Találatok a következő kifejezésre: Mennyi most emelt (11 db)

90
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyon hülyén hangzik, de így is furcsa, sokkal "jobban jársz", ha két gyerekedbõl beteg egy, mintha háromból... Természetesen a legjobban annak örülnék, ha egyáltalán nem lenne beteg senki, és inkább kapnánk kevesebbet, csak éppen akkor is furcsa... Eddig nem is foglalkoztunk ezzel, csak most hogy "papírunk lett róla", persze igényt tartunk rá. (Amúgy nem vészes betegség szerencsére, "csak" halmozott étel-allergia, de a táplálás így tényleg jóval többe kerül, úgyhogy ránk fér...)
BKV bérlet egyedül közlekedõ gyereknek ingyenes? Köszi
az én lányom tartósan beteg, így igényeltem rá az emelt csp.t, ami 23300 Ft, és az ehhez köthetõ GYES-t, ami 11 éves koráig járhat (ha továbbra is megfelel a feltételeknek.). Mikor a MÁK küldte a határozatot, hogy megkapom az emelt csp.-t + GYES-t, jött az utazási igazolvány is, amivel távolsági járaton 90 %-os kedvezménnyel utazik a kislány és 1 kísérõ személy, helyi járaton meg ingyen (kislány és 1 kísérõ szeméyl). Megigényeltem rá a közgyógyot is, amit meg is kaptam.
Mi +10.000-et kapunk születési súly miatt, három éves korig.
ha egyedülálló vagy, akkor 25900 ft az emelt csp... egy elözö
A kérdező hozzászólása: Köszi, hála Istennek az nem vagyok.
"Csakhogy ez így nem stimmel, mert két gyerek után a csp 26600, három után pedig 48000, akkor, ha nem beteg senki (eddig ennyit kaptunk). Viszont ha összeadjuk a 26600-at meg a 23000-et, akkor az ugyanannyira jönne ki... " Kérdezõ, ha 3 gyereked van akkor gyerekenként akkor is 16 ezer a csp ha a harmadikra emelt összeget kapsz. Vagyis 32 ezer+23300 a csp a te esetedben.
Szia! Ha a gyermek nincs veled, akkor nem utazol 90%alékkal, hisz azt a gyerek kapja kedvezményként! A családipótlékod meg úgy fog alakulni, hogy 2x16000=32000, plusz 23.300 ft a beteg gyermek után! Azaz 55300ftot fogsz kapni
A kérdező hozzászólása: Az utazáshoz annyi a kérdés, hogy ez bérletre is igaz? És mi van akkor, ha a gyermek épp nincs velem? Akkor is én 90%-al utazom?
A kérdező hozzászólása: Csakhogy ez így nem stimmel, mert két gyerek után a csp 26600, három után pedig 48000, akkor, ha nem beteg senki (eddig ennyit kaptunk). Viszont ha összeadjuk a 26600-at meg a 23000-et, akkor az ugyanannyira jönne ki... Várok még választ, hátha valaki tudja, így mennyi. Köszi! Amúgy most TGYÁSon vagyok, aztán jön a GYED, úgyhogy GYES most nincs a képben még vagy két évig...
IGen, nálunk is így van, hogy egyik fiam után sima csp, másik után jár az emelt + postán kiküldték az utazási igazolványt, amirõl nem is tudtunk, hogy jár.
nem 11, hanem 10 éves koráig akart lenni... elõzõ
Akkor két normál gyest kapsz, és egy emelt összegût. Csak a beteg gyerkõc után jár az utazási kedvezmény, azt minden hosszabbítás után (évente) küldi a MÁK. Akkor Õ ingyen, te pedig 9%-os kedvezménnyel utazol.
A kérdező hozzászólása: Errõl az utazási kedvezményrõl is tudsz esetleg valami részletesebbet? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És hogyan alakul ez, ha összesen 3 gyerek van, de egy a beteg?
Azóta tudom, hogy ha emelt családit kap ingyenes.

Mennyi most pontosan az emelt családi pótlék? és a gyes?

Legjobb válasz: CSP 23.300,-Ft. GYES 25.650,-Ft.

CSP 23.300, -Ft. GYES 25.650, -Ft.
Nem tudom, az elsõ mire írta, de 1 gyerekre az emelt csp 13700 ft, a gyes pedig 25800ft.
Kedves 2. válaszoló, az az összeg, amit írtál, az 1 gyerekre a normál összegû családi pótlék. Az emelt pontosan annyi, amennyit az elsõ írt. (Meg is néztem a számlámon rögtön, mert egy pillanatra elbizonytalanítottál, azt hittem, elvették ezt is!)
Én csp-ot 12200Ft-ot kapok.Gyesem még nincs.
utolsó vagyok a húgom emelt csp-ot 13700at kap 1 gyerekre! A 20ezerhez köze nincsen.
Az emelt családi(tartósan beteg ill.fogyatékos gyermek után)23300ft.Egyedül nevelõ szülõ esetén:25900ft. A nem beteg gyerek után, egyedül nevelõ szülõ:13700ft Üdv

Mennyi most a nettó és bruttó minimálbér? Tényleg emelték/emelik?

Legjobb válasz: 1.) 73.500 Ft 2.) legalább középfokú iskolai végzettséget, illetõleg középfokú szakképzettséget igénylõ munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma 89.500 Ft * ezek bruttó összegek

1.) 73.500 Ft 2.) legalább középfokú iskolai végzettséget, illetõleg középfokú szakképzettséget igénylõ munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma 89.500 Ft * ezek bruttó összegek
Jan 1-tõl emelték.


Mennyi most az emelt összegü családi pótlék abban az esetben ha az anya egyedül neveli a gyermeket?

Legjobb válasz: Egy gyermeket nevelõ egyedülálló esetén: 13.700.- Ft

Egy gyermeket nevelõ egyedülálló esetén: 13.700.- Ft
A kérdező hozzászólása: az emelt összegüre gondoltam.Amit tartosan beteg gyerek után adnak.

Az emelt szintű biológia érettségi mennyire menne, ha még most fogalmam sincs semmiről, de most kezdenék el rá tanulni?

80% összejönne? olyan átlagos agyam van a tanuláshoz

Legjobb válasz: Hát:DDD Most így, hogy egyetemista vagyok, azt mondom, simán fel lehet készülni ennyi idõ alatt. Viszont ha gimis lennék, azt mondanám, hogy teljesen esélytelen. Függ az egyéni képességektõl. Attól, hogy mennyire vagy szorgalmas, és attól, hogy mennyire érted a logikáját. A bioszt nem lehet bemagolni. Legalábbis nem emelt szintre. Érteni kell:)

Hát:DDD Most így, hogy egyetemista vagyok, azt mondom, simán fel lehet készülni ennyi idõ alatt. Viszont ha gimis lennék, azt mondanám, hogy teljesen esélytelen. Függ az egyéni képességektõl. Attól, hogy mennyire vagy szorgalmas, és attól, hogy mennyire érted a logikáját. A bioszt nem lehet bemagolni. Legalábbis nem emelt szintre. Érteni kell:)
Nekem is átlagos agyam van, viszont engem baromira érdekel a biosz, szóval nekem tuti menne. De ha ettõl eltekintünk, szerintem még úgy sem annyira nehéz, pl. régebben mikor még nem tudtam hogy érdekel, a minimum 4-es mindig megvolt belõle. De töltsél le tavalyi emelt szintû érettségi feladatsorokat, akkor meglátod kb. mire számíthatsz.

Ha most megyek számviteli szakügyintéző képzésre, akkor két év múlva mennyire lenne nehéz letennem a közgazdasági alapismeretek érettségit? Közép vagy emelt szinten? Mennyit kéne hozzátanulnom?

Legjobb válasz: "Közgazdasági alapismeretek" tantárgyból többféle van, például elméleti gazdaságtan, üzleti gazdaságtan stb. Szerintem középszinten esetleg fel lehet rá készülni egyénileg, viszont az emelt szinthez mindenképpen segítséget kell kérned.

"Közgazdasági alapismeretek" tantárgyból többféle van, például elméleti gazdaságtan, üzleti gazdaságtan stb. Szerintem középszinten esetleg fel lehet rá készülni egyénileg, viszont az emelt szinthez mindenképpen segítséget kell kérned.

A kislányom 6 éves most derült ki hogy mind a 2 szemével baj van. A jobb szeme +2, 5 a bal +3, 5. Ezek az értékek mennyire rosszak? Azt mondják hogy ezekre az értékekre jár az emelt családi pótlék erről esetleg valakinek valami info?

Legjobb válasz: gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.

gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10, 0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0, 5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.
A kérdező hozzászólása: A doktornõ akinél voltunk az nem volt valami készsége. Azt mondta hogy 1 hónap múlva menjünk vissza és majd akkor megbeszéljük a dolgokat mert csuszásba volt az idõpontokkal és már behívta a másik beteget is és elkezdte vizsgálni.:(De a gyereknek kell szemüveg. Hétfõn kérek idõpontot privátilag szemorvoshoz hogy többet meg tudjunk, mert szeretnénk meg tudni hogy igazából mennyire rossz a gyerek szeme mert nekem az értékek nem igazán mondanak semmit:(
nem tudom h meg esedekes e kerdes de anyuka/apuka ne tessek aggodni +os szemuveget kitudjak noni a kicsik :) ) sokkal jobban rugalmas a szemuk mint nekunk :)
"Ha elsõnek jelölted meg, akkor meg végképp nincs okod aggodalomra" Mennyivel jobb mint 3.-nak jelölve? (Súgok: semmi lényege.)
Nem emel senki semmit. Ahányat felvehetnek annyi embernél meghúzzák a határt az utolsó ember pontszáma a határ. Ennyi. Ha az utolsó ember most 412 pontos lesz akkor 412 pont a határ ha csak 244 pont az utolsó pontja akkor annyi...
Biztos, hogy felfognak venni, szerintem nem fognak emelni, de ha emelnek 270tõl biztos nem lesz több.Ha elsõnek jelölted meg, akkor meg végképp nincs okod aggodalomra
a második válaszoló hülye, de egyébként szerintem is be fogsz férni. bár ezt nyilván csak tippelni lehet.
A kérdező hozzászólása: úgy legyen! köszönöm szépen mindenkinek
hogy jött össze ez a 274 pont?
A kérdező hozzászólása: alapismereti informatika idén elég nehéz volt, fõleg a programozás, de a történelem 5ös érettségim húzta fel ezt is.

FOK-osok, GYTK-sok, AOK-sok! Ha most kene biologiabol es kemiabol felkeszulnotok egy 80% feletti emelt szintu erettsegire, mennyi ido alatt sikerulne, ha elotte sose tanultatok egyiket se komolyabban?

Legjobb válasz: Sztem kémiára elég egy év,de ha sok idõd van vele foglalkozni akkor fél(2 éves anyag).Bioszra viszont LEGALÁBB 1 év kell,mert az az egyik legnehezebb érettségi. Am azért érdekel az orvos és egészségtudomány,mert gyógyítani akarsz és segíteni az embereken,vagy azért mert jól keresnek?

Sztem kémiára elég egy év, de ha sok idõd van vele foglalkozni akkor fél(2 éves anyag).Bioszra viszont LEGALÁBB 1 év kell, mert az az egyik legnehezebb érettségi. Am azért érdekel az orvos és egészségtudomány, mert gyógyítani akarsz és segíteni az embereken, vagy azért mert jól keresnek?
Körülbelül egyetértek az elsõ válaszolóval, fél-1 év. Mégpedig azért, mert elsõsorban a biosz olyan, hogy hiába magoltad be a teljes anyagot, attól még nem tudsz leérettségizni belõle emelt szinten, mert ALKALMAZNI kell tudni a tudást, gyakorlatban. Tehát rengeteg feladatot kell megoldani hozzá, hogy tudd. Ehhez pedig idõ kell. Kémia szintúgy sok olyan feladatot tartalmaz, amihez gyakorlás kell, ugye a számolások. Plusz hozzájön az is, hogy a biosz iszonyat tág, egyáltalán nem lehet behatárolni, hogy körülbelül mit kérdezhetnek majd, melyik témakörbõl. Mindent kell tudni, mindent kell érteni és mindent be kell gyakorolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!