Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig tölteni első (13 db)

Üdv! Vettem egy 2700 Mha-s (Duracell) tölthető akkut fényképezőgépbe, mennyi ideig kell első alkalommal tölteni?

Legjobb válasz: Ez függ a töltõdtõl is. Általában a hátukon matricával rá van írva, h mekkora kapacitású elemet meddig kell tölteni, h feltöltsön.

Ez függ a töltõdtõl is. Általában a hátukon matricával rá van írva, h mekkora kapacitású elemet meddig kell tölteni, h feltöltsön.
Nekem 250mA töltõvel a 2600mAh akksit 14 órát kell.
Nem kell formázni õket, tehát csak simán feltöltöd és használod. Mennyi ideig? 2700 / a töltõ töltési sebessége :) (500-as töltõ esetén 5 és fél óra, 250-es esetén 12 óra stb)
Az elem kapacitását, megszorzod 1.3-mal és elosztod a töltõn feltüntetett áramerõsséggel. Azaz: 2700*1, 3 egyenlõ 3510 ezt elosztod például 350mAh töltési áramerõsséggel, akkor megkapod hogy 10, 02 azaz 10óra. Ezt minden NiMh akkunál használhatod. Minden alkalommal így kell tölteni. Nem kell formázni stb...

A Samsung Galaxy S Advance telefont sokáig kell tölteni az első használatkor? És ha sokáig kell tölteni akkor mennyi ideig?

Legjobb válasz: Úgy töltöd, ahogy akarod, nem kell kisütni meg ilyen hülyeségek.

Úgy töltöd, ahogy akarod, nem kell kisütni meg ilyen hülyeségek.
Akkor kell tölteni ha lemerül. Akkor is 100%-ig elég. 15 éve már nem neked kell az akkumulátor megformázni a telefonokban.
"Akkor kell tölteni ha lemerül." Ez mondjuk nem igaz, mármint nem ajánlott hagyni, hogy lemerüljön. Akkor kell tölteni, amikor akarja, és ne hagyja lemerülni.

39 évesen első babát vállalni sztetek mennyire reális? Mennyi idő után fordulnátok orvoshoz? Gondolom már nem kellene egy évet a próbálkozással tölteni.

Legjobb válasz: Azt hiszem ilyenkor kell a genetikai vizsgálat is. Tehát ha ennyi idõsen babát terveztek, el fognak küldeni. (Azt hiszem). SZóval én sem várnék. Menj nézzenek hormonokat, párodnál spermát...és sok szerencsét!:)

23:19-es, jobban érzed magad, így, hogy be tudtál szólni? Remélem azóta már kisimultak a ráncaid.
Szia! Nagyon sok nõ vállal manapság 38 felett babát, nem vagy egyedi eset. De mindenképpen nõgyógyász rákszûréssel, ultrahanggal és egy komplett vérképvizsgálattal lenne az elsõ, legalább is én így kezdtem. Kezdj el szedni magzatvédõ vitamint, ne görcsölj a babára, de azért nézegesd a menzesznaptárt, mert rövid ideig életképes a petesejt. Ovulációs tesztet is bevetnék, biztos ami biztos alapon. Hamarosan babás leszel, minden jót és szorítok nektek! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat, nem szeretném rögtön az orvosnál kezdeni, a kivizsgálás alap, az már folyamatban van. rendszeres 28 napos a ciklusom és van pém is, de azért az emberben ilyenkor mindig benne van hogy mi van ha...
elõször is semmi akadálya a teherbe esésednek!.....ez legyen elõtted.....én elmennék az orvoshoz egy rákszûrésre, kombináltra, azon megnézik uh-val is mindened....van e ciszta, v akármi ami bezavarhat és kikérném én is a tanácsát! Hogy várnék e egy évet?.....szerintem simán teherbe eshetsz és tudod a lombik elég durva beavatkozás, egy év szerintem még így is belefér, de lehet h közben nézegetnék helyeket ahol esetleg segíthetnek....a jó orvos is sokat használ, én nem mennék sztk-ba, ott nem nagyon törõdnek az emberrel, ....sok sikert!!!
Ne foglalkozz a rosszindulatú hozzászólókkal! Lesznek bõven. Én novemberben leszek 40 éves és december közepére várom a kislányomat. Spontán estem teherbe, 8 hónap próbálkozás után. A nõgyógyászom azt mondta, hogy a korom miatt csak 6 hónapot próbálkozzunk, utána mehetek a meddõségi centrumba. Ne húzzuk az idõt. Én hittem benne, hogy összejön orvosi segítség nélkül is. Igaz, megnézettem vele, hogy nálam minden rendeben van-e. Apában is nagyon bíztam, már van egy nagy fiunk. Mondjuk mensim viszonylag rendszeres volt (általában 27 nap). Hajrá-hajrá fog az menni! Drukkolok!!!
Azt hiszem ilyenkor kell a genetikai vizsgálat is. Tehát ha ennyi idõsen babát terveztek, el fognak küldeni. (Azt hiszem). SZóval én sem várnék. Menj nézzenek hormonokat, párodnál spermát...és sok szerencsét!:)
nekem méhen kívülim volt és kivették az egyik petevezetõmet, ennek ellenére belõttem egy hónapot, h akkor kezdünk próbálkozni és össze is jött elsõre, nagyon sok dõl el agyban.....egy alaposabb kivizsgálás szerintem kezdetnek elég, aztán ha fél év múlva sincs semmi akkor lehet mozgolódni egy kicsit! manapság már egyáltalán nem különös ennyi idõsen gyereket vállalni, ne is érezd magad különcnek egy percig sem!
Ha most találtad meg álmaid párját akivel szeretnél és/vagy most állsz jól anyagilag akkor vágj bele. Én kapásból dokihoz mennék hogy mit tud ajánlani a gyorsabb teherbeeséshez ami segitene. Számolnod kell vele hogy a petesejtjeid nem olyan egészségesek és az egy dolog hogy nehezebben esel teherbe de nagyobb a genetikai problémák elõfordulási aránya is.
Épp ma néztem a Story újságban Erõs Antóniát, aki 39 évesen szülte az ikreket. Ragyogóbb, szebb és fiatalabb, ezerszer jobban néz ki mint némelyik huszonéves kismama társam a játszótérrõl, esküszöm! :) Úgyhogy hajrá! :)
Ne várj egy évet, ne próbálkozzatok!Itt már minden hónap számít!Keress egy jó szakembert-nõgyógyászt, és kezdjétek meg a kivizsgálásokat!Szorítok neked, és még sokan mások akik babát szeretnénk...:)
Szia! Egy pillanatig se aggódj a korod miatt. Ha egészséges, fitt ember vagy, mit számít az?! A kivizsgálás folyamatban van, elvileg rendszeres peteérésed is van, úgyhogy vágjatok bele. Már most szedheted a magzatvédõ vitamint, vagy folsavat. A rosszindulatú emberekkel nem kell foglalkozni egy pillanatig se. Egyik kolléganõm 37 évesen szülte az elsõt, spontán fogant a baba, már három éves a nagyfiú. :)
A kérdező hozzászólása: Hát igen, mondhatni rajtam kívülálló okok is közrejátszottak abban, hogy most szeretnénk a babát, de elég nehéz úgy, hogy a környezet teljesen negatívan áll a kérdéshez. konkrétan megkaptam már az ennyi idõsen nincs még gyereked, már inkább ne is legyen, mert öreg vagy már hozzá beszólásokat :(
tudod, én 24 évesen szültem és mivel fiatalabbnak néztek folyamatosan megkaptam, h tanulnom kellett volna még, meg korán jött a gyerek.....van munkahelyem, 2 diplomám, de az emberek rettentõ rosszindulatúak....pár év múlva meg már azt mondták volna h a korom miatt már kéne és aztán meg h már elkéstem! Jobban tenné mindenki h a saját háza táján söprögetne. Azt is nagyon utálom, h a lombikgyerekekre azt mondják, h azok csak olyan lombikok.... Ismerõs is most próbálkozik, õ is 38 és én neki is nagyon drukkolok, mert mindenki megérdemli, h részesüljön a csodából!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat. négy hónapja szedem a vitaminokat és folsavat, de csak most kezdtünk próbálkozásba. jó lenne ha mielõbb sikerülne, legalább még idén. és igen, néha jó lenne a kedves beszólogatókat elküldeni valahova melegebb éghajlatra. ha fiatal vagy az a baj, miért nem élsz még, nincs lakásod mittudomén, ha idõsebb, már minek, készülj inkább a halálra. szerintem undorító h. mindenki a másik életébe akar belevakogni kéretlenül :(
Én is 39 éves vagyok most készülünk a spontán babára, egyáltalán nem vagy idõs hozzá, sok sikert mihamarább légy kismama:) Én bevetettem a törpemikroszkópot is, próbáld meg Te is! Sajna nekem volt egy nõgyógy problémám abból kifolyólag nincs még eddig baba tul vagyok már inszemináción és lombikon is de hála istennek az eredményeim jók igy hajrá spontán baba Mindkettõnknek ++++++
A kérdező hozzászólása: utolsónak: vettem ovutesztet, a mikroszkóphoz lüke vagyok :) szurkolok nektek!
Meglásd jó lesz az ovuteszt nekem a mikroszkóp nagyon szépen mutatja a pé-t és nem olyan nehéz használni. Köszi a drukkot én már tul vagyok a pé-n várom a pozifejleményeket:) Drukk++++++
Én is rögtön megbeszélném ezt a nõgyógyászommal, bár nagyon izgulni sem szabad hogy mi lesz, sikerül-e minél elõbb teherbe esni, stb. A Story-s válaszolónak azért hadd üzenjem meg, hogy Erõs Antóniának sokat fizetnek azért, hogy jól nézzen ki, és egyébként sem az volt a kérdés hogy ki milyen szép szülés után.


Mennyi ideig kell tölteni első használat előtt az új akksikat?

ceruzaelem méret?, ha ez számít (Ansmann márka), a használati utasítás csak annyit ír, használat el?tt töltsem fel.

Legjobb válasz: 24 óra egy vezérelt töltõvel, különben a niMH akku annyit vesz fel a töltõáramból amennyi kell neki, de az elsõ töltés formázás értékû és kihatással lesz az egyész élettartamra ezért ne kummantsd el mert fél évet is nyerhetsz vele. Konyítok hozzá elektrotechnikus vagyok...

24 óra egy vezérelt töltõvel, különben a niMH akku annyit vesz fel a töltõáramból amennyi kell neki, de az elsõ töltés formázás értékû és kihatással lesz az egyész élettartamra ezért ne kummantsd el mert fél évet is nyerhetsz vele. Konyítok hozzá elektrotechnikus vagyok...
Az én 24 óráig töltöm az eneloop elemeimet és bevált!
14 óra, a névleges ÁRAM tizedével. De jobb egy intelligens töltõ.

Új mobilkészüléket mennyi ideig célszerû az elsõ alkalommal tölteni?

sony xperia sp-rõl lenne szó.

Legjobb válasz: Amíg ki nem írja, hogy feltöltve, kihúzhatod. De, ha nem töltöd fel teljesen, akkor is leveheted. Akkor és annyit töltesz, amennyit akarsz.

Amíg ki nem írja, hogy feltöltve, kihúzhatod. De, ha nem töltöd fel teljesen, akkor is leveheted. Akkor és annyit töltesz, amennyit akarsz.
addig amíg kiírja hogy akku feltöltve, semmiben sem különbözik az elsõ töltés a többitõl

A Huawei Ascend Y300-at első alkalommal mennyi ideig kell tölteni?

Legjobb válasz: Még egy embernek gúnyolt mozgó bábú megkérdezi, én jelenteni fogom... Addig, míg nem éri el a 100%-ot.

Még egy embernek gúnyolt mozgó bábú megkérdezi, én jelenteni fogom... Addig, míg nem éri el a 100%-ot.
A kérdező hozzászólása: mi az isten bajod van?
Úgyanúgy kell mint máskor. Már rég nem kell kisütni az akkut.
Az az Istenverte bajom van, hogy Te már a milliomodik vagy, aki képtelen használni azt a nyomorult keresõt. Nézd csak meg. Megkérdezted, erre ott a következõ, ugyan ilyen kérdés.

Samsung Galaxy Y-t mennyi ideig kell tölteni első lemerülésekor?

Én úgy halottam kikapcsolt állapotban 12 óra.Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Rosszul hallottad. Már vagy 10éve a 3x16-óra, az 1x12óra meg egyéb ilyen sokáig meg sokszor töltögetõs dolgok nem szükségesek. Addig töltöd amíg fel nem tölt és ne hagyd lemerülni.

Rosszul hallottad. Már vagy 10éve a 3x16-óra, az 1x12óra meg egyéb ilyen sokáig meg sokszor töltögetõs dolgok nem szükségesek. Addig töltöd amíg fel nem tölt és ne hagyd lemerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: köszike :D
Hosszan nyomod, aztan amikor kijonnek az ekezetes betuk, nem engeded el, hanem rahuzod az ujjad a kivant beture. Legalabb is az enyemen igy megy :D
Rarakod a toltore, aztan amikor 100% akkor leveszed. Ennyi. Nem kell semmit trukkozni vele.
Használd egészséggel! :) Nekem Galaxy S+ van..nagyon szépek ezek a samsungok, ezek már nem is telefonok, hanem Zsebszámítógépek! :) Át kéne nevezni ezeket már szerintem..nem illik rájuk a telefon szó!
na ez dicséretes, hogy ilyen sokáig kitartottál:D:)
A kérdező hozzászólása: Köszike :D Nem spóroltam, rá amióta kijött :)
Nyomva tartod és húzogatod az ujjodat, rá fogsz jönni :) Kaptad a telót?
A kérdező hozzászólása: És még annyi nem tudom tudjátok e, hogy ha pl ö, ö, á vagy é tehát ékezetes betüket akarok írni, akkor hosszan nyomom a betüt, kidob egy részt ahol azok vannak, de aztán hogy kell arra rákattintani?
Nincs, Tuti. 100-ig és kész.
A kérdező hozzászólása: Akkor nincs az mint pár éve hogy 12 óra meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszike :D Hát hosszú volt nekem is, de megérte várni. Nem kell ide iphone hogy megbámulják, SAMSUNG "is elég" :D Imádom!!!

Mennyi ideig kell tölteni a telefont elsőre?

Most vettem egy sony xperia go-t és tudni szeretném, hogy mennyi ideig kell tölteni kikapcsolva els?re.

Legjobb válasz: http://mobilarena.hu/teszt/az_akkumulatorokrol/nyomtatobarat.. néhány perc elteltével a töltéskijelzõ már jelzi a töltõdést. A készülék 15-30 perc elteltével már bekapcsolható. Ezeket az akkumulátorokat nem kell formázni, egyszeri feltöltéssel elérik maximális kapacitásukat

http://mobilarena.hu/teszt/az_akkumulatorokrol/nyomtatobarat.. néhány perc elteltével a töltéskijelzõ már jelzi a töltõdést. A készülék 15-30 perc elteltével már bekapcsolható. Ezeket az akkumulátorokat nem kell formázni, egyszeri feltöltéssel elérik maximális kapacitásukat
Én június végén vettem az Xperiámat, a Sony boltban azt mondták, hogy 16-18 óra elsõre. Aztán elég simán addig, ameddig telit nem mutat
A kérdező hozzászólása: 10 órát töltöm, az a biztos :)
Nem kell kikapcsolni. Ha gondolod, töltõre rakod. Aztán amikor jelez, leveszed. Vajon hány év kell még ahhoz, hogy az emberek tisztában legyenek a mai akkuk töltésével?
hát ezaz! a másik meg az hogy még a szolgáltatónál is abban a hitben élnek hogy 12 óra töltés meg ilyenek! Ez hülyeség! A telefon érzékeli mikor az akku 100%-os és egyszerûen leállítja a töltést! Hiába van rajta nem fog tölteni!
Elég sok kedves #2-es... Valóban nem kell formázni, viszont az elsõ töltési idõt meg kell neki adni. Ez azt jelenti, hogy elsõre 8-10 órát érdemes tölteni, és lehetõleg kikapcsolt állapotban. Az nem mérvadó, hogy a kijelzõ full töltöttséget mutat, ettõl még megy a csepptöltés...
Egyébként nem az akku miatt tanácsos elsõre normálisan feltölteni, nem lesz semmi baja ha nem töltik fel elsõre teljesen, hanem a hibás diagnosztikát hivatott kijavítani. A cellák között keletkezett különbségek miatt elõfordulhat, hogy a készülékek nem tudják pontosan kijelezni a töltöttséget. Ezért mondják a szolgáltatók is, hogy elsõre 10 óra töltés, és havonta egyszer érdemes teljesen lemeríteni majd teljesen feltölteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Ha vettem egy laptopot mennyi ideig kell tölteni első alkalommal?

Még nincs rajta oprendszer. Majd csak hétvégén rakjuk fel rá.

Legjobb válasz: nézd meg a kézikönyvében ott elvégre le kell hogy írják!

nézd meg a kézikönyvében ott elvégre le kell hogy írják!
Ezek már modernebb akkumulátorok, nem kell õket 12 órán át tölteni majd teljesen kisütni. Addig töltsd, amíg 100%-on lesz, teljesen lemeríteni sem kell utána.
1 vok az oké hogy az újabb akkumulátorokat nem muszáj sokáig tölteni de azért nem árt ha hetente 1-2 szer lemeríted hogy az akku élettartama ne csökkenjen rohamosan


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!