Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig szedni a fogamzásgátló tablettát, (11 db)

Mennyi ideig kell szedni a fogamzasgatlo tablettat, mielott elkezdene hatni?

Legjobb válasz: Tabletta válogatja. Vagy kérdezd meg a nõgyógyászod, vagy olvasd el a betegtájékoztatót, abban minden pontosan le van írva :)

Tabletta válogatja. Vagy kérdezd meg a nõgyógyászod, vagy olvasd el a betegtájékoztatót, abban minden pontosan le van írva :)
Hány ilyen kérdés lesz még? Már százezer ilyen volt. De hogy válaszoljak, olvasd el a betegtájékoztatót, ugyanis abban pontosan le van írva!!!
Ha az a kérdés, mikor élvezhet a párod bele a punciba, akkor az elsõ levél után.
le van írva a papírjára
minden tabletta más és más. egyes tabletták állitólag az elsõ szem után védnek(de én nem hinnék bennük) ha biztosra akarsz menni, szedd be az elsõ levelet s utána mehet zokni nélkül.

Most kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát. Mennyi ideig kell még más módon védekezni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy meg kell várni a gyógyszerszedés kezdete utáni elsõ menstruációt, és utána már nem kell mellette más védekezési módot alkalmazni.

Én úgy tudom, hogy meg kell várni a gyógyszerszedés kezdete utáni elsõ menstruációt, és utána már nem kell mellette más védekezési módot alkalmazni.
Szia! A trinadiol tablettát nem ismerem de általában az orvosok 2 hét védekezést szoktak javasolni a tabletta elkezdése után.
Szerintem is az a biztos, ha kivárod, amíg elfogy az elsõ havi adag. Utána már hatásos.

Mennyi ideig kell szedni a fogamzásgátló tablettát, hogy hasson?

Legjobb válasz: én ezt megkérdeztem a dokimtól és azt mondta hogy az elsõ hónap után már hat a gyógyszer!

én ezt megkérdeztem a dokimtól és azt mondta hogy az elsõ hónap után már hat a gyógyszer!
Az újabbaknál 1 hét után kialakul a védettség!
az elõzõhöz ! pl: yadine belara stb
A gyógyszerek az elsõ hónapban nem hatnak teljes biztonsággal, ilyenkor jobb más módon védekezni még a tabletta mellett. A második levél megkezdésétõl már védve vagy.
A mai tablettáknál elvileg egy hét is elég.
2hét után már fix.
Én ugy a 14.tablettánál feküdtem le a barátommal, ugy hogy el is ment bennem, és nem történt baj. Meglehet várni az elsõ levél elfogyasztását, hogy biztos legyél a dologban..:)

Mennyi idő után "hat" a fogamzásgátló tabletta? Szóval mennyi időnek kell eltelni attól amikor elkezdtem szedni, hogy biztonságos legyen a szex?

Legjobb válasz: Amit én szedtem elsõnek (Tri-Regol), annál két hét volt. Mi azért egy hónapig alkalmaztunk más védekezést is. (De nézz körül nyugodtan a Fogamzásgátlás témakörben, rengeteg ilyen kérdést találsz, szerintem még az elsõ oldalon is 2-3-t.)

Amit én szedtem elsõnek (Tri-Regol), annál két hét volt. Mi azért egy hónapig alkalmaztunk más védekezést is. (De nézz körül nyugodtan a Fogamzásgátlás témakörben, rengeteg ilyen kérdést találsz, szerintem még az elsõ oldalon is 2-3-t.)
A legtöbb bogyónál 2 hét, de mi is 1 hónapot vártunk, amíg gumi nélkül szeretkeztünk, hogy biztosra menjünk és nehogy vmi baj legyen! :)
Az enyém az elsõ szemtõl véd, ha a mensim elsõ napjától szedem. Nem is vártunk és terhes sem lettem, szóval nem hiába van ráírva a betegtájkoztatójára! Te milyet szedsz? A tájékoztatója nem írja?

Mennyi idő után kezd el hatni a fogamzásgátló tabletta ha a menstruáció 3. napján kezdtem el szedni?

Most kezdtem el először fogamzásgátlót szedni és az első menstruácios napon sajnos nem tudtam bevenni igy csak a 3. napon került rá sor és már voltunk együtt a barátommal más védekezés nélkül az érdekelne h hatásos igy is a tabletta?

Legjobb válasz: elvileg már az elsõ szemtõl hatnia kell, legalábbis a legújabbak már így mûködnek. persze sokan azért még legalább egy hétig védekeznek máshogy. én mondjuk az elsõ szem után simán szexeltem a barátommal, és nem lettem terhes, de 1 példa nyilván nem általános :)

elvileg már az elsõ szemtõl hatnia kell, legalábbis a legújabbak már így mûködnek. persze sokan azért még legalább egy hétig védekeznek máshogy. én mondjuk az elsõ szem után simán szexeltem a barátommal, és nem lettem terhes, de 1 példa nyilván nem általános :)
A gyógyszer mellé adnak egy kis papírt is, és véletlenül sem csak "nehezéknek". Elolvastad egyáltalán? NEM minden gyógyszernél lehet elkezdeni a 2.-tól az 5. napig is!!! Van amelyiknél csak az elsõ napon! Amelyiknél igen, ott 1 hét kiegészítõt írnak elõ. Magyarul a 11. tablettától mehet a buli!
A kérdező hozzászólása: nem nem kaptam hozza betegtajekoztatot... mert ez meg csak elvileg "proba" de olvasni ilyet is olyat is ... remelem hatasos a tabletta
A kérdező hozzászólása: de köszönöm a valaszokat :) )

4 éve szedem a yasminelle fogamzásgátló tablettát, és tegnap kellet volna menstruálnom, de késik. Mit tegyek? Nincsenek tüneteim sem, nem görcsöl a hasam. Hozzászokhat a szervezetemhez a gyógyszer? Mennyi ideig lehet szedni egyfajta fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Sok-sok évig lehet szedni egyfajta fogamzásgátlót. Akár 10-15 évig is. Szerintem még ez a minimális késés belefér, már én is 4 éve szedek tablettát, és van, egy nappal elõbb vagy éppen késõbb jön meg a szokásosnál. Rendesen szedted? Nem felejtettél el egy szemet bevenni? Nem hánytál a bevételt kõvetõ pár órán belül, vagy nem ment a hasad? Esetleg szedtél mostanában más gyógyszert, ami csökkenthette a hatását? Ha ezek közül bármelyik is felmerül, akkor könnyen teherbe eshettél, de nem hiszem, hogy errõl lenne szó. Nyugodj meg, mert a stressztõl, idegeskedéstõl is késhet.

Sok-sok évig lehet szedni egyfajta fogamzásgátlót. Akár 10-15 évig is. Szerintem még ez a minimális késés belefér, már én is 4 éve szedek tablettát, és van, egy nappal elõbb vagy éppen késõbb jön meg a szokásosnál. Rendesen szedted? Nem felejtettél el egy szemet bevenni? Nem hánytál a bevételt kõvetõ pár órán belül, vagy nem ment a hasad? Esetleg szedtél mostanában más gyógyszert, ami csökkenthette a hatását? Ha ezek közül bármelyik is felmerül, akkor könnyen teherbe eshettél, de nem hiszem, hogy errõl lenne szó. Nyugodj meg, mert a stressztõl, idegeskedéstõl is késhet.
A kérdező hozzászólása: nincsenek tüneteim sem mint máskor menstruáció elõtt, és igen egy szemet kihánytam, de ilyen már fordult elõ és nem történt semmi, nagyon félek h terhes vagyok
Megeshet, hogy terhes vagy. Azt írtad, hogy már korábban is elõfordult, hogy kihánytál egy szemet, hát akkor szerencséd volt. A mai fogamzásgátlók már annyira alacsony hormontartalmúak, hogy bizony egy szem elfelejtése, kihányása miatt is létrejöhet a terhesség. Ha nem jön meg a 7 napos szünetben, vagy megjön, de másként mint szokott (kevesebb van, rövidebb ideig tart stb.), akkor mindenképpen tesztelj. De hátha nincs baj, még megjöhet, és máskor figyelj oda jobban. Ha kihánysz egy szemet, mindenképpen pótold!
Ha kihánytad miért nem pótoltad? 1 hétig óvszerrel kellett volna csinálni a hányás után.
Ilyen velem is volt még régen, hogy egy szemet csak jóval 12 órán túl vettem be, mert kiment a fejembõl és nálam is az volt, ha jól emlékszem, hogy késett valamicskét. Ettõl szerintem még nem vagy terhes, de ha megint ilyen fordulna elõ, hogy kihányod vagy elfelejted, akkor egy hét gumi!!

Új fogamzásgátló tablettára váltottam, de nem tudtam hogy a régi tabletta befejezése után egyből el kell kezdeni az új tablettát. Ha elkezdem szedni a megvonánsos vérzés után úgy ahogy rendesen kell, akkor mennyi idő után leszek "védett"?

Legjobb válasz: kíváncsi lennék honnan szerezted mert nem nõgyógyásztól ez egyértelmû. az elmondja hogy kell szedni, érdemes lenne felkeresni egyet szerintem az a megoldás

kíváncsi lennék honnan szerezted mert nem nõgyógyásztól ez egyértelmû. az elmondja hogy kell szedni, érdemes lenne felkeresni egyet szerintem az a megoldás
A kezdõ napodon kezded és egy hó után véd. Ha valami különös tabit kaptál, akkor más is lehet: tájékoztató, nõdoki!

Ha fogamzásgátlót fogok szedni akkor a barátom lazán belém élvezhet, ha igen akkor kb a tabletta szedés kezdetétől mennyi időnek kell letelnie?

Legjobb válasz: Ha ennyire tájékozatlan vagy, akkor mindenképen beszélni kell az orvosoddal! Tablettafüggõ egyébként. Van olyan tabletta, amit HA ciklus elején veszel be (vagyis menstruáció után) akkor már mehet is az akció, és minden fogamzásgátló hormontablettás terápiára igaz, hogy belédélvezhet. (elviekben :D )

Ha ennyire tájékozatlan vagy, akkor mindenképen beszélni kell az orvosoddal! Tablettafüggõ egyébként. Van olyan tabletta, amit HA ciklus elején veszel be (vagyis menstruáció után) akkor már mehet is az akció, és minden fogamzásgátló hormontablettás terápiára igaz, hogy belédélvezhet. (elviekben :D )
tablettánként változó. kérdezd majd meg az orvosodat és/vagy olvasd el a betegtájékoztatót! amúgy max 1-2 hét... de pl az én fog.gátlóm már az elsõ szem bevétele után hat.
Szerinted minek van a tabletta?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.Igen elég tájékozatlan vagyok ezzel kapcsolatba 18L
Kedves elsõ, ekkora batár nagy marhaságot inkább ne írj! Nem a menstruáció után kell elkezdeni szedni, hanem az elsõ napon, amikor megjön! És akkor igen, elviekben véd az elsõ szemtõl. Mi megvártuk a második levél elsõ szemét is.
Én is úgy tudom hogy ha az elsõ tablettát a tájékoztató szerint napon(menszesz 1.napja) veszed be már az elsõ szemtõ védve vagy, de ennek azért nézz utána.Tájékoztatóban biztosan megtalálod a tablettád tulajdonságait.Ha a biztosra akarsz menni egy hétig kiegészítés képpen használjatok óvszert is..

Kérdeznem, hogy a NOVYNETTE fogamzasgatlo tabletta mennyi idő utan hat? Hany het? Tudom, hogy hogyan kell szedni, csak azt szeretnem tudni, hogy mennyi idő utan eri el hatasat? Biztos valaszt szeretnek.

Legjobb válasz: a betegtájékoztató szerint már az elsõ tabletta után. én is ezt szedek, én két hét után mertem óvszer nélkül szeretkezni, akkor már az orvosom is azt mondta, hogy okés.

a betegtájékoztató szerint már az elsõ tabletta után. én is ezt szedek, én két hét után mertem óvszer nélkül szeretkezni, akkor már az orvosom is azt mondta, hogy okés.
Én is azt szedtem.Már a 3.szemnél mertem, nekem az orvos és a betegtájékoztató szerint is már véd.De ha nagyon biztosra akarsz menni akkor 1 hetet várj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!