Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt az (661 db)

Mennyi pénz az A1-es vizsga? Van B-m

Hány órából áll a vezetés, illetve a kresz, mert ugye kell egy különbözõ kresz, ha jól tudom

Legjobb válasz: Ha az A1 a 125-ös köbcentiig van akkor 30 ezer volt 1-2 éve !

Ha az A1 a 125-ös köbcentiig van akkor 30 ezer volt 1-2 éve !
~30ezer. Nézz körül a környékeden lévõ autósiskola honlapján, B125 néven. Ajánlott elõtte segédmotorral gyakorolni, mert 3 óra nagyon kevés ha elõször ülsz motoron.
[link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, illetõleg a TANÁCSOT, de már régóta motorozok

őszintén mennyi pénz az amennyivel életed végéig el tudnál élni?

vegyük úgy hogy ha meglenne ez a bizonyos összeg, akkor nem fektethetnéd be stb... csak költhetsz belőle... tehát mennyi pénz az amit a széfedben tárolva és abból kötelezve elég lenne életed végéig?

Legjobb válasz: ~5 milliárd.

~5 milliárd.
Durván az arra van, hogy az inflációt fedezze. (azaz ne értéktelenedjen el a pénzed)
A kérdező hozzászólása: pl banki kamatozás elég lenne az infláció fedezésére?
Erösen igény függõ. pl. havi 500 jelenértéke 60 évre, 360 misi, plusz ház, nyaralás, kocsi gyereknek is. Azaz 500 millió durván elég lenne, viszont legalább, valami infláció környéki hozamot össze kell hozni.
A kérdező hozzászólása: bocs 100 szorosára.
A kérdező hozzászólása: hát azért ha azt nézzük h 30-40 éve 1500 forint volt a fizetés mára meg a 10szeresére romlott az értéke ... ha ez így folytatódik akkor 1milliárd is gyorsan értékét veszti.
Én 300 millióra gondoltam, abból egy 4 tagú család 100 évig kényelmesen elél, és még a gyerekeknek is marad házra. 300 millió talán már kamatozik annyit, hogy a kamataiból meg lehet élni...
Egy nyugis unalmas, de jómódú élethez, úgy hogy mindent meg kell vennem (házat, kocsit stb) kb 100 millió forint. Egy extrémdurva élethez állandó utazásokkal, yachtal, nyaralóval a tengerparton, és magánrepülõvel, legalább ahogy az elsõ írta minimum 5 milliárd forint.
Ezt így nem lehet megmondani, hiszen leromolhat annyira a pénz értéke, hogy másnapra már nem ér semmit az egész. Ha be lehet fektetni valami értékállóba, vagy bankba tenni kamatra, akkor már lehet számolgatni.
Ha holnap vége a világnak, szerintem nem kell sokat gyûjtenetek. Szóval nem csak az infációt kell figyelembe venni...

Körülbelül mennyi pénz van összesen forgalomban az egész világon?

Legjobb válasz: Sok milliárd.de ez állandóan változik. Minden ország Nemzeti Bankja határozza meg,hogy a készpénzforgalom lebonyolításához mennyi pénznek kell forgalomba lenni. Minden Nemzeti Bankban van un. tartaléktár. Itt õrzik az újonnan kinyomtatott pénzeket,és azokat,amelyekre nincs szükség a forgalomhoz. Ugyanakkor az elhasználódott bankjegyeket,érméket folyamatosan selejtezik. Ezek helyett is újakat hoznak forgalomba,ha szükséges. Mindig a vásárlóerõ határozza meg,hogy mennyi pénz legyen forgalomban. Ez pedig állandóan változik.

Sok milliárd.de ez állandóan változik. Minden ország Nemzeti Bankja határozza meg, hogy a készpénzforgalom lebonyolításához mennyi pénznek kell forgalomba lenni. Minden Nemzeti Bankban van un. tartaléktár. Itt õrzik az újonnan kinyomtatott pénzeket, és azokat, amelyekre nincs szükség a forgalomhoz. Ugyanakkor az elhasználódott bankjegyeket, érméket folyamatosan selejtezik. Ezek helyett is újakat hoznak forgalomba, ha szükséges. Mindig a vásárlóerõ határozza meg, hogy mennyi pénz legyen forgalomban. Ez pedig állandóan változik.
Milyen pénz? Forint, dollár, euró??!!
A kerdest megvalaszolni lehetetlen, csak abba gondolj bele hogy a legkisebb cimletu ermebol atlagosan evi 25 Millio darabot keszit a penzvero nallunk. A mai forgalmi 100 forintosbol 97, 98-ban 120 Millio darabot vertek le ha belenezel a penztarcadba tulnyomo tobbseggel ezt a ket evjaratot talalod, most kezdtek oket ujra varni par eve. Sajnos bankjegy kibacsatasi adatokkal nem tudok szolgatni, de lathatod egy ilyen kisorszag is csak apropenzbol tobb 10 milliardnyi tart forgalomban.
*marmint nevertekre több 10 Milliard

TE mennyi penzt viszel haza havonta? Egy normalis megelheteshezeleg? Mennyit tudsz megsporolni? Egy ismerosom ugy 40 eve mondta, hogy nem az a lenyeg mennyi penzt csinalsz, hanem mennyit tudsz feretenni. Nagyon igaza volt

Legjobb válasz: 70.000,- Ft-ot viszek haza. Semmire sem elég, nemhogy spórolásra. :( És ezért napi 10-12 óra munka, sokszor hétvégén is. (A munkát amúgy nagyon szeretem, de a fizetés... No comment...) Otthon élek még, mást nem tudok tenni. Csak reménykedni, hogy egyszer jobb lesz. 28/N

70.000, - Ft-ot viszek haza. Semmire sem elég, nemhogy spórolásra. :( És ezért napi 10-12 óra munka, sokszor hétvégén is. (A munkát amúgy nagyon szeretem, de a fizetés... No comment...) Otthon élek még, mást nem tudok tenni. Csak reménykedni, hogy egyszer jobb lesz. 28/N
Az a helyzet, hogy a többség úgy választ szakot, hogy legyen diplomám mert akkor többet kereshetek címszó... Tehát se elhivatottsága nincs se tudása nem lesz csak seggelése. Arról nem beszélve, hogy minek dolgozzak ha tanulhatok is még ugyebár... Tehát nem azért tanul a többség, hogy adott dolgot még jobban csinálhasson majd és vigye valamire hanem csak a pénzt látja maga elõtt illetve, hogy ha lehet bulizni is még 4-5övét minek dolgozzon??!! Egyébként meg a szakmunkás emberek jelenleg ha normálisan dolgozik többet kereshetne mint egy "diplomás"... Sokadik dolog minek képeznek valamibõl annyit amire nincs felvevõ piac??!! Vagy ezzel nem is lenne baj, ha sok van csak legalább az illetõk ne legyen merevek és csak abban szeretnének elmenni dolgozni! a 21 szd a rugalmasságról szól és hogy fel kell találni magunkat!!! A mai fiatalság többsége meg várja, hogy elé tegyék a dolgokat...
1 millió körül van a keresetem ez változó +- 200.000ig! Ebbõl fizetem a mobilt, netet, vizet, szemétszállítás, kocsit, bankszámla díjjak ezek átlagban havi szinten 50ezer, benzinre nem költõk mert hybrid az autóm viszont vállalkozásban 500kmig eltudom számolni a benzint viszont azzal a közel 50literrel amivel "gazdálkodhatok" kb 900-1000km jön ki szóval ez így nullás szinte. Emelet van magánnyugdíj pénztáram illetve egy megtakarításos életbiztosításom ami havonta80ezer.Van 1 fundamenta is a nevemen az 20.000Ft. Ez eddig 150ezer. Villanyra gázra nem kell költenem mivel napelemmel van biztosítva az áram fogyasztás illetve a fûtés meg nyáron a hûtés geotermikusan volt megoldva. Konyhában meg villany tûzhely van. További rendszeres kiadások nincsenek. Bevásárlásokra átlagban 150ezer! Meg vannak egyéb alkalmi kiadások, mozi, színház, étterem, 1-2havonta ruhavásárlás! 2-3hetente járunk el 2-3 napos wellnesre és évente 2-3alkalommal megyünk nyaralni vagy telelni! Jelenleg 2en élünk a háztartásban de barátnõm pénzét maga kezeli csak a kocsiját, meg a telefonját fizeti belõle meg a maga dolgait (Fundamenta, élet és magánnyugdíj, fodrász, kozmetikus, mûkörmös stb) Így tõle nem származik bevétel ezért nem írtam! Én havonta 400-500ezret tudok félretenni! Remélem sikerült választ adnom a kérdésedre!:)
90-ért dolgozom, pár ezer Ft-om marad amit magamra költhetek szabadon... A #2-esnek gratulálok, ilyen élet kéne mindenkinek. :(
Ezek szerint én vmit nagyon rosszul csinálok. Ketten hozunk haza 300.000 forintot mindezt napi 12-13 órával heti 6 napot ledolgozva. Lakást rezsit kifizetve is alig marad vmi. Félretenni ritkán sikerül pedig nem élünk nagylábon, sõt..
Egyetlen 1 dolog hibázik a dologban, hogy nyugaton címû .... írásból! Igen kint nyugaton is csak azok keresnek annyit akik olyan területen és jó szakértelemmel bírnak! Ezzel szemben meg kellene kérdezni a kedves Magyar diákságot miért tanulnak tovább?? Döbbenetes válaszokat fogsz kapni! Arra meg annyit reagálnék, hogy mindenkinek ennyit kellene keresne anno 4éve mikor belekezdtem az egész család és a barátok 90% hülyének és hazugnak tartott hogy ez bejöhet! Hitel nélkül, önerõbõl és 2-3ember segítségével jutottam el ide. Persze most már mindenki szeretne "közösködni" de hát ez nem így mûködik!!!
Összbevételünk 600e körül van (bérjellegû és passzív jövedelem), a havi költés rezsitõl a kaján át az egyéb dolgokig 200-250e Ft, a többit félretesszük. Az elköltött pénzben benne van az önkéntes nyugdíjpénztár is. Most szoktunk le a cigirõl mindketten, hát meglepõen sok pénzünk maradt így :)
240 ezer nettót. Elég a megélhetéshez, sõt. Kb havi 160 ezret félre tudok tenni. (30 ezer a teljes rezsim, mert újépítésûben lakom, még 30 ezret költök kajára, 20-at szórakozásra) Évente egyszer kapok bónuszt is (akkora, mint 1 havi fizetés), abból bõven kijön egy nyaralás. Az évi 160 ezer x 12 = 1.92 mill. + kamatok, mert hogy nyilván le van kötve a 'felesleges' pénzem mindig.
tegnap volt egy mûsor külföldön és Maon végzett, a munka világában kezdõ egyetemistákkal, és bizony kemény a helyzet: azt mondta a legtöbb h Nyugaton átlagban 1, 5 milla amit kínálnak KEZDÕKÉNT, míg amelyik ha akar jönni valamilyen okból, az ennek töredékét kapja még a legjobb helyrõl is, na de ez van kérem. És akkor csodálkoznak, vajon miért húznak el fiataljaink, mint a vadlibák ... hát valóban nagy rejtély. De a legnagyobb gond az, h még csak a legkisebb esélyt se látom arra h ez belátható idõn belül változni fog, és akár csak megközelítenénk a nyugati színvonalat (ahol aztán sokszor az árak színvonala meg a magyar árak alatt van, így aztán az életminõség többszörösen magasabb).
mit értesz a döbbenetes válaszok alatt? én azért napi kapcsolatban vagyok az ún. magyar diáksággal, és a felsõoktatás szétverésével most már ott tartunk, hogy nem diploma után célozzák meg valamelyik országot, hanem eleve már az egyetemet is kint akarják végezni, és idén is kezdték ott sokan csak azok közül, akiket én ismerek. de tehát mire gondolsz? Pénzrõl még annyi h na igen, érdekes pénzeket látunk itt, ehhez képest most akkor gondoljuk el azt, hogy valaki egyedül élve, egy 1, 5 szobás panelben vajon hogy a frászba él meg 40 ezerbõl ... aztán mindjárt felértékelõdik ám az a 240 ezer netto. tehát ez meg a dolgok másik oldala.
Flectorral ne huzzatok ujat mert o sok mindenben erdekelt.... :) )) Sok-sok fele elelmiszer ipar, tozsde, papirok, termofold, meg orvosi teruelten is jartas szoval ne huzzatok vele ujjat mert kozel milliardos ember aztan o is feljelent titeket!! Tiszteletem Flector ur!
Mellesleg az egyik cégem növénytermesztéssel foglalkozik. Kíváncsian várom, mit is kell fizetnem a föld után, ami miatt veszteséges lesz.
Kedves 66. Bocsáss meg, de ritka hülye vagy. Enyém a föld és még én fizetek? Mit is? Elég szép összegem van termõföldben.
7év alatt tettem össze(közel 1millióval indultam) és úgy érzem elég ez a szint. persze innentõl sem ülõk a babérjaimon csak nem hajszolom hanem inkább élvezem. Amíg ezek nem voltak én is összetettem és nem apránként építgettem hanem egybe! Februárban kezdõdött és a mikulás bulit már a házavatóval tartottuk:) ) Sok sikert mindenkinek
Látom sok embernek csipi a szemét ez a ház kérdés :) ) 30éves vagyok nincs még gyerekem. Párommal 2 fundamentát fizetünk ami majd ha lejár lesz belõle valami véve a gyerekekre gondolván. Emellett évente 5-6millió megtakarításom van, plussz a befektetésekbõl származó bevétel amit vissza forgatok. Van 2vállalkozásom mellette, van életbiztosítás befektetési dolog amire jelenleg havi 55ezret fizetek abból is pénz lesz 15év múlva amikor lejár. Ez mind úgy van, hogy nem kell nélkülözni SEMMIT és nyaralni is akkor megyünk amikor kedvünk tartja. Ezért kérdem én mennyivel jobb ülni a pénzen és csak növelni, növelni, növelni közben meg alig élvezni valamit mert, hogy az pénzbe kerül és akkor kevesebb a havi haszon... Ezek az emberek boldogtalanok és üres az életük aki meg élvezi arra meg azt mondják felelõtlen és nem ért a pénzhez!! Nem baj nekünk, végülis nekünk szar az élet :) )
"Véleményem szerint a termõföld jobb, mert 1. emelkedik az ára, 2. földbérleti díjat fizetnek." Hát pont ennyit ér fleki véleménye. Látszik, hogy sosem fektetett be valójában. A földért nem bérleti díjat fizetnek, hanem tõled szednek pénzt. Mûvelni is kell, ami szintén sok pénz. Ha nem mûveled, kisajátítja az állam, ami 100%os pénz veszteség...
64: Ilyen röviden és önmagában hagyva a mondatodat, nem lehet azt mondani rá, hogy jó vagy rossz. 2006-ban mindenki azt mondta volna, hogy a lakások ára csak emelkedik, illetve a másik, a földbérleti díj igaz a lakásokra is most is albérleti díj formájában. Itt ez a két jó cikk, ami egyszerûen megfogalmazva egy kicsit jobban árnyalja a termõföldbefektetések milyenségét, hiszen nem elég, ha megveszed az elsõ darab földet, amit meglátsz az országút mellett. Illetve ezen túl más is számít. Nagyon jók a cikkek! Szakértõi ajánlással :-) http://apenzkerdes.hu/?p=1217 http://kiszamolo.hu/a-termofold-mint-befektetes/
Véleményem szerint a termõföld jobb, mert 1. emelkedik az ára, 2. földbérleti díjat fizetnek.
61: 16% éves hozam. A 2008 január 1-én bent lévõ 1 millióból lett 2009 január 1-re 1 millió 160 ezer. Amikor szinte mindenki bukott, aki nem bankbetétben tartotta a pénzét és minden (részvény, ingatlan, nyersanyag, kötvény) esett 30-50-70%-ot lefelé. A termõföld is persze ugyanolyan megoldás, mint ingatlan, ebben teljesen igazad van.
59: A magamnak dolgozással csak egy gond volt és van is még mindig. Az hogy lehetsz bármennyire király tõzsdés, ha nincs hozzá tõkéd. Amikor 0 ft vagyonnal kikerülsz az egyetemrõl (sõt, még van egy kis diákhitel tartozásod is), akkor a semmin nem lehet elérni +20-30%-ot egy évben, mert az utána is semmi marad. Ezért kell elmenni egy helyre, ahol kapsz fizetést és abból megtakarításokat (=tõkét) képezhetsz, amit aztán be lehet fektetni. Arról nem is beszélve, hogy hosszú távon lehetetlen elérni évi 20-30-40%-osnál magasabb hozamokat. Akik azt mondják igen, azok még nem csinálják elég ideje. A valóban nagy és világhírû guruk is, akik sok pénzbõl csinálnak még több pénzt, átlaghozama 15-20-30 éves távon évi 15-25%, amivel nagyon elégedettek lehetnek. Hiába csinálok 5 évig évi 20%-ot, ami 1 millióból csinál 2, 5-et, ha aztán jön egy 20%-os veszteség akkor elbuktam 2 év nyereségét, stb. Ezért fontos, hogy a fizetésembõl megspórolt pénzbõl tõkét építsek megtakarítás által (ami még mindig tart). És nem milliárdos akarok lenni, tudom hogy nem leszek Soros vagy Buffett, mert ahhoz túl kicsi az indulótõkém (maximum a gyerekem, unokám lehetne az, ha olyan jó lenne benne, mint én). Csak simán nyugodt, jó és gondtalan életet akarok a felépítendõ vagyonból, ami egy lehetséges célkitûzés. Nem mindegy, hogy 100 ezer forinton, 1 millión vagy 10 millión érsz el 10% hozamot. Töri: Ha menekült a zsidóság, akkor miért halt meg mégis az a néhány millió közülük? Ha tudták mi lesz, miért nem léceltek le azonnal, ha éveik is voltak rá? Még ha nagyon szegény is lennék, ha tudnám hogy meg akarnak ölni, menekülnék. Csak értsd meg, hogy az átlagember annyira látta elõre akkor is a jövõt, mint ahogy a mai emberek látják elõre, hogy mi lesz pár év múlva. (Sehogy.) Nem a kisebbségrõl beszélek, hogy mondjuk Babits, vagy más költõk is (akik valóban okos és elõrelátó emberek voltak) verseltek a háborúról Ugye mennyien látták a 2008-as válságot is? Abban a gusztustalanul felelõtlen hitelfelvételi lázban biztos mindenki tudta, hogy ez válságot fog kirobbantani. Nem, mégsem így történt, az emberek nem tudták elõre. De az átlag sosem tud elõre semmit.
"Nem lenne referencia az, hogy 2008-ban hozzám tett 1 millióból 2, 2 millió lett? Vagy hogy a 2008-as évben, amikor állítólag olyan nagy válság volt és minden, de minden mínusz 30-50-70%-ot "hozott", nekem nálunk összejött egy szép +16%? " Most 16% volt a hozam? Vagy 116%? Nem mindegy. Mellesleg szerintem értelmesebb földbe tenni akkor már, mint ingatlanba. Hogy nem élvezném a pénzem? Nos inkább legyen havi 3-4 millió hozamom, amiért nem kell dolgozom, mint egy csilli-villi szuper házam, amit fenn kell tartanom. Nem utolsó sorban, ezzel többre mennek a gyerekeim majd, mint egy szép házikóval. Azonban ezen kár vitatkozni, hisz mindenkinek más a felfogása. Egyik se rosszabb a másiknál.
Jah meg azt kihagytam azért egód is van az is tény xD
Ha akkora koponya vagy mint amilyennek mondod magadat nem "aprópénzért" fogsz valakinek dolgozni hanem magadnak! Arról, hogy nem lehetett tudni... hazugság az összes újság a háború küszöbén állásról írt és menekült a zsidóság europa szerte!!! Te úgy beszélsz a történelemrõl mint valami ismeretlen mese lett volna... Hagyjuk mert kár minden sorért!!
"HA az inflacio evi 6 szazalek, a befektetes -1% ot csinal ami kenyelmetlen lehet... " Az állampapír hozama igazítva van közvetlenül az alapkamathoz, közvetve pedig az inflációhoz is. Tehát ha 6% az infláció, akkor nem 5% lesz a kamatod, hanem 9-10% körül.
6% inflációnál nem 5% az éves államkötvény hozama sem. Szóval ez így false. Én a pénzem egy részét magam kezelem a többi meg erre arra van.
Ez mind igaz, kivéve a tõzsde, azzal nem én foglalkozom, hanem az alapkezelõ. Látom benned is ott az irigység:)
120ezres fizubol tengodok es nehezen tudom elhinni amiket itt irogattok foleg Te! Nah mindegy ebbe nem folyok bele ez a nagyok jateka
Ja bocs, ha Te 120 ezret keresel, akkor én biztos hazudok. Ez tény, ezzel nem lehet vitatkozni:)
A kérdező hozzászólása: gondolnam, ha egy ceg vesztesegggel dolgozik az nem azt jelenti, hogy "nem akar vele foglalkozni".....Lehet, hogy egy hibas uzleti dontes kovetkezmenye is ? Egy veszteseges ceget mennyiert lehet eladni? (husz fillerert egy forinton)
Ha nem akar vele foglalkozni, akkor eladja a cégeket és kész.
A kérdező hozzászólása: "Itt a legtöbb embernek addig tart a jövõképe, hogy cigi pia meglegyen, oszt csókolom." Szerintem a legtobb ember nem igy gondolkodik. Olvasom, hogy harombol egy trafikosnak megy az uzlete....Ha valaki szukosen el, fizetestol -fizetesig ugy meglehetosen nehez sporolni. Emlitik itt tobben, hogy a gyerekeik jovojet akarjak biztositani, csaladi vagyont hagyni a gyerekekre, aki majd folytatja apja foglalkozasat. Mi van ha a gyerek nem akar stockbroker lenni, onallo eletet akar, mint Jimmy Buffet. (nem jomoduakrol hanem gazdagekrol beszelunk)
A kérdező hozzászólása: "Itt a legtöbb embernek addig tart a jövõképe, hogy cigi pia meglegyen, oszt csókolom." Szerintem a legtobb ember nem igy gondolkodik. Olvasom, hogy harombol egy trafikosnak megy az uzlete..Ha valaki szukosen el, fizetestol -fizetesig
Kedves 83! Tudod a legtöbb ember szemében a vállalkozó csak lebzsel egész nap. Mellesleg többször írtam el is szórhattam volna a pénzt. Attól, hogy az ölembe hullott, még meg kellett becsülni, és tovább kellett forgatni. Mellesleg becsülendõ, hogy Te is gondolsz a gyerekeidre. Itt a legtöbb embernek addig tart a jövõképe, hogy cigi pia meglegyen, oszt csókolom.
Nem kavarodtam bele a bevételembe. Te nem értetted meg. Ez pedig nagyon nagy különbség. De örülök, hogy végre megint itt az én csaholós kis pici kutyám. Egyébként nem másokat zavar, hanem téged, mert mindig Te csaholsz utánam minden kérdéshez, és próbálsz égetni, de csak magadat sikerül:)
De nem értem miért baj az, ha valaki örököl és nem maga teremti meg a dolgait az alapoktól. Én is szeretnék a gyerekeimre egy biztos megélhetést hagyni és szerintem ezzel mindenki így van. Csak sokan képtelenek vagyont felhalmozni az életük során, ezért nem tudnak semmit a leszármazottaikra hagyni. Én is egy csomó pénzt fogok a sajátjaimra hagyni, de elõbb felnevelem õket rendesen, anélkül hogy tudnának arról, hogy ha akarnák dolgozniuk sem kellene évekig, annyi pénzt kapnak. Nem véletlenül a legtöbb vállalkozó gyerekébõl is vállalkozó lesz, még ha otthon dögléssel is biztos lenne a gyerek megélhetése, mert a legtöbb ember megtanítja a gyerekét a munkára és saját maga eltartására.
Kerdezo: Nem tudod de mar tobb temaban is ellentmondasba keveredet ez az "ugyes" Flector meg mar parszor elszolta magat, hogy igazibol neki az olebe hullott minden. Innentol kezdve mar sok okot nem lehet adni amiert "fellehetne" ra nezni azt leszamitva, hogy mindenkit kioktat! Szamomra es mas normalis emberszamara is szerintem az olyan emberre lehet felnezni aki onerobol lett sikeres vitte tobbre az eletett nem pedig ugy hogyha igaz eggetalan hogy orokolt aztan ide teszi oda teszi es utanna veri magat ennyi meg annyi penze van. Par hete szegeny verebb abba is belekavaradott, hogy mennyi az eves bevetele is tehat azt is nehezen lehet elhinni neki amit kerdez nem azt amit mond!
Tõlem tuti nem veszel soha, mert mindig beszámíttatom, vagy neppernek adom el. Én nem kínlódok vele.
A kérdező hozzászólása: majusban jartam Magyarorszagon. Nagyon szep orszag. Tapasztaltam, hogy az egyszerubb emberek kedvesebbek, oszintebbek. Kuzdelmes a napi megellhetes. Az egeszsegugyi ellatas, gyogyszer arak az kriminalis..A kiskapuzok meg aki meg verte magat az ugy tunt, hogy nem mindig bontottak ki a teljes igazsagot. Buszkek voltak magukra, hogy ugyeskedtek (csaltak). Flector 67 szerintem ugyes ember, DE hasznalt gepkocsit NEM vennek tole
:) Jókat lehet Rajtad nevetni. Talán nem tettem érte semmit, igaz. De azóta megdupláztam. Más lehet elszórta volna.
Mit irigyeljek Toled Te szerencsetlen??? Amiert nem tettel semmit se? :) )) Azt tenyleg lehet irigyelni!! Anyuci meg apuci penzen vered magad a munkarol meg fogalmad sincs ha igaz vajon amit eddig irtal! Szanalom vagy remelem masok is eszre veszik!
Igen leírtad és látszik, hogy az irigység beszél belõled.
Utalom az olyan embereket akik orokolnek valamit aztan azzal verik a csalant, hogy ok mekkora kiralyok mikozben ha nem hullik az olukbe a dolog meg egy senkik! De ezt mar par temaban leirtam.
Azért ez nem ilyen egyszerû. Ahhoz, hogy értéktelen legyen, masszívan veszteségesnek kellene lennie. Én meg már elõtte lépnék.
A kérdező hozzászólása: #39 "ha a 8 milliót lekötöd mondjuk csak államkötvénybe és csak 5% rajta az éves kamat ami nem.." nagyon jol hangzik, , .DE szerinted mennyi az evi inflacio? HA az inflacio evi 6 szazalek, a befektetes -1% ot csinal ami kenyelmetlen lehet... en nem tozsdezem, mert nem szeretem mikor a link emberek az en penzemmel kaszinoznak
1 biztos amiket itt leírtál az nagyon gáz!!! Én 1 fillért se bíznék rád az tuti... Jah látod pont az ilyen emberek akik állítják magukról, hogy õk aztán értik mit csinálnak sodorták már többször is oda a világot ahova.. Történelmi "tudásod" csöppet hiányos maradjunk ennyiben de semmi gond!! 38rol elsõ zsidótörvény ami beugrik nem a béke semmi gond, 40ben nem lehetett számítani, hogy mi lesz??? Te melyik történelmet nézted??? Szociális felfogás terén úgyszint nem tudom osztani álláspontodat mert pont ez ami vissza veti egy országot a fejlõdésben a kötöttségek. Kadafival meg arabokkal ne gyere mert teljesen más mentalitás. Ott van észak Korea is nem úgy tûnik mint akit lincselni akarnak, de ebben is hiányosok az ismereteid! Hagyjuk mert kissé vákumban látod a világot!
Bocsi mindenkinek lehetõség, hogy válasszon! Nekem nem anyuci, apuci vagy rokon vagy örökölt pénzbõl indultam hanem munka mellett tanultam elkezdtem tõzsdézni és bejött, persze elõtte munka mellett tanulgattam a szakmát. Mindenki megvetett, álmodozónak tartott és kinevettek a család is. Most meg mindenki szeretne közösködni... hát nem!!! Mindenki úgy szeretne nagy pénzeket leakasztani, hogy nem tesz semmit azon kívül, hogy megtanul valami szakmát elmegy szerez egy diplomát és bemegy dolgozni valahova. Majd ezek után szeretne százezreket milliókat keresni. Joggal kérdezem miért???! Vállalkozni, kockáztatni saját képességeit kamatoztatni magának nem akarnak de az elõnyeit élvezni szeretnék. Mai világban MINDEN de MINDEN lehetséges csak akarni kell és rugalmasnak lenni!!! Az kevés, hogy bemegyek dolgozni vagy másolok valamit ami másnak bejött.
A kérdező hozzászólása: Irigyek az emberek? #24 "Átlagba heti 30-40 órát dolgozok" harom kulonbozo helyen kotetlen munkaidoben dolgozol . Meg is ertem, hogy irigykednek az emberek. Legtobb vallakozo dolgozik ugy kb heti 60 orat (lehet, hogy tevedek)
Pontozzon le más öröme úgysincs az életben :) )) Kár, hogy az életben nem találkozunk és megnézhetnénk ki hogy él és mit tesz és tett érte!!!
Nyugi engem is lepontoznak állandóan.
Nem azoknak szól akik keveset keresnek hanem akik gerinctelenek! Baromira nem érdekel, hogy a csóró fajtád lepontoz attól nekem rossz nem lesz csak neked fáj az igazság...
Irigyek az emberek! Én tõzsdézéssel kezdtem de mára úgy néz ki a dolog, hogy van a tõzsde illetve mellette még 2vállalkozásom(alkalmazottal) is van! Átlagba heti 30-40 órát dolgozok de ezt is kötetlen beosztásban tehát szabad idõm akkor van amikor akarom.
A kérdező hozzászólása: " A "normális" megélhetéshez 110-120 ezer forint elég szerintem" Talan ezen az allitason lehet vitatkozni. Egy kozepkoru, csalados gyogyszerezo szemely biztosan leszvazna. Miert szavazzak le a nagyobb jovedemueket az nem tudom. Talan az emberek ugy erzik, hogy nem mindenki bontja ki a TELJES igazsagot
Aki ilyen 400.000, - Ft nettót, meg afölött keres, leírná, hogy mit dolgozik? Én vagyok az elsõ válaszoló, és tényleg komolyan érdekel, mert szerintem én valami nagyon rossz pályát választottam. :(
Nézegettem a válaszokat és a minõsítéseket, és elgondolkoztam azon, vajon mekkora az a havi jövedelem, ami alatt hasznos egy válasz. Következetesen lepontoznak mindenkit, akinek magasabb a fizetése. A kérdés szempontjából pedig mindegyik válasz tökéletes. :)
MI a bevásárlásra 2nek költünk havonta 150körül mondjuk ebbe benne van a mosószer is igaz azt csak 3-4havonta kell venni de cakkum pakk ennyi az az összeg ami ilyen célra fogy el havonta.
Azért gondolom a 14-es válaszadónak nincs gyereke. Megnézném milyen kényelmes élete lenne havi 110-120 ezer forintból, ha csak 1 gyereke is lenne, mikor most költ csak magára havi 40 ezret csak élelmiszerre!!
Én 400 nettót viszek haza, és jelenleg egyedül élek, így ezt csak magamra költöm. Hitelt fizetem, de ettõl függetlenül még mindig kényelmes és nyugodt életem van, bõven tudok félretenni az utazások és a hobbik mellett. 28/F
Az utcsoval vitáznék!! Mert ez nem igaz, hogy akkor a legolcsóbb, mivel mai világban egész évben vannak nagyon durva leárazások. Mi ezért járunk 1-2havonta ruházkodni, hogy ha van jó kis akció akkor azt kitudjuk használni.
A kérdező hozzászólása: "De a legnagyobb gond az, h még csak a legkisebb esélyt se látom arra h ez belátható idõn belül változni fog..." elkeserito olvasni ezeket a sorokat..amikor valakinek meg remenye sincs. En 3ft-os kenyeren es 3ft liter tejen nottem fel. Akkor is teljes kilatastalansag volt, nem akartam partkatona lenni.Undorodtam a sok hazudozastol, nekivagtam a nagyvilagnak. Nyugaton sem konnyu az elet de ha bizol magadban, van jo szakmad es szorgalmas vagy nyugodt eleted lesz.
20:15! Ha már kérdezted, az egyik magyar bankban vagyok informatikai csoportvezetõ. Én inkább az emberekhez értek, mint a technikához, de a háttértudásom megvan a szakmában, ráadásul több nyelven beszélek - és (érdekes módon) elég ritka az ilyen a területünkön. Ezt pedig minden cég értékeli - lásd a fizetést.
Középvezetõ vagyok, jogászként egy cégnél. Havi 400e nettó körül keresek, ehhez hozzájön a havi 15e kafeteria, és az évi 3 havi bónusz. Ez olyan 520e-re jön ki. Kiadás: havi 250-300e (nincs benne semmi extra: nagyobb lakás rezsi, autó, kaja, ruha, sportolás stb., idõnként kisebb felújítások, évi 1X nagy nyaralás, 2X kisebb wellness hétvége). Havi 1 milla kell az igazi normális EU-szintû élethez (BMW, befektetések, jó helyeken nyaralás, másik lakásra, nyaralóra félretenni stb.). Lehet engem is lepontoznak. :)
Csak 1 kérdés! Ha havi 1 millát keresel, minek másik lakás és nyaraló??? Több a kiadás mint amennyi a hús...
Ha háború lenne, (ami remélhetõleg nem lesz), a pénz veszne elõször, majd az ingatlan (az elsõ bombázásokkor). Arany ért akkor vmit, de mivel sokan adták el az ékszereiket, tömegével, eljutottak oda, h egy vastag aranynyakláncért is csak egy szelet kenyeret kaptak..
Az már házikó lehet :) )
A 95 milliót egy ingatlanba elvvel, én sem értek egyet. 95 millió jól befektetve hozhat évi 10-12 milliót. Ami azért nem elhanyagolható összeg, a havi 1 milliós kereset mellett sem.
44es Ha kiadód a lakást akkor is van infláció meg az összes többi amit leírtam! Nekem mondjuk mindegy azt csináltok amit akartok.
Van a házam mint vagyonom, van egy 12 milliós autóm, 20milliós befektetésem, 4-5millós bankbetét, önkéntes magán nyugdíjam ami havi 30ezer, 50ezerért életbiztósításos megtakarítás, 20 fundamentám. Van 2 vállalkozásom meg van egy közel 5milliós tõzsdei számlám. Meg persze innentõl már kevesebb a kiadás mert kész a ház! De ez ilyen dolog, minek ülni a pénzen ha nem élvezhetjük??! Ennyibõl már tudni fogok élni késõbb is és a gyerekeimnek is lesz lakása...
A kérdező hozzászólása: #39 "ha a 8 milliót lekötöd mondjuk csak államkötvénybe és csak 5% rajta az éves kamat ami nem.." nagyon jol hangzik, , .DE szerinted mennyi az evi inflacio?
Ok, hogy nincsenek kompromisszumok, de ha benne laksz, akkor nem hoz pénzt.. 95 milla kicsit sok ahhoz, hogy minden meg legyen. Csak ha 7-8%-ot kapsz éves szinten akkor 7, 6 milla. 95 milla az így holt vagyon.
Értem én, hogy nem panelra gondoltál csak számolj utána hogyha legálisan csinálod nem akkora üzlet... Nem arról van szó, hogy 100millióm vannak hanem arról, hogy olyan helyen lakom amiben nincsenek kompromisszumok errõl szól a történet! Jó nincs márvány padló meg egyebek de nem úgy lett beépítve és felépítve, hogy ez olcsóbb úgyhogy ilyen lesz hanem ami tartós, jól néz ki és illik a képbe! Ezzel cserébe szinte nincs rezsink! Ingatlanadó van, szemét pénz és pár m3 víz mert a medence és a locsolás fúrt kútról megy:) )
39: Nem is panel lakásra gondoltam, hanem mondjuk egy belvárosi (V., VI. ker), kisebb lakásra, amit külföldi diákoknak ki lehet adni normális áron. Ha nagyobb lakásod van, akkor youth hostel is lehet belõle, amibõl még sokkal több pénzt tudsz kiszedni. 40: ok, ha megteheted, hogy 95 millád álljon 1 ingatlanban . Megteheted, akkor nyilván több 100 millád van, és a 95 milla nem tétel..
Nyugati határ szélen lakom! Napelemes ház, geotermikus fûtés, 211m2 ház meg jól berendezve, locsoló rendszer, medence, tó ezek mind mind sók pénz! Ne aggódj van megtakarítás is bõven:) )
36nak! Ha kiakarunk kapcsolódni beülünk a kocsiba és elmegyünk egy wellnesre ennyi vagy keresünk valami nyaralást ha úgy van. Ezért szerintem totál felesleges nyaralót fenntartani. Lakás mint befektetés ellen pedig azért vagyok mert ha legálisan csináljuk adózhatunk utána. Aztán bérlõt találni, lakást felújítani karbantartani ami mind-mind költség. Ezzel szemben a környéken 8millió egy 25-30éves panel lakás amit 40ért kitudsz adni. Persze ha megveszed illetékelhetsz aztán ott van még az éves ingatlan adó amit a bérlõkre nem tudsz áthárítani. Ezzel szemben ha a 8 milliót lekötöd mondjuk csak államkötvénybe és csak 5% rajta az éves kamat ami nem sok és változhat is 20millió lesz adómentesen 20év múlva. Már csak ezért sem tartom "jó" befektetésnek az ilyen fajta ingatlanokat. Fõleg ha belegondolsz milyen értéke lesz egy 50éves panel lakásnak 20év múlva?? És mennyit lehet majd rákölteni felújítás címén??!
37: Igen, de Te nem Pesten laksz, itt jóval sûrûbb a lakás, és szükség van a térre, amit viszont csak vidéken kapsz meg. 95 milla? Abból én vennék egy lakást, egy nyaralót, lenne egy kisebb tartalék, és még befektetésnek való is lenne. Én termõföldet vennék befektetésként. Ha a pénz 1 ingatlanban van, az bizony holt vagyon.
Érdekes megközelítés! Amúgy második válaszoló vagyok. Nekünk van egy 4800m2 telek a faluszélén, amiben van egy 18x10m medence, meg kerti tavacska, veteményes, gyümölcsös, kerti terasz rész kemencével meg kiülõs rész. Mindennel együtt 95millióba van jelenleg. Nem hinném hogy ilyenek mellett kell nyaraló, mert csak a gond van vele. Amennyi pénzt is hoz ha kiadja az ember töredéke mintha valamibe befektetné akármi is lenne az. Arról nem beszélve, hogy mennyi gondot okoz... Ezért kérdeztem csak. Ingatlanba rizikós fektetni és nem vagyok híve de ez csak az én véleményem!!!
Ezt nem tudom, hogy nekem szántad-e, de sztem egy nyaraló kell, hogy bármelyik hétvégén elvonulhass mondjuk innen Budapestrõl. Legalább mondjuk a balcsira (10-15 milla körül lehet normálisabb nyaralót venni). Ez nem ugyanaz mint a nyaralás, hiszen ez a nyaraló lehetõség mindig megvan. A másik lakás inkább befektetés. A nagy nyaralás valami jó helyet jelent. :)
Nagyon sok helyen lenne munka. Csak mindenki kényelmes, meleg/légkondis irodában szeretne papírokat tologatni. Na ez nem megy.

Hogyan számolják ki hogy egy csatorna legyen mondjuk az RTL KLub mennyi pénzt kap egy reklám alatt?

NEM egy reklámblokkról beszélek hanem EGY db reklámról.PL egy 30% nézettségű műsor közbeni reklám mennyi pénzt jelent?

Legjobb válasz: Ez több tényezõtõl függ. Az elsõ a nézettség. Minél nézettebb egy adott csatorna adott mûsora annál drágább az x idõre felszámolt pénz. Például: Vannak esetek, hogy van 2 perces reklámfilm, amit levetítenek, ami kerül mondjuk 1 millióba. Aztán ezt a kétperces reklámot megvágják, mondjuk 1 percesre és szétosztják két blokkra kevésbé nézett adásidõkre, ami szintén 1 millió. De például, ha egy nagyon népszerû mûsort ad éppen például az RTL Klub, ráadásul fõmûsoridõben, akkor a reklámblokkot úgy zsúfolják össze, hogy minél több helyet ki tudjanak adni arra az x idõre. Ami értelemszerûen sokkal többe kerül. De a reklámhelyek azok fixdíjasok. Megvan, hogy egy adott csatorna milyen nézettséget produkál bizonyos napszakokban, ezt csatorna válogatja, hogy mennyi pénzt kér reklámfilm vetítésért.

Ez több tényezõtõl függ. Az elsõ a nézettség. Minél nézettebb egy adott csatorna adott mûsora annál drágább az x idõre felszámolt pénz. Például: Vannak esetek, hogy van 2 perces reklámfilm, amit levetítenek, ami kerül mondjuk 1 millióba. Aztán ezt a kétperces reklámot megvágják, mondjuk 1 percesre és szétosztják két blokkra kevésbé nézett adásidõkre, ami szintén 1 millió. De például, ha egy nagyon népszerû mûsort ad éppen például az RTL Klub, ráadásul fõmûsoridõben, akkor a reklámblokkot úgy zsúfolják össze, hogy minél több helyet ki tudjanak adni arra az x idõre. Ami értelemszerûen sokkal többe kerül. De a reklámhelyek azok fixdíjasok. Megvan, hogy egy adott csatorna milyen nézettséget produkál bizonyos napszakokban, ezt csatorna válogatja, hogy mennyi pénzt kér reklámfilm vetítésért.

Ti mennyi pénzt költöttetek az esküvőtökre és mennyi pénzt kaptatok ajándékba?

Kíváncsiságból kérdezem.

Legjobb válasz: Mi nagyjából 5000 forintot. Pénzt nem kaptunk,mert csak két tanús esküvõnk volt. Így megmaradt a spórolt 2 millió forintunk, ezért elmentünk Japánba nászútra. Káprázatos volt.

Kb. 700 e volt a kiadásunk, durván 1 milliót kaptunk.
Atya ég olvasva itt egy-két választ durva milyen számokkal dobálóztok itt. Vagy lehet csak nekem nagyon sovány a pénztárcám...
35-öt költöttünk, 600-at kaptunk.
50 ezret költöttünk, 80 ezret kaptunk és saját megtakarításból a Seychelles-szigeteken nászutaztunk.
Mi 350 körül költöttünk, és kaptunk is vissza. A maradék 500-at anyukám állta.
Mi nagyjából 5000 forintot. Pénzt nem kaptunk, mert csak két tanús esküvõnk volt. Így megmaradt a spórolt 2 millió forintunk, ezért elmentünk Japánba nászútra. Káprázatos volt.
4 millió volt az esküvõ és 7, 5-et kaptunk
Olyan 2 milliót adtunk ki, és kevesebb mint 800 ezer jött be. De nem számít..Nem a pénzért csináltuk.
Mi 600ezret költöttünk rá(45fõ lesz), és fogalmam sincs mennyi fog összejönni, jövõhét szombaton kiderül, de nem is ez a fontos, hanem h mindenki ott legyen, akit szeretnénk :)
800.000be került 1, 5milka jött vissza
Még kiderül. :)
Csak anyakönyvvezetõnél aláírásos, két tanús esküvõnk lesz. Eddig amibe került: - vettem magamnak ruhát, csinosat, nemcsak esküvõre hordhatósat: 10.000ft táska, cipõ, nyaklánc, fülbevaló: 20.000ft -gyerekeknek ruha (1, 5 éves és 3, 5 éves) 10.000ft -gyûrûk: 45.000ft -zene, pezsgõ az anyakönyvvezetõnél: 7, 500ft Talán egy kis virágcsokor, kisebb torta lesz, de ez még nem biztos: torta: 15.000ft, virág: 5.000ft Eddig ennyi. Nem fog befolyni semmi, mert se vendégek nem lesznek, sem rokonok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak kíváncsi voltam rá. Megy a zöldecske! :)
1 milliót költöttünk, 400 ezer jött be, de nem a profit volt a cél. :) Úgy tapasztalom, minél kisebb egy esküvõ, annál kevesebb jön vissza a költségekhez viszonyítva.
Összesen 1, 6 millióba került és kb. annyi is jött vissza! A szerencsénk az volt, hogy a költségeket harmadoltuk az örömszülõkkel...
1, 5 milla volt. és pénzben 1, 1 milla jött vissza meg még az ajándékok. (ágy, hûtõ, edények stb)
mi kb. 500-550-et költöttünk, (+ amit a szülõktõl kaptunk, a miénkel együtt 1, 3 milla). Kb. 480-500 jött vissza, ebbõl még kellett durván 170-et fizetnünk, de nem bántuk :) jó buli volt :)
5 millióba került és ez vissza is jött. A szülõktõl közösen egy hasonló értékû nászutat kaptunk, így mondhatjuk, hogy a dupláját kaptuk vissza.

Szeretnék könyvet irni, hogyan kezdjem? Ki az aki már irt itt rajtam kivül? Egy Sci-fi és Romantikus történeteket mennyire szeretik az emberek? Mennyi lehet keresni (pénz) egy kezdő irónak?

Legjobb válasz: Elõször is fogalmazódjon meg benned a történet. Ha csak úgy nekiülsz, semmi logikai alap és elképzelés nélkül nem hiszem, hogy nagyobb lélegzetû mûre futná. Ha ez megvan, elkezdheted írni. Nagyon sokan írnak hobbiból, de ebbõl kis százalék jut publikálásra. Ha körülnézel a pont ilyen történetekre specializálódott honlapokon láthatod, hogy ötlet és tehetség bár megvan, sokak nem adatják ki könyv formában. Mostanában a vámpíros történetek élik korszakukat, szóval nem tudom hogy a sci-fi mennyire kelendõ. Viszont ha alapul vesszük pl. hogy a nõk egy százaléka a romantikus irodalmat részesíti elõnyben, én arra tippelnék, arra nagyobb a kereslet. Sajnos azt nem tudom, hogy mennyit kereshetsz, viszont úgy tudom fõleg publikáláshoz neked kell súlyos pénzeket kifizetned.

Elõször is fogalmazódjon meg benned a történet. Ha csak úgy nekiülsz, semmi logikai alap és elképzelés nélkül nem hiszem, hogy nagyobb lélegzetû mûre futná. Ha ez megvan, elkezdheted írni. Nagyon sokan írnak hobbiból, de ebbõl kis százalék jut publikálásra. Ha körülnézel a pont ilyen történetekre specializálódott honlapokon láthatod, hogy ötlet és tehetség bár megvan, sokak nem adatják ki könyv formában. Mostanában a vámpíros történetek élik korszakukat, szóval nem tudom hogy a sci-fi mennyire kelendõ. Viszont ha alapul vesszük pl. hogy a nõk egy százaléka a romantikus irodalmat részesíti elõnyben, én arra tippelnék, arra nagyobb a kereslet. Sajnos azt nem tudom, hogy mennyit kereshetsz, viszont úgy tudom fõleg publikáláshoz neked kell súlyos pénzeket kifizetned.
A könyv témájába vágó legyen, vagy valami módon kapcsolódjon hozzá. Nem mondom, hogy feltétlen ki lehessen találni a címbõl mi a mûfaja, és meglebbentse, hogy mirõl szól, bár nem árt egy kis figyelemfelkeltés. :)
A kérdező hozzászólása: a történet megvan mind a két kategóriában. viszont a sci-fi felé jobban húz a szivem lehet majd második könyvnek belekezdek a romantikusba . amm cimet mi alapján válasszak?
A kérdező hozzászólása: Már lemondtam a könyvirásról. Megtanulok 3d animációt tervezni és megcsinálom a két történetet sorozatnak. A kép jobban elbûvöli az embert mint a szöveg.

Lányok, Asszonyok! Ti mennyi pénzt adtok húsvétra a kisebb gyerekeknek? Mennyi az átlag?

Legjobb válasz: én bár fiú vagyok a 100-asnak örülök a legjobban a papír pénz olyan megalázó hiszen nem azért megyünk hogy kolduljunk hanem hogy legyen egy jó napja a lányoknak hogy tudják gondolunk rájuk. jaj!! bocsánat most olvasom részletesebben a kérdést(de azért nem törlöm ki az eddig leírtakat) hogy kisebb gyerekeknek hát szerintem én anno sokkal jobban örültem egy csokinyuszinak vagy egy fõtt tojásnak mint egy vacak pénzdarabnak a csokit azonnal meg lehet zabbantani de ki akar pénzt enni?:D

én bár fiú vagyok a 100-asnak örülök a legjobban a papír pénz olyan megalázó hiszen nem azért megyünk hogy kolduljunk hanem hogy legyen egy jó napja a lányoknak hogy tudják gondolunk rájuk. jaj!! bocsánat most olvasom részletesebben a kérdést(de azért nem törlöm ki az eddig leírtakat) hogy kisebb gyerekeknek hát szerintem én anno sokkal jobban örültem egy csokinyuszinak vagy egy fõtt tojásnak mint egy vacak pénzdarabnak a csokit azonnal meg lehet zabbantani de ki akar pénzt enni?:D
Kapnak piros tojást, és csak a közvetlen unokaöcsik kapnak zs-t.500ft!
Kerianyum fiának 5000adunk(sztem am naon sok) Anyu kerijének a fiának aki mot 11 éves, 2000ft-ot Kis embereknek akik csak úgy jönnek 200ft jah és mindenki kap 2 nyuszit vagy tojást
az meg a másik dolog hogy a keresztfia meg ha jóba vannak na meg persze ha van rá elég pénze akkor miért ne?
Miért adnál egy 17 évesnek 20000 Ft-ot, azért az 5 másodpercért?
Ja, természetesen a kicsit is vendégül látom az apjával/bátyjával együtt. Úgysem jönnek egyedül.
Ha kicsi a gyerek, akkor csokinyuszit kap. Ha nagy, akkor meg vendégül látom. Ehet sütit, kap üditõt és piros tojást. Nem adok pénzt.
attól függ mennyire kicsi, gyerekes, ha még nem múlt el kb 12, akkor szerintem teljesen fölösleges pénzt adni neki, inkább kinder tojás (annál nincs jobb:D), ha több, akkor szerintem 1000 Ft-nál semmiképp se kell több (ha a gyerek családtag). Ha nem családtag, csak ismerõs, barát gyereke, akkor szerintem csak csoki, vagy ha "ismeretlen" locsoló akkor is. Esetleg ha van egy kisebb meg egy nagyobb gyerek, mondjuk testvérek, vagy egyszerre húsvétoztok, akkor természetesen ugyanazt add nekik, nem venné ki jól magát. remélem valamennyit tudtam segíteni :) Elõre is jó locsolkodást! :)
mert hagyomány nálunk, és mivel tudom hogy hasznát veszi így joggal adok neki ennyit.
a 17 éves keresztfiamnak 20 ezret adok. feltéve ha szép verssel jön locsolni. :)
Én karácsonyra is pénzt kértem, Rokonoktól kapok 1000-1000FT-ot
Én akkor is maradok a hagyományos tojásosztogatásnál... Igaz csokiból, mert idõm nincs olyan szépeket pingálni. A nyuszi meg úgyis hoz ajándékot, akkor adjon pénzt az, aki akar.
egy kisgyereknek semmi értelme pénzt adni... százszor jobban értékelik az édességet! csokinyuszit, csokitojást :)
Én semennyit, én hímest adok, és aki kap, annak dolgozom is vele a bolti csoki melletti saját készítésû kreatív verzión. A barátaim nem szorulnak rá, meg kinõttek már belõle, rokonok meg messze laknak, anyukám diákjai jönnek esetleg, nekik is csak hímes jár, pénz nem.
minekünk van kint az asztalon egy nagy tál tele csokival meg persze pénz is és általában a locsolók kapnak csokit is meg 100-400 ft-kat nálunk itt a faluban szinte mindenhol ez van nekem így tettszik ha el rontjuk a hagyományt ha nem amúgy rokonoknak mi i többet adunk én pl ha meglocsolom tesóm anyukám az már 5000 ft :) !
Mi adunk üdítõt, sütit. Mielõtt elmegy kap pénzt(200 Ft-ot) és 1 csoki-, vagy fõtttojást.

Mennyi pénz jár szülés után, ugy hogy nem munkaviszonybol megyek szülni, ? és duplán jár a gyerekek után a pénz ha iker babákrol van szo, és az mennyi pénz?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki

Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ!

Feleségek vagy barátnők akik nem dolgoztok mennyi pénzt ad a férjetek pasitok egy hónapban? Vagy ha ti kezelitek az egesz penzt az kb mennyi és hány főre oszlik el? És ruhara mennyit költótök ebböl?

Én picit sokat költök ruhára lehet le kéne állnom kiváncsi vagyok más is igy van e

Legjobb válasz: de rossz neked,hogy ilyen problémád van.nekem az a problémám,hogy mibõl fizessem ki a villanyomat.azért 200000bõl rengeteg szép ruhát lehet venni.tedd inkább be a bankba.

de rossz neked, hogy ilyen problémád van.nekem az a problémám, hogy mibõl fizessem ki a villanyomat.azért 200000bõl rengeteg szép ruhát lehet venni.tedd inkább be a bankba.
Ha õ nem tartja soknak, akkor nem sok :-) Én babával vagyok itthon, nincs ilyen "limit". Bár én fõleg a lányomnak veszek ruhákat meg magamnak könyvet használtan, ezek nem drágák.
Ha a férjed nem tud róla, akkor úgy nagyon gáz.
Szerintem fizess be magánórára valami tanárhoz, aki megtanít rendesen ékezeteket használni.
Nekünk is 500 az összbevétel, 400 neki 100 nekem. Hitel és rezsi 120 körül, 250et rakunk félre. A többi elmegy kajára, pelenkára, ruhára, szórakozásra.
200 ezer?????? uristen ? összesen nem költöttem életemben ennyit ruhára, fõleg ugy hogy még a férjed sem tud róla.
500 ezer havi jövedelem??? 200 ezer ruhákra?? agyam eldobom....
Egy fillért sem, mivel azért õ dolgozik meg, igy nem szoktam ruhát vásárolgatni, van ruhám elég. Õ osztja be a saját fizetését én nem szólok bele amit kell együtt megveszünk , de csak amit kell .
Ne mondod, hogy 500 ezres fizu mellett kétszázat költesz ruhákra, és a rezsitek CSAK kétszáz?! Én EZT nem hiszem a sztoridban.
200 ropi sok. Fõleg, hogy otthon vagy, nem dolgozol, szóval nem mászkálsz annyit, hogy elhordd azt a sok ruhát. Vagyis felesleges. Oké, elmentek kolbászolni, kiöltözöl, de nemhiszem, hogy napi szinten mennétek, ha a férjed dolgozik. Ha komoly a kérdés, akkor én azt mondanám, komoly gondjaid vannak és a vásárlásba menekülsz valamiért. O.K. hogy veszel jó ruhákat, de feleslegesen semmi értelme. Ez vásárlási mánia. Kellene helyette valami hobbi vagy elfoglaltság, társas összejövetelek, barátok, akármi. Nem egészséges ha csak a ruha érdekel, olyan...külsõségekre adó, felszínes ember látszatát kelti.
Drága férjeitek mivel foglalkoznak, hogy nettó 4-500.000 HUF-t visz haza? Imádom, hogy itt mindenki olyan, de olyan gazdag!! :D Sok kamus..
Ez egy nagy büdös KAMU! És nem azért mondom mert irigy vagyok, az távol áll tõlem! Egy nõ nem ír ilyenek, h 200 "ropit" költöttem stb.. Tök gyerekes az egész! Hagyjuk..
jó nagy gyökér ez a kérdezõ. nem azért, hogy ennyit költ ruhára, hanem hogy van pofája idejönni az átlagember közé, és feltenni azt a kérdést hogy gáz-e hogy többet költ ruhára, mint amibõl rengeteg család egy hónapban gazdálkodik össz-vissz. ez mérhetetlenül nagy bunkóság. ha megteheted, tedd meg, kit érdekel. de ne baszogasd ezzel a többi embert, hiszen ez nyilvánvalóan semmi más csak baszogatás, azt azért nem hiszem hogy annyira h.lye vagy, hogy ez most neked új info volt.
...én meg azt hiszem, hogy nyitok egy ruhaboltot!! :)
szia. nem olvastam végig a hozzászólásokat, de van egy ötletem. ha le akarsz szokni a vásárolgatásról, tedd a következõt: fizesd be nekem a jövõ félévi tandíjamat, ezután próbálj meg a hónapban úgy élni, hogy nem nyúlsz a takarékhoz. mindenki jól járna:) amúgy tudod, hogy annyit költesz ruhára havonta, amennyit nekem a szüleim a 18 életévem alatt összespóroltak? kegyetlenül irigyellek, remélem tudod. :D
Kamu ...
gratulálok...ez már a kitartott krva kategória.... 24L
kérdezõ, unatkozol?
A kérdező hozzászólása: Miért nem?mire költenénk mégis? Nem kaviárt zabálu k még étterembe járunk meg folyatjuk a vizet egész nap
Azt hiszem, hogy ez fake kérdés. 500 ezres nettó fizetés tudom, hogy az átlaghoz képest rengeteg, de annyira nem sok, hogy mindenre el lehessen szórni, ráadásul nem hiszem el, hogy egy férfi ennyire nem törõdik a saját pénzügyeivel. Itt nem milliós nagyságrendekrõl van szó, azért elég feltûnõ, hogy havi 100-at raktok félre, nem pedig minimum a kétszeresét.
A 200-nak a nagy része harisnyákra megy el, hisz egy ilyen férj elõtt sokat kell térdelni.
Kérdezõ Te csak szeretnél így élni. Gardróbszobát is maximum filmben láttál.
A 9-es hozzászólásodra: ez egy szenvedélybetegség, vásárlásfüggõségnek hívják. Fordulj addiktológushoz!
Figyelj, mondjuk ha 100 nõbõl vásárol 9 (most hasamra ütöttem), akkor az 5millió nõbõl vásárol 450 000. Plusz a külföldiek, turisták, átutazók. Ha egy kisszériás ruhából gyártanak a méretedben 20 db-ot, akkor arra 5-600 000 nõ jut. Na, vajon akkor miért kell vadászni? Ettõl még a nõk többsége nem akarja megvenni pont azt a kisszériás ruhát.:)
A kérdező hozzászólása: Én csak azt nem értem ha senki nem vásárol akkor miért vn tele minden plaza miért kell vadaszni a kisszérias ruhákra hogy maradjon meg a tómegcuccosok is hm cunda miert van folyton tele
Én egy év alatt sem költök ruhára 20E-nél többet, utálok vásárolni, fõleg ruházkodni. 2 nadrágom van, egy kisebb meg egy nagyobb, súlyingadozás miatt, most a kisebbet hordom, ami kiszakadt a héten, most kénytelen leszek újat keresni - 2 éve vettem ezeket, darabját 900 Ft-ért. Pólót 1000-2000 Ft-ért szoktam venni (nõies szabású, sztreccs), évente 5-10-et kb. Bugyi 3-400 Ft, évente 10-15-öt veszek. Most nyáron vettem 6-7 nyári ruhadarabot turkálóban (500-2500 Ft/db), ebbõl 2 egyberuha, azokat váltva hordtam egész nyáron. Nincs nagyobb igényem. Télikabátot 2 éve csináltattam, egyedi, iparmûvész kabát, 15E Ft volt.
A kérdező hozzászólása: Most hónápban 50 ezret költóttem csak haladok
Nincs olyan, hogy ennyit, vagy annyit ad, együtt döntünk arról, hogy mit veszünk. Akkor is így volt, mikor még dolgoztam, most is így van és akkor is így lesz, ha megint dolgozok majd, vagy ha esetleg neki nem lesz munkája. Minden közös. Nem szoktam sokat költeni magamra, nem állunk olyan jól, inkább csak a legszükségesebbeket, luxusra ritkán futja. Ruhára pláne keveset költök.
Az derült ki, hogy a pénzed több, mint az eszed :D Bocs, ezt nem tudtam kihagyni. Aki ennyit költ ruhára az nálam a nem normális kategória. A férjemnél is. Ezek alapján pedig nem releváns a válaszom, hiába élünk hasonló keretbõl... Ha az embered szerint ez nem [email protected]ág, akkor hajrá, bár nekem úgy tûnik, te is érzed, hogy cseppet túlzás.
A kérdező hozzászólása: Én osztom be és kezelem a pénzt
a külön kassza számomra is felfoghatatlan...nálunk ez sose volt igy..már a kezdetektõl se... persze az is értethetetlen, hogy hogy lehet ennyit költeni ruhára??? jo tény...imádom a szép ruhákat...áhhh fene se tudja h ennyit költenék e...végülis...ha van már megtakaritás bõven stb...lehet...bár akkor kettõnk ruhatárát frissiteném fel...egy márkás ruha alapjáraton drága...pláne ha még jó minõség is...és ha megengedhetem magamnak, akkor miért ne? csak akkor turiznék, ha ez élvezet számomra...bár nem hiszem, hogy ennyit elköltenék ruhára egy honapban....de lehet...nem itélkezem...fingom nincs, hogy én mit csinálnék...valszeg ennyit nem, de sokat költenék ruhára az fix...hát irigykedem, akinek nem kell megnéznie, hogy mire költ:D jo nektek!!! 24L
Hát érdekes egy kapcsolatban élsz az biztos.
Kedves Ilyent! Nem is azzal van a gond, hogy ha valaki megdolgozik azért a havi fél milláért, aztán elszór belõle 200Ft-ot ruhára.. hanem azzal, aki életképtelen, és sikerül elvetetnie magát egy pénzeszsákkal.. Szánalomra méltó az ilyen nõ! Szívesen megnézném az arcát a kérdezõnek amikor majd a férje lepattintja, szegény cicamica meg azt sem tudja merre hány méter, mert semmi máshoz nem ért csak a pénz szóráshoz.. :) ))) Igaz, sok ilyen balek van még, majd megoldja.. :)
Én ismerõsöknek meg a veterán ha nem kell senkinek. És utolsó nem mindenki él a minimálbérbõl. Attól hogy neked nem futja rá arról mi nem tehetünk.
Lehet velem van a baj, de én meg 2 millát csengettem el.Egy boltban több ruha is megtetszett, meguntam próbálgatni, így megvettem az összeset.Jó kis kamu kérdés, de azért jókat mosolygok amiket irtatok.Nincs itt válság ezek szerint!:D
A kérdező hozzászólása: Azt tudja hogy vettem cuccokat csak azt nem hogy na most 200 ropit elköltöttem erre így nem mondtam. De nem szol bele mennyit költök. Ha 1 milliot a bundqmra szán nem hiszem hogy ezen fennakadna. Rengeteg ruhám van én is qzon gondolkozom el kéne adnom de te hol adod l utolso hol árulod? Férjemnek is vásarolni szoktam amugy mert õ nem szeret ma vette, neki 7 pulcsit.ugyhogy igen a gardrobszoba tele.
Ha csak a negyedét elkölthetném egy évben ....
Férfi vagyok egyedül élek de nekem is most ment el ruhára kb 600e Téli kabát 80e Átmeneti kabát 40e 3db nadrág 140e 2db póló 25e 5db pulóver 200e 5db ing 90e És még nem vettem meg mindent. Igaz én a megunt ruháimat eladom. De azért elmondhatnád a férjednek Igaz szerintem feltûnt neki hogy a gardrób szoba tele van.
Hátõõ, nincs túl jó véleményem rólad. És nem azért, mert jól élsz, és megengedheted magadnak, hogy ennyit költs ruhára havonta, hanem azért, mert nem hiszem, hogy sok sütnivalód van, ha a gykn érdeklõdsz, más is szokott-e havonta 200ezret ruhára költeni. Ha egy kicsit is tájékozódnál a világban, akkor tudnád, mennyi a magyar átlagkereset, és hogyan él hónapról hónapra többségünk. Ja, és úgy sejtem a pénz nagy részét nem te keresed (legalábbis remélem -ennyi ésszel-:) ) úgy meg fõleg gáz ezzel kérkedni. De nem is értem, ha ennyit keres a férjed, arra már nincs esze, hogy vigyázzon is a pénzére? Vagy ennyire nem számít nektek a pénz? Kérdésre válaszolva, töredékét költöm annak amit te költesz ruhára, pedig a fizetésem nem töredéke a tiéteknek. Szóval az arányok mások. Én többet teszek félre.
szerintem ha te is dolgoznál, akkor megtanulnád értékelni a pénzt. anno én sem értettem, hogy anyukám miért nem vesz nekem meg valami drágább cuccot, de mióta a saját pénzem költöm, azóta 2x is megnézem, h mire megy el. ruhára havonta 1 10est költök, a keresetünkhöz képest nem olyan sok, ha tudom tartani ezt az arányt még évek múlva is, akkor nem lesz gond :)
A kérdező hozzászólása: Jah én is erre gondolok picit sok de nem tudom hogy szokjak le q vasarolgatasrol.mostansag elkapott a gépszíj. Régebben havi 300 at félreraktam. De amugy a férjem csak az érdekli jusson mindenre.van egy keret 1 millio amit jutalomba kapott és azt bundara szanja nekem de érdekes azt még sajnalom bundara költeni. Mikor 17 ezerert bélelt csinos kabát vettem a minap. Szoval ilyen kettõségeim vannak.
Cserébe biztos tesz érte valamit , hiszen ingyen még a szánk sem ér össze, van ebben egy kis adok-kapok!
K ...
18-as Ha te lennél ilyen helyzetben egy szót sem szólnál. Csak örülnél neki hogy van egy csinos barátnõd. Akinek megadhatsz mindent. És örülsz annak hogy mindenki õt nézi és dicséri. Nekem még fordítva is volt engem tartottak el. És ha téged tartanának el biztosan sírva is fakadnál a rossz érzéstõl. 19-es Lehet probléma ha neked még a száj összeérintésért is fizetned kell. 20-ast nem is kommentálom. Gyö...
nem, sõt igy jobb, mert igy egyáltalán nem kell bizonygatnom semmit, nem kell elmondanom , hogy mit mire költök ...
Ne haragudj de amikor egy kapcsolatban ezt hallom hogy amiért megdolgoztam az-az enyém. Nekem ez pénzéhesnek érzem. Ez nem megy a kapcsolat rovására???
Nem, semmi sincs felcimkézve, de a fizetésünk az csak a miénk , de ha most veszek 2 kiflit és csak az egyiket eszem meg, nyilván odadom a másikat . De nem olyan nagyon komoly ez. csak ennyi, hogy amiért megdolgozok az az enyém. Szóval a fizetésemmel nem kell elszámolnom, viszont én sem kötelezhetem a párom, hogy számoljon be arról, hogy mit és mikor vett a pénzébõl.
Uhh Ezt soha nem értettem hogy ennek mi értelme van??? Hát nekem így kellene élnem valakivel megbolondulnék. Nálatok minden fel van címkézve hogy kinek a tulajdona??? Bocs de számomra érthetetlen módszer ez. De ha az egyikõtök nem dolgozik akkor éhen hal vagy hajléktalan lesz??? Ezek a kérdések mindig érdekeltek.
Az én pénzembõl ne vásárolgasson a párom drága ruhákat, van fizetése abból gazdálkodjon. Nálunk nincs közös kassza, mindenkinek annyi van amennyit hazavisz.
Adja isten hogy keress majd te is 500e Ft. De a férjed csak minimálbért, akkor ha drágább ruhát fog vásárolni a te pénzedbõl elfogod zavarni??? Vagy külön kasszán lesztek??? Ha nem lesz munkája nem adsz neki enni??? Van mit a tejbe aprítani akkor nem mindegy??? Az a baj hogy nem vagy jól fizetett hidd el te sem fogod egy idõ után sajnálni. Emelkedni fog a pénzed úgy emelkedik majd az igényed is. Lesz megtakarításod biztonságba fogod érezni magad. És te is elversz majd egy csomó pénzt.
Hát hidd el , hogy egy ilyen nõre nem vagyok irigy . Lehet, hogy jobban él, de semmit nem tud felmutatni. Csak annyit , hogy 2százezer ft-ot költ el ruhára. Inkább dolgozok havi x összegért , de tudom, hogy az iskolámat, magam fizetem ..és nem vagyok ráutalva senkire.
Ha sorok között kell olvasnom akkor te irigy vagy. Szánod a férjét hogy neki csak egy "ilyen" jutott. És okosabbnak hiszed magad a kérdezõnél. De szeretnél olyan életet ami neki van. És nem hiszed el hogy neki miért sikerül mert csinosabb, vagy mert egy K Neked meg miért nem.
Tudod Ilyent , az a probléma , hogy nem látsz a sorok között, sajnálom, hogy 0. a szövegértésed.
A kérdező hozzászólása: Azért csak költötök ruhára? Nálunk én osztom be a pénzt 500 ezer kb per hó Ebbõl 200 megy el rezsire és kajra bevásárlásra csekkfeladas életbiztositas lakastakarek. Mostanában havi kb 200 at költöttem ruhára és 100 at raktam bankba lekötni. Ill 200at és a lekötésünk kamatait költöttem el de ez most nem lényeg 100 maradt csak meg. Mivel én gazdálkodom a férjem nem tudja hogy 200 ropit csengettem ki ruhákra de õ nem szól bele sose hogy osztom be. Kiváncsi vagyok más is csinál e ilyen kilengéseket. És ha lehet így írjátok le mint én hogy kb hogy osztjatok be a penzt.köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!