Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pont a (261 db)

Magyar szövegértésnél mennyi pont a minimum, amit el kell érni? Mennyi pont a kettes szint?

Legjobb válasz: 20, de azért ennyit tuti elértél, ne legyél pesszimista! Én még nem láttam olyat, aki ennyit ne ért volna el magyaron, pedig aztán nem egy iq osztályban voltam.

20, de azért ennyit tuti elértél, ne legyél pesszimista! Én még nem láttam olyat, aki ennyit ne ért volna el magyaron, pedig aztán nem egy iq osztályban voltam.
Szövegértésnél semennyit, ha a húsz pontod megvan a szövegalkotásban. A 10-10%-os szabály csak az írásbelire és a szóbelire vonatkozik. Szóval nincs külön 10%-os minimum a szövegértésnél, 10% a szövegalkotásnál stb.
a szövegértés és a szövegalkotás együttesének kell meghaladni a 30 pontot azaz 20%ot. 150 pont a magyar érettségi, ennek a 20%a ugye a 30 pont. De legalább 20at el kell érni a kettõ feladatsorral együttesen, hogy mehess szóbelizni... ne izgulj. http://www.origo.hu/itthon/20100503-a-magyar-erettsegi-megol.. nézd meg, nem volt nehéz
A kérdező hozzászólása: remélem meglesz O.o
150pont a magyar írásbeli? Szerintem csak 100, nem? 40 a szövegértés, 60az érvelés(összehasonlítás, elemzés) Én azt hallottam mint két részébõl el kell érni a 10-10%ot(szövegértés-szövegalkotás) tehát 4, 6pontot. Az az 10pont kell... vagy nem így van?
Melyik településen van ez az iskola?
Meg ne a minimumot célozd meg
A kérdező hozzászólása: Székesfehérváron van és a maximumra hajtok.
A kérdező hozzászólása: az lenne még a kérdésem, hogy kb hány szakmacsoportra tudok jelentkezni az iskolán belül?
A Széchenyibe nem kell felvételizni és semelyik szakközép, szakmunkásba sem. Váciba se Jáky, Belsõvárosiakba se... Széchenyin belül csak a két tannyelvû (5 osztályos)-hoz kell felvételi, meg a gimikhez.

Szerintetek idén a PPKE-JÁK-ra és az ELTE- ÁJK-ra (Mind2 jog) költségtérítésesre mennyi pont szám kell? Mert tavaly az ELTE-re fizetősre 393, a PPKE-re fizetősre pedig 300 pont kellett, ezek mennyit változhatnak, mire számítsak?

Úgy néz ki, hogy legrosszabb esetben is 400 fölött leszek, szombaton lesz a töri emelt szóbelim és ha már csak sikerül szintentartanitartani a %-át, valamint a többi szóbelim (valszín? azok meglesznek max pontszámosok)sikerül, akkor 424 pontom van alsóhangon, de mondom ezen még lehet rontani meg javítani(de 400 az mglesz tuti így is). CSAK értelmes válaszokra vagyok kíváncsi, idióták hagyjanak.

Legjobb válasz: szia,én is jogra készülök,én úgy gondolom biztosan 400 pont körül lesznek a fizetõsök!én 440 pont körül leszek,remélem elte költségesre bekerülök!sok szerencsét a szóbelin,én hétfõn megyek!:)

szia, én is jogra készülök, én úgy gondolom biztosan 400 pont körül lesznek a fizetõsök!én 440 pont körül leszek, remélem elte költségesre bekerülök!sok szerencsét a szóbelin, én hétfõn megyek!:)


Kit mennyi ponttal vettek fel a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba (infó szak)?

Most 7-be második félév végén 2 négyesem lett. Ha 8-ik első félévében mindenből ötös leszek akkor körüldbelül hány pontos felvételiket kell írnom?

Legjobb válasz: Én idén felvételiztem, angolos lettem, kitûnõ bizonyítvánnyal és 80 felvételi ponttal (szóbeli +37 pont) bejutottam az 5. helyen. Szóval szerintem olyan 70 körül be lehet már jutni.

Én idén felvételiztem, angolos lettem, kitûnõ bizonyítvánnyal és 80 felvételi ponttal (szóbeli +37 pont) bejutottam az 5. helyen. Szóval szerintem olyan 70 körül be lehet már jutni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ... Azt megkérdezhetem, hogy melyik iskolából vettek föl és hogy hol voltál elõkészítõn?
Nincs mit.:) Simonyis voltam, és a suliban jártam elõkészítõre, külön nem.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Nagyon szívesen!:)

Nektek hogy sikerult a felveteli, szerintetek mennyi pont lesz az atlag? En nagyon elrontottam pedig szin otos tanulo vagyok. Szent Laszloba, Kossuthba, Leoveybe, Karinthyba Deakba esetleg nem tudjatok mennyi ponttol hivnak be?

Legjobb válasz: Sajna nem tudom. Én is elcsesztem alig lesz meg a 75 pont :/ Lacit jelölök,tömkomot és angolt. Téged melyik tagozat/tagozatok érdekelnek ?

Sajna nem tudom. Én is elcsesztem alig lesz meg a 75 pont :/ Lacit jelölök, tömkomot és angolt. Téged melyik tagozat/tagozatok érdekelnek ?
Na felvettek? Melyikbe?
Szia! A központim szerintem jól sikerült, 87 pontos lett, az összesített átlagot, hát.. Olyan 55-60 pontra saccolnám, de persze ezt nem tudom rendesen megtippelni. :D Én is a Szent Lászlóba szeretnék bejutni, az emelt angol tagozatra. Amiket felsoroltál, ezek közül a Kossuthot és a Leöveyt nem ismerem, a Lászlóba azt mondják, 70 ponttal vagy magasabbal és egy jó szóbelivel esélyes, de 65-tel is érdemes próbálkozni, hisz egy adag szerencse is kell ehhez. A Karinthyban azt hiszem, egy kicsivel magasabb a határ, de ott neccesebb a szóbeli - magyar és matek -, a Deák viszont információim szerint nem egy erõs iskola, nálunk a középerõs tanulók is csak egérútnak írják be. Írj, hogy mennyi pontod lett! :)
Remélem osztálytársak leszünk :D Én is Szent lászló F-be mennék :D
Nekem 84 pont lett, az átlagom 4, 67. A Szent László tömkomjára szeretnék bejutni, de nagyon:) remélem, sikerül
1-2 vesszõt néha kirakhatnál, ha már ilyen nívós iskolákba tervezel jelentkezni. Mondjuk az ékezetek használata sem hátrány.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :) Huhh hat szerintem az nem keves pont nekem tuti kevesebb lesz :c Van eselyed szerintem :) Persze majd leirom mennyi lett bar szerintem nem dicsekvesre melto lesz :D Amugy ugy hallottam a matekot nagyon sokan elrontottak ugy hogy az a pont jonak szamit:)
Sziasztok! Majd mikor ténylegesen megtudjátok, hány pontosat írtatok, majd leírjátok ide?
Sziasztok! Az idei felvételi fájdalmasan könnyû volt, de ami a vicces, hogy így is sikerült elrontani xD. Nagyon fárasztó :( A központit úgy 78-81 pontra saccolom.Én is a szent lászlót jelöltem elsõnek (1. info 2. emelt angol és tömkomot valahová még) Nagyon szeretnék az infóra bejutni szerintetek ennyi elég lesz? Ötös tanuló vagyok infoban járatos csak valamilyen fura oknál fogva elképesztõ hülyeségeken rontottam el. Sok sikert mindenkinek remélem velem együtt bejuttok :D
Tavaly 71-et írtam olaszra, ide nem kell szóbeli sem. ;) Az idei felvételi könnyebb volt szerintem.
Elõre nem tudjuk mennyi a behívás alsó ponthatára. Ez mindig attól függ, hogy a jelentkezõk hány ponttal jönnek. Mi tavaly az elsõ 70 fõt hívtuk be szóbelire egy 36 fõs osztályhoz. - iskolatitkár -
Szorítok neked :-) Kb hány pontosra tippeled a felvit? Nekem sokan mondják/írják, hogy 70+ központival és jó szóbelivel be lehet kerülni ;-)
A kérdező hozzászólása: Biosz-kemia vagy az olasz kettannyelvu :) ) De felek hogy meg csak szobelire se hivnak be :c
Pedig kitûnõvel felvesznek a Leöveybe, Kossuthba
Hogy érted hogy mennyi pont kell? A koleszba kerülést i pontok alapján csinálják?
A kérdező hozzászólása: Igen. A kollégiumba való bejutáshoz is majd pontok kellenek. Amit tanulmányi (késõbb) és szociális helyzet alapján adnak meg.
És itt maximum 200 pont van? Beleszámít hogy mennyire messzi lakunk az egyetemtõl? Te melyik kolit látod elõnyösebbnek?
A kérdező hozzászólása: JA és a pdf: http://www.ehok.u-szeged.hu/system/post_attachment_documents..
Köszi. Téged milyen szakra vettek fel?
A kérdező hozzászólása: programtervezõ informatikus. Téged?

Lovam mellé pónit? Mennyit eszik a póni?

Összesen 3 ló van itthon, de csak egy a sajátom. Mivel az egyik egy cs?dör (apám lova), a másik meg már elég id?s, 24 éves kanca, ezért arra gondoltam, hogy az én lovam mellé vehetnénk egy kis pónit, ha az öreg kancánk meghalna, akkor ne legyen egyedül, mert hát a cs?dör mellé nem tehetem.Még nem esedékes, ezért csak egyenl?re kérdezem. A kérdésem az lenne, hogy egy kis póni mennyiben különbözik a nagy lovaktól? Mármint mennyit eszik? Mindig is nagyon szerettem volna egy pónit, de szeretném tudni, hogy mennyire éri meg a póni, vagy inkább egy másik nagy ló legen?

Legjobb válasz: A pónik szerintem még többet is esznek viszonylag, mint egy nagy ló! Bár szerintem okosabbak meg nehezebben is betegednek, én szeretem õket. :)

A pónik szerintem még többet is esznek viszonylag, mint egy nagy ló! Bár szerintem okosabbak meg nehezebben is betegednek, én szeretem õket. :)
Jah és én 14 évesen kaptam meg a pónimat, azóta sokat nõttem, de még mindig nem kicsi hozzám. 168 centiméter vagyok, hosszú lábakkal, de így sincs gond. :) Nagy méretû póni, de azért póni :D
attól függ mennyit eszik, hogymilyen póni nagy vagy kicsit akarsz?

Ha X pont a felvételi ponthatár egy egyetemen, és nekem mondjuk X+5 van, akkor mennyire valószínű, hogy felvesznek?

Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra,mennyi a felvehet? maximális létszám, de...

Legjobb válasz: "Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra,mennyi a felvehetõ maximális létszám, de..." Rosszul tudod. Hihetetlen, hogy minden héten legalább kétszer le kell írni ezen az oldalon, hogy nem elõször húznak ponthatárt, és utána nézik a keretszámokat, hanem elõbb nézik a keretszámot, aztán húzzák a határt. Mégis mi a jó fenére lenne jó a ponthatár megállapítás, ha nm derülne ki belõle, hogy felvettek-e vagy sem? Szted miért csinálnak "pont-partyt", és miért örömködik vagy bõg mindenki miután megtudta a ponthatárt?

"Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra, mennyi a felvehetõ maximális létszám, de..." Rosszul tudod. Hihetetlen, hogy minden héten legalább kétszer le kell írni ezen az oldalon, hogy nem elõször húznak ponthatárt, és utána nézik a keretszámokat, hanem elõbb nézik a keretszámot, aztán húzzák a határt. Mégis mi a jó fenére lenne jó a ponthatár megállapítás, ha nm derülne ki belõle, hogy felvettek-e vagy sem? Szted miért csinálnak "pont-partyt", és miért örömködik vagy bõg mindenki miután megtudta a ponthatárt?
Ha megvan "X" pontod, amennyi a ponthatár, akkor felvesznek.
Úgy néz ki a dolog, h mondjuk felvesznek 200 embert akkor megnézik mennyi a ponthatára a 200.-nak és az övé lesz a ponthatár. Általában így van.
Szerintem tisztában van a kérdezõ a dolgokkal. A kérdést szerintem úgy érti, hogy a tavalyi ponthatárnál 5 ponttal több pontja van, mennyi az esélye, hogy bekerül idén? Ha valóban így érted, akkor 50-50%.
A kérdező hozzászólása: Rosszul tudtam, most már jól tudom. :) Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: *Mennyi esélyem van, hogy felvegyenek?
Bocsi, de én nem odajárok.Szerintem a 100pontból 49 elég kevés.Az átlagod egész jó :) Ha kell szóbelizned, és az jólsikerül, akkor lehet esélyed :) Bár szerintem akár még így is, de úgy nagyobb lenne :)
Miaz "ÁFEOSZ"(?)!
Az valami iskola(?)!
Hova jelentkeztél Milyen suli(?)
Szakközép(?)!
A kérdező hozzászólása: Kecskeméti középsuli.
A kérdező hozzászólása: Felvettek!! :)
osztály társak leszünk :D valószínû :D engem is felvettek , német :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!