Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig tartani (130 db)

Mennyi ideig tartani ilyen módszerekkel lefogynom?

Ha minden este elmegyek 1óra folytonos esti futással, és az étkezésre odafigyelnék, meg ha mindennap rengeteget biciklizek igy mennyi ideig tudnák kb 5 kilót leadni??

Legjobb válasz: Elõször is nem "tudnák", hanem tudnék.. Másodszor nem "mennyi ideig", hanem mennyi idõ alatt. Harmadszor, szerintem ha sokat sportolsz, és nagyon akarod, beleadsz mindent, egy hónap alatt lemehet az az 5 kiló. Ne feledd, heti 1 kg fogyás az egészséges.

Elõször is nem "tudnák", hanem tudnék.. Másodszor nem "mennyi ideig", hanem mennyi idõ alatt. Harmadszor, szerintem ha sokat sportolsz, és nagyon akarod, beleadsz mindent, egy hónap alatt lemehet az az 5 kiló. Ne feledd, heti 1 kg fogyás az egészséges.

Tetovalast szeretnek a bal kezemre (belso reszen) konyokom es csuklom kozt. Ez a fajta tetovalas kb mennyibe kerulhetne es mennyi ideig tartana? Nagyon fog fajni? (kep lent)

http://www.iwritegood.com/images/Toms%20Joyce%20Tattoo.jpg Kb ilyen irassal a kov. sort: You shoot me down, but I won`t fall, I am titanium! Kinek milyen tapasztalata, velemenye van az ilyen tetkorol?

Legjobb válasz: Ha már azon izgulsz, hogy mennyi ideig tart és fáj-e, felesleges tetoválnod. Nem neked való! 20/L

Ha már azon izgulsz, hogy mennyi ideig tart és fáj-e, felesleges tetoválnod. Nem neked való! 20/L
A kérdező hozzászólása: Egyaltalan nem felek a fajdalomtol, nem vagyok egy nyafogos tipus, csak szeretnek kicsit utannakerdezni mielott meggondolas nelkul tetovaltatnek..
szerintem 3 óra lenne. nekem egy rövid felirat a csuklómon volt 1óra, igaz 2 cigiszünettel. árban pedig nagyon változó...ha órabérbe csinálják, az minimum 5000/ óra, vagyis kb 15000. Ha csak munkadíjba, akkor is 10-15 körül Én abból indulok ki, hogy a csuklómon sokkal jobban (de egyáltalán nem elviselhetetlenül, sõõõt) fájt, mint a tarkómon. Nekem csak kb. 5 percig fájt, utána csak bizsergett és éget
na, lemaradt a vége. szóval: bizsergett és égett ahol épp dolgozott. Nekem ez a kb. 5cm 3000Ft volt, baráti áron 21£
nekem kettõ 10-12 cm-es sor van ezen a helyen, épp tegnap csináltattam. nekem egyáltalán nem fájt. mondjuk én minden alkalommal élvezem, s nem fáj, bár múltkor a comb kellemetlen volt, de nem mondanám, hogy fájt :) de alkaron egyáltalán nem vészes. árban én olyan 15-18 ezerre tippelnék, bár ez attól is függ, hogy milyen szalonba mész, és, hogy épp milyen kedvük van a tetoválóknak :P
még annyit hozzátennék, hogy ugye ez betûtípusonként is változó (legalábbis ahol én voltam, ott igen) de ez a betûtípus nem tudom, hogy 'olcsóbb' vagy 'drágább' típus :) 19/ L
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszokat :)

Mennyi ideig tartana Magyarországnak kifejlesztenie egy atombombát és ez mennyibe kerülne nagyjából?

A kérdés természetesen elméleti, pusztán kíváncsiság. Ma van a hirosimai támadás évfordulója, onnan jutott eszembe. Feltételezve, hogy a világon senki nem venné észre, hogy Magyarország atomfegyver kifejlesztésén dolgozik, mennyi dőbe és pénzbe telne, hogy mondjuk egy a hirosimaihoz hasonló erejű bombát kifejlesszen?egyenek szívesek olyanok válaszolni, akik nagyjából tényleg értenek hozzá, a troll válaszok kíméljenek ha kérhetem! :D

Legjobb válasz: 1. Észrevenné nagyon hamar. 2. Az idõtartam erõsen függ attól, milyen körülmények között dolgozunk (akarás, ellenszenv, betartás, ilyesmik). 3. A pénz ugyancsak függ az elõbbiektõl. 4. A fejlesztés önmagában nem számolható, mert elõbb meg kell teremteni egy nemlétezõ infrastruktúrát, ki kell találni (vagy megvenni, ha adják) a szükséges technológiákat. A fejlesztés csak ezek kiépítése után következik. 5. A fejlesztés nem pusztán elhatározás, hanem hozzáértés kérdése. Azokat a tudósokat, akik ilyesmire képesek, már rég elüldözték megalázással, kis fizetéssel, lenézéssel, a társadalmat az el nem fogadásukra biztatással. 6. Ezért nemcsak gyakorlatilag lehetetlen, hanem elméletileg is atombomba gyártása. De ha a történelem eddigi folyását is figyelmen kívül hagyom, akkor még mindig ott a probléma, akik képesek lennének rá, vajon akarnák-e. Akiket ismerek, nem akarják.

1. Észrevenné nagyon hamar. 2. Az idõtartam erõsen függ attól, milyen körülmények között dolgozunk (akarás, ellenszenv, betartás, ilyesmik). 3. A pénz ugyancsak függ az elõbbiektõl. 4. A fejlesztés önmagában nem számolható, mert elõbb meg kell teremteni egy nemlétezõ infrastruktúrát, ki kell találni (vagy megvenni, ha adják) a szükséges technológiákat. A fejlesztés csak ezek kiépítése után következik. 5. A fejlesztés nem pusztán elhatározás, hanem hozzáértés kérdése. Azokat a tudósokat, akik ilyesmire képesek, már rég elüldözték megalázással, kis fizetéssel, lenézéssel, a társadalmat az el nem fogadásukra biztatással. 6. Ezért nemcsak gyakorlatilag lehetetlen, hanem elméletileg is atombomba gyártása. De ha a történelem eddigi folyását is figyelmen kívül hagyom, akkor még mindig ott a probléma, akik képesek lennének rá, vajon akarnák-e. Akiket ismerek, nem akarják.
Igen pesszimisták ezek a feltételezések. Az, hogy mennyi idõbe tene egy atombombát elkészíteni az csak attól függ, hogy ki készítené el, mennyi pénzbõl és miért. Tegyük fel, hogy a pénz nem akadály. Ha a hadsereg feladata lenne, állami megrendelésre, akkor 1-2 év. Ha egy kutatócsoport, akiknek addig van megbízásuk, fizetésük, amíg a projekt be nem fejezõdik, vagyis a bomba el nem készül, akkor 5-6 év legalább. Ha egy egyetemista disszertációjának lenne ez a témája, akkor a diploma leadása elõtti éjjel 2-3 óra körülre kész lenne, ez kb. 3-4 hónap a téma megkezdésétõl ha sima diploma, 3 év ha doktori. Ha egy unatkozó internetmániás hülyegyerek állna neki, az letöltene mindent a netrõl, komplett szerelési adatokkal, alapanyag beszerzési helyekkel, megrendelne mindent a neten, majd amint hozzáférne a szükséges anyagokhoz (postai utánvétes küldemények kiszállítási ideje nemzetközi viszonylatban), akkor nekiesne és elkészítené, mielõtt annyira elfáradna, hogy lefeküdjön aludni.
Magyarország nem birtokolhat atomfegyvert, mert a rendszerváltás után aláírta az atomsorompó egyezményt. Egyébként 2-3 évig tartana megcsinálni normál körülmények között.
"Magyarország nem birtokolhat atomfegyvert, mert a rendszerváltás után aláírta az atomsorompó egyezményt." Igen, hivatalosan ez így is van. Nem hivatalosan viszont Európában sem csak a franciáknak van atombombája, hanem sok más országnak is csak nem illik róla beszélni. Kifejlesztéssel szvsz olyan sokat nem kéne foglalkozni, azért a "feltalálása" óta szinte minden kiszivárgott már a témában, meg azért hazai kutatók se lennének hülyék hozz. Uránunk is van, de kérdés ki vállalná be a dúsítást fû alatt nekünk? :D
Rossz bele gondolni még elméletben is hogy a Magyar állam arra költse a pénzt :/
Ha a négyes metrót 1980 óta nem sikerült megépíteni, akkor el lehet képzelni, hogy egy atombombához szükséges urándúsítóval vagy szaporítóreaktorral mennyit szüttyögnének. (A költségek meg menet közben a háromszorosára nõnének, és az összes megbízatást a Közgép nyerné.)
Szerintem körülbelül 3-5 év kellene hozzá. A közvetlen költsége pár 100 milliárd forint lehet, de a járulékos költségek (nemzetközi szankciók és akár katonai intervenció) akár 10-20 ezer milliárd forint is lehet.
Szerintem a technológia ismert, csak "össze kell rakni". Olyan mint a hirosimai meglenne 2 év alatt. Az ilyen fejlesztésre más típusú pénzek mennek, tehát nem lenne akadály. Viszont manapság nem érdemes repülõrõl ledobálni. A komolyabb probléma a rakéta, vagy egyéb eszköz megalkotása lenne, ami célba juttatja.
elegendo penzel 1 even belul, de ez az egesz evi magyar koltsegvetes tobbszorosebe kerulne...
Ui. Egyébként milliárdok dollárban, és évek (talán évtizedek).
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem birtokolhatunk és nincs is rá szükség, ezért írtam, hogy a kérdés elméleti. Tényleg csak kíváncsi vagyok rá.
Pár hét alatt meglehet csinálni egy olyan bombát mint amiket japánra ledobtak, de azok csak petárdák a maiakhoz képest. A technológia létezik, nem kell semmit kifejleszteni rajta, csak össze kell rakni, és kész


9x + 15y = 16x + 10 y 15y = 7x + 10y 5y = 7x tovább nem tudom, de lehet, hogy ez sem jó
Mondjuk az egyik x homokzsákot tesz le, a másik y darab homokzsákot. 9x + 15y = n 16x + 10y = n (Ahol n a lerakandó homokzsákok száma.) Tehát #1 megközelítése jó kiindulópont 9x + 15y = 16x + 10y 5y = 7x y = 7/5 * x Illetve: x = 5/7 * y Remek. Akkor most begyük elõ a kiinduló egyenletet: 9x + 15y = n Helyettesítsük be elsõnek y-t: n = 9x + 15y = 9x + 15 * (7/5 * x) = 9x + 21x = 30x Tehát az elsõ ember 30 óra alatt végezné el ugyanazt a munkát. Most helyettesítsük vissza x-et: n = 9x + 15y = 9 * (5/7 * y) + 15y = 45/7 * y + 15 y = 45/7 * y + 105/7 * y = 150/7 * y = (21+3/7) y. Tehát a másik 21 + 3/7 óra alatt végezné el egyedül a munkát.

18 éves vagyok mennyibe kerülne és mennyi ideig tartana egy ilyen tetoválás?

http://www.google.hu/imgres?q=nonfi+tetov%C3%A1l%C3%A1s+f%C3.. tetkó a vállamra

Legjobb válasz: pár óra lenne, mivel nincsenek benne árnyékolások. Azt, hogy mennyibe kerül, azt nem tudom megmondani, nézz utána.

pár óra lenne, mivel nincsenek benne árnyékolások. Azt, hogy mennyibe kerül, azt nem tudom megmondani, nézz utána.
20-25 ezer körül kijönne szerintem. Hogy érted, hogy mennyi ideig? Egy életre szól.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat amúgy úgy értettem hogy mennyi ideig készülne.
Ja. Szerintem 2-3 óra alatt meg is van!

Mennyi ideig tartana ki az élelmiszer készletetek? Valami váratlan dolog történe és pénz nélkül maradnátok több ideig?

Nincs pénz és nem tudok boltba menni.

Legjobb válasz: Alapvetõ élelmiszerek legalább két hétig kitartana. Amikor valami kifogy, azonnal szoktam pótolni. Legfeljebb a friss gyümölcs és zöldség hiányozna.

Alapvetõ élelmiszerek legalább két hétig kitartana. Amikor valami kifogy, azonnal szoktam pótolni. Legfeljebb a friss gyümölcs és zöldség hiányozna.
Liszt van most 10 kg, cukor is, zsír is valamennyi, de só pl. éppen nincs csak egy fél csomag. És vagy 8-10 csomag tészta, 20 l tej. Más szinte semmi. De ezekbõl nem lenne túl változatos fõzni, persze azért nem halnánk éhen sem.
Én nem szoktam egyszerre túl nagy bevásárlásokat csinálni.Nagyon kicsi a lakás, 10 kg liszt, 10 kg cukor már el sem férne egyszerre. Ha nem tudnék boltba menni, akkor talán egy hét.Fagyasztómban is csak sok-sok hal, sajt dínó pipiropi, ilyesmi van...... Ha jobban belegondolok sz11arban lennénk!
Folyamatosan töltöm fel a kamrát, a fagyasztóban még mindig sok eltett cucc van. 2 rész a fagyóból húsokkal van tele. (ahogy fogy húst is pótlom mindig )alapvetõ élelmiszerekbõl is van legalább két hónapra való. Kivétel a kenyér, de egy esetleges "vesztegzár" miatt sütni tudnék azt is. Mivel nagyon beosztó vagyok, mindig gondolok a tartalékolásra is, pont az esetleges váratlan kiadás miatt is, ami bárkinél beüthet valamikor. Mérd fel a készleteidet, és próbálj meg abból gazdálkodni, míg a viharfelhõk elülnek. De szerintem egy másik kérdésnél már kaptál pár ötletet.
Hat ha nagyon meghuzzuk akkor 2-3 nap. Van vagy 3 tonhallomzervunk, csoki, muzli, fagyoban kb 1 kilo hus es sultkrumpli, 1 kg narancs, meg vagy 7 uveg bor.
mi családunk nem igazán foglalkozik ilyen témával, bár nekem ebbe még nem igazán van beleszólásom, de gondolom ezekért nem foglalkozunk vele, bár nem igazán értem a kérdésedet, te most egy ilyen világvége dologra gondolsz vagy egy teljes családi csõdre? ha ilyen világvégés -annyi van, hogy pár napig kibírjuk pia az van rendesen tehát nem is unatkoznánk -ha pár napon belül nem tudják orvosolni a problémát akkor valószínûleg így is maradna, tehát akkor elszabadulna a pokol amibe ne menjünk bele :D -ha esetleg a pénzügyi csõdre gondolsz a családnál nálunk mindig van elég félretett pénz amibõl fél évig bõségesen és 1 évig eléldegélnénk.

Mennyi ideig tartana egy 101 Kiskutya, vagy egy Oroszlánkirály "minőségű" 10 perces animációt elkészíteni egy, jó animátornak?

Olyanok válaszát kérem, akik azért nem csak egy széles tippet adnak, hanem egy kicsit is van a témához konyításuk. Szóval egy ilyen 10 perces animációnak (csupán karaktermozgásoknak) az elkészítése hány munkaórát venne igénybe általánosságban, színek, háttér, stb. nélkül?

Legjobb válasz: Az animációkkal általában rengeteg munka szokott lenni. Ha az a ,,jó animátor" egy tényleg nagyon igényes munkát szeretne végezni, és ténylegesen egy nagyon jó animátor, és egyedül dolgozik, akkor is szüksége van szerintem legalább 2-4 hétre a dologhoz,és akkor még tényleg egy nagyon rövid idõt mondtam. Bár ez nagyon személyfüggõ, vannak akik gyorsabban tudnak az ilyenekkel haladni, de vannak olyanok is akik elég lassan.

Az animációkkal általában rengeteg munka szokott lenni. Ha az a , , jó animátor" egy tényleg nagyon igényes munkát szeretne végezni, és ténylegesen egy nagyon jó animátor, és egyedül dolgozik, akkor is szüksége van szerintem legalább 2-4 hétre a dologhoz, és akkor még tényleg egy nagyon rövid idõt mondtam. Bár ez nagyon személyfüggõ, vannak akik gyorsabban tudnak az ilyenekkel haladni, de vannak olyanok is akik elég lassan.

Van durván 180 liter szilva cefrém, 30 liter alma, 150 körte és 60 vegyes. Mennyi pálinka jőn ki belőle? Egyik havernak van egy 5 literes főzője, mennyi ideig tartana vele?

Legjobb válasz: 5 literes fõzõvel egy évszázadba.Nekünk 30 literes van,abba megy bele 22 liter,mert nem szabad bele tenni többet.80 liter körtébõl lett 6 liter.100 liter cseresznyébõl lett 9 liter.40 liter málnából lett 1 liter.

5 literes fõzõvel egy évszázadba.Nekünk 30 literes van, abba megy bele 22 liter, mert nem szabad bele tenni többet.80 liter körtébõl lett 6 liter.100 liter cseresznyébõl lett 9 liter.40 liter málnából lett 1 liter.
Ha nem cukroztad, akkor nagyjából 14-16 liter szilva, 2-3 liter alma, 12-13 liter körte és 4-6 liter vegyes az, amire számíthatsz. Mivel minden kifõzés 5-7 órát vesz igénybe, naponta 2-szer lehet lefõzni és az is durva, 5 literes edénybe 3, 5 litert rakhatsz, nyilván külön fõzöd le a cefréket az 92 lefõzés összesen, az 41 nap, vagyis 6 hét ha minden nap kétszer lefõzöl. Eddig nem lehet tárolni a cefrét, szóval 5 literessel nem fogod tudni az összes cefrét lefõzni. Legközelebb ezen elõre gondolkozz el.
Általában ha nincs a cefre cukrozva, akkor olyan 8%-ot lehet számolni. Én a 70 literes dupla falu, szigetelt fõzõmbe 60-at teszek és egy nap hármat simán lepörgetek. Törkölybõl 5 a rekord. Az öt literes , gondolom kuktával kb jövõ ilyenkorra végzel is. :D
A kérdező hozzászólása: a szilva és a körte az meg van cukrozva. most azon gondolkodunk hogy csinálunk egy nagyobb fõzõt. tudnátok tanácsot mondani hogyan kezdjünk neki és mibõl?
Hát ez azért nem olyan egyszerû. Vagy keresel valakit, aki jártas ebben, mármint a gyártásban, vagy inkább vegyél készen, megbízható, minõségi fõzõt. Lehet hogy kicsit húzós, de megéri. Ajánlom a következõ fórumot, ha esetleg nem ismered, de ha itt nem találsz megoldást, akkor sehol: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9007484 Olvasgass. :)
nekem is volt 5 literes fõzõm hát azal semire nem megy az ember én átalakitodtam 20 literesre és ha kreativak vagytok me lehet csinálni hüjeség venni 100 meg 200 ezerért ha esetleg ötlet érdekel azt privátba
200 liter körül már kifõzik a Nádas plinkafõzdében is Gyarmaton, lehet jobban jársz.

Mennyi ideig tartana kb. átsétálni Magyarország legnyugatibb pontjától a legkeletibb pontjáig, egyenes vonalban?

Mondjuk ha nem lennének folyók és úszni nem kéne hozzá sehol se.

Legjobb válasz: Légvonalba.. hmm földön vagy levegõbe. mert nem mindegy. Meg az se mennyivel tudsz haladni vagy folyamatosan e? vadászgéppel 15 perc biciklivel 2hét legkevesebb. Gyalog meg több mint 2 hónap. Meg nem tudsz menni non-stop..

Légvonalba.. hmm földön vagy levegõbe. mert nem mindegy. Meg az se mennyivel tudsz haladni vagy folyamatosan e? vadászgéppel 15 perc biciklivel 2hét legkevesebb. Gyalog meg több mint 2 hónap. Meg nem tudsz menni non-stop..
Ha tudod, hogy milyen sebességgel sétálsz és megnézed, mennyi a távolság, magad is ki tudod számolni.
A két hónap talán kicsit sok. Ha kitûzöd célul és csak gyalogolsz, napi ötven kilométert gond nélkül megteszel. Két hét gyalog szerintem, biciklivel néhány nap.

Szerintetek ez mennyi ideig tartana egy szépen, ügyesen dolgozó mester/mesterek számára megcsinálni?

(tapéta leszedése, glettelés, szobafestés, esetleg díszlécezés a plafonmentén és villanyszerelés véséssel, konnektor csere lenne! ) parkettát nem kell cserélni. Aki tud tapasztalatot mondani, kérem írjon! Köszönöm.23N

Legjobb válasz: Egy szobáról lenne szó akkor 2-3nap az idõjárástól is függ hogyan szárad a fal stb

Egy szobáról lenne szó akkor 2-3nap az idõjárástól is függ hogyan szárad a fal stb
Az jó is lenne ha ez 2-3 napig tartana. De függ attõl is h hány nm a falak. 1 hét így minimum amit leírtál de lehet h 2 is lesz.
Akkor leirhatnád az ütemtervedet
1. nap leszedi a tapetat, felragasztja a diszlecet es ki is gletteli a szobat. Masodik nap lemeszeli egyszer, harmadik nap masodszod. Ha nem huzza az idot, gyorsan kesz lesz vele.
20h58 vagyok a villanyvezetes is belefer, ha ugyanaz a mester csinalja. Egy konektor athelyezese nem nagy munka, de ha masik mestert is hivsz akkor az annyival mozdit mindent. Elobb a villanyszerelovel kellene kezdeni.
hát én nem vagyok profi, de egy nap alatt 2-en egy 20 m3-es 2, 70 m belmagasságú szobában leszedtük a tapétát (még a hülye plafon is tapétázva volt)...teljes vezeték és konnektorcsere 2 nap ( betontégla + vakolat kézi és ütvefúrós vésése...kellett volna egy marógép, de nem tudtunk kölcsön kunyerálni)...gipsszel javítás ill csiszolás két délután....diszperzit + alapozó festés 3 délután...egy felszerelt mesterember ennél jóval hamarabb kell végezzen, persze a festék száradását õ sem tudja befolyásolni, a konnektorcsere egy 10 perces mûvelet, ahhoz nem kell vésni
2-3 nap elég rá egy gyakorlott festõnek!Mi a párommal 1 hét alatt festettük ki a házban a 3 szobát, úgy hogy még lábazatot is csináltunk nemesvakolatból, és díszlécet is ragasztottunk, kapcsolókat is helyeztünk át, sõt még a kandallónak is csináltunk egy emelvényt, hogy ne a földön legyen!Azt téglából falaztuk , rá járólap, . és kifugázás! És nem vagyunk mesterek!Délelõtt, du sõtt volt hogy még éjjel 4 kor is csináltuk, de megérte!
1 nsp villanyszerelés átrakja a konnektort flexel, csövez kötöget. 2. nap festõ leszedi a tapétát jól bevizezi, kapargatja a falat alaposan + a villanyszerelés maradványát elkezdi beglettelni 3. nap glettelés ha meleg van csiszolás és megint glettelés. 4. nap csiszolás, portalanítás elsõ réteg felkenése ha meleg van lehet, hogy a második is felmegy ha nincs akkor csak az 5. napon. 5 nap ha felment elõzõ nap a 2. réteg akkor díszléc ragasztása takarítás. ha nem volt meleg akkor értelemszerûen csúszik. (A konnektor cserét konnektor áthelyezésnek értelmeztem mert a cseréhez nem kell vésni.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!12nm-es egyébként a szoba, és nincs a plafon tapétázva!A 2-3nap és az 5 nap is jól hangzik nagyon! Azért mondtam, hogy mire számítsak, mert volt már felújítás más helyiségben, és a mesterek pár dolgot újra kellett, hogy csináljanak, pl valahol nem lett vízszintben a járólap, vagy a csempe, feleslegesen fúrtak falat, van nem mûködõ konnektor is, pedig teljesen újat csináltak...Nehéz manapság jó mesterembert csinálni! Jó hogy vannak olyan párok, akik vállalkoznak a saját lakásukban némi felújításra!Tényleg becsülendõ a kitartásotok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!