Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt szüléskor az (18 db)

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyi pénz jár szülés után, ugy hogy nem munkaviszonybol megyek szülni, ? és duplán jár a gyerekek után a pénz ha iker babákrol van szo, és az mennyi pénz?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki

Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ!


Hogyan lehet megkérdezni az orvost, hogy szüléskor mennyi pénzt "vár el"?

Legjobb válasz: -"... És doktor úr szeretném még megkérdezni, hogy a szülés mennyibe fog kerülni Önnél?" Válasz: -"Amennyit Ön gondol." vagy " ..... ezer Ft." :)

-"... És doktor úr szeretném még megkérdezni, hogy a szülés mennyibe fog kerülni Önnél?" Válasz: -"Amennyit Ön gondol." vagy " ..... ezer Ft." :)
Szia!!!Én meg kérdeztem a 4-dik vizsgálatnál mikor mentem hozzá, hogy menyit kér a szülésé õ meg válaszolt rá.Ennyi volt , igaz mikor meg mondta , majd le ültem.Jo baba várást!!!UI:Lehet, hogy meg se kéne kérdezni, mert az én orvosom is olyan , hogy van akinek mond összeget van akinek nem csak azt nemtudom mire megy ez az egész.
Szia. Velem nem közölte, én meg nem fogok rákérdezni, mert szerintem irtó ciki. Ha konkrét elvárása lenne, akkor biztos mondta volna! Üdv 36 hetes pocis
Szerintem nem ciki megkérdezni. Én megkérdeztem tõle és mondta, hogy " 50 ezret szoktam kapni egy szülésért" én meg mondtam hogy jó. Ennyi.
Az elõbb tettem fel egy hasonló kérédést nézz utána, elég sok válasz érkezett, és összeg is.. Én majd annyit fogok neki adni, amennyit majd gondolok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Remélem, nem mond "megfizethetetlen" összeget:) Boldog babavárást:)
Szerintem úgy kérdezd meg elõször hogy szülhetek Önnél doktor úr? Ha igent mond utána kérdezd meg hogy mennyibe kerül.Barátnõm védõnõje azt javasolta elõször azt mondja hogy meg vagyok önnel elégedve stb de ez szerintem olyan nyálas.

Van olyan közületek aki az 1. számú Sote Klinikán szült és nem volt fogadott orvosa? Ugyanolyan ellátásban részesültél? Sokat kellett várnod az éppen ügyeletes orvosra? Mennyi pénzt adtál a szüléskor?

Legjobb válasz: szia.Én ott szültem igaz már 4 és fél éve, de nekem sem volt fogadott orvosom.Az ügyeletes orvosnál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve, a szülésznõk is nagyon segitõkészek és aranyosak voltak velem.Szerintem nem szenvedtem semmiben hiányt.Én a dokinak egy 5 ezrest a szülésznõnek meg egy bonbont amibe becsusztattam egy ezrest. könnyû szülést kivánok!

szia.Én ott szültem igaz már 4 és fél éve, de nekem sem volt fogadott orvosom.Az ügyeletes orvosnál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve, a szülésznõk is nagyon segitõkészek és aranyosak voltak velem.Szerintem nem szenvedtem semmiben hiányt.Én a dokinak egy 5 ezrest a szülésznõnek meg egy bonbont amibe becsusztattam egy ezrest. könnyû szülést kivánok!
Én ott szültem, igaz volt dokim, de a másodiknál biztos nem lesz. Egy fogadott szülésznõ sokkal jobb, és többet is segít a terhesség alatt is. Ügyeletes dokinak max egy tízezrest adnék, de azt is csak akkor, ha nagyon meg vagyok vele elégedve. A férjem szerintem egy fillért sem. Ez a dolga.
Én ismerem a klinikát, és azt gondolom, hogy egy nagyon lelkiismeretes és professzionálisan mûködõ orvosgárda dolgozik itt. A szülésznõk is tök aranyosak. Nekem nincs is közöttük olyan, aki ne lenne szimpatikus. Egy hátránya lehet, ha nem fogadsz orvost magad mellé. A klinikán dolgozó rezidensekhez kerülhetsz, akiknek igazából még minimális szakmai tapasztalatuk van, és bizonytalanok lehetnek abban, amit csinálnak, vagy éppenséggel túl óvatosak, vagy ijedõsek, ezt nem lehet tudni. Ha nem fogadsz egyébként dokit, akkor nem is fognak tõled pénzt várni.
Én 4 hónapja szültem ott és nem volt sem fogadott szülésznõm sem fogadott orvosom.Hosszú lenne leírni a történetem, ezért ha érdekel írj privit és elküldöm a telcsi számom és ha gondolod telefonon elmesélem :)
én nem ott szültem de ha nincs fogadott doki akkor nem értelek h milyen lapon adnál neki pénzt!!nem miattad megy be hanem már ott van ez a dolga!!Viszont ha fogadott doki nincs is, szem egy jó fogadott szülésznõ elengedhetetlen, inkább neki adja majd 10-15e et ha fogadott!!de az fontos
bocsi, lemaradt hogy "adtam"

Mennyi pénzt adjak szüléskor az orvosnak?

Legjobb válasz: Ha mindenáron ki akarod egészíteni a - nem kevés - fizetését, szerintem kérdezd meg a dokitól, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését. Ha nem fogadott orvos, akkor nem kell neki fizetni, nem is várják el.

Ha mindenáron ki akarod egészíteni a - nem kevés - fizetését, szerintem kérdezd meg a dokitól, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését. Ha nem fogadott orvos, akkor nem kell neki fizetni, nem is várják el.
Én megkérdeztem a dokit (magán rendelésére jártam) azt mondta nem kér szülésért pénzt, de rám bízza. Mindkét szülésnél a férjem még a kórházban adott borítékot(30 majd 25). De ha nem fogadott orvosom lett volna, nem adtam volna semmit.
így van, ha nem fogadott orvos ne adj neki, ez a dolga!!!
Én nem így gondolom.Magánrendelésre járok én is tehát van fogadott orvosom, nem vagyok benne biztos hogy fogunk neki plussz pénzt adni a szülésért, hiszen a terhesgondozás alkalmanként nem kevés pénzbe kerül, ami ugye ingyen jár ha nincs fogadott orvosod.Ez a dolguk, de én olyan orvost nem is választanék aki elõre megmondja mennyiért vállalja a szülést!!Undorító
szia! Ez mostanság jó vitatéma! Ha nincs fogadott orvosod nem vagy köteles pénzt adni. A fogadott orvosok általában megmondják mennyit kérnek. Én pl. magánrendelésre járok de nem fogom megfogadni a dokit a szüléshez inkább a szüésznõt fogadtam. Egyébként pirospont annak a dokinak aki nem kér külön pénzt a szülésért. Nálunk direkt a magánrendelésre hív, minden alkalommal elkéri az árát és még nem keveset a szülésért is. Jó mi?! Szóval ne stresszeld magad! Ha nem adsz pénzt akkor sem fogja senki számon kérni rajtad. Üdv
Ha nincs fogadott dokid akkor szerintem semmit!Ez a dolguk!Max ha nagyon meg leszel vele elégedve és szeretnéd neki külön honorálni a segítségét!Én magánrendelésre járok, még nem kérdeztem rá, hogy mennyiért vállalja.Viszont meg vagyok vele elégedve nagyon.Eddig 2-szer voltam nála magánrendelésen (6 és 16 hetesen) és 21 hetes vagyok.A következõ pár hét múlva lesz!Viszont rendszeresen behív a korházba UH-ra, ott van a terhesgondozóban is, szóval legalább 10-szer találkoztam vele azóta, de azt ingyen.Õ ha megkéri az árát, azt akkor is korrektnek tartanám, hisz nem használja ki a helyzetet, hogy minnél több pénzt kihúzzon belõlem a vizsgálatoknál.Még 4 D-t is csinált ingyen.Szerintem kérdezz rá ha fogadott dokid van, ha nem akkor meg ne foglalkozz ezzel!:)
ha fogadott orvosod majd az meg mondja úgyis ha nincs akkor meg ne kell vagyis majd te azt eldöntöd mert ha kedves ki tudja!
Nem tudom, hogy mennyit, mert én már rég szültem, de nagyon csodálkozom azokon a válaszokon, hogy semmit. Az orvosok szeretik, sõt el is várják a pénzt, egész másképp állnak úgy az emberhez. Még a szülés után is lesz orvos-anya találkozó, nem mindegy, hogy bánik veled, mennyire figyel oda. A pénzt tkp nem az orvosnak adod, hanem magadnak.

Körülbelül mennyi pénzt szoktak kérni a Szent Imrés szülészorvosok, ha felkérjük őket szülésre? Megmondják, vagy az emberre bízzák mennyit ad?

Legjobb válasz: Van aki rád bízza, van aki konkrét összeget mond. 70 és 100 között hallottam a konkrét összegeket. 2 hónappal ezelõtti adatok, tehát elég friss.

Van aki rád bízza, van aki konkrét összeget mond. 70 és 100 között hallottam a konkrét összegeket. 2 hónappal ezelõtti adatok, tehát elég friss.
Én is a Szent Imrében fogok szülni, az enyémnek 80ezer az ára...

Mennyi pénzt adjak a szüléskor az orvosnak meg a szülésznőnek? (Többi infó lent)

Nincs fogadott orvosom, sem pedig szülészn?m, mert az anyagiak sajnos nem engedték meg, de attól még rendesen eljárok minden vizsgálatra. Mennyit adjak nekik kb. a szüléskor, sajnos az anyagi helyzetünk nem engedi, hogy több 10 ezret adjunk nekik.

Legjobb válasz: Az én dokim 20.000 kapott, de hozzá jártam magánrendelésre is. Szülésznõ nem kapott mert nem találtam meg,a nõvérkék egy kis csomagot kaptak 2000 ft értékben,sajnos egyedül nevelem a lányom és ennyire tellett.

Az én dokim 20.000 kapott, de hozzá jártam magánrendelésre is. Szülésznõ nem kapott mert nem találtam meg, a nõvérkék egy kis csomagot kaptak 2000 ft értékben, sajnos egyedül nevelem a lányom és ennyire tellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát sajnos nekünk még ennyire sem fogja futni, valamennyit adok, de remélem nem fognak rám csúnyán nézni, amiért nem tömöm tele a zsebüket. Minden pénzt megér a kislányom, de egyszerûen nem tudtunk félretenni, mert mindig volt mire költeni, hogy mindene meglegyen a babánknak.
Én nekem a doki csak a szülés végére ért be, szinte végig a szülésznõ volt velem, aki lekiismeretesen "levezette" a szülésemet. Ezért adtunk neki 30-at. Ha a doki ott lett volna, azt hiszem õ is ennyit kapott volna, max. 40-et.
De amúgy a doki is ügyeletes volt, úgy ért be a végére, h egy másik kismamánál kellett segédkeznie, ahol lassan ment és nehéz volt a szülés. Végig sztk-ba jártam.
ja, és amúgy azon gondolkodom, h túlképp a 20ezer is szép összeg, csak tényleg annyira rendes és segítõkész volt a szülésznõ, h a dokinak "szánt" összeget nekiadtuk.
Nekem van fogadott szülésznõm, és orvosom is.a szülésznõ 30ezret az orvos 50 ezret kap.dokinak a magánrendelés árának 10-szeresét szokták adni, persze mindenki annyit ad amennyit akar, és amennyit rá tud szánni.(vidéki kórházban szülök.)
Ha nem fogadsz meg orvost, az épp ügyeletes orvos fog ellátni, akinek nem kell fizetni. Kap õ fizetést nyugi! Nehogy már rosszul érezd magad emiatt! Az orvosnak kutya kötelessége a legjobb tudása szerint ellátni utána pedig nem kéne tartania a markát! Csak sajnos manapság nagyon elterjedt, hogy a szülésért "fizetni kell"!

Ha választottam, azaz felkértem egy szülésznöt, akkor neki mennyi pénzt kell adni szülés után? Õ azt mondta, hogy amennyit gondolunk.

Legjobb válasz: Hát ez tényleg csak tõled függ. Esetleg vedd figyelembe, hogy a szabadnapján (valószínûleg) bemegy majd a kedvedért és veled lesz várhatóan órákat és az alapján dönts. Mi asszem 20.000-et adtunk.

Hát ez tényleg csak tõled függ. Esetleg vedd figyelembe, hogy a szabadnapján (valószínûleg) bemegy majd a kedvedért és veled lesz várhatóan órákat és az alapján dönts. Mi asszem 20.000-et adtunk.
Mi Pesten 50 ezret adtunk, de megmondta, hogy a felét kéri annak, amit a doki kap (együtt dolgoznak), és a doki is megmondta, õ mennyit kér... Igy nem volt más választás.
mi vidéken 10 000 ft-ot adtunk
Mi 20ezret adtunk, és egy különleges csokikból álló ajándékcsomagot. Mondjuk miattam a szabiján bejött reggel 5-kor...
Mi 30-at adtunk, annyit javasolt a nõgyógyászom, aki 100-at kért.

Mennyi pénzt szokás adni szüléskor az orvosnak? Császárnál ez magasabb összeg szokott lenni?

Tudom, hogy mindenki annyit ad, amennyit tud és gondol, dehát szerintem mégiscsak van egy tól-ig intervallum, ami között mozognak a hálapénzek.

Legjobb válasz: Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva. Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam,hogy császárnál többet kéne adni,mert akkor legalább õ is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna. Sõt másodiknál kevesebbet,mert hagyott szenvedni, illetve a fõorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami. 30 majd 25 De a szobatársam mondta,hogy az õ dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.

Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva. Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam, hogy császárnál többet kéne adni, mert akkor legalább õ is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna. Sõt másodiknál kevesebbet, mert hagyott szenvedni, illetve a fõorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami. 30 majd 25 De a szobatársam mondta, hogy az õ dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.
Hát az én orvosom 50-60 között kéri az árát , sajnos, de mivel õt választottam, és nagyon számíthatok rá, kifizetem.Nem mintha nem lenne hová tenni.Ha viszont nem mond árat nyugodtan adj kevesebbet, sõt, amennyit tényleg jónak látsz.Sztem császárnál sem kell olyan õrült összeget adni. Amúgy van olyan város ahol sokkal több egy szülés mint amit én írtam , és ez sztem felháborító!
Igen, ahol én élek, nem lehet orvost fogadni, de mendemondákból hallottam, hogy kijelöltek 3 orvost, akiket mégiscsak felfogadhat az ember lánya. És 70-90 ezer között kérnek. Undorítóak. Én nem választottam egyiket sem a három úr közül, hanem az ügyeletes orvosnál fogok szülni és inkább szülésznõt fogadok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget. El vagyok borzadva attól, hogy vannak olyan orvosok, akik szabályosan megmondják, hogy mennyit kérnek. Lehet, hogy az enyém is meg fogja mondani, és hiába agyalok rajta, úgyis mindent õ dönt el:) Szörnyen felháborít az is, hogy mindenben kihasználják ezt az állapotot. A kismamaruhákat is "aranyárban mérik", a babacuccokról nem is beszélve. És mikor, milyen körülmények között közli a doki, hoy mennyit kér? Már a szülés elött jelzi, vagy a szülés után jelenti be az összeget? Ha esetleg tudtok, erre is válaszoljatok! Mindenkinek jó egészséget, és boldog babavárást!
Szió! Én a 16. hétben járok, nekem idáig a doki nem mondta mennyi, igaz nem is kérdeztem rá, csak megbeszéltük, hogy számíthatok rá akkor végig, de ismerõsõm aki most szült nála, a végén kérdezte meg mennyi( utolsó hetekben), és akkor mondta 60 ezer.Sztem nyugodtan kérdezz rá, mert nem árt felkészülni, legalábbis én magamból indulok ki, sajna elõ kell teremteni azt is(apjuknak:-)).Üdv neked, és mielõbbi boldog babázást!
Szerintem pedig csak akkor adj ha meg voltál elégedve a dokival és annyit amennyit jónak látsz. Mondhat az orvos x ezret, ha már megszületett ababád azt visszacsinálni úgysem fogja bosszúból mert nem kapott semmit. Én sok orvossal találkoztam a munkám során és az a véleményem, hogy nem követelhetnének pénzt azért mert azt végzik amit választottak munkájuknak. Sajnos el vannak kényeztetve és ebben a betegek is hibásak. Maximum keresel egy másikat a következõ bébinél. Vannak még korrekt orvosok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget. Kellemes babavárást mindanyiónknak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!