Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt adni szüléskor (18 db)

Mennyit szokás adni szülés után Hartmann dokinak Pécsen a Megyeiben? Egyáltalán mikor "szokás" a pénzt odaadni?

Legjobb válasz: Mielõtt elhagyjátok a kórházat. Utolsó viziten, vagy ilyesmi.

Mielõtt elhagyjátok a kórházat. Utolsó viziten, vagy ilyesmi.

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyi pénzt szoktak adni fogadott orvosnak a szülés levezetéséért Budapesten? Ha szülésznő nem fogadott, akkor annak szoktak pénzt adni, ha igen mennyit?

Kérlek, ne azt írjátok, hogy a vizsgálati díj 10-szeresét, hanem konkrét összeget. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.

Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.
2008-ban alkalmanként 5ezer, szülés 50ezer(Bajcsy kórház)fogadott szülésznõ : szülés:25 ezer, Nst-re nem kért pénzt.
Elsõ vagyok, alkalmanként 5000-et adtam, nem 500-at:D
Elsõ szülés 2009. A magánrendelés 10ezer ft/alkalom. Szülésre azt mondta a doki, hogy amennyit gondolok. 50 ezret adtam, örült neki. Szüléssznõ nem volt fogadott, abban a kórházban nem is lehet. Nagyon meg voltam elégedve 20 ezret kapott. Júliusban fogok megint szülni, ugyanennyit gondoltam.
Pont egy éve mi úgy adtunk, hogy: A fogadott orvosnak (akinek nincs tarifája, mert egy normális orvos, tehát nem mond semmit elõre, ha adsz utólag, megköszöni, de ha nem adsz, akkor sincs semmi, de gondolom ha valaki felfogadja, és bejön hozzá a szülésre akár éjszaka, akkor nyilván illik honorálni) az anyasági támogatás összegét, ami azt hiszem 60e vagy 65e Ft volt, de ezt még megfejeltük 10e-vel, szóval úgy emlékszem végül 75-t adtunk, ill. karácsonykor jártam a 6. hónapban, akkor is vittem neki ajándékot, 10e+1bor és csokidesszert. Mi nagyon megkedveltük ezt az orvost, abszolút jó szívvel adtunk mindent. Szülésznõm nem volt fogadott, az ügyeletes kapott 10e Ft-t a végén, és szerintem nagyon örült neki. Vele is maximálisan meg voltunk elégedve.
Az én dokimnál 70000 ft a szülés(a sima és a császár is).Ez így volt 2008-ban is, és most is(õsszel szülök ismét).Nekem fogadott a szülésznõm is, Neki 30000 ft a tarifája.Ha nem lenne fogadott, de normálisan bánna velem, mindképpen adnék pénzt, kb. 20-25 ezret.Bp.-i vagyok én is.
terhesgondozás alkalmanként 12.000, szülésre 120.000et adtunk meg egy pálinkát.(kért programozott császár volt)
Terhesgondozás alk 10.000ft a rendelõjében, kb 7alkalom, a többiben a kórházban voltunk ahol rendel. Utolsó pillanatban lettem, császáros, amikor megkérdeztem hogy elvállal-e akkor mondta hogy amennyit gondolok. 50.000 adtam.


Mennyi pénzt szokás adni manapság a dokinak szülés után?

Legjobb válasz: én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.

én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.
amennyit a postásnak hogy elhozta a csomagot
pont tegnap votam egy anyukánál babaruha nézõben, annál a dokinál szült, ahol én fogok (Miskolc). kérdeztem emmnynit adott (egyébként jól élnek, nem szegények, apu külföldön dolgozik). beharangozta a mondókája ellején, hogy húúúh, nagyon sokat, nagyon sokat, azért, mert megkérdezte a dokitól, hogy mennyi lesz, õ meg megmondta és húúúh milyen sok. nah mondom magamban biztos adott vagy 150-et. és nem. 50E-et kért a doki. szerintem ez normál árnak számít. igaz a mi pénztárcánkhoz egy kicsit magam. szerintem 30-at tudunk majd adni neki, így meg sem kérdezzük mennyi lesz :)
Attól függ. Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor nem vagy köteles pénzta adni ha meg akarsz akkor annyit amennyit tudtok és gondolsz, hogy megérdemel. Ha fogadott orvosod lesz ott más a helyzet ott viszont rákérdezhetsz mennyiért válla el. Ott ha mond egy összeget akkor adott. Ha nem akkor megint annyit adsz neki amennyit gondolsz, Én két évvel ezelõtt 40 ezer forintot adtam neki.
1 kislányom ( 6éves) : 50 ezer ! DE úgy látta, a doki arcán h keveselte ! 2. lányom (3éves ) : 70 ezer ! Viszont õ nála komplikációs szülés volt ! 3 baba : még nem tudom
kb.százezret. Mindig megdöbbenek azon akik nem adnak, vagy csak minimálisat.Akkor már mindegy lenne ha nem adna semmit. De sokaknak nem ér ennyit a feleségük vagy a saját biztonságuk.
Ebben Pest és vidék között nagyon nagy különbség van! Pesten élõ rokonok barátoktól tudom, hogy ott 100 ezer körül van a "tarifa". Vidéken, legalábbis ahol mi élünk, 20-40 ezer között van, és itt nem igazán szokás az orvosoknak elõre benyõgni, hogy mennyit kérnek. Ami szerintem felháborító is, ha ilyet tesz egy orvos, és ezt már a törvény is bünteti. A hálapénz azért hálapénz, hogy ha hálásak akarunk lenni, akkor adunk, annyit amennyit tudunk, és gondolunk. A legtöbb szülésnél egyébként orvos nélkül is minden rendben menne, és a jó orvos meg pénz nélkül is ellátja a szülõ nõt. Ezt csak azért tettem hozzá, mert az utolsó azt írta, hogy nem érti, hogy valaki miért nem ad... Én az elsõnél, 40 ezret adtam, a másodiknál pedig 20 ezret, és egy üveg italt. Mindkettõ doki választott orvos volt, egyik sem mondott tarifát elõre, és nem nézte meg a jelenlétemben, mennyi van a borítékban.
Ja, és nem azért mert nem fontos a biztonságom, vagy mert a férjemnek nem érünk többet, hanem azért, mert ennyire futotta, és mert a többi pénzt, inkább a gyerekre költöttük.
nálunk megmondta a doki h 40 ezerért vállalja a szülést

Mennyibe kerül egy magán orvos kb? békéscsabán? és mennyi pénzt szoktak adni szülés után?

Legjobb válasz: A dokik magánrendelési díjai változóak: 4-7 ezer között. Arra nem tudok választ, hogy ki mennyit ad szülés után.

A dokik magánrendelési díjai változóak: 4-7 ezer között. Arra nem tudok választ, hogy ki mennyit ad szülés után.

Mennyi pénzt "illik" adni a dokinak a szülésznőnek a csecsemősnek, ha nem lehet őket megfogadni? A szülés kezdetekor vagy utána ajánlatos adni? (vidéken)

Legjobb válasz: hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.

hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.
Szia! Az az igazság, hogy én nem adtam senkinek semmit. Mindenkivel elégedett voltam, semmi gond nem volt, meg is tehettük volna, hogy fizetünk nekik, de mégsem. Én is ugyanúgy megdolgotam a pénzemért, õ is, nekem sem ad senki pluszban pénzt.
A dokinak 20000 Ft-ot adtam varratszedéskor. Szülésznõ nálam nem volt, csecsemõsöknek és az osztályos nõvéreknek pedig egy ajándék kosarat vittünk. De csak akkor adj, ha úgy érzed, hogy meg is szolgálták.
kezdetekor hogy tudja mire számoljon!10-15 doki szülésznõ 5 csecsemõs tábla csoki!
Annyit adsz, amennyit szeretnél, amennyit ki tudtok gazdálkodni, erre nincs kvóta :) )) Mindenképpen a szülés után adj, ha adni szeretnél, nehogy aztán csalódás érjen, ha mégsem foglalkoznak veled úgy, ahogy szeretnéd!Különben meg ha nem fogadod fel õket, nem is kell adni, hisz nem otthonról vagy éjszaka mennek be kimondottan miattatok...
Ha csak az épp' ügyeletes orvosnál szülsz, akkor semmit. Ez a dolga. Nálunk az elsõ gyerek így született és teljesen normális volt a doki is meg a szülésznõ is hálapénz nélkül. Ha meg nem úgy csinálnák a dolgot ahogy azt kéne, azért van ott a férjed, hogy nyakonvágja õket és kiabáljon velük ha kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem tényleg nem ezzel kéne foglalkoznom, hogy nekik pénzt adjak. De ha túl leszek rajta és jó kedvemben találom magam, akkor még adhatok valamit.
én ügyeletesnél fogok szülni, és senkinek semmit ne fogok adni.ez a dolguk.tõlem pedig azért vonják minden hónapban a tb-t, hogy el legyek látva ha kell.ennyi.
én is ügyeletesnél fogok szülni. nem azért mert nem lenne 80-100ezrem hálára de inkább a babára azt a pénzt is. nekik ez a dolguk. amúgy is elég jól keresnek, nemhogy pénzeljem õket. azzal nem fog jobban rád figyelni meg a kicsidre, mert utána szokták odaadni a pénzt. hülyeség volt ezt elkezdeni, mert sokan elvárják már és ez nagy baj
Attól függ ki a dokid, meg ki a szülésznõd!
Meg hogy mennyire vastag a pénztárcád. Esetünkben szülés elõtt egy kedves ajándékcsomag( márkás italokkal) az orvosnak, és a szülésznõnek , akinek 1 itallal kevesebb volt és volt hozzá bon-bon Utána egy-egy boríték ami fejeként 40-40-ezer ft-t rejtett.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Megköszönném ha tudnátok ajánlani egy jó szülésznõt, a dokim Péli Toóth Judit.
Péli Tóth Juditot ha megkérdezitek megmondja. Szülésznõ: Tóth Tímea. Nekem is õt ajánlották.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Tel.sz. a szülésznõnek megtudod adni?

Szülés után a csecsemős nővéreknek is kell, illik, "ajánlatos" valamennyi pénzt adni? Ti adtok/adtatok? És kb mennyit?

A barátn?m nemrég szült, ? azt mondta, hogy sajnos a pénz beszél, ? adott, így nagyon oda is figyeltek rá. Annyi negatívumot olvastam a n?vérkékr?l, hogy már el?re félek, hogy fognak velünk bánni.

Legjobb válasz: Velem nagyon szemetek voltak. Én nem adtam pénzt ,mert nálunk nem szokás és egyébként is az 5 nap alatt kb 8 csecsemõs nõvérkével találkoztam. Ahol én szültem ott az utolsó nap adtak valami édességet annak aki épp bent volt. Aki felöltöztette a babód. Biztosan kórháza válogatja.

Velem nagyon szemetek voltak. Én nem adtam pénzt , mert nálunk nem szokás és egyébként is az 5 nap alatt kb 8 csecsemõs nõvérkével találkoztam. Ahol én szültem ott az utolsó nap adtak valami édességet annak aki épp bent volt. Aki felöltöztette a babód. Biztosan kórháza válogatja.
Hozzánk beültek a csecsemõsök és mindent elmondtak mire számíthatunk az elsõ idõkben.Segítettek a szoptatásban, a fejésben és mindenben, pedig senki NEM fizetett nekik!És nem magánkórház volt.A végén adtunk csak és kizárólag annak a csecsemõsnek aki felöltöztette a babákat.Kivétel ez alól aki kiszúrta a lányok fülét, természetesen õt megjutalmaztuk.
Velem nagyon rendesek voltak.Én 2-3 doboz bonbont adtam át, hogy közösen fogyasszák el.
Jajne, meg a takarítónõnek, meg a portásnak....:/ szerintem teljesen felesleges!Egy újabb "trend" lesz elterjedõben...?!Persze egy bonbon mégsem egyenlõ a megtömött borítékkal, ezért inkább ezt a fajtáját választanám a köszönet kifejezésének.A munkáját nem megfelelõen végzõ nõvérkét pedig nem fogja jobb belátásra bírni a pénz sem, esetleg a felettese akinek jelenteni lehet, ha gond van a viselkedésével!Úgy gondolom, mindig mérlegelni kell és a " köszönöm ", vagy egy mosoly lehet, hogy többet jelent néhányuknak.
Mi úgy tervezzük, hogy a nõvérek és a csecsemõs nõvérek (mármint az oszály), kap 1-1 ajándékkosarat, és ennyi.
Ha már csak a pénzért kedves veled, megsem érdemli.Nem is várhatja el.Ez a dolga.Áplónõ vagyok, egyszer feküdtem klinikán, oltári bunkok voltak.Most adjak azért, hogy mosolyogjon.Ha nem szivbõl teszi a munkáját megette a fene.A kis ajándék az más és azerintem sokkal kedvesebb.

Mennyi pénzt szokás adni szüléskor az orvosnak? Császárnál ez magasabb összeg szokott lenni?

Tudom, hogy mindenki annyit ad, amennyit tud és gondol, dehát szerintem mégiscsak van egy tól-ig intervallum, ami között mozognak a hálapénzek.

Legjobb válasz: Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva. Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam,hogy császárnál többet kéne adni,mert akkor legalább õ is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna. Sõt másodiknál kevesebbet,mert hagyott szenvedni, illetve a fõorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami. 30 majd 25 De a szobatársam mondta,hogy az õ dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.

Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva. Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam, hogy császárnál többet kéne adni, mert akkor legalább õ is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna. Sõt másodiknál kevesebbet, mert hagyott szenvedni, illetve a fõorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami. 30 majd 25 De a szobatársam mondta, hogy az õ dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.
Hát az én orvosom 50-60 között kéri az árát , sajnos, de mivel õt választottam, és nagyon számíthatok rá, kifizetem.Nem mintha nem lenne hová tenni.Ha viszont nem mond árat nyugodtan adj kevesebbet, sõt, amennyit tényleg jónak látsz.Sztem császárnál sem kell olyan õrült összeget adni. Amúgy van olyan város ahol sokkal több egy szülés mint amit én írtam , és ez sztem felháborító!
Igen, ahol én élek, nem lehet orvost fogadni, de mendemondákból hallottam, hogy kijelöltek 3 orvost, akiket mégiscsak felfogadhat az ember lánya. És 70-90 ezer között kérnek. Undorítóak. Én nem választottam egyiket sem a három úr közül, hanem az ügyeletes orvosnál fogok szülni és inkább szülésznõt fogadok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget. El vagyok borzadva attól, hogy vannak olyan orvosok, akik szabályosan megmondják, hogy mennyit kérnek. Lehet, hogy az enyém is meg fogja mondani, és hiába agyalok rajta, úgyis mindent õ dönt el:) Szörnyen felháborít az is, hogy mindenben kihasználják ezt az állapotot. A kismamaruhákat is "aranyárban mérik", a babacuccokról nem is beszélve. És mikor, milyen körülmények között közli a doki, hoy mennyit kér? Már a szülés elött jelzi, vagy a szülés után jelenti be az összeget? Ha esetleg tudtok, erre is válaszoljatok! Mindenkinek jó egészséget, és boldog babavárást!
Szió! Én a 16. hétben járok, nekem idáig a doki nem mondta mennyi, igaz nem is kérdeztem rá, csak megbeszéltük, hogy számíthatok rá akkor végig, de ismerõsõm aki most szült nála, a végén kérdezte meg mennyi( utolsó hetekben), és akkor mondta 60 ezer.Sztem nyugodtan kérdezz rá, mert nem árt felkészülni, legalábbis én magamból indulok ki, sajna elõ kell teremteni azt is(apjuknak:-)).Üdv neked, és mielõbbi boldog babázást!
Szerintem pedig csak akkor adj ha meg voltál elégedve a dokival és annyit amennyit jónak látsz. Mondhat az orvos x ezret, ha már megszületett ababád azt visszacsinálni úgysem fogja bosszúból mert nem kapott semmit. Én sok orvossal találkoztam a munkám során és az a véleményem, hogy nem követelhetnének pénzt azért mert azt végzik amit választottak munkájuknak. Sajnos el vannak kényeztetve és ebben a betegek is hibásak. Maximum keresel egy másikat a következõ bébinél. Vannak még korrekt orvosok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget. Kellemes babavárást mindanyiónknak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!