Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ido nem (2366 db)

Hol tudom megnézni személy szerint, hogy mennyi idő volt pontosan a munkaviszonyom/voltak megszakításaim/? Nem tudom, hogy mennyi ídő nem számít annak

Legjobb válasz: Az illetékes OEP-nél megmondják. Listát is kaphatsz, hogy pontosan mikor mennyi ideig dolgoztál.

Az illetékes OEP-nél megmondják. Listát is kaphatsz, hogy pontosan mikor mennyi ideig dolgoztál.
Bocsi az offért: ez ingyen van?
Igen ingyen van. Sokan számítják most ki a korábbra hozott nyugdíj miatt.

Sajnos abortuszra kell mennem, nagyon félek. Milyen érzés? Mennyi ideig tart? Utána mi történik velem? Mennyi ideig nem lehet szexuális kapcsolatom?

Legjobb válasz: Nekem egy kicsit megalázó volt! Bár a dokik és a nõvérek nem viselkedtek rosszul, mégis én rosszul éreztem magam. Az idõpont kb. fél óra ( bár ezt igazából nem mértem).Reggel 7-re kell menned, ha még nem szültél kapsz tágítót (ez egy ún. pálcika vmilyen gyógyszerrel)ez kellemetlen.Majd ha rád kerül a sor bekísér a mûtõsfiú a mûtõbe.Felfektetnek és kapsz a vénádba altatót és onnantól nem emlékszel semmire. Majd a szobában térsz magadhoz. Kb 3-4 óra körül hazaengednek. Aznap nem vezethetsz. 2-3 nap pihenést javasolnak. Én úgy tudom,hogy 6 hét a sex mentes idõ.

Nekem egy kicsit megalázó volt! Bár a dokik és a nõvérek nem viselkedtek rosszul, mégis én rosszul éreztem magam. Az idõpont kb. fél óra ( bár ezt igazából nem mértem).Reggel 7-re kell menned, ha még nem szültél kapsz tágítót (ez egy ún. pálcika vmilyen gyógyszerrel)ez kellemetlen.Majd ha rád kerül a sor bekísér a mûtõsfiú a mûtõbe.Felfektetnek és kapsz a vénádba altatót és onnantól nem emlékszel semmire. Majd a szobában térsz magadhoz. Kb 3-4 óra körül hazaengednek. Aznap nem vezethetsz. 2-3 nap pihenést javasolnak. Én úgy tudom, hogy 6 hét a sex mentes idõ.
Fizikálisan szerintem nem megrázó, érzelmileg sokkal inkább...soha nem fogod elfejteni. Még gondolom nem szültél uh feltesznek egy kis pálcikát (laminált) ami kitágítja a méhszájat hogy majd az orvos el tudja távolítani a magzatot a szívó berendezéssel. Ezt a mûtét elõtti este teszik fel. Aztán másnap reggel megcsinálják a mûtétet. Elaltatnak, semmit nem fogsz érezni. Azután elég kába leszel. Fogsz vérezni is, ez normális mûtét után. Az elsõ menstruációd 6 hétre a mûtét után várható. Én 18 éves voltam mikor felelõtlenül, védekezés nélkül voltam a barátommal, terhes lettem....egybõl az abortuszra gondoltam mert sajnos anyagilag nem engedhettük volna meg és csak 4 hónapja ismertük akkor egymást a fiúval. A mûtétet megelõzõ napokat végig sírtam...aztán a kórházban a mûtét elõtti perceket soha nem felejtem el....futószalagon csinálták aznap a mûtéteket..ketten várakoztunk a mûtõ elõtt, én mentem másodiknak...fura gondolatok kavarogtak bennem hogy lehet mégsem kellene...hogy mit tegyek ? de sajnos jövõ képet így sem láttam magam elõtt uh mikor kitolták a lányt én jöttem...míg elaltattak végig bõgtem...aztán utána kellemes kábaság jött és már az ágyamban ébredtem fel...ez nem mély altatás uh rögtön a mûtét után fel fogsz ébredni.Aztán utána tudtam csak meg hogy nõ nap van uh ez a nap mindig erre a tettemre emlékeztet ezért én ilyenkor nem szeretek semmit sem kapni!!! Sok idõre rá mondta az akkori barátom hogy akart nekem írni sms-t hogy még meggondolhatom magam....nem tudom mi lett volna ha elküldi..... (egyrészt azért sem akartam megtartani mert nem láttam rajta h akarná a dolgot és 4 hónap nem elég h megismerd a másikat). Összességében a babát akit megöltem nagyon sajnálom, mindig a szívemben lesz de azt nem bánom hogy nem tõle lett gyerekem, hisz azóta megtaláltam a párom, van már egy kislányom és újból babát várok. Szóval ha akkor megtartom a babát anya nyakán lennék egyedül álló anyaként....biztos más életem lenne...Sajnálom hogy akkor ilyen felelõtlen voltam , ha vissza pörgethetném az idõt biztos hogy adnék egy pofont magamnak és egy biosz könyvet! Még egy gondolat : csak akkor fogod igazán megérteni hogy mit tettél ha születik egy babád, végig kíséred a fejlõdését a pocakodban, megéled az elsõ lépteit, nevetését...uh ez késõbb még nagyobb bûntudatot fog okozni mert szembesülsz azzal hogy mit is tettél valójában, mert amikor egy kis pacát látsz az ultrahangon még nem tudod felfogni hogy õ bizony már egy kis ember, és nem egy babszem, kis paca!! Jól gondold meg hogy mit vállalsz! Sok erõt és kitartást! Remélem nem baj h ilyen hosszan írtam! Veled mi a helyzet ? csak ha van kedved mesélni!
Ne haragudj, de miért nem az "Egyéb kérdések" témakörben tetted fel a kérdést? Nem túl jó érzés errõl olvasni... Nem tudom, miért lesz abortuszod, de a másik kategóriában lehet, hogy inkább helye lenne ennek a kérdésnek.
igen 2 nap a bent lét 6 hét szexmentes idõ 1 nap felteszik a tágítót, második nap reggel mûtét és utána haza mehetsz
Ezt a mûtétet ambulánsan csinálják. Reggel bemégy délután pedig haza. Hol laksz?
Kérdezz nyugodtan! Nem mindenki bunkó! Szerintem a mások okoskodása nélkül is van neked elég bajod!
Komoolyan az a legnagyobb gondod, hogy meddig nem szexelhetsz?????? Amúgy nekem spontán vetélésem volt, elmondom:semmit nem érzel mert alszol, k*rva [email protected] érzés, fél óra, utána gondolkodhatsz, 4 hétig. Remélem kielégítõ válasz volt.
Nekem a 12 hetest már hasival csinálták. Van tarkóredõ mérés is, és tb alapon csinálják. Gondolom azért a kórházban, hogy ott a rendszerben is meglegyenek az adatok. 01.21. 21:08-as voltam. :)
Szia! Úgy nagyjából a 6. oldal komment után már vert a víz, hogy Istenem, mindjárt abortuszra megy...aztán mikor elolvastam az utolsó hozzászólásaidat:D Komolyan mondom, tök boldog lettem, pedig nem is ismerlek! Gyönyörû életetek lesz, és ez a kisember nagy-nagy boldogságot fog okozni nektek! Ja és ha esetleg összekaptok megint a pároddal, nem ám elkedvetlenedsz újra... Hajrá-hajrá, és köszi, hogy nem mentél abortuszra! 18+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Hát a nõgyogyászomnál van hüvely uh., de elküldött a délpesti kórházba...ha hüvely akkor mért nem csinálta meg õ?
Nekem a 12. havi már hasi volt.
A 12hetes UH még a hüvelyi. Így jobban látják, mert még nagyon picike pici. :) A többi UH már hasi lesz. Nagyon örülök Nektek!!!!! Olyan jó, hogy van, aki végül tud így dönteni! Eszembe jutottál ám NST-n, miközben hallgattam a babám szívhangját! Remélhetõleg Te is nemsoká' hallhatod!
A kérdező hozzászólása: Kamuszagu???!!!miért is???? köszönöm szépen...igen tudom, és azt is hogy jól döntöttem. Kedden megyek a délpesti korházba 12hetes uh-ra:D már várom! Ezt már hason keresztül csinálják vagy még hüvelyuh?
Elolvastam a hozzászólásokat.... 7 hónapos kislányom itt szuszog mellettem. Nagyon örülök, hogy megtartjátok a babát. Életed legjobb döntése! Viszont lelkiismeret furdalásod lesz, amiért eszedbe jutott elvetetni... Problémamentes terhességet, könnyû szülést kívánok!
:) ))))) ÉLJEN! ÉLJEN! ÉLJEN!!!!!! Én vagyok az NST-s.
nekem ez egy kicsit kamuszagu
óóóó :) ))) De jó ! GRATULÁLOK!!!!!! mesélj majd hogy mi van Veletek!!!!!!
Hát nekem meg az a fura, hogy valakit nem háborít fel a gyerekgyilkosság.
A kérdező hozzászólása: Igen péntek reggel mütenek! De jelentkezett, de csak azért hogy mikor leszek a korházba, mert majd lehet bejön....!
És haza is visz a kórházból ? Mert ha csak látogatóba jönne akkor szerintem tök felesleges h bejöjjön csak ha haza is visz...jó lenne ha nem tömegközlekedéssel mennél haza!
Én biztos nem engedném, hogy bejöjjön. Csessze meg a látogatását, meg az együttérzését, ha már ilyen helyzetbe hozott. Õ úgysem úgy fogja megélni ezt az egész dolgot, mint te. Sajnálom, hogy nincs más lehetõséged!
...
100%, hogy nincs más lehetõség? Kérdeztél olyanokat, akik ilyen helyzetben voltak, elvetették a babát? Õk hogyan értékelik ezt 1, 2, 5, 10 vagy akár 20-30 év múlva? Kérdezd meg azért elõtte õket is. Egyik ismerõsöm ma vagy holnap szüli meg a babáját, akirõl nem volt hajlandó lemondani a srác éretlensége miatt sem. Tökre nem semmi csaj. Kb. veled egyidõs! És 1-2 napon belül a kezében lesz a Picije! Holnap megyek NST-re. Te a kórházba? Biztos?
Hányra mész holnap a kórházba ? Szüleid tudják ? Mit mondanak ? Nem próbáltak lebeszélni?Nem gondoltad meg magad?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Csak minden kedves válaszolot értesiteni szeretnék, hogy kibékültünk a párommal, zokogva jött át hozzám, hogy szeret, és nem akar minket elvesziteni.Így megtartjuk a picikét is! köszönök minden segitséget!
A kérdező hozzászólása: Ma voltma az uh-n... :) láttam a picit...még hüvelyi volt a többi már hasi lesz... 54mm a picikém:) olyan jo volt:)
Elhiszem, hogy jó volt! :) Milyen volt a kis szívdobogását hallani? Gondolom minden rendben! :) Tünetekkel hogy állsz?
Szia!! Gratulàlok a dôntésedhez, erôs csajszi lehetsz! Nekem is volt abortuszom 4 éve pont valentin napon :S Rettenetes szôrnyû volt, nem is részletezem, annyi ràadàssal, hogy az eset utàn a pàrom elhagyott... beletemetkeztel a tanulàsba.. és 2 év utàn jôtt elô nàlam a PAS- Poszt Abortusz Szindròma... pszichològusok, gyògyszerek, stb... Jò fél évbe telt mire jobban lettem, azòta menyasszony vagyok és babàt tervezûnk!!! Jòl dôntôttél, gratulàlok, sok ôrômet :)
Írj e-mailt, én nem tudok, mert már letiltottad. Várom nagyon!
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszike.nagyon jol vagyunk...bár egyre nehezebb ebben a nagy melegben!és veletek mizujs? elküldenéd megint az email cimed? köszi
Mikorra várod?
Mizujs? Nem kaptam levelet! Írj, h hogy vagytok! :)
A kérdező hozzászólása: Én is irtam!megkaptad?
Ok! Próbáltam írni mailt, de nem engedte! :( Te is próbáld meg, hátha! :)
A kérdező hozzászólása: Igen!Ha gondolod cserélhetnénk email cimet privibe vagy ilyesmit!mert ide nem sürün lépek be:$
Gratulálok! Nekem mint írtam kislányom van! Életed legjobb döntése, hogy megtartottad!!!!!! Majd írj, hogy mi van veletek! :) (jól elbeszélgetünk itt ketten. :D )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!! Már 22hetes vagyok...és 2hete kiderült hogy kisfiam lesz!!!
Megmutatta magát? :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam meg!Ma megyek 8ra a délpestibe...ma már 18hetes vagyok...:)
Megtudtad? :D Én 13 hetesen tudtam meg, h kislányom lesz.Most már 7, 5 hónapos kis zsivány! :D
A kérdező hozzászólása: Jaa...értem! Hát igen..átgondoltam, és rájöttem mi a helyes! Köszönöm szépen! Csütörtökön lehet kiderül kisfiu e vagy kislány!
Bocsi én a kérdésre reagáltam, nem a kommentekre és abból sajnos nem derült ki, hogy megtartod. Gratulálok hozzá. Nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok a picikéhez és nagyon boldog vagyok, hogy az életet választottad számára.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de az utobbi pár válaszban és kommentben már azt beszéltük hogy megmarad a picike....nem értem hogy jön ide már ez a hozzászólás....
Na látjátok az ilyen esetek bizonyítják, hogy õseink nem is voltak olyan ostobák, amikor az volt a divat, hogy a fiatalok elõbb ismerjék meg egymást, aztán esküvõ és utána jöhetett a baby. Nem valószínû, hogy ha ez maradt volna az erkölcsi norma ilyen sok életet oltanának ki manapság, ilyen-olyan önsajnálatból eredõ, lelkiismeretet megnyugtatni szánó érvekkel.
A kérdező hozzászólása: Igen minden rendben van szerencsére! pffúúú...nagyon-nagyon jó volt hallani és látni! Tünetek...hát...nincs tünet, se hányinger, se rosszullét...semmi!Azt mondták normális, mert valakinek nincs rosszulléte...Keresztfiam anyukája ugyanígy volt, azt mondta tuti fiam lesz...mert neki 2 fia van és egyiknél sem volt rosszulléte :)
A kérdező hozzászólása: július közepére-végére várom :)
Péntek reggel lesz a mûtét ? A volt barátod nem jelentkezett ? Hogy vagy?
azert kicsit jobban fog fajni ha orokbe adod! Szamtalan nonek van abortusza nem te vagy a kuriozum csak azert van itt ekkora felhaborodas mert ezen az oldalaon mindenki vagy anyuka vagy varandos vagy elkeseredetten probalkozik. Termeszetes hogy ezzel a kerdessel kivered a biztositekot naluk. Ha semmi keppen nem akarod megtartani akkor minnel hamarabb irany a doki. Nagyon nehez lesz lelkileg is es fizikailag is de tul leszel rajta. Par ev mulva h alesz kapcsolatod es batorsagod akkor megprobalhatod ujra addig viszont vedekezz (kerjel neked valo fogamzasgatlot).
... amúgy szerintem nincs értelme többet olyan pasival szexelni akire nem támaszkodhat az ember (haveok, buli , fanta érdekli csak)...uh én utólag azzal a lendülettel kidobnám!
A kérdező hozzászólása: nem ez a legnagyobb problémám, csak tudod fontos kérdések szerintem ezek, nem önszántamból megyek... lelkileg már most kivagyok...
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=8 http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=10 nézd meg mekkora különbség van a kettõ kép között... Gondolom elõtte fognak csinálni uh-ot majd nézd meg a babát, már ott fog ficánkolni... az a baj h szerintem a 10 hét elég kései már...én akkor már nem mentem volna...hozasd elõre ha lehet.... Nem baszogatásból írom meg nem gonoszkodni akarok de nézd meg hogy ott már tényleg egy kisember....
Igen, lehet, hogy bunkó vagyok, de nálam kiveri a biztosítékot, ha valakinek az abortuszról az jut eszébe, hogy meddig kell szex nélkül léteznie.Nekem miután elveszítettem a babámat csupa ilyen nõkkel kellett egy kórteremben feküdnöm, és azt hallgatnom, hogy meddig nem lehet, egyáltalán mi számít annak, és hogy mikor gyújthatnak már rá.Tényleg fontos problémák miután megöltek egy gyereket.
Szia! Én nem voltam abortuszon, de nemrégiben végigkisértem a barátnõmet ezen az uton, ugy hogy nekem van egy egy éves babám. Egyet tudok tanácsolni... beszéljetek mindenképp. Ha pedig döntöttél akkor kérj meg valakit hogy vigyen be, vagy legalábbis menjen érted. Lelkileg is jot tesz és fizikailag sem utolsó. Ha pedig nem tudod "könnyen" feldolgozni akkor fordulj szakemberhez. Ez tényleg ugy tanácsolom, hogy elõttem van sajnos a példa amikor kényszerbõl kellett mütétre menni. Kitartást kivánok és erõt a döntésedhez.
ja amúgy ugyan ez volt ...csak a bulik érdekelték...aztán kiment amsterdamba kipihenni az abortuszt...jó mi ??? tiszta hülye voltam h nem rúgtam ki mint macskát szarni...sajnos még éretlen voltam ehhez....
A kérdező hozzászólása: Hétfön megyek, igen ettõl félek, hogy lenéznek ez miatt:(
nem lehetne elõrébb hozni ? neked is jobb lenne elõbb túlesni rajta és a babának is....10 hetesen már mozog is ......kicsit sokáig vártatok....én 8 hetes voltam a mûtétkor...
Én nem tudom elítélni az ilyen nõket, hiszen én nem az õ életét élem. Nem az õ gondolatai vannak az én fejemben. Gondolom nem azért vállal ilyet, hogy elmondhassa "ezt is kipróbáltam". Családtervezõben voltál? Ez a másik megalázó hely!
A kérdező hozzászólása: vagyis se biztos kapcsolat, õt még jobban érdeklik a haverok az autok a bulik...
A kérdező hozzászólása: 8hetes...jövöhét után megyek...de nagyon félek:( én régota szeretnék babát, de nem igy, hogy se munkahely, se pénz, de biztos kapcsolat...
hány hetes terhes vagy ? egyik bunkó megjegyzéssel se törõdj, igaza van az elõttem szólónak és ráadásul nem kötelezõ beleolvasni a kérdésbe ha valakinek túl megrázó ez a téma....
Ne foglalkozz senkivel!! Akár elítélnek , akár nem ha majd nem lesz pénzed orvosra, gyerek ruhára és kajára akkor nem fognak keresni, hogy mégis mi lett veled.
Hát igen....sajnos ez hülye helyzet....Mondjuk én annyit tanácsolnék h üljetek le beszélni egymással...mi nem igazán tettük, mivel úgy gondoltam h õ nem akarná én egybõl kimondtam h ok akkor abortusz. De talán jobban kellett volna engednem õt is megnyílni... Mi utána még 2.5 évig voltunk együtt...a kapcsolatunk többnyire ezért is ment szét és sokszor ez tartotta össze....én annak a 2.5 évnak sem látom utólag értelmét amit még együtt voltunk... Az abortusz után viszont elkezdtem nagyon vágyni egy babára ...és az élet kegyes volt hogy jó férjet találtam és sokkal jobb apát mint amilyen õ valaha is lett volna! Mikor lesz a mûtét ? Van még valami kérdésed ?
A kérdező hozzászólása: Igen van bajom...csak sírok...nagyon ki vagyok és félek... az elsõ válaszoló elég bunkó volt, ahogy te is észre vetted!
A kérdező hozzászólása: Velem kb.ugyanez a helyzet, mint veled volt.21 éves vagyok 3honpja vagyunk együtt a barátommal, de én is ugy látom nem akarja a kicsit...nincs munkahelyem...szüleimre nem szeretnék támaszkodni... Ezért döntöttem igy...
A kérdező hozzászólása: nekem azt mondta a doki 2napig kell bent lennem...
A kérdező hozzászólása: háát..már megtettem :S azota folyton bulizik...ezt hallom vissza
Szia! Nagyon sajnálom, ami Veled történt/történik és fog majd! Ne adj mások véleményére! Hiszen mennyivel lenne jobb, ha enni adni se tudnál a gyereknek? Nekem két gyermekem van... elváltam... Azt hittem, új társat, apát találtam, akitõl gyereket várok! Életem legnehezebb döntése volt, hogy megtartsam e, de nem volt szívem megölni! Pedig gyesen vagyok, és két tartós beteg gyermeket nevelek. A párom-erre nem ez a legjobb szó- mostanság kihasználva azt, hogy nem mehetek vele szórakozni, iszik, éjjel jár haza, és elszórja a pénzt. Szóval ideje mennie a háztól.... De nekem van segítségem! Van munkám, igaz, csak 4órában. Vannak ruhák, kiságy, minden, ami kell! Ezért más a Te eseted, mert elõröl kellene kezdeni. Jól döntesz! A kicsit helyezed elõtérbe, nem magadat! Neki most így a jobb! Majd ha minden rendben lesz körülötted, lehet gyermeked! És ne szégyelld! Ha nem tudod feldolgozni, mindenképp fordulj szakemberhez! Minden jót kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: Ez az, hogy tudom, hogy utána a csöppség szenvedne...jo szüleim mellettem lennének, és ha ne adj isten bármi történik velük?!nem fiatalok már...nem támaszkodhatok rájuk örökké!
A lelked ugyanennyire fog fájni akkor is, ha örökbeadod, és legalább élhet.
Én még mindig azt mondom, hogy tartsd meg, ha ennyire szenvedsz és kétségek gyötörnek. 21 évesen már felnõtt nõ vagy. Mindent meg lehet oldani. Tudunk segíteni. írj privát üzenetet, ha gondolod. Kitartást.
Jövõ hét csütörtökön megyek az eslo NST-re a Picimmel. Attól tartok, hogy miközben majd hallgatom a szíve dobogasat, eszembe fog jutni a Te kicsi babád szíve dobogasa is... Tudom, hogy nem az én életem, de meg donthetsz úgy, hogy megtartod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklõdést.... Jövöhét csütörtökön fekszem be a korházba...sajnos ez a legközelebbi idõpont amit tudtak adni :( Nagyon félek, és nagyon ki vagyok lelkileg, de sajnos muszály. Tudom hogy szörnyû lesz ez az egész, és igazatok van hogy ilyenek irtok, mutattok, de 21éves vagyok, egyedül nem tudom felnevelni.Nagyon fáj a szívem, lelkem, de sajnos ezt kell tennem:(
Mi van Veled/Veletek?
youtube: Silent Scream utána dönts! ennyi
Egyetértek, hogy ennek a kérdésnek nem itt van a helye, sokakat bántasz vele. Nagyon kevés esetben van olyan, hogy "kell", és rémisztõ, hogy úgy tûnik a többség számára az abortusz tökéletesen elfogadható módja a fogamzásgátlásnak.A gyermeked nem kérte, hogy megfoganjon, és nem tud neked könyörögni, hogy ne öld meg.Az utolsó kérdésed meg egyenesen vérlázító.Szerintem egyetlen dologtól kell félned, a saját lelkiismeretedtõl.És nagyon kérlek, hogy pár év múlva ne írogass ide kérdéseket, hogy vajon miért nem tudsz teherbe esni.
Várom a 2. babánkat. Az elsõ születésekor megszûnt a munkahelyem. Köszi.... "Rendes" volt a munkáltató - szerintem... Persze senki nem kötelezhette, hoyg hosszabbítson nekem, ha már egyszer lejárt a határozott idejûm, és elmentem szülni. De azért emberi oldalról, nem lehetett volna más megoldást találni? SZóval most, a másodikkal próbálkozom bejelentkezni munkanélkülire, hátha kicsit többet kaphatok 28 ezer Ft-nál így a második baba után. Meglátjuk. De egy pillanatra sem bánnám meg, hogy van (már majdnem) kettõ gyermekem! És teljesen megértem a legelsõ hozzászólót. ELveszíteni egy babát.... SZörnyû érzés... Leírhatatlan és kibeszélhetetlen.... Nehéz.... Évekig... Vagy mindig....
Szia, biztos nem akarod megtartani? Tudok segíteni, ha ezt szeretnéd. Azt írod, hogy nem önszántadból mész abortuszra. Tárgyi dolgokban és elhelyezésben bármiben tudok segíteni, a szeretõ férfitámogatást nem tudom megadni, sajnos. Ha kérdésed van, kérlek írj. Kitartást a következõ napokhoz.
Sziasztok! Sajnos én is nemrégiben estem át missed ab mûtéten. Reggel bementem, megkaptam a lamináriát, amit az egyik hozzászóló "kellemetlen"-nek titulált. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mocskosul fáj. Elõször felszíjaznak a szülõágyra, aztán a doki kitörli a hüvelyt, érzékletem szerint szögesdróttal, aztán ad egy érzéstelenítõ injekciót a méhnyakba, amitõl ha nem lettem volna leszíjavza, lerúgtam volna a dokit a székrõl, annyira fájt. Ezek után közlik veled, hogy sétálj vissza a szobádba, és várj 4 órát, mert addigra tágít ki a laminária annyira, hogy meg tudjanak mûteni. Ez már tényleg csak kellemetlen, kb erõs menses görcs jellegû. Persze sem én, sem a többiek, akiket aznap mûtöttek, nem tudtunk a saját lábunkon lesétálni, mert kb az ájulás határán voltunk, állítólag azért, mert a laminária egy fõeret nyom el. A mûtét maga már tényleg nem fájt, és utána megkönnyebbültem, gondolom azért, mert megszabadítottak a pálcikától. Pihenni kellett pár órát, kicsit véreztünk, de erõsebbb menses jelleggel csak, aztán a doki megnézte, milyen állapotban vagyunk, és hazaengedett minket. Nekem ez szombaton volt, hétfõn már mentem dolgozni. Én három hét múlva mentem kontrollra, rendben talált a doki, és zöld utat adott a szexre. Ennyi a fizikai része. Mivel mi már évek óta várjuk a babát, minket nagyon megviselt a dolog, és el sem tudom képzelni, hogy van nõ, aki ezt önként vállalja, csak hogy könnyebb legyen az élete. Mert akárhogy is nézem, ez mégiscsak errõl szól. A mai világban senkinek nincs tuti stabil munkája, bárkivel elõfordulhat, hogy holnap reggel azzal fogadja a fõnöke, hogy viszlát, és még megértõnek is kell lenni, mert hogy szegény cég. A stabilnak látszó kapcsolat is bármikor borulhat, még a házassági anyakönyvi kivonat sem véd meg. Ennyit arról, hogy a körülményekre való hivatkozással öli meg valaki a gyerekét. Nem azért írtam ezt le, hogy ítélkezzek, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, csak egyszerûen nem értem ezeket az indokokat.
en csak azt remelem hogy tanultal a dologbol...nem vagyok abrotusz ellenes mert ertheto a szitud ninc sis mit keressen gyerek veled csak az a bosszanto hogy a mai vilagban igazan butanak kell legyel ahhoz hogy teherbe ess ha nem akarod...kar hogy megszunt a Monika show mert szerintem nagyon odavalo vagy...irass fel magadnak fogamzasgatlot es keruld a bunko pasikat...
Utolsó vagyok, még annyit hozzátennék, hogy én nem bántanám az elsõ hozzászólót, el is hiszem, hogy milyen nehezen éli meg a babája elvesztését úgy, hogy közben tízezrek dobnak sutba önszántukból évente egy kis életet... Sosem gondol arra, aki ezen átesett, hogy milyen ember lehetett volna belõle? Vagy hogy most lenne ennyi idõs? Ki tudja, hány értékes emberkét veszítünk így el... :(
Ha a szüleid melletted állnának abban a kérdésben, hogy megtartsd a babát, akkor ezzel a lehetõséggel élned kell(ene). Én akkor is megtartottam volna a babámat, ha anyaotthonban kellett volna kezdeni az életünket. Én nem tudom, milyen érzés, de nézd meg a Néma sikoly címû dokumentumfilmet, garantáltan elmegy a kedved az egésztõl. Az a kis élõ ember a hasadban nagyobb életerõt adna neked, és nagyobb szeretetet, mint amit az életben valaha is átéltél, hogyha engednéd, hogy élhessen. Én nem lennék képes megölni egy babát. Az enyém 8 hetesen már 12 mm volt, erõs szívhanggal, a 10 hetes már tényleg mozog is... Akárhogy is döntesz, sok erõt kívánok.
Én 19 éves voltam, mikor abortuszom volt, akkor még 3 napig kellett bent lenni. 6 hétig nincs szex (amúgy sem lenne kedved, meg most hogy kidobtad a pasit...) Megértelek, hogy így döntesz, bár ez egy iszonyatosan nehéz döntés. Valóban undok volt az elsõ hozzászóló, nem kell rögtön elítélni senkit sem, fõleg, ha nem is ismered a háttér dolgokat. Szerintem az is pozitív, hogy nem akarsz a szüleid nyakára szülni, de... Ha teheted, tartsd meg a gyereket. Próbálj meg beszélni a szüleiddel, ki tudja, õk mennyire örülnének egy unokának, egyébként mindenképpen kell majd valaki, aki a beavatkozás után is melletted lesz, mert lelkileg odaleszel teljesen. Sajnos ilyenkor számolni kell komplikációkkal is. Nekem 8 évbe telt, mire összejött a következõ baba, és most nagyon úgy néz ki, hogy probléma van, és idõ elõtt be kell feküdnöm a kórházba vele, és ha szerencsénk van, bent tudják tartani legalább a 36-38 hétig.
Én apámmal eddigi életemben még egyetlen egyszer sem találkoztam(26 éves vagyok).Nem érdeklem, õ se engem.Nem rossz egyáltalán.Nincs is ami hiányozna, mert nincs róla emlékem.Rossz volt, hogy nem volt ott egy ballagáson sem, sem az érettségim, sem a diplomaosztón.De más alkalmakkor eszembe sem jutott.Az esküvõmön sem.Addigra felnõttem.Csak a szívedre hallgass, semmi másra!
A kérdező hozzászólása: Rendben irni fogok!!!és köszönöm a segítséget!!
Jól tetted..örülök hogy okosabb voltál mint én ... Kitartást Neked! Majd hétfõn írj hogy mi volt a családsegítõnél!
A kérdező hozzászólása: nem az a legfontosabb, csakfélek az egésztõl...és nagyon sok kérdés van bennem...amit nem tudok

Szülésnél, mennyi ideig nem okoz maradandó károsodást az oxigénhiányos állapot?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet tudni. Az oxigénhiány nem egy kapcsoló, erõs, egészséges, terinusra születõ baba elvisel pár perc oxigénhiányt maradandó károsodás nélkül. Kérdés, hogy a pár perc az 2 vagy 7, és hogy mennyi idõvel utána lesz kint, illetve folyamatosa vagy szakaszos az oxigénhiány, mennyi pótlást tudsz beküldeni (mondjuk az arcodra tett maszkkal), ilyenek. Olyan kérdést tettél fel, amire nem lehet válaszolni (sajnos).

Ezt nem lehet tudni. Az oxigénhiány nem egy kapcsoló, erõs, egészséges, terinusra születõ baba elvisel pár perc oxigénhiányt maradandó károsodás nélkül. Kérdés, hogy a pár perc az 2 vagy 7, és hogy mennyi idõvel utána lesz kint, illetve folyamatosa vagy szakaszos az oxigénhiány, mennyi pótlást tudsz beküldeni (mondjuk az arcodra tett maszkkal), ilyenek. Olyan kérdést tettél fel, amire nem lehet válaszolni (sajnos).
Úgy van ahogy az elsõ válaszoló írta, ez rengeteg mindentõl függ. Tudni kéne a részleteket is. De ha így született a kisfiad gondolom járnotok kell kontrollra, ha ott az orvost megkérdezed õ többet tudmondani. Az én kisfiam is oxigénhiánnyal született, már 21 hónapos és fél évente járunk a kórházba.
*kisfiad/kislányod bocs a a másik nem lemaradt :)

Torokmandula kivétele után mennyi ideig kell otthon pihennem és mennyi ideig nem fogyaszthatok alkoholt és nem cigizhetek?

Legjobb válasz: Nekem egy hét után már semmi bajom nem volt, mentem dolgozni. A cigit nem is kívántam úgy 1 hétig, utána viszont simán ment minden. Alkoholt meg nem iszom.

Nekem egy hét után már semmi bajom nem volt, mentem dolgozni. A cigit nem is kívántam úgy 1 hétig, utána viszont simán ment minden. Alkoholt meg nem iszom.

Van itt olyan, akinek a 2 alsó bölcsesség fogát ki kellett húzni? Mennyi ideig nem tudtatok rágni? Mennyi ideig fájt?

Legjobb válasz: Nekem kikelett! Nem fájt szerencsére és az evésben sem volt semmi akadály mivel nem olyan hátul rágsz. 1-2 napig max pépesebb dolgokat egyél! :)

Nekem kikelett! Nem fájt szerencsére és az evésben sem volt semmi akadály mivel nem olyan hátul rágsz. 1-2 napig max pépesebb dolgokat egyél! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat! Végül augusztusban mûtenek, 3 napig kórházban leszek.
azóta már nem fáj. egy ilyen átlagosan 1-2 hét alatt teljesen rendbejön, mondjuk nekem tovább tartott, mert a dokinak fájt a lába és egy orvostanhallgatót kért meg, hogy varrja össze, aki el is cseszte rendesen. de a száj nem problémás terület, ha valamit félrevarrnak, a szövetek rendbehozzák magukat. azért macerásabb az alsó amúgy, mert a felsõ állkapocs teljesen rögzített, míg ha az alsót vésik, az folyamatosan mozog. féltem is, hogy kiakad, vagy mindig fájni fog, vagy valami, de nem, teljesen rendbe jött az egész.
dehogy altattak, egy altatás 80e ft, ha nem indokolt. csak lidokain injekció volt, 2, meg szükség esetén késõbb is ad a doki. nem is tudom, 30 perc lehetett, annál biztos nem volt több. kicsit idegesítõ, az ember lehunyja a szemét és végtelen türelemmel várja, hogy végezzenek.
A kérdező hozzászólása: Viko90! Koszi! :)
A kérdező hozzászólása: Elaltattak utolso elotti valaszolo? Azota mar nem faj, ugye? Maga a mutet mennyi ideig tartott? Bocsi, hogy igy elhalmosztalak a kerdeseimmel.
húúh mondjuk ugy más! Nekem már kint volt! de remélem minden okés lesz és nem fog fájni! Sok sikert! Szoritok! :)
pocsékabb, mintha a fölsõt vésnék. igen, vésik. felvágják az ínyt és lefaragják a fog körüli csontdarabokat, a "flekkeket". nekem még mindig a tûszúrás volt a legrosszabb, meg utána úgy egy másfél hétig fájt, többnyire csak pépes dolgokat ettem. de túl lehet élni, annyira nem nagy dolog. csak jó orvos kell.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem írni, h nekem még nem bújtak elõ, szóval fel kell vágni az ínyemet és úgy operálják ki....
igen ennyi! :) Remélem neked is minden oké lesz! Nincs okod félni!! :)
A kérdező hozzászólása: ennyi az egész? akkor jó.. köszi :) hétfõn megyek
Nekem egyszerre mind a négyet kimûtötték, az alsó kettõ fájdalmasabb volt, a felsõ kettõ nem annyira. Be volt dagadva az arcom, cca 3-4 napig volt érzékeny. Inkább arról van szó, hogy nem is akarsz rágni, mert érzékeny az ínyed. De csak a fog helyén. Gyorsan gyógyul, a kórházban reggelire és ebédre is már szilárd ételt (zsemlét) hoztak.

Ha kilövetem a fülem, kb mennyi ideig nem mehetek strandra, mennyi idő míg begyógyul? Nagyon fáj a szúrás?

Nem tudom pontosan melyik kategóriába írjam... Ki szeretném lövetni, hogy túl legyek már rajta, nem porcba, csak simán. Már mindkét fülem egyszer ki van lövetve de nagyon kicsi voltam akkor még.

Legjobb válasz: nem fáj attól ne félj. én nem tudok róla hogy várni kéne, bár én mindig magamnak szúrtam fülbevalokat nem tájékoztattak. de sztem egy olyan 2hét alatt már begyógyul, de nagyon függ a szervezetedtõl!

nem fáj attól ne félj. én nem tudok róla hogy várni kéne, bár én mindig magamnak szúrtam fülbevalokat nem tájékoztattak. de sztem egy olyan 2hét alatt már begyógyul, de nagyon függ a szervezetedtõl!
én tavaly nyáron lövettem 3 lyukat a fülembe. nem porcba ment, és csípett egy kicsit, aztán pedig égett a fülem, de túl lehet élni. legalább 1 hétig ne menj vele vízbe. nekem azt mondták h 3 hétig ki se lehet szedni, csak kenegetni kell egy spec krémmel vagy betadinnal (azt nem ajánlom mert sárga lesz a füled) nekem sajna így is begyulladt és 3 hónapba telt h fájdalommentesen ki tudjam cserélni a fülbevalóimat. azt ajánlom h keress fel egy szakembert aki ért a piercingekhez is és vele csináltasd meg. :)

Kaptam egy oltást méhnyakrák ellen. E miatt nem lehet egy ideig lefeküdnöm senkivel? És ha nem, akk mennyi ideig nem?

Am nem készülök rá...csak érdekelne...

Legjobb válasz: Akár most azonnal! Menny és feküdj le!

Akár most azonnal! Menny és feküdj le!
A kérdező hozzászólása: Nem így gondoltam...gondolom tudod...xD, De legalább jó kedvem lett :)
exbnõm is kapott egy ilyen oltássorozatot. azt 3 részletben adták be neki, fél éves kihagyással, és az orvos azt mondta, hogy egyáltalán ne szeretkezzen ezalatt a másfél év alatt. nem volt nehéz, mivel még csak 14 évesek voltunk.
A kérdező hozzászólása: Én még csak 1-t kaptam...majd jönni fog a másik 2 is...:\ Am én is most megyek gimibe, szóval engem sem fenyeget ez a veszély, csak kíváncsi voltam...:) és köszi a választ

Mennyi ideig nem lesz netem? Menny időre szokott elmenni?

3 órája ment el mobilnetről vok

Legjobb válasz: ez az októl függ. lehet nem fizettétek be a számlát:)

ez az októl függ. lehet nem fizettétek be a számlát:)
Az attól függ milyen szolgáltatónál vagy, milyen körzetben. Húzd ki a routert, modemet egy pár másodpercre majd dugd vissza ha akkor sincs internet kapcsolat akkor központi hiba lehet akkor hívd fel a szolgáltatód ingyenes számát és kérdezzél rájuk mi a bibi. Ha ott van valami probléma akkor megnézik ha még nem tudják és elmondják mi a gond és akkor türelmed kérik. Hogy mikor áll vissza? Amikor megcsinálják, de érdemes olyankor 20-30 percenként újraindítani a modemet meg a routert mert ha esetleg már jó akkor célszerû újraindítást csinálni mert akkor helyre fog állni nálad is a kapcsolat.
Nálunk volt olyan is, hogy órákig nem lehetett csatlakozni. Hívd fel a szolgáltatót. Õk megmondják, nálad van -e a hiba, vagy központi -e. Nálunk is be kellett telefonálni, hogy nem jó a net, és tettek ellene.
1-2 hét.
inkább 1-2 óra
Úgy 2 percet biztos kibír.
1-2másodpercig kibírja.
Szerintem ki se bírja.
Na szépen lenulláztuk itt az értéket:D
Ha normális emberrõl van szó, nem fogja erõltetni sosem. Aki erõlteti, azt meg hagyni kell a fenébe. Tudom, nem a kérdésre válaszoltam, bocsi!
3 hét
szerintem havonta 1X, 2X minimum :)

A friss regisztrálók mennyi ideig nem válaszolhatnak a kérdésekhez és mennyi ideig nem tehetnek fel kérdést? Történt változás mostanában?

Egy kérdéshez írták pár napja hogy az újak két óránként rakhatnak ki kérdést és fél órának kell eltelnie két válaszuk között. Ez igaz?

Legjobb válasz: Régen meg egy órának kellett eltelnie, sõt azelõtt meg egy napnak.

Régen meg egy órának kellett eltelnie, sõt azelõtt meg egy napnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!