Találatok a következő kifejezésre: Mennyi lesz táppénzem, a tgyásom (11 db)

Veszélyeztett terhes vagyok. Szeretném kb.-re tudni mennyi lesz majd a TGYÁS? Magas fizetésem volt: minimálbér+teljesítménybér. Táppénzem:csak a minimál 60%-a, nagyon kevés. A teljesítménybért nem vették bele!

A Tgyásra mi szolgál majd alapul, a táppénz?Mennyit kaphatok minimum?És a Gyedem mennyi lesz kb?Hitelem van, azért lenne fontos.Aki tud segítsen,köszönöm.

Legjobb válasz: A terhességi gyermekágyi segély a 168 napos szülési szabadság idõtartamára jár, mértéke az igénylõ jövedelme napi átlagának 70%-a. www.oep.hu

A terhességi gyermekágyi segély a 168 napos szülési szabadság idõtartamára jár, mértéke az igénylõ jövedelme napi átlagának 70%-a. http://www.oep.hu
Szia! Szerintem kérdezz utána egy pénzügyesnél, mert szerintem átlag alapján kellene a táppénz adni. De lehet, hogy rosszul tudom. De az is lehet, hogy az az összeg nincs bejelentve és feketén kapod, nem? És akkor csak a minimálbér van amit elszámolhatnak. Tgyásnál is figylembe kell venni a jutalmat, bónuszt stb. Az elõzõ évi összes jövedelmet számításba kell venni. De ha tényleg nem szerepel sehol a teljesítménybér akkor a tgyás is kevés lesz. Amúgy így nehéz számokat mondani, hogy te nem írtál semmi konkrétumot. Mennyi ideig dolgoztál? Mennyi volt a fizud? Mióta kapod a téppénzt meg hasonlók. Üdv
Ha a táppénzt a minimálbér után kapod, akkor nagyon valószínû, hogy a TGYÁS-GYED is az alapján megy majd.Tudni kellene, h a teljesítmény után kapott juttatásodat bejelentették-e, fizettek-e utána járulékokat.Ha nem, akkor elég kevés pénzt fogsz kapni.2 gyerekes anyuka
Semmiképp nem a táppénz lesz az alapja, hanem a bejelentett béred (ami után tb-járulékot fizettél). Minimálbérre vagy bejelentve? Akkor annak a 70 %-a. Ha a teljesítménybéredbõl nem vontak tb-járulékot, akkor az nem számít bele. Sajnos.

Mennyi lesz a táppénzem, a tgyásom és a gyedem összege?

sziasztok..körülbelüli fix összegek érdekelnének hogy felkészüljek..én nem értek hozzá..adataim 70000-rel vagyok bejelentve 1 éve...olyan irjon aki tud összeget irni...amit tiszták kapok.a % okat én is tudom.csak a levonásokat nem.,kérlek számoljatok nekem..most táppénzen vagyok.és még nem kaptam

Legjobb válasz: Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.

Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.

Mennyi lesz a táppénzem, GYEDEM és TGYÁSOM, ha a bérem havi bruttó 108. 000 Ft?

Én kb úgy számoltam, hogy 2 gyerekkel kb 80.000 Ft is lehet a GYED. És a táppénz?

Legjobb válasz: bruttó fizud 70%-nak a nettója. nyugdíjjárulékot vonnak és szja-t. az mindegy h hány gyerek,az csak a családi pótléknál számít. 10 gyerekre is csak 1 gyed,tgyás,táppénz,gyes jár. kb 55000.-ft lesz a gyeded,a táppénz is ennyi,és a tgyás is

bruttó fizud 70%-nak a nettója. nyugdíjjárulékot vonnak és szja-t. az mindegy h hány gyerek, az csak a családi pótléknál számít. 10 gyerekre is csak 1 gyed, tgyás, táppénz, gyes jár. kb 55000.-ft lesz a gyeded, a táppénz is ennyi, és a tgyás is
A kérdező hozzászólása: Köszi, de mi a helyzet a családi adókedvezménnyel, ha 2 gyerekre igénylem meg, nem befolyásolja az összeget? TGYÁS, TÁPPÉNZ, GYED - ugyanazokat vonják belõlük? elõre is köszi a válaszokat.
Az elsõ tök hülyeséget írt. Mindegyik más összeg lesz. S igen számít a gyerekkedvezmény is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
108 ezerre a táppénz (ha az igénylés elõtt megvan a 2 év folyamatos munkaviszonyod) 60%: bruttó 64800, nettóban adókedvezménnyel ugyanennyi (csak egy gyerek után tudod teljes mértékben igénybe venni, a másik gyerek után csak kb. 400 ft-ot vehetsz igénybe). A tgyás és a gyed bruttóban 75600, nettóban a tgyás adókedvezménnyel ugyanennyi, a gyed pedig 68 ezer körül lesz. Itt sem tudod teljesen kihasználni a 2 gyerek utáni kedvezményt, 2x10 ezer helyett csak 12100-at használhatsz ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de nem igazán értem, ha egy gyerek után 62 500 Ft az adókedvezmény alap, kettõ után 125 000 Ft, akkor rendben van, hogy nem tudom maximálisan kihasználni, de hogy lehet, hogy a második után csak 400 Ft? Ha bruttó 108 000 Ft a keresetem, és ha a két gyerek után 125 000 a kedvezmény alap, akkor ennek a különbözetét elvileg a férjem igénybe veheti, ugye?
Mivel a bruttó ellátásod 64100 (ahogy írtam), ha ebbõl igénybe veszed a 62500 csökkentést, akkor marad 1600 adóalap. Vagyis a második gyerek utáni adókedvezmény 62500-ából 1600-at tudsz kihasználni. Adókedvezményt csak annyit vehetsz igénybe, amennyi adód van. A különbözetet kérheti a párod.
Ja, a béredbõl többet is ki tudsz használni, de az adókedvezményt a bruttó ellátás után lehet kihasználni, nem az ellátás alapja után:D
A kérdező hozzászólása: Köszi.


Terhesen el szeretnék menni táppénzre, 160. 000 bruttó után mennyi táppénzt kapnék? Mennyi lesz a tgyás?

Legjobb válasz: http://adozona.hu/kalkulator_gyed_gyes_2011.aspx itt ki tudod számolni a TGYÁS-t. A táppénz ha legalább 2 éve van folyamatos munkaviszonyod akkor 60% vagy max napi 10400 ft, ha nincsen akkor 50%.

http://adozona.hu/kalkulator_gyed_gyes_2011.aspx itt ki tudod számolni a TGYÁS-t. A táppénz ha legalább 2 éve van folyamatos munkaviszonyod akkor 60% vagy max napi 10400 ft, ha nincsen akkor 50%.
én 158 000 bruttóra 85 000 tgyást kaptam és most 71 000 gyedet.
Utolsó: adójóváírás nélkül? Én 138000 után adójóváírással, de családi kedvezmény nélkül kapok 81000 gyedet, a tgyás-om 90000 volt.
Igen, en egy osszegben kertem, abbol csinaltuk meg a gyerekszobat.

Most kezdtünk el babát tervezni. Ha összejön mikortól mehetek táppénzre? Mennyi lesz ennek az összege? A tgyást mikortól lehet igényelni? Ha a munkahelyem nem fizeti utánam a járulékokat akkor ezek nem járnek? Ekkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.
Szia, én 56980 ft tgyást kapok, 90.000 voltam beelentve, 5 évig dolgoztam
Szia! Én így tudom: Ha 2010 januárban szülsz, akkor még a 2008-as évi jövedelmet nézik a tgyás-nál, a gyednél pedig a 2009-es évit. Ha februárban szülsz, akkor mindkét jutattásnála 2009-es évet nézik. Tgyás: 85000 körül, gyed: 76000 körül, ezekben benne van az adójóváírás. Ha elmész táppénzre, akkor 60%-ot arra fogsz kapni (kb 55000 Ft), és ez miatt csökknei fog a tgyás és a gyed összege is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
Nem fog csökkenni az összege, mert a táppénz nem alapja sem a TGYÁS-nak sem a GYED-nek.

25 hetesen szeretnék táppénzre menni. A fizetésem br.131 000ft, most lesz 1 éve, hogy van bejelentett munkám. Mennyire befolyásolja a GYEDE-t ill. a TGYÁS-t, az utolsó hónapok átlag jövedelmét nézik, ami a táppénz miatt kevesebb, vagy a munkabéremet?

Korai elmennem táppénzre ha egyszer? irodai munkát végzek? De nem tudok már a munkámra koncentrálni, és a kolegák sem megért?ek.

Legjobb válasz: Úgy tudom,hogy a bejelentett éves átlagjövedelmedet nézik. Tehát mindegy hogy táppénzen voltál-e vagy nem. Menj táppénzre mindenképpen ha megteheted, én a 14. héttõl otthon voltam pedig a munkám nem indokolta volna, csak így nyugodtabb voltam.

Úgy tudom, hogy a bejelentett éves átlagjövedelmedet nézik. Tehát mindegy hogy táppénzen voltál-e vagy nem. Menj táppénzre mindenképpen ha megteheted, én a 14. héttõl otthon voltam pedig a munkám nem indokolta volna, csak így nyugodtabb voltam.
Nem korai elmenned, a sok ülés is kényelmetlen. A munkabéred 60 %-át fogod kapni, mert 2 év folyamatos munkaviszony kell a 70%-hoz. Én 140.000. bruttóból 70.000-t kaptam, amíg nem volt meg a két évem. Bár én 11 hetesen mentem táppénzre, mert sok veszélynem voltam kitéve a munkahelyemen. Üdv szintén 25 hetes kismama
Szia! A bruttót veszik alapul. Az, hogy táppénzt kapsz, nem befolyásolja. Mikorra várod a babát? Csak azért, mert én szept.-re, és nekem a tavalyi év fog számítani, mivel lezárt évet néznek. Én így tudom. Minden jót.

A TGYÁS, GYED, GYES mi alapján számolódik és mennyi lesz? A táppénzes idõszak számít, vagy a táppénz elõtti fizetés vagy mindkettõ?

Kislányunk 2014. 05.18-án született. Párom 2013.10. 01-tõl táppénzen volt. ELõtte 2012-tõl folyamatos munkaviszonya volt. Táppénz elõtti fél évben az új munkahelyén 180. 000Ft bruttót keresett. A TGYÁS, GYED, GYES mi alapján számolódik és mennyi lesz? A táppénzes idõszak számít, vagy a táppénz elõtti fizetés vagy mindkettõ?

Legjobb válasz: 2013-as évi átlagbére alapján fog tgyást és gyedet is kapni. A táppénzes idõszak ebbe nem számít bele. tgyás 105 ezer gyed 93 ezer Ezekre az összegekre számíthattok.

2013-as évi átlagbére alapján fog tgyást és gyedet is kapni. A táppénzes idõszak ebbe nem számít bele. tgyás 105 ezer gyed 93 ezer Ezekre az összegekre számíthattok.
Hasonlót tudnék mondani, mint az elõttem szóló csak kiegészítem, hogy mivel idén szült megnézik a tavalyi év folyamán összesen mennyit kereset (amibõl egészségbiztosítási járulékot is vontak) ezt elosztják a napok számával és ennek 70%-a lesz a tgyás, gyed bruttó alapja.

Ha 2011 januárban fog születni a 2. babám, mennyi lesz a táppénz, TGYÁS, GYED? Mi alapján fogják számolni? Az előző évből, amit szintén GYEDEN töltöttem vagy a munkabéremből?

(Jelenleg GYEDet kapok és még miel?tt lejárna mennék el táppánzre szülésig.)

Legjobb válasz: mindent a szerzõdés szerinti béred alapján fognak kiszámolni, mivel az elmúlt 2 évben nem volt meg a 180 nap munkaviszonyod, amibõl átlagolhatnának.

mindent a szerzõdés szerinti béred alapján fognak kiszámolni, mivel az elmúlt 2 évben nem volt meg a 180 nap munkaviszonyod, amibõl átlagolhatnának.
Kérdezõnek: A táppénzt abból a jövedelembõl fogják számolni, ami alapján megállapították a mostani gyededet. Ja, ne felejtsd el átadni apának a gyest! Mert egyszerre nem kaphatsz gyest és táppénzt is. Nem tudom, hogy max. tgyást, gyedet fogsz-e kapni, hiszen nem tudom, hogy mennyi a szerzõdésed szerinti bér :) Utolsónak: Nem igazán értem, hogy mit írtál. Az a 180 nap, amirõl én beszélek, az nem azonos azzal a 180 nappal, ami 365-re változik május 1-el. Amirõl én beszélek, az az ellátás összegének a meghatározásáról szól, az ún. táppénzszabály szerinti összegmegállapítás. Egyébként a kérdezõnek megvan a kellõ biztosítotti napja, hiszen a tgyás, gyed és a gyes ideje is biztosítási jogviszonynak számít ha van mögötte élõ munkaviszony.
Én úgy tudom, hogy most április 30-tól a 180 nap meghosszabbodik 1 évre, vagyis ahhoz, hogy a magasabb TGYÁS-t majd GYED-et kaphasd, 1 évig doloznod kell...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. 2010 júniusban jár le a gyedem. Akkor elmegyek táppénzre, és utána, ha jól értem a maximalizált tgyást és gyedet fogom kapni?
Utolsónak: Igen az kb. 9 hónap, ha végig dolgozol/szabin agy. De ha ebben van táppénzes nap, akkor több. Ezért írtam, hogy bérezett napnak kell lennie a 180 napnak, hiszen ha végig táppénzen vagy, akkor megint nem tudnak mibõl számolni.
amivel még kiegészíteném, hogy az a 180 nap az naptári nap, tehát nem elég, ha fél évre visszamész dolgozni, hogy abból átlagoljanak, hanem kb. 9 hónapra kell visszamenned.
Elég jól beleástam magam, mert én is gyed-be szültem a másodikat, úgy, hogy nem tudtam visszamenni dolgozni. Ha nem mész vissza dolgozni, vagy visszamész dolgozni, de nincs 180 bérezett napod, akkor így is-úgy is a szerzõdés szerinti bérbõl számolnak. Ekkor van maximuma a tgyás-nak is :( Ha visszamész dolgozni és megvan a 180 nap, akkor a 180 nap alatt szerzett jövedelembõl számolnak napi átlagot és az alapján számfejtik a tgyást, gyedet. Nagyon sok mindentõl függ, hogy mi a legjobb anyagilag. Aki ragaszkodik az otthonléthez, annak az a legjobb, ha már gyesen van, átadja apának a gyest, õ visszamegy dolgozni, kiveszi a szabikat, majd elmegy táppénzre. Persze, írhatsz privit, pontos dátumokkal :)
Kedves utolsó! Én válaszoltam az elõzõ két linket. Sajna én sem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, te igen? Esetleg írhatnék neked akkor privit? Még nálunk is tervben van a második és én sem tudom mit csináljak igazán... Sehol nem találok olyan tájékoztatást ami érthetõ és nem tudom hogy is értelmezzem a jogszabályokat. 2009. augusztusban fog lejárni a gyedem és szívem szerint jövõ nyáron szülnék. Elõre is köszi!
A kismamablogos jó nagy butaságokat ír! Ha a gyed-be szülsz bele és a minimálbér kétszeresénél többet kerestél, akkor rosszabbul jársz, mint az elsõ gyerekkel, mert míg az elsõnél a tgyás nem volt, a másodiknál maximalizálva van! A másik butaság pedig az, hogy ha gyesbe szülsz, akkor rosszabbul jársz, mintha gyedbe. A kettõ ugyanannyi, hiszen mivel ellátás volt mindkettõ, így nem számolhatnak belõle, mindkét esetben a munkaszerzõdésedben szereplõ összeg lesz a tgyás, gyed alapja, mindkettõ maximalizálva. A fenti cikk 2007-es! Azóta ezerszer módosult. A legbiztosabb az oep honlapja, hiszen õk az elbíráló, folyósító szerv (kivéve ha a munkahely tb. kifizetõhely, de akkor is felülvizsgálja az oep). Jelenleg 2010-re vonatkozó adatokat még nem frissítették.
Engem is érdekelnek a válaszok!!! Milyen a sors, pont most akartam kiírni! :-) Nincs valahol az erre vonatkozó szabály leírva? Küldjetek lszi ha tudtok, mert az a legbiztosabb.
Szia! Mivel a két gyerek között nem mész vissza dolgozni, így a szerzõdésed szerinti bér lesz a tgyás és gyed alapja, azzal a megkötéssel, hogy a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal (mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a). A gyed-et érdemes végig kihasználni, mert a táppénz az esetek nagy-nagy többségében kevesebb, mint a gyed.
Szerintem gyedrõl nem mehetsz egybõl táppénzre. A gyed nem számít bele a következõ gyedbe, de a táppénz lehúzhatja a tényleges béredet. Szabid nincs már, vagy gyesen nem tudod kihúzni egy ideig?
07:46-os vagyok. Akkor viszont nem értem az egészet. :( Május 1-tõl nem 365 ledolgozott vagy szabin töltött napnak kell meglennie ahhoz, hogy az ember újra a fizetése szerinti tgyás-t és gyed-et kapja? Ha táppénzen lesz a szülésig, akkor a maximalizált tgyás, majd gyed jár. Vagy rosszul tudom? Mi ez a 180 nap, ami nem változik? :(

Tavalyi év brutto átlag 200-220 körüli fizu után kb mennyi lesz a táppénz és a tgyás?

Legjobb válasz: nekem picivel több a bruttóm, és a 31 napos hónapban 125E körül kapok.

nekem picivel több a bruttóm, és a 31 napos hónapban 125E körül kapok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!