Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt adni (190 db)

Mennyi pénzt illik adni bátyáméknak a lagzira? Én 10000 vagy 20000-et gondoltam! Ha 100000-et adok az nem kevés?

Legjobb válasz: nem a pénz a lényeg, hanem hogy ott leszel, bár tudom, sajnos a mai világ 98% mégsem így fogja fel. Bár csak az én bátyám is ott lehetne majd az esküvõmön, de sajnos már õ sincs velünk. Pedig minden pénzt megérne. tehát hidd el nem a pénz a lényeg. bõven elég az a 10E. mondhatod neki, hogy bár tudnánk adni többet, de szerintem, ha nem mondod, akkor is meg fogja érteni.

Te fogod rosszul érezni magad, hogyha egy ismerõs fog annyit, vagy még többet adni, mint te. A 10000 nagyon kevés, ha borítékban akarod odaadni, inkább vásárolj valamit annyi értékben, mert úgy nem a konkrét pénz-érték jut elõtérbe.
Ugyan már! Nyugodtan adhatsz neki ½csak½ tízezret! A mai világban aki nem elégel ennyit, az vessen magára.Nekünk áprilisban volt lagzink, senkitõl sem fogadtunk el pénzt, inkább aki akart vett valamit.Semmi feleslegeset nem kaptam, mindennek örültem.Volt aki ½csak½ egy szál rózsával jött, de legalább ELJÖTT.Volt akit vártam, és nem volt ott.(arra hivatkozva, hogy nem volt pénze)Nem érdekelt, kinél mennyi van, örültem volna ha eljön, kevesen voltunk...
nem a pénz a lényeg, hanem hogy ott leszel, bár tudom, sajnos a mai világ 98% mégsem így fogja fel. Bár csak az én bátyám is ott lehetne majd az esküvõmön, de sajnos már õ sincs velünk. Pedig minden pénzt megérne. tehát hidd el nem a pénz a lényeg. bõven elég az a 10E. mondhatod neki, hogy bár tudnánk adni többet, de szerintem, ha nem mondod, akkor is meg fogja érteni.
akkor szerintem teljesen jó a 10000forint, biztos megfogja érteni, hogy miért " Csak " ennyi. bár az én bátyám is ott tudna lenni az esküvõmön...
10:49es vagyok. Igazuk van az elõttem szólóknak ebben a helyzetben. Mindemellett még mindig azt mondom, hogy ne pénzt adj, hanem vlm kedveset, személyeset, emléket. Ennyi pénz lényegében nem érték, viszont egy kedves ajándék sokkal többet érhet a pénznél.
Némi gond van a nulláiddal! Tízezerre, vagy százezerre gondoltál? :)
Mindenki annyit adjon, amennyit lehet. Ebben nincs olyan, hogy mennyit illik adni. Ha te nem teheted meg, hogy 100 ezret adj, akkor ne adj annyit. Mindenki meg fogja érteni, hisz ismerik az anyagi körülményeiteket. Én 120 ezret adtam a testvéremnek, mert annyit engedhettem meg. Ha nem engedhettem volna meg, nem szégyeltem volna kevesebbet adni. A szándék a lényeg.
Ha százezret adsz az nem kevés. Tízezret nem illik adni, akkor inkább vegyél ebben az értékben valamit, de ha még nem dolgozol, akkor nincs ezzel gond. Százezret már bele lehet rakni egy borítékba, de mivel a testvérdrõl van szó, én tennék mellé a helyedben vlm személyes ajándékot is. A pénz jó, de önmagában igen személytelen.
Szerintem vegyél nekik a 10 ezer Ft-ból, két 5 ezer Ft-os gépkocsi nyeremény betétkönyvet. Az OTP-nél lehet venni, de csak a saját nevedre. Következõ héten átirathatjátok az õ nevére.Ha szerencséje van , nyer egy több milliós autót. Ha akarja, visszaváltja készpénzre. Én nagyon sok mindenkinek vettem már ezt, és örültek neki.
A kérdező hozzászólása: Bocs elírtam tíz ezer
Tesóéknál és szûk családban igen szoktak többet adni nem szokásból hanem csak úgy. Viszont ha nem tehetitek meg akkor szerintem nem várja el senki hogy erõdön felül adj. Egy gyerek érkezése amúgy is nagyon sok pénz, ezt mindenki tudja. Szerintem adj amiennyit tudsz és mulassatok együtt egy jót.!!!
Szia Mikor a mi esküvõnk volt tesóméknál már csak 1 hónap volt a baba érkezéséig. 10000 ft-ot kaptunk borítékba + 2*5000 ft-ot adtak menyasszony táncba, ha semmit se adnak akkor se szóltam volna egy szót se, nem voltak éppen jó anyagi körülmények között, mikor megszületett nekik a baba pelusba és rucikba vissza adtuk amit kaptunk tõlük.
100ezer ide 100ezer oda, ha nem teheti meg a kedves kérdezõ akkor hiába irjátok h nem illik, ilyen esetben én is inkább a gyerekemre költeném azt a keveset ami megmarad havi szinten. NEkem sem él sajnos a bátyám, és mindent megadnék érte h ott legyen és ne azt nézném hogy tíz ezret vagy 100 ezret ad.
Nálunk a võlegényem bátyjáék, pénzt kértek, nem ajándékot, és mi 100ezret tettünk a borítékba.
A kérdező hozzászólása: Akkor adok 20 ezret de többet tényleg nem tudok sajna adni nekik mert nekünk is meg kell élni valamibõl!
A kérdező hozzászólása: Csak az a helyzet hogy albérletbe lakunk a párommal meg a 4 hós kislányommal és összesen a havi jövedelem mindennel együtt 110 ezer forint! És abból 40 a rezsi 10-15 ezer a pelenka akkor még a kaja tápszer stb.És még télre fát is kéne vennünk ami kb 50 ezer ft.
Szerintem nem kevés a 10.000, de semmiképpen ne pénzt adj, hanem a sok elõttem szóló valamelyik ötletét megfogadva, ajándékozz valamit!!!! Akkor az érték sem látszódik, és sokkal személyesebb is, mert lehet rá 20 év múlva is emlékezni!

Mennyi pénzt szoktak adni fogadott orvosnak a szülés levezetéséért Budapesten? Ha szülésznő nem fogadott, akkor annak szoktak pénzt adni, ha igen mennyit?

Kérlek, ne azt írjátok, hogy a vizsgálati díj 10-szeresét, hanem konkrét összeget. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.

Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.
2008-ban alkalmanként 5ezer, szülés 50ezer(Bajcsy kórház)fogadott szülésznõ : szülés:25 ezer, Nst-re nem kért pénzt.
Elsõ vagyok, alkalmanként 5000-et adtam, nem 500-at:D
Elsõ szülés 2009. A magánrendelés 10ezer ft/alkalom. Szülésre azt mondta a doki, hogy amennyit gondolok. 50 ezret adtam, örült neki. Szüléssznõ nem volt fogadott, abban a kórházban nem is lehet. Nagyon meg voltam elégedve 20 ezret kapott. Júliusban fogok megint szülni, ugyanennyit gondoltam.
Pont egy éve mi úgy adtunk, hogy: A fogadott orvosnak (akinek nincs tarifája, mert egy normális orvos, tehát nem mond semmit elõre, ha adsz utólag, megköszöni, de ha nem adsz, akkor sincs semmi, de gondolom ha valaki felfogadja, és bejön hozzá a szülésre akár éjszaka, akkor nyilván illik honorálni) az anyasági támogatás összegét, ami azt hiszem 60e vagy 65e Ft volt, de ezt még megfejeltük 10e-vel, szóval úgy emlékszem végül 75-t adtunk, ill. karácsonykor jártam a 6. hónapban, akkor is vittem neki ajándékot, 10e+1bor és csokidesszert. Mi nagyon megkedveltük ezt az orvost, abszolút jó szívvel adtunk mindent. Szülésznõm nem volt fogadott, az ügyeletes kapott 10e Ft-t a végén, és szerintem nagyon örült neki. Vele is maximálisan meg voltunk elégedve.
Az én dokimnál 70000 ft a szülés(a sima és a császár is).Ez így volt 2008-ban is, és most is(õsszel szülök ismét).Nekem fogadott a szülésznõm is, Neki 30000 ft a tarifája.Ha nem lenne fogadott, de normálisan bánna velem, mindképpen adnék pénzt, kb. 20-25 ezret.Bp.-i vagyok én is.
terhesgondozás alkalmanként 12.000, szülésre 120.000et adtunk meg egy pálinkát.(kért programozott császár volt)
Terhesgondozás alk 10.000ft a rendelõjében, kb 7alkalom, a többiben a kórházban voltunk ahol rendel. Utolsó pillanatban lettem, császáros, amikor megkérdeztem hogy elvállal-e akkor mondta hogy amennyit gondolok. 50.000 adtam.

Tervezett császárral fogok szülni annál a dokinál, akihez jártam terhesgondozásra, és ha pont arra a napra tervezi a császárt mikor éppen ügyeletes, akkor mennyi pénzt illik adni neki? És mikor, és mit mondjak mikor átadom a pénzt?

Ja és kérdezte, hogy szeretnénk-e felfogadni és mondtam, hogy igen, de mondtam hogyha itt lesz a párom akkor pontosan megbeszéljük és azóta se került szóba!És nem mondott semmit hogy mennyit kérne a szülésért!

Legjobb válasz: Kérdezz rá feltétlenül, hogy mennyiért vállalja. Különösen, ha meg voltál vele elégedve és a jövõben is hozzá szeretnél járni. Nehogy sértõdés vagy félreértés legyen belõle. Változó a tarifa a szülészek körében. Hallottam már olyat is, aki 200.000 Ft-ot kért, van olyan is, aki azt mondja, hogy inkább a gyerekre költsd. Ez manapság már egyáltalán nem ciki, sok orvos meg is mondja, hogy mennyi a tarifája szemrebbenés nélkül. Aki meg azt mondja, hogy rád bízza, ott legalább tudod elõre, hogy nem lesz kellemetlen a pénz átadása. Én anno az orvosomnak 50.000-et adtam, de elõtte alkalmanként 10.000-ért jártam a magánrendelésére. Nem tudom ez mennyit segít. Könnyû szülést neked!

Kérdezz rá feltétlenül, hogy mennyiért vállalja. Különösen, ha meg voltál vele elégedve és a jövõben is hozzá szeretnél járni. Nehogy sértõdés vagy félreértés legyen belõle. Változó a tarifa a szülészek körében. Hallottam már olyat is, aki 200.000 Ft-ot kért, van olyan is, aki azt mondja, hogy inkább a gyerekre költsd. Ez manapság már egyáltalán nem ciki, sok orvos meg is mondja, hogy mennyi a tarifája szemrebbenés nélkül. Aki meg azt mondja, hogy rád bízza, ott legalább tudod elõre, hogy nem lesz kellemetlen a pénz átadása. Én anno az orvosomnak 50.000-et adtam, de elõtte alkalmanként 10.000-ért jártam a magánrendelésére. Nem tudom ez mennyit segít. Könnyû szülést neked!
Megkérdezhetem h mi az oka annak h programozott csáûszárral fogsz szülni? Csak mert én is úgy szeretnék...de itt sokan mondják, h azt csak úgy nem csinálják. Köszi!
A kérdező hozzászólása: faros a babám!
Köszönöm a választ! Nekem 2. babám, elsõt normál úton, kínok kínjával szültem. Ezért gondoltam most a császárra.


Egy játékfejlesztő cég megközelítőleg mennyi pénzt öl egy termékébe? Például egy Call of Duty szintű játékba És milyen kritériumokkal jár, hogy kitudják adni?

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom, hogy a codok mennyibe kerül, de a GTA 4 megközelítõleg 100 millió dollárba fájt. Akkor az volt a legdrágább fejlesztés, gondolom azóta már van ami felé is lõtt, és mintha a cod mw2 lenne, de ez nem biztos. Szóval jó drágák. És nem a fejlesztõ cég öli bele a pénzt, hanem a kiadó. Õ pénzel, nagyon ritka, hogy a kiadó a fejlesztõ is. A kritériumok meg...kapcsolatok, ötletek, igazából ebbe bele kell kerülni, elég nagy biznisz, rengeteg emberrel, nem megy egyrõl a kettõre. De fõ kritérium az az, hogy visszahozza a pénzt és profit legyen belõle.

Hát azt nem tudom, hogy a codok mennyibe kerül, de a GTA 4 megközelítõleg 100 millió dollárba fájt. Akkor az volt a legdrágább fejlesztés, gondolom azóta már van ami felé is lõtt, és mintha a cod mw2 lenne, de ez nem biztos. Szóval jó drágák. És nem a fejlesztõ cég öli bele a pénzt, hanem a kiadó. Õ pénzel, nagyon ritka, hogy a kiadó a fejlesztõ is. A kritériumok meg...kapcsolatok, ötletek, igazából ebbe bele kell kerülni, elég nagy biznisz, rengeteg emberrel, nem megy egyrõl a kettõre. De fõ kritérium az az, hogy visszahozza a pénzt és profit legyen belõle.

Egy hete szültem, csaszarral, fogadott dokinal, aki mindig mindenben segitett, sokszor penzt sem fogadott el. Mennyi penzt illik adni?

2. babamat szultem nala csaszarral. Nem dolgozott, mikor ejszaka beindult a szules, de lejott hozzank hajnalban a korhazba (70 km onnan, ahol lakunk), miutan felhivtak hogy megerkeztunk szulni. Foorvos egyebkent, a paromat is behozta hozzam, mielott vittek muteni. Barmikor mentem uh-ra vagy akarmilyen vizsgalatra, odaszolt es mar mehettem is.

Legjobb válasz: Jól értem, hogy akkor munkaidején kívül ment be hozzád? Ha igen, akkor a magánrendelésének 10-szeresét szokták adni, ha nem mond elõre tarifát.

Jól értem, hogy akkor munkaidején kívül ment be hozzád? Ha igen, akkor a magánrendelésének 10-szeresét szokták adni, ha nem mond elõre tarifát.
50.000 körül.szerintem.
Nekem is fõorvos a dokim, osztályvezetõ, 34. héttõl a kórházba jártam hozzá és nem fogadott el semmit. A fõnõvére (aki a szülésznõm lett) végezte az nst-t, minden alkalommal ellenõrizte és hetente vizsgált az utolsó 2 hétben 2 naponta nst és uh is volt. Indítás lett, szabadságot vett ki arra a napra, 8 órát engedett vajúdni, nem tágultam semmit. 100 ezret kapott, másnap már 1 ágyas szobában voltam, minden nap bejött (hétvégén) és õ végezte a vizsgálatot hazajövetelkor is.

Mennyi pénzt illik adnunk sógorom 40. születésnapjára? Vagy vegyek neki valamit?

Legjobb válasz: Pénzt sértõ adni felnõtt rokonnak, ha csak nem családi hagyomány. Negyven körül, pedig már felnõttnek számít! Ha egyáltalán nem tudod mit vegyél, akkor egy márkás ital tökéletesen megfelel, ha sohasem nem iszik semmit, akkor is van értéke.

Pénzt sértõ adni felnõtt rokonnak, ha csak nem családi hagyomány. Negyven körül, pedig már felnõttnek számít! Ha egyáltalán nem tudod mit vegyél, akkor egy márkás ital tökéletesen megfelel, ha sohasem nem iszik semmit, akkor is van értéke.
A leghülyébb dolognak tartom, ha valaki ilyenre pénzt ad... Ha nem ismered annyira, hogy tudd, minek örül, miért akarod megajándékozni?
Én pénzt sosem adok ajándékba, kizárólag gyereknek szoktam borítékot adni esetleg ballagásra. Ha nem tudod mit vegyél neki, akkor jó ötlet a vásárlási utalvány. Akár elektronikai, akár butikos, akár illatszeres... az mégsem pénz, mégis azt vesz belõle, amit szeretne. Hogy milyen értékben??? Hát amennyivel egyébként is köszöntenéd. Szerintem nem kell neki nagyobb értékben ajándék, csak azért mert 40 éves. Inkább az ötletességre törekedj!
A kérdező hozzászólása: Pólót hiába vennék neki ha sose venné fel mert nem tetszik neki. A pénzbõl meg azt vesz amit akar.
A kérdező hozzászólása: Azért ajádékozom meg mert nem mehetek oda üress kézzel.
Kinek válaszolgat közben a kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! Hogy te mennyire hülye vagy!
Mi a családban ilyenkor mindig 'megérdeklõdjük', hogy kinek mire van szüksége, mit szeretne és összedobjuk rá a pénzt. Nagynéném 50. születésnapjára mosogatógépet kapott, kijött 'családonként' 8-10 ezer forintból.

Mennyi pénzt illik adni a felkért orvosnak végbélműtétnél?

Legjobb válasz: hááát a-nélkül, hogy elviccelném, sokmindent fgyelembe kell venni... -hol élsz? -hol a kórház? -mennyire volt problémás a mûtét elõtt, ki ment kihez? -van -e pénzed? ...és...mennyire vagy jól? ha nem javult, akkor Te kérsz...

hááát a-nélkül, hogy elviccelném, sokmindent fgyelembe kell venni... -hol élsz? -hol a kórház? -mennyire volt problémás a mûtét elõtt, ki ment kihez? -van -e pénzed? ...és...mennyire vagy jól? ha nem javult, akkor Te kérsz...
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó hanem egy közeli hozzátartozómról. Zala megyében lesz a mûtét. Sajnos ez már a második lesz, mert kiújított a daganat. A pénzbõl soha nem elég, hát nem dúskálunk, de megélünk. Így van tipped?

Mennyi pénzt szokás adni egy szalagavatòn?

Valaki azt mondja hogy manapság kb 100 ezret kell adni, valakinél egyáltalán nem szokás bármit is adni szalagavatóra.

Legjobb válasz: Szokás pénzt adni? :O Felénk csak a ballagásnál/érettséginél van ajándékozás, szalagavatókor nincs.

Szokás pénzt adni? :O Felénk csak a ballagásnál/érettséginél van ajándékozás, szalagavatókor nincs.
én nem kaptam anno szalagavatómra semmit 4 éve volt
Szombaton lesz 2 hete, hogy volt a szalagavatóm. Egy fillért sem kaptam, de nem is vártam el. Szerintem felesleges, esetleg majd ballagásra, de pl. én 8. osztályban is csak egy húsevõ virágot kértem rá.
Nekem is 2 éve volt a szalagavatóm, semmit nem kaptam. Szerintem jó ha kifizetik azt a herce-hurcát, ami a szalagavató körül van...
Semennyit. Bõven elég nagy pénzkiadás az egész hepaj
Mármint szülõknek szerintem nem szokás. Ha a szalagavató mellé rendeznek vacsorát is, ahova meghívják a rokonokat (ami ugye pénzbe kerül), akkor esetleg.
Szalagavatóra minek? :O Majd ballagásra.
Igen szokás vagyis nekem igen :D
8éve volt a szalagavatom, nem kaptam semmit. Ballagásra se.
Nekem szombaton volt a szalagavatóm. Készpénzben az egész családtól 80 ezer forintot kaptam és nagymamámtól kaptam 4 darab 100 ezer forintos értékpapírt. Átlagban mindenkitõl 10 ezret kaptam és nagymamám is csak azért most adta ide mert egy éves a lekötés és így szeptemberre le fog járni, akkora amikor megyek tovább tanulni. Amúgy kaptam parfümöt is, meg fülbevalót meg ilyesmiket szóval szerintem ha akarsz ajándékot nem muszáj pénz, de osztálytársaim nem kaptak semmit. 18/L
Ezt még nem is hallottam, hogy szalagavatóra szokás ajándékozni, pénzt adni. Nekem 4 éve volt, nem kaptam sem pénzt, sem ajándékot, sem virágot, szerintem ezeket ballagásra szokás, épp elég tényleg az estélyi, meg a menyasszonyi ruha kölcsönzése a tánchoz, és a többi költség.
nemhogy szallagavatóra, de még ballagásra se szokás pénzt adni, esetleg valami apró ajándékot.
Semmit, vagyis ruhát vettünk, de pénzt csak ballagásra kaptam. Nem szokás az ajándékozás szalagavatón.
Én sem kaptam rá semmit.
21:25 Húsevõ virágot kértél?Na, jól kibabráltál magaddal, majd tömheted a drága husival!
100 000-et? Te jó isten, annyi egy havi keresetem. Nekem nagyon max. 5 e forint amit tudok adni majd a húgomnak. Ha tetszik neki tetszik, ha nem akkor nem. Aki a "kicsit" nem becsüli.... :)
Ahol akkor laktunk, mikor a szalagavatóm volt, ott nem volt szokás ajándékozni szalagavatóra. Viszont ahol az én családom él, ott mindig is szokás volt, így nem jöttek üres kézzel. Én is nagyjából 100 ezer körüli összeget kaptam pár évvel ezelõtt. A barátnõim, osztálytársaim viszont semmit. Mert itt ez a szokás. Itt csak a ballagásra adnak pénzt, vagy ékszert, vagy akármit. Szóval ez valóban országrészenként eltérõ lehet.
ballagasra kaptam egy szep nyaklancot szallagavatora uj bluzt es szoknyat halas voltam erte
Nem kaptam semmit, családban sem szokás.
Én még ballagásra is csak egy ezrest kaptam.Hoppá.
Szalagavatóra nem szokás, majd ballagásra vagy érettségi után.
majd a ballagásra, addig maradj nyugton, és ne pumpold az õsöket ilyen szöveggel, hogy de a Peti meg a Zsuzsi is 100ezret kapott... én azt kaptam, h anyám kicsengette a ruhát meg a tánctanárt. bõven boldog voltam tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Két esetben érdemes bármit adni szalagavatóra: 1, Annyira hülye a gyerek hogy valószínûleg már csak az motiválja, ha a slusszkulcshoz ballagásra a kocsit is megkapja 2, Mindenbõl szín jeles lesz a gyerek, és annyira büszke rá a család hogy nem bírja ballagásig. Minden egyéb esetben felesleges szalagavatóra ajándék szerintem (én mondjuk ballagásra sem kaptam :) )
Szalagavatóra nem szoktak adni semmit (felénk), csak a szalagavató utáni bulira egy kis pénzt :D Egyébként biztos vagyok benne, hogy a kõgazdag femilik szalagavatóra is százezrekért vesznek ajándékot, ballagásra meg kap a kölök egy kocsit vagy motort vagy mit tudom én. Anyukám nem áll úgy anyagilag, hogy ballagásra és szalagavatóra is adhatott volna valami nagyobb ajándékot, vagy pénzt.Ha tele lenne pénzzel, akkor sem kaptam volna mindkét alkalommal, mert ha így elhalmozott volna mindenféle ajándékkal vagy pénzzel, akkor nem becsülnék meg semmit.

Mennyi pénzt illik adni, ha a párom rokonságában lesz az esküvő? Kell-e egyáltalán?

A párom távol él? unokahúga megy férjhez, és vele együtt engem is meghívtak az esküv?re. Mindösszesen egyszer találkoztunk (a távolság miatt, jelenleg a párja lakhelyén él). Hosszabb ideje együtt vagyunk a barátommal, tehát nem, "épp mostani barátn?" státuszban vagyok.

Legjobb válasz: általában úgy szoktak adni, hogy 10 ezer / fõ, ez tök jó...viszont semmiképp se a menyasszonytáncnál dobd be... honnan tudják, hogy azt a pénzt TÕLED kapták? Veszel mellé egy üdvözlõlapot és abba belerakod, írsz egy idézetet és aláírod, így tudják hogy TÕLED van. ez így szép, és jó, korrekt.

általában úgy szoktak adni, hogy 10 ezer / fõ, ez tök jó...viszont semmiképp se a menyasszonytáncnál dobd be... honnan tudják, hogy azt a pénzt TÕLED kapták? Veszel mellé egy üdvözlõlapot és abba belerakod, írsz egy idézetet és aláírod, így tudják hogy TÕLED van. ez így szép, és jó, korrekt.
Annyit adsz ami megérte , hogy elmentél....
A kérdező hozzászólása: Felénk az a szokás, hogy a menyasszonytáncos pénz is meg van borítékozva. Vagy ráírod kitõl van, vagy nem, ez egyéni döntés. De nagy nyilvánosan nem számolgatjuk bele a pénzt az edénybe. Én arra gondoltam, hogy egy szép boríték, bele a pénz, esetleg mellé egy képeslap, és aláírnám. Nehéz így, hogy a párom épp nem igazán tartózkodik az országban, és nem tudunk együtt leülni megbeszélni ilyeneket. Holnap megyek a szüleihez, majd ott kiinformálom magam, mert egy hét múlva lagzi. :D
én külön adnék, a 10.000 teljesen korrekt, akár menyasszonytáncnál is, ahogy leírtad.
Én sose értettem ezt. A pároddal méssz, miért nem KÖZÖSEN adtok ajándékot. Engem ahányszor a párom esküvõre ment, a cekket vagy a szülei, vagy a párom állták, szó sem lehetett arról, hogy én álljam. Most már nagyobbak vagyunk, most "közösen" (mert minden az) fizetünk. 22-L

Mennyi pénzt illik adni?

Ha mondjuk elt?nik a kutyám akkor mennyi pénzjutalmat illik adni annak aki megtalálja és vissza is adja?

Legjobb válasz: Volt már rá példa, hogy visszavittem, egy elhagyott kutyát. Akartak adni pénzt, nem 20 ezret, kb. 200-at, de nem fogadtam el. Azóta ezen sokat agyaltam, és ma sem fogadnám el. Nem gondolom, hogy ez tisztességes lenne, ennyi.

Volt már rá példa, hogy visszavittem, egy elhagyott kutyát. Akartak adni pénzt, nem 20 ezret, kb. 200-at, de nem fogadtam el. Azóta ezen sokat agyaltam, és ma sem fogadnám el. Nem gondolom, hogy ez tisztességes lenne, ennyi.
Ez természetesen anyagi helyzettõl függ. Mi pl. most nem keresünk túl jól, ha most tûnne el a macskánk, azért 10-20 ezret mindenképpen felajánlanánk. Ha jobban élnénk, akkor 100ezret is simán adnék érte, mindegy, csak meglegyen.
Szerintem semennyit nem illik. Ha a gyerekemet veszítem el a strandon, és valaki visszatereli, akkor sem az az elsõ, hogy nyitom a pénztárcámat. De ami plakátokat látni szoktam, ott kb. 10-100 ezer közötti összegek vannak, nyilván a gazda lehetõségeitõl függõen, meg persze attól, hogy mennyit ér meg neki, hogy biztosan visszakerüljön a kutya.
Nem az érték számít hanem a gesztus, hogy adsz a megtalálónak pénzt... Persze azért ne egy húszassal szúrd ki a szemét:D
Függ attól, hogy mennyit ér a kutyád , ezt úgy értem , hogy egy szakadt , csapzott , semmire való kutyát nem hiszem , hogy bárki meg is akarna tartani.. ha csak nem kötõdik hozzá.., Viszont ha mondjuk egy inteligens, versenykre járó (pl. magyar vizslád ) van. Lehet az aki megtalálja kétszer is meggondolja , hogy visszaadja-e a gazdájának?! Kevés pénz fejében.. szóval az utóbbi helyzetben mindenképpen sok pénzt ajánlanék fel a helyedben.
undorító , ha egy ember 20 000-nél többet kér, véleményem szerint! csak nem esik nehezére ha két utcával arrébi szomszédjának megtalálja a kutyáját és visszavigye neki..már ne is haragudjatok, de ez pofátlanság lenne..
Ezért nem kérünk pénzt, ez ember- és állatbaráti tett. Aki pénzt akar érte, az hívja fel a gazdát eltorzított hangon, és követeljen váltságdíjat, mint a rossz régi filmekben - akkor legalább nem akar úgy tûnni, mintha amúgy rendes ember lenne, hanem világosan bevállalja, hogy egy pénzéhes köcsög...
Egyszer találtam egy kutyát, felhívtam a telefont a plakáton. "Extra magas pénzjutalom" állt rajta. Hát ez 150 ezret jelentett:D Szóval a pénzbõl vettem magamnak egy fajtatiszta kutyát:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!