Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzt a (1327 db)

Deédi :)
engem is zavar h. pl bárhová elmegyünk mindent õ vesz és nem akarja, hogy fizessek, úgy szoktam viszonozni, hogy ha jön hozzám/megyek hozzá veszek neki mindenféle kedvenc sörét/kajáját és a szülinap/névnapokon meg néha csak úgy veszek ezt azt.... mondjuk így sem vagyunk egálban...
ha õ ajándékot szeretne venni akkor mond meg hogy mit szeretnél kapni! tudjon neked venni valamit mert ez neki is jó, így mutatja ki hogy szeret!
Utolso :DDDDDD
Tisztára, mint a barátnõm. Neki is az agyára megy, hogy mindig mindent én veszek a mozijegytõl egy tábla csokiig, én viszem el kocsival, habár jóval tehetõsebb nálam. Pedig én csak azért teszem, mert szeretem. Sose hagytam neki, hogy valamit is kifizessen, kivéve a múltkor a mekiben, de akkor is azért, mert ezzel nyaggatott. Jó mondjuk ha meglátogat mindig hoz nekem valami csokit vagy valami snack-et és nem egyszer készített már nekem ebédet vagy vacsorát, ha náluk voltam. Szerintem egyszerûen ne foglalkozz vele, csupán szeret ennyi az egész.
Én is így vagyok vele:/ az is sokott zavarni hogy ha elmegyünk valahova mindig õ fizet
Ilyen barátnõ kellene nekem is, csak nagyon ritka... :)
6# Nincs igazad. Engem is feszélyeznek az ilyen szituációk, rossz érzés nagyon, fõleg ha nem tudja az ember ugyanolyan mértékben viszonozni. Én kikötöttem az elején, hogy no ajándék max 10 000ig, mert annyit én is tudok viszonozni-kari, szülinap, névnap-alkalmakból. Ennyi
Ilyen barátnõ kéne nekem:)
Ha nem érdekel a pénze, akkor miért foglalkozol azzal, hogy meg akar venni Neked egy ékszert? Engedd meg Neki, hiszen a párod, lehet, hogy csak kedveskedni akar Neked, mert látta, hogy szeretnéd és csak örömet akar szerezni Neked? Ezzel még nem fog "megvásárolni" Téged. Tisztázd le Vele és, ha ezek után is vásárolni akar Neked, hát élvezd és köszönd meg :) Az én párom is ilyen volt, most is ilyen, csak már együtt élünk közös kasszán :)
A kérdező hozzászólása: Csak nem akarom hogy azt gondolja hogy engem õ a pénze miatt érdekel.
Édes vagy és nagyon szép a felfogásod. :)
Semmit se csinálj. Elutasítottad, kicsit zavarban voltál.. és kb ennyi. :D
A kérdező hozzászólása: Egy drága karkötõt akart nekem venni de visszautasítottam. Mondtam hogy engem nem a pénzzel kell elcsábítania.
Gyerekek, egy kapcsolat valóban arról szól, hogy "egálban" legyetek? Nyilván a férfi tudja, hogy mit engedhet meg magának, és Te mit engedhetsz meg magadnak, és, ha Õ úgy gondolja, hogy megengedhet drágább ajándékot, amivel örömet tud okozni Neked, akkor az miért baj? Miért érzitek ettõl rosszul magatokat? Nem értem. Nem pénzben mérik a kapcsolatot.

Mennyi pénzzel a zsebetekben, indultatok el külföldre a pároddal?

Legjobb válasz: Legalább 1500 euró vagy font. Ennél kevesebbõl semmiképpen sem.

Legalább 1500 euró vagy font. Ennél kevesebbõl semmiképpen sem.
2, 5 millió vagyonnal mentem ki a diploma után. 5 év egyetem alatt takarítottam meg fõleg diákmunkával.
A kérdező hozzászólása: 2, 5 millió nem sok egy kicsit?
én úgy voltam, hogy találtam munkát innen, a fõnökkel egyeztettem, fel is vett, kimentem külföldre és egy hónapig hotelban laktam, az elsõ fizetésig, utána lakást kerestem.
De sok. Csak mondom, hogy én annyit gyûjtöttem össze rá. Amit elköltöttem belõle 3 hónap alatt, amíg munkát találtam, lakhatásra, megélhetésre, olyan 700 ezer volt. De én egyedül voltam. Két emberre pár százezerrel több. Meg nem mindegy, hogy Angliába vagy mondjuk Bulgáriába mentek ki.
Nyugatra mindenképp 2 havi lakbér+kaució+1 havi költõpénz (étel, utazás, stb) ez kb. 800 ezer ft minimum.

A Kapos Volánnál, mennyi pénz a kutya utaztatása?

Mert nem tudtam kivenni a szövegb?l.hogy mennyit kell érte 20 km-es távra fizetni.

Legjobb válasz: buszról van szó

A kérdező hozzászólása: buszról van szó
Kutya utaztatása buszon a poggyászszállítás díjával azonos (minden Volánnál): 50 km-ig: 155 Ft, 50, 1 - 100 km között: 200 Ft, 100, 1 km fölött: 275 Ft. "3. Élõ állatok szállítása A kutya szállításáért az útipoggyász fuvarozására megállapított díjtételeket kell alkalmazni, kivéve a vakvezetõ, a mozgáskorlátozottakat segítõ és rendõrségi kutyát, amelynek szállítása díjtalan. Egyéb élõ állat szállítása díjtalan." - http://www.volan.hu/dijszab2.html#dsz4 Ez érdekes szabály, ezek szerint akármilyen kisméretû kutya után fizetni kell, miközben pl. egy akár egy csimpánzt is felvihetek ingyen.
A kérdező hozzászólása: Kösözönöm szépen, nekem ez magas volt, hogy úgy fogalmazzak. :) Akkor még egyet kérdezek.Szájkosár vagy más valami kell neki?
Akkor egyszerûbben, 20 km-re 155 Ft-ot fogsz fizetni. Szájkosár és póráz kötelezõ a kutyának, bár kisebb kutyáknál ezt nem szokták megkövetelni, de jobb ha van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Szoktatok adni penzt a koldusnak, ha igen, mennyit?

Szamit-e, hogy közeledik karacsony, szamit-e a koldus kinezete, vagy pl. hogy feher ember-e. Ha elküldöd, azt hogyan teszed meg. Minden ezzel kapcsolatos sztori is erdekel.

Legjobb válasz:
A karácsonyt nem szoktam nézni, csak az idõjárást...Bár az sem nagyon befolyásol... Természetesen én is teszek különbséget ember és ember között, de olyankor nem nagyon mérlegelek, amikor kérnek. Nem gyûlölök ismeretlen és ártatlan embereket, mert intelligens vagyok. Hangulattól függ, hogy mennyi pénzt adok és attól, hogy mennyi van nálam. Általában sokat rágódom rajta, hogy megérte-e adni, jó helyre került-e, nem árt-e többet, mint ammenyit használ stb...Szerintem a továbbiakban nem is fogok pénzzel segíteni, hanem valami mással és kicsit jobban szét fogok nézni. Általában 100-500 Ft között adok, mikor mennyi van nálam. Templom után kevesebbett, mert nem szeretem ha kihasználnak (bár bizalomként is fel lehetne fogni). De volt már párszor, hogy néhány embernek adtam 1-2 ezer forintot. És olyan is, hogy virágot vettem csak hogy ne érezze koldusnak magát az eladó. Eddig a legnagyobb, amit adtam kb 50 euro. Ha majd több pénzem lesz, akkor az árva gyerekekre fogok szentelni idõt. Természetesen nem érdekel semmilyen szervezet, mert nem bízok bennük. Ha valakit elküldök, annak megmondom, hogy sajnos nincs pénzem. Nem szoktam szemétkedni és beletaposni a másikba. (ok nélkül).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A karácsonyt nem szoktam nézni, csak az idõjárást...Bár az sem nagyon befolyásol... Természetesen én is teszek különbséget ember és ember között, de olyankor nem nagyon mérlegelek, amikor kérnek. Nem gyûlölök ismeretlen és ártatlan embereket, mert intelligens vagyok. Hangulattól függ, hogy mennyi pénzt adok és attól, hogy mennyi van nálam. Általában sokat rágódom rajta, hogy megérte-e adni, jó helyre került-e, nem árt-e többet, mint ammenyit használ stb...Szerintem a továbbiakban nem is fogok pénzzel segíteni, hanem valami mással és kicsit jobban szét fogok nézni. Általában 100-500 Ft között adok, mikor mennyi van nálam. Templom után kevesebbett, mert nem szeretem ha kihasználnak (bár bizalomként is fel lehetne fogni). De volt már párszor, hogy néhány embernek adtam 1-2 ezer forintot. És olyan is, hogy virágot vettem csak hogy ne érezze koldusnak magát az eladó. Eddig a legnagyobb, amit adtam kb 50 euro. Ha majd több pénzem lesz, akkor az árva gyerekekre fogok szentelni idõt. Természetesen nem érdekel semmilyen szervezet, mert nem bízok bennük. Ha valakit elküldök, annak megmondom, hogy sajnos nincs pénzem. Nem szoktam szemétkedni és beletaposni a másikba. (ok nélkül).
A pizzafutár és a zenész jobban megérdemli. Meg azok akiknek nincs lehetõségük dolgozni. Nem én fogom eltartani a bûnözõket.
Nagyon ritkán találkozok koldusokkal, kb 2-3 havonta, akkor adni szoktam. Az ünnepek nem befolyásolnak, egyedül maga a koldus. Ha valakibõl ömlene az alkohol, vagy cigiszag, vagy esetleg bunkó lenne, akkor nem adnék neki egy forintot se. Ilyenkor egyszerûen levegõnek nézem és kikerülöm. De ha az állapotához képest értelmesen néz ki, vagy éppen, hogy szellemi fogyatékos, akkor már könnyebben adok. A pénz nagysága pedig attól függ, hogy éppen mennyi van nálam. Általában odaadom az összes 100 Ft alatti aprót ami nálam van, ez általában 100-300 Ft közötti összeg. 17/F
Soha nem szoktam adni, mert több rossz tapasztalatom volt. Ismerõs családot segítek nagyon sok gyerekruhával, õk tényleg rászorulók és értékelik is.
Azért a koldusok(csõlakók) sem minden esetben "bûnözõk", lelkinyomorékok....
Tobbszor is lattam/hallottam, hogy a koldusokat "strick" futattjak. Hozzak oket a nagy BMW-vel reggel, este meg szedik ossze oket, es gyujtik be a penzt. En ebbol az okbol kifolyolag penzt nem adok nekik. Inkabb veszek egy szendvicset, vagy peksutit, mert azt legalabb tudom, hogy o eszi meg.
Utcazenészeknek szoktam, már ha nem azt csinálják, hogy bekapcsolják az automata szintit és tettetik a játékot. Én a fõvárosban élek, gyakran megfordulok közlekedési comópontokon, és úgy látszik, annyi koldussal, csövessel, kéregetõvel találkozom, hogy már nem tudnak megdöbbenteni. És a többség sajnos ráadásul még bunkó is, és neki áll feljebb, ha az átlagember nem tud adni... ezért ima koldusnak ritkán adok... akkor, ha szimpatikus, udvarias, tényleg rossz helyzetben van (rendre szólítanak le részeg punkok meg olyan rászorulók... hahaha.... akinek jobb a telefonjuk, mint az enyém stb.) és nem bûzlik a piától meg a cigitõl, olyan 100-200 Ft-ot. Többet nem tudok én sem, attól, hogy van fedél a fejem fölött, nem vagyok milliomos.
Szoktam adni néha, de mindenkinek nem tudok odacsúsztatni egy húszast, mert még én maradok éhen.

12-17 éves lányok! Mennyi pénzt költötök ruhára egy hónapban? Hol vásároltok leginkább? Mennyi a zsebpénzetek?

Aggódom,hogy már-már mániákus lettem.Múlt hónapban,3 pólót,2 nadrágot,és egy miniruhát vettem.Ebben a hónapban(mivel készülök az ?szre) vettem 3 farmert,6 pólót,4 trikót,és 2 melltartót.Ezeknek a felét kb. anyával vettük,a másik felét innen-onnan,amikor a barátn?mmel elmentünk vásárolgatni.

Legjobb válasz: ehhez kell egy barátnõ, aki azt mondja, hogy ne vedd meg. vagy ha elmész valakivel, add oda neki a pénzed és miután ha mennél visszaadja. de ezt se lehet örökké csinálni, meg kellene inkább tanulnod a pénzzel bánni. én nem kapok zsebpénz, általában gyûjtögetek a kajapénzbõl, vagy ha el akarok menni valahova akkor arra ad anya pénzt. ruhákra fogalmam sincs, hogy mennyit költök, mert van, hogy kapunk egy csomót(most is hazahoztam ismerõstõl egy nagy zacskó ruhát), a másik meg, hogy vaterán veszem meg. onnan max párszáz ft-ot adok ki valamiért. legutóbb is vettem egy vadi új jeans clubos blúzt ingyen :).

ehhez kell egy barátnõ, aki azt mondja, hogy ne vedd meg. vagy ha elmész valakivel, add oda neki a pénzed és miután ha mennél visszaadja. de ezt se lehet örökké csinálni, meg kellene inkább tanulnod a pénzzel bánni. én nem kapok zsebpénz, általában gyûjtögetek a kajapénzbõl, vagy ha el akarok menni valahova akkor arra ad anya pénzt. ruhákra fogalmam sincs, hogy mennyit költök, mert van, hogy kapunk egy csomót(most is hazahoztam ismerõstõl egy nagy zacskó ruhát), a másik meg, hogy vaterán veszem meg. onnan max párszáz ft-ot adok ki valamiért. legutóbb is vettem egy vadi új jeans clubos blúzt ingyen :) .
Ismét én vagyok (13:22) szerintem nézd meg: "Egy boltkóros naplója" címû filmet. Lehet belõle tanulni :)
Ne haragudj de szerintem is nagyon el vagy kényeztetve, és ez a mániád elsõsorban sajnos nem a te hibád, hanem édesanyádé.Nem szabadna ennyi pénzt adnia egy ilyen idõs lánynak.Én anno örültem ha pár ezret kaptam egy hónapban (pár ezer=max.5ezer), és azt is gyûjtögettem inkább.15éves koromtól diák melóztam.Nem bánom, mert megtanultam bánni a pénzzel, tudom mennyit költhetek, meg érdemes-e, szükséges-e egyáltalán.Van hogy inkább haza adok anyuéknak ha pl sok a számla. Az a baj hogy hozzá vagy szokva hogy mindig van pénzed, nem is kevés.Ez hiba.Mert eljön majd az idõ amikor nem lesz már anyu pénze.Akkor mihez kezdesz?A fizetésedet is így elvered majd?Aztán veszed fel sorra a hiteleket?Kérd meg anyudat hogy kártyára utalja a pénzed, amin beállítotok egy limitet hogy havonta mennyit költhetsz belõle, szerintem ez hasznos.De önuralmat kéne tanulnod az biztos.
Önkontrollt kell megtanulnod leginkább! Nálam is hasonló a helyzet, csak annyi, hogy a saját megkeresett pénzembõl vásárolgatok. Imádom én is a szép ruhákat, cipõket, bizsukat és sminkcuccokat. Rengeteg dolgot összevásárolgattam én is, hasonlóan ahogy írtad, hogy már nem tudtam hova rakni õket. Mostanában viszont ráálltam arra, hogy az üzletekben kétszer is átgondolom, hogy biztosan szükségem van-e arra a darabra, ki tudom-e használni, megy-e a többi ruhámhoz, és így már könnyebben le tudok róla mondani. Most már csak azokat veszem meg, amikre tényleg szükségem van. Tehát ne hamarkodj el semmit, és önkontroll! Az is jó megoldás, amit az elsõ válaszoló írt, hogy kevesebb pénzt vigyél magaddal!
Szia! Szerintem a megoldás az, hogy gyûjts. Gyûjts pénzt egy drágább ruhára, és így nem fogod felhalmozni a cuccokat. Vagy mondd meg anyukádnak, hogy inkább azt szeretnéd, ha egy nagyobb összeg összegyûlne, mert gondolsz a jövõdre is- így kevesebb pénzt kapsz majd kézhez. :) Mi most sajnos olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyesmit vegyek... Nagyon szerencsés vagy! Ha esetleg selejtezel, megkereshetsz! xD Ha-ha. :) )
hát változó.múlt hónapban 1 nadrágot 1 bikinit és 1 pólót vettem.ebben a hónapban csak 1 pólót..de jövöhónapban megyünk nagybevásárlásra és akkor megint többmindent fogok venni
bocsi de erre azt tudom mondani, hogy egy elkényeztetett pitsa vagy...
A kérdező hozzászólása: *Szükségem
A kérdező hozzászólása: Elsõ, köszönöm, hasznos tanácsot adtál!!:) Második!Megmondtam, hogy nincs szükséges a hozzád hasonló emberek kommentárjaira! Jöhetnek még ötletek!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem ráébresztettetek arra, hogy annyira nem is jó vásárolni.Mire hazaérek feldobom kezem-lábam annyira elfáradok a sétálgatástól......Ezentúl megnézem az árakat, és ha úgy vélem, hogy ezt kitudom használni, akkor azt megveszem.....Nagyon szépen köszönöm a normális válaszokat(gondolok itt a másodikra)....Az önkontrollt megpróbálom!És ez a kártyás dolog sem rossz ötlet! Még egyszer nagyon köszönöm a válaszokat!!!!!:)

Kinek mennyire fontos a pénz egy párkapcsolatban?

Mik azok a dolgok amit elvársz párodtól , esetleg van valaki aki érdekkapcsolatban él?És mi abban a jó ha nincs szerelem?Boldogít a pénz?

Legjobb válasz: Mennyire fontos a pénz?Ezt az tudja a legjobban,akinek nincs.Nos,nekem nagyon fontos lenne a pénz,ha lenne.Csóró vagyok én is és a barátnõm is,ha több pénzünk lenne,sokkal több programot engedhetnénk meg magunknak,elõbb házasodhatnánk,sorolhatnám reggelig. A kérdésre válaszolva:bár nem várom el tõle,szeret engem.Nem élünk érdekkapcsolatban,szerelemben élünk.A pénz pedig egy bizonyos pontig boldogítana.Ha a családom,gyermekem(még nincs is gyermekem) jövõjéért sem kellene aggódnom én lennék a világon a legboldogabb ember.

Mennyire fontos a pénz?Ezt az tudja a legjobban, akinek nincs.Nos, nekem nagyon fontos lenne a pénz, ha lenne.Csóró vagyok én is és a barátnõm is, ha több pénzünk lenne, sokkal több programot engedhetnénk meg magunknak, elõbb házasodhatnánk, sorolhatnám reggelig. A kérdésre válaszolva:bár nem várom el tõle, szeret engem.Nem élünk érdekkapcsolatban, szerelemben élünk.A pénz pedig egy bizonyos pontig boldogítana.Ha a családom, gyermekem(még nincs is gyermekem) jövõjéért sem kellene aggódnom én lennék a világon a legboldogabb ember.
Nekem csak annyira számít, hogy legyen pénze meglátogatni. A többi nem érdekel. :D
Van olyan barátnõm, aki érdekkapcsolatban él. Összeszedett egy gazdag pasit, és vele van már jóideje. Félre-félre kaccsintgat, és közben meg kap mindent. Tehát jó neki ez így. Annyi, hogy néha le kell feküdnie az ürgével, de azt kibírja a sok drága cuccért, és mellette az lehet neki, akit csak akar, az ürge nem fogja megtudni.
Én férfi vagyok és nálam számít.Én jóval az átlag felett , nagyon jó anyagi körülmények között élek.Egy nálam jóval rosszabb anyagi helyzetûvel nem kezdek.Az oka az hogy csak a vita lenne , irigykedés , kisebbségi komplexus meg egyebek.Teljesen különbözik az õ és az én értékrendünk.Volt ilyen kapcsolatom , tapasztalatból beszélek. Inkább olyan nõket keresek akik ugyanilyen vagy hasonló anyagi helyzettel rendelkeznek mint én.
Nekem egyszer egy 15 éves lány a fejemhez vágta , hogy neki mindeképp gazdag* pasi KELL (*megjegyzem 18 vagyok a és a csajnak meg 20 évnél idõsebb nem kell tehát leginkább gazdag szülõkkel rendelkezõ)!!! Nem értem ezeket a k*rvákat. Mi kell neki ennyi idõsen fagyi?!
Életkoronként más. 15 évesen egyáltalán nem számított, mert nem volt egy fillérem se, és akkori barátomnak se. 100 Ft-ból vettünk egy csomó zsömlét (akkoriban még kaptál 100Ft-ból egy csomó zsömlét :D) és azzal szórakoztunk naphosszat, hogy galambokat etettünk. És ez bõven jó volt. 17-18 évesen már diákmunkákat vállaltunk, és el tudtunk menni néha-néha moziba, egy-egy fagyi a parkban, apróságok. Most 21 évesen ösztöndíj és fizu mellett kicsit összetettebb programokra is van pénzem, páromnak is, mert dolgozik. Nem várom el, hogy vagyonokat herdáljunk el baromságokra, csak néha-néha éljünk egy kicsit, ha már megdolgoztunk érte. Késõbb, ha rendes munkám lesz, szeretném - feltételezve, hogy mondjuk lesz párom - ha közös jövõt építgetnénk, összeköltözés, kocsi, mittudomén de csak olyan normális szinten, nem kell semmi überluxus, sosem éltem luxusban. De mindig arra tanítottak szüleim, hogy dolgozzak a jövõmön, és én dolgozok. És nehezen tudnék például olyan srácot elképzelni magam mellé, akinek nincs egy fillérje se, családi háttér szegényes, és nem is dolgozik rajta, hogy ez másképp legyen. Szóval nekem kb így ennyire fontos. De bármikor szívesen nyernék a lottón, és persze iszonyatosan boldog lennék - bõven van egy bakancslistám, hogy mire költeném - de a realitások talaján inkább a fenti. 21L
Én úgy vagyok, hogy megpróbálok hozzám hasonlót keresni.Ebben benne van az is, hogy anyagilag is legyen hozzám hasonló szinten.Ez van.Nem tudom elképzelni, hogy nálam kevesebb pénze legyen, ne legyen nálam 5x gazdagabb se, pont olyan legyen mint én.Felfogásban is.Ne legyen spúr, sóher, de legyen következetes.
Semennyire nem fontos és soha nem is volt az. Nekem az a fontos, hogy a párom ne legyen egy semmitérõ ember, ne várja azt, hogy én tartsam el.
ha mar együtt elsz valakivel, azert jo, ha van penz, barki, barmit mondd, sajnos ez is egy jo kapcsolat alapja, ugyan is, ott kezdödnek a legnagyobb veszekedesek, hogy nem tudjuk kifizetni ezt azt, levagyunk maradva a szamlakkal stb.de sokan elnek igy, kilehet birni azt is.
A kérdező hozzászólása: De ha van pénzed, kevesebb a veszekedés is nem? Mivel nem kelt pánik rohamot hogy holnap mit fogtok enni.
Jó, ha van, legalább nem halsz éhen :D
A pénz nem boldogít. Max egy ideig érdekes lehet, hogy megkapsz olyan dolgokat, amiket amúgy nem, de ezt idõ kérdése megunni.
Amíg nem tudja meg a csaj hogy mennyit keresek, addig általában nincs baj. Amint igen baj van.. ugyanazok amiket a 20:59es írt le. Sajnos nem tudom nem elmondani...

Péter azt mondja Pálnak: Az én pénzem 3/5-d részéhez még 70ft-ot kell adni és akkor annyit kapunk, mint a te pénzed. Pál így válaszolt: neked csak 30ft-tal több pénzed van mint nekem. Mennyi pénzük van külön külön?

Legjobb válasz: Írjad le amit olvasol!! Péter*2/5=70 Pál=Péter+30 Ebbõl: Péter=Pál-30 Elsõbe: (Pál-30)*0,4=70 Pál-30=175 Pál=145 és így tovább...

Írjad le amit olvasol!! Péter*2/5=70 Pál=Péter+30 Ebbõl: Péter=Pál-30 Elsõbe: (Pál-30)*0, 4=70 Pál-30=175 Pál=145 és így tovább...
Elrontottam...
Peti pénzem: X Pál pénze: Y (3X/5) + 70 = Y X-30 = Y Ez egy szimpla egyenletrendszer... mivel Y=Y, ezért: (3X/5) +70 = X-30 /+30 (3X/5) + 100 =X /-3X/5 100=2/5 X / : 2/5 X = 100:2/5 = 250 Szóval Petinek 250 ft ja van, ezért Pálnak 250-30= Y= 220 Ftja van...
A kérdező hozzászólása: köszi így most már minden jó
ha házi feladat akkor csak annyit segítek, hogy egyenletként kell felírni :)

Kisgyerekes anyukáktól kérdezném, főleg akiket nem vet fel a pénz, mennyi pénzt adtatok nagyobbacska rokon fiú locsolóknak?

Legjobb válasz: Nálunk csak csokit szokás adni, pénzt nem. Nem is hallottam még ilyenrõl, hogy pénzt kellene. Budapest.

Nálunk csak csokit szokás adni, pénzt nem. Nem is hallottam még ilyenrõl, hogy pénzt kellene. Budapest.
Mi sem adtunk pénzt senkinek, pedig régebben szokás volt!
Nem adtam pénzt, csak csokit. Nem azért, mert nem tehettük volna meg anyagilag, de van 3 kisfiam és szeretném, ha õk is a csokiért/festett tojásért mennének locsolkodni, nem a pénzért. 17 éves volt a legidõsebb rokon fiú locsolónk, nem kapott pénzt sem õ, sem a felnõttek, sem a kisebbek.
A kérdező hozzászólása: EGYETÉRTEK!!!! Az én kisfiaim is olyan szorgalmasan készülõdtek a húsvétra, sok szép dolgot készítettünk együtt. Egyenlõre persze õket nem érdekeli a pénz, bár kaptak, sajnos emiatt volt is kis vita, mert haragudtam érte. Bár nekik fel sem tûnt. viszont a piros fõtt tojásnak is annyira örültek. Elég gáz, hogy ennyire eltûnt a húsvét "varázsa".Legalábbis errefele.
Mi sem adtuk pénzt, csak csokitojást, csokinyulat, felnõtteknek pálinkát. Csináltunk festett/díszített tojást is, de nem fõttet, hanem kiszúrtuk és kifújtuk a tartalmát és csak a héjat adtuk díszítve. Fiam 3 éves, õ játékokat is kapott és pénzt is. Eltettük, majd kap belõle valamit.

Eszter és bence pénzének a külömbsége 16 ft eszter pénzének 3/2-ed része annyi mint bence részének 4/3-ad része bence pénzéének 3/4-ed része pedig anna pénzének 2/3 részével egyenlő :S:S Kinek mennyi pénze van?

A megoldás menetét is légyszíves !!

Legjobb válasz: fel kell írni pár egyenletet e=eszter pénze b=bence pénze a=anna pénze e*3/2=b*4/3 e=b+16 v. e=b-16 b*3/4=a*2/3

fel kell írni pár egyenletet e=eszter pénze b=bence pénze a=anna pénze e*3/2=b*4/3 e=b+16 v. e=b-16 b*3/4=a*2/3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm de mi a végeredmény ??
mekkora zsidó egy feladat, hogy 16 forintért képes algebrát felírni
"Köszönöm de mi a végeredmény ??" Marcika, a feneked ne töröljem ki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!