fizu 60%- a mínusz mit vonnak?
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Hahó fiatalok! össze ne vesszetek! Inkább azt mondjátok meg mennyi lesz a tàppénz számszerûsítve! Köszi!
szerintem ezt a kérdést a terhesség címszó alatt tedd fel, hátha többen tudják a választ hisz ott már kismamák vannak.
Szia! A Gyedet a gyerek születése elõtti évben számított egy napra esõ jövedelembõl számítják (mivel te 2009-ben fogsz szülni, ezért a 2008-ast figyelik majd, tehát a táppénz is beleszámít). Az OEP honlapján (www.oep.hu) részletesebben is olvashatsz róla. Zita (24 hetes baba anyukája)

2006-ban volt 3 hónapos munkaviszonyom, utána semmi majd 2007. szeptemberétől 4 hónap. Január 14-től táppénzen vagyok, augusztusra várjuk a babát. Mennyi táppénzt kapok?

itt is úgy számolják mint a GYES-t?Mert szerintem megvan a 180nap.

Legjobb válasz: 2007. aug.-tól számított min. 180 bejelentett munkaviszony kell!

2007. aug.-tól számított min. 180 bejelentett munkaviszony kell!
miért mentél táppénzre? feltétlenül szükséges volt? különben jogosult lennél mindenre, ha pl. júliusig dolgoznál.

Veszélyeztett terhes vagyok. Szeretném kb.-re tudni mennyi lesz majd a TGYÁS? Magas fizetésem volt: minimálbér+teljesítménybér. Táppénzem:csak a minimál 60%-a, nagyon kevés. A teljesítménybért nem vették bele!

A Tgyásra mi szolgál majd alapul, a táppénz?Mennyit kaphatok minimum?És a Gyedem mennyi lesz kb?Hitelem van, azért lenne fontos.Aki tud segítsen,köszönöm.

Legjobb válasz: A terhességi gyermekágyi segély a 168 napos szülési szabadság idõtartamára jár, mértéke az igénylõ jövedelme napi átlagának 70%-a. www.oep.hu

A terhességi gyermekágyi segély a 168 napos szülési szabadság idõtartamára jár, mértéke az igénylõ jövedelme napi átlagának 70%-a. http://www.oep.hu
Szia! Szerintem kérdezz utána egy pénzügyesnél, mert szerintem átlag alapján kellene a táppénz adni. De lehet, hogy rosszul tudom. De az is lehet, hogy az az összeg nincs bejelentve és feketén kapod, nem? És akkor csak a minimálbér van amit elszámolhatnak. Tgyásnál is figylembe kell venni a jutalmat, bónuszt stb. Az elõzõ évi összes jövedelmet számításba kell venni. De ha tényleg nem szerepel sehol a teljesítménybér akkor a tgyás is kevés lesz. Amúgy így nehéz számokat mondani, hogy te nem írtál semmi konkrétumot. Mennyi ideig dolgoztál? Mennyi volt a fizud? Mióta kapod a téppénzt meg hasonlók. Üdv
Ha a táppénzt a minimálbér után kapod, akkor nagyon valószínû, hogy a TGYÁS-GYED is az alapján megy majd.Tudni kellene, h a teljesítmény után kapott juttatásodat bejelentették-e, fizettek-e utána járulékokat.Ha nem, akkor elég kevés pénzt fogsz kapni.2 gyerekes anyuka
Semmiképp nem a táppénz lesz az alapja, hanem a bejelentett béred (ami után tb-járulékot fizettél). Minimálbérre vagy bejelentve? Akkor annak a 70 %-a. Ha a teljesítménybéredbõl nem vontak tb-járulékot, akkor az nem számít bele. Sajnos.

Melyik évböl számolják a gyedet meg a gyest nekem? Még nem jött táppénz mennyit kapok majd kb?

honapja táppénzen vagyok mert nehéz fizikai munkát végeztem.dec -ra vagyok kiirva.akkor a 2007-es évet veszik alapul vagy a 8-ast?70000-rel vagyok bejelentve mennyit kapok majd ebböl kézbe kb?elöre köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szia! Táppénznél az aktuális fizudat nézik (75%), Tgyás-nál (180 napig), Gyed-nél (2 éves korig) a szülés elõtti évet (nálad 2007). A Gyes (3 éves korig) adott, a mindenkori öregségi nyugdíj összege. A Tgyás, Gyed a 2007-es fizud 75%-a, csak a Gyed-bõl lejön egy csomó minden, annyival kevesebb lesz.

Szia! Táppénznél az aktuális fizudat nézik (75%), Tgyás-nál (180 napig), Gyed-nél (2 éves korig) a szülés elõtti évet (nálad 2007). A Gyes (3 éves korig) adott, a mindenkori öregségi nyugdíj összege. A Tgyás, Gyed a 2007-es fizud 75%-a, csak a Gyed-bõl lejön egy csomó minden, annyival kevesebb lesz.
Ja! Nettó 70 000? Akkor a táppénz, TGyás olyan 53 000 Ft, plusz a családi pótlék szüléstõl. A Gyeded olyan 50 000 körül lesz asszem. 1. válaszadó voltam :o)
Úgy olvastam valahol, hogy aki decemberben szül annak nem az elõzõ évbõl számolják. Sztem neked 2008-ból. Ennek szerintem nézz utána, mert elég nagy lenne a 2év között az eltérés! Telefonálj a oep-nek, kérdezz meg egy ebben az ügyben jártas könyvelõt, bár azokak sajnos néha fogalmuk sincs.

Mennyi táppénz jár majd nekem?

sziasztok.most a kezemmel vagyok táppénzen de ez bele esik az elsö 15 napba..kedtöl már a házi orvos vesz fel táppénzre.egy éve dolgozok ott és 70000 a bruttom..mennyit fogok kapni?légyszi meg tudnátok mondani?

Legjobb válasz: A fizetésed 60% százalékát fogod kapni.

A fizetésed 60% százalékát fogod kapni.
Jó kérdés, nekem erre azt válaszolták, hogy neked a fizud 60%-a mert nem vagy ott 2 éve és ebbõl még levonják az SZJA-t ami kb 18%.Lehet számolgatni és rosszul lenni, mert én megbotránkoztam sokkal többre számítottam.
újra én azt hiszem 40 e ft környéke


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!