Találatok a következő kifejezésre: Mennyi lehet napi (568 db)

Mennyit lehet napon a poci?

Jó lenne egy kis szín, mert hófehér vagyok és a pattanásoknak is jót tenne egy kis napsugár. Szoliba nem merek menni, de mi a helyzet a napozással? 28hetes

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy kismamáknak javallott kerülni a direkt napsugárzást a nyári idõszakban. (Persze nem lehet kikerülni, de igyekezni kell, hogy ne punnyadjunk kinn naphosszat) Szerintem, kora reggel, vagy késõ délután, jó fajta napkrémmel felszerelkezve napi 5-10 perc nem árthat. De így látatlanban nem merem biztosra mondani, hiszen ez sok minden függvénye. Én például nagyon világos bõrû vagyok, sok anyajegyem van, könnyen leégek, így nekem se babásan, se anélkül nem javasolt napozni, max. árnyékban, jól bekenve, elfedve magam, amennyire lehet, mert 10 perc alatt szénné égek a napon. Szóval ezt lehet, hogy jobb lenne a háziorvosodtól megkérdezni. :)

Én úgy tudom, hogy kismamáknak javallott kerülni a direkt napsugárzást a nyári idõszakban. (Persze nem lehet kikerülni, de igyekezni kell, hogy ne punnyadjunk kinn naphosszat) Szerintem, kora reggel, vagy késõ délután, jó fajta napkrémmel felszerelkezve napi 5-10 perc nem árthat. De így látatlanban nem merem biztosra mondani, hiszen ez sok minden függvénye. Én például nagyon világos bõrû vagyok, sok anyajegyem van, könnyen leégek, így nekem se babásan, se anélkül nem javasolt napozni, max. árnyékban, jól bekenve, elfedve magam, amennyire lehet, mert 10 perc alatt szénné égek a napon. Szóval ezt lehet, hogy jobb lenne a háziorvosodtól megkérdezni. :)
Én elvileg nyár közepén fogok szülni, és az a tervem, hogy a nagy hõségben a fák alatt fogok napozni :) Árnyékban is lehet barnulni, és kellemesebb is mint a napon pörkölõdni. Én azt olvastam, hogy a babát nem szabad nagyon melegíteni, de az árnyék az jó hely a nagy melegben.
semennyit

Egy pagerank 3 értékű blognak mennyi lehet napi/Heti letöltése?

Tudom, hogy a Pagerank Google indexelés, egymással való hivatkozás határozza meg, és nem minden esetben a letöltés)

Legjobb válasz: A PageRank és a látogatottság 2 nagyrészt független dolog. Példa: A www.kepfeltoltes.hu PR értéke is 3, meg az én blogomé is. Az én blogomon látogatottsága mostanság napi 10-30 látogatásban merül ki, míg a képfeltöltõ oldalra csak az elmúlt fél órában legalább egy tucat publikus kép került ki, tehát legalább ennyien látogatták.

A PageRank és a látogatottság 2 nagyrészt független dolog. Példa: A http://www.kepfeltoltes.hu PR értéke is 3, meg az én blogomé is. Az én blogomon látogatottsága mostanság napi 10-30 látogatásban merül ki, míg a képfeltöltõ oldalra csak az elmúlt fél órában legalább egy tucat publikus kép került ki, tehát legalább ennyien látogatták.
0-végtelen. A pagerank nem hozható összefüggésbe a letöltésszámmal. Van oplyan oldal ami napi nulla látogató mellett is 3-as PR-ja van, van aminek meg többezeres látogatottság mellett is nullás.
Természetesen.
Persze, semmiben nem különbözik egy rendes géptõl, csak kisebb. (Na jó, kicsit a hûtése rosszabb.)
Jaja. Ugyan azt csinálhatsz vele, és ugyan addig, mint az asztali pc-kel. Fõleg ha hálózatra van csatlakoztatva, és nem aksiról megy.
Aksit benne lehet hagyni, biztonság kedvéért is. Amúgy meg simán bírják, mint egy asztali gép, célszerû az energiagazdálkodást jól beállítani, pl képernyõ kikapcsolás, processzor teljesítményének levétele ha nem használja stb, és ha nincs terhelve akkor különösebben nem melegszik a gép, és nem is fúj hangosan a ventilátora.
"Nem ajánlott, mert hamarabb tönkre megy."...általános tévhit manapság, de mindegy, akkor vegye ki.
Mint írtam manapság kevésbé jellemzõ, de még most is elõfordul pár gépnél, hogy kicsit spórolnak az elektronikával. Elég sok géppel találkoztam és szinte minden ismerõsömnek van laptopja és bizony sajnos akik nem vették ki huzamosabb használatnál az akkut, hamarabb cserélhették le.
A kérdező hozzászólása: És arról mit gondoltok hogy csak azért venni egy laptopot asztali után mert ilyen még nem volt, és meguntam a sok vezetéket és egy kicsit kompaktabb dolgot szeretnék? Ugyanúgy akarok játszani néha (napi 1-2 óra), de tudnám néha hordozni is legalább
A kérdező hozzászólása: Oké, reméltem. Asztalival elõ szokott fordulni, hogy éjszaka is megy, nem tudtam hogy notebook fél napos folyamatos mûködésre hogy reagál hûtésileg meg úgy minden tekintetben.
"Aksit benne lehet hagyni, biztonság kedvéért is." Nem ajánlott, mert hamarabb tönkre megy. Bár a legújabbak már erre vigyáznak, hogy ne töltsék túl, de nem mind, szóval jobb a békesség és kivenni nem nagy cucc.

A mostani napokba még nyár előtt kb mennyit lehet napon lenni és milyen naptejjel?

Nyárra akarom hogy legyen valami színem mert most kicsit fehér vagyok bár nem nagyon és nem is érzékeny annyira a bőröm 17/f

Legjobb válasz: Bõrtõl függ. Szerintem fél-1 óra is elég, ha kezded érezni hogy éget akkor inkább vonulj árnyékba. Naptejet meg 20-30asnál (inkább utóbbi) alacsonyabb faktorút meg sem érdemes venni. Márkát nem tudok ajánlani, de szerintem a DM-es, Rossmannos is tökéletesen jó :)

Bõrtõl függ. Szerintem fél-1 óra is elég, ha kezded érezni hogy éget akkor inkább vonulj árnyékba. Naptejet meg 20-30asnál (inkább utóbbi) alacsonyabb faktorút meg sem érdemes venni. Márkát nem tudok ajánlani, de szerintem a DM-es, Rossmannos is tökéletesen jó :)
A kérdező hozzászólása: értem kössz :)

Szerintetek mennyit lehet napi 40perc tornával leadni?

Szerintetek mennyit fogyhatok augusztusig, ha minden nap 40percet tornázok? Étkezésre is próbálok odafigyelni rostkenyeret és sok gyümölcsöt meg fehérjét fogyasztok. 165cm magas és 75kg vagyok =( 1év alatt sikerült leadnom 10kg-ot torna nélkül eddig. Még nem tudom mennyit szeretnék leadni azért nem szeretnék nagyon csontos sem lenni (:

Legjobb válasz: 1 kg fogyáshoz kb. 7500 felesleges kalóriát kell elégetni. Megnézed, tornával mennyit tudsz. Pl. 1 óra futás 500 kcal, akkor 15 óra futással megy le egy kb. (Természetesen kb., mert mindenki más.)

1 kg fogyáshoz kb. 7500 felesleges kalóriát kell elégetni. Megnézed, tornával mennyit tudsz. Pl. 1 óra futás 500 kcal, akkor 15 óra futással megy le egy kb. (Természetesen kb., mert mindenki más.)
Kedves kérdezõ! Változtass az étkezési szokásaidon is, akkor hatékonyabb lesz a fogyás!:) Nem elég egészséges ételeket enni, az is számít, hogy mikor mit és mennyit eszel.:) Természetesen nem koplalni kell, hanem naponta 5-6x enni kis adagokat, este fõleg fehérjedús ételeket, szénhidrátot pedig reggel, délelõtt, délben, kora délután(a gyümölcs is ide tartozik)...a napi 40 perc mozgás nagyon jó, igyál mellette sok vizet is, hogy hidratáld a bõröd! Itt minden le van írva!:) http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=558
Minden nap ne tornázz, pihenõ kell a szervezetnek, ha így birod, heti 4-5 alkalom elég is neked. Az étkezés nagyon fontos, és a mozgás minõségi legyen, ne mennyiségi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm (: nálam az a baj amugy, hogy a sok rohanás miatt nem tudok mindig ugyanakkor étkezni. Fõleg, mert sokszor éjszakás vagyok melóhelyemen. Így aztán napközben van, hogy alszom =(

Mennyit lehet napon lenni?

Mindig szó van err?l az uv sugárzásról és, h ne menjünk napra 11-15 közt, de el?tte és utána bármennyit lehetünk napon? Másrészt pedig ez összefügg avval is, h hány fok van, tehát minél melegebb annál er?sebb a napfény? Egyébként fura, h itt mo-n figyelmeztetnek erre ugyanis Mexikóban + Egyiptomban több ezer éve élnek emberek és mégsincs több olyan beteg ott olyan aki a napfényt?l lett az!

Mecsek baby teából mennyit lehet adni egy alkalommal a babámnak? Mennyi a napi max adag? Vagy ilyen nincs? 3 hetes a babám

köszi

Legjobb válasz: Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.

Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.
A kérdező hozzászólása: szia. nem, anyatejesek vagyunk...hasfájás miatt adnám neki...ezt ajánlották...köszi a választ

Akik E vitamint szednek teherbeesés céljából napi mennyit szedtek és melyik fajtából? Tényleg segit megvastagítani a méhnyálkahártyát? Egy nap maximum mennyit lehet bevenni?

Legjobb válasz: 1 szem, 400 NE-s (amerikai márka, nem emlékszem a pontos nevére) Nem tudom, hogy mennyire segített ez vagy más, de abban a hónapban, amikor elkezdtem szedni, sikerült is a baba (elõtte kb 8-9 hónapig nem). Van egy ún. felsõ tolerálható mennyiség, de ez 10 000NE körül van, ha jól emlékszem. A napi egy szem bõségesen elég.

1 szem, 400 NE-s (amerikai márka, nem emlékszem a pontos nevére) Nem tudom, hogy mennyire segített ez vagy más, de abban a hónapban, amikor elkezdtem szedni, sikerült is a baba (elõtte kb 8-9 hónapig nem). Van egy ún. felsõ tolerálható mennyiség, de ez 10 000NE körül van, ha jól emlékszem. A napi egy szem bõségesen elég.
Csak akkor kezdd el szedni, ha bizonyítottan vékony, mert ha túlvastagítod, nem tud megtapadni. UH-gal meg tudja mondani a dokid!
A kérdező hozzászólása: menstruációkor nézték akkor volt 6mm
MI 9 hónapig próbálkoztunk, a 8. hónapban kezdtem el szedni Evitamin+folsavat, nem tudom hogy ennek köszönhetõ e hogy utána második honapban teherbe estem, de sztem vitaminnal ártani nem ártasz. 12+3hkm
Mi is már több hónapja próbálkoztunk amikor elkezdtük mindketten szedni a férjemmel napi 1 szemet (dm-ben vettem Dr.Chen patika féle) és akkor sikerült a kisfiúnk, aki most 15 hónapos most tervezzük a tesót már megvettem az E vitamint remélem most is segít. Egyébként nagyon jó hatása van az egész szervezetre.
Én napi 400 mg-ot szedtem. Még nem tudom, hogy sikerült-e a baba, de a dokim ma azt mondta, hogy az egy humbuk... Nagyon elismert meddõségi orvos, ezt hozzátenném! Nem tudom... Nekem most késik a mensesem. De páromnak a náthakor jól jött, az tuti, nem vérzett a orrnyálkahártyája, pedig mindig baj szokott ez lenni ilyen idõszakban.

E-vitaminból mennyi a napi megengedett bevitel? Peteérés serkentésére ajánlották. Napi 2 * 200 mg-ot szedek. Az olvastam, hogy hatásos eredményt nagy dózisban fogyasztva lehet elérni. Ez így van? Mennyit vegyek be?

Legjobb válasz: "E vitaminhiány megelõzésére napi 100 mg, hiányállapotokban napi 300 - 400 mg. Ennél nagyobb adagok is szükségesek lehetnek felszívódási zavarok (15 - 25 mg/kg/nap) esetén. A kapszulákat szétrágás nélkül, étkezés közben vagy után, kevés folyadékkal ajánlott bevenni."

"E vitaminhiány megelõzésére napi 100 mg, hiányállapotokban napi 300 - 400 mg. Ennél nagyobb adagok is szükségesek lehetnek felszívódási zavarok (15 - 25 mg/kg/nap) esetén. A kapszulákat szétrágás nélkül, étkezés közben vagy után, kevés folyadékkal ajánlott bevenni."
E-vitamin Tokoferolok: Számos E-vitamin hatású vegyület ismert, így az alfa-, béta-, gamma-, és delta-tokoferol, valamint a szintetikus úton elõállított észter-származékok, pl. tokeferol-acetát. Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények, a hús, a máj és a tojás. Az emberben a tokoferol hatása kevéssé ismert, hiánya nem okoz jellemzõ tüneteket. A tokoferolok könnyen oxidálódnak, miközben antioxidáns hatást fejtenek ki, így megakadályozzák a többszörösen telítetlen zsírsavak oxidációját. Biológiailag a D-alfa-tokoferol a leghatásosabb. Gyulladásgátló hatása is ismert. A vegyes táplálék E-vitamin tartalma nagymértékben függ az elfogyasztott zsír mennyiségétõl és minõségétõl (állati zsír, vagy növényi olaj). A többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag étrend mellett nagyobb az E-vitamin szükséglet. 1 g többszörösen telítetlen zsírsav, 0, 5-0, 8 mg-al növeli a tokoferolszükségletet. Embernél nem fordulnak elõ hiánytünetek, mert a normális vegyes étrend tartalmazza, illetve az egészséges szervezet ezekbõl képes elõállítani a neki szükséges mennyiséget.[forrás?] Hiánya vérszegénységet, meddõséget, izomsorvadást okoz. Túladagolása nem ismert E-vitaminban gazdagok a növényi olajok, zöldnövények, gabonamagvak, de fõleg a csíráztatott magvakból nyert olajok. Az E-vitamin (tokoferol formában) jellemzõ mennyisége 100 g élelmiszerben: [forrás?] * gabonafélék, hüvelyesek és õrleményeik, kenyerek, péksütemények: 0, 1-12 mg * száraztésztákban: 0-0, 6 mg * sajtos, túrós sütemények: 0, 05-1 mg * diós, mákos sütemények: 0, 3-3 mg * zöldség, gyümölcs: 0-3 mg * vaj, margarinféleségek, szalonna, növényi olaj: 0, 5-84 mg * húsok, húsipari termékek: 0, 5-2, 5 mg * halak: 0, 2-3, 5 mg * tej: 0, 1-1, 6 mg * túrók, sajtok: 0-1 mg * tojás: 0, 5-1, 5 mg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

10 nap koplalással mennyit lehet fogyni?

Ha csak egy-két almát vagy kefírt ennék naponta. 85 kg vagyok. Olyanok írjanak, akik esetleg próbálták, vagy a kérdésre tudnak válaszolni. Igen, tudom, hogy ez nem jó, a kérdésem az, hogy hány kilót lehetne így fogyni.

Legjobb válasz: Tessék válaszolok : szerintem olyan 5-6kilót, de ez csak víz és izom...és ha elkezdesz enni lehet h nem is az egész, lehet "csak" 1-1,5 kiló fog visszakúszni rád, lehet a duplája attól függ h utána mennyi mennyiségû és minõségû kaját fogsz enni, én nem ajánlom. Volt, h nem ettem több napig (szakítás miatt) de azért nem ettem mert nem bírtam hányingerem volt undorodtam mindentõl, de elég rosszul is voltam és rosszul is néztem ki...fõleg ha iskolás vagy nagyon nem ajánlatos összeesel a suliban hm... 1-2napot csinálhatsz, tisztítsd magad, de a 10nap sok nem ajánlom.

Tessék válaszolok : szerintem olyan 5-6kilót, de ez csak víz és izom...és ha elkezdesz enni lehet h nem is az egész, lehet "csak" 1-1, 5 kiló fog visszakúszni rád, lehet a duplája attól függ h utána mennyi mennyiségû és minõségû kaját fogsz enni, én nem ajánlom. Volt, h nem ettem több napig (szakítás miatt) de azért nem ettem mert nem bírtam hányingerem volt undorodtam mindentõl, de elég rosszul is voltam és rosszul is néztem ki...fõleg ha iskolás vagy nagyon nem ajánlatos összeesel a suliban hm... 1-2napot csinálhatsz, tisztítsd magad, de a 10nap sok nem ajánlom.
Elég sokat, IZOMBÓL. Ha koplalsz és bármit is eszel a tested zsírban fogja elraktározni!!!! A tápanyagokat meg az izmaid lebontásával fogja megkapni... Egyél napi 6x keveset egészséges ételekbõl fõleg húsból és zöldségekbõl! és mozogj!
én zsírból is veszítettem annak idején mikor koplaltam. :)
az izmaidból fogynál, és szép lassan feldobnád a talpad.
hát lehet fogyni, ahogy az elõttem lévõk is írták, csak szerintem sokkal jobb lenne, hogyha tornáznál. Igen, tudom, hogy nem ez volt a kérdésedre a válasz, csak kicsikét tudatosítani akartam benned, hogy mi lenne a helyes(ebb) út :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!