Találatok a következő kifejezésre: Mennyi munkaviszony kap (26 db)

Mennyi munkaviszony után kap valaki táppénzt?

A feleségem munkanélküli, de kék könyvvel dolgozik. Most szóltak neki, hogy felveszik fixre, de nagyon valószín?, hogy terhes. A testalkata és munkája miatt valószín?leg az orvos nem fogja engedni dolgozni(veszélyeztetett), viszont a mostani állapot miatt nem kapna táppénzt, ha jól tudom. Tehát a kérdés: Mennyi a minimális munkaviszony ami után táppénz jár?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mennyi járulkéfizetési napja volt (írtad, hogy nem folyamatos a munkaviszony, hanem kék könyvvel dolgozik). Ha pl. 3 hónapot össze tudtok szedni, akkor 3 hónap táppénz jár. A babához pedig gratulálok!

Az attól függ, hogy mennyi járulkéfizetési napja volt (írtad, hogy nem folyamatos a munkaviszony, hanem kék könyvvel dolgozik). Ha pl. 3 hónapot össze tudtok szedni, akkor 3 hónap táppénz jár. A babához pedig gratulálok!

Mennyi gyedet kapok 8 hónap munkaviszony után?

El?tte 3 hónapig voltam munkanélkülin és el?tte volt 6 év munkaviszonyom.Lehet hogy akkor kellett volna:( teherbeesni.

Legjobb válasz: Én úgy tusom, hogy egy év folyamatos munkaviszony kell a gyedhez, s ebbe a munkanélküli nem számít bele. De ez nem tuti.

Én úgy tusom, hogy egy év folyamatos munkaviszony kell a gyedhez, s ebbe a munkanélküli nem számít bele. De ez nem tuti.
Szia! Ha folyamatos volt a 6 év munkaviszony, a munkanélküli és a 8 hónap munkaviszony, akkor ha jól tudom, a munkaviszonyból származó átlagjövedelem 70%-a a GYED. A lényeg, hogy a szülést megelõzõ 2 évben legyen 365 nap munkaviszonyod. Magad után is fizethetsz TB-t, amíg terhes vagy, az az idõszak is munkaviszonynak számít. Keresd fel az illetékes hivatalt és kérdezd meg, hogy mi a teendõd. Nehogy amiatt ess el a GYED-tõl, mert nem tudtál valamely jogszabályról, vagy lehetõségrõl!
Úgy tudod kiszámolni az összeget, hogy a 8 havi béredet elosztod a napok számával, amikor dolgoztál, így kijön a naptári napi átlag. Annak a 70%-a lesz a gyed alapja (napi összeg, és bruttó). (pl. 100000/hó - összesen: 800000/245 nappal - a naptári napi átlag: 3265Ft. A 70%-a 2285, ennek adótartalma 17% szja, (388Ft) és 9, 5% nyugdíj (217Ft). Ezek alapján a gyed naptári napi összege 1680. 30 napos hónapban ez 50400Ft, plusz hozzá az adójóváírás.) Remélem nagyjából érthetõ, amit leírtam, persze a számítás kicsit bonyolultabb, de egészében véve helytálló. Ja, és egyértelmûen jár neked a gyed, hiszen bõven megvan a 365 napod.
Másodiknak! Csak a tisztánlátás végett: a magad utáni tb fizetés NEM számít ebben az értelemben biztosítási jogviszonynak. Az csak és kizárólag egészségügyi ellátásra jogosít, magyarul: csak arra jó, hogy a szülésért és a kórházi ellátásért ne nyújtsák be a végén a számlát.
Szerintem a számításod nem helytálló, kedves harmadik. Ha nem volt 30 napnál több megszakítás, akkor a munkanélkülibõl is kell számolni napi átlagot. Szerencsére nem magából a munkanélkülibõl, hanem az az alapjául szolgáló jövedelembõl. Sõt, mivel mindig az igénylést megelõzõ naptári évet nézik, ha úgy jön ki a lépés, akkor a korábbi jövedelembõl is. A másik bibi, hogy elfelejtkeztél a szuperbruttósításról :( ami annyit tesz, hogy ha 100000 Ft a bruttó gyed, akkor az szja-t, nyugdíjjárulékot (mivel 27%-al növelni kell az alapot) 127000 Ft-ból kell számítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sikerült kiszámítani.
20, 37, lehet kötekedni, de le is írtam, hogy ez egy nagy vonalakban való számítás. Mivel semmilyen információt nem kaptunk azon kívül, amit a kérdezõ leírt, így nem igazán értem, miért belém kötsz. Nyilván nem lehet pontos számítást végezni információk nélkül, így nem is foglalkoztam azokkal a dolgokkal, amiket írtál. Sõt, még az adójóváírással sem. Ezek a számítások nagyon nem térnek el, mert még max. gyednél is pár ezer forint az eltérés, és nem hiszem, hogy laikus kismamákat itt kellene megtanítani könyvelni, illetve bérszámfejteni. Nincs azzal semmi baj, ha jobban tudod, én nem bánom, de teljesen igazságtalan volt a hozzászólás, kizárólag azzal törõdtél, hogy engem fikázz, a kérdésre nem is válaszoltál. Megértettem volna, ha helyesbítesz, és leírod, hogy mit kell még figyelembe venni, de te most csak kötekedtél, és ezt nem értem meg. Kérdezõ, bocs az offért, de ennek ki kellett jönnie.
Kedves Utolsó! Eléggé frusztrált lehetsz, ha ennyire magadra vetted a válaszom... A pontosítást csupán csak azért írtam le, mert elég régóta válaszolgatok eme oldalon és nem egyszer tapasztaltam, hogy az ilyen felületes válaszokból jön utána csak a bonyodalom. Abszolút nem lényegtelen, pont azért mert a kérdezõ nem írt pontos számokat, óriási különbség lehet. Egyébként pedig a válaszom helyesbítés és nem kötekedés. Próbáld így olvasni és szép napot neked.

2006-ban volt 3 hónapos munkaviszonyom, utána semmi majd 2007. szeptemberétől 4 hónap. Január 14-től táppénzen vagyok, augusztusra várjuk a babát. Mennyi táppénzt kapok?

itt is úgy számolják mint a GYES-t?Mert szerintem megvan a 180nap.

Legjobb válasz: 2007. aug.-tól számított min. 180 bejelentett munkaviszony kell!

2007. aug.-tól számított min. 180 bejelentett munkaviszony kell!
miért mentél táppénzre? feltétlenül szükséges volt? különben jogosult lennél mindenre, ha pl. júliusig dolgoznál.


36 éves munkaviszony után mennyi végkielégitést kap egy köztisztviselő? - ha elbocsájtják?

Én vagyok, szerencsére még nem áll fenn a helyzet, de most vannak az alakuló ülések. Nem voltam soha párt tag sem csókos, de ki tudja hogy alakulnak a dolgok,a nálunk is jobbos kétharmaddal.

Legjobb válasz: MT szerint kap

MT szerint kap

2006 augusztus 15-től van munkaviszonyom jelenleg már határozatlan. Ugye nem küldhetnek el ez miatt? (6 hetes vagyok) És mennyi táppénzt kapok? Hogyan kell kiszámítani?

Eldöntöttem hogy elmegyek táppénzre mert fizikailag és lelkileg sem érzem jól magam és naponta oda-vissza 2 busszal megyek.

Legjobb válasz: Még annyit, hogy igenis van védettség, kivételt képez a határozott idejû munkaszerzõdés! Az ilyen dolgokat ne a védõnõ mondja, hanem egy munkaügyes, én épp a multhéten kérdeztem a TB-nél. Ha véga a gyed, gyes stb a munkáltató köteles a kismamát a szülés elõtti pozíciójába visszavenni, minimum 30 napig fel sem mondhat, plusz ott a sok bent maradt szabi! A munkáltatónál a gyeden, gyesen lévõ kismama fizetésnélküliszabin szerepel, utána fizetési kötelezettség nincs. Ha nem így van a dolog lehet menni a munkaügyi bíróságra! No para , minden kismama egyforma jogokat kap a munkáltatónál.

Még annyit, hogy igenis van védettség, kivételt képez a határozott idejû munkaszerzõdés! Az ilyen dolgokat ne a védõnõ mondja, hanem egy munkaügyes, én épp a multhéten kérdeztem a TB-nél. Ha véga a gyed, gyes stb a munkáltató köteles a kismamát a szülés elõtti pozíciójába visszavenni, minimum 30 napig fel sem mondhat, plusz ott a sok bent maradt szabi! A munkáltatónál a gyeden, gyesen lévõ kismama fizetésnélküliszabin szerepel, utána fizetési kötelezettség nincs. Ha nem így van a dolog lehet menni a munkaügyi bíróságra! No para , minden kismama egyforma jogokat kap a munkáltatónál.
Az összes elõttem válaszoló igazat írt. Az én munkahelyemen én vagyok az elsõ, akit nem tudtak kidobni gyermekvárás miatt. Fontos, hogy legyen meg a kiskönyved és az állapotosságról való UH-s igazolás is. Én is napokat kerestem az interneten mivel küszöbölhetem ki, hogy kirugjanak. Én még olyat találtam a neten anno (ápr) már nem emlékszem, hogy hol. Hogy a munkáltatóhoz a 12 hétig kell jelezned, hogy babát vársz. Röviden olyan miatt, hogy fel tudjon készülni rá, ha veszélyeztetett lennél. Én a 11 héten közöltem, majd most júl 21-vel táppénzre irattam ki magam. Még annyit, hogy rendes felmondással nem mondhat fel. Tehát, ha bele tud vinni, hogy rendkívüli hibát elkövess, úgy sajnos igen. Munka tk. alatt utána tudsz nézni. vagy google-ban keress rá, felmondás, munkaviszony megszüntetés terhesség alatt, szavakra. Ne izgulj, ha szeretnek miért rugnának ki. Nálam 11 év alatt én vagyok az elsõ kismamájuk. Nem tudtak kirugni. 31 hetes kismama
Az én védõnõm azt mondta, hogy sajnos a kismamák már nem "védettek". Ha jól emlékszem azt mondta, hogy két hónap betegállomány után a munkáltató felmondhatja a munkaviszonyt. De szerintem jobb, ha nem rám hallgatsz, hanem jobban utána jársz. A háziorvosok szeretik, ha a kismama nem dolgozik. Azonnal is felvehetnek táppénzre, sõt, javasolni is szokták.
Nem, nem küldhetnek el emiatt. De én a helyedben átgondolnám, mert ha egyik napról a másikra elmész táppénzre, akkor az elég rosszul veszi ki magát és ha majd a baba után vissza akarsz menni, kötve hiszem, hogy tárt karokkal fogadnának.
Szia! Én is hasonló cipõben jártam, mint te. Nem éreztem jól magam a munkahelyemen, ezért kiírattam magam, veszélyeztetett terhességre hivatkozva. Persze minden munkaadó más, de nekem komoly stressz volt az a nap, de megérte, mert most olyan nyugodtan telnek a napjaim itthon. Amúgy a fõnököm egy tündér volt addig a napig, amíg be nem jelentettem, hogy babát várok. (12. héten) Hát gondoltam, velem nem fogtok szórakozni. Elvileg nem kell megindokolni feléjük, hogy mi is a konkrét bajod, de nálam pl. magyarázatot követeltek. Szerintem nyugodtan mondhatod erre, hogy a nõgyógyászati problémáidról nem szeretnél nyilatkozni. Sok sikert, pihenést otthon!
Nem küldhetnek el, a táppénz alatt nem lehet felmondani. A táppénzedet (Elõször a 15 MUNKANAP betegszabadságot veszed ki, ami a távolléti díjad 80 %-a) a 2007 évi egészségbizt.járulékod alapján számolják ki. Ha kérdésed van szívesen válaszolok. Ird meg az e-mail címedet.
A kérdező hozzászólása: bocs többirõl nem szóltam a fõnök szokta kérdezni ugyanis elmondtam már neki mert azt gondoltam másképp viselkedik aki tudja de nem...
A kérdező hozzászólása: csak azt nem tudom mit mondjak meg kell e ezt magyarázni vagy elég ha azt mondom veszélyeztetett mert eddig ha kérdezték a munkahelyen csak az általános panaszokat mondtam(hányinger, hányás, fáradtság stb.) a többi lelki kiakadás és sírógörcs nem szóltam
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat, az még a helyzet, hogy a doki azt mondta csak egy szavamba kerül és kiír ha bármi van
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam hogy a doktornõ segítségét kérem mit mondjak milyen elfogadható indokot, hogy ez ne így legyen ahogy írod mert szeretnek és én is szeretek itt lenni, de most úgy érzem a baba az elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszia válszokat sokat segítettetek, mlt héttõl itthon vagyok és nagyon nyugodt vagyok.

Heti 5 óra munkaviszony kérdés. Bruttó-ban mennyi pénzt kap a munkavállaló?

Legjobb válasz: Annyit, amennyiben megállapodik a munkáltatójával.

Annyit, amennyiben megállapodik a munkáltatójával.
A kérdező hozzászólása: legkevesebb mennyi lehet?
A kérdező hozzászólása: egy évben hány nap szabadság jár?
A minimálbér összege 2013 január 1 -tõl 390/2012. (XII. 20.) Kormányrendelet értelmében a minimálbér összege 2013 január 1 -tõl havibér esetén 98.000 Ft Hetibér esetén: 22.560 Ft Napibér esetén: 4.510 Ft Órabér esetén: 564 Ft
És ez a heti 5 óra hogy nézne ki? Mondjuk hétfõn 5 óra egyben, vagy minden nap egy-egy óra?
A kérdező hozzászólása: nem tudom csak kijelentette , hogy ez lesz:) gondolom heti 5 óra.azaz 1 napot dogoznék.

4 év folyamatos munkaviszony után mennyi munkanélkülit kapok?

Legjobb válasz: Max. a minimálbér összegét 3 hónapig.

Max. a minimálbér összegét 3 hónapig.
A kérdező hozzászólása: Ès mitõl függ?
Az átlagkeresetedtõl. De maximum a minimálbér. Kevesebb lehet.
Az ellátást 3 hónapig fogod kapni, az összege pedig a befizetett járadékalap 60%-a, max. a minimálbér.

Ha nincs meg az 1 év munkaviszonyom akkor pontosan mennyi pénzt kapok a baba után havonta?

3 éve dolgoztam 1 évet, de ugye az nem számít bele mert 2 éven belül kell meglennie a szolgálati id?nek, most épp újra dolgozom de csak 5 hónapot, január végén jövök el a munkahelyemr?l.

Legjobb válasz: Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.

Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.
Ha 4 éven belül megvan a 365 nap munkaviszony, akkor jogosult lehetsz álláskeresési támogatásra. Ha megkapod, és kitart a szülésig, akkor akár a tgyás gyed jogosultságod is meglehet, mert az álláskeresési ideje is beleszámít. Érdemes lenne megkérdezni egy munkaügyi központban, mert az álláskeresési max. 270 napra járhat, de az 5 hónap munkaviszonyoddal meglehet a 365 nap. Kérdezz rá, mert ha jár, akkor jóval több pénzt kaphatsz, mint a gyes. Elsõ voltam.

Mennyi pénzt kapok ha munkanélkülin vagyok, de még nem volt munkaviszonyom?

Nos,azt hallottam hogy minden 18. életévét betöltött személy (függetlenül attól hány osztályt végzett)kap munkanélküli segélyt,ha regisztrál mint munkanélküli és ennek a folyósítási ideje 9hónap valamint a munkaügyi hivatal fizeti a TB-járulékot is.Kérdésem,mennyire igaz?Vannak e feltételei?Estin vagy levelez?n tanultak jogosultak e rá?

Legjobb válasz: Ha nem volt munka viszonyod még, semmit sem kapsz és a Tb-t sem fizetik. Ahhoz, hogy kapj munkanélkülit minimum 200nap jogviszony kell!!

Ha nem volt munka viszonyod még, semmit sem kapsz és a Tb-t sem fizetik. Ahhoz, hogy kapj munkanélkülit minimum 200nap jogviszony kell!!
akkor kapsz pénzt ha a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamot végzed
Így van. A pályákezdõk már nem kapnak pénzt, csak ha besikoláznak. A Tb járulékot sem fizetik, a helyi önkormányzatnál kérhetsz mentességet szociális alapon - azaz ez sem jár automatikusan, pályázni kell rá, és vagy átvállalják, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: azt kifelejtettem hogy havi 67ezer forintot kapnak, tudomásom szerint.
Ez a kérdés tetszett. :) Ha így lenne, akkor még ennél is magasabb lenne a munkanélküliség. :) Ez aranyos volt. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!