Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt adni szüléskor az (3 db)

Mennyi pénzt szokás adni szüléskor az orvosnak? Császárnál ez magasabb összeg szokott lenni?

Tudom, hogy mindenki annyit ad, amennyit tud és gondol, dehát szerintem mégiscsak van egy tól-ig intervallum, ami között mozognak a hálapénzek.

Legjobb válasz: Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva. Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam,hogy császárnál többet kéne adni,mert akkor legalább õ is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna. Sõt másodiknál kevesebbet,mert hagyott szenvedni, illetve a fõorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami. 30 majd 25 De a szobatársam mondta,hogy az õ dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.

Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva. Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam, hogy császárnál többet kéne adni, mert akkor legalább õ is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna. Sõt másodiknál kevesebbet, mert hagyott szenvedni, illetve a fõorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami. 30 majd 25 De a szobatársam mondta, hogy az õ dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.
Hát az én orvosom 50-60 között kéri az árát , sajnos, de mivel õt választottam, és nagyon számíthatok rá, kifizetem.Nem mintha nem lenne hová tenni.Ha viszont nem mond árat nyugodtan adj kevesebbet, sõt, amennyit tényleg jónak látsz.Sztem császárnál sem kell olyan õrült összeget adni. Amúgy van olyan város ahol sokkal több egy szülés mint amit én írtam , és ez sztem felháborító!
Igen, ahol én élek, nem lehet orvost fogadni, de mendemondákból hallottam, hogy kijelöltek 3 orvost, akiket mégiscsak felfogadhat az ember lánya. És 70-90 ezer között kérnek. Undorítóak. Én nem választottam egyiket sem a három úr közül, hanem az ügyeletes orvosnál fogok szülni és inkább szülésznõt fogadok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget. El vagyok borzadva attól, hogy vannak olyan orvosok, akik szabályosan megmondják, hogy mennyit kérnek. Lehet, hogy az enyém is meg fogja mondani, és hiába agyalok rajta, úgyis mindent õ dönt el:) Szörnyen felháborít az is, hogy mindenben kihasználják ezt az állapotot. A kismamaruhákat is "aranyárban mérik", a babacuccokról nem is beszélve. És mikor, milyen körülmények között közli a doki, hoy mennyit kér? Már a szülés elött jelzi, vagy a szülés után jelenti be az összeget? Ha esetleg tudtok, erre is válaszoljatok! Mindenkinek jó egészséget, és boldog babavárást!
Szió! Én a 16. hétben járok, nekem idáig a doki nem mondta mennyi, igaz nem is kérdeztem rá, csak megbeszéltük, hogy számíthatok rá akkor végig, de ismerõsõm aki most szült nála, a végén kérdezte meg mennyi( utolsó hetekben), és akkor mondta 60 ezer.Sztem nyugodtan kérdezz rá, mert nem árt felkészülni, legalábbis én magamból indulok ki, sajna elõ kell teremteni azt is(apjuknak:-)).Üdv neked, és mielõbbi boldog babázást!
Szerintem pedig csak akkor adj ha meg voltál elégedve a dokival és annyit amennyit jónak látsz. Mondhat az orvos x ezret, ha már megszületett ababád azt visszacsinálni úgysem fogja bosszúból mert nem kapott semmit. Én sok orvossal találkoztam a munkám során és az a véleményem, hogy nem követelhetnének pénzt azért mert azt végzik amit választottak munkájuknak. Sajnos el vannak kényeztetve és ebben a betegek is hibásak. Maximum keresel egy másikat a következõ bébinél. Vannak még korrekt orvosok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget. Kellemes babavárást mindanyiónknak!

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha választottam, azaz felkértem egy szülésznöt, akkor neki mennyi pénzt kell adni szülés után? Õ azt mondta, hogy amennyit gondolunk.

Legjobb válasz: Hát ez tényleg csak tõled függ. Esetleg vedd figyelembe, hogy a szabadnapján (valószínûleg) bemegy majd a kedvedért és veled lesz várhatóan órákat és az alapján dönts. Mi asszem 20.000-et adtunk.

Hát ez tényleg csak tõled függ. Esetleg vedd figyelembe, hogy a szabadnapján (valószínûleg) bemegy majd a kedvedért és veled lesz várhatóan órákat és az alapján dönts. Mi asszem 20.000-et adtunk.
Mi Pesten 50 ezret adtunk, de megmondta, hogy a felét kéri annak, amit a doki kap (együtt dolgoznak), és a doki is megmondta, õ mennyit kér... Igy nem volt más választás.
mi vidéken 10 000 ft-ot adtunk
Mi 20ezret adtunk, és egy különleges csokikból álló ajándékcsomagot. Mondjuk miattam a szabiján bejött reggel 5-kor...
Mi 30-at adtunk, annyit javasolt a nõgyógyászom, aki 100-at kért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!