Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt adni az (60 db)

Tud e vki ilyen intézmény? és Mennyibe kerül körülbelul? Vagy érdemes pénzt adni az ápoloknak?

Édesapám agyvérzést kapott az orvosok szerint 60%-os mérték?t.21 napig feküdt intenzív osztályon. Jelenleg Siklóson rehabilitálják. A problémánk az hogy nem tartjuk úgy hogy jól bánnak vele, ill. hogy odafigyelnek rá ahogy azt elvárnánk az ? állapotában. Magánklinika jutott az eszembe.

Legjobb válasz: Próbáljátok felhívni a Telki Klinikát illetve a honlapon nézelõdni. Jobbulást Édesapádnak!!!

Próbáljátok felhívni a Telki Klinikát illetve a honlapon nézelõdni. Jobbulást Édesapádnak!!!
Az ápolóknak hiába adsz pénzt. Ha pisilni és enni sincs idejük, akkor lóvéval sem lesz és nem mindig könnyû megjegyezni, hogy mikor ki ad valamit, ha sok a tennivaló. Ezt mondom én, aki lelkiismeretes ápolóként dolgoztam (valamikor). Tehát semmiképp se adj pénzt, mert attól nem változik a helyzete apukádnak. Az otthonápoláson gondolkodnék el, szakképzett ápolónõvel persze. Persze, nem írtad, hogy jelenleg milyen állapotban van, hisz az hogy otthon/intézményi keretek közt folyjon az ápolása, ettõl is függ.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, ma beszeltek batyamek az orvossal kozel 4 het elteltevel kaptunk valaszokat, apukam nagymertekben serult a bal agyfelteke teljesen, lehet agyhoz lesz kotve vegleg, nem tudom mi legyen de utana nezek mindennek, koszonom megegyszer, nem adjuk fel!

Mennyi pénzt illik adni bátyáméknak a lagzira? Én 10000 vagy 20000-et gondoltam! Ha 100000-et adok az nem kevés?

Legjobb válasz: nem a pénz a lényeg, hanem hogy ott leszel, bár tudom, sajnos a mai világ 98% mégsem így fogja fel. Bár csak az én bátyám is ott lehetne majd az esküvõmön, de sajnos már õ sincs velünk. Pedig minden pénzt megérne. tehát hidd el nem a pénz a lényeg. bõven elég az a 10E. mondhatod neki, hogy bár tudnánk adni többet, de szerintem, ha nem mondod, akkor is meg fogja érteni.

Te fogod rosszul érezni magad, hogyha egy ismerõs fog annyit, vagy még többet adni, mint te. A 10000 nagyon kevés, ha borítékban akarod odaadni, inkább vásárolj valamit annyi értékben, mert úgy nem a konkrét pénz-érték jut elõtérbe.
Ugyan már! Nyugodtan adhatsz neki ½csak½ tízezret! A mai világban aki nem elégel ennyit, az vessen magára.Nekünk áprilisban volt lagzink, senkitõl sem fogadtunk el pénzt, inkább aki akart vett valamit.Semmi feleslegeset nem kaptam, mindennek örültem.Volt aki ½csak½ egy szál rózsával jött, de legalább ELJÖTT.Volt akit vártam, és nem volt ott.(arra hivatkozva, hogy nem volt pénze)Nem érdekelt, kinél mennyi van, örültem volna ha eljön, kevesen voltunk...
nem a pénz a lényeg, hanem hogy ott leszel, bár tudom, sajnos a mai világ 98% mégsem így fogja fel. Bár csak az én bátyám is ott lehetne majd az esküvõmön, de sajnos már õ sincs velünk. Pedig minden pénzt megérne. tehát hidd el nem a pénz a lényeg. bõven elég az a 10E. mondhatod neki, hogy bár tudnánk adni többet, de szerintem, ha nem mondod, akkor is meg fogja érteni.
akkor szerintem teljesen jó a 10000forint, biztos megfogja érteni, hogy miért " Csak " ennyi. bár az én bátyám is ott tudna lenni az esküvõmön...
10:49es vagyok. Igazuk van az elõttem szólóknak ebben a helyzetben. Mindemellett még mindig azt mondom, hogy ne pénzt adj, hanem vlm kedveset, személyeset, emléket. Ennyi pénz lényegében nem érték, viszont egy kedves ajándék sokkal többet érhet a pénznél.
Némi gond van a nulláiddal! Tízezerre, vagy százezerre gondoltál? :)
Mindenki annyit adjon, amennyit lehet. Ebben nincs olyan, hogy mennyit illik adni. Ha te nem teheted meg, hogy 100 ezret adj, akkor ne adj annyit. Mindenki meg fogja érteni, hisz ismerik az anyagi körülményeiteket. Én 120 ezret adtam a testvéremnek, mert annyit engedhettem meg. Ha nem engedhettem volna meg, nem szégyeltem volna kevesebbet adni. A szándék a lényeg.
Ha százezret adsz az nem kevés. Tízezret nem illik adni, akkor inkább vegyél ebben az értékben valamit, de ha még nem dolgozol, akkor nincs ezzel gond. Százezret már bele lehet rakni egy borítékba, de mivel a testvérdrõl van szó, én tennék mellé a helyedben vlm személyes ajándékot is. A pénz jó, de önmagában igen személytelen.
Szerintem vegyél nekik a 10 ezer Ft-ból, két 5 ezer Ft-os gépkocsi nyeremény betétkönyvet. Az OTP-nél lehet venni, de csak a saját nevedre. Következõ héten átirathatjátok az õ nevére.Ha szerencséje van , nyer egy több milliós autót. Ha akarja, visszaváltja készpénzre. Én nagyon sok mindenkinek vettem már ezt, és örültek neki.
A kérdező hozzászólása: Bocs elírtam tíz ezer
Tesóéknál és szûk családban igen szoktak többet adni nem szokásból hanem csak úgy. Viszont ha nem tehetitek meg akkor szerintem nem várja el senki hogy erõdön felül adj. Egy gyerek érkezése amúgy is nagyon sok pénz, ezt mindenki tudja. Szerintem adj amiennyit tudsz és mulassatok együtt egy jót.!!!
Szia Mikor a mi esküvõnk volt tesóméknál már csak 1 hónap volt a baba érkezéséig. 10000 ft-ot kaptunk borítékba + 2*5000 ft-ot adtak menyasszony táncba, ha semmit se adnak akkor se szóltam volna egy szót se, nem voltak éppen jó anyagi körülmények között, mikor megszületett nekik a baba pelusba és rucikba vissza adtuk amit kaptunk tõlük.
100ezer ide 100ezer oda, ha nem teheti meg a kedves kérdezõ akkor hiába irjátok h nem illik, ilyen esetben én is inkább a gyerekemre költeném azt a keveset ami megmarad havi szinten. NEkem sem él sajnos a bátyám, és mindent megadnék érte h ott legyen és ne azt nézném hogy tíz ezret vagy 100 ezret ad.
Nálunk a võlegényem bátyjáék, pénzt kértek, nem ajándékot, és mi 100ezret tettünk a borítékba.
A kérdező hozzászólása: Akkor adok 20 ezret de többet tényleg nem tudok sajna adni nekik mert nekünk is meg kell élni valamibõl!
A kérdező hozzászólása: Csak az a helyzet hogy albérletbe lakunk a párommal meg a 4 hós kislányommal és összesen a havi jövedelem mindennel együtt 110 ezer forint! És abból 40 a rezsi 10-15 ezer a pelenka akkor még a kaja tápszer stb.És még télre fát is kéne vennünk ami kb 50 ezer ft.
Szerintem nem kevés a 10.000, de semmiképpen ne pénzt adj, hanem a sok elõttem szóló valamelyik ötletét megfogadva, ajándékozz valamit!!!! Akkor az érték sem látszódik, és sokkal személyesebb is, mert lehet rá 20 év múlva is emlékezni!

Mennyi pénzt illik adni, ha a párom rokonságában lesz az esküvő? Kell-e egyáltalán?

A párom távol él? unokahúga megy férjhez, és vele együtt engem is meghívtak az esküv?re. Mindösszesen egyszer találkoztunk (a távolság miatt, jelenleg a párja lakhelyén él). Hosszabb ideje együtt vagyunk a barátommal, tehát nem, "épp mostani barátn?" státuszban vagyok.

Legjobb válasz: általában úgy szoktak adni, hogy 10 ezer / fõ, ez tök jó...viszont semmiképp se a menyasszonytáncnál dobd be... honnan tudják, hogy azt a pénzt TÕLED kapták? Veszel mellé egy üdvözlõlapot és abba belerakod, írsz egy idézetet és aláírod, így tudják hogy TÕLED van. ez így szép, és jó, korrekt.

általában úgy szoktak adni, hogy 10 ezer / fõ, ez tök jó...viszont semmiképp se a menyasszonytáncnál dobd be... honnan tudják, hogy azt a pénzt TÕLED kapták? Veszel mellé egy üdvözlõlapot és abba belerakod, írsz egy idézetet és aláírod, így tudják hogy TÕLED van. ez így szép, és jó, korrekt.
Annyit adsz ami megérte , hogy elmentél....
A kérdező hozzászólása: Felénk az a szokás, hogy a menyasszonytáncos pénz is meg van borítékozva. Vagy ráírod kitõl van, vagy nem, ez egyéni döntés. De nagy nyilvánosan nem számolgatjuk bele a pénzt az edénybe. Én arra gondoltam, hogy egy szép boríték, bele a pénz, esetleg mellé egy képeslap, és aláírnám. Nehéz így, hogy a párom épp nem igazán tartózkodik az országban, és nem tudunk együtt leülni megbeszélni ilyeneket. Holnap megyek a szüleihez, majd ott kiinformálom magam, mert egy hét múlva lagzi. :D
én külön adnék, a 10.000 teljesen korrekt, akár menyasszonytáncnál is, ahogy leírtad.
Én sose értettem ezt. A pároddal méssz, miért nem KÖZÖSEN adtok ajándékot. Engem ahányszor a párom esküvõre ment, a cekket vagy a szülei, vagy a párom állták, szó sem lehetett arról, hogy én álljam. Most már nagyobbak vagyunk, most "közösen" (mert minden az) fizetünk. 22-L

Akinek, dr. Szemán György a fogadott dokija, az mennyi pénz adott neki? Van tarifája? Mikor, hol és mennyit kell/illik neki adni?

gondolok itt a terhes gondozásra stb. és a szülésnél előtte vagy után adtátok neki és mennyit? Mennyiben vagy így össz-vissz? valamint van olyan, aki fogadott még szülésznőt is mellé miskolcon? és nekik mennyit kell adni és mikor? köszi

Legjobb válasz: A magán rendelésen természetesen van tarifája, tavaly 6000 forint volt egy alkalom, 3-4 hetente hívott vissza. A kórházi ultrahangért én nem fizettem neki. Én nem fogadtam szülésznõt, jól is tettem, nekem elég, hogy õ ott volt. A szülésznõ nem csinált semmit, csak kiabált velem. Én 40 ezret adtam neki, ennyit tudtam kikalkulálni, de ha tehettem volna szívesen adtam volna többet, õ nem mondta mennyit kér. Én a 6 hetes kontrollon adtam neki oda, de lehet jobb lett volna varrat szedéskor a kórházban. Ez általában a szülés követõ 3. nap. Akkor és ott a legalkalmasabb az idõpont, de sajnos nálam nem volt akkor annyi pénz.

A magán rendelésen természetesen van tarifája, tavaly 6000 forint volt egy alkalom, 3-4 hetente hívott vissza. A kórházi ultrahangért én nem fizettem neki. Én nem fogadtam szülésznõt, jól is tettem, nekem elég, hogy õ ott volt. A szülésznõ nem csinált semmit, csak kiabált velem. Én 40 ezret adtam neki, ennyit tudtam kikalkulálni, de ha tehettem volna szívesen adtam volna többet, õ nem mondta mennyit kér. Én a 6 hetes kontrollon adtam neki oda, de lehet jobb lett volna varrat szedéskor a kórházban. Ez általában a szülés követõ 3. nap. Akkor és ott a legalkalmasabb az idõpont, de sajnos nálam nem volt akkor annyi pénz.
Én csak jót tudok mondani a Doktor úrról.Egyáltalán nem pénzéhes. Én két gyereket is szültem nála. Volt, hogy a magánrendelõben sem vett el tõlem pénzt. Receptet a magánrendelõben ingyen ír, nem úgy mint mások. Ha hívtam tudta ki vagyok, mi bajom van, mindig képben volt. Szülésnél végig velem volt, nyugtatott, sokat beszélgettünk. Szülés után minden nap bejött hozzám. 2009-ben 20ezret, 2011-bem 30ezret kapott és nem kevesellte, sõt alig akarta elvenni. A kórházi vizsgálatok alkalmával nem kér pénzt. Ja és én nem kértem fel, de magánra már rég óta hozzá járok, így nem volt kérdés egyikünk számára sem, hogy csak vele csinálom végig az egészet. A pénzt akkor adta oda, amikor haza engedett. De mondom, úgy kellett a borítékot a zsebébe dugni. Szülésznõt nem fogadtam, de bármelyiket is fogod ki, nagyon kedvesek. Egyébként ha szeretnél, a dokit is megkérdezheted.
Tõlem februárban nyíltan megkérdezte mennyit szánok a szülésre, majd 30ra azt mondta, hogy vidéken esetleg elég, de azért az elõzetes 10-ezret zsebre vágta. NST-nél szántunk neki még egy 10est, de az eset után eldöntöttük, h az ügyeletesnél majd megszülök ezek után. Szülésnél szemán doki is bent volt a szülészeten, pont úgy adódott be is jött annyira hozzám a szülõszobára, hogy az elõzetesen a terhes kiskönyvembe tett "OK" jelét egy nagy büdös X-szel áthúzta, majd kiment és utána már csak a folyosón láttam mászkálni meg káromkodni. A legpénzéhesebb doki az tuti és pofátlan. Egyébként a kisfiam szülés után 4 nappal meghalt, mert nem figyeltek ránk a szülõszobán.
Persze, hogy nem kevesellte, hisz a borítékon nem látott át. De hogy utána szidott, mint a bokrot az is biztos, nekünk elmondta: ez már nem összeg, õ ennél többet tankol egy hónapban. :) )
Szemán doktor a legpénzéhesebb ember, akivel valaha is találkoztam! A barátnõmet 2 hetente rendelte vissza a magánrendelõbe, és még csak nem is jól diagnosztizálta. Volt olyan, hogy elment a rendelõbe, és visszahívta következõ hétre, hogy majd akkor felírja a receptet. Vagy keress másik dokit, vagy nyisd ki a pénztárcádat! :)
A kérdező hozzászólása: valamint még érdekelne, hogy milyen a szülésnél? hogy viselkedik? és a terhesgondozás? hogy kértétek meg hogy legyen a dokitok? köszi elõre is :)
Sziasztok! Én 26 hetes kismama vagyok és most fogom majd megfogadni. Nem fogom megkérdezni, hogy mennyit kér, mert úgy hallottam, hogy nem mond konkrét összeget.( vizsgálatokra az sztk-ba járok ) Én 50-70 ezret gondoltam adni. Lehet, hogy nem kevés, de nekem megéri. Megbízom benne, 12 éve hozzá járok. Õ is emberbõl van, úgyhogy majd annyit megkérdezek, hogy mikor "intézhetjük a piszkos anyagiakat" :-)/mivel ez lesz az 1. szülésem.../ Nagyon sok szülést levezett már, nem most kezdte az orvosi karrierjét; nem véletlen, hogy sokan õt választják. A szülésznõre is rákérdezek, mivel egyet sem ismerek. Ha ajánl valakit, akiben megbízik és jól tud vele együtt dolgozni, akkor lehet, hogy megfogadom õt is. Ebben az esetben rákérdezek a doktor úrnál, hogy a szülésznõnek mennyit szokás adni. Minden leendõ anyukának sok szerencsét és kitartást kívánok :-)
Változó. Hallani róla rosszat is jót is. Errefelé leginkább rosszat, hogy jópár éve mocskosul pofátlan és csak a pénz érdekli. Kérdésedre válaszolva, nem volt orvos, aki figyeljen ránk, csak alkudoztak a folyosón - tárgyban forgó doktort is beleértve- hogy ki vállaljon el. Mindeddig a gyereket már menteni kellett volna. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett el az orvosok nemtörõdömsége miatt, hogy sajnos 4 napi intenzív kezelés ellenére sem tudtak már rajta segíteni. Az intenzív osztályon ilyen érett, egészséges, fejlett gyermeket, ilyen állapotban feküdni a szülészeti sérülések miatt elmondásuk szerint még nem láttak...a szülészeten pedig csak mosolyogva közölték velem, mikor a gyereket tõlem az intenzív mentés visítva elvitte, hogy "ilyen elõfordulhat, ez természetes" - igen, mert nem voltak képesek császározni, mert nem tudtunk zsíros borítékot adni. Mocskos egy bagázs!!! Jól nézz körbe kit választasz és Dr.Spák Lászlót ajánlanám, õ a legemberségesebb.
A kérdező hozzászólása: hú ez nagyon szomorú, és mi történt pontosan? ez az õ hibája volt? nekem minden ismerõsöm nála szült és megvannak elégedve vele.
Én nem adtam neki semennyit, mert 50nél többet nem tudtam volna (10este kapott elõlegbe, 1 hét múlva azt sem tudta ki vagyok, aztán a 30 nem volt elég neki, igy nem kapta meg a maradék 10et) Szülésnél pont bent volt, sajnálatos, hogy le se szart, meg sem vizsgált, ellenben a folyosót végigkáromkodta. A szülés közben elszenvedett sérülésekbe pedig a kisfiam 4 nap múlva belehalt. Talán a TV-ben láttátok, Jól gondoljátok meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én a sztk-s rendelésére járok. Hogy tervezed mennyit fogsz neki adni a szülés után? Szülésznõt fogadsz?
24 hetes kismama vagyok és Szemán doktor a fogadott orvosom. Sokan ajánlották már õt nekem és nekem is eddig csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Szerintem õ az az ember aki ugyanúgy viselkedik az emberekkel mint ahogy az emberek állnak hozzá. Persze nekem nem ez lesz az elsõ szülésem és nincs is semmi problémám, de az tuti, hogy mindig tudja ki vagyok és tõlem pl mindig egy ezressel kevesebbet kér a magánrendelésen mint a többi kismamától.És csak, hogy az elõttem szólóhoz hozzászóljak-az aki az írta, hogy pénzéhes...Mutass már nekem egy olyan szülészt Magyaroraszágon aki nem "félistennek" gondolja magát.Szerintem Szemán még a jobbak közé tartozik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! és te Kedves Utolsó mennyit adtál neki? :) köszi
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. és a 40 ezret szülés elõtt v utána adtad oda? párom szerintem utána kell...a miskolci szülésznõrõl elég jókat mondanak, akkor te sajna pont kifogtad :( és a felfogadás hogy történik? mikor és mit kell neki mondani? és akkor gondolom nem kell pénzt adni...én nem a magánrendelésére járok. köszi elõre is :)
A kérdező hozzászólása: ez szomorú sajnálom ami veletek történt! én eddig csak jót hallottam róla én már 4 éve hozzá járok nõgyógyászhoz és mindig normális volt velem.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, én hozzá járok 3 éve, de mindenki aki eddig nála szült megvolt vele elégedve és mondták h nem pénzéhes. én nem a magánrendelõjébe járok, hanem a sztk.-ba ott meg úgy nem kell fizetni. nõgyógyászként nincs vele bajom, én azt akarom kitudakolni, terhességnél ha felfogadom dokimnak ki mennyit adott neki, csak h úgy nagyjából tudjam, mennyit adtak neki a szülésnél.
Nekem rossz tapasztalatom van vele.Tavaly elmentem hozzá, mivel a mensesem eléggé össze-vissza jött meg, és babát szeretnénk a párommal.Semmi vizsgálat, írt fel 3 hónapon keresztül Clostylnegit tablettát.Minden rendben volt, de a baba mégsem sikerült.Gondoltam majd segít még valamit, erre õ már nem tud mit tenni, menjek meddõségi központba.Ki is voltam akadva, hogy már egybõl oda küldene?Ma voltam endokrinológusnál, gondoltam õvele végeztetek hormonvizsgálatot, hogy mi a baj.Õ kiakadt, hogy ez a nõgyógyász szakterülete, mi az hogy õ nem küldött el engem hormonvizsgálatra, hogy adta akkor ki nekem a gyógyszert enélkül?Ráadásul meddõségi központ?Hogy mikor szinte ki se vizsgáltak, meg ilyen hamar még nem küldenek oda.Szóval eléggé meglepõdött, hogy ilyen felelõtlen volt Szemán.Erre én is ki voltam ma akadva, hogy kész nem estem 3 hónap alatt teherbe, és ennyi, menjek meddõségire.De nagyon rendes volt ma az endokrinológus, õ elküldött hormonvizsgálatra, mondta, hogy nyugodtan menjek hozzá.Nah ennyit Dr.Szemán-ról.

Mennyi pénzt illik adni az orvosnak egy szívbillentyű műtétnél?

Legjobb válasz: Nem szoktam adni pénzt. Szüleimmel sokat kell járnom kórházba, ha elégedett vagyok az orvosokkal vagy nõvérekkel, akkor ajándékcsomagot szoktam nekik csinálni.

Nem szoktam adni pénzt. Szüleimmel sokat kell járnom kórházba, ha elégedett vagyok az orvosokkal vagy nõvérekkel, akkor ajándékcsomagot szoktam nekik csinálni.
Adj neki ajándékcsomagot, ha hálás akarsz lenni!
egy forintot sem
Semennyit, ez elég kellemetlen helyzetbe hozhatja a dokit.
Én nem szoktam...
ha jól tudom az új munka könyvben megfogalmazták, hogy tilos a hálapénz
A kérdező hozzászólása: Mert? Hát mindenki szokott adni kisebb dolgokért is.
nem értek annyira hozzá, de ez kb. egy szüléssel egyenértékû dolog (ha nem több). emberek élete múlik az orvoson. tehát kb. annyit adnék, mint egy szülésért. de azon belül is csak annyit ami nem dönt csõdbe anyagilag. túl vagy már rajta/vagy a rokonod túl van rajta?
A kérdező hozzászólása: Anyu kérte hogy írjam ide a kérdést, amúgy nagymamámról van szó, hétfõn lesz a mûtét. Szóval hálacsomagot? (amúgy egy szülésért mennyit szoktak adni?)
írtam privátban :) de azért ne feltétlenül ezt vedd alapul. próbálhatsz ráguglizni is, hogy "szívbillentyûmûtét hálapénz". Bár lehet, hogy már próbáltad

Mekkora értékű ajándékot, vagy mennyi pénzt illik adni az nászajándékba a mennyasszony tanujának?

ezen felül a papot is nekem kell fizetnem?

Legjobb válasz: A tanunak mi a bánatnak akarsz pénzt adni?????? Az ifjú párnak adj...Te talán örömanya vagy???

A tanunak mi a bánatnak akarsz pénzt adni?????? Az ifjú párnak adj...Te talán örömanya vagy???
Szia! Gondolom Te vagy a tanú, ilyenkor a papot nem Te fizeted, azt a keresztszülõk állják, ha az is Te vagy, akkor kevesebb értékû az ajándék. Ez persze függ attól is milyen anyagi helyzetben vagytok, egymáshoz viszonyítva is. Felénk aki vendég, az kb. olyan értékû ajándékot ad, mint amennyibe Õ került. Ha étterem akkor terembérlés - kaja - süti - üdítõ/FÕ. Ha otthoni ( sátoros ), valamivel kevesebb.
elsõ válaszoló vagyok...azt hiszem félreértettem a kérdést...ne haragudj, bár mi tagadás elég félreérthetõ volt... A papot amúgy a tanuknak szokás kifizetni, legalábbis felénk, sõt még a polgárit is. Nekünk a polgári 12000Ft volt, ebben volt zene, vers, virág a szülõknek és egy pohár pezsi (szülõknek, nekünk, anyakönyvvezetõnek, tanúknak) az egyházi esküvõ az 10.000Ft volt, plussz még az oltárdísz, ami olyan 3-4ezer volt... Pénzt annyit szoktak adni, amennyit az elöttem író mondott. Kb amennyit elfogyasztasz...de pl. nálunk volt olyan, aki 1000ftot rakott a borítékba a menyecsketáncnál...és nem is volt aláírva...érdekes, aki 20-30-40-50 ezreket adott, mind írt pár sort, azért elvártam volna attól is, aki csak 1000Ftot tudott adni, hisz megértettük volna... szerintem neked, ha egyedül mész, akkor egy 10es bõven elég lesz...

Ha terhesgondozáson felfogadtam az orvost, akkor szülésnél mennyi pénzt illik adni, ha nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy mennyi nála a szülés? Muszáj 50000-t adni vagy adhatok annyit amennyit tudok!

Ja és az orvos nem is foglalkozik velem jobban és mindig 2-3 óra hosszát kell várnom mire sorra kerülök a kórházba!

Legjobb válasz: szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.

szerintem szülés után döntsd el mennyit adsz, mi is így tettünk. annyit adj amennyit megérdemel, nem kell 50 ezer, ha nincs annyitok és ha szerintetek nem érdemli meg.
Az összes ilyen orvost felkötném, egytõl-egyik, családjával együtt.
Szerintem annyit amennyit jónak látsz. Vannak akinél fix tarifák vannak, vannak ahol helyben kialakult szokás a tarifa, van aki szerint az anyasági támogatás összegét "illik" adni. Én annak idején ebbõl az összegbõl leszámítottam azt amit hónapról hónapra a magán rendelõben hagytam.
egyértelmû, hogy annyit adj amennyit tudsz. és persze amennyit megérdemel. Az orvos etikett azt mondja hogy a magánrendelésen elkért összeg 10 szeresét kell adni a szülésért.Persze megegyszer hangsúlyozom amennyit tudsz és gondolsz.Talán várd meg a szülést a döntés végével mert tt sok minden történik amiért azt mondod ennyit sem adsz vagy hogy többet is adsz mert megérdemli.
Mi csak 30000-t tudtunk adni, de így is ugyan úgy foglalkozott velem. Amúgy minden hónapban elkért 5000 ft-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Megkapja õ a rendes kis fizetését, nem kell neki pénzt adni! Ez a munkája!
Persze nem KELL neki pénzt adni. Én is rendszeresen járok pajzsmirigy problémával orvoshoz, én év végén szoktam vinni neki mindig valamit, mert az én orvosom a pénzt nem fogadja el.
nem szabad adni az orvosnak, mert egy idõ után átesnek a ló túlsó oldalára és azt hiszik, hogy a hálapénz az nekik "jár", ilyenkor el se látják rendesen a "nem fizetõ" beteget...
Valami kis ajándékot vihetsz neki. Mondjuk évente, vagy esetleg születés/névnapja alkalmából. Ilyen csokoládét, esetleg valamilyen bort. Ilyen jelképes ajándékban kell gondolkozni.

Péter azt mondja Pálnak: Az én pénzem 3/5-d részéhez még 70ft-ot kell adni és akkor annyit kapunk, mint a te pénzed. Pál így válaszolt: neked csak 30ft-tal több pénzed van mint nekem. Mennyi pénzük van külön külön?

Legjobb válasz: Írjad le amit olvasol!! Péter*2/5=70 Pál=Péter+30 Ebbõl: Péter=Pál-30 Elsõbe: (Pál-30)*0,4=70 Pál-30=175 Pál=145 és így tovább...

Írjad le amit olvasol!! Péter*2/5=70 Pál=Péter+30 Ebbõl: Péter=Pál-30 Elsõbe: (Pál-30)*0, 4=70 Pál-30=175 Pál=145 és így tovább...
Elrontottam...
Peti pénzem: X Pál pénze: Y (3X/5) + 70 = Y X-30 = Y Ez egy szimpla egyenletrendszer... mivel Y=Y, ezért: (3X/5) +70 = X-30 /+30 (3X/5) + 100 =X /-3X/5 100=2/5 X / : 2/5 X = 100:2/5 = 250 Szóval Petinek 250 ft ja van, ezért Pálnak 250-30= Y= 220 Ftja van...
A kérdező hozzászólása: köszi így most már minden jó
ha házi feladat akkor csak annyit segítek, hogy egyenletként kell felírni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!