Találatok a következő kifejezésre: Mennyi jutalékot egy (17 db)

Mennyi jutalékot kaphat jelenleg egy hiteltanácsadó?

Legjobb válasz: A jutalék mértéke a hitelösszeg bizonyos %-a, de ez függ a hiteltípustól, a banktól és a partnercégtõl is. Igen nagy a szórás, azt pedig végképp nem lehet megmondani, hogy kinek mennyi ügyfele, azon belül pedig milyen ügyletei lesznek.

A jutalék mértéke a hitelösszeg bizonyos %-a, de ez függ a hiteltípustól, a banktól és a partnercégtõl is. Igen nagy a szórás, azt pedig végképp nem lehet megmondani, hogy kinek mennyi ügyfele, azon belül pedig milyen ügyletei lesznek.
Több dologtól is függ: milyen típusú hitelt intéz; a banknak függõ vagy független ügynöke; a bankkal milyen közvetítõ cégen keresztül van leszerzõdve, illetve mennyi ügyfele van....

Egy kalauz/ellenőr mennyi jutalékot kap ha elkap egy bliccelöt?

Legjobb válasz: Plusz a BKV-nál 1 bliccelõ -5 perc a napi munkaidõbõl. Tehát 1 bliccelõ után 5 perccel hamarabb visszamehet a "bázisra". Mert ott még adminisztrációs feladatai vannak. A MÁV-nál a jegyvizsgáló 25%-ot kap, de a jegyek után ugyanígy, tehát nincsenek kihegyezve a bliccelõkre jutalék ügyileg.

Plusz a BKV-nál 1 bliccelõ -5 perc a napi munkaidõbõl. Tehát 1 bliccelõ után 5 perccel hamarabb visszamehet a "bázisra". Mert ott még adminisztrációs feladatai vannak. A MÁV-nál a jegyvizsgáló 25%-ot kap, de a jegyek után ugyanígy, tehát nincsenek kihegyezve a bliccelõkre jutalék ügyileg.
Ez igaz azonban tudni kell, hogy csak a hataridore befizetettek utan kapnak ami viszont a befizetesi hajlandosagot tekintve elenyeszo. (Jegyvizsgalonkent 1-2 per ho) Termeszetesen az osszeget lenettositjak igy fejenkent 3-4 ezer forint jar a.potdijakbol fejenkent ami viszont egy osztonzo rendszerben elenyeszo.
Utolso: Csak ebben nem mindegy neki, hogy a 400 Ft-os menetjegy, vagy a 6K Ft-os potdij 25%-at kapja.
Már hogyne kapna. Nem "jutalékot", hanem "fejpénzt" kap, legalábbis a BKV-n így van.
Semennyit.
Csak a BKV-n sok az "azonnal fizetõ" ügyfél, fõleg a külföldiek...
Semennyit sem.

Mennyi "jutalmat" szokás adni egy állat megtalálójának?

Sajnos nemrég elt?nt az egyik macskám, kitettem ilyen plakátokat, h elveszett, és ráírtam, h " az állat megtalálója jutalomban részesül"....mert más, hasonló ilyen plakátokon is mindig ezt láttam stb......viszont most nem tudom, h amennyiben vki megtalálná, akkor mégis mennyit adjak, mennyit "szokás" ilyenkor adni???

Legjobb válasz: Amennyit jónak találsz. Én egyszer találtam egy kutyát, de hamarosan a hozzá tartozó hirdetést is megtalálta, hogy keresik és a megtalálója jutalomban részesül. Elvittem a megadott címre és annyira jó volt látni, ahogy egymásra találtak :) Én nem fogadtam el pénzt Tõlük. De ezt mindenki maga dönti el. Nekem nem volt teher, hogy pár napig elláttam a kutyát és pláne nem húzok abból hasznot, ha valaki elveszíti az állatát. De azóta is tartjuk a kapcsolatot, a kutyus mindig örül nekem :)

Amennyit jónak találsz. Én egyszer találtam egy kutyát, de hamarosan a hozzá tartozó hirdetést is megtalálta, hogy keresik és a megtalálója jutalomban részesül. Elvittem a megadott címre és annyira jó volt látni, ahogy egymásra találtak :) Én nem fogadtam el pénzt Tõlük. De ezt mindenki maga dönti el. Nekem nem volt teher, hogy pár napig elláttam a kutyát és pláne nem húzok abból hasznot, ha valaki elveszíti az állatát. De azóta is tartjuk a kapcsolatot, a kutyus mindig örül nekem :)
Igazából ez változó. Pl hallottam olyt is, hogy harci kutya elveszett, 100-at adtak a megtalálójának. Szerintem cicánál 1-2 ezer ft. Az a baj a cicákkal, hogy olyan szinten szaporodnak, hogy ingyen adja mindenki. Tehát nagyon nem is lehet pénzért venni.
Mi ötöt adtunk volna annak, aki megtalálja, de nem találta meg senki. Amúgy nem is cipeltek hasonló macskákat, mert csak telefonszám volt a plakáton, mi mentünk macskanézõbe. Amúgy elképesztõ mennyien próbáltak segíteni, nagyon sokan hívtak, de sajnos nem lett meg. Olyan is volt, hogy egy elég gáz helyen egy nagyon mogorvának tûnõ pasi nyitott ajtót, azt hittük elküld a fenébe, és ott nézte a képet, aztán hívta a gyereket, aztán a másik gyereket, aztán az asszonyt és ott nézték, hogy látták-e, meg tanácsot adtak, hogy a környéken hol érdemes és mondtuk, ha nyomravezettek, jövünk a jutalommal, de közölték, hogy semmit nem fogadnának el és azonnal hívnak, ha látják. Azért olyan jól esett bár azóta sem tudom mi lett a mi angyalkánkkal. Hát az újak már nem mennek ki. :(
annyit adj, amennyit megér neked. erre nincs protokoll.
Hacsak nem valami különleges, könnyen felismerhetõ cica, nem érdemes jutalmat kiírni érte. Azzal csak azt éred el, hogy a gyerekek (mert párezer forint fõleg õket motiválja) az összes létezõ, hasonló színû macskát el fogják cipelni hozzád, amit meglátnak az utcán. Ráadásul nem feltétlenül lesz annyi eszük, hogy a macskát visszavigyék oda, ahol találták, ezzel még más cicákat is kóborrá tehetnek. Inkább csak tegyél ki róla egy fényképes felhívást ahová csak tudsz! Egy barátoméknak is így lett meg a cicájuk, kiderült, hogy pár házzal arrébb költözött az ottani macskával haverkodni, és mivel ott nem tudták, kié, befogadták.
Mifelénk már 10 éve 5k-t kértek a nemzetiségiek a portánkon, vagy a házunkban talált tárgyakért. Kutya, macska, fúrógép, betonkeverõ egyre ment. Nem tudom, most mennyi lehet a tarifa, mert idõközben elköltöztünk, de gondolom 5k + infláció a méltányos.
A kérdező hozzászólása: Igen...hát sima házicica, tehát a megtalálónak semmi érdeke nem fûzõdne ahhoz, h megtartsa, csak úgy gondoltam, h amolyan kis "ösztönzés" arra, h ha vki látta esetleg valahol, akkor vegye a fáradtságot, és hívjon már föl stb....:) Ha mondjuk 2-3 ezer forintot ajánlok föl, az úgy jó? tehát nem kevés? Habár....lehet, h k*cs*gség, de ha már megtalálta, és itt van a cica, és a jutalmat viszont kevésnek tartja az illetõ, akkor igazából mindegy nekem, h most kevesli-e, vagy megsértõdik stb.....Csak így nagyjából amolyan irányárat akartam, h kb. miben gondolkodjak :) Am köszönöm a válaszokat!! ;)
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé egyértelmûen fölismerhetõ, ugyanis van egy daganatszerû seb a fülében, ez meg is van említve a plakáton. Sajnos azért léphetett le, mert a seb miatt voltunk orvosnál....és hát....nem nagyon tetszett neki az orvoslátogatás...minden esetre ez alapján tkp. szinte összetéveszthetetlen más cicákkal.


Ha ingatlan közvetítőn keresztül szeretnék eladni egy lakást akkor mennyi jutalékot kérhet?

Legjobb válasz: Csak az arcbõrének vastagsága szab határt. Normálisabb helyeken 3-5% a jutalék (és nincs más költség), lehúzósabb cégeknél (van belõlük bõven) kérnek "renszerbekerülési díjat", "havi adminisztrációs költségtérítést", stb., ami egyrészt ellenérdekeltté teszi a céget az eladásban, másrészt igencsak megdrágítja a végén. Arra figyelj, hogy a közvetítõ megbízási szerzõdését lássa jogértõ személy az aláírás elõtt, mert elõszeretettel tesznek be olyan kitételeket, amelyek a pénztárcádnak fájnak. Ilyen pl. a kizárólagosság (más csatornán nem adhatod el, vagy ha mégis, a közvetítõ akkor is számláz), stb.

Csak az arcbõrének vastagsága szab határt. Normálisabb helyeken 3-5% a jutalék (és nincs más költség), lehúzósabb cégeknél (van belõlük bõven) kérnek "renszerbekerülési díjat", "havi adminisztrációs költségtérítést", stb., ami egyrészt ellenérdekeltté teszi a céget az eladásban, másrészt igencsak megdrágítja a végén. Arra figyelj, hogy a közvetítõ megbízási szerzõdését lássa jogértõ személy az aláírás elõtt, mert elõszeretettel tesznek be olyan kitételeket, amelyek a pénztárcádnak fájnak. Ilyen pl. a kizárólagosság (más csatornán nem adhatod el, vagy ha mégis, a közvetítõ akkor is számláz), stb.

A DunaHausnal neztünk több lakast az egyik rendekivül megtetszett azonban az ára elég sok. Nincs ra mod h az ingatlanközvetitőt megkerüljük? -igy is alkudva az árból. Mennyi jutalekkal dolgoznak? Miyen egyéb beépitett költsegek vannak?

Legjobb válasz: Ha bármit aláírtál akkor nincsen mód rá! Ugyanakkor próbálkozni lehet hisz a tulaj kötött velük szerzõdést, vagyis ha ti megegyeztek és megveszitek a lakást akkor neki kell fizetnie. Ha lebukik akkor õt fogják perelni és nem titeket(max tanuk lennétek). A jutalék meg 3.5-5% között lehet, plusz ÁFA. Összefoglalva, ha akartok egyezkedhettek mert a tulaj döntése hogy kockáztat-e. De ha van esze akkor nem megy bele...

Ha bármit aláírtál akkor nincsen mód rá! Ugyanakkor próbálkozni lehet hisz a tulaj kötött velük szerzõdést, vagyis ha ti megegyeztek és megveszitek a lakást akkor neki kell fizetnie. Ha lebukik akkor õt fogják perelni és nem titeket(max tanuk lennétek). A jutalék meg 3.5-5% között lehet, plusz ÁFA. Összefoglalva, ha akartok egyezkedhettek mert a tulaj döntése hogy kockáztat-e. De ha van esze akkor nem megy bele...
Sajnos nem tudod megkerülni. A dunahause leellenõrzi, hogy ki fogja megvenni a házat, és ha olyan akit õ vitt oda akkor, a tulajnak fizetnie kell. Így a tulaj sem megy ebbe bele :( Eléggé kitalálták ezt a dolgot. Viszont Neked mint vevõnek a dunahause felé nem kell semmit fizetned, azt mind a tulajnak kell!
Ha aláírtad, akkor annyi. Kb. 6%-kal dolgozik az otthon centrum is és a Duna house is.
Az eddigieket, különösen Kerria válaszát kiegészíteném azzal, hogy olvasd el mit írtál alá, a megtekintés elõtt, mert a szerint neked is kellhet fizetned.
a havonta fizetendõ összes jutalék, feltöltési díj... nekem megközelíti a 10%-át a havi összbevételemnek kezdem sokallni érte a pénzt nyújtanak egy webes felületet, ügyfélszolgálatot stb. és elkérik érte a világ pénzét az ebay ugyanígy mûködik

Nyugdíjpénztárral akarok szerződést kötni új tagok szerződtetésére. Mennyi jutalékot fizetnek egy szerződésért/új tagért?

Érdekelne az Axa vagy a Prémium Pénztár els?sorban!

Legjobb válasz: Szervusz! Ez az ún. biztosítási ügynöki tevékenység, én magam is ezzel foglalkozom. Ma a hagyományos értelemben vett nyugdíjpénztárak jelentõs veszteségekkel üzemelnek (nem is teljesen önhibájukon kívül), így -hála az égnek- egyre többen szánják rá magukat üzleti biztosításra (pl. nyugdíj célú megtakarításra). Sajnos a biztosító társaságokkal kötött szerzõdés értelmében ezek az adatok nem publikusak, de annyit elárulok, hogy ha ilyen biztosítónak dolgozol (mondjuk havi 2-4 szerzõdéssel), akkor kimagaslóan jó, európai szintû pénzt kereshetsz, ami elérheti a 7 számjegyet is. Havonta. Ha érdekel ilyen, akkor a többit inkább Privátban. Remélem segítettem.

Szervusz! Ez az ún. biztosítási ügynöki tevékenység, én magam is ezzel foglalkozom. Ma a hagyományos értelemben vett nyugdíjpénztárak jelentõs veszteségekkel üzemelnek (nem is teljesen önhibájukon kívül), így -hála az égnek- egyre többen szánják rá magukat üzleti biztosításra (pl. nyugdíj célú megtakarításra). Sajnos a biztosító társaságokkal kötött szerzõdés értelmében ezek az adatok nem publikusak, de annyit elárulok, hogy ha ilyen biztosítónak dolgozol (mondjuk havi 2-4 szerzõdéssel), akkor kimagaslóan jó, európai szintû pénzt kereshetsz, ami elérheti a 7 számjegyet is. Havonta. Ha érdekel ilyen, akkor a többit inkább Privátban. Remélem segítettem.

Nagyjából mennyi lehet egy call centeres cégnél a jutalék?

Küldtek nekem álláslehetőséget ,hogy közvélemény kutatás lenne és kitöltött kérdőívenként jutalék is jár... TUdom,hogy ez változó munkáltatónként, de mégis mennyi lehet átlagban?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam hogy 30-40-50 ezer forint, de pontosan nem tudom. :]

Én úgy hallottam hogy 30-40-50 ezer forint, de pontosan nem tudom. :]
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Mennyit keres egy rendőr? Kapnak jutalékot a büntetések után?

Legjobb válasz: Csak ha alkudoznak a páciensek:)

Csak ha alkudoznak a páciensek:)
Változó a keresetük, és nem kapnak semmilyen jutalékot. Az a dolguk, hogy a szabálytalankodókat kiszûrjék, javítsák a közlekedési morált.
Mikor fogjuk végre fel, hogy a büntetést nem a rendõrség kapja meg?
Sün akarsz lenni, vagy miért érdekel, hogy mennyit keresnek? Kérdezd meg õket, ha legközelebb találkozol velük.
A kérdező hozzászólása: Ok de akkor mennyit keresnek és plusszba kapnak v.milyen utalványokat mert nagyon lelkesen büntetnek
Ha járör leszel akkor csoda ha nem fogsz éhen halni, szoval rendörtisztire menj, majd egy iroasztal mögé.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem mert nagyon lelkesen "szolgálnak és védnek" szóval elég ganék tudnak lenni nem úgy mint pl Angliába

Mennyi jutalékot kaphat egy hiteltanácsadó?

Legjobb válasz: Üdv! Változó. Milyen hitel, hol van a tanácsadó, mi a besorolása mekkora összegû a hitel stb. Lakáshitel pl 1.5% az már plafon szerintem.

Üdv! Változó. Milyen hitel, hol van a tanácsadó, mi a besorolása mekkora összegû a hitel stb. Lakáshitel pl 1.5% az már plafon szerintem.
ez nagyon változó. Amikor hitel centrumban dolgoztam, akkor bruttó 0, 3%ot kaptam a hitelek után. Most már önállóan dolgozom és bruttó 0, 8%tól felfelé kapok. Ha csinálnék életbizti kombikat, akkor azok 2-3% körül mozognának, de én nem tartom ezt jónak, így az ügyfeleknek sem ajánlom... Aki szerint a hiteltanácsadók jutaléka sok, az ne felejtse el, hogy vállalkozóként egy érettségivel rendelkezõ tanácsadónak havi 95ezer ft-tal be kell magát jelentenie, ez után fizeti a járulékot. (nem tudom pontosan mennyi, mert férjem utalja el, de havi 70ezer ft alatt van...). Fizetem a könyvelõt havonta ez havi 5-15ezer ft között van kb és még havi 7ezer ft-ot fizetek a cégautóra. Év végén pedig az adózatlan maradék bevételbõl befizetem a személyi jövedelemadót. (és kb. ilyen tájban fejezem be a munkát :) ) de legalább van munkám, ne sírjon a szám... :) ) )
Van néhány olyan ernyõcég, ahol az egyes tanácsadók jutaléka sokkal magasabb, mint az itt leírtak. A jutalék mértéke attól függ, hogy mennyire erõs az ernyõcég lobbiereje az egyes bankoknál és mekkora jutalékot tud kicsikarni tõlük. Én is egy ilyen céggel szerzõdtem. Teljesen önálló maradtam, a saját vállalkozásomban dolgozom továbbra is, de így a jutalékom (nem kombi hitel esetén is) meghaladja 2%-ot. Ezért nem kérek soha ügyfelektõl pénzt, mert ez elég tisztességes jutalék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!