Találatok a következő kifejezésre: Mennyi percig egy normális (5 db)

Mennyi percig tart egy normális szopi egy egyhetes babánál?

Legjobb válasz: Ez nagyon szélsõséges ebben a korban, vannak babák akik sokszor esznek keveset rövid idõ alatt, és vannak kényelmes babák akik elciciznek, és sokáig szopiznak ( akár 1-1.5 órát is ). Fontos hogy annyit legyen cicin a csöppség ameddig akarja, hogy megalapozd a megfelelõ tejtermelést. Ha egy cici nem elég vagy gyorsan kiürül ( kezdetben elõfordul ) akkor adni kell neki a máikat is.

Ez nagyon szélsõséges ebben a korban, vannak babák akik sokszor esznek keveset rövid idõ alatt, és vannak kényelmes babák akik elciciznek, és sokáig szopiznak ( akár 1-1.5 órát is ). Fontos hogy annyit legyen cicin a csöppség ameddig akarja, hogy megalapozd a megfelelõ tejtermelést. Ha egy cici nem elég vagy gyorsan kiürül ( kezdetben elõfordul ) akkor adni kell neki a máikat is.
Nekem a lányom 1 hónaposan kb.fél órát szopizott.Manapság 5 perc.6 hós.
Igaz már 7 éve volt, de jól emlékszem mindenre a lányom kb 45 perc alatt két cicit felváltva szépen óvatosan.
Azt olvastam, hogy egy átlagos szoptatás 15-20 percig tart. Szerintem az se jó, hogy 1, 5 órát van mellen a baba, hisz teljesen eláztatja a mellbimbódat arról meg nem is beszélve, hogy így az egész napod szoptatásból fog állni. Ha van mérleged meg tudod mérni, hogy eleget evett-e? Kilónként 150 g tejcsi kell a babáknak. Pl egy 4 kilós baba napi adagja 600 g. Sok sikert!

Egyik percben örülök, hogy van, a másikban azon gondolkozom, hogy mennyire változik meg az életünk, mi lesz, ha megszületik, itt-e az ideje ennek, stb. Normális, hogy ilyenek járnak a fejemben?

6 hetes vagyok.Terveztük a babát,de fura érzéseim vannak .

Legjobb válasz: Persze hogy normális,elvégre gyermeket vársz és ezek szerint felelõsségteljes vagy ha ilyeneken gondolkodsz:) nyugalom minden rendben lesz az ember életében mindig is lesznek kisebb nagyobb változások csak meg kell tanulni ezeket kezelni gondolj arra ogy szeretõ családba fog születni a baba és vigyázni fogtok rá és a pároddal minden akadályt legyõztök:) és foglald le magad ha ilyen sokat gondolkodsz a dolgokon(ami persze nem baj) beszélgessetek a pároddal arról hogy mitõl félsz esetleg(a változásoktól)és gondolj arra hogy milyen aranyos kis család lesztek:) mert így lesz sok pussz:)

Persze hogy normális, elvégre gyermeket vársz és ezek szerint felelõsségteljes vagy ha ilyeneken gondolkodsz:) nyugalom minden rendben lesz az ember életében mindig is lesznek kisebb nagyobb változások csak meg kell tanulni ezeket kezelni gondolj arra ogy szeretõ családba fog születni a baba és vigyázni fogtok rá és a pároddal minden akadályt legyõztök:) és foglald le magad ha ilyen sokat gondolkodsz a dolgokon(ami persze nem baj) beszélgessetek a pároddal arról hogy mitõl félsz esetleg(a változásoktól)és gondolj arra hogy milyen aranyos kis család lesztek:) mert így lesz sok pussz:)
Igen normális, hiszen ez egy újdonság az életedben és az újdonságoktól mindig félünk egy kicsit. De ne aggódj, örülj, hisz egy csoda ami most veled történik. Mások errõl álmodnak évekig mégsem jön össze, neked sikerült, ez az élet legnagyobb ajándéka. Eleinte biztos nehéz lesz, de minden percért megéri, hidd el. Sok boldogságot!!!
Szia! Nyugi, én is ilyenket érzek. Szerintem normális. De biztos sokan fogják neked azt írni, hogy csakis örülnöd kéne... Szerintem természetes, hogy egy kicsit félünk ettõl a dologtól, hiszen nem tudjuk mi vár ránk. Várjuk, örülünk, de egyben félünk is az ismeretlentõl. De én úgy hiszem, hogy minden jól fog alakulni. Szerintem azok izgulnak többet ezen, akik túlságosan is belegondonak (vagy túl lelkizõsek mint mi pl.)milyen nagy felelõsséggel jár egy gyermek. De én is próbálok csak a pozitívumra gondolni és arra, hogy igenis képesek vagyunk erre a gyönyörû feladatra. 25 hetes kismama
Most csúnya leszek, de látszik, hogy nem vetéltél.Ha már vetéltél volna mint én, és még sokan mások, akkor nem járnának ilyen bugyuta gondolatok a kobakodban.Örülj neki az Isten áldjon meg, hogy babát vársz, én hiába küszködök(vagyunk sajna így még jó páran) 2 éve, csak vetélek, meg mûtenek.Nekünk eszünkbe sem jutna ilyesmi.A babád és a saját egészséged járjon a fejedben, ne az hogy nem lehet bulizni, meg haverok nincsenek.Nõ vagy, arra születtél hogy szaporodj(de nem 40 évesen elõször, persze ha addig nem jött össze az más).Nem bántás akart lenni, de gondolkodj rajta.Olvasgass könyveket a babáról, írj naplót, (késõbb majd jó lesz visszaolvasni), szörfölj a neten, chatelj kismamákkal.Jó egészséget!!!

Normális, hogy 16 hetes babám ha hasra fordítom, egy-két perc után hány egy kis tejet? Így hogy fordítsam hasára? Mennyi ideig meg ez így, úgy értem hány hónapos koráig?

Legjobb válasz: Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.

Az én fiam 11 hónapos. Néha most is elõfordul a reggeli tápszer után, akár 1-2 órával, hogy mászás közben bukik egy picit. Talán felbüfizi. Fõleg a tiednél, ahogy hasra teszed, picit megnyomódik a pocija. Kinyomja a felesleges levegõt. Ettõl még rakhatod hasra.
Nem rögtön etetés után fordítod véletlen hasra?
A kérdező hozzászólása: Nem. Ha megerölteti kicsit magát, akkor már rögtön köp egy kis tejet
Nem eszi túl magát és ahogy össze húzza a hasizmait kicsike vissza jön. Ja és hány vagy csak bukik? Nem mind egy.
A kérdező hozzászólása: Bukik, csak egy olyan korty mennyiségût (nekem egy korty) Van, hogy egészen átlátszó, de van, hogy már félig megemésztett.
A kérdező hozzászólása: 2 óránként eszünk napközben, szerintem 60-80ml-nél nem eszik meg egyszerre többet.
Rendesen megböfizteted evés után?
Nálunk is hasonló a szitu.De csak mikor tápot kap.Szilárdabb kajánál nem(pép, fõzi, gyümi)Szerintem semmi baja.Még nem olyan erõs a záróizom a gyomornál szerintem, és a folyadékot könnyebben visszabukja, ha a pociját megnyomja.Szerintem nincs ezzel gond.5 hónapos a babám.


Mennyi egy ember normális vércukorszintje közvetlenül pár perccel intenzív testmozgás után?

Intenzív testmozgás alatt fél óra futást értek, versenytempóban.

Legjobb válasz: 4-6.1 mmol/L az éhgyomori az egészséges ember vércukra,mozgástól függetlenül. Étkezés után( 50g ch): 2 órán belül a 7.8-10.9 mmol/L akkor enyhe kezdõdõ diabétesz. Ha 11 mmol/L fölött van akkor cukorbetegségrõl beszélhetünk. A vércukor felemelkedhet is akár a nagy fizikai terheléstõl (étkezéstõl független),mivel a máj is képes cukrot elõállítani a glikogén raktárából (egy korlátig),és 1 erõs terhelés "riadóztatja" a májat az azonnali cukor(glikogén) kibocsájtásra.

4-6.1 mmol/L az éhgyomori az egészséges ember vércukra, mozgástól függetlenül. Étkezés után( 50g ch): 2 órán belül a 7.8-10.9 mmol/L akkor enyhe kezdõdõ diabétesz. Ha 11 mmol/L fölött van akkor cukorbetegségrõl beszélhetünk. A vércukor felemelkedhet is akár a nagy fizikai terheléstõl (étkezéstõl független), mivel a máj is képes cukrot elõállítani a glikogén raktárából (egy korlátig), és 1 erõs terhelés "riadóztatja" a májat az azonnali cukor(glikogén) kibocsájtásra.
Érdekes amit az elõzõ irt, mert én pont az ellenkezõjét tapasztalom. Cukorbeteg vagyok, és intenziv mozgásra leesik a vércukrom és nem megemelkedik.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert nem vagyok cukorbeteg, bár az éhgyomri cukor értékem a tûréshatáron belül, de eléggé a felsõ tartományban van. (jellemzõen 5, 2 és 5, 9 között). Kiadós étkezés után fél-1 órával általában 7-8 körüli értékeket szoktam mérni, enyhébb étkezés után olyan 5, 5-7 közötti szokott lenni. Viszont érdekesség képpen tegnap megmértem egy kiadós erõteljes futás után, és 8, 0 volt. (Elõtte órákon át semmit nem ettem.) Rá fél órával lement 5, 9-re.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ: biológiatudásom alapján a mozgás felhasználja a vércukrot, szóval elvileg le kéne, hogy essen, ugyanakkor ha vannak megfelelõ tartalékok, talán az adrenalin az, ami ezeket a tartalékokat cukorrá alakítja. Csak nem tudom, hogy indokolt-e, hogy ennyire megemelje a vércukrot. Szerintem nálad azért esik le, mivel diabéteszes vagy, sé a szervezetedben nincsenek akkora szénhidrát-tartalékok, mint egy nem-diabéteszes szervezetben.
Való igaz, a mozgás csökkenti alapjában. De a nagy erõt igénylõ, hirtelen NAGY megterhelés meglódítja a vércukrot, ami ez után 1 órán belül normalizálódik. Ez plusz vércukor mint már írtam nem közvetlenül a bevitt kajától származik, hanem a májból és az izmokban tárolt glikogénbõl ered, és evolúciós afféle biztonsági tartalék. Az adrenalin szintén ugyanilyen hatású, erõs vércukor emelõ képes.
Milyen mérõd van? Accu check? Csak azért, mert ez a tip. mérõ valamikor 1 egésszel is felülmér!!! Csak a vénás vérbõl vett cukor diagnosztikus értékû! Menj el laborba, kérj egy terheléses vizsgálatot, ha bizonytalan vagy. De kaja után 7-8 érték teljesen jó, pláne, ha felülmér a géped.

Normális e az, ha a barátnőm 4 orgazmus és 30 perc után kérlel, hogy élvezzek el? Egyébként lányok ti mennyi ideig szeretitek és átlag hány orgazmusotok van egy aktus alatt? 28/F

Legjobb válasz: Szerintem is elég fél óra de boldog lennék,ha közben nekem is négy orgazmusom lenne... ha te több idõt igényelsz,akkor beszéljétek meg.Tényleg: Nem AKARSZ vagy nem TUDSZ elmenni elõbb?

4 orgazmus, 30 perc alatt? Én is szeretném *.* Nálunk jó, ha egy van, és akkor már boldog vagyok...
Szerintem is elég fél óra de boldog lennék, ha közben nekem is négy orgazmusom lenne... ha te több idõt igényelsz, akkor beszéljétek meg.Tényleg: Nem AKARSZ vagy nem TUDSZ elmenni elõbb?
gondolom szeretné, h neked is "jó" legyen, és nem akar önzõ lenni, h csak õ
Nem tudom annyi orgazmus után már én is örülük ha vége van, de elhiszem, hogy ez nem a legjob...
4 orgazmus!Jaj de irigylem...:P Nálunk fél órás egy menet és egy orgazmusom van.31/L
16 évesen??? Kétlem...
4 orgazmus basszus a mázlista ksi csaj:D!!nekem mé soha nem volt pedig voltam már sráccal nem is egyszer persze csak petting de akk is:(!15/L am egyetértek a legelsö komentel!
Én 10 perc alatt élvezek el 4-szer, de meg szoktam várni amig a párom is elélvez, utána meg kérlelem hogy had szívjak el egy cigit mert nem birom... Na es ez normalis?:) 16/L
nálunk az van, hogy kb 6-7szer elmegyek 15-17 perc alatt , aztán lassúzunk , kicsit lenyugszunk , aztán (gyakorlatnak hála) a végén egyszerre megyünk el . de van, hogy "játszadozik" velem, és kitolja az orgazmusomat, vagy megcsinálja azt , hogy minnél több :P és akkor meg visszavágok neki , húzom, húzom és a végén durr :P de volt, pl h annyira fáradt voltam, hogy mondtam neki, ho
A kérdező hozzászólása: Mi sem a lassú sexet csináljuk (amit magunk között csak NYUGDÍJAS sexnek nevezünk), igen fél óra az elég aktív mozgást jelent így, de mi még bírjuk szusszal s ebben csak a menet van benne:)
Én sose kérném :D Õ is mindig visszatartja.. Múltkor 2 órán keresztül csináltuk elmentem kb 20x. Hihetetlen jó tud lenni :P
Csak a saját példámmal tudok elõállni, de lehet, hogy a te barátnõd is hasonlóképpen van ezzel a dologgal. Imádom a barátomat, 5 év után is hulla szerelmesek vagyunk, viszont én nem nagyon szeretem a hosszú, gyertyafényes(...) szexet. Igénylem a sok ölelést, és azt, hogy szex közben a lehetõ legtöbb bõrfelületünk érintkezzen (tehát ne d.gás legyen), de nekem egy 10-15 perces, nagyon intenzív aktus bõven elég. Szerencsére a párom is ilyen beállítottságú, így megtaláltuk az összhangot :) Hogy hányszor élvezek el, az attól függ, hogy mennyi ideje nem szexeltünk- szóval elõfordul a 2 orgazmus is. Az gyakoribb, hogy egy 10 perces szex után még simogatjuk egymást, és ismét megjön a kedvünk... :) Fél óra? Szerintem mi nem is bírnánk addig szusszal :)
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ barátnõje vagyok.:) A Párom persze h. eltudna menni elõbb is, de azt szeretné, hogy minél több orgazmusom legyen és nekem legyen a legjobb a világon!
*hogy nyugodtan menjen el :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!