Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig tartani az (24 db)

9x + 15y = 16x + 10 y 15y = 7x + 10y 5y = 7x tovább nem tudom, de lehet, hogy ez sem jó
Mondjuk az egyik x homokzsákot tesz le, a másik y darab homokzsákot. 9x + 15y = n 16x + 10y = n (Ahol n a lerakandó homokzsákok száma.) Tehát #1 megközelítése jó kiindulópont 9x + 15y = 16x + 10y 5y = 7x y = 7/5 * x Illetve: x = 5/7 * y Remek. Akkor most begyük elõ a kiinduló egyenletet: 9x + 15y = n Helyettesítsük be elsõnek y-t: n = 9x + 15y = 9x + 15 * (7/5 * x) = 9x + 21x = 30x Tehát az elsõ ember 30 óra alatt végezné el ugyanazt a munkát. Most helyettesítsük vissza x-et: n = 9x + 15y = 9 * (5/7 * y) + 15y = 45/7 * y + 15 y = 45/7 * y + 105/7 * y = 150/7 * y = (21+3/7) y. Tehát a másik 21 + 3/7 óra alatt végezné el egyedül a munkát.

Mennyi ideig tartana ki az élelmiszer készletetek? Valami váratlan dolog történe és pénz nélkül maradnátok több ideig?

Nincs pénz és nem tudok boltba menni.

Legjobb válasz: Alapvetõ élelmiszerek legalább két hétig kitartana. Amikor valami kifogy, azonnal szoktam pótolni. Legfeljebb a friss gyümölcs és zöldség hiányozna.

Alapvetõ élelmiszerek legalább két hétig kitartana. Amikor valami kifogy, azonnal szoktam pótolni. Legfeljebb a friss gyümölcs és zöldség hiányozna.
Liszt van most 10 kg, cukor is, zsír is valamennyi, de só pl. éppen nincs csak egy fél csomag. És vagy 8-10 csomag tészta, 20 l tej. Más szinte semmi. De ezekbõl nem lenne túl változatos fõzni, persze azért nem halnánk éhen sem.
Én nem szoktam egyszerre túl nagy bevásárlásokat csinálni.Nagyon kicsi a lakás, 10 kg liszt, 10 kg cukor már el sem férne egyszerre. Ha nem tudnék boltba menni, akkor talán egy hét.Fagyasztómban is csak sok-sok hal, sajt dínó pipiropi, ilyesmi van...... Ha jobban belegondolok sz11arban lennénk!
Folyamatosan töltöm fel a kamrát, a fagyasztóban még mindig sok eltett cucc van. 2 rész a fagyóból húsokkal van tele. (ahogy fogy húst is pótlom mindig )alapvetõ élelmiszerekbõl is van legalább két hónapra való. Kivétel a kenyér, de egy esetleges "vesztegzár" miatt sütni tudnék azt is. Mivel nagyon beosztó vagyok, mindig gondolok a tartalékolásra is, pont az esetleges váratlan kiadás miatt is, ami bárkinél beüthet valamikor. Mérd fel a készleteidet, és próbálj meg abból gazdálkodni, míg a viharfelhõk elülnek. De szerintem egy másik kérdésnél már kaptál pár ötletet.
Hat ha nagyon meghuzzuk akkor 2-3 nap. Van vagy 3 tonhallomzervunk, csoki, muzli, fagyoban kb 1 kilo hus es sultkrumpli, 1 kg narancs, meg vagy 7 uveg bor.
mi családunk nem igazán foglalkozik ilyen témával, bár nekem ebbe még nem igazán van beleszólásom, de gondolom ezekért nem foglalkozunk vele, bár nem igazán értem a kérdésedet, te most egy ilyen világvége dologra gondolsz vagy egy teljes családi csõdre? ha ilyen világvégés -annyi van, hogy pár napig kibírjuk pia az van rendesen tehát nem is unatkoznánk -ha pár napon belül nem tudják orvosolni a problémát akkor valószínûleg így is maradna, tehát akkor elszabadulna a pokol amibe ne menjünk bele :D -ha esetleg a pénzügyi csõdre gondolsz a családnál nálunk mindig van elég félretett pénz amibõl fél évig bõségesen és 1 évig eléldegélnénk.

Ha autoval akarnék New yorkba ki menni, mennyi ideig tartana? Igen, tudom, hogy at kell kelnem az oceanon hozza. Ertelmes valaszokat.

Legjobb válasz: Oroszország felé, Szibérián keresztül Kamcsatkáig... aztán egy rövid hajóút, Alaszkán, Kanadán át már csak egy kicsi és itt vagy. Nagyjából végigkattintgatva a google maps távolságmérõjével 25000 km, bõ fele olyan helyeken, ahol már az út fogalma nem egyezik meg azzal, amit itt megszoktunk. De három hónap alatt azért valószínûleg meg lehet csinálni.

Oroszország felé, Szibérián keresztül Kamcsatkáig... aztán egy rövid hajóút, Alaszkán, Kanadán át már csak egy kicsi és itt vagy. Nagyjából végigkattintgatva a google maps távolságmérõjével 25000 km, bõ fele olyan helyeken, ahol már az út fogalma nem egyezik meg azzal, amit itt megszoktunk. De három hónap alatt azért valószínûleg meg lehet csinálni.
Két nap alatt elérsz Southamptonba, behajózol és egy hét alatt átértek New Yorkba. Tehát összesen 9-10 nap.
Sokáig, mivel az óceánon nem megy át az autó. Vagy repülõre szállsz kocsival együtt, vagy ott bérelsz inkább.
Attól függ merre indulsz el. Ha a rövidebb utat választod, akkor Harkonnen már leírta a megoldást. Ha a másik irányba szeretnéd megközelíteni, az szerintem minimum 1, 5-tel tovább tart :)
Nem felnekrozni akartam ezt a kérdést, már elmondták a megoldást egyébként is, de a Magyarország-Szibéria-Kamcsatka viszonylatot autóval bevállalni felettébb bátor dolog lenne :) persze minden elismerésem annak, aki tudta teljesíteni.


5 ember dolgozik egy munkahelyen, 20 óra alatt végzi el a munkát, mennyi ideig tartana a munka, ha az első 5 órában 10 ember dolgozik, majd az ötödik óra végén 5 embert áthelyeznek máshova? Hogy kell ezt kiszámolni és mi az eredmény?

Legjobb válasz: Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.

Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.
Az elõzõ akkor jó, ha hozzájuk helyeznek át még embert, de én úgy értelmezem, hogy itt pont fordítva van: 5-en elmennek máshova dolgozni. Ha viszont így van, akkor dupla létszámmal, negyed idõ alatt elvégzik a munka felét (eddig u.a.), utána viszont ugyanannyian dolgoznak, mint ami eredetileg meg volt adva (öten), tehát a munka második felét 10 óra alatt fejezik be. Azaz összesen 15 óra.
Aha igazad, van a felét áthelyezik, nem odahelyezik.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, már mindegy úgyis csak szorgalmi volt, de amúgy köszi most már én is értem :) :)

Szerinted mennyi ideig tartana megválaszolni az ezen az oldalon feltett összes kérdést?

Legjobb válasz: kb 3millió kérdés van eddig. Mindegyikre fél percet számolva 2 év 10 hónap. DE: minden nap kb 3000 új kérdés ezekre minden nap újabb 25 órát kellene fordítani, ami meg ugye elég nehéz lenne :D

kb 3millió kérdés van eddig. Mindegyikre fél percet számolva 2 év 10 hónap. DE: minden nap kb 3000 új kérdés ezekre minden nap újabb 25 órát kellene fordítani, ami meg ugye elég nehéz lenne :D
1 órával hamarabb kell felkelni, hogy elkezdd a napot! :P

Hogyan lehetne és mennyi ideig tartana Európát az USA mintájára létrehozni?

Legjobb válasz: ezt segíti elõ az EU. Csak míg USA-ban közös a nyelv, gazdasági rendszer, poltika, történelem, Addig az EU szét van tagolva

az EU sose lesz olyan szinten mint az USA, egy ideig még talán sokan hitték, de nincsenek egy súlycsoportban ezer okból kifolyólag
ezt segíti elõ az EU. Csak míg USA-ban közös a nyelv, gazdasági rendszer, poltika, történelem, Addig az EU szét van tagolva
Ha lenne egy kemény háború egy közös ellenséggel szemben, akit csak teljes összefogással lehet megálítani, akkor kialakulhatna egy maradandó politikai egység
Kiirtani az õslakosok nagy részét, és Újvilágként egy országot létrehozni? Így érted az USA mintát?
50-100 év, egyébként már azon az úton van.
"...egy országot létrehozni, félszuverén tagállamokkal." Nagyjából mint az OMM.
A kérdező hozzászólása: nem, nem így. csak hogy végre ismét lehessen beleszólása a világpolitikába , egy országot létrehozni, félszuverén tagállamokkal.
sehogy "csak hogy végre ismét lehessen beleszólása a világpolitikába " Már most is van beleszólása! a mérték a nem mindegy!
"Képzeljétek el azt ha most minden európai ember mondjuk Németül beszélne, de mivel ez nem tetszene se az angoloknak se a franciáknak , se a magyaroknak kivétel a németeknek és az osztrákoknak ezért ilyent itt Európában nem lehet megcsinálni esetleg azt , ha második hivatalos nyelvként , de még akkor is azon lenne a vita hogy mi legen a második hivatalos nyelv" Hogy mekkora nagy baromságot állítottál! Ki mondta, hogy a nemzeti nyelveket el kell tüntetni? Nem lehetne egy semleges, közös közvetítõnyelv? Régebben a latin volt! Akkor mûködött? Milyen érdekes?!
A kérdező hozzászólása: 17:21 most nem azért, de most is mindenki angolul tanul Európában is, így nem tudom, miért kellene eltörölni a nemzetek nyelveit. az EP-ben is tök jól meg tudják oldani a kommunikációt...
Egyáltalán nem tanul mindenki angolul az Eu-ban sokan tanulnak németül , franciául vagy spanyolul mint második nyelv de kéne egy közös nyelv ha nem is eltörölni a nemzeti nyelvet de szorosan második hivatalos nyelvként.
"Hogyan lehetne és mennyi ideig tartana Európát az USA mintájára létrehozni?" Ledobnánk két atombombát, ellopnánk Kuvait minden olaját, kiirtanánk a tálibokat és benyalnánk Izraelnek? Szerintem két hét alatt véghezvihetõ. Ezt akarjuk?

Mennyi ideig ajánlatos az ivadékokat nevelőhálóban tartani?

Mikor célszer? már áttenni ?ket nevel? akváriumba? Mennyi id? után jelent nekik esetleg hátrányt (gondolok itt arra, hogy nem fejl?dnek megfelel?en). Én kb. 3-4 hétig tartom bent ?ket az sok vagy kevés? :)

Legjobb válasz: Az úgy jó. Ha már nem félnek és tudnak enni, akkor nyugodtan lehetnek ott. Bár én nem is nevelõzök, így is jól elvannak.

Az úgy jó. Ha már nem félnek és tudnak enni, akkor nyugodtan lehetnek ott. Bár én nem is nevelõzök, így is jól elvannak.
Jaaa, azt nem mondtad, hogy sügérek, én egyszerû elevenszülõkrõl beszéltem:D Kicsit más temperamentum, más mûfaj :) Tehát a válaszomat vedd semmisnek, náluk nem tudom mikor érdemes közelebbi kapcsolatba hozni a többiekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Már a hálóban is esznek 1-2 nap után, de úgy vagyok vele, hogy kicsit erõsödjenek meg, aztán mehetnek nagy helyre. Olvastam pár helyen miket írnak, de mindenhol mást olvastam, azért írtam ki a kérdést. :)
Általában megeszik õket pár hetes korukig, nálam viszont valamiért rájuk sem néznek. 2 naposan együtt esznek a nagyokkal, nem akartam hinni a szememnek :D Néha kicsit megkergetnek egyet egyet, de nem hajkurásszák, nem terrorizálják õket. Szerintem ez egy lusta társaság:D
A kérdező hozzászólása: Hehe :D Nekünk volt olyan, hogy észre se vettük, hogy vannak kishalak. Csak szedtük szét az akváriumot, aztán a kõ alatt ült 2. Úgy meglepõdtünk. Többit valószínû megették. :( De sajnos ez a 2 sem maradt meg, gyorsan vettünk nevelõhálót (akkor vettük meg, este 9re épp zárásra még odaestünk a boltba) de sajnos addig csipkedték a nagyok a hálót, míg sikerült nekik eltalálni õket és meghaltak :( aztán szabtunk a háló aljába egy mûanyag plexit, így most már nem bántják õket. Afrikai sügérek egyébként :)

Mennyi idő volt kb. , míg gyermeked vissza tudta tartani a pisit/kakit, amíg elért a wc-re/bilire? Az elején mennyire voltak gyakoriak a balesetek? Mennyi idővel ritkultak?

Olyan anyukák válaszát várom, akik úgy vették le a pelenkát és nem a gyerk?c dobta el magától. Kortól, nemt?l függetlenül. Esetleg volt olyan is , hogy nem egész nap tudtatok "gyakorolni", mert pl. a gyerk?c bölcsis volt és a gondozók addig nem voltak partnerek a dologban, amíg otthon nem ment viszonylag stabilan ,magától nem jelzett és tudta visszatartani egy darabig?

Legjobb válasz: 2-3 nap. 2 év 7 hónapos a kislányom és valószínû jó idõben vettem le róla a pelust, õ még el lett volna vele:-). Bilibe pisil, ami elöl van. 3 hete vettem le róla a pelenkát. Délutáni és éjszakai alvásnál még van rajta, de ha megyünk a napközibe hetente 2-3 napot, akkor sem adok rá pelust, hosszabb útra még igen. Te gyereked mennyi idõs?

2-3 nap. 2 év 7 hónapos a kislányom és valószínû jó idõben vettem le róla a pelust, õ még el lett volna vele:-). Bilibe pisil, ami elöl van. 3 hete vettem le róla a pelenkát. Délutáni és éjszakai alvásnál még van rajta, de ha megyünk a napközibe hetente 2-3 napot, akkor sem adok rá pelust, hosszabb útra még igen. Te gyereked mennyi idõs?
Hál istennek mind a 3 gyermekemnél szerencsések voltunk, mert egyik napról a másikra nem kellett a pelus zavarta õket 25 és 27 hónaposan szobatiszták voltak. Nem voltak balesetek sem legfeljebb éjszaka de az is csak 1 hónapban egyszer fordult elõ szóltak mindig idõben ha pisilni vagy kakilni kellett nekik.
Nálam mind a négy 2- 2 és fél éves kora közt egyszer bejelentették, hogy nekik nem kell többé a pelenka. Ettöl kezdve nagy ritkán fordult elö baleset (pl a nadrág megakadt és nem tudta lehúzni). Ugyanekkor hagyták éjjel is abba a pelenkát, és csak egy-két olyan baleset volt, hogy azt ÁLMODTÁK, hogy a bilin ülnek... Szerintem csak ez az egyetlen módszer, ami jól müködik, hiába akarná a szülö "elvenni" a pelenkát, ha a gyerek nem kész erre.
Tavaly nyáron, 21 hónaposan hagytam pelus nélkül a lányom. 2-3 hét alatt leszokott a pelusról. Nála inkább az volt, hogy túl sokáig vissza akarta tartani pelus nélkül, tehát nem bepisilt, hanem könyörögni kellett, hogy bátran engedje el a bilibe. De mondom 2-3 hét volt mindösszesen, amíg ezen átestünk. Ekkor még nem volt bölcsis, úgyhogy egész nap tudott gyakorolni. :)

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

Ha egy analóg kvarc karórát hosszú időn át megállítva (tehát kihúzott koronával) tartok úgy, hogy közben benne van egy jó, nem lemerült elem, akkor mennyire kell tartani attól, hogy az elem (márkás, magas minőségű elemről van szó) folyni kezd?

Legjobb válasz: Az elem kifolyását a rossz technológiával készített gombelemeknél általában a hõmérséklet emelkedése okozza. Megfigyelheted, h egy melegebb nyár után õsszel megszaporodnak az ilyen jellegû problémák az órákkal és egyéb gombelemmel mûködõ szerkezetekkel. A legjobb, ha nem használod hosszabb ideig (hónapokig), kivenni az elemet és hûvös, állandó hõmérsékletû, száraz helyre vinni és ott tárolni azért, h a drága óra ne károsodjon.

Az elem kifolyását a rossz technológiával készített gombelemeknél általában a hõmérséklet emelkedése okozza. Megfigyelheted, h egy melegebb nyár után õsszel megszaporodnak az ilyen jellegû problémák az órákkal és egyéb gombelemmel mûködõ szerkezetekkel. A legjobb, ha nem használod hosszabb ideig (hónapokig), kivenni az elemet és hûvös, állandó hõmérsékletû, száraz helyre vinni és ott tárolni azért, h a drága óra ne károsodjon.
Még egy márkás elemnél is elõfordulhat hogy kifolyik. Csak az esély kisebb .
A kérdező hozzászólása: Kösz. De a dolog fizikai háttere érdekelne, tehát hogy miért történhet ez meg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!