Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt adni az orvosnak (27 db)

Mennyi pénzt illik adni az orvosnak egy szívbillentyű műtétnél?

Legjobb válasz: Nem szoktam adni pénzt. Szüleimmel sokat kell járnom kórházba, ha elégedett vagyok az orvosokkal vagy nõvérekkel, akkor ajándékcsomagot szoktam nekik csinálni.

Nem szoktam adni pénzt. Szüleimmel sokat kell járnom kórházba, ha elégedett vagyok az orvosokkal vagy nõvérekkel, akkor ajándékcsomagot szoktam nekik csinálni.
Adj neki ajándékcsomagot, ha hálás akarsz lenni!
egy forintot sem
Semennyit, ez elég kellemetlen helyzetbe hozhatja a dokit.
Én nem szoktam...
ha jól tudom az új munka könyvben megfogalmazták, hogy tilos a hálapénz
A kérdező hozzászólása: Mert? Hát mindenki szokott adni kisebb dolgokért is.
nem értek annyira hozzá, de ez kb. egy szüléssel egyenértékû dolog (ha nem több). emberek élete múlik az orvoson. tehát kb. annyit adnék, mint egy szülésért. de azon belül is csak annyit ami nem dönt csõdbe anyagilag. túl vagy már rajta/vagy a rokonod túl van rajta?
A kérdező hozzászólása: Anyu kérte hogy írjam ide a kérdést, amúgy nagymamámról van szó, hétfõn lesz a mûtét. Szóval hálacsomagot? (amúgy egy szülésért mennyit szoktak adni?)
írtam privátban :) de azért ne feltétlenül ezt vedd alapul. próbálhatsz ráguglizni is, hogy "szívbillentyûmûtét hálapénz". Bár lehet, hogy már próbáltad
Elég neki adni kb 5000Ft... de ez az anyósodon múlik, hogy mennyit ad!

Laparoszkópiás műtétem lesz, mert nem jön a baba. Mennyi pénzt szoktak adni az orvosnak, és az altató orvosnak?

A Máv kórházban csinálják. Már nézegettem itt a kérdések között, de szinte mind más városokban voltak.

Legjobb válasz: Nekem 2 hét múlva lesz ugyanez a mûtét+méhtükrözés+átjárhatósági! Én 30ezret adok és nem kérdezem meg a dokit,mert félek többet mond és én azt már nem tudom megfizetni...Érdeklõdtem a kórházban mikor az anesztes dokira vártam!Ott 20-25 körül mondták,hogy annyit fognak adni a dokinak!Végül én maradtam a 30nál,de többet én nem adok!Az altatóorvosnak nem akartam adni....

Nekem 2 hét múlva lesz ugyanez a mûtét+méhtükrözés+átjárhatósági! Én 30ezret adok és nem kérdezem meg a dokit, mert félek többet mond és én azt már nem tudom megfizetni...Érdeklõdtem a kórházban mikor az anesztes dokira vártam!Ott 20-25 körül mondták, hogy annyit fognak adni a dokinak!Végül én maradtam a 30nál, de többet én nem adok!Az altatóorvosnak nem akartam adni....
15:31-es ki volt ez az orvos, hova való?
Bocsi, a kérdésre konkrétan nem tudok válaszolni. De engem amikor mûtöttek (más mûtét volt), megkérdeztem az orvost, hogy mivel tartozom...naivan azt hittem, hogy majd azt mondja, hogy semmivel, mert nem magánrendelésen vagyunk... :) Hát nem mondta ezt... Az altatóorvos nagyon lelkiismeretes volt, de én egyébként egyik dokinak sem akartam pénzt adni, csak miután a sebész lenyúlt pár tízeressel, így igazságtalannak éreztem, hogy az altatóorvos meg ne kapjon semmit, holott 100x többet foglalkozott velem, mint a sebész ( a sebész jóformán rám se tojt). Az altatóorvosnak vittem egy ajándékcsomagot, de még ezt is alig akarta elfogadni. :)
Soha többet nem adok orvosnak pénzt. Régen mindig adtam, de ettõl nem gyógyultam meg és egyszer olyan orvoshoz kerültem aki meggyógyított és én is megkérdeztem mivel tartozom, õ erre azt mondta, hogy nem ebbõl él és költsem inkább az egészségemre. Azóta is kapcsolatban vagyok vele. Tehát, ha õ nem fogadott el pénzt akkor más pláne nem kap. Szerintem ne adj, úgy sem emlékeznek rá. Tudom.
Én 20 ezret terveztem, de miután komolyabb dolog lett belõle (endometriózist és cisztát találtak), emiatt 30 ezret adtam a dokinak. Az altatóorvosnak semmit. Én borítékban adtam oda, mielõtt hazamentem a kórházból.
Elsõ vagyok, én is megfogadtam, hogy orvos tõlem többet nem kap pénzt. Szerintem ha különösebben nem nyûgöz le az orvos "teljesítménye", akkor nem kell adni. Ha pedig lenyûgöz, akkor úgysem fogad el pénzt, mert lelkiismeretes doki. Ha pedig fogadott doki csinálja a mûtétet, akkor õ pedig meg fogja mondani, hogy mennyivel tartozol.
Én a 2. vagyok, engem a dokim teljesen lenyûgözött szakmailag, ha õ nincs most nem várnánk a babánkat. Õ para ellenes, késõbb olvastam róla egy cikket a neten és errõl beszélt benne, hogy egy orvosnak nem kellene elfogadni pénzt, hanem akkor más úton jusson plusz jövedelemhez ahogy õ teszi. Ha egy orvos para nélkül nem tud meggyógyítani úgy parával sem fog. De, ha mindenáron akarsz neki adni akkor menj el a magánrendelésére, ott viszont kell adni és az már okés.
Pont mint a harmadik. 20-at akartam, de 30 lett. Altatósnak nem adtam, pedig félretettem 5-öt, nem találkoztam vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Lányok! Én sem vagyok hálapénz párti. De attól félek, hogy valami baj lesz, vagy emlékezni fognak rám. Ott szeretnék majd szülni. Minden esetre adok szerintem egy 20.000-et. Ha tényleg lelkiismeretes azt fogja majd mondani, hogy tegyem el a lombik programra mert nagy szükségünk lesz rá. Ha nem az, akkor meg elfogadja.
Megkapja õ a rendes kis fizetését, nem kell neki pénzt adni! Ez a munkája!
Persze nem KELL neki pénzt adni. Én is rendszeresen járok pajzsmirigy problémával orvoshoz, én év végén szoktam vinni neki mindig valamit, mert az én orvosom a pénzt nem fogadja el.
nem szabad adni az orvosnak, mert egy idõ után átesnek a ló túlsó oldalára és azt hiszik, hogy a hálapénz az nekik "jár", ilyenkor el se látják rendesen a "nem fizetõ" beteget...
Valami kis ajándékot vihetsz neki. Mondjuk évente, vagy esetleg születés/névnapja alkalmából. Ilyen csokoládét, esetleg valamilyen bort. Ilyen jelképes ajándékban kell gondolkozni.

Rutin hereműtét után mennyit pénzt szokás adni az orvosnak illetve az altató orvosnak?

Legjobb válasz: miért kellene. rádió1en pont ez volt 1 hete téma, vagyis szüléses. nem kötelezõ. csak ha nagyon akarsz. ez a dolga. én árulom a húst az üzletben, senkinek sem adok el rosszat-még ha ez a fõnök utasítása is- és mégsem kértem, vagy kapok érte egy vásárlótól sem plussz pénzt. ez csak egy társadalomban keltett elképzelés és szokás.

miért kellene. rádió1en pont ez volt 1 hete téma, vagyis szüléses. nem kötelezõ. csak ha nagyon akarsz. ez a dolga. én árulom a húst az üzletben, senkinek sem adok el rosszat-még ha ez a fõnök utasítása is- és mégsem kértem, vagy kapok érte egy vásárlótól sem plussz pénzt. ez csak egy társadalomban keltett elképzelés és szokás.
Semennyit! Köszönd meg szépen és ezzel el is lesz intézve.
Egy feljelentést a rendõrségen és az orvosi kamaránál. A hálapénzt meg el kéne már felejteni! Ostobák adják, és mivel a köznép teszi ezt szokássá, sok orvos megtéved és elkezdenek visszaélni a helyzettel. Aztán meg, akinek nincs pénze, neki meg nem azt az ellátást adják. Ha hülye vagy, fizetsz, más meg miattad (is) "ráfizet"! >:O
Én is azt mondom, hogy semmit. Köszönd meg szépen és kész. Ez a munkája, ezért kap fizetést. És senki ne jöjjön azzal, hogy milyen kevés fizetésért. A bölcsõdei gondozó, óvónõ, tanítók és tanárok sem kapnak hálapénzt a szülõktõl, amiért Pistikét naphosszat terelgetik, nevelgetik, a húspultban sem adsz plusz pénzt, ha szép az áru és a buszvezetõnek sem nyomsz borítékot a zsebébe, ha nem karambolozik útközben.
Én egyszer sem adtam pénzt orvosnak, még ha úgy is állt mellém, hogy véletlen hát ha be tudom csúsztatni azt a borítékot. Kínos néhány másodperc volt, de aztán vette a lapot. Köszönd meg, és távozz a helyiségbõl!
Az elõttem kommentelõkkel teljes mértékben nem értek egyet! Soha nem hasonlístd össze egy orvos munkáját , egy hétköznapi buszsofõr, húspultos, tanítóéval. Akinek nem világos a helyzet annak kár is magyarázni. A pénzt a pénztárcád mélysége és a mûtét jellege határozza meg. Egy szívsebész szakmai önéletrajza, röviden: a Sote-Áok-án 6 év tanulmyi idõ, további 4év az általános sebészeti szakvizsgáig, ezután 3év tanulmyány a az érsebészeti szakvizsgához, majd további 2 év a szívsebészeti szakvizsgához( külföldi tanulmány utak). A buszsofõr nem keres elegendõt, egy tanár sem, ez tény. De összehasonlíthatatlan egy sebész orvos, vagy aneszteziológus munkájával és tudásával. "Többet" dolgozik, és többet érdemel!

Orrmandula műtétért mennyi pénzt szokás adni az orvosnak? Ti mennyit adtatok és mikor adtátok oda neki?

Legjobb válasz: A kontroll vizsgálat után vagy mielõtt hazamész a kórházból.Orvosonként változik,hogy ki mit vár el.20-50 ezer közt,de van aki ajándék kosarat csináltat.annyit adj amennyit gondolsz,amennyit megérdemel.Hiszen lényegében egyszer már fizettél a mûtétért a tb-nek,és a doki is kapott fizetést.Én egészségügyis vagyok.De én soha nem adtam pénzt,csak ajándékkosarat és azt is csak akkor,ha tényleg megérdemelte.Szóval az értéket neked kell eldöntened.

A kontroll vizsgálat után vagy mielõtt hazamész a kórházból.Orvosonként változik, hogy ki mit vár el.20-50 ezer közt, de van aki ajándék kosarat csináltat.annyit adj amennyit gondolsz, amennyit megérdemel.Hiszen lényegében egyszer már fizettél a mûtétért a tb-nek, és a doki is kapott fizetést.Én egészségügyis vagyok.De én soha nem adtam pénzt, csak ajándékkosarat és azt is csak akkor, ha tényleg megérdemelte.Szóval az értéket neked kell eldöntened.
Szia! Mi nem adtunk, de állítólag nem is szokta elfogadni az a fiatal doktornõ, aki a lánykámat mûtötte, aki a nõvérem munkatársa volt. DE másoktól sem szokott elfogadni - illetve nem várja el. Sajnos mi nem is állunk úgy anyagilag, hogy adakozhassunk, örülünk, ha a csekkek ki vannak fizetve, mert olyan ritkaság az is, hogy HA mindent befizetünk... És nem azért, mert nem dolgozunk, és elherdáljuk a pénzt, de nem részlezetném, mért... Attól még hogy nem adtam pénzt, még nagyon hálás vagyok a doktornõnek, aki valóban becsületesen, lelkiismeretesen végezte a munkáját, amiért tisztelem, meg hát egy szektorban dolgozom vele... De pl. az akkori szobatársam a kórházban, õk adtak 20 ezer ft-ot....
Én vettem egy nagyon finom és drága bonbont, mellé egy szép képeslapra írtam pár köszönõ szót és 15 Ft-ot tettem mellé.
Ja és a kontroll vizsgálaton adta oda a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Plasztikai műtét után mennyi pénzt illik adni az orvosnak?

Nem szépészeti m?tét, hanem szükséges (TB fizeti) - de gondolom ez nem lényeges most.

Legjobb válasz: kapnak õk elég fizetést..nem kell adni szerintem...felesleges..inkább vegyél magadnak valamit akkor :)

kapnak õk elég fizetést..nem kell adni szerintem...felesleges..inkább vegyél magadnak valamit akkor :)
Kap fizetést a fõnökétõl, neked már nem kell külön adnod... Ha elmész bevásárolni és kifizeted a kasszánál a vásárolt árut, akkor is adsz pénzt külön a kasszásnak, azért mert elvégezte a munkáját? Meg adsz plusz pénzt az árufeltöltõknek, biztonsági õröknek, osztályvezetõnek, mindenkinek? Ha bemész egy hivatalba ügyeket intézni, akkor adsz pénzt az ügyintézõnek is, csak mert elvégezte a feladatát?
Sajnos szoktak! Nagyon rossz szokás! Gondolj bele, doki hozzászokik ha elvégzi a munkáját, kap csúszópénzt. Azt elõbb utóbb hogy látja el, aki nem tud adni? Nekem egy ismerõsömtõl ki követelte egy sebész! Nagyon szegények voltak, és a bácsikát megkellet mûteni. A felesége adni akart a dokinak 5000Ft-ot, mire az közölte, ilyen mûtétért 15-20e jár! A néni mondta hogy nincs ennyi pénzük, haza megy és kér kölcsön a "sebész fõorvos ÚR" azt mondta jó, Õ itt lesz.Szegény asszony sírva kért kölcsön anyuéktól, mert a FÕORVOS ÚRnak ennyit kell adni!
Fodrásznak, étteremben is szoktak adni nem? És ezek nem is az egészségedrõl szólnak közvetlenül akkor aki a testemhez nyúl az is megérdemli nem? Lehetõségeidtõl függõen 10-20-30 ezer ft.
egy 20as sztem megfogja tenni
Illik? Az leginkább a pénztárcádtól függ. VAn aki semmit se ad, van aki 5-10 ezerte és van aki sokkal-sokkal többet
Az se mindegy mekkora mûtétrõl beszélünk.
Akartam adni pénzt a doktornõnek, de nem fogadta el, úgyhogy egy kis szép vázát adtam helyette.. :)

Mennyi pénzt illik adni az orvosnak amikor szülök? (Tatabánya)

2014 márciusára várom a babámat.

Legjobb válasz: Ha a választott orvosod, és hozzájársz magánrendelésre, akkor kérdezed meg tõle!

Ha a választott orvosod, és hozzájársz magánrendelésre, akkor kérdezed meg tõle!
bocs: kérdezd!

Mennyi pénzt ajánlatos adni az orvosnak a terhesség során?

Én amikor el?ször voltam, 5000-adtam, és úgy gondoltam, minden második alkalommal odaadom. De nem vagyok ebben járatos, és nem tudom, nem kevés?

Legjobb válasz: Én a fogadott orvosomnak 6000ft adok 4-5hetente.Boldog babavárást!

Én a fogadott orvosomnak 6000ft adok 4-5hetente.Boldog babavárást!
Szerintem nem mindegy, hogy az ember kihez jár, és ha talált egy jó dokit, megéri megfizetni! Nekem fix áras magándokim van, 7 e a terhesgondozás, 7 e az UH-vizsgálat, viszont a kórházi laboreredményekért õ megy, nekem nem kell várnom se nála, se a laborvizsgálat elõtt, minden olyan európai és szépen szervezett, hogy megéri nekem havonta ez a párezer forint!!!
Szia! Nekem fogadott orvosom van. Az elsõ alkalommal a magánrendelõjében voltunk, ott 6000FT egy vizsgálat. Mivel ott nincs UH, így azt abban a kórházban végzi, ahol dolgozik. Én is minden második alkalommal adok neki 5000FT-ot. A szülésnél pedig 50 vagy 60000FT-ot adunk majd. Én azért azt is észrevettem, hogy az egyes vidékek, illetve Pest között elég nagy a tarifakülönbség. Itt Észak-Magyarországon ez teljesen korrektnek számít.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, melyik kórházba jársz? Én miskolci vagyok.
Szia! Én is Miskolcra, a megyeibe!
Ha van kedved, írj egy e-mailt! Mert "ez a mennyi pénzt adjunk" kérdés, igazából nálunk is fejtörést okoz.
Én el vagyok hûlve ezeken a pénzeken.!!! Ki engedheti ezt meg magának??? Mennyi nektek a ahavi bevételetek??? Nekünk az össz a férjemmel 100E albérletben lakunk plusz a rezsi alig marad, én ezt nem is tudnám megfizetni. Van orvosom, de Hála Istennek õ van az sztkban, a terhesgondozóban és nála tudok szülni is mert fõorvos. Ezt tudja is, de még egyszer sem tartotta a markát! mindig elsõnek hív be és nagyon rendes, bár hozzáteszem veszélyeztettett vok, és már vetéltem egyszer. Amelyik orvos IGAZÁN méltó azrra hopgy ORVOSNAK nevezzem az ilyen!! szerintem. Én talán most majd adok neki egy 5000rest mikor újra mondom neki hogy akkor majd nála szeretnék szülni, és szûléskor max 15000ezret. Szerintem senki se érezze és te se magad rosszul azért hogy mennyit ad. És aki nem is tud adni????? Az mibõl adna ennyit??? SEMMIBÕL! Csak akkor adj ha muszáj, vagy tényleg ha kifejezettemn magánrendelõbe mész! 30 hetes kismama
Ez a ki mennyit ad, vagy adhat ez attõól is függ sajnos, hogy hol laksz, és hol szülsz.Én az elsõ fiamat Pesten szültem, de vidéki vagyok, a doki nem fogadott el pénzt.Most mivel már nem ott szülök ahol csak én akarok, hanem ott ahová területileg tartozok, itt egy elég rossz hírû korház van, és itt már van bõven rosz tapasztalatom, hiszen anno sem véletlen mentem inkább Pestre, de mivel most több okból is nem megoldható hogy Pesten szüljek, hanem ebbe a kétes hírû kórházba, itt nekem nem mindeggy, kinek a kezébe kerülök, fõleg hogy volt már vetélésem, koraszülésem, és most vérzésem is, és a szülés is komplikált lesz, én ugy érzem nekem megér bármennyi pénzt, hogy biztonságban tudjam majd magam, és a babát is...
Én debrecenbe járok MAGÁNdokihoz, és 5000ft. Aki nem akar fizetni, az ne menjen magándokihoz, mert a járóbeteg ellátóban kötelesek megvizsgálni. Nekem ez a véleményem. Van magánfogorvos, belgyógyász, stb. Annak is fizetünk, ha magánrendelésre megyünk, vagy nem?
Uzenem a 10 valaszolonak, hogy en nem arrol beszeltem, hogy mindenki kisjovedelmu otthon!Sot nagyon is jol tudom, hogy otthon is vannak igen csak gazdag emberek, de engem nem is ez erdekel!!Hiszen mindenkinek a maganugye hogy mennyije van!De lehet hogy inkabb a szegenyek jobban raszorulnak a penzre mint az orvosok, de vegul is mindenkinek a sajat dolga hogy hova adja ki a penzet!Csak az a szomoru, hogy sok orvos csak akkor viselkedik normalisan veled ha tomod a zsebet, sot sokszor meg akor sem!Ennyi a lenyege az egesznek!Egyebkent meg csak megsugom, hogy itt is vannak szegenyek azert mert ez Amerika!!!!De lagalabb itt normalis az egeszsegugy ha az ember nemfizet pluszt akkor is!
Szia! Ez attól függ fogadott rovosról van szó vagy sem???!!! Ha fogadott, akkor egyenlõre elég ennyi, ne aggódj észreveszed, ha tööbbet szeretne... Ha nem fogadott, még véletlenül se adjál neki pénzt, teljesen felesleges, nem leszel elõnyben. Talán jobb, ha ezt a pénzt a babára költöd. Viszont, ha te is úgy bõvelkedsz, mint itt egyesek, akkor fizess amennyit gondolsz.
1.válaszoló, attol fugg milyen surun kell menned, kerdezz meg az orvosod
Nekem 10.000/alkalom=10.000/hó. Most, hogy az utolsókat rúgom, hetente kell mennem ctg-re.....stb. És most heti 10.000.
Én 6000-et adok 4 hetente a dokimnak.
Szia, Én 5000 Ft-ot adok neki, minden talinál.Szülésnél meg 50-et kap.
Nekem 6000 ft alkalom, azaz/hó.Szülésnél pedig 60.000ft.
Szia, nekem 8500, -/hó és szülés meg 85000, - lesz.
Hat akkor nekem aranyeletem van, mert(a havi biztositasomon kivul amit fizetek)semmit nem kell fizetnem es luxus az orvosi ellatasom!Csak furcsa es nem ertem hogy otthon azert az ellatasert meg plusszba mindenki fizet a dokinak tobb tiz ezreket!Miert???Semmi extrat nem nyujtanak a korhazak is olyan lepusztultak!Itt San Diegoban nem normalisnak neznenek ha meg plussz penzt nyujtanak az orvosnak!Egyszeruen "torveny tiltja hogy elfogadja"!Most egyaltalan nem akarok senkit ezel egbantani csak inkabb szomoru a helyzet otthon!Nem ertem ha valaki kis jovedelmu, hogy tudja otthagyni a pl 70 ezer forintot!Nem is ertem!Mikozben allandoan fizeti honaponta a tb-t biztositast stb., azert hogy ellasak a korhazban es meg plussz fizet??Mibol??
Azért mert te San diegoban élsz, attól még lehet hogy nem mindenki olyan "kispénzû"itthon....
az amerikai egészségügy, illetve társadalombiztosítási rendszer amúgy pedig híresen rossz, ha valóban képben lennél a témával, lehet, h nem vágnál fel vele...

Gerincmûtétnél mennyi pénzt illik adni az orvosnak?

Nem fog vágni, tûvel fecskendez vmi folyadékot be a sérv mellé, hogy az visszahúzódjon. Fogalmam sincs mennyit szokás ilyenkor adni, légyszives írjátok meg ki mennyit adott vagy adna hasonló helyzetben! Nagyon köszönöm!!!

Legjobb válasz: 30000

30000
Semennyit! Ez a hálapénz dolog annyira képmutató... és pont kis országunkban, ahol kb majdnem mindenki csóró... Az orvosnak ez a feladata, ezért fizetik. A boltosnak sem adsz 10 ezret, mert jól adott vissza, a gyermeked tanárának sem csúsztatsz a zsebébe egy 20-ast, mert megtartja az órát. Ugyanis ez a feladatuk! Az orvos sem kedvességbõl gyógyít meg, amit neked meg kell hálálnod! Megkapja érte a fizetését. Egy köszönöm bõven elég. Vagy ha nagyon adnál valamit, akkor vegyél neki egy bort! Dolgoztam mûtõsnõként Angliában és Ausztriában, ahol jelentõsen jobb az életszínvonal, mint itthon, és az embereknek mégsem jut eszébe hálapénzt adni az orvosnak. Üdv
Nincs olyan hogy illik!! Õ -az Orvos tett egy esküt ez a munkája, dolgozzon tisztességesen. Te kapsz a munkahelyeden hálapénzt????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!