Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt adni az orvosnak a (12 db)

Mennyi pénzt ajánlatos adni az orvosnak a terhesség során?

Én amikor el?ször voltam, 5000-adtam, és úgy gondoltam, minden második alkalommal odaadom. De nem vagyok ebben járatos, és nem tudom, nem kevés?

Legjobb válasz: Én a fogadott orvosomnak 6000ft adok 4-5hetente.Boldog babavárást!

Én a fogadott orvosomnak 6000ft adok 4-5hetente.Boldog babavárást!
Szerintem nem mindegy, hogy az ember kihez jár, és ha talált egy jó dokit, megéri megfizetni! Nekem fix áras magándokim van, 7 e a terhesgondozás, 7 e az UH-vizsgálat, viszont a kórházi laboreredményekért õ megy, nekem nem kell várnom se nála, se a laborvizsgálat elõtt, minden olyan európai és szépen szervezett, hogy megéri nekem havonta ez a párezer forint!!!
Szia! Nekem fogadott orvosom van. Az elsõ alkalommal a magánrendelõjében voltunk, ott 6000FT egy vizsgálat. Mivel ott nincs UH, így azt abban a kórházban végzi, ahol dolgozik. Én is minden második alkalommal adok neki 5000FT-ot. A szülésnél pedig 50 vagy 60000FT-ot adunk majd. Én azért azt is észrevettem, hogy az egyes vidékek, illetve Pest között elég nagy a tarifakülönbség. Itt Észak-Magyarországon ez teljesen korrektnek számít.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, melyik kórházba jársz? Én miskolci vagyok.
Szia! Én is Miskolcra, a megyeibe!
Ha van kedved, írj egy e-mailt! Mert "ez a mennyi pénzt adjunk" kérdés, igazából nálunk is fejtörést okoz.
Én el vagyok hûlve ezeken a pénzeken.!!! Ki engedheti ezt meg magának??? Mennyi nektek a ahavi bevételetek??? Nekünk az össz a férjemmel 100E albérletben lakunk plusz a rezsi alig marad, én ezt nem is tudnám megfizetni. Van orvosom, de Hála Istennek õ van az sztkban, a terhesgondozóban és nála tudok szülni is mert fõorvos. Ezt tudja is, de még egyszer sem tartotta a markát! mindig elsõnek hív be és nagyon rendes, bár hozzáteszem veszélyeztettett vok, és már vetéltem egyszer. Amelyik orvos IGAZÁN méltó azrra hopgy ORVOSNAK nevezzem az ilyen!! szerintem. Én talán most majd adok neki egy 5000rest mikor újra mondom neki hogy akkor majd nála szeretnék szülni, és szûléskor max 15000ezret. Szerintem senki se érezze és te se magad rosszul azért hogy mennyit ad. És aki nem is tud adni????? Az mibõl adna ennyit??? SEMMIBÕL! Csak akkor adj ha muszáj, vagy tényleg ha kifejezettemn magánrendelõbe mész! 30 hetes kismama
Ez a ki mennyit ad, vagy adhat ez attõól is függ sajnos, hogy hol laksz, és hol szülsz.Én az elsõ fiamat Pesten szültem, de vidéki vagyok, a doki nem fogadott el pénzt.Most mivel már nem ott szülök ahol csak én akarok, hanem ott ahová területileg tartozok, itt egy elég rossz hírû korház van, és itt már van bõven rosz tapasztalatom, hiszen anno sem véletlen mentem inkább Pestre, de mivel most több okból is nem megoldható hogy Pesten szüljek, hanem ebbe a kétes hírû kórházba, itt nekem nem mindeggy, kinek a kezébe kerülök, fõleg hogy volt már vetélésem, koraszülésem, és most vérzésem is, és a szülés is komplikált lesz, én ugy érzem nekem megér bármennyi pénzt, hogy biztonságban tudjam majd magam, és a babát is...
Én debrecenbe járok MAGÁNdokihoz, és 5000ft. Aki nem akar fizetni, az ne menjen magándokihoz, mert a járóbeteg ellátóban kötelesek megvizsgálni. Nekem ez a véleményem. Van magánfogorvos, belgyógyász, stb. Annak is fizetünk, ha magánrendelésre megyünk, vagy nem?
Uzenem a 10 valaszolonak, hogy en nem arrol beszeltem, hogy mindenki kisjovedelmu otthon!Sot nagyon is jol tudom, hogy otthon is vannak igen csak gazdag emberek, de engem nem is ez erdekel!!Hiszen mindenkinek a maganugye hogy mennyije van!De lehet hogy inkabb a szegenyek jobban raszorulnak a penzre mint az orvosok, de vegul is mindenkinek a sajat dolga hogy hova adja ki a penzet!Csak az a szomoru, hogy sok orvos csak akkor viselkedik normalisan veled ha tomod a zsebet, sot sokszor meg akor sem!Ennyi a lenyege az egesznek!Egyebkent meg csak megsugom, hogy itt is vannak szegenyek azert mert ez Amerika!!!!De lagalabb itt normalis az egeszsegugy ha az ember nemfizet pluszt akkor is!
Szia! Ez attól függ fogadott rovosról van szó vagy sem???!!! Ha fogadott, akkor egyenlõre elég ennyi, ne aggódj észreveszed, ha tööbbet szeretne... Ha nem fogadott, még véletlenül se adjál neki pénzt, teljesen felesleges, nem leszel elõnyben. Talán jobb, ha ezt a pénzt a babára költöd. Viszont, ha te is úgy bõvelkedsz, mint itt egyesek, akkor fizess amennyit gondolsz.
1.válaszoló, attol fugg milyen surun kell menned, kerdezz meg az orvosod
Nekem 10.000/alkalom=10.000/hó. Most, hogy az utolsókat rúgom, hetente kell mennem ctg-re.....stb. És most heti 10.000.
Én 6000-et adok 4 hetente a dokimnak.
Szia, Én 5000 Ft-ot adok neki, minden talinál.Szülésnél meg 50-et kap.
Nekem 6000 ft alkalom, azaz/hó.Szülésnél pedig 60.000ft.
Szia, nekem 8500, -/hó és szülés meg 85000, - lesz.
Hat akkor nekem aranyeletem van, mert(a havi biztositasomon kivul amit fizetek)semmit nem kell fizetnem es luxus az orvosi ellatasom!Csak furcsa es nem ertem hogy otthon azert az ellatasert meg plusszba mindenki fizet a dokinak tobb tiz ezreket!Miert???Semmi extrat nem nyujtanak a korhazak is olyan lepusztultak!Itt San Diegoban nem normalisnak neznenek ha meg plussz penzt nyujtanak az orvosnak!Egyszeruen "torveny tiltja hogy elfogadja"!Most egyaltalan nem akarok senkit ezel egbantani csak inkabb szomoru a helyzet otthon!Nem ertem ha valaki kis jovedelmu, hogy tudja otthagyni a pl 70 ezer forintot!Nem is ertem!Mikozben allandoan fizeti honaponta a tb-t biztositast stb., azert hogy ellasak a korhazban es meg plussz fizet??Mibol??
Azért mert te San diegoban élsz, attól még lehet hogy nem mindenki olyan "kispénzû"itthon....
az amerikai egészségügy, illetve társadalombiztosítási rendszer amúgy pedig híresen rossz, ha valóban képben lennél a témával, lehet, h nem vágnál fel vele...

Laparoszkópiás műtétem lesz, mert nem jön a baba. Mennyi pénzt szoktak adni az orvosnak, és az altató orvosnak?

A Máv kórházban csinálják. Már nézegettem itt a kérdések között, de szinte mind más városokban voltak.

Legjobb válasz: Nekem 2 hét múlva lesz ugyanez a mûtét+méhtükrözés+átjárhatósági! Én 30ezret adok és nem kérdezem meg a dokit,mert félek többet mond és én azt már nem tudom megfizetni...Érdeklõdtem a kórházban mikor az anesztes dokira vártam!Ott 20-25 körül mondták,hogy annyit fognak adni a dokinak!Végül én maradtam a 30nál,de többet én nem adok!Az altatóorvosnak nem akartam adni....

Nekem 2 hét múlva lesz ugyanez a mûtét+méhtükrözés+átjárhatósági! Én 30ezret adok és nem kérdezem meg a dokit, mert félek többet mond és én azt már nem tudom megfizetni...Érdeklõdtem a kórházban mikor az anesztes dokira vártam!Ott 20-25 körül mondták, hogy annyit fognak adni a dokinak!Végül én maradtam a 30nál, de többet én nem adok!Az altatóorvosnak nem akartam adni....
15:31-es ki volt ez az orvos, hova való?
Bocsi, a kérdésre konkrétan nem tudok válaszolni. De engem amikor mûtöttek (más mûtét volt), megkérdeztem az orvost, hogy mivel tartozom...naivan azt hittem, hogy majd azt mondja, hogy semmivel, mert nem magánrendelésen vagyunk... :) Hát nem mondta ezt... Az altatóorvos nagyon lelkiismeretes volt, de én egyébként egyik dokinak sem akartam pénzt adni, csak miután a sebész lenyúlt pár tízeressel, így igazságtalannak éreztem, hogy az altatóorvos meg ne kapjon semmit, holott 100x többet foglalkozott velem, mint a sebész ( a sebész jóformán rám se tojt). Az altatóorvosnak vittem egy ajándékcsomagot, de még ezt is alig akarta elfogadni. :)
Soha többet nem adok orvosnak pénzt. Régen mindig adtam, de ettõl nem gyógyultam meg és egyszer olyan orvoshoz kerültem aki meggyógyított és én is megkérdeztem mivel tartozom, õ erre azt mondta, hogy nem ebbõl él és költsem inkább az egészségemre. Azóta is kapcsolatban vagyok vele. Tehát, ha õ nem fogadott el pénzt akkor más pláne nem kap. Szerintem ne adj, úgy sem emlékeznek rá. Tudom.
Én 20 ezret terveztem, de miután komolyabb dolog lett belõle (endometriózist és cisztát találtak), emiatt 30 ezret adtam a dokinak. Az altatóorvosnak semmit. Én borítékban adtam oda, mielõtt hazamentem a kórházból.
Elsõ vagyok, én is megfogadtam, hogy orvos tõlem többet nem kap pénzt. Szerintem ha különösebben nem nyûgöz le az orvos "teljesítménye", akkor nem kell adni. Ha pedig lenyûgöz, akkor úgysem fogad el pénzt, mert lelkiismeretes doki. Ha pedig fogadott doki csinálja a mûtétet, akkor õ pedig meg fogja mondani, hogy mennyivel tartozol.
Én a 2. vagyok, engem a dokim teljesen lenyûgözött szakmailag, ha õ nincs most nem várnánk a babánkat. Õ para ellenes, késõbb olvastam róla egy cikket a neten és errõl beszélt benne, hogy egy orvosnak nem kellene elfogadni pénzt, hanem akkor más úton jusson plusz jövedelemhez ahogy õ teszi. Ha egy orvos para nélkül nem tud meggyógyítani úgy parával sem fog. De, ha mindenáron akarsz neki adni akkor menj el a magánrendelésére, ott viszont kell adni és az már okés.
Pont mint a harmadik. 20-at akartam, de 30 lett. Altatósnak nem adtam, pedig félretettem 5-öt, nem találkoztam vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Lányok! Én sem vagyok hálapénz párti. De attól félek, hogy valami baj lesz, vagy emlékezni fognak rám. Ott szeretnék majd szülni. Minden esetre adok szerintem egy 20.000-et. Ha tényleg lelkiismeretes azt fogja majd mondani, hogy tegyem el a lombik programra mert nagy szükségünk lesz rá. Ha nem az, akkor meg elfogadja.
Megkapja õ a rendes kis fizetését, nem kell neki pénzt adni! Ez a munkája!
Persze nem KELL neki pénzt adni. Én is rendszeresen járok pajzsmirigy problémával orvoshoz, én év végén szoktam vinni neki mindig valamit, mert az én orvosom a pénzt nem fogadja el.
nem szabad adni az orvosnak, mert egy idõ után átesnek a ló túlsó oldalára és azt hiszik, hogy a hálapénz az nekik "jár", ilyenkor el se látják rendesen a "nem fizetõ" beteget...
Valami kis ajándékot vihetsz neki. Mondjuk évente, vagy esetleg születés/névnapja alkalmából. Ilyen csokoládét, esetleg valamilyen bort. Ilyen jelképes ajándékban kell gondolkozni.

A gyulai kórházban egy laparoszkópos epekőműtét esetén mennyi pénzt illik adni az orvosnak, illetve műtét előtt vagy után szokás odaadni?

Legjobb válasz: én soha nem adok semmit. Minden mûtétem tökéletes lett, kedvesek voltak velem...

én soha nem adok semmit. Minden mûtétem tökéletes lett, kedvesek voltak velem...
szégyen hogy pénzt kell adni! SZÉGYEN! de szerintem 20 ezer forintot

A győri kórházban mennyit kell, vagy illik adni a szülésznőnek? Az orvosnak Ti adtatok/adtok pénzt, ha nem fogadott orvosnál szültetek/szültök?

Legjobb válasz: Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom,én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána,akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.

Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom, én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána, akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.
En ott szultem a dokim fogadott volt ugyhogy neki adtam, ha nincs fogadottad akkor sztem nem muszaj adni de nagyon dicserik a mostani fiatal dokikat aki ugye gyakran ugyelnek. A szuleszno nem volt fogadott szantam neki egy 5 ezrest meg egy doboz csokit de nem volt bent utolso nap igy a zsebembe maradt. Ha esetleg nehezen birod a korhazakat en azt ajanlom inkabb a vip szobara kolts ha van mibol mert az egy megvaltas volt nekem. Sajat wc sajat zuhany! Egy ejszaka 10e de barmikor atmehetsz sima szobaba
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szerintetek mennyi pénzt illik adni egy fül-orr-gégész orvosnak, aki orrpolippal fogja műteni a gyerekemet? + az altatóorvosnak ja és az ápoló (k) nak?

Legjobb válasz: Maszek orvosnak szabott árai vannak. Állami orvos nem fogad el paraszolvenciát. Ne is erõltesd.

Maszek orvosnak szabott árai vannak. Állami orvos nem fogad el paraszolvenciát. Ne is erõltesd.
Engem tavaly mûtöttek orrpolippal.Nem maszekhoz mentem, mindent a TB állt.Altatóorvosnak, nõvérnek nem adtam, mert az 1 éjszakás ottlétem alatt legalább 10 nõvért láttam.Mielõtt hazaindultam volna az utolsó vizitnél adtam az orvosnak egy borítékot benne 10.000 forinttal.A zsebébe akartam rakni, de nem tudtam, így a kezébe adtam.Pontosan tudta a doki, hogy mit jelent a boríték, és simán elrakta.Szóval én csak annak a dokinak adftam aki megmûtött.

Amikor az első vizsgálatra mentek, mert kiderült hogy terhes vagy, már akkor fel lehet kérni a dokit hogy ő legyen az orvosod, vagy majd későbbi vizsgálatoknál? Itt már "szokás" pénzt adni? . és mennyit?

Miket csinálnak az els? vizsálaton?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha nem magánrendelésre jársz, mondhatod neki hogy hozzá szeretnél járni, aztán Õ majd megbeszéli veled hova menjél legközelebb. Pénzt ne adjál, majd amikor magánrendelésre mész, úgyis elkéri! Elsõ vizsgálatnál általában megtapintja a méhet, és a melleket, ha van ultrahangja, akkor azt is csinál, ha nincs, akkor ír beutalót. Meg kell nézni, hogy tényleg terhességrõl van-e szó. Csak akkor tekinti egy orvos a terhességet valósnak, ha már van szívhang. kb. 6-7 hetes korban látszódik ultrahangon. Sok sikert a babához!

Szia! Szerintem ha nem magánrendelésre jársz, mondhatod neki hogy hozzá szeretnél járni, aztán Õ majd megbeszéli veled hova menjél legközelebb. Pénzt ne adjál, majd amikor magánrendelésre mész, úgyis elkéri! Elsõ vizsgálatnál általában megtapintja a méhet, és a melleket, ha van ultrahangja, akkor azt is csinál, ha nincs, akkor ír beutalót. Meg kell nézni, hogy tényleg terhességrõl van-e szó. Csak akkor tekinti egy orvos a terhességet valósnak, ha már van szívhang. kb. 6-7 hetes korban látszódik ultrahangon. Sok sikert a babához!
Szia! Én, amikor meglett a pozitív tesztem, már úgy mentem az orvoshoz, hogy mondtam neki, hogyszeretnék majd nála szülni, és adtam 5 e ft a vizsgálat végén (nem magánorvos, kórházi fogadott volt, nem Bp-en). Nekem még hüvelyi uh-t csinált, akkor 6 hetes voltam, megbeszéltük, hogy majd milyen vizsgálatok lesznek, és válaszolt a kérdéseimre. 4, 5 hós kislány anyukája
Én magán dokihoz mentem az 5.héten.Bemutatkoztam neki és mondtam szeretnék idejárni.Azt mondta ok.Késöbb egyértelmüvé vált, hogy nálla fogok szülni is.Külön pénzt nem adtam a rendelkéseknek szépen elkérték az árát.Majd szüléskor adunk még.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Elsõ babámat várom és azt sem tudom mi merre hány méter.De majd csak belejövök a végére. Mindenkinek boldog babavárást!!!

Mennyi pénzt illik adni méhnyak műtét (conisatio) esetén az orvosnak, ha én kértem fel a műtétre? Egyáltalán, mennyit adtok kisebb-közepes műtétekért?

Legjobb válasz: Nem tudom az pontosan milyen mûtét illetve mennyi ideig tart. Én tavaly olyan nõgyógyászati mûtétért ami egy órás volt és három napot kellett bent lenni 20 ezret adtam, egy másik egynaposért ami 15 perc volt 15 ezret.

Nem tudom az pontosan milyen mûtét illetve mennyi ideig tart. Én tavaly olyan nõgyógyászati mûtétért ami egy órás volt és három napot kellett bent lenni 20 ezret adtam, egy másik egynaposért ami 15 perc volt 15 ezret.
Tekintve, hogy magánrendelésen egy szimpla vizsgálat is 10 ezer körül van, én 15-20 ezret adnék.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Akkor ha én 30-at gondoltam, az sok? Ez kis mûtétnek számít.
Szerintem kismûtétért 20 is elég. De ha neked ez nem gond akkor biztos örül majd neki a doki. :) Ha viszont a 30 nagyon megterhelõ számotokra akkor nem muszáj annyit adni.
Mi adtunk 20 ezer ft-ot(Bp.Péterfy)
Ez attól függ, ha tudsz és meg vagy elégedve akkor adhatsz, de túl sokat én nem adnék, max 20000Ft-ot.A lányomnak nagy mûtétje volt ennyit adtunk, ráadásul évek óta kezel minket, és fog is még.Megérdemelne többet is de sajnos ennyi van.
ÉN 10 000-ret adtam, de az már volt vagy 7 éveMost is csak 10-et tudnék adni, ha véletlenül sor kerülne rá. Nem úgy állunk anyagilag, mivel napról-napra élünk. 4 gyerkõc anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!