Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénzből egy (76 db)

Egy három tagú család havonta mennyi pénzből él?

Legjobb válasz: Ez milliós körülményt függ!... Van saját lakásuk?... Albérletben laknak?... Panellakásban laknak?... Vidéki családi házuk van?... Mekkora?... Van autójuk?... (Milyen, mekkora fogyasztású, mennyit használják?)... Milyen színvonalon élnek?... (Nyilván egy jól keresõ házaspár más színvonalon él, mint egy munkanélküli házaspár.) Szóval, beírhatnak itt 500-an, attól te nem leszel okosabb...

Ez milliós körülményt függ!... Van saját lakásuk?... Albérletben laknak?... Panellakásban laknak?... Vidéki családi házuk van?... Mekkora?... Van autójuk?... (Milyen, mekkora fogyasztású, mennyit használják?)... Milyen színvonalon élnek?... (Nyilván egy jól keresõ házaspár más színvonalon él, mint egy munkanélküli házaspár.) Szóval, beírhatnak itt 500-an, attól te nem leszel okosabb...
Mi 200ból alig jövünk ki. Hitel nincs, autó van. Azzal járok dolgozni. Át kell járnom másik városba, ha busszal mennék, akkor 2 átszállás lenne. És a gyerekért se érnék haza az oviba zárás elõtt. Így kényelmesen ideérek legalább.
30 ezer 3 ember étkezésére? Valamit nagyon tudtok.
Sajnos tényleg 30k körül van az étkezésünk, ebéd vacsora vajaskenyér, zsíroskenyér, lekvároskenyér teával vagy tejjel. Ebédet pedig az iskolai menzától rendelünk éthordóban, mert az a legolcsóbb és a gyerek miatt van rá támogatás. Gyakran vendégeskedünk szülõknél is és nem tagadom gyakran a zsebünkbe csúsztatnak pár tízezrest és mindig csomagolnak ételt is. Két ember minimálbéres fizetésébõl sajnos nehéz kijönni. Az autóval tudnánk sokat spórolni, ezért tervbe van véve, hogy eladjuk a közeljövõben.
Három felnõtt vagyunk, Budapesten. Rezsi: 60ezer (érezhetõen kevesebbet fizetünk a rezsicsökkentés óta) Étkezés: 55-60ezer A két autónk fenntartása: havi 60ezer Étterem, ruha, cipõ, élvezeti cikkek: havi 40-50e. Havi 2 repülõjegy (sokat utazok): 200e Nekünk a havi 400e simán elmegy.
Húúú, az nagyon szuper, ennyibõl már mi is vígan eléldegélnénk, de mi nem bánkódunk, örülünk annak, ami megadatott, ti is örüljetek neki. A késõbbiekben reméljük javulni fog kissé a helyzetünk, de egyelõre be kell érnünk azzal, ami osztályrészül jutott. Az autó eladása után már mi is egy kissé jobban be tudjuk osztani majd a pénzünk.
Gyõri példát írok neked: 2 felnõtt és egy 8 éves kislányból áll a mi esetünkben a 3 fõ. Havi kiadások: - Albérlet: fix 60k - Rezsi (víz, villany, gáz, szemét, csatorna, internet, kábel tv..): 35k (télen a gázfûtés miatt a duplája) - Étkezés: 30k - Kocsi fenntartása 25k (adók, benzin, biztosítás) (nem a banké a kocsi, tehát nincs törlesztõrészlet) - Ruházkodás 3-8k (olcsóbb kínai általában)
Irodavezetõ vagyok, havi 120000 és 140000 között keresek, attól függõen, hogy mennyit vagyok bent. A férjem pedagógus egy magániskolában, 500.000 felett keres. Cafeteria és egyéb nálunk nincs.
150k körülbelül a teljes költség.
"Két ember minimálbéres fizetésébõl sajnos nehéz kijönni." Akkor minek szültél rá gyereket, ha magatokat sem tudjátok eltartani?
Mi 17-180 ezerbõl alig jövünk ki, 2 éves a fiunk, örökölt lakás, nincs hitelünk, van autónk, persze most nagyon neki állok dolgozni, hogy nyár végére az anyagiakkal már ne legyen gond.
Ezt nem lehet behatárolni. Hol éltek, mennyit esztek. tv, net egyéb szolgáltatások? Gyereknek iskolába mennyi dolog kell, kell e medence az udvarban, vagy légkondi. Meglehet élni szerintem úgy 200 ezerbõl, de van ahol 500ezer is kevés. Valahol meg 50ezerbõl is.
Kedves 12-es válaszoló. Lehet, hogy a minimálbéres válaszoló kevesebb pénzre szülte a gyerekét mint te, de legalább jó modorra és a többi ember tiszteletére meg tudja tanítani a gyermekét, veled ellentétben. A bicskanyitogató stílusod ellenére a kedves anyuka harag nélkül és kulturáltan válaszolt. Tanulhatnál tõle.
Engem is két minimálbéres vállalt, és köszi, örülök, hogy élhetek (irónia nélkül)...Az anyagaik voltak mindig is a legkisebb problémáink (bár persze ez sem volt elhanyagolható, de ezzel még megküzdtünk volna).
Számunkra jelenleg is a gyerek az elsõ nem más. Neki javarészt megvan mindene, amit lehet inkább magunkon spórolunk. Utánaszámolva, ha eladjuk az autót lesz egy kis + pénzünk és havonta is 25-30 ezer forinttal több marad a kasszában, amit javarészt étkezésre fogunk költeni, mert igazad van, jelenleg tényleg nem túl egészséges a táplálkozásunk.
És azért, mert neked viszketett, szültél egy gyereket gyakorlatilag nyomorba, megfosztva normális lehetõségektõl, arra ítélve, hogy tinikorától kezdve megküzdhessen minden apróságért (pénzügyileg, pl. hogy egyetemre mehessen), ami másoknak alapvetõ, hogy félig éhezve és egészségtelenül nõjön fel, mert nem jut kajára, maximum zsíroskenyér. Gratulálok... Egyébként a kérdésre válaszolván: albérleti díjjal együtt olyan 250-bõl már meg lehet élni luxusok nélkül, normálisan, nem nélkülözve.
Mert ki ne szeretne egy gyereket, elvégre ez az élet értelme, nélküle üresnek érezném magam és akkor tényleg nem látnám értelmét mindennap felkelni és kûzdeni. Ezt kérlek ne vesd a szememre.
lemaradt: jelenleg kijövünk csak jön mindig valami váratlan, és a kocsi a munkámhoz elengedhetetlen Rezsi 60eFt Élelmiszer, háztartás 40-50Eft Fiunkra(bölcsi ebéd, még éjjelre pelus, egyéb) Kb havi 20-30ezer Kocsi havi 10eFt Egyéb kiadás kb 10-20eFt ha épp nincs semmi váratlan akkor félre is tudunk tenni 20-30ezret

Kedves apukák és anyukák! Mennyi pénzből jöttök ki (3 tagú család, de 4 tagú is lehet) egy hónapban (pelenkás) babátokkal? Mennyi meg el rezsire (villany, víz, gáz és ha van hitel) és mennyit költötök magatokra (kaja, ruha, pelenka és egyéb?

Legjobb válasz: 3 éves a fiam, külföldön élünk. A lakást béreljük, 70ezer havonta, plusz a rezsi,az is kb. 70ezer. Ételre is elköltünk 70-80 ezer forintnak megfelelõ összeget. Amikor még pelenkás volt a gyerkõc, 2 csomag fogyott el havonta, kb. 8ezer. Ruhát mostanában magunknak nem vettünk, csak a gyereknek, tavasszal és õsszel vásárolunk jobban, elosztva kb. 10ezer havonta. Mobiltelefonok kb. 15ezer havonta. Fizetünk még az ovodára havonta 40 ezer forintot. Összesen 300 ezer forint. Hitelünk nincsen, jövõre tervezünk saját lakást venni, addig gyûjtünk, bár nem sok marad a havi fizuból, mert én most munkanélküli vagyok, csak a férjem dolgozik.

3 éves a fiam, külföldön élünk. A lakást béreljük, 70ezer havonta, plusz a rezsi, az is kb. 70ezer. Ételre is elköltünk 70-80 ezer forintnak megfelelõ összeget. Amikor még pelenkás volt a gyerkõc, 2 csomag fogyott el havonta, kb. 8ezer. Ruhát mostanában magunknak nem vettünk, csak a gyereknek, tavasszal és õsszel vásárolunk jobban, elosztva kb. 10ezer havonta. Mobiltelefonok kb. 15ezer havonta. Fizetünk még az ovodára havonta 40 ezer forintot. Összesen 300 ezer forint. Hitelünk nincsen, jövõre tervezünk saját lakást venni, addig gyûjtünk, bár nem sok marad a havi fizuból, mert én most munkanélküli vagyok, csak a férjem dolgozik.
rezsi: kb 45 ezer, kocsi 40, lakáshitel nincs, egyéb kiadások(telefon, net)15-20 között köt+casco+lakásbizt: 30E/negyedév A kajával nem spórolok, nem veszem meg legolcsóbb "gazdaságos vackot" szerintem van az havi 80 A kicsnek mr alig kell pelenka Én most yges-ne vagyok, ez nettó 47E jelent a 2 csp-vel, párom válalkozó, a jövedelem változó, attól függ emnnyi munka, most úgy néz ki beindul. Jut nyaralásra, egyebekre, nem vagyunk már 20 éevsek, dolgoztunk érte eleget.
160 ezer az össz bevételünk, van egy 1 évesünk.Hitel 35 ezer, tartozás 370 ezer(ezt most nem tudjuk megadni), télen a fûtés 50-60 ezer, víz 6000, villany 7000, állatokan kaja 10 ezer.Eddig tápszeres volt a babám az havi 8-10 ezer+pelus.Olyan 30-40 ezer marad kajára , ruhára.
Kb. 200 ezer a havi bevételünk: - számlák 110.000, - (ebben van hitel is) - babánknak tápszer és pelenka 20.000, - - a fentmaradó rész megy ételre és egyébre (fõleg ruházkodás, gyerkõcnek játékok)
kb 200 ezer ft ami bejön hitel nincs, 90m2 ház 2gyerek egy 2 és egy 10 éves egy autó, két 5000ft os életbiztositás egy 20000ft-os megtakaritás.Kb rezsi 40000ft.A többit magunkra költjük.
200 ezer a bevételünk, én gyesen vagyok a 10 hónaposommal. Rezsi: 50 ezer (anyámmal élünk és felezve van) Telefonszámla: 13-18 ezer között ingadozik Hitelkártya: 10 ezer Folyószámlahitel plusz biztosítás: 10 ezer Provident hitel: 20 lenne de mi csak 5-öt fizetünk :) Baba pelenka: 9 ezer Törlökendö: 4 ezer Baba étele: 10 ezer (fözve van neki) Fodrászom: 8 ezer Kb. 124 ezer. Mivel férjem rengeteget eszik, a maradék pénzt magára költi, én napi 1 vagy 2 zsömlét eszem, semmi mást, szóval szinte nem vagyok költség:) ja, de napi 1 db 100 forintos energiaitalt iszom. Szóval 5 ezer forint lehetek havonta:)
Kis családi ház (70 nm), 60 ezer az össz. rezsi (ebben benne van a telefon, net, kábeltv is). Egy autó, a benzinre kb. 10-15 ezret költünk egy hónapban. Kajára és minden egyébre (pelenka, gyógyszer, ruha, játék stb.) kb. 90-110 ezer megy el. Az össz. bevételünk most 170-180 ezer/hó (én gyesen), egy gyerekünk van. Szerencsére hitelünk nincs.
Egyedül vagyok két kamasszal és egy hat hós kicsivel. Családiházban lakunk, 20000 a villany, 50000 a tüzelõ 20000 a kicsinek a tápszer és a pelus. A bevétel: 76000 a családi és a GYES, 30000 a tartásdíj. A kaján kell spórolni, olcsó alapanyagokból fõzök. A számlákkal állandóan el vagyok maradva :(

Egyetemisták/Fősulisok! Ti mennyi pénzből éltek egy hónapban?

Legjobb válasz: Én bejárós vagyok. Bérletek kb 6000, kaja ami drága, általában veszek szendvicset, vagy fornettinél pogit, a suli mellett van egy kínai, ott szoktunk néha enni... szóval napi 500-1000 ft tuti van, ha nem otthon csinálsz szendvicset. nekem a bejárás miatt nincs nagyon erre idõm, fõleg, ha reggel 8-ra kell bemenni. a vizsgaidõszakban kell még a pótzh-kra, késedelmi díjakra, pótvizsgákra számolni. nálunk ezeknek darabja 2000 ft. így összességében nem tudom mennyi egy hónap, de a kajára megy el nekem a legtöbb, az tuti.

Én bejárós vagyok. Bérletek kb 6000, kaja ami drága, általában veszek szendvicset, vagy fornettinél pogit, a suli mellett van egy kínai, ott szoktunk néha enni... szóval napi 500-1000 ft tuti van, ha nem otthon csinálsz szendvicset. nekem a bejárás miatt nincs nagyon erre idõm, fõleg, ha reggel 8-ra kell bemenni. a vizsgaidõszakban kell még a pótzh-kra, késedelmi díjakra, pótvizsgákra számolni. nálunk ezeknek darabja 2000 ft. így összességében nem tudom mennyi egy hónap, de a kajára megy el nekem a legtöbb, az tuti.
nekem koli 10. utazás haza + városon belüli együtt 10. kaját többnyire hozok magammal otthonról, így csak kenyér meg szendvicsnekvaló kell, legyen az is 10. plussz amit szórakozásra költessz. nekem a támogatásokkal + kisebb munkával kb havi 45ezrem van és még maradni is szokott belõle mindíg. szóval ha nem mindenhova limuzinnal akarsz menni, nem extra helyeken kajázol, nem drága koktélokat iszol, akkor könnyen ki lehet jönni nyomorgás nélkül is. bár nyilván mindenki más életszínvonalhoz szokott, így a "nyomorgás" is mást jelent. ha pesti suliba mész és esetleg albiba laksz, akkor persze jóval többre készülj.


Mennyi pénzből éltek egy gyerekkel albérletben? Ebből mennyi a lakbér? Lesz lehetőségetek saját lakásra? Kb. mikor?

Legjobb válasz: 200 ezer plusz egy kis béren kivüli juttatás! Lakbér 46 ezer+ rezsi. :( Saját lakás?Hát....lehet lesz ha esetleg örökölnénk pénzt sztem akkor jobban.

200 ezer plusz egy kis béren kivüli juttatás! Lakbér 46 ezer+ rezsi. :( Saját lakás?Hát....lehet lesz ha esetleg örökölnénk pénzt sztem akkor jobban.
Teljesen változó mikor mennyibõl! Van, hogy 150000 van, hogy 300000! Albèrlet + számlák kb. 90-95000!
95 ezer a bevétel, egyedül nevelem. A lakbér 28 ezer, rezsi kb. ugyanennyi, nyáron kevesebb, télen viszont sokkal több a fûtés miatt. Saját lakás csak álom.
400.000-420.000 Abból a lakbér+közösköltség:70.000 Rezsi télen:60.000 Nyáron: 20-30.000
Bevétel:140eFt, jelenleg.Augusztustól Gyesen leszek, ha nem lesz addig munkahely, tehát akkor kb.105eFt lesz a bevétel. Albérlet:35eFt+rezsi. Saját lakás, max. ha öröklök.
260.000 ft. + családi az össz. bevétünk.A lakbér 55.000, k.k.:7200, gáz:8000 víz: 15 körül, villany: 6000 kábel tv:6700. Ezen kívül 40.000 kölcsön törlesztés. Ez egy 1 szobás lakás, most keresünk nagyobb lakást 1 gyerekkel.

Egyedul egy egyszobas lakasban Budapesten mennyi penzbol tudnek megelni? Lakberrel rezsivel es kis kajaval egyutt

60000-bol kijonnek?

Legjobb válasz: Annyiba a kaja nehezen férne bele de sok mindentõl függ... mikbõl mennyit fogyasztasz pl áram, víz, gáz, fûtés, kaja.. Van ahol a közös költség pl 3000.- és van ahol 10.000.-. Aztán bérleti díj a kedvezõbbek 30.000.-/hó +rezsi. A 60ból kaja nélkül biztosabb. Ja meg pl internet havi pár ezer szintén. Mindent külön külön is vegyél át és nézz meg pár kiadó lakást.

Annyiba a kaja nehezen férne bele de sok mindentõl függ... mikbõl mennyit fogyasztasz pl áram, víz, gáz, fûtés, kaja.. Van ahol a közös költség pl 3000.- és van ahol 10.000.-. Aztán bérleti díj a kedvezõbbek 30.000.-/hó +rezsi. A 60ból kaja nélkül biztosabb. Ja meg pl internet havi pár ezer szintén. Mindent külön külön is vegyél át és nézz meg pár kiadó lakást.

Kb mennyit tudtok félretenni egy két éves mellett egy hónapban? Mennyi pénzből tartjátok el a három tagú családot? és még annyi hogy házban vagy lakásban éltek?

én azt veszem észre hogy feléljük a pénzünket, van hitelünk, a f?tés ilyenkor min.40ezer. stb

Legjobb válasz: Szia! 21 hónapos a lányom. Családi házban élünk, az én gyedem családival együtt 90e forint, a férjem fizuja 120e forint. Van hogy tudok félretenni, kb 30 e forintot de ez ritka, ilyenkor tényleg csak azt vesszük meg amit meg eszünk és a lányunknak sem kell ruha, csak pelus. Mi is feléljük a pénzt, autó hitelünk is van.

Szia! 21 hónapos a lányom. Családi házban élünk, az én gyedem családival együtt 90e forint, a férjem fizuja 120e forint. Van hogy tudok félretenni, kb 30 e forintot de ez ritka, ilyenkor tényleg csak azt vesszük meg amit meg eszünk és a lányunknak sem kell ruha, csak pelus. Mi is feléljük a pénzt, autó hitelünk is van.
Az utolsó válaszadó szerintem nagyon nagyképû. Élvezed hogyha irígykednek rád?
A kérdező hozzászólása: nem azt mondtad hogy nincs több válaszod ennek az oldalnak? ehhez képest elég aktívan olvasod.. :-) röhejes vagy:-)
A mi jövedelmünk 250 ezer havonta, amibõl 75 ezer a hitel. Panelban lakunk, a rezsink is magas, így félretenni nem tudunk, viszont van egy 20 ezer forintos megtakarításuk, amit muszáj fizetnünk, különben elveszik. Annyiban könnyebb a helyzetünk, hogy anyósoméktól kapunk húst, még sosem kellett vennem mégis tele a mélyhûtõnk. Nyáron sok zöldséget, gyümölcsöt kapunk, ez nagyon nagy segítség.
Elnézést kérek a feleségem nevében, csak rossz napja volt, nem szokásom nagyképûsködni, se neki, csak kicsit ingerülten válaszolta meg a kérdezõ második kérdését, amit neki címzett, hogy vajon mibõl.Sok olyan ember van, akik csak piszkálják azért, mert jó helyre került, és ez hosszú távon azért idegesítõ.Amúgy elsõre csak a kérdésre felelt, mint bárki.Ha pedig mást is bánt, hogy van olyan ember, aki tudással, munkával sokra viszi, azzal nem tudok én sem mit kezdeni.Ezzel be is fejezve ezen oldal.
Fiunk 2 éves, most várjuk a tesóját. Családi házban élünk, 250 nm-es. Mi semmit nem tudunk félretenni. Vagyis amit félreteszünk annak megvan a helye. Tavasszal arra gyûjtünk, hogy megtudjuk venni a tûzifát, õsszel karácsonyra spórolunk. Mindig van valami extra kiadás. Most van valamennyi félretett pénzünk, de februárban megy az autó mûszakira. Én gyesen vagyok, párom 100-250 e Ft között keres, nagyon változó. Hitelünk 120.000. Rezsi 15.000 körül. Fával fûtünk, az 85.000 Ft volt, de egész télen elég lesz, és meleg is van a házban.
Mi amolyan "különkasszán" vagyunk a párommal, 2 éves a kisfiunk.Az én pénzem (86e+emelt csp) általában fizetéstõl fizetésig kitart, én fizetek minden költséget, ami a háztartással és a gyerkõccel kapcsolatos.Amit spórolgok, elmegy extra kiadásokra, ami feltétlenül szükséges. A párom fizujából megy a hitellevonás, és õ fizeti a csekkeket.Szellemi munkát végez, de emellett mindig kitalál valamit, amivel kiegészítheti a keresetét.Fát vág, szállít, fuvaroz mindenfélét, elad-vesz."Kiokoskodja", hogyan szerezzen pénzt.A közeljövõben vissza szeretné fizetni a hitelünket és jó úton halad afelé, hogy sikerül is.Sokat félretesz és jól bánik a pénzzel.Tisztelem ezért, mert mindent megtesz értünk!
Szerintem egy nagyon fontos kérdést kihagytál. Van -e segítség???? Van -e a családban, aki segít kajában, ellátja a gyerekeket ruhával, segít a rezsi kifizetésében?????? Nagyon sokat ezt elfelejtik hozzáadni a havi "bevételükhöz". Vagy van -e extra bevétel? Mondjuk meleg ételutalvány, egészségpénztár, stb.....
Panellakás. Két gyerek: 2 éves, 2 hónapos. Havonta kb 80ezer forintunk van, amit elkölthetünk, ami megmarad a lakáshitelbõl és a rezsibõl. Nem sok, félretenni nem tudunk, viszont hó végéig ezzel kihúzzuk. Nincs olyan problémánk, hogy nem tudunk hó végén pelust venni, ügyesen beosztjuk.
Mi nem teszünk félre, vagy mert nincs mit, ha vab, azt inkább feléljük, elköltjük.. 4 tagú család: 2 felnõtt, egy 11 éves fiú és 1 21 hós lány) A gyed -em (nettó 106 ezer 2 gyrek utáni csp-vel) elmegy az autóhitelre(39E) rezsire ( családi ház-42 E/hó) és egyebekre (net, telefon, biztosítás) Párom jövedelme változó, õ vállalkozó. De szerintem ha mi több millót keresnénk ketten, azt is elköltenénk, legiinkább utazásra, üdülésre, valahogy sosem tudtunk spórolni, pedig majdnem 20 éve vagyunk együtt.
Ugyanazon regisztrációt használjuk mindketten, csak én(férj)más oldalakon szoktam írogatni.Csak meg szokta mutatni hogy hová mit írt be, és ezért reagáltam rá most kivételesen.Egyébként számodra ez miért lényeges?Most is õ szólt, hogy jött egy kérdés.A továbbiakban már nincs több válasz, el lehet minket felejteni, mindenki foglalkozzon a saját dolgával.Vagy ennyire ráér mindenki?
Ahogy veled sem.A százalék azt jelenti, hogy más a véleményem bizonyos dolgokról.Ez nem azt jelenti hogy rossz, csak más.Remélem érthetõ voltam.
Most akkor te van a férj, vagy a feleség? Egyszer azt írod: " A férjem a bûnös (...)" Most meg ezt: "Elnézést kérek a feleségem nevében (...)"
A kérdező hozzászólása: nagyon kedves emberek lehetnek ha 39% az értékelésük:-) ennyi. nem kell velük foglalkozni
A kérdező hozzászólása: ezért sem reagáltam le az utsó választ, mert én jóindulatúan kérdeztem hátha kapok egy jó ötletet, de ha õneki az elsõ gondolata, hogy én rosszat gondolok róla, akkor vajon õ milyen ember? ... ez ma Magyarország...
Ez egy tipikus magyar kérdés.Vajon mibõl? A férjem a bûnös:Megépített két gyárat a maga által szabadalmaztatott technológiával, van néhány világszabadalma, elismert ember külföldön, kétszáz embernek ad biztos munkát, havi nettó 200000 ft-os fizetéssel.Ja, és ha már a rosszindulat kijött belõled:Ez csak az a pénz, amit õ hoz haza, az ikrek után még én is kapok havi 120 ezret, add még hozzá a nyolcszázhoz.Vagy ezt is sajnálod?Az év végi prémiumját már le se merem írni.Nem mindenki csal, lop, csakazért mert jól él, sokszor van tudás és munka is mögötte, amit persze sokan nem látnak.
A kérdező hozzászólása: az igen, mivel lehet ennyit keresni? már bocs a kérdésért
Mi kertes házban élünk négyen, a gyerekek kétévesek.Az össz családi bevétel havonta nyolcszázezer nettó, ebbõl kb.két-háromszázezer marad, évszaktól függõen.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi az õszinte válaszokat, én is megpróbálok félretenni, de valahogy mindig elmegy, igaz mindig valami elõjön a házon is javítani való, egyetlen segítség hogy rengeteg ruhát kapunk ezt nem kell venni, vagy ha igen tényleg minimális mondjuk zokni, pizsama néha, egy-egy cipõ, de így is nehéz. gázzal fûtünk, télen 40-60 ezer, hitel 40, én gyesen vagyok ami családival együtt40 e.
Mindíg úgy tervezem pedig, de valahogy mindíg kiváncsi vagyok milyen szánalmas lesz a következõ reakció.Meg szeretek nevetni is, ez meg arra nagyon jó.Egy röhejes ember szeret nevetni.

Mennyi idő alatt, és kb mennyi pénzből lehet egy ilyen makettet megcsinálni?

Tegyük fel,hogy egy személyr?l van szó,és úgy nagyjából már érti az elkészítés technikáját.Mennyi id? alatt tudná megcsinálni valaki,ugyanekkora méretben és ilyen anyagokból mint lent a linken látható képen?Na és milyen anyagok kellenek hozzá,és az kb mennyibe kerülhet?Tudom,hogy pontosan csak a készít?k tudnák megmondani,de úgy mégis?

Legjobb válasz: Megnéztem a honlapjukat: -a méretarány 1:25-höz -mindegyik épületnél igyekeztek az eredeti anyagból építeni, sõt, arról a helyrõl hozatták az anyagot, ahonnan az eredeti építéséhez szükséges anyagot is -valamelyik épületnél az építkezés 2 évig is eltartott -a gyakran ismétlõdõ elemekhez öntõformát használtak -az alapot vasbetonból készítették A honlapon azt írták, hogy valamelyik épület értéke eléri az 500.000 eurót, de gondolom ebben benne van a munkadíj is, meg az is, hogy néha a világ másik felérõl hozattak márványt az építéshez. Tehát ha pontosan ilyen modellt szeretnél készíteni, akkor fehér márvány szükséges hozzá :) A modellezéshez nem értek, de szerintem egyszerû építkezési anyagokból is meg lehetne oldani, amit aztán fehérre lefestesz :)

Megnéztem a honlapjukat: -a méretarány 1:25-höz -mindegyik épületnél igyekeztek az eredeti anyagból építeni, sõt, arról a helyrõl hozatták az anyagot, ahonnan az eredeti építéséhez szükséges anyagot is -valamelyik épületnél az építkezés 2 évig is eltartott -a gyakran ismétlõdõ elemekhez öntõformát használtak -az alapot vasbetonból készítették A honlapon azt írták, hogy valamelyik épület értéke eléri az 500.000 eurót, de gondolom ebben benne van a munkadíj is, meg az is, hogy néha a világ másik felérõl hozattak márványt az építéshez. Tehát ha pontosan ilyen modellt szeretnél készíteni, akkor fehér márvány szükséges hozzá :) A modellezéshez nem értek, de szerintem egyszerû építkezési anyagokból is meg lehetne oldani, amit aztán fehérre lefestesz :)

Mennyi pénzből gazdálkodtok egy hónapban?

Mennyi pénz jut egy hónapra? Hányan vagytok? És ezt az összeget hogyan osztjátok be?

Legjobb válasz: Mind a 4 válaszolót mélységesen irigylem! Remélem ha találok munkát tudok keresni annyit, mint a 3. válaszoló, legalább! Én inkább nem írom le mennyit, mert az elõbbiekhez képest szégyelleném magam/magunkat. :(

Mind a 4 válaszolót mélységesen irigylem! Remélem ha találok munkát tudok keresni annyit, mint a 3. válaszoló, legalább! Én inkább nem írom le mennyit, mert az elõbbiekhez képest szégyelleném magam/magunkat. :(
Ilyen jól élnek a magyarok? Akkor csak anyu hülyít engem, ha megveszek az ösztöndíjamból egy 20 ezer Ft-os csizmát akkor azt mondja: Hát egy minimálbérbõl élõ ember biztos nem tudná megvenni magának. Nem úgy tûnik h minimálbérbõl(80 ezerbõl)tengetnék a magyarok az életüket. De akkor miért sír-rí mki h nincs pénze?:)
Nincs hitel, minden ki van fizetve.
Irigylem aki 290-bõl kocsi, sportmotor és 4 fõ mellett még félre tud rakni 60 ezret...
130-150 ezer között és egyedül szintén.
Kulfoldon elunk ketten 6000 eurobol.
Nettó 280e Ft, 2 fõ keresõ, 4-en vagyunk rá. Hitel+rezsi+ebédbefizetés = 200e Ft Félretenni nem tudunk, ha semmi nagyobb kiadás nem jön közbe, akkor kijövünk a hónap végéig.
240 eFt és egyedül
Netto 290/4fõ/kocsi/sportmotor. 50-60-at félre tudunk tenni.
630e, ketten vagyunk, útban a trónörökössel. :]
Hát én tanultam. Két diplomám is van, s ha visszamennék dolgozni (gyesen vagyok) kb. 100 ezer lenne a bruttóm közalkalmazottként, 40 évesen. Így inkább dolgozok a férjem vállalkozásában, ahol nem biztos, hogy többet keresek, de legalább nincs fõnök. Hát az írások alapján tényleg jól élnek sokan!
Nettó 170-190 3 fõ (1 keresõ, 1 gyeses + 1 gyerek). Szerencsére hitelünk nincs.
az ország középsõ részében.bocsi csak véletlenül elküldtem.
ha magyarországon, olyan jól élnének a családok, akkor nem néztem volna bömbölve végig, mikor a szegény gyerekeknek gyûjtöttek.ez a baj, hogy van aki 200at keres, de vagyok csak a keleti régiót ahol 60000ft a minimálbér.és tripla annyiba kerül minden, mint az orsz
Havi 210.000 plusz 30.000 cafetéria. Egyedül. Átlag 50.000-et tudok megspórolni. A többi elmegy albira, kajára, ruházkodásra, kocsifenntartásra, szakmai továbbfejlõdésre (önköltséges tanfolyam). Ritkán belefér egy-egy utazás is, illetve sportbérlet... Másfél évig pályakezdõként csak 130.000 volt a fizu. De nincs kilátásban további fejlõdés se pénzügyileg, se szakmailag, ezért váltáson gondolkozom. 28 éves gépészmérnök.
80.000 Ft, és ketten vagyunk. Hitel és autó nincs, csak a csekkekre van kiadásunk és a kajára.
Látszik, hogy irigy nép a magyar... ahelyett, hogy tanulna!
280 000 Ft. 2 felnõtt, 3 gyerek. Én itthon a gyerekekkel, 60 000 Ft-os hitel. Lakástakarék mindkettõnknek, és a gyerekeknek a Start számla a megtakarításunk.
Havonta 1, 5 millió forint és ketten vagyunk rá.
130 ezer nettó /4 fõ, ebbõl 2 gyerek / hitelek után marad 60 ezer rezsire és ételre
170 Ezer /1 keresõ fõ/2 gyermek
145 ezer a nettó fizum, egyedül élek.
: ma 09:44 Ja de mindenki egyedül van aki "jól él" talán nem véletlen ez sem. Elveszi a meló az életüket per pill az enyém is, és soem tudni meddig tart ma van, holnap nincs, amióta itt melózom havi 150 ért, már kihullott a is aki betanított meg egy másik kollega is, és még nincs teljesen egy éve hogy felvettek.
Februárban 217ezret költöttünk (harmincas család 1 kisgyerekkel), bevételünk kb 530ezer volt. 3 hónap múlva kb 50ezerrel kevesebb bevétel lesz várhatóan.
testvérem a párjával havi 7-800 e nettóból él. 32-33 évesek, és mind a ketten munkával értek el oda, ahol vannak. a férfinek még diplomája sincs, viszont indított egy jó vállalkozást, és nem okoz gondot neki, hogy dolgozzon. nõvérem pedig szintén a sok munkával tornászta fel magát a diploma után oda, ahol most van. semmi sem lehetetlen.
Én (56), és a lányom (14), havi 52 ezerbõl. De tényleg!!
190-200ezer nettó (1 fõ keresõ, 1 fõ gyed-en, 1 gyerek), nincs hitelünk, saját házban lakunk, nyaralni nem megyünk, mert a házra megy el. Nem élünk jól, de rosszul sem. de így is elgondolkodunk azon, hogy hogyan kellene több a kasszába.
Diplomás munkanélküliként jelenleg havi 54 ezerbõl élünk ketten a gyermekemmel, de remélem hamarosan lesz valami munkám, mert a munkanélkülim hamarosan lejár.
Én a kisfiammal élek 58ezer gyed és 13ezer családival.
130 e Ft egyedül, ebbõl 30 e Ft devizahitel törl + 60 e Ft havi rezsi. 39 évet ledolgozva eddig !!
Nem hiszem, hogy kamuk a beírások, nekem a baráti körömben lévõk fizetése olyan nettó 200 és nettó 600 között van. Nem értem azt, hogy sokaknak miért szúrja a szemét, ha valaki többet keres? Tipikus magyar nyavalygó hozzáállás. Tenni kell azért, hogy többet keressen az ember. Jó szakma/diploma+, de inkább két nyelv minimum középfokon. Én is dolgoztam olyan helyen, ahol keveset kerestem, de nem nyavalyogtam, ki akartam törni a létbizonytalanságból, egy jó egyetemre mentem, nyelveket tanultam. Most pedig élvezem ennek gyümölcsét!
ma 19:03 Én sima gyári munkás vagyok külföldi multinál de egy kis trükkel havi 50 et tisztán hozzácsalok a fizetésemhez így jön ki netto 150 re. 3 mûszak 8 órás munkaidõ, egész napos hajtás ipari környezetben, zajban. Amúgy csak emiatt a trükk miatt csinálom, mert lenne nyugisabb is és közelebb is. Ja meg adnak havi 10 rongy kajajegyet az még lemaradt.
Budapesten lakom a barátnõmmel, saját, tehermentes lakásban, én nettó 190.000 Huf-ot keresek+bkv bérlet térítés+18.000 Huf kajajegy. Barátnõm pedig 165.000 Huf+30.000 Huf kajajegy.
Hát én inkább nem írom le, de kamunak tûnik nekem ennyi fizetés amit jópáran beírtak. Ne mondja már nekem senki hogy több százezret keresnek az emberek, akkor nem sírnánk. 200E ft-ból pedig sztem simán meg lehet élni, fõleg ha az épp nettó. Mit dolgoztok amúgy hogy ennyit kerestek??? kíváncsi lennék...
nálunk csak apukám dolgozik kb 350 ezret keres DE 7-en vagyunk és ugye a hitelt is fizetni kell
21:42 Hidd el, egy bme-s mérnöki diplomával pályakezdõként sem nehéz ennyit keresni.
Párom 29 éves, én 25 vagyok.
140 ezerbõl és 3-an vagyunk.
240 ezer egyedül, meg 630 ezer ketten. Ez neked hol középréteg?:D:D
Albérletben 68-ból ketten? Azt hogy oldjátok meg? :(
130 ezer egyedül. Nem panaszkodom, mert ahhoz képest, amikor nem volt állásom, most "gazdag" vagyok.
51.000.- és ketten vagyunk rá.
Nettó 72000 Ft+5000 Ft étk.jegy, ketten vagyunk rá.
Most ebbõl a pár emberbõl nem lehet ám akkor következtetéseket levonni. Aki rosszul keres, vagy nem is ír ide, mert szégyenli, vagy internetje sincs már. Aki meg nagyon gazdag az meg azért nem, mert van jobb dolga/leköti a vállalkozás. Ide szerintem nagyrészt a középréteg írogat.
eddig nettó 80ezer, mostantól kb. 100-110ezer. Egyedül, albiban, nulla megtakarítás, talán majd most...
Nettó 70-75 ezer+18 ezer kajajegy egyedül albérletben....
Tévedsz, Magyarország rossz hely pont ezért, mert nagy az aránytalanság. Van néhány ember aki százezreket keres és van a többség, aki minimálbérbõl él napról-napra, vagy rosszabb esetben munkát sem talál.
netto 68ezer, ketten albérletben
bár én külföldön élek és viszonylag jól élünk én is azt látom hogy azért magyarország nem lehet olyan rossz hely, ahol ennyi fizuból élnek sokan..
A kérdező hozzászólása: Mi 230-280 ezer forint között, ketten, albérletben.
Hú hát nagyot néztem az elsõ pár válaszon. Megkérdezhetem, hogy mit dolgoztok? :$ mi 5-en élünk összesen 160 ezerbõl. Ebbõl havonta 10 ezer mínusz hitel.
ma 21:40 Azért azt írd már be, hogy hány éve csináljátok a melótokat. Kezdõket nem fizetnek így meg.
Elmondom, hogy a férjem gépészmérnök, én építészmérnök vagyok, és mi is lazán megkerestünk 600at (õ 460at keres most is, én egyetem mellett 140et kaptam ösztöndíjjal együtt), egyikünknek sem él már a szülõje (tesó van, de kifizettük), így a sajátunkon kívül van 2 házunk, illetve két kocsink. A trónörökös úton :) Semmi nem lehetetlen!
Srácok! Senkit ne tévesszenek meg a nagy számok 350 forintos benzin, 250 forintos kenyér és 230 forintos tej illetve 1000 forintos hús árak mellett.. Az energiaárakat még nem is említettem aranyárba mérik a villanyt meg a vizet és a gázt is!!!
ketten albiban párom fixen 130 én még diákként 50 és 80 között (ösztöndijjal, miegyébbel) de idén végzek, nem is büfészak, onnantól kettõnknek 350 körül lesz
Második vagyok. Nem volt kamu a 630e. A párom is és én is azért tanultunk, most pedig dolgozunk, hogy ennyi legyen! Önállóan is el tudnánk tartani magunkat elég jól, de szerencsések vagyunk, hogy ilyen jól megtaláltuk egymást és nem csak, mint két szerelmes, hanem, mint két munkás ember is kiválóan passzolunk egymáshoz.
3. vagyok. Ketten 290 se valami gyakori manapság, mi eléggé szerencsések vagyunk. Ismerõsök: 1. 65+70 2. 70+már nincs melója, nagyszülõk segítenek 3. nagyi 60 nyugdíja+munkanélküli seg.
68 ezerbõl úgy élünk albérletben, hogy az étkezésben szüleim kell, hogy segítsenek nekünk. Télen a konyhában 10 fok volt, a szobát fûtöttük fel 15-16 fokra. Nem vagyok cigány és dolgozni akarok, mégsem találok munkát, férjem pedig nem keres jól. Ez a magyar valóság borsodban.
nettó 550, 2 fõ keresõ, 3 fõs család. Félrerakni nagyon ritkán, mivel van több hitel.
Beleszámoltam a családi pótlékot és ösztöndíjamat is. 21.11-es voltam
Sztem az eleje ilyen "ki tud nagyobbat hazudni" volt:) :) bocsi
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:55 Mit dolgoztok külföldön, ha meg szabad kérdezni?
anyum 63ezret keres 1hónapban.háztörlesztõ és mi 3man.jó nektek, hogy ilyen jól megy......

Leírnátok, ki mennyi pénzből, hogy jön ki egy hónapban? És hogy érzi milyen életszínvonalon él (meg van elégedve, szűkösen, de minden kijön, stb)?

Ha nem baj azt is, hogy mennyi megy kajára, rezsire, bérleti díjra, ruhára, hitelre, stb.

Legjobb válasz: Nálunk 3 felnõtt, és 3 gyerek van. A férjem dolgozik csak, õ most úgy 190e Ft kap (a válság miatt csökkentett mûszak van), meg mellette néha van egy kis maszek munkája. Nekem most járt le a gyesem, állásom még nincs, úgyhogy ehhez még jön a két gyerek után a családi pótlék, meg a húgom (akinek szintén egy gyereke van) beszáll még 32e Ft-al a rezsibe. Így összesen kb. 240 e Ft-unk van egy hónapban. Mi ebbõl szerencsére nagyon jól kijövünk, pedig van egy hitel a házon (felújításra), személyi kölcsönünk is stb. stb., de minden nap húst eszünk, autót tartunk fent, havonta többször kirándulunk, a gyerekek játékokat kapnak, és évente egyszer 1-2 hétre külföldre is megyünk. Jó, félrerakni nem tudunk, de nem panaszkodom. Kajára kb. 70e Ft megy el, hitel: 45e, benzin: 30e, fûtés: fával fûtünk, úgyhogy ez sok, évi kb. 250e, havi szinten 20e, villany:20-22e (villanybojler), internet:5e, kábeltévé: 2900, víz: 5000, csatorna hozzájárulás: 2700, biztosítás: 5e, ruhákat használtan veszem. Gáz: kéthavonta 3500 Ft. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2 fõ: Bérletek 9400*2 telefonszámla: 2*4000 kaja: 60000 rezsi: 25000 (átlag) Hitel nincs, de váratlan kiadások vannak. (saccra: 20 000)
Nálunk 3 felnõtt, és 3 gyerek van. A férjem dolgozik csak, õ most úgy 190e Ft kap (a válság miatt csökkentett mûszak van), meg mellette néha van egy kis maszek munkája. Nekem most járt le a gyesem, állásom még nincs, úgyhogy ehhez még jön a két gyerek után a családi pótlék, meg a húgom (akinek szintén egy gyereke van) beszáll még 32e Ft-al a rezsibe. Így összesen kb. 240 e Ft-unk van egy hónapban. Mi ebbõl szerencsére nagyon jól kijövünk, pedig van egy hitel a házon (felújításra), személyi kölcsönünk is stb. stb., de minden nap húst eszünk, autót tartunk fent, havonta többször kirándulunk, a gyerekek játékokat kapnak, és évente egyszer 1-2 hétre külföldre is megyünk. Jó, félrerakni nem tudunk, de nem panaszkodom. Kajára kb. 70e Ft megy el, hitel: 45e, benzin: 30e, fûtés: fával fûtünk, úgyhogy ez sok, évi kb. 250e, havi szinten 20e, villany:20-22e (villanybojler), internet:5e, kábeltévé: 2900, víz: 5000, csatorna hozzájárulás: 2700, biztosítás: 5e, ruhákat használtan veszem. Gáz: kéthavonta 3500 Ft. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szia! Én gyeden vagyok itthon, 73.000 Ft-ot kapok családi pótlékkal együtt. Párom szabadúszó kõmûves, ha van munkája hetente 50.000.-hoz haza. Télen nincs munka, sõt õsszel se nagyon. Lakáshitel: 38.000.-Ft Rezsi havonta: 20.000.-kb (télen 35.000.-) Tankolás: havi 10.000.-kb. Gyereknek pelenka, tápszer, egyebek: 15.000.- Havonta 2x bevásárolunk: 30.000.- És van egy kölcsönünk: havi 17.500.- Hát nehéz, de mindig volt valahogy. Ennyi kb. Üdv.
én egyetemista vagyokkb 30 ezerbõl élek havonta. ebben nincs benne a lakhatás, azt a szüleim külön fizetik. Amit én állok az a kajám hétfõtõl péntekig, ruházkodás, utazás-közlekedés, telefon számla, szórakozás. A kaja kb 10 ezer, telo kb 3000, utazás 10 ezer, a maradékot magamra költöm, igaz nem sok de nem panaszkodom, megvan mindenem ami kell a minden napokra. igaz hogy szeretnék pár dolgot, dehát amig egyetemre jár az ember :)
Én édesapámmal élek együtt és havi 80ezer ft-unk van!:S Na ebböl:10e-villany, 6e víz, 5500-internet, telefonok havi 10e(2db), és még egyéb csekkek...:( Hitelünk, autónk nincs! Buszbérletem havi 5ezer ft. A többi kajára, váratlan kiadára, v.néha ruhára fogy el... Tartalékunk nincs sajnos, és nyaralni se voltunk.:(:( Életszínvonalunk szükös, de nem panaszkodhatunk! A házunk régi, de egész jó állapotban van! Ja és télen fával fütünk ami nagyon sok....:( Majd ha végzek a sulival és dolgozok talán jobb lesz... Az apukámtól többet nem várhatok!!! na kb.ennyi!
A Párommal havonta 280.000.-ból gazdálkodunk. És ez egyáltalán nem kevés pénz ha úgy vesszük, hogy albira sem kell költeni, és még gyerek sincs, de még is épp hogy kijövünk havonta.:( 22/N & 28/F Kaja:kb.35-50.000.- rezsi:kb.40-50.000.- ruha:kb. 10-40.000.- kocsihitel+tankolás:50-60.000.- telószámla: kb.10.000.-
Még egyedül vagyunk a párommal, de a hasamban már a kicsi :) A párom 110e keres, én nem dolgozom itthon kapok 60ezret. Szóval 170e ft. Ebbõl : Kocsi tankolás : 20-30e Rezsi : 20e körül Kaja : minden hónapban 2x vásárolunk be, ilyenkor ált 20e szóval Kaja olyan 40e körül van havonta ruha: hát.. 15-20e nél nem költünk többet ruhára, majd ha dolgozom, akkor, talán:) mer a picinek kell most elõre megvenni sok mindent:) naponta még kb 500ft mind kettõnk zsebébe kell h legyen, meg mindennap friss kenyér, tej... stb. hát szûkösen jövünk ki.. hónap vége felé már szoktam kérni anyutól, amit mikor kapjuk a pénzt megadom:) 21/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Férjem nettója 140, enyém 105= összesen 245. Lakáshitelünk kb. 74 ezer. Rezsi, csekkek, tankolás, egyéb kiadások, nyári programok... Mostanában nem nagyon tudunk félrerakni. A kaján amúgy sem spórolok, azon nem vagyok hajlandó, igyekszem egészségesen fõzni. Ketten vagyunk egyelõre, de ha babánk lesz, visszább kell adni az igényekbõl, pedig nem járunk külföldre nyaralni, vagy hasonlók, csak itthon próbálunk minél változatosabban élni. De nem panaszkodom, sokan örülnének annak, amink van.
Én azt hiszem teljesen elégedett vagyok: Én 145 ezret keresek + párom gyesen van + családi pótlék, ez kb 180, de van hogy fusizom és akkor havi 200 ból gazdálkodunk. Albiban lakunk rezsivel max 70 ezer, nyáron 60 ból is kijön. Kajára elég sokat költünk, min 60-70 ezret, mivel nagy zöldség és gyümölcs evõk vagyunk ;) Gyógyszerre viszont még sose költöttünk. Másban viszont spórolunk: nincs kocsink, semmilyen hitelünk. Így azért tudunk megtakarítani és elérjük a rövidtávú céljaink, friss házasként most alakítjuk ki a kezdõ háztartásunk. Szóval azt mondhatom maximálisan elégedett vagyok. :)

Mennyi pénzből tud megélni egy két fős család?

Gondolok itt a kajára, öltözködésre stb... hitelek és rezsi nélkül

Legjobb válasz: Igényektõl és körülményektõl függ. Pl.: egy vidéki kertes részben, ahol van kiskert meg tyúkok meg gyümölcsös, stb... És itt ingyen megoldott a lakhatás és az a cél, hogy ne haljatok éhen, akkor akár 15-20e forintból is. Ugyan ez városban egy panelban már simán 30-40e. Aztán ha nem az a cél, hogy ne haljatok éhen, hanem, hogy éljetek is egy picit akkor 100e alatt nem is érdemes mit számolni.

Igényektõl és körülményektõl függ. Pl.: egy vidéki kertes részben, ahol van kiskert meg tyúkok meg gyümölcsös, stb... És itt ingyen megoldott a lakhatás és az a cél, hogy ne haljatok éhen, akkor akár 15-20e forintból is. Ugyan ez városban egy panelban már simán 30-40e. Aztán ha nem az a cél, hogy ne haljatok éhen, hanem, hogy éljetek is egy picit akkor 100e alatt nem is érdemes mit számolni.
Ha ez a 2 fõ, felnõtt, akkor az öltözködésre nem költ, csak kajára. Mert a ruha jó a régi is. Kaja kb. 20-30 000 Ft. Ha vidéki vagy és a zöldségtõl- a tojásig, húsig mindent megtermelsz magadnak. Max. kenyérért, tejért és pár apróságért mész a boltba. Ha egy felnõtt és egy gyerek, akkor már más a helyzet. Mert a gyereknek nem mondhatod, hogy fiam az esti vacsora kimarad a spórolás miatt, vagy nem fizetem be ebben a hónapban a menzád...
120 körül


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!