Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idovel szules utan lehet (61 db)

Szülés után mennyi idő amíg teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: 8 hétig szülés után nem lehet nemi életet élni. Tehát 8 hét letelte után bármikortól! :) Ha tapasztalatra vagy kíváncsi, egyik ismerõsöm gyerekei között 11 hónap és pár nap van.

8 hétig szülés után nem lehet nemi életet élni. Tehát 8 hét letelte után bármikortól! :) Ha tapasztalatra vagy kíváncsi, egyik ismerõsöm gyerekei között 11 hónap és pár nap van.
Szia 6hétig nem lehet nemi életet élni!Ez függ utána attol is hogy van e menstruácio de már az elsö ellött 2 hétel meg van a peteérés függ attol szoptatsz e mert ott lehet magas a prolaktin szint szoval ez változo:)
A kérdező hozzászólása: Mi a párommal már 4 hét után szeretkeztünk. Nem fájt meg nincs semmi baj.
a szülés utáni úgymond hat hét szünet azért van hogy az anyuka kitisztuljon... és minden nõ más... ha valaki a hat hét alatt úgy érzi él nemi életet és nincs gond vele hát akkor csak tessék... embere válogatja teherbe esni az alatt a hat hét alatt is lehet... van egy ismerõsöm akinek a második gyermeke így csúszott be... három hete volt hogy szült, szeretkezett ... és egy hónap múlva kiderült hogy már egy hónapos terhes szóval... genetika... lehet hogy összejön lehet hogy nem...

Mennyi idovel a szules utan lehet kivinni a babat setalni?

Legjobb válasz: Elviléeg 6 hét után. De már mikor hazamész a kórházból is kint van. Ha jó idõ van (pl.tavaszi vagy nyári baba) akkor lehet hamarabb is. A lányom nyári volt és hamar sétáltunk, persze fokozatosan egyre többet. A fiam õszi és hamar rossz idõ lett,így vele nem sokat voltunk kint :( De amint kicsit is kisüt a nap már megyünk is.

Elviléeg 6 hét után. De már mikor hazamész a kórházból is kint van. Ha jó idõ van (pl.tavaszi vagy nyári baba) akkor lehet hamarabb is. A lányom nyári volt és hamar sétáltunk, persze fokozatosan egyre többet. A fiam õszi és hamar rossz idõ lett, így vele nem sokat voltunk kint :( De amint kicsit is kisüt a nap már megyünk is.
Nekem a védõnõm azt mondta, hogy 10 nap után, ha jól beöltöztetem rányithatom az ablakot, 2 hét után, ha jó idõ van kivihetem. Egy 8 napos kicsi lány anyukája
Szia.Nekem is azt mondta a védönö, ha süt a nap, jobb az idö jól beöltözve, mehetünk a levegöre.2 hetesen e´n is kivittem.17napos kislány anyuka´ja.
Onnantól, hogy hazamentek jó idõben rá egy hét mulva, hideg idõben rá két hétre.
Szia! Nyári és tavaszi baba 2 hét, õszi és téli baba 4 hét. Én egy hónapig nem vittem ki - õszi baba. Jól öltöztetsd be. Imádott kinn lenni.
Szia! Kislányom õszvégi baba és még kéthetes sem volt, mikor elkezdtem levegõztetni, ugyanazon a héten pedig kivittem. Azóta mindennap séta, sokszor kint altatom, még sosem volt beteg, pedig mi már többször is betegeskedtünk mellette.

A szülés után lehet csak igényelni a gyest? Mennyi idő mire megkapom az elsőt?

Legjobb válasz: A GYED, az egyszeri anyasági segély és a GYes is csak a baba megszületése után igényelhetõ, hiszen szükség van a születési anyakönyvi kivonatra és a baba TAJ-számára is az igényléshez.

A GYED, az egyszeri anyasági segély és a GYes is csak a baba megszületése után igényelhetõ, hiszen szükség van a születési anyakönyvi kivonatra és a baba TAJ-számára is az igényléshez.
Én december 22-én szültem, így közbeestek az ünnepek is. Az elsõ GYES-t márciusban kaptam meg...Egy elmaradt aláírás miatt. Szóval nagyon kell ügyelni a helyes kitöltésre:-)
Ja! Igen, nagyon fontos, hogy mindent pontosan töltsetek majd ki, mert nekem is valamit elírt a könyvelõ (a kislányom TAJ-számát) és emiatt, bár már szept. 8-án beadtam az igénylést, csupán november végén kaptam elõször GYED-et. A családi pótlékot meg "rendszerhiba" miatt felejtették el küldeni 2 hónapig, csak akkor küldték, miután rájuk telefonáltam (4 gyerek utáni pénz már eléggé hiányzott a családi kasszából).
Szia! Nálam is kb 3-4 hónap volt, mire megkaptam. Ez 2007-ben volt. A barátnõm most terhes, és neki azt mondták, lehet akár fél év is. :S

Szülés kezdetekor meddig lehet és a szülés után mennyi idő után javasolt a szex?

Legjobb válasz: Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2,5 hónap.

Szülés kezdetekor? Nem inkább a terhesség? :D Amúgy amíg kényelmes a nõnek, de az utolsó pár hétben már nem igazán kéne. Szülés után minimum 6 hét, de inkább 2-2, 5 hónap.
Szülés után ajánlott megvárni a 6 hetet azt hiszem.
Ahogy jól esik. Mi a szülés hetében is még vidáman, utána megvolt a 6 hét, de nem, mert szabály, hanem "úgy" nem kívánta, de azért volt ötlete.
A kérdező hozzászólása: illetve nem ebben a pillanatban, hanem még reggel :)
A kérdező hozzászólása: Most derült ki hogy terhes vagyok és hát érdekelt :)
Bocsi, nem rosszindulatból írtam, csak hát kicsit viccesen hangzott :D
szülésig? jaj még az utolsó napokban is lehet, van hogy javasolják, ha túlhordás van 6 hét az egy dolog, attól függ mik vannak belül ( nem ecsetelném, mert ha jól fogom elõtte vagy ), azok látszólag gyógyultak, nem akarlak elkeseríteni, de érezni fogod N
6 hét azt tényleg meg kell várni.
A kérdező hozzászólása: jaj istenem elírtam na... annyira bírom hogy mindenki egybõl a hibát veszi észre -.-
Ha az orvos nem tiltja akkor a terhesség végégig lehet házaséletet élni, szülés után pedig a 6hetes kontrollon ha mindent rendben talált a doki , utána lehet!

Szülés (hüvelyi) után mennyi idő után nem fáj a szex? Mikor lehet ujra a régi?

Tapasztalatokat várok.Köszi

Legjobb válasz: Az elsõ szülésem után kb. 2 hónapig elég kellemetlen volt, és utána még vagy fél évig síkosítót kellett használni. A második szülés után egyáltalán nem fájt. Érzetileg nálam mindkettõnél beletelt úgy 1 évbe, hogy újra a régi legyen.

Az elsõ szülésem után kb. 2 hónapig elég kellemetlen volt, és utána még vagy fél évig síkosítót kellett használni. A második szülés után egyáltalán nem fájt. Érzetileg nálam mindkettõnél beletelt úgy 1 évbe, hogy újra a régi legyen.
Szia! Én 12-hete szültem és a 7.hét után voltam elöször együtt a párommal, azt gondoltam hogy kelemetlen lesz de nem, nagyon jó volt. Azóta majdnem minden nap együtt vagyunk vagyis akkor amikor a picurka engedi. :)
Szia. Én 8hete szültem, a 6hetes vizsgálat után már együtt voltunk. A dokim mondta, hogy vegyünk síkositot, de szerencsére nincs rá szükség. Az elsõ 3-4alkalommal voltunk csak óvatosak, és egyáltalán nem fáj az együtlét
Nekem durva szülésem volt ezért csak szülés után három hónappal adott engedélyt a doki a házasélet újrakezdésére, de a mai napig nagy fájdalommal jár a dolog, és a fájdalmon kívül õszintén szólva semmi jót nem érzek. Ja és fél éves a babánk.
Szia. Mi szülés után 8 héttel voltunk együtt és nem fájt.
Sziasztok Mi is 8 héttel a szülés után voltunk együtt , nekem nagyon kellemetlen volt!! De a második már jó volt!! üdv egy 9 hetes gyönyörû kisfiu anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy megosztottátok a tapasztalatokat!

Szülés után mennyi idõ után lehet próbálkozni a kistestvérrel?

Szeretném, hogyha majd a gyerekeink között nem lenne nagy korkülönbség, ismerek több olyan testvérpárt, akik csak egy évvel jártak a másik fölött a suliban és nagyon jól kijöttek.

Legjobb válasz: Ha még nem szültél, akkor várj ezzel a kérdéssel, nem tudod milyen lesz a terhességed, a szülés mennyire visel majd meg. De, ha hüvelyi úton szülsz 6 hét, ha császáros vagy több hónap.

Ha még nem szültél, akkor várj ezzel a kérdéssel, nem tudod milyen lesz a terhességed, a szülés mennyire visel majd meg. De, ha hüvelyi úton szülsz 6 hét, ha császáros vagy több hónap.
Elõbb szüld meg az elsõt, aztán térjünk erre vissza!
Fél év minimum nem árt a méhnek, hogy regenerálódjon.
császsár után mindneképp meg kéne várni az 1 évet legalább az ujabb terhességgel. Természetes szülésnél sem árt de ott kevesebb a veszély. A méh kb 9 hónappal a szülés után tér vissza az eredeti állapotába. Mi évek óta várunk babára és mi ugy beszéltük meg a férjemmel hogyha végre sikerül és nem császár lesz és nem ikrek és nem lesz egy problémás terhesség az elsö, akkor nem fogunk igazán védekezni, szülés utáni hónapokban nagyobb az esély az ujabb terhességre föleg nálam akinél hormon probléma van és a terhesség erre jó hatással van, ez a probléma általában fél, egy év mulva sulyosbodik ujra tehát akkor már megint kisebb lenne az esélyem a teherbeesésre. Nálunk a maximum védekezés szerinrem a megszakiás lesz hacsak nem ikrek lesznek.
hidd el szülés után a annyira fáradt leszel fél évig hogy a kis tesó szikrája sem merül fel :)
Attól függ, hogy szülsz. De én több helyen olvastam, hogy 9 hónap a terhesség, ennyi idõ kell a szervezetnek a regenerálódásra is.

Szülés után mennyi idővel lehet elmenni szoliba? Ha pl. császárral vagy simán szültem. És nem lesz tőle csunya a bőröm ha már pl. kéthéttel a szülés után elmegyek (ha lehet)?

Legjobb válasz: szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt,ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt, ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

Szülés utána mennyi idővel lehet felrakatni fogamzásgátló spirált? Egyáltalán szoptatás alatt lehet-e? Azért kérdezem mert így szeretnénk védekezni majd szülés után.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki,hogy akár a szülés után rögtön felrakhatja. Úgy alakult,hogy a hat hetes kontrolon helyezte fel,így azért fájt. Aztán pár hónap múlva eltávolította,mert nem bírtam,petefészek gyulladásom lett.

Nekem azt mondta a doki, hogy akár a szülés után rögtön felrakhatja. Úgy alakult, hogy a hat hetes kontrolon helyezte fel, így azért fájt. Aztán pár hónap múlva eltávolította, mert nem bírtam, petefészek gyulladásom lett.
Tegnap mondta az ismerõsöm, hogy neki a 8. héten rakták fel, mert addig lehet vagy utána már csak akkor, ha megjön az elsõ menzesz. Nem értem, de neki van és így mondta.
A 6. hétig bármikor felrakja, utána csak menstruációkor tudja, azt meg nem tudhatod, hogy szoptatás alatt mikor fog megjönni, nekem 11 hónapig nem jött meg pl. De a 6 hetes kontrollon pl. fel tudja rakni simán.

Szoptatás alatt fogyni? Hogyan? Milyen tornagyakorlatokat lhet végezni? Menyit? És szülés után mennyi idővel lehet elkezdeni mozogni?

combról, csíp?r?l és vádliból szeretnék fogyni, mert nagyon sok jött fel a terhesség alatt,és hát itt a nyár, mem takargathatom magam 40°ba...:( Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Hüvelyi szülés után 6, császár után 8 héttel lehet elkezdeni tornázni.lábemelgetés, loábujjhegyre állás,guggolás, négykézláb végezhetõ farizom gyakorlatok.

Hüvelyi szülés után 6, császár után 8 héttel lehet elkezdeni tornázni.lábemelgetés, loábujjhegyre állás, guggolás, négykézláb végezhetõ farizom gyakorlatok.
Kislányom 11 hetes, hétfõtõl tornázok. Császárral szültem. Elkezdtem hasizmozni, meg a popsira gyúrok. Nem sokat tornázok, minden nap 20 percet, de nagyon jól esik.

Szűlés után spirál? Mennyi ideig kell várni, mennyibe kerül? Hogy hány éves kortól lehet fel rakatni, biztonságos?

most fogok másodjára szülni, nem tervezünk több babát, gyógyszert ne szívesen szednék... 25 éves vagyok

Legjobb válasz: Nekem szülés után az elsõ mensinél tették volna fel. Gold lilly normal-t vettem 3 éve nem egész 10ezerért. Kortól nem tudom függ-e a feltétel. Teljes biztonság nincs, csak ha nem élsz nemi életet, emellett is lettek/lesznek terhesek.Ezt a doki is elmondja:)

Nekem szülés után az elsõ mensinél tették volna fel. Gold lilly normal-t vettem 3 éve nem egész 10ezerért. Kortól nem tudom függ-e a feltétel. Teljes biztonság nincs, csak ha nem élsz nemi életet, emellett is lettek/lesznek terhesek.Ezt a doki is elmondja:)
Szia, én szülés után a 8. héten rakattam fel egy arany spirált, aminek az ára 10.000 Ft volt, 5000 FT volt a felrakás. Addig már egyszer menstruáltam...
Ha viszed a 6 hetes kontrollra, felrakja a doki a spirált, addig fel tudja tenni bármikor. Ha akkor nem rakta fel, meg kell várni a következõ menstruációt, amire lehet, hogy sokat kell várni, nem tudhatod (én 11 hónap múlva menstruáltam elõször...)
A 6 hetes kontrollon beszéltük meg, a szülés után 7-8. héten rakta fel. Fél évre rá terhes lettem, szerencsére jó helyen tapadt meg, simán el tudták távolítani a spirált, azóta már õ is megszületett. Most megint gondolkozom rajta, hogy újra spirált rakatok fel (kétszer ugyanabba a fába csak nem csap be a villám). Most úgy beszéltük meg a dokival, hogy nem várjuk meg az elsõ menstruációt. Nekem lily gold normált javasolt 10eFt alatt van, elméletileg 5 évig jó (természetesen évenkénti felülvizsgálattal). Elméletileg vagy közvetlenül a szülés után vagy a szülés utáni kontrollon vagy az elsõ menstruációkor rakják fel, de egyre több nõdokitól hallottam, hogy nem várják meg az elsõ menstruációt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!