Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig tölteni (95 db)

Tölthető normál méretű ceruzaelemet meddig kell formázni? Mennyi ideig tölteni először?

Legjobb válasz: ja és vanson mini chargerrel töltöm ez a típus kikapcsol magátol?

A kérdező hozzászólása: ja és vanson mini chargerrel töltöm ez a típus kikapcsol magátol?
Általában azt mondják, hogy az akkukat un formázni kell elõször. A ceruza aksik esetén ez min 8 óra, max 16 óra, illetve ennél kevesebb, ha az aksi olyan forró lesz, hogy alig tudod megfogni, akkor mindenképpen vedd ki a töltõbõl. A formázással csak minimálisan lehet az aksit alakítani, ennél sokkal fontosabb, hogy mindig alaposan merítsd le a töltés elõtt, de sohasem annyira, hogy cellafeszültsége 1, 12V alá süllyedjen.
A kérdező hozzászólása: hello ma úgy merült le hogy kikapcsolt a fényképezõ..úgy jo? 14.30 óta töltöm..akkor mondjuk reggelig hagyjam fent?

Kb. mennyibe kerül egy elektromos cigaretta? Mennyi ideig használható, és milyen gyakran kell tölteni?

Legjobb válasz: Munkatársam használta. Õ netrõl rendelte, kb. 20e Ft volt, de láttam már a Spáros reklámújságban is, 10e Ft körül. Azt ugyan nem tudom mennyi idõnként kell tölteni, de azt tudom mondani, hogy a munkatársam kb. 1 hónapig azt szívta, s már egy ideje feltûnt, hogy nem pöfékel. Megkérdeztem, s azt mondta, hogy már nem függõ, és eszében sincs. Szóval csak támogatni tudom az ötleted! :D

Munkatársam használta. Õ netrõl rendelte, kb. 20e Ft volt, de láttam már a Spáros reklámújságban is, 10e Ft körül. Azt ugyan nem tudom mennyi idõnként kell tölteni, de azt tudom mondani, hogy a munkatársam kb. 1 hónapig azt szívta, s már egy ideje feltûnt, hogy nem pöfékel. Megkérdeztem, s azt mondta, hogy már nem függõ, és eszében sincs. Szóval csak támogatni tudom az ötleted! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:)

Ha anyukám pasijának a gyerekei jönnek hozzánk ebédre, a gyerekeknek mennyi időt kellene velük tölteni?

Elég ha csak kimegyek ebédelni, aztán feljöhetek a szobámba?

Legjobb válasz: Attól függ! Ha közel azonos korosztály vagytok, akkor inkább "illene" velük együtt tölteni azt az idõt, sõt valószínû, hogy azért is próbálnak meg benneteket "összehozni", mert esetleg ettõl teszik függõvé, hogy õk összebútoroznak-e, vagy sem. Ha az anyukád pasijának a gyermekei jó pár évvel idõsebbek nálad, akkor is célszerû egy kicsit velük maradnod, és ismerkedni velük, mert elõfordulhat, hogy hamarosan egy fedél alatt fogtok élni. Lehet, hogy célszerû lenne ebbõl a szempontból vizsgálnod és körbenézned, végig-gondolnod a dolgokat.

Attól függ! Ha közel azonos korosztály vagytok, akkor inkább "illene" velük együtt tölteni azt az idõt, sõt valószínû, hogy azért is próbálnak meg benneteket "összehozni", mert esetleg ettõl teszik függõvé, hogy õk összebútoroznak-e, vagy sem. Ha az anyukád pasijának a gyermekei jó pár évvel idõsebbek nálad, akkor is célszerû egy kicsit velük maradnod, és ismerkedni velük, mert elõfordulhat, hogy hamarosan egy fedél alatt fogtok élni. Lehet, hogy célszerû lenne ebbõl a szempontból vizsgálnod és körbenézned, végig-gondolnod a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Már ide költözött anya pasija, a gyerekei meg már 20on felül vannak (én csak 16) és külföldön élnek.
Ha ez a helyzet, akkor is illik velük lenni egy ideig, különösen, hogy külföldön élnek, tehát hamarosan vissza is utaznak. Ne légy bunkó velük! Ha anyukád ezt a pasit választotta, örülj, hogy boldog! Egy modortalan viselkedéssel ne tedd tönkre a vasárnapi ebédet. Az anyudhoz korban illõ pasiknak mindegyiknek vannak már korábbi házasságból származó gyermekei, kevés olyat találni, akik ennyire távol lesznek tõled! :) ))
A kérdező hozzászólása: És mirõl beszélgessek velük?
Mi a munkájuk, hogyan kerültek ki? Hogyan élnek odakint, együtt vannak, egy helyen, vagy különbözõ városokban. Ha majd esetleg úgy döntesz, hogy te is odakint akarsz dolgozni és élni, mi az, ami feltétlenül szükséges hozzá?
Na, hogy ment?
A kérdező hozzászólása: Találkoztam már velük, szóval ezekrõl volt már szó, amit leírtál. Leginkább az asztalnál beszélgettem csak velük, kedvesek voltak mint mindig, de annyira ma nem volt kedvem vendégekhez szóval inkább bejöttem a szobámba tanulni. Köszi a választ egyébként :)


ZTE Blade-t kell egy napig tölteni vàsarlàsa utàn? Mennyi ideig tart egy sima töltès és milyen gyakran kell tölteni?

(csak azèrt hogy sokáig bírja)

Legjobb válasz: Semmilyen mai telefont nem kell tölteni 1 napig. Addig kell, amíg fel nem tölti. Ha nem veszed le, akkor sincs semmi, mivel leáll a töltése. 2 óra alatt illik feltöltõdnie teljesen. Egyre kell figyelni, hogy ne hagyd teljesen lemerülni. Semmi másra.

Semmilyen mai telefont nem kell tölteni 1 napig. Addig kell, amíg fel nem tölti. Ha nem veszed le, akkor sincs semmi, mivel leáll a töltése. 2 óra alatt illik feltöltõdnie teljesen. Egyre kell figyelni, hogy ne hagyd teljesen lemerülni. Semmi másra.
Szerintem, ha nem nagyon nyúzod akkor kibír 2.5-3 napot is feltöltés nélkül. Nincs ilyen telefonom, de az okostelefonoknál ez az átlag.
3 napot nagyon kis eséllyel, max ha nem használod. Ha használod, akkor 1, max 2 nap alatt lemerül.
Elnézést ezt nem tudtam mivel írtam is, hogy nem ilyen telefonom van. A samsung galaxy minim viszont kibírta 3 napig (kb. fél órát interneteztem és negyed órát játszottam minden nap).
A kérdező hozzászólása: thx mindenkinek
A kérdező hozzászólása: és amúgy ha hamarabb kihúzam az nem baj?
Akkor dugod rá, és akkor húzod ki, amikor akarod.

Egy másfél éve tartó kapcsolatban mennyi időt szükséges kettesben tölteni?

A párommal alváson kívül nem sokat találkozunk.Tegnap egész délután együtt voltunk,de ilyen hetek óta nem volt.Huszonévesek vagyunk,együtt élünk.Napi egy gyorsmenet.

Legjobb válasz: Minden párfüggõ: mennyi idejük van, mennyi igényük van egymásra. Ha nektek ez így megfelel, hát oké, mi pl. még 5 év után is kerítünk rá lehetõséget, hogy minden nap legyenek közös óráink, amikor csak egymásra figyelünk. Próbáljatok azért egy kicsit többet együtt lenni, mert el fogtok távolodni egymástól. S a gyorsmenetek helyett is, arra is szánjatok idõt, amikor kizártok mindent, s csak ti vagytok.

Minden párfüggõ: mennyi idejük van, mennyi igényük van egymásra. Ha nektek ez így megfelel, hát oké, mi pl. még 5 év után is kerítünk rá lehetõséget, hogy minden nap legyenek közös óráink, amikor csak egymásra figyelünk. Próbáljatok azért egy kicsit többet együtt lenni, mert el fogtok távolodni egymástól. S a gyorsmenetek helyett is, arra is szánjatok idõt, amikor kizártok mindent, s csak ti vagytok.

Pontosan mennyibe kerül egy abortusz és mivel jár? Mennyi idő amíg elvégzik? Kb mennyi időt kell az abortusz után a kórházban tölteni?

Lehet, hogy ezért a kérdésért sokan lehurrognak. Eléggé valószín?,hogy teherbe estem és nem tudunk

Legjobb válasz: nos a doki vagyok.Pécs nagyon jó hely megbízható orvosokkal.Abban a kórházban ahol én vagyok 28 ezer ft.És egy napig kell bent maradni,ha minden simán megy.Szerintem ha a családodtól megkapod a 100 százalékos támogatást nem lesz semi baj!Kitartás:Doki Aki pedig hányni szeretne ilyen emberektõl remélem nem kerül soha ilyen szomorú és drámai helyzetbe

nos a doki vagyok.Pécs nagyon jó hely megbízható orvosokkal.Abban a kórházban ahol én vagyok 28 ezer ft.És egy napig kell bent maradni, ha minden simán megy.Szerintem ha a családodtól megkapod a 100 százalékos támogatást nem lesz semi baj!Kitartás:Doki Aki pedig hányni szeretne ilyen emberektõl remélem nem kerül soha ilyen szomorú és drámai helyzetbe
Na azért annyira nem kell beijedni.Én nap mint nap csinálok ilyet(SAJNOS)De inkább ez mint világrahozd és iszonyatos élete legyen.Szedd össze minden erõdet és szükséged lesz hogy a párod is melléd álljon.CSak nyugi.Aztán utána valami biztos védekezés!
sszia! sajnálom, h ezt a lépést kell választanod, remélem hamar sikerül majd feldolgoznod és fizikailag is helyre jönnöd. Mikor a kórházban voltam , volt egy csaj, akinek abortusza volt, iszonyatosan bántak vele az ápolónõk, emberszámba se vették...erre is készülj fel! Csajnak feltettek egy pálcikát, ami tágitotta a méhszáját, görcsölt tõle rendesen, kb 5-6 órát volt bent és utána tolták a mütöbe. Mütõ elõtt ki küldték wc-re, de senki nem segitett neki, szegényem össze is esett kifele menet, meg hányt is. Nagyon sajnáltam, de a nõvérek csesztek neki segiteni, helyette velünk, a többi beteggel orditottak, h miért nem mentünk vele..nos a szobába hárman voltunk, mindhármunkat a csaj elõtt mütöttek...szal tényleg készülj fel rá! szoritok érted
elsõ válaszoló, ezt hol találtad? légyszi a linket másold be, ismimnek akarom elküldeni, köszi
jaaaj te jó isten....ez már rég nem így van.Mindenkit be akarnak ijeszteni...ma már nagyon kicsi az esélye a meddõségnek mivel úgy szívják a dolgokat.Belehalni szinte biztos nem fogsz.A nagyobb bak a lelki dolgokkal van.NEm tudom mennyire vagy erõs idegzetû de ha nem keressetek egy pszichológust vagy kérd az orvosod hogy küldjön el.Arról nem beszélve, hogy néhány kórházban, hogy bánnak az abortuszosokkal.A beavatkozást követõen 1 napot kell bent lenned, ha nem lép fel komplikáció.
Hánynom kell az ilyen emberektõl!!!
A kérdező hozzászólása: Nem:S
Nem tudom a körülményeidet. Kétszer voltam huszonévesen hasonló helyzetben. Léptem és nagyon megbántam : ( 17 év után most várok kisbabát...sok szép év tûnt el gyerek nélkül. Sok ismerõsöm van, aki vállalta és boldog életet él és 28-30 évesen ugyanúgy fiatal, csak van egy gyermeke. Most már tudom, hogy nem véletlenek ezek a helyzetek. Bölcs döntést és sok erõt kívánok.
A tini ambulanciát nem értettem én sem amikor mondta a doki, de félbe is szakítottam, mert tudadtam vele, hogy én megtartom a picit! Csak én úgy mentem be, hogy "pozitív lett a tesztem, és hogyan tovább" De én az uh-ra gondoltam meg a védõnõkre, amugy 5 hetes terhes voltam! Az ultrahangot megcsinálják neked is, egy jó tanács: ne nézd a monitort! Szerintem...legalábbis nekem nem tenne jót látni azt a pici fekete foltot, 3 hét mulva szülök, de még mindig emlékszem élesen a legelsõ uh-ra!! Hány hetes vagy? Nem tudod?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, nagyon sok "erõt" adtatok, adtak nekem.Remélem, hogy minden rendben lesz és mégegyszer köszönöm a kedvességet és a bíztatást.
nem tudom hányadik válaszoló, szerintem látni a kérdezõ írásaiból, h nem éppen jó kedvében választotta ezt a lépést, és szerintem bármi kis lehetõsége is lenne, nem tenné meg! Kérdezõ, unokatesómnak is volt 16 évesen(20.hétben), pedig az már 20 éve volt, és mégis lehetett utána gyermeke, azóta 2 egészséges kisfia van. pedig az akkori technika még elég elavult volt, ne félj tõle, lesz még babád! szoritok neked h minden helyre jöjjön! és a számodra a lehetõ legjobban alakuljon minden!
Én a legelsö válaszolotol kérdezném, ezt ilyeszgetésnek szántad?Nekem volt egy missed abortuszom, tehát nem tehettem rolla.Ezeket nekem is leirtad volna?A kérdezönek:Sajnos ez tényleg egy alázatos dolog, lesz elég bajod de még elég furcsán fognak rádnézni.Ne törödj majd velük, ez a te döntésed.Mütét elött pár órával feltesznek egy tágitót(lamináriát)kellemetlen, de tul lehet élni.A mütét pedig altatásban.Semmit nem fogsz érezni.Én már ébredeztem mikor visszafelé toltak.Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a bíztatást!
ha elmúltál miután megvizsgáltak kapsz kb3 nap gondolkodási idõt aztán jelentkezned kell a nõgyógyászaton
Tényleg sajnos, ha ezt kell tenned.20évesen v.tam terhes, nem akartam a babát.Spontán elvetéltem.Érezte a pici, h nem akarom.Most 25éves v.ok van 1 gyönyörû kislányom.Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyok túl indiszkrét, mennyi idõsen tartotta(d) meg a babát?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Ez a tini ambulancia, hmmm.. Ez mit takar, nem tudja valaki? Egyébként már elmúltam 18, akkor is elküldenek erre az ambulanciára?
Elõtte elküldenek tini ambulanciára, ahol kitöltessz egy rakat papirt, meg egy emberkével kell elbeszélgetned, aki engedéjezi az abortuszt! Tovább nem tudom, csak engem már küldtek volna, csak én megtartottam, de nekem megvan a megfelelõ hátterem otthonom! Ne legyél kiborulva, ha nem lett volna megfelelõ anyagi és egyéb hátterünk, akkor mi sem vállaltuk volna be!! Aki lehurrogott valószínû anyuka, vagy kismama mint én, kicsit furi a sok kismamis kérdés között, de ilyen is van...te sem jó kedvedbõl teszed, sajnos ilyen is van!! Remélem pár év mulva te is a kismamis kérdéseket teszed föl!! Fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
megvizsgálják a magzatot és téged hogy elég erõs e a szervezeted a mûtétre.Vérvétel meg ilyenek.Ha elmúltál 18 akkor annyi de ha nem akkor gyámhivatal +hasonló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a védelmet. Jó érzés, hogy vannak ilyen emberek is, akik megpróbálnak segíteni más embereknek. Köszönöm szépen a választ mégegyszer, azt hiszem rászánom magam. Még egy kérdés: Az abortusz elõtti vizsgálatok(gondolom vannak) mennyi idõt ölelnek fel és mik ezek a vizsgálatok?
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentelõ! Nekem meg az ilyenektõl akik más emberre ilyet írnak, anélkül, hogy ismernék vagy tudnák a háttérben meghúzódó körülményeket. Inkább írnál valami hasznosat vagy bíztatnád az embert. Én tanácsért írtam ide nem azért, hogy egy másik ember, aki semmit sem tud rólam ilyet írjon nekem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Elég rémisztõ a valóság :'( :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mennyi ideig kell tölteni az új tableteket? Vasárnap vettem, aznap este már tölteni kellett. Ez normális? ! Ma délután is feltöltöttem és 62%-on van. Köszönöm a segitséget.

Legjobb válasz: Milyen tablet? Attol is fugg mit csinaltal rajta (bongeszes, videlejatszas, stb.) Atlagban olyan 5-6 orat birnak.

Milyen tablet? Attol is fugg mit csinaltal rajta (bongeszes, videlejatszas, stb.) Atlagban olyan 5-6 orat birnak.
Ha használod normális, hogy merül. Kijelzõtõl, CPU-tõl, akku mérettõl függ, hogy meddig bírja.
Ha használod, akkor lemerül. Ezzel számolni kell. Elsõsorban az akku (mah-ban meghatározott) "nagyságától" függ, hogy mennyi ideig bírja a tableted, ezt lett volna érdemes megnézni, mielõtt megvetted. Nyilván ezen kívül függ még a hardvertõl is, pl. processzor magok számától, annak gyártási technológiájától, a kijelzõ fényerejétõl, a felhasználási területtõl, s kicsit attól is, hogy kiknek a kezébõl került ki.
Ja, igen. Tölteni töltheted 100%-ra is, de az akkut úgy tudod jobban kímélni, ha nem töltöd föl 100%-ra s nem hagyod teljesen lemerülni, kb. 15-20%-nál töltõre rakod.
A kérdező hozzászólása: Akkumlátor 2800 mAh, cpu MTK 8312, ARM Cortex A7, kétmagos soc, magonként 1, 2 Ghz. Alcor tablet
Hozzávetõlegesen (ez egy alacsonyabb fogyasztású SoC). Bekapcsolt wifi mellett, böngészéssel kb. 3-4 órát kell bírnia az akkunak, alacsony fényerõ mellett, játékkal eltöltött idõ meg én úgy gondolom nem lehet több 2 óránál. Ha ennél feljebb vagy körülbelül így teljesít, akkor ne is várj el többet tõle.
A kérdező hozzászólása: Wifi ki van kapcsolva, játszani nem szoktam. SIM kártyás a tablet, így netezek rajta.Amit használok leginkább skype, facebook, e-mail. Nagyjából ezek.
(A GSM modul legalább annyit, ha nem többet fogyaszt, mint a Wifi)

Mennyi ideig szabad maxiálisan tölteni egy aksit? 70ah-s.

70 ah-s Bosch aksimat töltöm már 23 órája 12V-vel (6 amperes töltõ). A töltõn ledek vannak melybõl a leírás szerint a töltés elején sok világít majd egyre kevesebb. De a 23 óra alatt egy lámpa se aludt ki vagyis nem tudni mikor töltõdik fel az aksi. Nem túl sok ez a 23 óra? Nem ártok vele az aksinak ha tovább hagyom töltõdni? A töltõ egyébként ilyen: <[link]

Legjobb válasz: Akkor az egy gagyi töltõ. Szakaszos üzemben egy akkut 14,4 voltig kell tölteni, és lekapcsolni a töltést. Ha a maximális feszültség nem mehet feljebb 13.8 voltnál, akármeddig töltõn lehet (így mûködnek a riasztók, stb akkutöltõ áramkörei). Jó lett volna tudni, hogy 23 óra után hány volt az akku feszültsége. Nem ártana esetleg valami komolyabb töltõ, ami ledek vagy lámpák helyett konkrét feszültség- és áramértéteket ír ki.

Akkor az egy gagyi töltõ. Szakaszos üzemben egy akkut 14, 4 voltig kell tölteni, és lekapcsolni a töltést. Ha a maximális feszültség nem mehet feljebb 13.8 voltnál, akármeddig töltõn lehet (így mûködnek a riasztók, stb akkutöltõ áramkörei). Jó lett volna tudni, hogy 23 óra után hány volt az akku feszültsége. Nem ártana esetleg valami komolyabb töltõ, ami ledek vagy lámpák helyett konkrét feszültség- és áramértéteket ír ki.
Bocs, én befejeztem. Mutattam két töltõt, amelyik jó. Mások is mutattak. Nincs rajta mûszer, mert csak. Visszajelzés van, piros= tölt, zöld = kész. Mivel szemlátomást fogalmad sincs (mint általában egy autósnak) az akkutöltés részleteirõl, ennyi információ neked elég. Tehát vagy vedd meg azt, amit nálad hozzáértõbbek javasoltak, vagy csinálj amit akarsz. Részemrõl nincs több válasz.
rosszul írtam /CTEK/
A kérdező hozzászólása: Köszi dirtboy! A csepptöltõs töltõkrõl honnan tudhatod a boltban, hogy azok? Van valami extra megnevezése?
leírás pl, de ezeknek általában a nevükben is benne van
Lehet hogy a töltõ az jó csak tök szar az aksid, pl. cellaztárlatos. Én hülye vagyok az elektronikához, de az automatikáját úgy képzelem el, hogy 13v töltésnél az aksi eléri a 13v-ot feszültségkülönbség ugye már nincs, ettõl kezdve megszûnik az elektromos áramlás, fel van töltve. Utána még rajta van a töltõ , nem hiszem hogy kárt okoz. De ugye a zárlatos aksit nem tudja feltölteni, mert a betáplált energiát megeszi.
Pont erre (is) jó az általam mutatott töltõ: [link] Töltés elõtt leteszteli az akkut, hogy nem cellazárlatos-e, veszi-e a töltést. Ha valami gond van vele kijelzi és nem indul el a töltés. Van több más funkciója is pl szulfátmentesítés. Elég profi cucc szerintem. Mondjuk árban sem a pár ezer forintos hipermarketes kategória.
A kérdező hozzászólása: Én is az aksira gyanakszom, de Bárdiéknál ahol vettem bevizsgálták és közölték, hogy nincs baja. Ha zárlatos egy aksi attól még mûködhet az autóban?
akkor már nem, kuka
A kérdező hozzászólása: Akkor mégis mi lehet a baja? Minap több mint 200 kilométert mentem vele, erre másnap alig indult be az autó. Tudom, hogy hideg van, de ennnyire? A generátort már megnézettem az aksit is, a fogyasztókat is megnézték, hiába. Senki nem talál benne hibát, télen mégis tök megbízhatatlan az autó.
vezetékek is megnéztétek? próbálj kérni egy ismerõstõl aksit ami tutira jó, ha azzal is vacakol akkor biztos nem az aksi a gond.
A kérdező hozzászólása: Ez már a harmadik aksi amivel így viselkedik.
akkor nem valószínû hogy az aksi lesz a gond, másban kell keresni a hibát.
a zárt akutoltésére jó az amit linkeltek ctech vagy egy ilyen is jó [link] ha sima töltõvel töltöd akkor méregetni kell a feszültséget. [link] ha 14, 4et mutat akkor le kell venni töltésrõl. kb 12óra eltelte után esik vissza le a feszültség a normál szintjére kb 12, 8ra. utána tudnál ismét rá tölteni ha szükséges. legjobb megoldás ilyen aksiknál a csepptöltõ és akkor nem kell méregetni, teljesen fel tudod tölteni az aksit.
A kérdező hozzászólása: "Szabályozás nélkül tölt" - ezzel arra gondolsz, hogy nincsen rajta feszültségmérõ? Csak mert ha valami gagyi, akkor gondolom feszültségmérõs verzióban sem megbízhatóbb? Nem azért nincsen rajta mérõ mert automata?
Ja és 110Ah-ig használható ez a típus, amirõl az elõbb írtam.
A kérdező hozzászólása: És mit jelent az, hogy szakaszos üzemben?
A kérdező hozzászólása: Így is alig kaptam olyat a boltban, amire 70ah-s aksit lehet tenni, majdnem mindegyiken max.48 vagy 50 ah volt feltüntetve. :(
azt ne nézd, fel lehet vele tölteni sokkal nagyobb aksit is. ha zárt rendesszerû az aksid akkor sürgõsen vedd le a töltõrõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tök mindegy hogy az ilyen homasitás vackokra mit írnak rá. Bármekkora akkut fel lehet tölteni akár 1 amperes töltõvel is, csak idõ kérdése. Na akkor még egyszer: szakaszos üzem: pl a vontató akkumulátorok, elektromos targoncákban. Teljes lemerülésig használják õket, utána feltöltik cellánként 2, 4 V feszültségig (12 voltos akkunál ennek felel meg a 14, 4 V, de azokban sokkal nagyobb a sorbakötött akkuk feszültsége) folyamatos üzem: amikor az akku kis árammal, de állandóan töltõdik. A feszültség kb 13, 6...13, 8 voltra van beállítva, és az áramerõsség folyamatosan csökken, ahogy töltõdik az akku, üres akkuval indulva 24 órán belül beáll egy csepptöltési állapot, 13, 8 V feszültséggel, és az akku kapacitásának 1%-nál kisebb töltõárammal. Lehet kombinálni is, gyors töltéssel feltölteni 14, 4-ig, utána átkapcsolni szinten tartó csepptöltésre. Az autósbolti akkutöltök többnyire gagyik. Egy trafó, egy egyenirányító, úgy méretezve, hogy az akku feszültség emelkedésével csökkenjen az áram, ezt még valahogy ki is jelzik, de igazából szabályzás nincs bennük. Például ez a töltõ feltölt 14, 4 voltig, és utána átáll csepptöltésre: [link] De ha túl drága, ez is megfelelhet: [link] Ugyanazt a módszert alkalmazza, csak kisebb árammal. De 25 óra alatt egy 50 amperórás akkut is feltölt teljesen lemerült állapotból is. Az ajánlott kapacitás nem érdekes, nagyobbat is feltölt, csak lassabban.
A kérdező hozzászólása: Zárt rendszerû az aksi, de a töltõ elvileg automata, ez nem azt jelenti, hogy abba kéne hagynia magától a töltést? Köszi a tippet a töltõre. De mit csináljak ezzel, mégiscsak 5 ezer forintért vettem. Visszavihetem valamilyen indokkal?
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: akkor azt, hogy tilos pl.48ah-nál nagyobb aksit rátenni az adott töltõre, azt csak a biztonság kedvéért írják rá?
Igen. Magukat védik a kártérítési perektõl.
az gond mert ezek a töltök képesek 14, 4voltfolé vinni a feszültséget ami károsítja az aksit és mivel zárt rendszerû a gázok sem tudnak hová távozni. tudomásom szerint nem csak hogy károsodik de veszélyes is ilyenkor az akkumulátor.
A pezsgés során keletkezõ durranógáz a veszélyes (hidrogén és oxigén). Láttam olyat, amikor rögtön egy hosszabb töltés után indítottak egy nagy orosz vontatót, és az egyik akkukábel kontakthibás volt... Akkudoboz fém fedlapja elrepült, csavarok fejét leszakította a berobbant gáz, az akku is szétment.
A kérdező hozzászólása: És mennyi ideig lehet egy zárt aksi a töltõn? Már 12 óra is sok?
Még mindig nem érted. Ha a töltõ vacak, mindenféle szabályzás nélkül tölt, ne kösd rá, semennyi idõre sem. Ha automatikus, , tehát feltölti 14, 4-re, ésutána átáll 13, 8 voltos fenntartó töltésre, akkor akármeddig rajta lehet, akár az õsszel kivett akku tavaszig, ha motorról lenne szó. Nincs válasz a kérdésedre, nem lehet értelmesen megválaszolni.
Nekem egy ilyenem van: [link] És egy 77Ah-s Bosch S5 Silver Plus akkut töltöttem vele a napokban. A töltõ leírsa szerint egyébként akár hónapokig rajta lehet hagyni, mert ha teljesen feltöltött (kijelzi), akkor átáll szinten tartó csepptöltésre. Szóval az akku közel nem volt lemerült állapotban. Dízel autót izzítással együtt is indított, csak már 12, 4V körül volt a nyugalmi feszültsége, ezért gondoltam rátöltök. Eltelt kb fél nap, mire jelezte a teljes feltöltöttséget.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz egy normális villamosságit találni. Már majdnem ráment a kocsi ára ezekre a vizsgálatokra és semmi eredmény. Nekem az utólag beépített immobilizer gyanús (hogy netán az szívja le az aksit), de a villamosságiak szerint nem szívja le semmi.

Airsoft akksit mennyi ideig kell tölteni? 1100 mA A töltõ 300 mA. A neten is meg mindenhol ellentmondásos válaszok jönnek. Tudom, nem szabad túltölteni, és nem is akarom.

Legjobb válasz: Az 1100 mA-t elosztod a 300 mA-el és a kapott számot megszorzod 1,4-gyel és a kapott szám 5,13 ami=5 óra 13 percig kell töltened hogy teljesen fel töltsön.

Az 1100 mA-t elosztod a 300 mA-el és a kapott számot megszorzod 1, 4-gyel és a kapott szám 5, 13 ami=5 óra 13 percig kell töltened hogy teljesen fel töltsön.

A Samsung Galaxy S Advance telefont sokáig kell tölteni az első használatkor? És ha sokáig kell tölteni akkor mennyi ideig?

Legjobb válasz: Úgy töltöd, ahogy akarod, nem kell kisütni meg ilyen hülyeségek.

Úgy töltöd, ahogy akarod, nem kell kisütni meg ilyen hülyeségek.
Akkor kell tölteni ha lemerül. Akkor is 100%-ig elég. 15 éve már nem neked kell az akkumulátor megformázni a telefonokban.
"Akkor kell tölteni ha lemerül." Ez mondjuk nem igaz, mármint nem ajánlott hagyni, hogy lemerüljön. Akkor kell tölteni, amikor akarja, és ne hagyja lemerülni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!