Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénz szülés után, (26 db)

Mennyi pénz jár szülés után, ugy hogy nem munkaviszonybol megyek szülni, ? és duplán jár a gyerekek után a pénz ha iker babákrol van szo, és az mennyi pénz?

Legjobb válasz: Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki

Alanyi jogon jár a gyes, ami 26ezer forint körül van. A családi pótlék 12ezer forint, és úgy tudom, ikrekre nem jár duplán, de ennek nézz utána, lehet tévedek..Vagy most hogy hirtelen utána néztem duplán jár mégis, és lehet, hogy az egyszeri anyasági pótlék is több az ikrek után (egy babára 60párezer forint) Googlebe írd be és sok oldal jön ki
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ!

Mennyi pénzt szokás adni manapság a dokinak szülés után?

Legjobb válasz: én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.

én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.
amennyit a postásnak hogy elhozta a csomagot
pont tegnap votam egy anyukánál babaruha nézõben, annál a dokinál szült, ahol én fogok (Miskolc). kérdeztem emmnynit adott (egyébként jól élnek, nem szegények, apu külföldön dolgozik). beharangozta a mondókája ellején, hogy húúúh, nagyon sokat, nagyon sokat, azért, mert megkérdezte a dokitól, hogy mennyi lesz, õ meg megmondta és húúúh milyen sok. nah mondom magamban biztos adott vagy 150-et. és nem. 50E-et kért a doki. szerintem ez normál árnak számít. igaz a mi pénztárcánkhoz egy kicsit magam. szerintem 30-at tudunk majd adni neki, így meg sem kérdezzük mennyi lesz :)
Attól függ. Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor nem vagy köteles pénzta adni ha meg akarsz akkor annyit amennyit tudtok és gondolsz, hogy megérdemel. Ha fogadott orvosod lesz ott más a helyzet ott viszont rákérdezhetsz mennyiért válla el. Ott ha mond egy összeget akkor adott. Ha nem akkor megint annyit adsz neki amennyit gondolsz, Én két évvel ezelõtt 40 ezer forintot adtam neki.
1 kislányom ( 6éves) : 50 ezer ! DE úgy látta, a doki arcán h keveselte ! 2. lányom (3éves ) : 70 ezer ! Viszont õ nála komplikációs szülés volt ! 3 baba : még nem tudom
kb.százezret. Mindig megdöbbenek azon akik nem adnak, vagy csak minimálisat.Akkor már mindegy lenne ha nem adna semmit. De sokaknak nem ér ennyit a feleségük vagy a saját biztonságuk.
Ebben Pest és vidék között nagyon nagy különbség van! Pesten élõ rokonok barátoktól tudom, hogy ott 100 ezer körül van a "tarifa". Vidéken, legalábbis ahol mi élünk, 20-40 ezer között van, és itt nem igazán szokás az orvosoknak elõre benyõgni, hogy mennyit kérnek. Ami szerintem felháborító is, ha ilyet tesz egy orvos, és ezt már a törvény is bünteti. A hálapénz azért hálapénz, hogy ha hálásak akarunk lenni, akkor adunk, annyit amennyit tudunk, és gondolunk. A legtöbb szülésnél egyébként orvos nélkül is minden rendben menne, és a jó orvos meg pénz nélkül is ellátja a szülõ nõt. Ezt csak azért tettem hozzá, mert az utolsó azt írta, hogy nem érti, hogy valaki miért nem ad... Én az elsõnél, 40 ezret adtam, a másodiknál pedig 20 ezret, és egy üveg italt. Mindkettõ doki választott orvos volt, egyik sem mondott tarifát elõre, és nem nézte meg a jelenlétemben, mennyi van a borítékban.
Ja, és nem azért mert nem fontos a biztonságom, vagy mert a férjemnek nem érünk többet, hanem azért, mert ennyire futotta, és mert a többi pénzt, inkább a gyerekre költöttük.
nálunk megmondta a doki h 40 ezerért vállalja a szülést

Mennyibe kerül egy magán orvos kb? békéscsabán? és mennyi pénzt szoktak adni szülés után?

Legjobb válasz: A dokik magánrendelési díjai változóak: 4-7 ezer között. Arra nem tudok választ, hogy ki mennyit ad szülés után.

A dokik magánrendelési díjai változóak: 4-7 ezer között. Arra nem tudok választ, hogy ki mennyit ad szülés után.


Mennyi pénz kapnék terhesség és szülés után?

Jelenleg november óta munkanélküli által tanfolyamon veszek részt ami szeptemberig tart. Ha most terhes lennék mennyi pénzt kapnék és szülés után? Ez munkaviszonynak számít?

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom munkaviszonynak számít-e, de amiket biztosra tudom hogy kapnál: - egyszer anyasági támogatás, ami kb. 64.000 forint és a szülést követõen kell benyújtani az igényt az Államkincstárhoz - családi pótlék havonta 12.200 forint gyermekenként - a gyes mivel alanyi jogon jár, ehhez nem kell hogy munkaviszonyod legyen, az összege asszem 28.000 forint körül van most. A gyed igényléséhez viszont már szükséges a folytonos munkaviszony, de pontosan nem tudom mennyi.... google-ban rá tudsz keresni egyszerûen.

Sajnos nem tudom munkaviszonynak számít-e, de amiket biztosra tudom hogy kapnál: - egyszer anyasági támogatás, ami kb. 64.000 forint és a szülést követõen kell benyújtani az igényt az Államkincstárhoz - családi pótlék havonta 12.200 forint gyermekenként - a gyes mivel alanyi jogon jár, ehhez nem kell hogy munkaviszonyod legyen, az összege asszem 28.000 forint körül van most. A gyed igényléséhez viszont már szükséges a folytonos munkaviszony, de pontosan nem tudom mennyi.... google-ban rá tudsz keresni egyszerûen.
Álláskeresési támogatást kapsz? (kaptál?) Mennyit? GYES-re biztosan számíthatsz, és az anyasági támogatásra is.
A kérdező hozzászólása: A tanfolyra kapok havi 63ezer ft-ot, a tanfolyam elõtzt viszont csak a havi 28500ft-os álláskeresési pénzre voltam jogosult.
Anyasági támogatást(ami egyszeri juttatás A gyermek születését követõen kell igényelni 64125ft), családi pótlékot(Havi juttatás 1 gyermek esetén 12200ft ha egyedül neveled 13700ft, tanköteles korig jár)és gyest (Havi juttatás a gyermek két éves koráig jár 28500ft) ezeket mindenképpen megkapod mert alanyi jogon jár.A gyed csak akkor jár ha meg volt 2 éven belül a 365 biztosított napod(úgy tudom hogy a munkanélküli is beleszámít)Ennek összege a jövedelmedtõl függ a napi átlagkereset 70%-a.A tgyás(tehességi gyermekágyi segéj) is csak akkor jár ha megvolt a 365 biztosított napod az elmúlt 2 évben, összege a napi átlagkereset 70%-a.

Szegediek! Dr. Keresztes Csaba szülés után mennyi pénzt általában? (Hálapénz)

Legjobb válasz: *pénzt kér általában? bocsi elírtam.

A kérdező hozzászólása: *pénzt kér általában? bocsi elírtam.
Nyaklevest neki, nem hálapénzt! Kap fizetést, hát dolgozzon!

Zalaegerszegen Dr. Kádasinál, mennyi pénzt adtatok szülés után? Megkérdeztétek elötte mennyit kér?

Legjobb válasz: Nem kell megkérdezni mennyit kér,annyit adsz amennyit tudsz! Két ismerõsöm is szült nála,az egyikük 30.000 ft-t adott,a másikuk 10.000-t,és nem volt belõle sértõdés!

Nem kell megkérdezni mennyit kér, annyit adsz amennyit tudsz! Két ismerõsöm is szült nála, az egyikük 30.000 ft-t adott, a másikuk 10.000-t, és nem volt belõle sértõdés!

Szülés után a csecsemős nővéreknek is kell, illik, "ajánlatos" valamennyi pénzt adni? Ti adtok/adtatok? És kb mennyit?

A barátn?m nemrég szült, ? azt mondta, hogy sajnos a pénz beszél, ? adott, így nagyon oda is figyeltek rá. Annyi negatívumot olvastam a n?vérkékr?l, hogy már el?re félek, hogy fognak velünk bánni.

Legjobb válasz: Velem nagyon szemetek voltak. Én nem adtam pénzt ,mert nálunk nem szokás és egyébként is az 5 nap alatt kb 8 csecsemõs nõvérkével találkoztam. Ahol én szültem ott az utolsó nap adtak valami édességet annak aki épp bent volt. Aki felöltöztette a babód. Biztosan kórháza válogatja.

Velem nagyon szemetek voltak. Én nem adtam pénzt , mert nálunk nem szokás és egyébként is az 5 nap alatt kb 8 csecsemõs nõvérkével találkoztam. Ahol én szültem ott az utolsó nap adtak valami édességet annak aki épp bent volt. Aki felöltöztette a babód. Biztosan kórháza válogatja.
Hozzánk beültek a csecsemõsök és mindent elmondtak mire számíthatunk az elsõ idõkben.Segítettek a szoptatásban, a fejésben és mindenben, pedig senki NEM fizetett nekik!És nem magánkórház volt.A végén adtunk csak és kizárólag annak a csecsemõsnek aki felöltöztette a babákat.Kivétel ez alól aki kiszúrta a lányok fülét, természetesen õt megjutalmaztuk.
Velem nagyon rendesek voltak.Én 2-3 doboz bonbont adtam át, hogy közösen fogyasszák el.
Jajne, meg a takarítónõnek, meg a portásnak....:/ szerintem teljesen felesleges!Egy újabb "trend" lesz elterjedõben...?!Persze egy bonbon mégsem egyenlõ a megtömött borítékkal, ezért inkább ezt a fajtáját választanám a köszönet kifejezésének.A munkáját nem megfelelõen végzõ nõvérkét pedig nem fogja jobb belátásra bírni a pénz sem, esetleg a felettese akinek jelenteni lehet, ha gond van a viselkedésével!Úgy gondolom, mindig mérlegelni kell és a " köszönöm ", vagy egy mosoly lehet, hogy többet jelent néhányuknak.
Mi úgy tervezzük, hogy a nõvérek és a csecsemõs nõvérek (mármint az oszály), kap 1-1 ajándékkosarat, és ennyi.
Ha már csak a pénzért kedves veled, megsem érdemli.Nem is várhatja el.Ez a dolga.Áplónõ vagyok, egyszer feküdtem klinikán, oltári bunkok voltak.Most adjak azért, hogy mosolyogjon.Ha nem szivbõl teszi a munkáját megette a fene.A kis ajándék az más és azerintem sokkal kedvesebb.

Szeretnénk babát a párommal, de félünk h nem tudnánk megélni. Mennyi a pénz táppénzkor illetve a szülés után?

Valaki segítsen mert e nélkül nem merünk belefogni.

Legjobb válasz: Ez a jövedelmedtõl függ. Mennyit keresel, és hány éve?

Ez a jövedelmedtõl függ. Mennyit keresel, és hány éve?
A kérdező hozzászólása: Hu eddig 2 munkahelyem volt 24 éves vagyok 3 és fél éve dolgozom megszakítás nélkül. a havim kb 85. 000 ennyivel vagyok bejelentve most
kb 47000 ft-ot kapnál táppénzt is és utána a gyedet is, de ha megszületik még 12000ft családi pótlék is jár. Ha ebbõl indulsz ki, hogy nem tudsz megélni soha nam lesz gyereked, legalábbis nem ebben az országban!! Én havi 42000 fizetek csak lakáshitelt a rezsi mégegyszer ennyi, 53000 kapok táppénzt, mert veszélyeztetettség miatt elejétõl itthon vagyok. A párom 61000 hoz haza. Ki tudod számolni ugye??? Megoldjuk és boldogok leszünk AZÉRT IS!!!! 27 éves vagyok és én már nem várhattam.... így is két év alatt jött össze. Jól gondold meg mikor.. jövõre és 5 év múlva sem leszel milliomos!! Legalábbis kicsi az esélye, . Puszillak és hajrá. 11 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm válaszod és szetem belevágunk mi is bár egy kicsikét félek tõle azaz nagyon.... Szülõknek majd bejelenteni meg ilyesmi hu attol a legjobban. De félek tõle teljesen megváltozik majd minden nem?
Szia. Hát igen.Minden megva´ltozik.Mink sem vagyyunk miliomosok, meg is e´rezzük, hogy csak a fe´rjem dolgozik.De ha tényleg az ember vár a pénz miatt, akkor sosem lenne baba. Mi is megoldjuk. Egyébként a baba csak 11 hónapra jött össze. Most 27 vagyok, és egy 16hetes kislány boldog anyukája.
én ismerek olyant akinek megvan mindene mégse boldog, mert nem lehet gyereke.és ismerek olyant is aki márol holnapra él és boldog mert van gyereke.ismerek albérletbe gyereket egyedül nevelõ nõt és õ minimálbol él.nem bánta meg a fiát!és ismerek olyant is aki nagyon pénzes de már késõ a szüléshez-na õt kérdeztem-õ megbánta, hogy nem szült!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!