Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig teherbe (299 db)

Akinek pajzsmirigy problémája miatt nem esett teherbe, mennyi időt kellett várnia, hogy próbálkozhassanak? Illetve, mennyi időre rá esett teherbe?

Nekem pont egy éve derült ki, hogy pajzsmirigy túlm?ködésem van, és most az utolsó két havi eredményem jó lett, de még szednem kell gyógyszert. Sokat kell még szerintetek várni? Már több mint 2 éve várjuk a babót! :(

Legjobb válasz: Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23,5) a megengedett 1,2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6,6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?

Nekem szintén pajzsmirigy problémám van, a TSH-m nagyon magas volt az év elején (23, 5) a megengedett 1, 2 (?) határértékhez képest.Azonnal el kezdtem a Letrox 50-et szedni, mert én sem tudtam teherbe esni.Jó félévre rá végre sikerült teherbe esnem 6, 6-os TSH mellett. Most vagyok 25 hetes, a pici hál' Istennek jól fejlõdik, de a tablettát szednem kell végig a terhesség alatt, és még utána is.Az adagomat nemrég csökkentette a dokim, mert az elején 100-asat kellett szednem, de hamar kiegyensúlyozódott, ahogy fejlõdött a baba. Te milyen gyógyszert szedsz rá, és milyen gyakran lát orvos?
Szia! Nekem alulmûködik és tavaly februárban derült ki 37, 9 volt akkor a TSH-m.Most augusztusban kaptuk meg a doki áldását a babához!Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül nekünk is a baba!Ja és nekem azt mondta a doki míg vagyok e földön szednem kell a gyógyszert!

Van aki Pajzsmirigy alulműködés gyógyszeres kezelésének elkezdését követően esett teherbe? Mennyi ideig tartó sikertelen próbálkozást követően, gyógyszerszedés elkezdése után mennyi idővel? Milyen és mennyi gyógyszert adott az orvos?

Legjobb válasz: Nem igazán a kérdésedhez kapcsolódik a válaszom de engem tavaly pm-alulmûködés gyanúja miatt elküldtek ultrahangra,mert magas volt a TSH értékem(8,5). Végül az uh. nem mutatott semmit így nem kezdtem szedni gyógyszert és rá 2 hónapra teherbe estem. Most vagyunk 35 hetesek. Sok sikert neked!

Nem igazán a kérdésedhez kapcsolódik a válaszom de engem tavaly pm-alulmûködés gyanúja miatt elküldtek ultrahangra, mert magas volt a TSH értékem(8, 5). Végül az uh. nem mutatott semmit így nem kezdtem szedni gyógyszert és rá 2 hónapra teherbe estem. Most vagyunk 35 hetesek. Sok sikert neked!
A Bioptron lámapa drága. Biztos van a környezetedben valakinek (min.3hétig kellene használnod) .Most épp akciós a Zepternél, de így is 300e. Nagyon sok mindenre jó. Alul és túl mûködéseket szabályoz, keringést, javít, gyulladásokat 3x gyorsabban gyógyít, mint a gyógyszerek. A férjemnek a makacs refluxat 2 hét alatt teljesen tünet mentessé tette, a szomszéd bácsi(78évesen) megúszta a pajzsmirigy mûtétet(3 hét alatt rendbejött), sógornõm 2éve kínlódott egy nõgyógyászati problémával, ami most decemberben 1 hónapos lámpás kezeléssel meggyógyult), édesanyám az izületi gyulladására, használja, a keresztlányom (12 éves)-1, 5 dioptriától szabadult meglámpás kezeléssel(ennek már 2 éve). Mi részletre vettük, havi 7e. Ha bármi más érdekel, írj privit! Bp-i vagy?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat. Gratulálok a babákhoz, nagyon megnyugtató, hogy tényleg segít a gyógyszer. 28 hetes kismami! Neked külön köszönöm a részletes tájékoztatásokat, nem vagy te orvos véletlenül??? Egyébként én két tünetet figyeltem meg magamon, amióta szedem a gyógyszert: nagyon éhes vagyok, és zsibbad az egyik kezem. Ezek lehetnek a gyógyszer mellékhatásai? Viszont úgy érzem - nem tudom egy hét után ez lehetséges-e, vagy csak beképzelem -, hogy kevésbbé vagyok fáradt. A bioptron lámpa mire jó? Mennyibe kerül? Természetesen meg fogom írni a feljleményeket, és kérlek, hogy Ti is írjátok meg!
Aki megteheti közzületek kezelje Bioptronlámpával a pajzsmirigyét, gyorsabban áll helyre az egyensúly(ha van pajzsmirigy!). 4 évig kezeltem Bioptronnal és láttam jó néhány "csodát". Napi 2X10 perc, és 3-4 hét múlva érdemes vizsgálatot kérni. Nincs mellékhatása, kismamák is bátran használhatják(kivéve a pocaknál!). Boldog babavárást! 33 hetes kismama
szia, nekem is alulmûködik a pajzsmirigyem (TSH 3, 99), másfél év sikertelenség után kaptam Euthyroxot, napi felet kell szednem az 50mg-osból. Három hónap szedés után terhes lettem:-)Most 13 hetes vagyok, abbahagyhatom a szedését.
Szia! Én is sokat fáztam, le voltam lassulva, csakhogy én idõszakosan híztam, idõszakosan fogytam, szívdobogásom volt, alig bírtam magam vonszolni. Csakhogy az életvitelem is hozzá segített ehhez. Elmentem a házi orvosomhoz, aki csináltatott általános vérképet, ami kimutatta, hogy alul mûködik a pajzsmirigyem. Megismételte a vérvételt 1 hónap múlva, javult és még 1 hónap múlva, megint javult és ennyiben maradtunk. Jelzem tavaszból mentünk bele a nyárba. Következõ tavasszal megint alig éltem, fogytam. Megint elmentem a házi orvosomhoz, csakhogy az elõzõ nyugdíjba ment, és új házi orvosom lett. Õ kapásból megkérdezte nem volt baj a pajzsmirigyemmel. Azóta járok szakorvoshoz. Már én is tördeltem a hormonpótlást Euthirox-ot magamtól és jól éreztem magam, de az ellenõrzés alatt az orvos letolt, mert az eredmény azt mutatta, hogy túl sok pótlást szedtem. Vérvételre itt sincs lehetõség 5-6 hetente és ezt tudomásul kell venni. Szerintem mindenképpen konzultálj orvossal. És... Mellette nyugodj meg. Gondold végig, hogy az életviteledben mit kellene másképpen csinálnod, másképpen gondolkodnod. Ne szorítsd magad háttérbe. Ha képes vagy mértéktartó életet élni, akkor megfogod kapni az élet legszebb ajándékát, a várva várt gyermeket. készülj fel a fogadására, képzeld azt, hogy már úton van felétek. Nekem különben 3 gyermekem van. A tüneteim a 2. gyermek születése elõtt jelentkezktek, majd szedtem a hormonpótlást és jött a 3. is! Szerintem sok múlik a lelki beálítódásainkon is. Kérd a Jó Istent! Fordulj felé bizalommal, de ne görcsölj semmin. Sok szerencsét kívánok!
Nekem egy vetélés után derült ki, hogy pajzsmirigy alulmûködésem van. Mire megjöttek a laborleletek már újra babát vártam így azonnal elkezdtem szedni az 50-es letroxot. A lányom már három hónapos:) Szívbõl kívánok neked sok sikert! Rendben lesz meglátod!
Szia! Én is rengeteget fáztam. Én nem tudtam, hogy pajzsmirigy alulmûködésem van, csak nõvérem dobta fel a témát, mert hírtelen híztam pár kilót. Én elkezdtem jódot szedni és már a következõ hónapban babás lettem, de elõtte 7 ÉVIG nem sikerült. Az elsõ tsh vizsgálatkor 17 volt az értékem és akkor már 6 hetes voltam :-(. Elõtte 3 hónappal volt egy vetélésem. Féltem elveszítem õt is. De beállítottam magamnak az orvos által felírt hormonadagomat, mert én keveseltem a doki tempóját és laura most ott csicsil a kanapén! Minden esélyed meg van rá, hogy hamar teherbe essél, sok sikert kívánok neked!
Én is p.m alulmûködéses vagyok 9, 2 tsh volt a max eddig de ugy átlagban a 6-8 között mozgott. Fél éve szedem az 50 L-thiroxint és azóta 1, 5 alatt van az érték. De baba azóta se jön pedig nagyon várjuk hát nem tudom...
Ugyanezek a tüneteim voltak nekem is. A párom ült egy pólóban, én meg 2 pulcsiban és pakróccal vacogtam. A végtagjaim is folyton hidegek voltak. A vérnyomásom a 100-at érte el, kb , feljebb nem ment. Aluszékony voltam, gyenge, inaktív. És gyakran jött rám depi is, amolyan rettegés féle, amit nem tudtam megindokolni, hogy mitõl is félek valójában. Egy-két édességzabáló roham is becsúszott, emellett a lassabb anyagcsere, és máris jöttek a kilók... 8 kg feljött nekem, mire kiderült a gond. Pedig közben tornáztam, és igyekeztem odafigyelni. De rossz TSH mellett képtelenség fogyni. De ha jó az érték, akkor már lehet! Amikor már próbálkozhattunk a babával, a ciklus 1. felében sokat tornáztam, hasizmoztam, és lett is látszatja... Jah, és rendszertelen volt a mensim. Nagyon. Nincs meg minden embernek minden tünet, de a tieid is eléggé tipikusak. Nekem is jó volt mindig a t4 és a t3 is. Egyszer vagy kétszer néztek anti-TPO-t is. Ha ezt most a háziorvos nem tudja megnézni, akkor nem baj, menj el 3 hét múlva akkor is vérvételre. Ugyanis az anti-TPO csak azt mutatja meg, hogy ha határérték fölött van, akkor a szervezeted a pm-ed ellen antitesteket termel, ezzel leépíti, megsemmisíti azt, ezért nem tud elegendõ hormont termelni, és ezért mûködik alul. Nekem ez okozza a magas TSH-t. Az anti-TPO csak arra való, hogy kinyomozzák, ez okozza-e az alulmûködést. De akár igen, akár nem, a kezelés módja tök ugyanaz!! Az sem számít, hogy az a-TPO értéke 30 lesz, vagy 3000000. Az csak az antitestekre utal, a kezelés attól ugyanaz, vagyis letrox és folyamatos kontroll. :) Úgyhogy ezzel ráérsz májusban is elmenni, mert azért azt a beutalót is használd fel! :) De ettõl függetlenül a házidoki tud kérni TSH-t, elég ha azt bejelöli, mert azzal a t4-et is automatikusan megnézik. És neked ez a 2 fog számítani végig: a TSH és a t4. (A letrox gyakorlatilag t4 szintetikusan!) Nagyon kíváncsi vagyok az új eredményedre, majd jelentkezz akkor is, ha már tudod! Üdv, 28 hetes km
szia! én most vagyok kivizsgálás alatt a tsh-m 3, 95, 8 hónapja próbálkozunk sikertelenül. A nõgyógyászom szerint lehet a tsh értékem az oka, hogy eddig nem jött össze, most megyek majd a háziorvosomhoz, hogy kezdjünk valamit, remélem utána hamar összejön!
A kérdező hozzászólása: Ja, és Neked milynen tüneteid voltak a gyógyszerszedés elõtt? Én állandóan fáradt vagyok, és eszméletlenül fázom olyankor is, amikor mások szerint teljesen normális a hõmérséklet, plusz nagyon száraz a hajam.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a tanácsot. Három hét múlva elmegyek a háziorvoshoz, és kérek beutalót vérvételre. Egyébként Neked a többi értéked jó volt, csak a TSH nem? Nekem a T3, T4 jó, de a májusi vérvételen vmi anti-nemtudom mit is fognak nézni, amit a háziorvos állítólag nem tud kérni, csak szakorvos. Neked is néztek olyat?
A kérdező hozzászólása: Jaj, és természetesen a legfontosabbat felejtettem el: szívbõl gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál!!!!! Én múlt hét szerda óta szedem a 25 qg- ot, szerinted már felemeljem, vagy még várjak egy kicsit. A vérvétellel az a próbléma, hogy az orvos május végére írt beutalót... Nem lehet semmi bajom attól, ha magamnak emelem fel a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a gyors válaszokat, és boldog babavárást kívánok. Én is 35 éves vagyok, 7 hónapja próbálkozunk, a többi eredmény jó, de a TSH 4, 67. 25 mg Letroxot kaptam ezen a héten, és csak május végén lesz újabb vérvétel. Kicsit kevésnek tûnik ez az adag... Bár azt mondta az orvos, hogy azonnal el kezd hatni a gyógyszer, és nagyon gyorsan teherbe fogok esni. Hát a próféta szóljon belõle!
Szia!Nekem 6 éve van gyógyszeresen kezelve a pajzsmirigyem!Elõször 50mg Euthyrox volt, utána 75mg , most pedig 62.5mg!5 év:(((( után estem teherbe:) ))!!!Most 21 hetes vagyok!És 4-5 hetente kell ellenõrzésre járnom!
Szia!Nekem kivették a pajzsmirigyem 95-ben, azóta gyógyszert szedek, ami pótólja a hiányt.Napi 1 szem L-Thyroxin 50 mg-t, és ez elég hál istennek, pont tegnap kaptam meg a véreredményt minden értékem jó.3 hónapi próbálkozás után estem teherbe úgy hogy 35 éves vagyok, tehát ez is befolyásoló tényezõ.Most vagyok 29 hetes , minden rendben a kislányommal, szépen fejlõdik, nincs gond, talán "csak"annyi, hogy megnagyobbodott a göb ami van , és azt szülés után kezelni kell.Szóval ha minden értéked jó, be van állitva a gyógyszer akkor semmi baj nem lehet.Ja és a terhesség alatt sem kellett a gyógyszert emelni eddig.Sok kiskert kivánok!
A 28 hetes vagyok, és nem, nem orvos. :) :) Egy hét alatt érzõdhet már simán, hogy nem vagy olyan fáradékony! Én is hamar éreztem, hogy használt. A zsibbadás is lehet mellékhatás, nekem is néha zsibbad az egyik kezem, mostanság is... Az étvágy is változhat, persze, de nyugi, így nem fognak rajtunk annyira a kilók, mint amikor szegény pm-nek magától kellett szenvednie. :) Várom a fejleményeket! ;) Üdv.

Miota probalsz teherbe esni / mennyi ido utan sikerult teherbe esned?

En mar 3 eve problakozom de meg semmi :(

Legjobb válasz: én 5 év probálkozás után estem teherbe. nem voltunk semmilyen kivizsgáláson, fogalmam sincs mi lehetett a baj idáig. Remélem nektek is hamarosan sikerülni fog. 35 hkm

Lassan 2 éve próbálkozunk sikertelenül:( A páromnál minden rendben van, nekem sajnos alacsony a progeszteron szintem. Ez a 3. Clostys hónapom-hát majd meglátjuk....én már nem mondok semmit:(( Remélem neked is hamarosan összejön! 23/L
én 5 év probálkozás után estem teherbe. nem voltunk semmilyen kivizsgáláson, fogalmam sincs mi lehetett a baj idáig. Remélem nektek is hamarosan sikerülni fog. 35 hkm
Nálunk 2-2, 5 évbe telt és a 6. inszemináció eredménye a lányom... a kisfiam 2 évvel késõbb spontán és "váratlanul" sikerült :-))
A kérdező hozzászólása: Par hete kezdtuk el szedni a Multicentrumot. Hatha segit :)
A válaszok alapján mi nagyon szerencsések vagyunk...mindkét gyerekünk elsõre összejött...a 3. babát a napokban szeretnénk "hozzánk csábítani".Remélem gyorsan bekopogtat õ is.
januárba abba hagytam a fogamzásgátlót és már márciusba terhes lettem..
szedj femibiolt:) hátha
Irtóra sajnálom. Kivizsgáltattátok már magatokat mindketten a pároddal?
bcsi elírtam femibiont
Én ma teszteltem halvány pozitívat, nem várt elõtt, szóval csütörtökre nem várom, ez volt az 5. hónapunk!!!
Szia!Mi is több, mint 2 éve próbálkozunk, mindketten voltunk vizsgálatokon, mindkettõnknél volt probléma is, ami orvosolva lett, de még mindíg semmi...a vizsgálatokkal sajnos nagyon sok idõ eltelt, Clostyt szedtem 3 hóig....most már csak Tapolca maradt.35 éves vagyok.Sok sikert
Mi 2 éve próbálkozunk a férjemnél minden rendben és állítólag nálam is most a 2. 3 hónapos clostyn vagyok túl, még nem jött meg, de a tesztem negativ...!
Sziasztok! Sajnálom és gratula a poz.tesztelõknek. Nekünk 1 éve nem jön a kistesó, most kezdjük a vizsgálatokat. A fiamra fél évet vártunk...
Néha a vitamin szedés is sokat segíthet. Béres csepp + B, A C, D vitamin?
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek! 8 ev utan spontan? Az igen! :) Gratulalok!
A kérdező hozzászólása: En mar igen, de o meg nem.. Probalom ravenni.. (nalam minden rendben van)
Hát pedig ez fontos lépés lenne... Tudom, nem egy "férfiálom", de elviselhetõ.
Szia! Mi 1 éve már hogy próbálkoztunk, elmentünk kivizsgálásra, nálam minden rendben, a férjemnél volt egy kis gubanc. Gyógyszeresen kezelték, és 1 hónapra rá terhes is lettem. Tudom hogy nem könnyû a férfinak, de lehet nincs nagy baj. Ha õ is babát szeretne, ennyit igazán megtehet. Nem mindíg a nõkkel van a baj.
Szia, mi is pont 3 éve próbálkozunk. Tudom milyen nehéz a várakozás. Nekem most lett egy pozitív tesztem, de doki még nem látott. Mi pont elkezdtük a kivizsgálásokat de eddig minden rendben volt és most hopp... :) Remélem minden rendben lesz és kívánom nektek is hogy most már jöjjön az a pici. :)
A kérdező hozzászólása: :) Gratulalok a pozitiv tesztedhez, nagyon jo erzes lehet! 5 ev utan ? huu hat akkor meg van esely! :)
1 éve... :(
Mindkét alkalommal a 3. hónapban összejött. Remélem, nektek is sikerül.
Sajnálom :( Mi nagyon szerencsések voltunk. Ahogy abbahagytam a fogamzásgátlót teherbeestem.
8 év után spontán sikerült. :) Ma 2 hetes. :) Kívánom, hogy nektek is minél hamarabb sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Gartulalok a pozitiv teszthez! :) En tovabbra is kitartoan probalkozni fogok!

1 hónapja hagytam abba a gyógyszert, az utóbbi időben nem nagyon bírta a szervezetem. Mennyi az esélye és mennyi idő kb. , amíg teherbe esem így?

Legjobb válasz: ha babát szeretnél, akkor fél évet ajánlatos várni, hogy ne legyen már plusz hormon a szervezetedben, és hogy a baba egészséges legyen. Teherbe esni pedig rögtön utána tudsz, nem befolyásolja, hogy korábban gyógyszert szedtél.

ha babát szeretnél, akkor fél évet ajánlatos várni, hogy ne legyen már plusz hormon a szervezetedben, és hogy a baba egészséges legyen. Teherbe esni pedig rögtön utána tudsz, nem befolyásolja, hogy korábban gyógyszert szedtél.
Ha abbahagyod, másnap teherbe eshetsz (kivéve, ha rendesen beszedted a 3 heti adagot, mert akkor még a szokásos 1 hétben véd). Nem kell fél évet várni, de 3 hónapot azért nem árt (hogy rendezõdjön a ciklusod). Addig persze más módszerrel kell védekezni.

Mennyi idő alatt lehet teherbe esni ha mind két fél egészséges és minden nap van nemi kapcsolat?

A n? részér?l már van egy gyermek,császárosan szült mert túl nagy volt a baba,mar 4 év eltelt a szülés óta mekkora az esélye hogy újra teherbe essen?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ: -Mennyire savas a nõ váladéka -Mennyire életképes a férfitól származó spermium -Pénisz hossza a hüvelyben és még lehetne sorolni. Átlagosan azt szokták mondani úgy 30% az esélye, hogy valaki teherbe esik egy-egy szeretkezés után (gumi nélkül persze :) )

Sok mindentõl függ: -Mennyire savas a nõ váladéka -Mennyire életképes a férfitól származó spermium -Pénisz hossza a hüvelyben és még lehetne sorolni. Átlagosan azt szokták mondani úgy 30% az esélye, hogy valaki teherbe esik egy-egy szeretkezés után (gumi nélkül persze :) )
elég egy gyönyörü, közösen eltöltött óra
Teljesen változó. Nálunk elsõ gyerek az elsõ együttlét során összejött, amikor eldöntöttük, hogy nem védekezünk tovább, a második meg fél év volt. Doki sem tudta megmondani, hogy másodszorra miért ment nehezebben.
A kérdező hozzászólása: A parom penisze eleg nagy felhatol a mehszajamig tan meg tovabb is van mikor. 1 honapja probalkozunk.semmilyen fogamzasgatlot nem szedek evek ota. esetleg milyen tunetei vannak ha teherbe estem ? Az elso gyermeknek mas az apja es nem az elso hetekben volt hanyingerem hanem a terhesseg kozepe fele...az elso par het szinte tunet mentes volt. a havim 2 hete mult el//

Szülés után mennyi idõre lehet újra teherbe esni?

Mikor áll helyre újra a petefészek, a méh, a sperma befogadásához? Miért szokták mondani hogy ki kell várni a 6 hetet addig nem szabad szexelni?

Legjobb válasz: A 6 hetet a fertõzésveszély miatt mondják, hogy ki kell várni, mivel a placenta helyén, a méh belsõ falán nagy méretû, vérzõ seb van. Az, hogy mikor alkalmas újra a méh egy terhesség kihordására, egyéni kérdés. Vissza kell húzódnia eredeti méretére, a méhszájnak záródnia kell, vissza kell álnia a korábbi ciklusnak, hormonoknak, mindennek. Nagy átlagban elmondható, hogy ehhez a teljes regenerációhoz 8 hónap -1 év kell. Van, aki ennél korábban is teherbe tud esni, de egyrészt kockázatos a koraterhességi vetélés miatt, ki tudja, mennyire vastagszik a méhánylkahártya egyáltalán, késõbb pedig a méhszáj nyílhat túl korán. Arról nem beszélve, hogy a hormonrendszer nem mindig áll vissza azonnal, fõleg akkor, amikor valaki szoptat még. Szóval sokmindentõl függ.

A 6 hetet a fertõzésveszély miatt mondják, hogy ki kell várni, mivel a placenta helyén, a méh belsõ falán nagy méretû, vérzõ seb van. Az, hogy mikor alkalmas újra a méh egy terhesség kihordására, egyéni kérdés. Vissza kell húzódnia eredeti méretére, a méhszájnak záródnia kell, vissza kell álnia a korábbi ciklusnak, hormonoknak, mindennek. Nagy átlagban elmondható, hogy ehhez a teljes regenerációhoz 8 hónap -1 év kell. Van, aki ennél korábban is teherbe tud esni, de egyrészt kockázatos a koraterhességi vetélés miatt, ki tudja, mennyire vastagszik a méhánylkahártya egyáltalán, késõbb pedig a méhszáj nyílhat túl korán. Arról nem beszélve, hogy a hormonrendszer nem mindig áll vissza azonnal, fõleg akkor, amikor valaki szoptat még. Szóval sokmindentõl függ.
Mert vérzel, és hát gusztus... Meg ugye a méh falán seb van, jó lenne nem összeszedni valami fertõzést vagy gyulladást. Amúgy ha letelik a 6 hét, teherbe lehet esni, csak nem javasolt.
Vard meg az elso mensidet es utana probalkozzatok. Akkor tudod hogy beindultak a ciklusaid biztosra. Ez mindenkinel mas! Tehet nem lehet megmondani hogy mikor lehet ujra teherbe esni pontosan senkinel... Ha szoptatsz akkor a ensid lehet meg se jon honapokig a szules utan. Nekem se jott meg amig intenziven szoptattam 3-4 orankent minden nap. 6 honapig nem volt mensim es teherbe se estem pedig aktivak voltunk!
már írták a 6 hèt tilalom okát. Fertõzèsveszèly, vères folyás. De a szülès utáni teherbeesès változò. Unokatesòmèk között pl.11 hònap van.
én csak annyit tudok hogy apukám és a húga között 10hónap van...
Szerintem minimum 8-12 hónapot érdemes kivárni, mert kell a méhednek is egy kis szünet a megterhelõ 9 hónap után. Valóban nem is nagyon javasolják az orvosok az azonnali teherbeesést, mert kockázatos. Egyáltalán nem biztos, hogy újra regenerálódik annyira a méhnyálkahártya, hogy ki tudj hordani egy terhességet megint. A hat hét pedig valóban a fertõzések miatt van és azért, hogy a sebek begyógyuljanak. A legtöbb nõnek szoptatás alatt nincs is peteérése, de ez nem mindenkire igaz, így akár az alatt is teherbe lehet esni, de hangsúlyozom, nem igazán ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Barátnõm kb másfél hónapja szült de már 3 hete szexelnek rendszeresen védelem nélkül, azt mondta nekem hogy vigyáznak szóval a srác nem élvez belé. Ma ezen vesztünk össze hogy nem hiszi el hogy ilyenkor is újból teherbe eshet. Azóta nem is volt neki vérzése amióta elmúlt neki a szülés utáni vérzése.
A megszakított közösülés pearl indexe 35, tehát egy év alatt 100 nõnek közel harmada teherbe esik így. Az, hogy eddig nem volt vérzése, ciklusa újra, nem jelenti, hogy az elsõ peteérést nem csíphetik el, és akkor nem is fog megjönni, ha újra teherbeesik. Ezen felül viszont azt gondolom, hogy külsõ harmadik szemlélõnek nincs joga beleszólni egy pár intim együttléteibe. Ha nekik így jó, szeretnek kockáztatni, tegyék. Csak remélni tudom, hogy tudják, mit csinálnak, végülis felnõtt emberek.
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok vele, nem is azon veszekedtünk hogy ne szexeljenek mert nem szabad, hanem figyelmeztetem õt hogy biztonságosabb az óvszer. És ezzel a kérdésemmel tudom bizonyítani hogy igazam van.

Van itt olyan akinek csak az egyik petevezetéke átjárható, de természetes úton teherbe esett? Mennyi idő alatt sikerült?

Legjobb válasz: Igen, itt vagyok pl. én. 5,5 év alatt egyszer volt egy pozitív tesztem de elment a baba, majd elmentem kivizsgálásra, HSG-n kiderült hogy jobb oldalon 100% az elzáródás, baloldalon fonál tágasságú az átjárhatóság, de a kontrasztanyag csak a petefészkeket folyta körül, nem ürült a hasüregbe. Úgyhogy ki tudja mim van még összenõve. Lombikra küldtek. A HSG utáni második ciklusban spontán teherbe estem, pedig erre szinte 0% volt az esély. Val.szeg a kontrasztanyag kitágította a rést, sosem fog kiderülni, de azt tudom hogy sokan teherbe esnek HSG után.

Igen, itt vagyok pl. én. 5, 5 év alatt egyszer volt egy pozitív tesztem de elment a baba, majd elmentem kivizsgálásra, HSG-n kiderült hogy jobb oldalon 100% az elzáródás, baloldalon fonál tágasságú az átjárhatóság, de a kontrasztanyag csak a petefészkeket folyta körül, nem ürült a hasüregbe. Úgyhogy ki tudja mim van még összenõve. Lombikra küldtek. A HSG utáni második ciklusban spontán teherbe estem, pedig erre szinte 0% volt az esély. Val.szeg a kontrasztanyag kitágította a rést, sosem fog kiderülni, de azt tudom hogy sokan teherbe esnek HSG után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, reményt adtál :)
cia!igen, nekem, jobb oldali petevezétek nem jó, bal müködö képes, 2010 ápr. 16 volt átjárhatósági mütét. május 6. volt utolsó vérzés, ugyhogy következõ hónapban terhes lettem, ma már 27 hós:) ) pedig más baj is volt! soksikert:) )

Kinek mennyi idő telt el az "álom kigondolása", hogy Anyuka lesz és "megvalósulás" között? Vagyis mennyire gyorsan estetek teherbe?

A hátrahajló méhem gond lehet??

Legjobb válasz: A kisfiammal az elsõ védekezés nélküli hónapban megfogant. A kislányomra kicsit többet vártunk, vele végül a szoptatás abbahagyását követõ második hónapban estem teherbe.

A kisfiammal az elsõ védekezés nélküli hónapban megfogant. A kislányomra kicsit többet vártunk, vele végül a szoptatás abbahagyását követõ második hónapban estem teherbe.
3 éve voltuk együtt a párommal, mikor elkezdtem rágni a fülét, hogy kell nekünk egy baba! ezzel õ is egyet értett, de persze szabott feltételeket! saját ház kellett addig és minimum egy év munkaviszony! ez év májusát szabta meg, hogy akkor már mehet a menet! júliusban pozit teszteltem! most 8 hetes vagyok! :)
3 év, végül spontán, de volt lombikunk is.Már 3, 5 éves a gyönyörû kislányunk. Második baba 8.hónapban.Kettõ éves volt a lányunk, amikor azt mondtuk nincs mire várni.2, 5 éves múlt mikor terhes lettem.5 hetes a a kisebbik lányunk.
Mi 5 éve várunk a mi kis csodánkra, következõ ciklusban lesz inszeminációm. Remélem sikerülni fog! ja nekem is nagyon hátrahajló méhem van. Nekem a doki azt mondta, hogy az egy picit nehezíti, de a megfelelõ pózzal, meg gyertyázással nem okoz gondot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom!!!Remélem sikerülni fog nektek!!Nem gondolod akkor, hogy az 5 év várakoznak a hátrahajló méh is az oka?Nekem is nagyon hátrahajló - így mondta az orvosom!
Mind a 2szer az elsõ hónapban sikerült.
A fiammal az elsõ hónapban sikerült annak ellenére hogy hátrahajló méhem van! Igaz nekem nem mondta a doki, hogy mennyire, de azt minden alkalommal megjegyzi, hogy hátrahajló. Most álltunk neki a kistestvér projektnek, úgyhogy két hét múlva tudok nyilatkozni róla, hogy õ is elsõre összejött-e!?!?! :)
A kérdező hozzászólása: De jó neked!Gratulálok!!Hát nem bánnám, ha nyilatkoznál róla!!!:-)Sok sikert!
Két éve november elején kezünk próbálkozni a lányommal és márciusban derült ki, hogy terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!!!De jó nektek, elsõ hónapban sikerülõk!!!Tényleg csak eldöntöttétek, és sikerült is?Tipp van?:-)

Fogamzás gátló tabletta után mennyi idő még valoszinűleg teherbe lehet esni?

Barátnőm 2011 augusztusban állt le a fogamzás gátló tablettáról Babát szeretnének ..Most februárba kiszámolták hogy mikor van neki peteérése és amit ki adott minden nap együtt voltak ..Most 29-dikén kellet volna neki meg jönni de nem jött meg neki hanem ma 1-jén volt neki valami kis rozsaszin valami reggel de azóta se semmi tesztet csinált igaz szerintem hamar az negativ lett .....Lehet terhes ???mikor csináljon tesztet ha nem jön meg neki????Fogamzásgátló tabletta után ennyi idő elég még ki ürül a szervezetéből és teherbe eshet?????,

Legjobb válasz: Gyakorlatilag azonnal teherbe lehet esni. Néhány nap múlva csináljon reggeli elsõbõl tesztet. De ha csak most hagyta abba a tabit, akkor az elsõ néhány hónapban lehet rendezetlen a ciklusa, így késhet is, de ennek ellenére bármikor teherbe eshet.

Gyakorlatilag azonnal teherbe lehet esni. Néhány nap múlva csináljon reggeli elsõbõl tesztet. De ha csak most hagyta abba a tabit, akkor az elsõ néhány hónapban lehet rendezetlen a ciklusa, így késhet is, de ennek ellenére bármikor teherbe eshet.
Akkor szerintem holnap reggel teszteljetek! Nekem menzi kimaradása után 2nappal már full pozi volt!! Ha negatív, de nem jön meg 2naponta teszt, úgy duplázódik a hcg a szervezetben!
A kérdező hozzászólása: pete érése 13-16-ig volt
A kérdező hozzászólása: értem akkor mindenfélekép ha nem jön meg várunk még és tesztelgetünk .:) köszönöm
De rendes pasi vagy:) ! A rózsaszín pöttyök lehetnek baba jele.Teszteljen egyet reggeli vizeletbõl, de 10es érzékenységû teszttel! Mikor volt peteérése?Onnantól számítva min.12 nap és akkor egy jobb teszt már mutatja! Fog.gátló után van aki egybõl babás lesz valaki pedig csak 1éven belül.Ez nagyon egyén függõ!! Drukkolok, hogy baba legyen.
Ha már késik, nyugodtan csináljon tesztet. A rózsaszín foltozás jelentheti a menstruáció közeledtét, de lehet pl. a beágyazódás jele is. Szóval teszteljen. Ha negatív, akkor várjon, hátha megjön, és idõnként ismételje a tesztelést. Ha se pozitív teszt, se menstruáció, akkor lehet orvoshoz menni, de az ráér jó 2-3 hét múlva is, nem kell egybõl, mert pár nap késés mindig belefér. Ha pozitív a teszt, tehát terhes, akkor is ráér 2 hét múlva menni, mert a teszt hamarabb jelzi a terhességet, mint az uh, tehát ha túl korán megy, akkor az orvos se fog még látni semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ :D igy legalább meg nyugodhat kicsit hogy baj nincs mert megilyedt hogy mitõl lehet neki rozsaszines folyása ha nem terhes de rendesen nem jött meg neki..Mégegyszer köszi a gyors válaszokat....:D :D :)
A rózsaszín cseppek ellenére is nyugodtan csináljon tesztet. Én mind a két terhességem alatt vérezgettem kicsit. Ha a mensi késik már másfél hete és még mindig negatív a teszt, akkor érdemes a dokit megkérdezni, mi lehet az oka. Ha pozitív a teszt, természetsen akkor is irány a doki:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat ....Akkor ha ezen a héten nem lesz semmi akkor csináljon még egy tesztet???És ha ilyen rozsaszin kicsi cseppek lesznek neki akkor is csináljon tesztett???ha a teszt negativ lesz legközelebb is akkor lehet terhes??? vagy menjen el jõvõ héten orvoshoz????
A fogamzásgátló nem ürül ki, nincs ilyen kitétel vele kapcsolatban. Azonnal lehet próbálkozni, sõt, az esélyek is jobbak az elhagyás utáni 1-2 ciklusban. Az ikerterhességek is gyakoriak. Az, hogy ki mikor esik teherbe utána, teljesen személyfüggõ.Ha semmi menstruáció, akkor 2 nap múlva tesztelhet még egyet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ha többet tudunk majd irok vagy ha valami lesz addig akkor kérdezek Köszönöm a válaszaitokat...:D

Ki hogyan és mennyi idő múlva esett teherbe fogamzásgátlás után?

Azt mondták nekem,hogy aki korán kezdi el szedni a fogamzásgátlót nem biztos,hogy utána rögtön teherbe tud esni.Én 16 évesen kezdtem el.Most hagytam abba 2 hete,19 évesen.Nemsokára szeretnénk kisbabát és ez a hír elkeserített.:(

Legjobb válasz: Semmi köze a teherbeesésnek ahhoz, hogy hány évesen kezdtél el fogamzásgátlót szedni. Sajnos, mindenkinek másképp reagál rá a szervezete, van, akinek a tabletta abbahagyása után idõben megjön, nincs vele semmi problémája, de sokan hónapokig vagy akár évekig rendszertelenül menstruálnak, nehezen esnek teherbe. Reméljük te kivétel vagy, és hamarosan sikerül a babó. :)

Semmi köze a teherbeesésnek ahhoz, hogy hány évesen kezdtél el fogamzásgátlót szedni. Sajnos, mindenkinek másképp reagál rá a szervezete, van, akinek a tabletta abbahagyása után idõben megjön, nincs vele semmi problémája, de sokan hónapokig vagy akár évekig rendszertelenül menstruálnak, nehezen esnek teherbe. Reméljük te kivétel vagy, és hamarosan sikerül a babó. :)
Hát, anyukám bátyám után évekig szedett fogamzásgátlót. Mikor úgy döntöttek, hogy szeretnének engem, az orvos azt mondta anyámnak, hogy körülbelül 3 hónap, mire kitisztul a szervezetébõl, és teherbe eshet. Majdnem hajszálpontosan 3 hónappal ezután megfogantam. Ennek ugyan már több, mint 20 éve, de ha nem vagy kivételes eset, akinek problémát okozott az endokrin rendszerében a gyógyszer, akkor hasonló idõtartam lehet. Bár a mai korszerûbb gyógyszereknek köszönhetõen számolj rá +/- 1 hónap bizonytalanságot. Ha kb 4-5 hónap múlva sem akar sikerülni, akkor fordulj orvoshoz. De ezt akár most is megteheted, terhesség elõtt nem ritka, hogy a leendõ anyuka tanácsért megy a nõgyógyászához.
Tabletta elõtt milyen volt a ciklusod?
Attól függ milyen ciklusod volt a tabi szedése elõtt. Mennyire volt rendszeres?
A kérdező hozzászólása: rendszeres volt mindig!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!