Találatok a következő kifejezésre: Mennyi só 1 kg (3 db)

Mennyi só kell 1 kg liszthez a sóliszt gyurmánál?

Legjobb válasz: Általában 1: 1 arányt alkalmaznak. Vagyis 1 kg só kell bele.

Általában 1: 1 arányt alkalmaznak. Vagyis 1 kg só kell bele.
Szia annyival kiegészíteném, hogy egy csepp olajat (ét, oliva mindegy) is tegyél igy könnyebb vele dolgozni és ha kiszárad fényesebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam ilyen sok sóra.Nem marja ki a kezünket?
Szerintem két rész só+egy rész lisztet keverj össze annyi vízzel, hogy olyan álagot kapj, mint a nedves föld. Én bögrével szoktam kimérni. Ha szineset akarsz, akkor víz helyett tehetsz bele céklalevet vagy spenótlevet is. Én 1x temperával csináltam, csak szerintem nem jó, mert fog és ha megkostolják, akkor veszélyes is. Mi elkészítés után szoktuk kifesteni.

Mennyi só kell 1 kg liszthez tepertös pogácsa készitéséhez?

Legjobb válasz: Mivel teszel az élesztõbe kevés cukrot, hogy hamarabb felfusson, akkor 1 csapott evõkanál sót tegyél bele.

Mivel teszel az élesztõbe kevés cukrot, hogy hamarabb felfusson, akkor 1 csapott evõkanál sót tegyél bele.

Kötözött füstölt sonkát, ill a a parasztsonkát (1 kg 60 dkg) kuktában mennyi ideig kell főzni és kb. mennyi vízben?

Legjobb válasz: Anyukám bármit fõz kuktában, ugyanaz a recept: Lepje el a víz, maxi-lángon forrjon fel a víz, és ha sípol a szelep utána még 30-40 percig kislángon kell fõzni. Aztán hagyni, hogy kihûljön magátol és leeressze a gõzt. Ha még nem elég puha, vissza lehet tenni még1 körre ;)

Anyukám bármit fõz kuktában, ugyanaz a recept: Lepje el a víz, maxi-lángon forrjon fel a víz, és ha sípol a szelep utána még 30-40 percig kislángon kell fõzni. Aztán hagyni, hogy kihûljön magátol és leeressze a gõzt. Ha még nem elég puha, vissza lehet tenni még1 körre ;)
Nem tudom, de sima vizben 3 órát kell kb. annyi vizben hogy jol ellepje nyilván kuktában sokkal kevesebb idõ kell hozzá...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!