Találatok a következő kifejezésre: Mennyi koleszterin egy (2 db)

Mennyi koleszterin van egy tojásban?

Legjobb válasz: Egy tojás mintegy 200-220 mg koleszterint tartalmaz.

Egy tojás mintegy 200-220 mg koleszterint tartalmaz.

Minden nap napi 10 dkg tejföl elfogyasztása jár-e hosszú távon valamilyen káros hatással (rossz zsír, feldolgozott zsír)? Mennyi tojást ehetünk egy héten (sárgája--> koleszterin, rossz zsírok, stb tekintetében)?

Nagyon rákaptam mindkettőre, de nem szeretném túlzásba vinni. Kérdés, hogy mi a túlzás.

Legjobb válasz: Jó kérdés. legújabb kutatások szerint a koleszterin szint nem a bevitt koleszterin mennyiségétõl nõ meg,hanem a máj termel fokozott mennyiségben koleszterint. Dr. Papp Lajos prof.(talán tudod ki Õ), egy elõadásán elmondta,h napi 2 tojást ajánlott megenni,mert minden olyan tápanyag meg van benne,ami az élethez szükséges.

Jó kérdés. legújabb kutatások szerint a koleszterin szint nem a bevitt koleszterin mennyiségétõl nõ meg, hanem a máj termel fokozott mennyiségben koleszterint. Dr. Papp Lajos prof.(talán tudod ki Õ), egy elõadásán elmondta, h napi 2 tojást ajánlott megenni, mert minden olyan tápanyag meg van benne, ami az élethez szükséges.
Nem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!