Találatok a következő kifejezésre: Mennyi pénz mindent (24 db)

Mennyi pénzt adtok haza 1 hónapban? Az normális hogy a tesóm nem ad haza semmit? Közben anyam fizeti a hitelét a nyugdijabol meg mindent kajara alpig marad pénze és tőlem szokott kérni meg másoktol eladósitjq magát. Mig tesom gyüjti a pénzét

2en kaknak együtt. Én a férjemmel lakom máshol.csak idegesitó hogy anyám fizet mindent mert még egy csekket sem hajlandó befizetni anyám meg nem mer szólni neki.ha megmondom hogy többet nem adok az gáz? Mégiscsak az anyám de a tesom kihasználja. Mikor szoltam tesomnak azt mondja te se adtál soha mikor ott laktal. Mondom nem de én 18 évesen el is költöztem addig meg suliba jártam.ő meg 28 és dolgozik.fogyasztja vizet áramot eszik és amit felvettek hitelt az is rá mént el.ez máshol is normális?

Legjobb válasz: Ez nevetséges!!! Mi az hogy dolgozik, már 28 és nem ad haza semmit?? Miért használja ki az anyját, és miért érzi így jól magát, hogy az anyának máshonnan kell pénzt kérnie? Hát én a helyedben jól megmondanám a magamét a tesómnak. Ha nagyon jól álltok anyagilag, és nem hiányzik az a pénz, amint anyudnak adsz, akkor segíts rajta. De ha nektek is lenne mire költeni, vagy simán csak megtakarítani, akkor ez így nem mehet tovább. Ez nagyon igazságtalan!!

Ez nevetséges!!! Mi az hogy dolgozik, már 28 és nem ad haza semmit?? Miért használja ki az anyját, és miért érzi így jól magát, hogy az anyának máshonnan kell pénzt kérnie? Hát én a helyedben jól megmondanám a magamét a tesómnak. Ha nagyon jól álltok anyagilag, és nem hiányzik az a pénz, amint anyudnak adsz, akkor segíts rajta. De ha nektek is lenne mire költeni, vagy simán csak megtakarítani, akkor ez így nem mehet tovább. Ez nagyon igazságtalan!!
Így azt mondom, máséból könnyû hbo-t nézni, meg mindent. Inkább neki kéne segítenie, nem elvenni a pénzt. Igen, nálunk ez megengedhetõ (nem dicsekszem, ez az igazság), de biztos vagyok abban, hogy fordított esetben mi is segítenénk a szüleinket, sõt volt is már rá példa. Szóval nem, nem normális. Az elõzõ voltam
Mikor dolgozni kezdtem, egy évig nem kértek a szüleim, azt mondták, ruházkodjak fel, kicsit költekezzek. Utána havi 20000-t adtam és 6000-nyi étkezési utalványt, utána elvesztettem az állásom, és 20000-t, majd mikor már nem volt elég pénzem, 15, aztán 10000-t. Nem lett volna pofám hagyni, hogy az azóta megözvegyült anyám tartson el a nyugdíjából. A tesód közönséges parazita. Én megmondanám neki, hogy kapjon a fejéhez!
Az én tesóm is itthon lakott 28 éves koráig, sokszor a barátnõje (ma már a felesége) is itt volt, és õ se adott haza semmit, de az én szüleim nem is kértek soha. Tõlem se kérnek. Ezzel támogatnak minket, hogy össze tudjunk spórolni pénzt, ha elköltözünk itthonról.
A kérdező hozzászólása: Ha megengedhetitk maguknqk az mas. De gondolj bele apuka már nics csak nyugdijas anyuka aki mindent fizet az anyja meg egy liter tejet se tud sokszor venni maganak. Kölcsönve veri magát hogy mindent ki tudjon fizetni ez nem normális.
A kérdező hozzászólása: Mi sem állunk ugy anyagilag kedves elsõ spórolunk mindenen. Pl nem fizetünk kábeltvt megelégszünk az ingyenes csatornákkal stb. Igy tudunk valamit félretenni. De azt nem arra szeretnénk hogy anyám mondjuk az õ kábeltvjüket fizesse be belõlé. Mert a tesómnak kábeltv kell hbo pakkal. Persze anyám fizesse. A vilanyt meg már többször majdnem kikapcsolták. Ákkor is mi adtuk oda a megtakaritott pénzünk ami babára szekrényre stb kellene.
Én 16 évesen már melóztam. Elsõ fizetésemtõl kezdve havonta legalább harmincat leteszek az asztalra. Szüleimnek eléggé sok pénzük van, de még így is egyfolytában belémkötnek hogy keveset adok. Amikor nem laktam velük akkor is adtam haza kb egy huszast. Ha legközelebb el tudok költözni nem fogok hazaküldeni semennyit, mert nincs pénzem soha semmire. Egyfolytában azzal zaklatnak hogy sokat fogyaszt a gépem, és azon kívül nem is használok mást ami fogyasztja az áramot. Mindig spórolnak valami "fontos" dologra mint pl a 6 milliós kocsi :D Múltkor hétvégén elkezdett durván fájni a fogam, ügyeletre kellett mennem vele. Akkor pont nem volt pénzem. Még a busz, meg a gyógyszer árát is sajnálták tõlem, adtak rá, csak mondták hogy drága :D

Mennyi pénz jön be egy hónapba nektek? Mindent megtudtok venni ami kell?

Legjobb válasz: Amíg GYED-en voltam, addig havonta 85 ezer forintból éltünk, ketten a gyerekkel. Ebbõl fizettem a lakbért és a rezsit, ez együtt kb. 50 ezer volt. Hát mit ne mondjak, nem jutott mindenre ami kell. Mostmár nem vagyok gyed-en, így 110 körül jön pénz, illetve változó, mert egyetemre járok, és most kapok egyéb juttatásokat is, de ez változó.

Amíg GYED-en voltam, addig havonta 85 ezer forintból éltünk, ketten a gyerekkel. Ebbõl fizettem a lakbért és a rezsit, ez együtt kb. 50 ezer volt. Hát mit ne mondjak, nem jutott mindenre ami kell. Mostmár nem vagyok gyed-en, így 110 körül jön pénz, illetve változó, mert egyetemre járok, és most kapok egyéb juttatásokat is, de ez változó.
Kifizetjük a kölcsön részletét, a csekkeket, és nem marad túl sok pénz. Nem tudunk mindent megvenni, valamirõl mindig le kell mondani :( Éhen nem halunk, de sokszor fontos dolgokra sem telik. Ez van :(

Az SZTK-s szülészorvost is meg kell kérdezni, hogy mennyit kér (mennyi pénzt) egy szülésért, vagy mindenkire rá van bízva ki mennyit ad, nemcsak a magándokit?

Legjobb válasz: Semelyik orvost nem KELL megkérdeni, hogy mennyi a tarifája! (Nem is járnék olyanhoz, aki közli a jussát) Adj neki, amennyit tudsz, vagy akarsz! Szép szülést!

Semelyik orvost nem KELL megkérdeni, hogy mennyi a tarifája! (Nem is járnék olyanhoz, aki közli a jussát) Adj neki, amennyit tudsz, vagy akarsz! Szép szülést!
Az elõzõ két szülésemnél és most is fogadott orvosom van.Soha nem kérdeztem meg mennyit kér most sem fogom.Annyit adtunk és adunk most is amennyit a pénztárcánk megengedi illetve függ a szülés alattiu bánás módtól, kedvességtõl stb.Nem mindenki tud megengedni 50-60 ezreket.
Annyit adsz amennyit akarsz.
Szia, én is sztk-s dokihoz járok. Sajna nekem rossz tapasztalatom van. Csak éppen annyit foglalkozik velem amennyit kell. Még a vizasgálatokat sem akkor csinálja meg amelyik hétre ki van írva, így csak tényleg reménykedni tudok, hogy nálam minden rendben. Sajna ide is nehezen jutottam be és a rendeléseket sem tartja meg becsületesen a magán prakszisa miatt. Sokszor küldtek idõpontról haza, hogy ma nem jön be a doki. SZTK-ba! Szeritned ezek után mennyit adok neki? Ahogy az ismerõseimtõl hallottam, aki SZTK-ba jár, senki sem fizet. Ezért adózunk. Aki fizetett az mint magán rendelésre járt. 36 hetes kismama


Egy hete szültem, csaszarral, fogadott dokinal, aki mindig mindenben segitett, sokszor penzt sem fogadott el. Mennyi penzt illik adni?

2. babamat szultem nala csaszarral. Nem dolgozott, mikor ejszaka beindult a szules, de lejott hozzank hajnalban a korhazba (70 km onnan, ahol lakunk), miutan felhivtak hogy megerkeztunk szulni. Foorvos egyebkent, a paromat is behozta hozzam, mielott vittek muteni. Barmikor mentem uh-ra vagy akarmilyen vizsgalatra, odaszolt es mar mehettem is.

Legjobb válasz: Jól értem, hogy akkor munkaidején kívül ment be hozzád? Ha igen, akkor a magánrendelésének 10-szeresét szokták adni, ha nem mond elõre tarifát.

Jól értem, hogy akkor munkaidején kívül ment be hozzád? Ha igen, akkor a magánrendelésének 10-szeresét szokták adni, ha nem mond elõre tarifát.
50.000 körül.szerintem.
Nekem is fõorvos a dokim, osztályvezetõ, 34. héttõl a kórházba jártam hozzá és nem fogadott el semmit. A fõnõvére (aki a szülésznõm lett) végezte az nst-t, minden alkalommal ellenõrizte és hetente vizsgált az utolsó 2 hétben 2 naponta nst és uh is volt. Indítás lett, szabadságot vett ki arra a napra, 8 órát engedett vajúdni, nem tágultam semmit. 100 ezret kapott, másnap már 1 ágyas szobában voltam, minden nap bejött (hétvégén) és õ végezte a vizsgálatot hazajövetelkor is.

Hogyan tudnék Az egyesült királyságban vállalkozást indítani, illetve mennyi pénzbe kerül elindítani a cégbejegyzéstől kezdve, mindent beleértve?

Legjobb válasz: Hidd el hogy nagyon sok pénzbe, feltételezem hogy nem rendelkezel az ahhoz szükséges tõkével, mert ha meglenne, akkor már régen kint lennél:)

Hidd el hogy nagyon sok pénzbe, feltételezem hogy nem rendelkezel az ahhoz szükséges tõkével, mert ha meglenne, akkor már régen kint lennél:)
Ahogy én elnézegettem a kormány oldalait nem kerül olyan sokba, mint az ember gondolná. Nekem eddig úgy tûnik hogy itt könnyebben mennek a dolgok, mint Magyarhonban... Nincs hiszti ha terméket viszel vissza, a pénzedet is visszaadják ha kéred. Nekem otthon a Westendes Office Shoesban olyan hisztit kellett kivernem egyszer egy anyaghibás cipõ miatt hogy hihetetlen, holott a vak is látta hogy szétrepedt a talpa 2 nap alatt, még kopás se nagyon volt a cipõn, de a repedés az igen... Jah és pénzt nem kérhettem volna vissza, csak csere és azt is csak ugyanolyan méretre. :D Nah szóval ez egy másik világ. Itt kamatmentes hitelre szórják utánad a dolgokat, cska hogy vásárolj, persze bele lehet csúszni abba a hibába amibe nagyon sokak hogy túlvállalják magukat, de ha okosan vásárolsz azért jól jön hogy egy jó ágyon alszol nap mint nap amiért fizetsz havi 10000-et és nem agyonspórolod magad hogy meg tudj venni egy kényelmeset egyszerre kifizetve... Mert nálunk ahogy elnézem az otthonokat, mindenki xar ágyon alszik...

Szio mindeni elsősorban kanadaiak. Mivel kell számolni ha kimegyek tanulni kanadába elsősorban csak nyelvet és meloznék? Mennyi pénzt vigyek magammal bő fél év?

mennyi pénzt,gyógyszert,plusz nem hétköznapi okmányt amit itt szerezzek e be..jogosítványom jó e?

Legjobb válasz: kérdésed nem mindeni jó e, ki nem beszélni magyar se, az hogy akar kanadába tanulni e?

kérdésed nem mindeni jó e, ki nem beszélni magyar se, az hogy akar kanadába tanulni e?
Még tanulni és dolgozni nem voltam kint, csak rokonokat látogatni, de talán segíthetek. A bevándorlási hivatalnál szoktak kötözködni (rögtön a reptéren), ha félreállítanak. Anno nekem azt javasolták, hogy vigyek meghívólevelet a kint élõ rokonoktól/ismerõsöktõl. Ezen kívül jó ha van egy angol nyelvû hallgatói jogviszony igazolásod, amennyiben még tanulsz itthon valahol. Továbbá legyen (és fõleg legyen kinyomtatva) a visszafelé szóló repülõjegyed. Az sem baj, ha van biztosításod (lehetõleg olyan, ami nem csak balesetre érvényes, hanem egy esetleges influenza esetén orvoslátogatásra is (az ilyen orvoslátogatások nagyon drágák ott kint)). A biztosítást a reptéren nem valószínû, hogy fogják kérni. A jogsiról sajnos nem tudok nyilatkozni. Hogy mennyi pénzt és gyógyszert vigyél, azt szerintem egyénileg kell eldöntened. Attól függ, mennyire szeretsz vásárolni, mennyire vagy betegségre hajlamos, stb.
Hát nekem tényleg nem számít, az én pasim nem a gazdagok közé tartozik, mégis vele vagyok
Mert egy nõ (se férfi) szeret pénz nélkul lenni ;) bebiztosítj magának... Össze köti a kellemest a hasznossal :D ennyi... Nem kell hazudozni h én nem a pénzre hajtok, en se .....
Ez igen csak emberfüggõ. Én pl utálom ha költenek rám. Persze ez azért van mert utálom ha úgy érzem tartozom valakinek bármivel. A kigyúrtság se fontos de azért legyenek izmai. Én sokkal jobban értékelem a nem olyan feltûnõ természetes izmokat. Szerintem a felszínes pasik idõvel megtalálják a nekik megfelelõ felszínes nõt. Mert akár tetszik akár nem mindkét nem tele van felszínes semmitérõ emberekkel. Viszont ez az általánosítás undorító. Ne lepõdj meg rajta hogy nincs barátnõd ha így állsz a nõkhöz. A másik hogy aki abba a problémába ütközik h azért koptatják le mert nem gazdag meg is érdemli. Ha a felszínes ám jó nõ kategóriából akarsz választani ezt kapod. Persze ebbõl következik hogy pont olyan felszínes vagy mint az általad lenézett nõk.
Nekem számít, hogy mennyire van kigyúrva: egyáltalán ne legyen kigyúrva!
Nem mindenki ám troll, akivel nem értesz egyet..
Szerintem neked is hiába beszél az ember. Na távozz tõlem troll!
Hah 9, ha minden más igaz is, a nõkkel ellentétben a faszik nem felületesek. Bár ha az a 65%-os vagy akire én gondolok akkor neked hiába beszél az ember.
8-as: Pont ugyanez rátok is elmondhatók.
Mert ilyenek a nõk, álszentek, kihasználók, hazugok, beképzeltek, lesajnálók aki nem adonisz, számos tényleg nem szép és igényes nõ jóképû és pénzes pasit akar, akkor gondoljuk, hogy a csinos, szép nõk megelégednének egy toprongyos, átlagos faszival?
Nekem sem számít, a mostani pasim s családja kifejezetten a szegényebbek közé tartozik.
Mert a normálisoknál ez tényleg nem számít.
Mert ha õszinték lennének és kimondanák akkor mindenki elítélné õket lol, mi ebben olyan bonyolult?
Mert tényleg nem számít, csak te nem tudod már mire fogni a sikertelenséged, aminek az oka világos, mint a nap: frusztrált vagy és elítéled a nõket. Ennyi.
Mondom én, aki nem a pénzre megy.
Mert az élet egy színház és mi vagyunk benne a színészek.
Engem 18 évesen a pénz még nem hoz lázba de mikor már magamat tartom el biztos ez is fontossá válik majd

Osztállyal megyünk külföldre kirándulni, ami KÖTELEZÕ. De nem szeretnék, mert drága, és sok mindent kell venni. Ha elmegyek orvoshoz, mennyi esély van arra hogy kiír? Ilyenkor mennyi pénzt illik neki adni?

Legjobb válasz: ha normális a háziorvosod, akkor gond nélkül kiír, még fizetni sem kell érte. nekem ilyen a háziorvosom, mindig mikor valami volt, kiírt, szó nélkül.

ha normális a háziorvosod, akkor gond nélkül kiír, még fizetni sem kell érte. nekem ilyen a háziorvosom, mindig mikor valami volt, kiírt, szó nélkül.
MIÉRT KÖTELEZÕ?????? :OOOOOO Ha drága, megmondod az oszidnak.Nem mész el, és kész.
Nem tudom milyen iskola gondolja azt, hogy kötelezõvé tehet bármilyen kirándulást, de valaki ott nagyon el van tévedve...
A kérdező hozzászólása: Ha nem megyek kirándulásra, megutálnak a tanárok. Ígyis kezdett már kiabálni a helyettes nõ, hogy mit képzelek, hogy nem megyek. Mit találjak ki?
Hát, elvileg nem tehetnék kötelezõvé. Ha anyud esetleg írna egy papírt, hogy nem tudjátok fizetni a kirándulás költségeit? V esetleg nem mész el csakúgy, és iratsz róla igazolást? Hát a befizetõs dolgot meg akkor gondolom, hanyagolod. Megmondod, hogy bocsi, nem fizetem; vagy pedig azt, hogy jó majd hozom, és akkor mégse, vagy pedig kirándulás napján eljátszhatod, hogy elalszol mert elfelejtetted beállítani az ébresztõt:P Ha õk így játszanak, akkor te miért ne tehetnéd?:P Am, legegyszerûbb, ha közlöd ofõddel, hogy nem szeretnél menné (többek között pl anyagi okokból is---v még többek között nélkül is hozzáteheted, de ezt már nem muszáj). Ja és van mégegy megoldás!! Szülõ betelefonálhat, kérheti a tanárodat a telefonhoz, vagy bemehet fogadóórára, és megmondja a tanárnak, hogy nem kényszeríthetnek:) Mert amúgy különben elrángatnának, ha nem mész?:) Hagyd a csudába:)
Hova és mennyi idõre szóló utazásról van szó? Miért ennyire fontos az iskolának, hogy mindenki elmenjen?
A kérdező hozzászólása: Franciaországba mennénk 8 napra. Nem tudom miért fontos ennyire.
Semmilyen, SEMMILYEN iskolai program nem lehet kötelezõ, amiért fizetni kell. Ez jogszabály. Beszélj az osztályfõnököddel.
Mennyi idõre?Ez azért eléggé lényeges
Fuhúú... mindenképpen készülj biztonsági tartalékkal, sosem tudhatod mire kell költened. Ez lehet egy nagyobb összeg, amivel biztonságban érzed magad (valahol elrejtve a cuccodban, nem feltétlenül a pénztárcádban, ha olyan helyre kerültök akkor táborvezetõre is bízhatod, ha jól gondolom ilyesmire vállalkozol). Egyébként szerintem max annyi, hogy apró ajándékokra (aminek az ára egyáltalán nem olyan apró), esetleg egy-egy étkezésre, városnézésnél bármire kellene akkor legyen. Reptéri transzferre is 1500-2000 ft-ot kell számolni csak egy útra. Ha van bankszámlád, akkor én javaslom, hogy fizess kártyával, így sokszor olcsóbban jönnek ki a dolgok, és talán kényelmesebb is, ha csak a "biztonsági tartalékra" is gondolunk. :) Arra is számítani kell, hogy az árak az egekben vannak, én pl Svédben ledöbbentem, valami kétszer annyiba került mint nálunk. Mindenesetre ha nem töltesz ott plusz napokat, amikorra nincs szállásod és kajád, én olyan 15-20 ezer ft-ot javasolnék. Ha sporolós vagy, akkor még sok is! :)
A kérdező hozzászólása: 1 hónapra megyek. ezt elfelejtettem odaírni. de köszi a választ :)
Változó 40
130 a hitelünk, 75 a rezsi. most találtam egy jobb állást, így havi 40-50 ezrünk marad kajára meg minden egyébre. Négyen vagyunk: párom+én+ a 4 éves lánykánk és a 2, 5 éves fiunk.
Pont akartam egy ilyen kérdést kiirni :D 160 az össz bevételünk (+havi 10 ezer adójóváirást nem vettünk igénybe, majd jövõre, egyben). Ebbõl 50-55 körüli a rezsi, átlagban, télen több, nyáron ugye kevesebb. Egy pelusos, tápszeres baba, havi 20 ezer szerintem elmegy rá (+ a fiam éjjelre még pelusos). Szóval marad 85. Ebbõl 60-at szerintem megeszünk, fõleg amiatt, hogy én lisztérzékeny vagyok, egy kiló liszt 1200 körül van... A többi marad benzinre, ruhára, egyebekre. Hát meg kell néznem, mire költök :( 4-en vagyunk, egy 2, 5 éves és egy 10 hónapos gyerek és mi 2en.
Havi 300 a bevétel, 2 felnõtt, 3, 5 éves gyerek. Lakás rezsi autó telefon biztosítás: 170.000. Marad 130.000, ebbõl elmegy még a férjemnek bérletre 20.000, kajára havi szinten 30.000 munkába menet reggelente vesz reggelire ebédre kenyeret, felvágottat, amit enne. Marad 80.000 Ft, ami elmegy kajára, minden nap fõzök, hogy legalább meleg vacsit egyen a férjem, meg mi is azt esszük a lányommal ebédre. Ebbõl veszünk még ruhát, vagy megyünk el hétvégén strandra, vagy valamerre.
Nekem GYED 106e, férjem fizetése 400e. Van hitelünk, olyan 350 marad rezsi és hitel után. Ebbõl olyan 100 körül költünk el, a többi megy különbözõ megtakarításba. Lányunk 8 hónapos.
Nálunk mostanában jó a helyzet. Párom idén még nem kapott nettó 300.000 alatt, de volt olyan hónap is, amikor ennek a 3x-át hozta haza. Én megkaptam a gyed kompenzációt, így 55.000-t kapok. :) + 26.600 csp. hitelek, rezsi, számlák, stb: 200-220.000 Rosszabb hónapban is maradt legalább 140.000 Ft, ebbõl simán ki lehet jönni, és tudunk félre is tenni. 2 felnõtt + 2 gyerek.
Nem értem az 5. válszoló milyen adójóváírásra gondol, amit majd jövõre egyösszegben vesz fel - az adójóváírást ezévtõl megszüntették...
Változó, de sok.Szerencsére a Párom a pénzügyminiszter a családban, így van sok befektetett pénzünk, illetve több lekotesunk, félretett pénzünk. Amúgy hárman vagyunk.Így is elég sok felesleges dolgot veszünk, de ha rajtam múlna, be sem fernenk a lakásba a ruhaktol meg a jatekoktol:-)
A 19-es és 21-es vagyok, a férjem építõmérnök, majdnem 300 ezret keres és mellette maszekol. És nagyon keveset van itthon.
Na igen, kedves utólsó, kezet foghatunk, az én férjem is rengeteget van távol, de úgy tûnik, a jobb kereset ezzel jár.
A kérdező hozzászólása: igazán köszönöm a válaszokat, én senkit sem pontoztam le!!Szánalmasnak tartom ez a lepontozósdit és fõleg így, hogy tényleg látszik, hogy a jól keresõk vannak lepontozva! Õszintén örülök, hogy azért vannak akiknek nem megy rosszul:)
A Párom az építõiparban dolgozik, keveset van itthon.Amúgy 3dip lomája van, szóval tanult eleget.Sokszor mondom neki, hogy legyen többet itthon, nem baj, ha negyed ennyibõl kéne élnünk.Szóval ennek is vannak "arnyoldalai".egy korábbi jól lepontozott válaszoló
Az én férjem 1000000 alatt soha nem hoz haza, hozzá sem mentem volna, ha nem így lenne. Nem is értem, hogy lehet ennél kevesebb pénzbõl megélni.
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy utolsó:) sejtem milyen jó poén provokáló, kamu kommenteket írni a kérdésekhez:)
24-esnek: nálunk nem a férjem, hanem én keresek jól. Projektmenedzser vagyok (br. 1 M/hó)
ilyen jó megy mindenkinek havi 200 ezer Ft minimum megvan.
Én azt nem értem miért fontos, h ki lesz lepontozva. Nem mindegy? Ezt írtad és kész, semmi jelentõsége.
Legyen akkor egy negatív példa is: Hárman élünk egy kisbabával, én GYES-t kapok, férjem fizetésével együtt össz. bevételünk 100 ezerFt/hó. Az albérlet 40 ezer, a rezsi most kb. 20 ezer nyáron, a téltõl már elõre rettegek, fogalmam sincs mi lesz velünk, pedig csak 1 szobát fogunk fûteni maxx. 18 fokosra, hogy ki tudjuk fizetni a gázszámlát is. Csak úgy élünk meg, hogy a szüleim néha segítenek, kapunk ételt, ritkán kevés pénzt is, pedig férjem nagyon keményen dolgozik nehéz fizikai munkát, sokszor hétvégente is. Ez Kelet-Magyarország :(((
Utolsónak: arra nem gondoltál esetleg, hogy ha a gyes helyett te is dolgoznál, akkor több lenne a bevételetek? Gyereketeknek bölcsiben lenne gyerektársaság is. Persze, nem az én dolgom, csak ha ennyire rosszul állnánk, én biztosan nem otthon izgulnék a befizetetlen számlák miatt, hanem próbálnék megoldást találni. Ez az élet rendje, dolgozni kell, ha nem tartanak el.
Kedves 38-as válaszoló, szerintem nincs még gyereked, vagy te jól keresel. Tudod, aki nem keres jól, annak nem feltétlenül éri meg visszamenni melózni, ugyanis mire kifizeti a bölcsit (már ha van egyáltalán) akkor nem marad több a fizetése, vagy annyira elenyészõ, amivel több, hogy nem éri meg visszamenni dolgozni. Ja és persze már ha egyáltalán akad munkája, ugyanis - fõleg a keleti részeken - ez nem is annyira egyszerû, pláne nem egy kisgyerekes anyának, mert végképp nem értük kapkodnak a felvételnél. Attól, hogy te jobban élsz, még nem biztos, hogy igazad van és jól látod a mások problémáit.
Milyen vicces a 38-as :((( Baba elõtt is több, mint egy évig munkanélküli voltam, épphogy összejött az 1 hónap közmunka a segélyhez. Pedig érettségim, nyelvtudásom és szakmám is van. Akárhogy csodálkozol, NEM kaptam még árufeltöltõ, takarító, összeszerelõ munkát sem, pedig a végén már személyesen is járkáltam be cégekhez. Örülhet, aki ezt el sem tudja képzelni milyen érzés, mikor az ember sehová sem kell és emiatt már fizikálisan is belebetegszik :((( Bárcsak ne ebben az országban élnénk!
ebben az országban a segnyalók érvényesülnek
Mi egész jól élünk. Összegeket nem írok, de az összbevételünk 35%-a megy el kötelezõ kiadásokra: lakáshitel, közlekedés, számlák, biztosítás stb. További 15% étkezésre. Ketten élünk, a maradékból a jövõnket alapozzuk meg.
24-es válaszolónak: a férjem közgazdász és gazdasági szakfordító.
Kb. 200-250e Ft marad. Ketten kb. 400-450ezret keresünk, a hitelünk 107e Ft, így mindennel együtt kb. 200e a fix kiadásunk, ebben a gyerekek ovis étkezése és a tel. számlák is benne vannak. Nem panaszkodom, de ez csak azóta van így, amióta ismét dolgozom, elõtte min. 100ezerrel kevesebb volt a bevételünk. Na már látom, hogy nullára leszek pontozva, mert nem minimálbérért dolgozunk...
Az én férjem geofizikánál dolgozik az olajiparban. Ez a szakmája, de csak olajipari érettségije van, szakmunkásként dolgozik. Mostanában nagyon jól keresett, mert amikor kevesebb volt a munka és nem is volt külföldön, akkor pont kapták a 13. havit és visszamenõlegesen a fizetésemelést. Legkevesebb 300000 volt neki idén, legtöbb pedig 950000.
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy azért vannak nem is kevesen(most csak a válaszok alapján), akik nem küzdenek megélhetési gondokkal:) ez tényleg tök jó!!:)
Bocsi, a családi adókedvezményre gondoltam, csak este van, zagyvaságot irtam :D
Én bocs, hogy megkérdeztem, nem kötekedni akartam, csak mondom nehogy valami tévedés legyen a dologban.
Nálunk 3 gyerek van (bölcsisek), 5-en havi 400ezerbõl jövünk ki, én azt mondom, kényelmesen, nem nélkülözünk, de nem is szórjuk a pénzt. Mondjuk ennyibõl azért nagyon nem is lehetne... A rezsi elég sok (fûtési szezonban bõven 100ezer Ft felett), lakáshitel 46ezer, 1 autónk van, BKV bérlet kettõnknek, gyerekek mindhárman pelenkásak és kb. ugyanazt a ruhaméretet hordják, így nem tudnak egymástól örökölni, pl. a gyerekcipõ is elég jelentõs kiadás nálunk. Mivel én is dolgozom, nem tudok minden nap fõzni, csak hétvégén. Hétköznap általában munkahelyen, menzán ebédelünk. Hétvégén próbálunk a gyerekekkel programokat csinálni, a legtöbb esetben az sincs ingyen. Dédit támgatjuk minden hónapban anyagilag, mert egyedül él és kevés a nyugdíja. Gyerekeknek havi 10-10ezer Ft-ot (összesen 30-at) félreteszünk babakötvénybe.
Nincs hitel szerencsére! Ha mindent kitisztáztunk, akkor marad kb. 160 ezer megélhetésre!
csekkek, hitelek, számlák befizetése után most marad 50-60 ezer ft. de eddig nem ment ilyen jól, szerencsére ilyen-olyan módon azért picit emelkedik a fizunk (minimálbér emelés, bérkompenzáció, évek utáni magasabb fokozatba lépés), párom most kap 3000 ft (nem 30 ezer !) emelést (2-3 évenként kap), nem sok, de mi nagyon örülünk minden egyes ft bevételnek :) huh, de jó lenne, ha nekünk is maradna 160 ezer...vagy több...raknék félre én is a babakötvénybe! de majd 15 év múlva lejár a lakáéshitel, majd akkor eljön a mi idõnk! :)
06:58 vagyok, 3-an vagyunk a kisgyerekkel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) én senkit sem pontoztam le, nem tudom ki teszi, de eléggé idegesítõ...
A havi bevételünk 210.000 Ft, ebbõl ha le megy a hitel és a csekkek, akkor marad kb.100.000 de csak nyáron. Télen megdobja a fûtés , ami 50-70.000 körül van, ilyenkor szûkösen vagyunk nagyon, marad olyan 30.40.000ft
Változó a bevételünk, miután mindent kifizetünk olyan 150-200 ezer marad 2 felnõtt, 2 gyerekre
Miért kellett lepontozni azokat a válaszokat, ahol jobban keresnek az átlagnál? Szánalmas!!!
Én is pont ezt akartam kérdezni utolsó. Egyel elõtted válaszoló voltam. Tehetek én arról, hogy tanultunk mindketten és megfizetik a munkánkat??? Nem fogom sem én sem a párom azt mondani, hogy adjatok 100 ezerrel kevesebb fizetést, és azt osszátok szét. Mindketten keményen dolgozunk a megélhetésünkért, hogy jobb legyen, mit amilyen volt!!! De azért Magyarország én így szeretlek! :) )
Az én férjem is keményen megdolgozik a fizetésért. Ráadásul nem is itthon, hanem nagyon messze, háborús övezetben. Aki szívesen csinálna, az jelentkezzen, van náluk felvétel!
Tényleg kíváncsiságból kérdezem, akik írták, hogy a férjük 300 eFt vagy efelett keres, mi a szakmája, hol dolgozik?
A kérdező hozzászólása: és hogy jöttök ki belõle?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!