Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt a dokinak (37 db)

Aki adott pénzt a dokinak abortusz után, az mennyit adott?

És persze mit mondott? Vagy milyen ez a helyzet? Nekem olyan fura, pedig gondoltam hogy meghálálom a kedvességét, a figyelmességét! Lelkileg támogatott és tudja hogy milyen nehéz az elhatározás , szóval hogy van ez? Akik abortuszellenesek kérem ne nyílvánítsák ki most véleményüket

Legjobb válasz: Rajtad múlik,hogy mennyit áldozol rá. Erre nincs szabály, ha meg lett volna ,,tarifája,, a dokinak, ugyis mondta volna.. Neked kell tudni hogy hogy állt a dolgokhoz stb . Persze csak ha mindenképp akarsz neki adni. Ha nem akarsz, ne adj.

Köszönöm a 0 pontot, de a missed ab tejesen más mint egy abortusz ilyen esetben!
Hát nekem nem jutna eszembe ilyenkor pénz adni.
Nekem is missed ab mûtétem volt (elhalt a terhességem 10 hetesen, pedig nagyon vártuk õt), mi 6000Ftot tettünk a borítékba, de nem fogadta el!!!Bár ez más szituáció, csak a mûtét ugyan az :(
Rajtad múlik, hogy mennyit áldozol rá. Erre nincs szabály, ha meg lett volna , , tarifája, , a dokinak, ugyis mondta volna.. Neked kell tudni hogy hogy állt a dolgokhoz stb . Persze csak ha mindenképp akarsz neki adni. Ha nem akarsz, ne adj.
De mit hálálsz meg ebben? Én nagyon furán néznék az orvos helyében.
Nem vagyok alapvetõen abortuszellenes, de az elgondolkodtató, ha egy orvos magzatgyilkosságért vagy "szövet eltávolítás", "beavatkozás", "mûtét" pénzt fogad el külön. Szerintem ebben az esetben sértõ a nõgyógyászra nézve is a hálapénz.
Nekem ugyan missed volr, de 20 000Ft-ot adtam... Rettegek, írtózok a kórháztól, mindent megtett, hogy a lehetõ legkíméletesebb legyen, s kitûnõ munkát végzett, semmi gondom, problémám nem volt utána. Nem lyukasztotta ki a méhem, rendben jöttem hamar. A 6 hetes kontrolon adtam oda, de azt a hálát összegszerûsíteni nem is lehet amit érzek. Én ha tehettem volna , még többet is adok.
Ne adj neki! Miért a temetkezési vállalkozónak adsz borcsit? vagy mi? Vagy a patológusnak? Hát elég morbid lenne ha megköszönnéd, hogy megölték a gyereket! Hidd el nem vagyok abortusz ellenes, de hálapénz ellenes nagyon! Még a szülésért se fogok pénzt adni, nem hogy ezért! Nem bántani akarlak, csak mondom, hogy az ilyen kedves, jószívû betegek miatt tartják a markukat ma az orvosok!
Ennyire hálás vagy?
A kérdező hozzászólása: A figyelmességét és kedvességét! Ja nem írtam hogy személyesen kértem meg hogy õ végezze a mûtétet! Ezért jön be!
mivel ez is egy beavatkozás, adnék anyagi helyzettõl függõen 10ezret mondjuk. Nekem pl. spirálom van, ha beleáll a babába, abortusz lesz. Van, amikor nincs más mód, súlyosan beteg babánál, elhalt babánál.
Már elõre tudom, hogy le fogtok pontozni, de ha megkérsz külön valakit és õ csak miattad mászik be, akkor igenis illik vmennyi pénzt adni. A másik verzió, hogy az osztályos orvos csinálja a kismûtétet, tehát, aki eleve soros lenne, nos neki nem kell adj és hozzá sem kell szólnod a mûtét után. Én mellékesen mindig adok, lehet, hogy túl rendes vagyok, de ehhez szoktam. Kedves válaszoló, akinek sajnos missed AB-je volt, én zöld kezet nyomtam és nem fogom azt mondani, hogy gáz vagy! Lehet én ennyit nem adtam volna, de ki tudja, abban a lelkiállapotban minden pénzt megért, hogy mielõbb szabadulj.
Ja igen és még annyi, hogy kb. 10E-t adnék én is sztem. 12-es voltam.
én nem pontozlak le , kedves elõzõ veled értek egyet.
10 000 Ft-ot adtam, ugyanezen okból, a figyelmesség miatt és amiatt, hogy elviselhetõbbé tette az amúgy elviselhetetlent... Az ilyen soha nem jó, de szerintem is illik.

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

Akik voltak kuki műtéten, adtatok pénzt a dokinak? Ha igen mennyit?

Legjobb válasz: Egyik fiamnak se volt,ám én a "másik" oldalon állok(a férjemmel együtt):mi mindig mindenért adunk.Persze nem irreális összegeket,de mégis adunk.Ennek több oka van:az egyik,hogy az orvosok fizetése elég alacsony,a másik,hogy "kedvesebben,lelkiismeretesebben"állnak hozzánk,illetve a gyerekekhez,a harmadik,hogy szerencsére ez nem okoz gondot.Különben én ezért a beavatkozásért 5000 ft-ot adtam volna a dokinak...

Egyik fiamnak se volt, ám én a "másik" oldalon állok(a férjemmel együtt):mi mindig mindenért adunk.Persze nem irreális összegeket, de mégis adunk.Ennek több oka van:az egyik, hogy az orvosok fizetése elég alacsony, a másik, hogy "kedvesebben, lelkiismeretesebben"állnak hozzánk, illetve a gyerekekhez, a harmadik, hogy szerencsére ez nem okoz gondot.Különben én ezért a beavatkozásért 5000 ft-ot adtam volna a dokinak...
Nem adtunk.
Szerintem ilyenkor nem kell adni.
Mért kéne a dokinak adni?azért ment orvosnak hogy gyógyítson nem a hálapénzért!!Az átlag embereknek még kevesebb a fizetésük.Ennyi erõvel adhatnánk a tanároknak az óvónéninek meg a dadus néniknek is.nem?????
Azért adjunk, mert az orvosoknak kevés a fizetésük??? Hát a sebészünknek tuti több a havi fizetése, mint a mi kettõnké együtt. Nekem kevés a fizetésem, de ezért senkitõl nem kapok hálapénzt. Csak a fõnökömtõl, de azt már fizetésnek hívják.

Anyukák ti adnátok pénzt a dokinak és ha igen akkor mennyit? (többi lent)

A kisfiam úgy született, hogy a fülén van egy hegyes porc kinövés és le akarjuk szedetni hogy az oviba ne csúfolják majd koboldnak.Nem tudom hogy ilyenkor vár e el az orvos hála pénzt és ha igen akkor mennyit adjak amivel megelégszik.

Legjobb válasz: Én tb-s úton is adnék. kb 5, max 10 ezret.

Én tb-s úton is adnék. kb 5, max 10 ezret.
nem adnék neki én még a szülésekért sem "fizettem" egy kanyit sem pedig 2 császár volt ! munkaidõben volt mindegyik szal nem járt !
Én a szülés elõtt adtam neki hála pénzt . Hogy minden rendbe menjen szerintem ez tök normális . Nekem most volt a lányomnak ilyenmûtétje mi 20 ezret adtunk neki.
Sztk-s úton semmit. Magán úton nem is kérdés, meg vannak a tarifák. Mielõtt megcsináltatod kérdezz rá, de mondani szokták maguktól is, hogy ez mennyi lesz.
SZTK-s úton én se adnék. Nem szerencsés elkapatni õket. Magánúton meg úgyis ki van írva a tarifa, de akkor nem adsz a dokinak, hanem fizetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.SZTK-s úton csinálják a sebészeten.

Hogy működik ez? A doki megmondja mennyit kér szülésnél pénzt vagy nekünk kell saccolni, hogy mennyit adjuk? Ti hogy csináljátok, mennyit fizettek a havi magán vizsgálatért és aztán szülésért?

Legjobb válasz: neharagudjatok de én nem fizetek ez olyan mintha azért fizetnék hogy gyerekem legyen kapnak ök elég szép kis össszeget!!elsö két rendelésnél adtam pénzt a gyerekre kell költenem nem a dokira!!

neharagudjatok de én nem fizetek ez olyan mintha azért fizetnék hogy gyerekem legyen kapnak ök elég szép kis össszeget!!elsö két rendelésnél adtam pénzt a gyerekre kell költenem nem a dokira!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is magánhoz járok, nyilván akkor megkérdezem az a tuti.Nem merek csak ugy menni orvoshoz, hogy mindig más nézzen meg, mert egyik ezt mondaná másik azt, így is vannak kissebb gondjaim a terhességgel.Mégegyszer köszi.
Jah meg 100 esetbõl 80-nál valamilyen kifogás miatt nincs ott az orvos!Akinek ezért jár vagy járna a pénz!De ez már más kérdés!
Szerintem ne keverjük össze, hogy valakinek magándokija van, vagy nem. Amennyibe nem, akkor ne fizet. De a magánorvost én azért fizetem, hogy éjjel-nappal a rendelkezésemre álljon, válaszoljon a telefonjaimra, ha felhívom, mert valamit nem tudok és fizetem azért, hogy az ünnepi vacsorát is otthagyja és akórházba jöjjön, ha én szülök. Ezért pénz jár.
Igaz!Én sem fogok fizetni egy kanyit sem!Kb. 10x többet keres mint én és még én tartsam el a fizetésembõl csak azért, hogy megvágja a gátam és összevarrja seggem...már bocsánat!Ez a dolog még azért mûködik , mert még mindig van aki hisz benne és így pénzeli a dokikat!Ezért mindenkitõl elvárják, hogy perkáljanak...és ezért én haragszom!
A magánvizsgálaton a doki tarifáját fizeted.Egyik ismerõsöm most szült és mondta, hogy a császárosok 50.000-et adtak, a simán szülõk 40.000-et.
Sok errõl szóló kérdés volt már rengeteg válasszal, ezekbõl kiderül, hogy van olyan orvos, aki kerek-perec megmondja, hogy mennyit akar kapni, mástól meg kell kérdezni, és vagy válaszol egy összeget, vagy rátok bízza. Egy olyat is olvastam, hogy a doki nem fogadott el pénzt!!! Állítólag általában a magán vizsgálati díj tízszerese a szülés :P Én nem fizetek, csak azt írom, amit olvastam :)
én megkérdeztem a védõnõmet anno, és ezzel egyeztettem a saját gondolatomat. a vizsgálatokért 7000et fizettem, ezt természetesen megkérdeztem, de ki is volt írva. a szülés után 40ezret adtam. de ez várostól, orvostól függ.
Én megkérdeztem mennyit kér. Úgy szokott lenni, hogy egy magánrendelési alkalom díja megszorozva 10-zel. Nála is így volt, egy alkalom nála 6e volt, a szülés 60e.
Én minden orvosnál meg szoktam kérdezni. A vizsgálatoknál is és a beavatkozásoknál is, tehát megkérdeztem, hogy a szülést mennyiért vállalja el. A vizsgálatokért 5000 Ft-ot kért, a szülésért 25 ezret. Akik nem kérdezték meg jóval többet fizettek ennél. Igy viszont szerintem tisztázva van a dolog, senki nem érzi úgy, hogy valami nem stimmel.
nekem megmondta, h 70ezer ft. következõ alkalomra gondoljam át, h mit akarok. akkor 13 hetes voltam. barátnõmnek 2 hetente kellett mennie a magánrendelõbe, plusz a szülés, a magánrendelés árának 10*ese. Én most konzltálok majd egy másik orvossal akit ajánlottak, nála úgy van, h annyit adsz amennyit gondolsz.

Mennyi pénzt szokás adni manapság a dokinak szülés után?

Legjobb válasz: én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.

én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.
amennyit a postásnak hogy elhozta a csomagot
pont tegnap votam egy anyukánál babaruha nézõben, annál a dokinál szült, ahol én fogok (Miskolc). kérdeztem emmnynit adott (egyébként jól élnek, nem szegények, apu külföldön dolgozik). beharangozta a mondókája ellején, hogy húúúh, nagyon sokat, nagyon sokat, azért, mert megkérdezte a dokitól, hogy mennyi lesz, õ meg megmondta és húúúh milyen sok. nah mondom magamban biztos adott vagy 150-et. és nem. 50E-et kért a doki. szerintem ez normál árnak számít. igaz a mi pénztárcánkhoz egy kicsit magam. szerintem 30-at tudunk majd adni neki, így meg sem kérdezzük mennyi lesz :)
Attól függ. Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor nem vagy köteles pénzta adni ha meg akarsz akkor annyit amennyit tudtok és gondolsz, hogy megérdemel. Ha fogadott orvosod lesz ott más a helyzet ott viszont rákérdezhetsz mennyiért válla el. Ott ha mond egy összeget akkor adott. Ha nem akkor megint annyit adsz neki amennyit gondolsz, Én két évvel ezelõtt 40 ezer forintot adtam neki.
1 kislányom ( 6éves) : 50 ezer ! DE úgy látta, a doki arcán h keveselte ! 2. lányom (3éves ) : 70 ezer ! Viszont õ nála komplikációs szülés volt ! 3 baba : még nem tudom
kb.százezret. Mindig megdöbbenek azon akik nem adnak, vagy csak minimálisat.Akkor már mindegy lenne ha nem adna semmit. De sokaknak nem ér ennyit a feleségük vagy a saját biztonságuk.
Ebben Pest és vidék között nagyon nagy különbség van! Pesten élõ rokonok barátoktól tudom, hogy ott 100 ezer körül van a "tarifa". Vidéken, legalábbis ahol mi élünk, 20-40 ezer között van, és itt nem igazán szokás az orvosoknak elõre benyõgni, hogy mennyit kérnek. Ami szerintem felháborító is, ha ilyet tesz egy orvos, és ezt már a törvény is bünteti. A hálapénz azért hálapénz, hogy ha hálásak akarunk lenni, akkor adunk, annyit amennyit tudunk, és gondolunk. A legtöbb szülésnél egyébként orvos nélkül is minden rendben menne, és a jó orvos meg pénz nélkül is ellátja a szülõ nõt. Ezt csak azért tettem hozzá, mert az utolsó azt írta, hogy nem érti, hogy valaki miért nem ad... Én az elsõnél, 40 ezret adtam, a másodiknál pedig 20 ezret, és egy üveg italt. Mindkettõ doki választott orvos volt, egyik sem mondott tarifát elõre, és nem nézte meg a jelenlétemben, mennyi van a borítékban.
Ja, és nem azért mert nem fontos a biztonságom, vagy mert a férjemnek nem érünk többet, hanem azért, mert ennyire futotta, és mert a többi pénzt, inkább a gyerekre költöttük.
nálunk megmondta a doki h 40 ezerért vállalja a szülést

Inszeminácio, hogy történik és pénzbe kerül? Utána mennyi esély van a babára? Nemrég volt átjárhatosági vizsgálatom, nem biztos hogy ebben a hónapban összejött a baba. A dokim szerint ez lesz a következő beavatkozás. Régóta várunk a picire.

Legjobb válasz: Igen pénzbe kerül,azt nem tudom mennyibe mert nekem lombikom volt.Az inszem úgy történik hogy ha átjárható a petevezetéked és van peteérésed is akkor a hímivarsejteket fecskendezik fel a méhbe.Nekem a doki 14-15 %-ot mondott a babára és õk sem tudják mért ilyen kevés % -ban eredményes.

Igen pénzbe kerül, azt nem tudom mennyibe mert nekem lombikom volt.Az inszem úgy történik hogy ha átjárható a petevezetéked és van peteérésed is akkor a hímivarsejteket fecskendezik fel a méhbe.Nekem a doki 14-15 %-ot mondott a babára és õk sem tudják mért ilyen kevés % -ban eredményes.
Maga az eljárás nem kerül pénzbe, persze ez az állami intézményekre vonatkozik. Viszont a stimulációhoz szükséges gyógyszereket meg kell venni, ezek pedig támogatással is igen húzósak.
3. válaszoló vagyok. Még annyit, hogy az eljárás elõttem leírták, a spermákat a feljuttatás elõtt általában elõkészítik, azaz válogatják, aztán juttatják be egy katéter segítségével, aztán még fél-egy órát úgy kell feküdni.
Nekünk a II. sz. klinikán csinálták az inszemet. Semmi költsége nem volt, csak a Clostilbegytet meg a Choragont kellett megvenni (a Choragon drága, 10ezer a 3 ampulla) Nem a saját dokim csinálta, mert pont nem ért rá aznap, hanem egy másik az ambulancián, ezért nem is adtam pénzt. A spermát vittük, bár nem nagyon örültek neki. 20 percig centrifugálták õket, aztán tápoldatba téve fecskendezték fel. Csak 5 percet kellett nyugton maradnom. Persze rögtön hazajöttünk, és felpolcoltam fenekem. Elsõre sikerült :)
miota vártok rá?és fájt a z átjárhatosági?

Nemrég olvastam hogy a dokinak mennyi pénzt kell adni. Ha nincs fogadott orvos?

Ha magánrendelésre járok autómatikusan a n?gyógyászom lesz a fogadott dokim vay hogy van ez? Mert hozzá járok vizsgálatra de em nála szülök olyan is van? DE akkor hogy menjek máskor hozzá? ezeket nem értem segítsetek! Köszi

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.

Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.
Oda jársz dokihoz, ahova akarsz, és annál szülsz, akinél akarsz. Attól , hogy oda jársz vizsgálatra, még nem lesz az orvosod, ahhoz fel kell kérnded, hogy nála szülhess. És ha nem nála szülsz, akkor is nyugdotan visszamehetsz hozzá utána , nem jelent semmit... De akkor miért nem szülsz nála, ha már pénzeled 8 hónapig?(csak érdekelne...)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak. Azért nem szülök nála mert a városunkb megszûnt a szülészet és másik közeli városba kell menni és én ide járok nõgyógyászatra. Különben meg vagyok eddig elégedve a dokival. Köszönöm a válaszokat.

Akinek fogadott dokija van, az mennyit szokott a kórházban várni az orvosára? És adtok neki pénzt a kórházban?

Ugye ha magán rendelésre mentek, akkor muszály odaadni azt az x összeget.

Legjobb válasz: Szia! Én soha nem adtam a dokimnak pénzt ha a kórházba kellett mennem hozzá. A magán az más tészta, ott annyi, amennyi, de a kórházban eszembe se jutott adni (természetesen a szülést leszámítva) és nem is éreztem rajta egyszer sem, hogy elvárná. Az,hogy ennyit kell rá várni tényleg gáz egy kicsit, de hát ha belegondolsz, hogy lehet,hogy éppen a mûtõben, vagy a szülõszobán van... Az, hogy 4 hetente jársz, teljesen normális, szerintem a legtöbb doki így csinálja.

Szia! Én soha nem adtam a dokimnak pénzt ha a kórházba kellett mennem hozzá. A magán az más tészta, ott annyi, amennyi, de a kórházban eszembe se jutott adni (természetesen a szülést leszámítva) és nem is éreztem rajta egyszer sem, hogy elvárná. Az, hogy ennyit kell rá várni tényleg gáz egy kicsit, de hát ha belegondolsz, hogy lehet, hogy éppen a mûtõben, vagy a szülõszobán van... Az, hogy 4 hetente jársz, teljesen normális, szerintem a legtöbb doki így csinálja.
Amikor a magánrendelõjébe megyek, fizetek neki, amikor a kórházba, akkor nem. Hiszen az valóban az õ munkahelye, ahonnan fizetést kap. Az, hogy ennyire megvárakoztat, véletlennek köszönhetõ (pl akkor van szülése) vagy figyelmetlenség a részérõl? Nem szólt, hogy várni kell rá? MErt ez esetben én, akármennyire is "késõ", seperc alatt leváltanám. Ha fizetsz neki extra szolgáltatásokért, akkor az a minimum, hogy nem várat meg, ha pedig tudja, hogy várnod kell, szól, másik idõpontot ad, javasol egy kollégát, aki ellát helyette, ha sürgõs. Az enyém, amikor szabadságra megy vagy beteg, mindig ír legalább egy emailt, hogy x idõpontban kit keressek helyette, akiben õ is megbízik.
A kórházban sosem adtam pénzt a dokimnak, csak a magánrendelõjében. Ennyi várakozásért egy fillért sem adnék neki a helyedben. Mi ha a kórházban találkozunk a dokival, akkor is idõpontra megyek, elõre megmondja mindig, és ha megérkezek, rá kell csörögnöm a mobiljára, max 5 percen belül már ott is van. Az, hogy 4 hetente jársz, normális, általában így szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon alapos, rendes és jó szakember az orvosom, egyáltalán nem sajnálom odaadni neki a pénzt, mert jó kezekben vagyok nála. Csak a várakozás akaszt ki, meg egy kicsit az, h. míg más 6 hetente megy dokihoz, addig én 4 hetente. És semmi panaszom nem volt eddig a terhességgel, jól érzem magam, csak sûrûnek érzem a 4 heti járkálást. Mellette védõnõhöz is járok, meg ide oda vizsgálatokra, meg ellenanyag szûrésre, vérvételekre, mellette suliba járok, és egy egy ilyen vizsgálat után el megy az egész napom, fõleg, h. vidékrõl kell bejárnom. és már egy kicsit sok.
utolsó vagyok, most jutott eszembe, egyszer vártam rá a magánrendelõben 30 percet, mert szülése volt éppen, de akkor értesítettek engem a mobilomon, hogy ne siessek, mert szül a doki
A kérdező hozzászólása: Hát nálunka akik a papírokat intézik a terhesambulancián, azok csipognak rá, és jön amikor tud. Gondolom midig kifogom mikor mût, vagy szül, mert mikor nehezen megérkezik, mûtõs ruhába van, még a szájmaszk is a nyakába csünk. Nappal, mindig ki van kapcsolva a mobilja. Õ nem keres betegeket, van egy másik száma is, de azt az utolsó hónapban járó kismamák kapják csak meg, olyan sürgõsségi szám. Az mindig be van kapcsolva. MEg õ nem idõpontot ad, hanem ráírja az elõzõ leletemre, h. pl. a betöltött 28. héten kontroll. És én megyek a betöltött 28. hét v.melyik napján. Eddig egyszer volt szerencsém, 24 hetesen, mikor 5 percet kellett rá várnom. Hát lehet, h. úgy lesz, h. nem adok neki több pénzt a kórházba, csak furául, meg kellemetlenül érzem olyankor magam, h. miattam fárad le egy emeletet, és utána megy vissza dolgozni, meg mûteni, meg megy a dolgára.

Missed ab. műtét után mennyi pénzt kellett volna adjak a dokinak?

Ma egy hete m?tött,adtunk neki 10.000-ft-ot. Most két napja er?sebben vérzek (pedig már szinte egyáltalán nem volt vérzésem)felhívtam hogy ez természetes e,és annyit válaszolt szerinte lehetséges. Semmi többet,se jót se rosszat,hogy ez meddig tarthat,meddig mondható normálisnak. Nagyon szeretnék még gyereket szülni,gondolom természetes hogy aggódom az egészségemért. Egy kicsit többet vártam volna t?le. Vagy én vagyok túl nagyigény?? Más hogy van ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem alapjáraton szomorú az orvosokra nézve, hogyha nem kapnak pénzt vagy akkora összeget, amennyit õk gondolnak, akkor letojják az embert. Fizetsz TB-t, nem lett volna kötelességed 1 FT-ot sem adni neki. Szerintem ez a 10 E Ft egyáltalán nem kevés, más 2 napi kemény munkával keres ennyit, nem pedig egy 20 perces mûtéttel. De az is lehet, hogy csak rossz paszban volt. Menj el hozzá, személyesen jobban fogod látni, hogy problémája van-e. És ha úgy érzed igen, én keresnék másik dokit.

Szerintem alapjáraton szomorú az orvosokra nézve, hogyha nem kapnak pénzt vagy akkora összeget, amennyit õk gondolnak, akkor letojják az embert. Fizetsz TB-t, nem lett volna kötelességed 1 FT-ot sem adni neki. Szerintem ez a 10 E Ft egyáltalán nem kevés, más 2 napi kemény munkával keres ennyit, nem pedig egy 20 perces mûtéttel. De az is lehet, hogy csak rossz paszban volt. Menj el hozzá, személyesen jobban fogod látni, hogy problémája van-e. És ha úgy érzed igen, én keresnék másik dokit.
Nem hiszem, hogy ez attól függne, hogy mennyi pénzt adtál neki!Ha olyan orvos mûtött, aki nem ismer, akkor lehet, hogy nem is emlékszik rád, arra meg fõleg nem , hogy mennyi pénzt adtál neki.Mindenesetre nem vall túl nagy lelkiismeretességre, hogy ezzel a válasszal lezárta a témát!Ha nagyon erõsen vérzel, esetleg darabos a vérzésed, vagy hõemelkedésed van, feltétlenül keress fel egy orvost!
SZia! Ne aggódj a pénz miatt, nem adtál keveset! Viszont a vérzés miatt, ha fokozódik, vagy darabos, mindenképp menj vissza!!! Nálam mûtét után 2-3 nspig egyre kevesebb volt, majd 2 napig semmi, majd újra erõs, és ez így ment 3 hétig, és a végén kiderült, hogy meg kell ismételni a mûtétet. Akkor nagyon aggódtam, és idegesített, hogy ismételni kellett, de ma már nem bánom, mert az ismétlés után 2, 5 hónapra (az elsõ védekezés nélküli alkalommal) megfogant a kisbabánk, és most a 32. hétben járunk. Lehet, ha nincs "repeta", nem sikerül ilyen gyorsan! A 2. mûtét után 4 napig véreztem, és aztán semmi!!! Mindenképp kérj UH-vizsgálatot, és ne szomorkodj! Ha gondolod, írj privit! Üdv.M.
Az utolsó válaszoló vagyok. Ne add fel, és ne izgulj, Neked is sikerülni fog!!!Te is leszel még nagyon boldog kismama és anyuka!!! Kitartást! Tudom, hogy milyen nehéz, de próbálj optimistán állni a dolgokhoz, és ne görcsölj! Minden rendben lesz! Sok erõt és kitartást kívánok Neked!!! Üdv.: Móni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Többet segített mint a dokié:-) Utolsó válaszolónak üzenem hogy köszönöm a biztatást, nagyon szeretnék babát és annyira várom hogy leteljen a várakozási idõ. Gratulálok neked és boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyos vagy! Van már egy 5 éves kislányom és mikor õt vártam a világ legboldogabb kismamája voltam...és szeretnék mégegyszer az lenni, ugyhogy bármilyen nehéz is néha, próbálok pozítív lenni:-)Csak lennék már túl ezen a 3 hónapon:-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!