Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt szüléskor (58 db)

Mennyi pénz jár szülés után, ugy hogy nem munkaviszonybol megyek szülni, ? és duplán jár a gyerekek után a pénz ha iker babákrol van szo, és az mennyi pénz?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki

Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ!

Mennyi pénzt szokás adni manapság a dokinak szülés után?

Legjobb válasz: én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.

én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.
amennyit a postásnak hogy elhozta a csomagot
pont tegnap votam egy anyukánál babaruha nézõben, annál a dokinál szült, ahol én fogok (Miskolc). kérdeztem emmnynit adott (egyébként jól élnek, nem szegények, apu külföldön dolgozik). beharangozta a mondókája ellején, hogy húúúh, nagyon sokat, nagyon sokat, azért, mert megkérdezte a dokitól, hogy mennyi lesz, õ meg megmondta és húúúh milyen sok. nah mondom magamban biztos adott vagy 150-et. és nem. 50E-et kért a doki. szerintem ez normál árnak számít. igaz a mi pénztárcánkhoz egy kicsit magam. szerintem 30-at tudunk majd adni neki, így meg sem kérdezzük mennyi lesz :)
Attól függ. Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor nem vagy köteles pénzta adni ha meg akarsz akkor annyit amennyit tudtok és gondolsz, hogy megérdemel. Ha fogadott orvosod lesz ott más a helyzet ott viszont rákérdezhetsz mennyiért válla el. Ott ha mond egy összeget akkor adott. Ha nem akkor megint annyit adsz neki amennyit gondolsz, Én két évvel ezelõtt 40 ezer forintot adtam neki.
1 kislányom ( 6éves) : 50 ezer ! DE úgy látta, a doki arcán h keveselte ! 2. lányom (3éves ) : 70 ezer ! Viszont õ nála komplikációs szülés volt ! 3 baba : még nem tudom
kb.százezret. Mindig megdöbbenek azon akik nem adnak, vagy csak minimálisat.Akkor már mindegy lenne ha nem adna semmit. De sokaknak nem ér ennyit a feleségük vagy a saját biztonságuk.
Ebben Pest és vidék között nagyon nagy különbség van! Pesten élõ rokonok barátoktól tudom, hogy ott 100 ezer körül van a "tarifa". Vidéken, legalábbis ahol mi élünk, 20-40 ezer között van, és itt nem igazán szokás az orvosoknak elõre benyõgni, hogy mennyit kérnek. Ami szerintem felháborító is, ha ilyet tesz egy orvos, és ezt már a törvény is bünteti. A hálapénz azért hálapénz, hogy ha hálásak akarunk lenni, akkor adunk, annyit amennyit tudunk, és gondolunk. A legtöbb szülésnél egyébként orvos nélkül is minden rendben menne, és a jó orvos meg pénz nélkül is ellátja a szülõ nõt. Ezt csak azért tettem hozzá, mert az utolsó azt írta, hogy nem érti, hogy valaki miért nem ad... Én az elsõnél, 40 ezret adtam, a másodiknál pedig 20 ezret, és egy üveg italt. Mindkettõ doki választott orvos volt, egyik sem mondott tarifát elõre, és nem nézte meg a jelenlétemben, mennyi van a borítékban.
Ja, és nem azért mert nem fontos a biztonságom, vagy mert a férjemnek nem érünk többet, hanem azért, mert ennyire futotta, és mert a többi pénzt, inkább a gyerekre költöttük.
nálunk megmondta a doki h 40 ezerért vállalja a szülést

Mennyibe kerül egy magán orvos kb? békéscsabán? és mennyi pénzt szoktak adni szülés után?

Legjobb válasz: A dokik magánrendelési díjai változóak: 4-7 ezer között. Arra nem tudok választ, hogy ki mennyit ad szülés után.

A dokik magánrendelési díjai változóak: 4-7 ezer között. Arra nem tudok választ, hogy ki mennyit ad szülés után.


Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyi pénz kapnék terhesség és szülés után?

Jelenleg november óta munkanélküli által tanfolyamon veszek részt ami szeptemberig tart. Ha most terhes lennék mennyi pénzt kapnék és szülés után? Ez munkaviszonynak számít?

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom munkaviszonynak számít-e, de amiket biztosra tudom hogy kapnál: - egyszer anyasági támogatás, ami kb. 64.000 forint és a szülést követõen kell benyújtani az igényt az Államkincstárhoz - családi pótlék havonta 12.200 forint gyermekenként - a gyes mivel alanyi jogon jár, ehhez nem kell hogy munkaviszonyod legyen, az összege asszem 28.000 forint körül van most. A gyed igényléséhez viszont már szükséges a folytonos munkaviszony, de pontosan nem tudom mennyi.... google-ban rá tudsz keresni egyszerûen.

Sajnos nem tudom munkaviszonynak számít-e, de amiket biztosra tudom hogy kapnál: - egyszer anyasági támogatás, ami kb. 64.000 forint és a szülést követõen kell benyújtani az igényt az Államkincstárhoz - családi pótlék havonta 12.200 forint gyermekenként - a gyes mivel alanyi jogon jár, ehhez nem kell hogy munkaviszonyod legyen, az összege asszem 28.000 forint körül van most. A gyed igényléséhez viszont már szükséges a folytonos munkaviszony, de pontosan nem tudom mennyi.... google-ban rá tudsz keresni egyszerûen.
Álláskeresési támogatást kapsz? (kaptál?) Mennyit? GYES-re biztosan számíthatsz, és az anyasági támogatásra is.
A kérdező hozzászólása: A tanfolyra kapok havi 63ezer ft-ot, a tanfolyam elõtzt viszont csak a havi 28500ft-os álláskeresési pénzre voltam jogosult.
Anyasági támogatást(ami egyszeri juttatás A gyermek születését követõen kell igényelni 64125ft), családi pótlékot(Havi juttatás 1 gyermek esetén 12200ft ha egyedül neveled 13700ft, tanköteles korig jár)és gyest (Havi juttatás a gyermek két éves koráig jár 28500ft) ezeket mindenképpen megkapod mert alanyi jogon jár.A gyed csak akkor jár ha meg volt 2 éven belül a 365 biztosított napod(úgy tudom hogy a munkanélküli is beleszámít)Ennek összege a jövedelmedtõl függ a napi átlagkereset 70%-a.A tgyás(tehességi gyermekágyi segéj) is csak akkor jár ha megvolt a 365 biztosított napod az elmúlt 2 évben, összege a napi átlagkereset 70%-a.

Hogyan lehet megkérdezni az orvost, hogy szüléskor mennyi pénzt "vár el"?

Legjobb válasz: -"... És doktor úr szeretném még megkérdezni, hogy a szülés mennyibe fog kerülni Önnél?" Válasz: -"Amennyit Ön gondol." vagy " ..... ezer Ft." :)

-"... És doktor úr szeretném még megkérdezni, hogy a szülés mennyibe fog kerülni Önnél?" Válasz: -"Amennyit Ön gondol." vagy " ..... ezer Ft." :)
Szia!!!Én meg kérdeztem a 4-dik vizsgálatnál mikor mentem hozzá, hogy menyit kér a szülésé õ meg válaszolt rá.Ennyi volt , igaz mikor meg mondta , majd le ültem.Jo baba várást!!!UI:Lehet, hogy meg se kéne kérdezni, mert az én orvosom is olyan , hogy van akinek mond összeget van akinek nem csak azt nemtudom mire megy ez az egész.
Szia. Velem nem közölte, én meg nem fogok rákérdezni, mert szerintem irtó ciki. Ha konkrét elvárása lenne, akkor biztos mondta volna! Üdv 36 hetes pocis
Szerintem nem ciki megkérdezni. Én megkérdeztem tõle és mondta, hogy " 50 ezret szoktam kapni egy szülésért" én meg mondtam hogy jó. Ennyi.
Az elõbb tettem fel egy hasonló kérédést nézz utána, elég sok válasz érkezett, és összeg is.. Én majd annyit fogok neki adni, amennyit majd gondolok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Remélem, nem mond "megfizethetetlen" összeget:) Boldog babavárást:)
Szerintem úgy kérdezd meg elõször hogy szülhetek Önnél doktor úr? Ha igent mond utána kérdezd meg hogy mennyibe kerül.Barátnõm védõnõje azt javasolta elõször azt mondja hogy meg vagyok önnel elégedve stb de ez szerintem olyan nyálas.

Mennyi pénzt szoktak adni fogadott orvosnak a szülés levezetéséért Budapesten? Ha szülésznő nem fogadott, akkor annak szoktak pénzt adni, ha igen mennyit?

Kérlek, ne azt írjátok, hogy a vizsgálati díj 10-szeresét, hanem konkrét összeget. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.

Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.
2008-ban alkalmanként 5ezer, szülés 50ezer(Bajcsy kórház)fogadott szülésznõ : szülés:25 ezer, Nst-re nem kért pénzt.
Elsõ vagyok, alkalmanként 5000-et adtam, nem 500-at:D
Elsõ szülés 2009. A magánrendelés 10ezer ft/alkalom. Szülésre azt mondta a doki, hogy amennyit gondolok. 50 ezret adtam, örült neki. Szüléssznõ nem volt fogadott, abban a kórházban nem is lehet. Nagyon meg voltam elégedve 20 ezret kapott. Júliusban fogok megint szülni, ugyanennyit gondoltam.
Pont egy éve mi úgy adtunk, hogy: A fogadott orvosnak (akinek nincs tarifája, mert egy normális orvos, tehát nem mond semmit elõre, ha adsz utólag, megköszöni, de ha nem adsz, akkor sincs semmi, de gondolom ha valaki felfogadja, és bejön hozzá a szülésre akár éjszaka, akkor nyilván illik honorálni) az anyasági támogatás összegét, ami azt hiszem 60e vagy 65e Ft volt, de ezt még megfejeltük 10e-vel, szóval úgy emlékszem végül 75-t adtunk, ill. karácsonykor jártam a 6. hónapban, akkor is vittem neki ajándékot, 10e+1bor és csokidesszert. Mi nagyon megkedveltük ezt az orvost, abszolút jó szívvel adtunk mindent. Szülésznõm nem volt fogadott, az ügyeletes kapott 10e Ft-t a végén, és szerintem nagyon örült neki. Vele is maximálisan meg voltunk elégedve.
Az én dokimnál 70000 ft a szülés(a sima és a császár is).Ez így volt 2008-ban is, és most is(õsszel szülök ismét).Nekem fogadott a szülésznõm is, Neki 30000 ft a tarifája.Ha nem lenne fogadott, de normálisan bánna velem, mindképpen adnék pénzt, kb. 20-25 ezret.Bp.-i vagyok én is.
terhesgondozás alkalmanként 12.000, szülésre 120.000et adtunk meg egy pálinkát.(kért programozott császár volt)
Terhesgondozás alk 10.000ft a rendelõjében, kb 7alkalom, a többiben a kórházban voltunk ahol rendel. Utolsó pillanatban lettem, császáros, amikor megkérdeztem hogy elvállal-e akkor mondta hogy amennyit gondolok. 50.000 adtam.

Szülésre mennyi pénzt adjak, és mikor Jenei Katalin doktornőnek?

Legjobb válasz: A doktornõt speciel nem ismerem, de kérdezd meg tõle, hogy mennyi az annyi. Én annó az orvosomtól megkérdeztem, azt válaszolta, hogy annyit adjak, amennyit gondolok. A pénzt meg az utolsó nap, a varratszedésnél adtam oda neki.

A doktornõt speciel nem ismerem, de kérdezd meg tõle, hogy mennyi az annyi. Én annó az orvosomtól megkérdeztem, azt válaszolta, hogy annyit adjak, amennyit gondolok. A pénzt meg az utolsó nap, a varratszedésnél adtam oda neki.
A debreceni Jenei Katinak? Egy fillert se adnek, kontar, amit egy kollegaja is elismert nekem. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Azt hogy ki kontár ki nem ne feszegessük szerintem!Én is mást tartok kontárnak te is!Ennyi! Egyébként nem ciki megkérdezni hogy mennyit kérne?
17:01 csak magát minõsíti, meg az a kedves kollega is marha nagy szaktekintély lehet, aki ilyet mond a Doktornõrõl, akinek nagyon sok gyerek köszönheti az életét. Gondolom aki ilyet mond a kollegájáról az csak irigy lehet... Jenei Katalin egy nagyon lelkiismeretes, óriási szaktudású orvos. Aki rá bízza magát az nyugodt lehet!A stílusáról meg csak annyit, hogy nem bratyizik, de gondolom nem is ezért mennek hozzá. De nagyon rendes.
17:01-es, magát minõsítõ vagyok: Röviden: magánbetegként mentem hozzá egy tízezressel a zsebben. Órákat vártam, mire fogadott, ahol végig lekezelõen beszélt velem. Megállapította, hogy nem eshetek teherbe természetes úton, amit én szentírásnak vettem. Pár hónap múlva rosszulléttel orvoshoz mentem, a doktornõ diagnózisa alapján nem vizsgáltak terhességre, s sokként ért, mikor borzasztó fájdalmak között 1 hét leforgása alatt elvetéltem. Ha felmerült volna bennem vagy az orvosomban, hogy terhes lehetek, talán nem halt volna meg a babám. A kórházban (külföld), ahol elvetéltem a maláj ápoló (nem orvos!) teljesen kiakadt, hogy egy felelõsségteljes szakorvos ilyen diagnózist állított fel, mikor míg egy nõnek van méhe nem lehet kijelenteni, hogy nem eshet teherbe. Késõbb visszamentem a klinikára is és ott is kiakadtak a diagnózison. Hát ennyi, jól minõsítettem magam megint gondolom. A stílusa meg gyomorforgató. Több ismerõsöm is járt hozzá egy darabig, de mindenki kiakadt rajta ezért vagy azért. Persze mindenkinek szíve-joga a választás, biztos sokaknak segített, én jót még nem hallottam róla, ennyi.
10 ezres a zsebben hmm, nem értem ez miért fontos... talán majd e miatt máshogy bánnának vagy hamarabb fogadnak? Ezt elvárni eleve gáz. Várni, az mindig benne van a pakliban. Kár volt egy ilyen diagnózist szentírásnak venni, akár egy páciensnek, aki gyereket akar, és egy orvosnak meg pláne, úgy hogy õ nem bizonyosodik meg a dolgokról. Ha én igazán gyereket akarnék, egy ilyen diagnózis után biztos fordulok más vélemény után is. Az orvos meg bizonyosodjon meg MAGA a beteg állapotáról. Szóval itt kevés dolgot lehet a doktornõ fejére vetni.Hallani meg sokmindent lehet aminek a fele sem igaz.

Van olyan közületek aki az 1. számú Sote Klinikán szült és nem volt fogadott orvosa? Ugyanolyan ellátásban részesültél? Sokat kellett várnod az éppen ügyeletes orvosra? Mennyi pénzt adtál a szüléskor?

Legjobb válasz: szia.Én ott szültem igaz már 4 és fél éve, de nekem sem volt fogadott orvosom.Az ügyeletes orvosnál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve, a szülésznõk is nagyon segitõkészek és aranyosak voltak velem.Szerintem nem szenvedtem semmiben hiányt.Én a dokinak egy 5 ezrest a szülésznõnek meg egy bonbont amibe becsusztattam egy ezrest. könnyû szülést kivánok!

szia.Én ott szültem igaz már 4 és fél éve, de nekem sem volt fogadott orvosom.Az ügyeletes orvosnál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve, a szülésznõk is nagyon segitõkészek és aranyosak voltak velem.Szerintem nem szenvedtem semmiben hiányt.Én a dokinak egy 5 ezrest a szülésznõnek meg egy bonbont amibe becsusztattam egy ezrest. könnyû szülést kivánok!
Én ott szültem, igaz volt dokim, de a másodiknál biztos nem lesz. Egy fogadott szülésznõ sokkal jobb, és többet is segít a terhesség alatt is. Ügyeletes dokinak max egy tízezrest adnék, de azt is csak akkor, ha nagyon meg vagyok vele elégedve. A férjem szerintem egy fillért sem. Ez a dolga.
Én ismerem a klinikát, és azt gondolom, hogy egy nagyon lelkiismeretes és professzionálisan mûködõ orvosgárda dolgozik itt. A szülésznõk is tök aranyosak. Nekem nincs is közöttük olyan, aki ne lenne szimpatikus. Egy hátránya lehet, ha nem fogadsz orvost magad mellé. A klinikán dolgozó rezidensekhez kerülhetsz, akiknek igazából még minimális szakmai tapasztalatuk van, és bizonytalanok lehetnek abban, amit csinálnak, vagy éppenséggel túl óvatosak, vagy ijedõsek, ezt nem lehet tudni. Ha nem fogadsz egyébként dokit, akkor nem is fognak tõled pénzt várni.
Én 4 hónapja szültem ott és nem volt sem fogadott szülésznõm sem fogadott orvosom.Hosszú lenne leírni a történetem, ezért ha érdekel írj privit és elküldöm a telcsi számom és ha gondolod telefonon elmesélem :)
én nem ott szültem de ha nincs fogadott doki akkor nem értelek h milyen lapon adnál neki pénzt!!nem miattad megy be hanem már ott van ez a dolga!!Viszont ha fogadott doki nincs is, szem egy jó fogadott szülésznõ elengedhetetlen, inkább neki adja majd 10-15e et ha fogadott!!de az fontos
bocsi, lemaradt hogy "adtam"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!