Találatok a következő kifejezésre: Mennyi most gyes és a (22 db)

Az egyszeri anyasági mindenhol ugyanannyi? Székesfehérváron mennyi most? Két gyerekre egyedülállóként mennyi családit kapok? És a gyes mennyi?

Legjobb válasz: Egyszeri anyasági mindenhol ugyan annyi. 64 ezer körül, pár 100 föle van. Esetleg a helyi önkormányzat is adhat plusz egyszeri támogatást, kérdezz utána. A családit nem tudom szerencsére

Egyszeri anyasági mindenhol ugyan annyi. 64 ezer körül, pár 100 föle van. Esetleg a helyi önkormányzat is adhat plusz egyszeri támogatást, kérdezz utána. A családit nem tudom szerencsére
Igen mindenhol ugyanannyi: 64.035.- A családi neked: 15.500x2 de itt megtudod nézni pontosan: http://www.hr-outsourcing.co.hu/index.php/TB/GYED-GYES-Anyas..

Mennyi most a gyes és a gyed egy hónapra?

Legjobb válasz: És a Gyet?

A kérdező hozzászólása: És a Gyet?
Gyes:összege jelenleg bruttó 28.500 forint, és mivel ebbõl az összegbõl 10 százalék nyugdíjjárulékot kell fizetni, így a kismama 25.650 forintot kap kézhez. GYED:"A GYED igénybevételére jogosult a vér szerinti szülõ, a szülõvel együtt élõ házastárs, az örökbefogadó szülõ, valamint a gyám. Azonban a GYED munkaviszonyhoz kötött, az jogosult igénybe venni, aki a szülést megelõzõ két éven belül 365 napon át biztosított volt. A GYED legkorábban a terhességi - gyermekágyi segély idõtartamának lejáratát követõ naptól, legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig jár."http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=286364 Gyet: legalább 3, 3-18 év közötti gyrmeket nevelõ szülõ veheti igénybe, az összege megegyezik a Gyes-ével.

Mennyi most a gyes és a családi pótlék 1 gyerekre?

Legjobb válasz: A családi pótlék 12 ezer ft, ha csak 1 gyermeked van.

A családi pótlék 12 ezer ft, ha csak 1 gyermeked van.
12.200 egész pontosan, a gyes pedig 28.500, levonásokkal 25.600-800 körül. ҝ


Mennyi most a gyes és a családipótlék egy gyerekre? Ha három gyerekem van és nagycsaládosnak számítok több a családi, vagy ugyanannyi az egy főre jutó pénz?

Legjobb válasz: Ird be a keresõbe,hogy családi net-kismama szótár ott többet megtudhatsz a juttatásokról és a kedvezményekrõl.

Ird be a keresõbe, hogy családi net-kismama szótár ott többet megtudhatsz a juttatásokról és a kedvezményekrõl.
Három, vagy több gyermeket nevelõ családesetén gyermekenként16.000, -Ft/hó/gyerkõc

Jövő évben szeretném megszülni első gyermekem ha minden össze jönne ahogy kell. Kérdésem hogy jövő évtől mennyi idő lesz most tulajdon képen a gyed és a gyes és melyikre mennyi pénz jár?

Legjobb válasz: A gyed 365 biztosított jogviszony (munka) után jár, ideje attól függ, hogy az elmúlt 4 évben mennyit dolgoztál, összege pedig a fizetésedtõl függ. A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, maximum 3 évig, összege a mindenkori nyugdíjminimum összegéhez van viszonyítva, így ha azon emelnek, ez is emelkedik, jelenleg kb. 28000 forint.

A gyed 365 biztosított jogviszony (munka) után jár, ideje attól függ, hogy az elmúlt 4 évben mennyit dolgoztál, összege pedig a fizetésedtõl függ. A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, maximum 3 évig, összege a mindenkori nyugdíjminimum összegéhez van viszonyítva, így ha azon emelnek, ez is emelkedik, jelenleg kb. 28000 forint.
A gyed munkaviszonyhoz kötött juttatás, ha van a szülést megelõzõen két éven belül 365 biztosított napod, és igényléskor is biztosított vagy (él a munkaviszonyod vagy egyéb biztosítotti jogviszonyod), akkor vagy jogosult gyedre. Összege az igénylést megelõzõ évben elért bruttó összjövedelmed 70%-a, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, személyi jövedelemadót és nyugdíjjárulékot vonnak belõle. A gyed annyi ideig jár, amennyit biztosításban töltöttél, de legfeljebb a kicsi két éves koráig. Mivel a gyed a tgyás (24 hét) lejártát követõen indul, így a legrosszabb esetben is minimum a gyerek közel másfél éves koráig jár. A fennmaradó idõre, a gyerek 3 éves koráig gyes jár, összege a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegével egyenlõ, jelenleg bruttó 28500Ft, levonás: nyugdíjárulék, így nettóban kb. 25795Ft-ot jelent.
Én is így voltam, és minden ugyanúgy járt, csak valamivel kevesebb lett.
A jelenlegi jogszabályok alapján megéri fél évig maradék szabadságot/táppénzt kivenni, már ha nem rúgnak ki a munkahelyedrõl közben, mert akkor magasabb lesz a gyed. Bár a tiéd sokkal kevesebb volt a 130 ezres plafonnál, így nem tudom, mennyi különbséget jelent ez konkrétan (lehet, hogy ennyi a minimum?)
Az utolsó mondatnak véletlenül kitöröltem egy részét, így elég értelmetlen lett:) Bocsi, szóval kimaradt, hogy ... nem rúghatnak ki rendes felmondással....

Mennyi idő most a gyed és a gyes? Ha gyeden vagyok és lejár igénybe vehetem még a gyest?

Legjobb válasz: A GYED csak akkor 2 év, ha van is annyi munkaviszonyod, ha csak egy év van, akkor csak egy évig kapod a GYEDet és utána már csak a GYES-t. GYED elõtt pedig TGYÁS (szülési szabadság) van ami összesen 24 hét.

A GYED csak akkor 2 év, ha van is annyi munkaviszonyod, ha csak egy év van, akkor csak egy évig kapod a GYEDet és utána már csak a GYES-t. GYED elõtt pedig TGYÁS (szülési szabadság) van ami összesen 24 hét.
A GYED a gyermek fél éves korától, két éves koráig jár, aztán a GYES három éves koráig. És igen, GYED után igényelheted a GYES-t.
2 év gyed, 1 év gyes.Fizetés nélküli szabit kérhetsz rá, vagy visszamehetsz részmunkaidõben a gyes idejére.

Mennyi most a betegszabi? és mennyi gyedet, gyes, stb fogok kapni?

A kislányom márciusban lesz 3 éves, és augusztusban fogok szülni. Viszont betegállományba megyek, mert veszélyeztetett leszek. Mennyi a betegszabi? és mennyi gyedet, gyes, stb fogok kapni?

Legjobb válasz: Betegszabi veszélyeztetett terhesség esetén nem jár. A táppénz 60%, az alapja attól függ, hogy dolgoztál-e legalább 180 napot elõtte, vagy sem, illetve, hogy milyen ellátást kaptál elõtte nagyobbrészt. Tgyás, gyed 70%, gyes fix összeg, nettó 25650.

Betegszabi veszélyeztetett terhesség esetén nem jár. A táppénz 60%, az alapja attól függ, hogy dolgoztál-e legalább 180 napot elõtte, vagy sem, illetve, hogy milyen ellátást kaptál elõtte nagyobbrészt. Tgyás, gyed 70%, gyes fix összeg, nettó 25650.
A kérdező hozzászólása: Most gyesen vagyok márciusi, és utánna betegállományban. Így is jár táppénz?

Mennyi most pontosan az emelt családi pótlék? és a gyes?

Legjobb válasz: CSP 23.300,-Ft. GYES 25.650,-Ft.

CSP 23.300, -Ft. GYES 25.650, -Ft.
Nem tudom, az elsõ mire írta, de 1 gyerekre az emelt csp 13700 ft, a gyes pedig 25800ft.
Kedves 2. válaszoló, az az összeg, amit írtál, az 1 gyerekre a normál összegû családi pótlék. Az emelt pontosan annyi, amennyit az elsõ írt. (Meg is néztem a számlámon rögtön, mert egy pillanatra elbizonytalanítottál, azt hittem, elvették ezt is!)
Én csp-ot 12200Ft-ot kapok.Gyesem még nincs.
utolsó vagyok a húgom emelt csp-ot 13700at kap 1 gyerekre! A 20ezerhez köze nincsen.
Az emelt családi(tartósan beteg ill.fogyatékos gyermek után)23300ft.Egyedül nevelõ szülõ esetén:25900ft. A nem beteg gyerek után, egyedül nevelõ szülõ:13700ft Üdv

Minimál bér után mennyi GYEDet kaptál ebben a hónapban, vagy a múlt hónapban? És a gyes mennyi most?

Én csak 35e valamennyit, azel?tt a Gyás 40 körül volt.

Legjobb válasz: A tgyás mindig több, mint a gyed, mert a gyedbõl 10% nyugdíjjárulékot is vonnak. Ha 40 körül kaptál tgyást, akkor annál kb. 4000Ft-al kevesebb a gyed. A gyes összege jelenleg 28500, ami kézbe 25500Ft.

A tgyás mindig több, mint a gyed, mert a gyedbõl 10% nyugdíjjárulékot is vonnak. Ha 40 körül kaptál tgyást, akkor annál kb. 4000Ft-al kevesebb a gyed. A gyes összege jelenleg 28500, ami kézbe 25500Ft.
51e.-t kaptam és minimálbér után.Így szoktam kapni + - 46-51e.ft között.Hogy létezik, hogy te csak ennyit kapsz?
Valószínûleg nem kérte az adójóváírást.
A kérdező hozzászólása: Köszi. 3.-nak igaza van. Mindenféle problémáink voltak, elfelejtõdött. Remélem, hogy még nem veszítettem el a hiányzó összegeket.
Nem veszett el, ne aggódj. Kérheted a jövõ évi bevallásnál az idén kimaradt adójóváírást.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!