Találatok a következő kifejezésre: Mennyi jön terhesség (13 db)

Mennyi jön fel terhesség alatt, és mennyi megy le belőle, és mennyi idő alatt?

Lehet megnyugtatna..

Legjobb válasz: Ez annyira egyéni dolog, hogy szerintem nem megnyugtatni fogod magad, hanem felidegesíteni... Valakinél hét kiló, van akinél húsz, harminc, de van aki egy dekát sem hízik (például engem is így hordott ki édesanyám és egyáltalán nem volt rajta felesleg eredetileg sem). Szerintem a leadás és épp ennyire változó. Én ugyan még nem szültem, most várom a babát, de azzal a sógornõm már megnyugtatott, hogy ne örüljek, ha nem hízok sokat terhesség alatt. Õ hat kilót szedett fel, az szülésnél le is ment, viszont szoptatás alatt feljött helyette 15 kg, amit azóta sem sikerült leadnia.

Ez annyira egyéni dolog, hogy szerintem nem megnyugtatni fogod magad, hanem felidegesíteni... Valakinél hét kiló, van akinél húsz, harminc, de van aki egy dekát sem hízik (például engem is így hordott ki édesanyám és egyáltalán nem volt rajta felesleg eredetileg sem). Szerintem a leadás és épp ennyire változó. Én ugyan még nem szültem, most várom a babát, de azzal a sógornõm már megnyugtatott, hogy ne örüljek, ha nem hízok sokat terhesség alatt. Õ hat kilót szedett fel, az szülésnél le is ment, viszont szoptatás alatt feljött helyette 15 kg, amit azóta sem sikerült leadnia.
A kérdező hozzászólása: Picit átírták a kérdést!:o( Szóval kinek mennyi, élõ tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha nem nagy gond leírnotok! Köszönöm
Szia! Én az elsõ terhességemnél 18 kg-ot híztam, abból lement 12 kg ( 50kg-ról indultam, 68 kg-al mentem szülni és 56 kg maradtam és 170 cm vagyok.) Második terhességemnél 56 kg-ról indultam, híztam 16 kg-ot, és most a szülésem után 2 hónappal 57 kg vagyok. Semmi fogyi meg ilyesmi, mindent eszek amit csak megkívánok, mert szoptatok. Ha szoptatsz akkor gyorsan le is megy ami feljött.
Én 16 kg-ot híztam a terhesség alatt és szülés után 10 le is ment és azóta még 2 kg ment le. 4 hónapja szültem.
Szia, Ez tényleg egyn függõ.Én nagyon odafigyelek arra, hogy ne hízzak mégis a 34. héten vagyok és már 13 kg+ van ratam.Mi lenne ha nem figyelnék oda? De tényleg, görögsali+rostonhusik, házilag készített update féle sütik semmi cukor meg semmi szénhidrát a sütiban és lám.Viszont van olyan kismami a fprumokon aki el kezd fogyni.Hogyha nagyon félsz a kilóktól akkor téli babát tervezz, mert nyáron a víz elég sokat nyom, mondjuk szülés után ki is ürül belõled.De nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb.Van barátnõm akinek 2 fia van mind a 2-vel 30 kg-ot hízott és most is marha jól néz eredeti kis 50 kg-jával.
Szia! Nekem összesen 14kg jött fel és szülés után 10kg ment le. 3 hónapos a babám és szoptatás mellett fix a fennmaradó 4kg.
Sziasztok!Akkor ti nagyon szerencsések vagytok, hogy szoptatás allatt lement rólatók a felesleg.Én 20kg híztam az elsõ terhességem allatt.50kg voltam és 70kg mentem szülni pedig 1éves koráig szoptattam és csak 5kg ment le rólam.Mikor betöltötte a 2évet hirtelen visszamentem 50kg semmi betegség nem volt a háttérben úgyanúgy étkeztem.A második terhességemmel is így jártam.

8 hetes kismama vagyok és mondta az orvos, hogy hamarosan keressem fel a védőnőt. Miért kell már ilyen hamar felkeresni? A védőnő terhesség előtt mennyi idővel, és terhesség után mennyi ideig jön házhoz?

Legjobb válasz: A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet,mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van,vérnyomást mér,megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok,elõtte is biztos meglátogat egy párszor,átnézi a papírjaidat,tanácsokat ad.

A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet, mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van, vérnyomást mér, megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok, elõtte is biztos meglátogat egy párszor, átnézi a papírjaidat, tanácsokat ad.
Megkapod a kismamkönyvedet, elküldenek vérvételre, belgyógyászatra kivizsgálnak és a beutalók ezekhez a védõnõnél vannak.Súlyodat megméri a védõnõ kikérdez a családban elõforduló genetikus betegségekrõl.És persze vérnyomást is mér.
Nálunk is: kiállítja a kiskönyved (ami neked hasznos) vizeletet néz minden alkalommal, és õ adja a beutalókat. Válaszol minden kérdésedre és segít-elméletben. Havonta kellett mennem, a végén már sûrûbben, 2 hetente, majd hetente. Nálunk szülés után mikor hazaértünk kijött a dokival együtt, utána még 2X, de csak szó szerint 2 percre, tehát azt meg kár volt... A dokihoz 2 hetente járunk, a védõnõhöz havonta.

Milyen érzés a terhesség az utolso 2-3 hetében? Mennyire izgalmas hogy mikor jön a baba?

mikor a legizgalmasabb az utolso 2 hét vagy az utolso napok? vagy már a utolso 3 honap is

Legjobb válasz: Nekem az utolsó 3hónap volt a legcsodálatosabb (27-28héttõl) és nagyon sokmindent megadnék azért h ujra csak 1* ujra átélhessem azokat a napokat. Én csak a szülés elõtti 2napban szenvedtem a fájásoktól de amugy semmi bajom nem volt, jöttem mentem boldog büszke fürge kismama voltam. Tudtam h ennél nagyobb biztonságba soha nem lesz a babám. Én 2hete szültem és nagyon szép egészséges kislányunk született és boldog vagyok de rengeteget sírok mert nagyon hiányzik a terhesség, az érzés, a pocaklakóm! Most teljessen más minden. Nekem az utolsó idõszak volt a legcsodálatosabb!!! Használjad ki és ne várd h megszülessen mert várandósnak lenni a legjobb a világon!!!!

Nekem az utolsó 3hónap volt a legcsodálatosabb (27-28héttõl) és nagyon sokmindent megadnék azért h ujra csak 1* ujra átélhessem azokat a napokat. Én csak a szülés elõtti 2napban szenvedtem a fájásoktól de amugy semmi bajom nem volt, jöttem mentem boldog büszke fürge kismama voltam. Tudtam h ennél nagyobb biztonságba soha nem lesz a babám. Én 2hete szültem és nagyon szép egészséges kislányunk született és boldog vagyok de rengeteget sírok mert nagyon hiányzik a terhesség, az érzés, a pocaklakóm! Most teljessen más minden. Nekem az utolsó idõszak volt a legcsodálatosabb!!! Használjad ki és ne várd h megszülessen mert várandósnak lenni a legjobb a világon!!!!
Az elsõ trimeszterben elég rosszúl voltam (hányós), de nagyon élveztem!Tudtam, hogy Törpi miatt van, így édes kinlódás volt.A másodikat élveztem talán legjobban.Vártam, hogy nõljön a pocim, egyre gyakrabban és erõsebben éreztem a mozgásait.Közben tünetmentes voltam és fitt.Bármit meg tudtam csinálni amit elötte is.A harmadikban már nehéz felhúzni a zoknit meg a cipõt, kimászni a kádból, stb...Egyre gyakrabban keményedtem, ami nem fájt, csak arra késztetett, hogy pihenjek.Nehéz kemény hassal menni, állni.Néha ideges voltam ok nélkül és haraptam bármiért.Ez tényleg csk néha volt, de tudtam nem én vagyok.A 34. héttõl már végképp érzem miért nevezik terhességnek.:) Általában ugyan még mindig fitt vagyok és fürge, de van, hogy napokig nem bírok csinálni szinte semmit.A frontokat nagyon megérzem, fáj kezem lábam tõle és gyenge vagyok.Picit már vzesedtem is a nagy melegben, de ki lehetett bírni, bár nyûgösen.Most 36 hetesen élvezem az utolsó heteket, tudva "bármikor" zülhetek, már nem túl korai.Várom a végét, miközben élvezem ahogy mozog bennem, én pedig még "szabadon" mozoghatok, máramennyire tudok.Hetetnte pár napot még dolgozok a munkahelyemen.Egyre nehezebb, de még élvezem.Nemsokára már nem lesz ilyen szabad életem, mégis várom.:)
Én 36 hetes vagyok és alig várom már h. megszüljek!Sokszor ha egy kicsit is érzek fájásokat már bebeszélem magamnak h. szülni fogok.Most kezdek el parázni egy kicsit.És amióta félni kezdetem annyira gyorsan mennek a napok h. hihetetlen.Szerintem a terhesség alapba már az elejétõl izgalmas egyenesen a végéig.A legszebb dolog amit valaha is átélhetünk!:)

Mennyire megbízható a terhességi teszt? Mikor csinálja új tesztet ha még nem jön meg?

16 éves vagyok és 10 napja nem jött meg a menszeszem és aggódok mivel koton nélkül is csináltuk. Igaz nem ment belém de akkor is van el?nedv is ami miatt lehetek terhes. Csináltam egy vesztett ami azt mutatta hogy nem vagyok terhes. Megbízhatok benne? Remélem megbízhatok benne. LÉCCI VÁLASZOLJATOK!

Legjobb válasz: Elég megbízhatóak a mai tesztek,de ha nem jön meg 2-3 nap múlva csinálj még egyet. Ha akkor is negatív akkor valószínû nem vagy terhes, de orvoshoz menjél el, mert lehet más oka is annak ha kimarad a vérzés.

Elég megbízhatóak a mai tesztek, de ha nem jön meg 2-3 nap múlva csinálj még egyet. Ha akkor is negatív akkor valószínû nem vagy terhes, de orvoshoz menjél el, mert lehet más oka is annak ha kimarad a vérzés.
A szex után 14 nappal érdemes tesztet csinálni elõször. Ha negatív, rá 1 hétre mégegyet.
A kérdező hozzászólása: De én kb 3hétre csináltam és nem vagyok az! Meg amúgy is nem a menszesz késése után kell. Hülyeség elõtte nem. Ha nincs úgyse semmi tünet
A teszt legbiztosabban a menzesz késése után tudja kimutatni, noha ráírják, hogy már elõtte is lehetséges. Nekem elõtte is kimutatta halványan. Ha 3 héttel utána csináltad, akkor ki kellett volna mutatnia. De késni tényleg sokminden miatt késhet. Ilyen pl a stressz is, hogy most akkor miért nem jön meg, a vizsgák miatti stressz is okozhatja. Amúgy nem biztos, hogy a terhességi tünetek mindjárt jelentkeznek. Nekem a 8.hétig szinte semmi sem volt. Egyébként megbízhatóak a tesztek! De! ha még kb 1 hétig nem jön meg, menj el orvoshoz, mert pl ciszta is okozhat késést!
Ha sz együttlét utáni 3.héten teszteltél, és úgy lett negatív, akkor nagyon valószínû, hogy nincs baba! De azért esetleg csinálhatsz mégegy tesztet, és akkor megnyugszol!

Mennyi idő mulva jön rendbe a szervezetem, vagyis a has mennyi idő mulva lesz normális terhesség után?

októberben szültem császárral.és az érdekelne hogy a hasam még mindig "nagy".és a köldököm felett még mindig érzékeny.sok idönekkell eltelnie ahhoz vagy lehet ven valami módszer erre,

Legjobb válasz: Nekem is császárom volt, de szerintem mindenkinek másképp megy le a hasa.2 éve szültem, akárhogy fogyózom nem nagyon akar lemenni.Szúrni meg még mindig szokott a sebem.Teljesen megváltozott a szervezetem császár után.

Nekem is császárom volt, de szerintem mindenkinek másképp megy le a hasa.2 éve szültem, akárhogy fogyózom nem nagyon akar lemenni.Szúrni meg még mindig szokott a sebem.Teljesen megváltozott a szervezetem császár után.
4 hónapja szültem császárral mára már minden ok. nem fáj semmi. a hasam nem ment vissza annyira mint szülés elõtt volt, de nem vészes a lényeg ha szoptatsz eszedbe ne jusson a fogyókúra!!Ráér!
Szia.Én 20évesen szültem 10éve, császárral nekem akkor nagyon hamar rendbe jött, szép heg maradt csak alig látszott, a hasam nekem is lassan ment le.Lassan 6hete szültem újból színtén császárral, hát ez egészen más, igaz nekem el is cseszték talán ezért is gyógyul nehezen, a hasam viszonylag lement, a köldökömnél nekem is érzékeny, de alatta teljesen érzéketlen szinte...szerintem sok mindent nem tudsz tenni, elõbb utóbb csak helyre jön Minden jót, mielõbbi gyógyulást

Mennyi idõ után kell terhességi tesztet csinálni ha nem jön meg a mensim?

Legjobb válasz: Csinalhatsz a nem vart napjan,vagy az utana kovetkezo napokban :) akkor mar mutatja a hcg-t17hkm

Csinalhatsz a nem vart napjan, vagy az utana kovetkezo napokban :) akkor mar mutatja a hcg-t17hkm
A kérdező hozzászólása: Igazából már 5 napja késik de ennyit nem szokott!akkor ha nem jön meg keddig akkor csinálok egy tesztet!
HA nem jon meg, akkor egybol mehet a teszt ;) HA 5 napja kesik akkor meg nem is kerdeses.
1 hónap kimaradás természetes teszt 200-2000 ft

Mennyi idő után kell orvoshoz fordulni, ha nem jön össze a terhesség? Valaki adjon tanácsot légyszi?

4 hónapja próbálkozunk. Minden egyes alkalommal érzem az ovulációt rendszeresek a vérzéseim, jókor vagyunk együtt de egyszer?en nem jön össze a baba. Én azon gondolkodom, hogy elmegyek orvoshoz, és elküldeném apáromat is. De olyan megalázó érzés,hogy lehet valami baj, van , pedig fiatalok vagyunk.. 24/30

Legjobb válasz: a 4hónap az még nem sok idõ. 1 év után szokták elküldeni a párokat orvoshoz,és átlagosan félév alatt szokott összejönni a baba teljesen egészséges pároknál is! szóval:ne görcsölj rá!

a 4hónap az még nem sok idõ. 1 év után szokták elküldeni a párokat orvoshoz, és átlagosan félév alatt szokott összejönni a baba teljesen egészséges pároknál is! szóval:ne görcsölj rá!
1 év után szokták javasolni, 4 hónap még semmi. De miaz, hogy megalázó érzés, hogy valami bajotok lehet? Mi abban a megalázó? Vanakinek már 18 évesen gondja van. Én24 volta mikor elkezdtünk próbálkozni a párom 26, még sem lehetett spontán babánk, de én ezt midnnek érzem csak megalázónak nem.
mi másfél évet próbálkoztunk. aztán jött egy hónap amikor iszonyat sok dolgunk volt, és 3 hét alatt 1x tudtunk együtt lenni, az is egy 5 perces menet és már öltözés is. Na ebböl lett másfél év után a lányunk. Èn akkor voltam úgy ha lezajlik a dolgaink, akkor megyek már orvoshoz. már akkor elmondta a dokim, hogy elöször írjam csak a periodusokat, hömérözzek, és figyeljem magamat. (ezt nem tettem), majd menjek be UH-ra a periodus közepén 10 napig mindnnap reggel, ahol figyelik van.e peteérés stb... na erre már nem került sor. Szóval szerintem ne aggódj. én 1 év elött nem mennék sehova sem, csak normál nödokis vizsgálatra. aztán ha 1 év után semmi, akkor felkeresheted a dokidat. 24/30 évesen nem hajt még a tatár, így van idötök.
A kérdező hozzászólása: Elég sok dolgom akad így is, rendszeresen sporolok, nem ücsörgök és várom, hogy számba essen a sült galamb. Azon görcsölök, hogy MIÉRT???, amikor a legtöbb ismerõsömnek az elsõ próbálkozásból baba lett. :(
ne görcsölj rajta mikor jön a baba, ha nem akarod ezt így szokták mondani akkor egybõl sikerülni fog. Foglald le magad valamivel hogy ne mindig azon gondolkodj mikor sikerül.
A kérdező hozzászólása: Kedves 7/8-as válaszadó. Nem kívánom minden egyes együttlét után, hogy jaajj bárcsak most, de mikor érzem a középidõs fájdamat, akkor gonodolok rá, hogy esetleg most összejöhet, mert itt az idõ. Sokszor jár az eszemben, hogy milyen lesz anyának lenni, de én úgy érzem ez természetes, mert ez egy hatalmas változás, egy korszak végét és egy másik kezdetét jelenti. Az egyre több kudarc gyengébbé tesz lelkileg, és sebezhetõnek, mert azt hittem ez a világ legyeszerûbb dolga. Hogyan gondolod, hogy ne görcsöljek? Én úgy érzem nem görcsölök, akkor vagyunk együtt mikor jól esik, nem számolgatok, hõmérõzök, tesztelek. Csak a kudarc az, ami padlónak dönt, újra és újra..
30alatt ket ev elso babara egy a masodiknal felett egy ev
Kedves KÉrdezõ! 1 év védekezés nélküli nemi élet után ha nem jön össze a baba akkor szokták elkezdeni a párokat vizsgálni. De õszinte leszek veled szerintem nálatok az a legnagyobb baj, hogy nagyon akarjátok, hogy összejöjjön a baba. Próbáljatok meg egy picit lazítani másra is gondolni. Próbáljatok meg spontán együtt lenni nem figyelve a ciklusod. A lányom az elsõ ilyen hónap után jött össze amikor nem görcsöltem és nem akartam õt görcsösen.
Én teljesen át tudom érezni, amirõl irsz, mert mi is ugyanebben a helyzetben vagyunk! Mi is 4 hónapja próbálkozunk, én is érzem a peteéréseimet, több jel is van, ami bizonyitja, hogy mikor vannak. Én orvosnál is voltam, mielõtt elkezdtük a babaprojektet, akkor mindent rendben talált, igaz csak rákszûrést csinált. Párom is rendben van, 25 és 29 évesek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: tudjátok eddig amilyen megnyugtató volt a menzesz, h nem vagyok terhes, most 100 szor fájdalmasabb meglátni az elsö csepp vért és élni meg ugyan azt a tényt , h NEM vagyok terhes!!! saját testi fogyatékosságomnak élem meg, holott tudom ez marhaság.
Szia! Nekünk a 11. hónapban jött össze a baba! Ugyanígy voltam, mint te, hogy minden egyes hónapban megéreztem a peteérést, szúrt, feszített az éppen jobb-vagy baloldali petefészkemnél, a folyásom gyöngyörû volt, amilyennek lennie kellett. Majdnem egy évig mégsem jött össze. 1 év után akartunk elmenni kivizsgálásra, az utolsó pillanatban sikerült. Azt is figyelembe kell venni, hogy hiába van valaki együtt peteéréskor, ekkor is csak 30% a fogantatás esélye. Szerintem próbálkozzatok még, esetleg jó tanács: amikor tudod, h kb most peteérésed lesz, elõtte 2-3 napig ne legyetek együtt, mert a férfi raktárai végesek, és kevesebb lesz a spermium, ha minden nap együtt vagytok.
nem vagyunk egyformák majd sikerül nektek is.

Terhesség alatt ezüst ionos vizet lehet inni? Ha igen, mennyit? Nagyon jön fel a savam és nem jó rá semmi.

Legjobb válasz: Tejet, kefírt próbáltál már? Az nálam mindig bejött. Az ezüstös vizet én kihagynám, az biztos.

Tejet, kefírt próbáltál már? Az nálam mindig bejött. Az ezüstös vizet én kihagynám, az biztos.
A lúgos oxionra gondolsz? Nekem a sima lúgos víz szokott hatni, a Salvus víz gusztustalan ;) a lúgos víz nyogodtan fogyasztható a dokim szerint, egyéb jó hatása is van a gyomorsav semlegesítése mellett.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam a kaukázusi kefírtõl kezdve a salvus vízig mindent, de sajnos semmi nem jött be, illetve a kefír, csak 10-15 percig volt jó, de tegnap már az is kijött belõlem. Ezért gondoltam a sima lúgos vízre, amit tudom, hogy biztos lehet terhesség alatt. Csak láttam valami ezüst ionos vizet, és gondoltam megkérdezem itt, hátha tudja valaki, hogy lehet-e. Elvileg, van egy kis baktérium ölõ hatása.
Szia! Nekem a frissen facsart citromlé egy pohár vizzel összekeverve jó szokott lenni! Lehet, hogy kinevettek, hogy a citrom savanyú, de attól függetlenül lugosító hatása van! :-)
Az ezustos viznek szerintem enyhen pocsolyaize van, elore szolok ;) A Rennie-t probaltad mar? Az elozo valaszolo altal irt citromos viz is jo lehet, mert a citrom tenyleg erosen lugosit!
A kérdező hozzászólása: Igen, már a rennie-t is próbáltam, de az is kijött belõlem. :-( Megpróbálom a citromos vizet is, hátha.... Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!