Találatok a következő kifejezésre: Mennyi lefejt lehet (4 db)

Mennyi lefejt tejet lehet összeönteni?

minden szoptatás után kifjem a maradék tejet de az nagyon kevés mert jól kiszivja a kicsi.igy 10-20g-ok jönnek ki. hány alkalommal lefejt tejet lehet összeönteni? mutám kell fagyaszóba tenni? 2napi adagot ráér? vay naponta?

Legjobb válasz: 24 óra alatt lefejt tejet öntheted össze, és utána fagyasztóba kell tenni. 24 óránál többet nem lehet a hûtõben. Én is így csinálom, nekem pedig a védõnõ mondta.

24 óra alatt lefejt tejet öntheted össze, és utána fagyasztóba kell tenni. 24 óránál többet nem lehet a hûtõben. Én is így csinálom, nekem pedig a védõnõ mondta.
Az elõzõ válaszoló vagyok. A fagyasztóban pedig 6 hónapig tarthatod.
Annyit írnék az eddigi válaszokhoz, hogy a friisen fejt adagot külön hûtsd le és utána öntsd össze, mert az nem jó ha visszamelegíti az elõzõt is.

Hogyan kell a lefejt anyatejet tárolni? Lefagyasztani mennyi időre lehet és simán a hűtőbe mennyi ideig lehet tárolni? A fagyottat hagyni kell kiengedni vagy lehet melegíteni és fel kell forralni?

Legjobb válasz: VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.

VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.
Szia. Én is fejem a tejem. :-) Egyenesen cumisüvegbe fejek. Hûtõben 24 óráig tárolhatod. De ha sokszor melegited (pl. 2-3x)akkor szagold meg hogy jo e mielõtt odaadod a picinek. Lefagyasztani tejtároló zacsiban szoktam. Ne a kötözõs fajtát vedd mert az nem biztonságos, vannak jol zárodo zacsik is. És 2300ért vettem 20db-ot. Szerintem jobban megéri mint a tejtároló pohár. Nekem is Aventes "felszerelésem" van, de a tejtároló poharakat már nem használom. Felolvasztani ugy szoktam hogy kiveszem és a kishütõben kiolvad magátol, vagy ha sürgõs a dolog akkor az ételmelegítõben olvasztom ki - de ez is elég sokáig tart. A lefegyesztott és felolvasztott tejet szintén 24 óráig lehet tárolni a hûtöben. Sok Boldog Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat ebben még nem vagyok jártas azért kérdeztem mert igazság az hogy esti suliba járok és apócánk fogja "szopiztatni" a kis drágát mikor nem vagyok itthon és nem tudtam hogy kell tárolni. Kösz még egyszer és nektek is nagyon nagyon sok boldog babázós napot!!!!

Kombinált hűtő alsó fagyasztós részében mennyi ideig lehet tárolni a lefejt anyatejet?

Ugyanannyi ideig mint a sima fagyasztó ládában?

Legjobb válasz: Szerintem,igen.Nekem volt 3 hós fagy.tejem is,semmi baja nem volt.

Szerintem, igen.Nekem volt 3 hós fagy.tejem is, semmi baja nem volt.
Igen.


Ha szeretnék a lefejt tejem mellé tápot adni, hogyan csináljam lehet úgy hogy egyszer táp aztán a tejem? ! 1 hónapos lesz a baba és igényli a tejem után a tápot 80-ml max letudok fejni de sokszor kevés neki, mennyit adhatok neki? !

4 kg a súlya

Legjobb válasz: 80ml-t ha le tudsz fejni, akkor miért nem szoptatod? legközelebb fele annyi tápszert adj, mint azelõtt, és fokozatosan csökkkentsd, ha már adtál. szoptasd gyakran, és egyre több tejed lesz, pont annyi, amennyi elég neki. ha elkezdesz tápszert adni, ami könnyebben jön a cumisüvegbõl, mint a cicibõl a tej, a baba még annyit sem fog szopizni, és ettõl még kevesebb lesz, és hamar elapad. 1 hónaposan 4 kg az teljesen jó, bár nem tudjuk mennyivel született, de még ha 3,5 akkor is jó.

80ml-t ha le tudsz fejni, akkor miért nem szoptatod? legközelebb fele annyi tápszert adj, mint azelõtt, és fokozatosan csökkkentsd, ha már adtál. szoptasd gyakran, és egyre több tejed lesz, pont annyi, amennyi elég neki. ha elkezdesz tápszert adni, ami könnyebben jön a cumisüvegbõl, mint a cicibõl a tej, a baba még annyit sem fog szopizni, és ettõl még kevesebb lesz, és hamar elapad. 1 hónaposan 4 kg az teljesen jó, bár nem tudjuk mennyivel született, de még ha 3, 5 akkor is jó.
Szia! Szoptatsz is vagy csak fejsz és cumisüveggel adod? Ha 80 milit lefejsz szopi után, az azt jelenti, hogy ennél sokkal több van a melledben ( a baba sokkal hatékonyabban szopik, mint a mellszívó!), miért nem a melled adod oda még neki? Honnan tudod, h igényli a pótlást, sír vagy csak cuppog, nyugtalan? Leírnád pontosan, hogy zajlik egy szoptatás/etetés nálatok? Mikor adsz neki enni, amikor már sír vagy azt nem várod meg? MElyik melledre teszed, váltasz-e mellet, hányszor? Hagyod, hogy õ hagyja abba a szopást vagy idõt nézel? Cumisüvegbõl adsz neki tejet/tápot? stb


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!