Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idos jo egy (4 db)

Mennyi idos koraig jo egy babat kezben elaltatni? Meddig nem elkenyeztetes ez? Es mennyi ido normalis mire elalszik a baba ha minden ok?

Legjobb válasz: Nem jó ke´zben altatni,mert ha nagyon megszokja,még 2-3 évesen is így altathatod.Ha kézben van,ilyen kicsi korban nem kényeztetés.A szomszédomak mindíg ke´zben volt a baba,mára a gyerek 1 éves,nem hajlandó a babakocsiban ülni,üvölt.Az anyja kézben viszi,a kocsit meg tolja.Itthon is folyton kézben volt idáig,mert most már mászik. nekem is a lányom sokat van kézben,de nem altatom így.

Nem jó ke´zben altatni, mert ha nagyon megszokja, még 2-3 évesen is így altathatod.Ha kézben van, ilyen kicsi korban nem kényeztetés.A szomszédomak mindíg ke´zben volt a baba, mára a gyerek 1 éves, nem hajlandó a babakocsiban ülni, üvölt.Az anyja kézben viszi, a kocsit meg tolja.Itthon is folyton kézben volt idáig, mert most már mászik. nekem is a lányom sokat van kézben, de nem altatom így.
Az lemaradt, hogy a lányom ha fáradt, 10-15 perc e´s alszik.5, 5 hónapos.1-2 hónapos korában volt hogy ke´zben kellett altatni, mert hasfa´jós volt, és sokat sírt.Ez szerrencse´re elmúlt, ma´r "csak"összerakjuk a fejünket, és alszik.
Nekem ez a kézben altatás fura dolog.Szerintem ez szokás kérdése . Nekem sose aludtak kézben a gyerekeim (de mégis ha sétáltunk és elaludtak, volt hogy apa nyakában :) ). Meg volt a napirendünk , szopi után betettem a kiságyba elköszöntem tõle és elaludt .Persze ez nem ment mindig ilyen simán! De nem döncöltem , nem sétáltam fel-alá, csak betettem az ágyába.Mellettünk akkor szokott aludni baba(vagy gyerek)ha beteg, vagy annyira fáradt voltam hogy szoptatás közben elaldtam.
Én is ugy szoktatam hogy egyedül aludjon el. az elsö hetekben a mi szobánkban volt a kiságya azután a saját szobájában alszik el egyedül. persze saját lámpával és zenedobozzal. mostanra 1, 1/2 éves ö kapcsolja be mint a kettöt egyedül. es nem is szeret velünk aludni mert a saját ágyát szokta meg. az idõ meg mindenkinél más ha nem éhes meg nincs bekakilva meg nem fáj semmije akkor lehet hogy csak nem álmos. majd megszokja hogy mikor kell aludni. nállunk ez 4 honap után beált de vannak akinél 3 nap után elalszik a baba.
Én egészen 5 nappal ezelõttig kézben altattam a lányomat, õ most 5 hónapos, és 8 kiló. Szóval egy kicsit kezdtem fáradni, és elhatároztam, hogy most, vagy soha, megtanítom aludni. Azt a módszert választottam, hogy nem hagyom sírni, hanem kiveszem, és megnyugtatom, ha már nagyon sír, majd visszateszem az ágyába. Annyiszor veszem ki ahányszor csak kell. Az elsõ nap egy picit nehéz volt, de a második nap már jóval könnyebb - most pedig 5 perc alatt elalszik! Beteszem az ágyba, simogatom, beszélek hozzá, csitítgatom halkan, és szépen elalszik.
Nekem még csak 4 hetes lesz a kislányom, de a cicin elalszik, felveszem böfizni, és a vállamon alszik megint. És így teszem le a kiságyba. Igaz, van , hogy felsírja magát, eddig mindig felvettem ilyenkor, megint elaltattam a vállamon, és úgy tettem vissza. VAn hogy 4-5 alkalommal is így kellett. De most már kezdek rászokni, hogy nem veszem fel , csak emgsimogatom, bezsélek hozzá, és elalszik magától pár perc nyügi után. Persze van, hogy nem, és egyre keservesebben sír, ilyenkr felveszem. Sokszor csak pátyolgatásra vágynak. Ha álmos, hamar elalszik, de van, hogy ébren akar maradni. Ha nem álmos, akkor nehéz vele, akkor nyûgösködni fog, de elbb utóbb akkor is elalszik.
Szia. Az én lányom is sokáig kézben aludt el. Már elmult jóval 1 éves és õ kezdte azt hogy ne fogjam õ saját maga lefeküdt igaz a mi ágyunkra és ott aludt el. Szerintem ez mindenkinek más. Csináld ugy ahogy jónak látod szerintem. Vagy ha már nem kényelmes vagy nehéz akkor már ne altasd kézbe. Lehet hogy õ is igényelné hogy ne kézben aludjon. Ugyis olyan rövid a babázós idõ olyan hamar elmegy ki kell használni míg lehet õket szeretgetni. Ez az én véleményem.
igazad van utolsó válaszoló:-))))))
Én is egyetértek az utolsó elõtti válaszolóval!!! Úgy csináld, ahogy nektek jó! Az enyém is rajtam alszik el és annyira jó érzés, de sajnos nem tart sokáig. Felnõnek. :)

Ha jó minőségű tápot kap egy kutyus csonterősítőt kell mellé adni, és ha kell mennyi idős koráig?

Legjobb válasz: Általában a valóban jó minõségû, a kutya életkorának megfelelõ tápok mellé külön nem kell csonterõsítõ. Ha viszed oltásra, az orvos megnézi a csontozatát, ha úgy látja, gyenge, akkor fog ajánlani valamit.

Általában a valóban jó minõségû, a kutya életkorának megfelelõ tápok mellé külön nem kell csonterõsítõ. Ha viszed oltásra, az orvos megnézi a csontozatát, ha úgy látja, gyenge, akkor fog ajánlani valamit.
Nem kell! A kutyák szervezete a relatív kalcium hiányt sokkal jobban tudja tolerálni, mint a többletet. A Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület honlapján szerepel: "A táplálék kálcium tartalma jelentõsen befolyásolja a csontrendszer fejlõdését. A magas kálcium bevitel hatással van a homeosztázisra, befolyásolja a hormonális szabályozást. Ennek következtében hiperkalcémia, hipofoszfatémia alakul ki, a mellék pajzsmirigy mûködésének csökkenése, a pajzsmirigy C-sejt aktivitásának fokozódása jelentkezik. Az oszteoblast aktivitás fokozódik, az oszteoklast aktivitás csökken, megnõ a csontok kálcium tartalma. Ezek alapján megállapítható, hogy a kálcium túladagolás káros a nagytestû kutyák csontrendszerének fejlõdésére. A fenti folyamat hátterében a kutyák kálciumfelvételének bélbeli szabályozása áll. A magas kálcium tartalmú táplálék etetése esetén a kutya nem tudja csökkenteni a felesleges kálcium felszívódást, ilyenkor a kálcium jelentõs passzív transzportja következik be. Alacsony kálcium tartalmú táplálék etetése esetén azonban, fokozódik a kálcium felszívódás a bélbõl. Ilyenkor a bevitt kálcium akár 90 %-a is felszívódhat, tehát a kutya jobban tud védekezni a kálcium hiány , mint a kálcium túladagolás ellen." http://www.kisallatortopedia.hu/archives/25#more-25
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek.

19 hónaposnál jó megoldás a rácsos ágy egyik feléről a rácsosfal levétele? Ti mennyi idősen szedtétek le? Tettetek leesésgátlót?

Legjobb válasz: Utóbbi két éjszaka semmi se aludt... Tegnap éjszaka pedig kimászott, rá a pelenkázóra , utolsó pillanatban vettük észre, így nem esett le. Ma leszedtük a rácsoságy egyik oldalát és tettünk oda egy deszkát, hogy ne essen le. Kipróbáljuk milyen így. Nálatok hogy reagált a baba az ágy átszerelésére, altatás nehezebb volt így?

A kérdező hozzászólása: Utóbbi két éjszaka semmi se aludt... Tegnap éjszaka pedig kimászott, rá a pelenkázóra , utolsó pillanatban vettük észre, így nem esett le. Ma leszedtük a rácsoságy egyik oldalát és tettünk oda egy deszkát, hogy ne essen le. Kipróbáljuk milyen így. Nálatok hogy reagált a baba az ágy átszerelésére, altatás nehezebb volt így?
Talán másfél év körüli volt, mikor mi is levettük, ez volt fél éve. Össze-vissza rohangált, futott be az ágyába, annyira tetszett neki. Nekünk nincs leesésgátló, éjszakára oda húzom az ágyunk mellé, és úgy alszunk, amúgy is kb. 40 centi a távolság a kiságya és a mi ágyunk között. Érdekes, hogy a fiam csak akkor esik le ágyról, ha hálózsák van rajta. Leesésgátlót azért én tennék, a biztonság kedvéért.
Mi még nem tartunk itt, de öcsémnél anyám a kiságy mellett körbepárnázta a földet, mert sokszor lepuffant álmában, így meg nem ütötte meg magát.
Nálunk szerencsére nem volt olyan gond, mint nálatok. Nekünk kivehetõ két rács, így jöhetett-mehetett, kb 18-20 hónapos volt amikor kivettük a rácsot, és 27 hónaposan tettük "nagylányos" ágyba, mindkét változtatás nagyon tetszett neki, szerencsére:)


Mennyi idős volt a babád, mikor először odaadtad egy egész napra a nagyszülőknek? A kicsi hogy viselte nélküled? Nem agyaltál egész nap azon, hogy mi lehet vele még ha jó kezekben is van?

Legjobb válasz: Szia. 4,5 hónapos múlt a babám és most szombaton anyukám fog rá vigyázni reggeltõl estig. Már máskor is vigyázott rá de csak pár órát. Én nem agyalok, tudom hogy a legjobb kezekben van, persze azon szokott járni az agyam, hogy épp mit csinálhatnak, de aggódni nem aggódok. De eddig mindig minden rendben volt, anyu mindent úgy csinál ahogy arra kérem. Biztos minden okés lesz szombaton is. :)

Szia. 4, 5 hónapos múlt a babám és most szombaton anyukám fog rá vigyázni reggeltõl estig. Már máskor is vigyázott rá de csak pár órát. Én nem agyalok, tudom hogy a legjobb kezekben van, persze azon szokott járni az agyam, hogy épp mit csinálhatnak, de aggódni nem aggódok. De eddig mindig minden rendben volt, anyu mindent úgy csinál ahogy arra kérem. Biztos minden okés lesz szombaton is. :)
2 hónapos volt!Mert suliba járok.Amúgy a párom is szokott egész napot vigyázni a kislányunkra.Nyugodtan lehet lepontozni!Én nem görcsölök ezen mert tudom hogy jó kezekben van és imád ott lenni(már 15hós).
6-7 órára hagytam rájuk már 2 hónaposan, de egész napra csak 8-9 hónaposan tudtam, de csak a szoptatás miatt (ha tápit evett volna, akkor már sokkal korábban)
Menj el fodrászhoz vagy kozmetikushoz! Vagy menj és vegyél magadnak egy új rucit! Ha nem akarsz költeni, akkor is menj el, vegyél akkor magadnak csak valami apróságot! Egyébként nagy leértékelések vannak mindenhol!
ne maradj otthon szerintem. találj ki valamit...menj el valahova, ahova el szerettél volna eddig is, csak nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy elmúlik, de egész pénteken azon fogok agyalni, hogy mit csinálhat, eszik-e rendesen, nem sír-e utánam. Párom dolgozni fog, szóval itthon fogok unatkozni sajnos egyedül:((( Azt se tudom mit csináljak majd.
ha tudod, hogy jó helyen van, el fog múlni a "depi" :) használjátok ki a lehetõséget, és menjetek el a férjeddel valahova kettesben, mozduljatok ki, akkor nem lesz idõd depizni :)
A kérdező hozzászólása: Igen, neki biztos jó lesz, csak én vagyok ilyen depis tõle. Még nem volt tõlem így távol.
Nekem is nagyon nehéz volt az elsõ pár alkalommal, de a gyerek annyira szeret mindkét nagymamánál bulizni, hogy az õ kedvéért kénytelen voltam magam túltenni a saját hülyeségemen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor csak én vagyok ilyen begyepesedett. Pénteken a nagyszülõk megkértek, hogy hagy vigyék már el egész napra, majd õk vigyáznak rá én meg pihenjek. A fiam majdnem 14 hónapos, volt náluk eddig is, de pár órára nem egész napra. De eldöntöttem, odaadom, csak nagyon fog hiányozni...
1-2 órára 2 hónapos korától, szoptatás miatt hosszabb idõre 4 hós korától. kb. 1 éves korától már simán ott is aludt a mamaánál. helyzetemet könnyítette, hogy anyósom óvónéni volt, nagyon szerette az összes gyerek (én is, mert anno az én óvónénim is õ volt :) )
Csak 1 éves kora után. 2 napokra pedig 2 után. Mondjuk nem a legfelhõtlenebb a kapcsolat köztünk, és ezért. Nem értették, tartották be a szabályokat, sõt, kifejezetten a megszegésükre utaztak.. Azóta 3 éves múlt a fiam, mindenkivel jól elvan. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, talán igazatok van. Lehet jobb lesz ha nem is vagyok itthon! Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!