Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig szedni a fogamzásgátló (50 db)

Szia! Antibiotikum szedése alatt és utána még egy hétig kell kiegészítõ védekezés.
Kiegészítés mellett semmi gond nem lehet. Egyébként pontosan nem lehet tudni, hogy mennyire csökkentik a megbízhatóságot, így én napot sem tudnék mondani, de sztem az a legbiztosabb ha mellette mással is védekeztek addig, meg utána még pár napig.
A tájékoztató azt írja, hogy kell másfajta védekezés is és ennek hosszáról az orvossal kell konzultálni.Általában egy hetet szoktak mondani, miután befejezõdött az antibiotikum kúra, de tényleg jobb, ha megkérdezed a dokid.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat
nekem háziorvosom mondta, hogyha nincs közti vérzés mikor antibiotikumot szedek akkor nem csökkenti a fogamzásgátló hatását.remélem igaza volt:S
Utolsó! Erre ne vegyél mérget, nem mindenkinél van köztivérzés, ez is egyénenként változó. A gond a májjal van, kicsit túl van terhelve amikor antibiotikum is, meg fogamzásgátló is és nem kapja meg a szervezet az elegendõ fogamzásgátló anyagot, ilyenkor kell plusz védekezés, de ez nem feltétlen jár köztivérzéssel.
egyik ismerõsöm antibiotikum és fogigátló mellett esett teherbe, mondjuk mondta, hogy egyszer-kétszer sikerült kihánynia, így érthetõ, de én nem szeretnék így járni, tehát vagy gumi, vagy önmegtartóztatás...

Mennyi ideig kell szednem a fogamzásgátlót, hogy a barátom elélvezhessen bennem, és ez mennyire teherbe esés veszélyes?

Legjobb válasz: Kiegészítés: évek óta szedek én is, és egyszer sem estem teherbe, szóval nálam 100%-osan mûködik.

Kiegészítés: évek óta szedek én is, és egyszer sem estem teherbe, szóval nálam 100%-osan mûködik.
a tájékoztatóban benne van. meg szokták várni a következõ ciklust, de van olyan tabi, amit ha a menszesz 1 napján beveszel, már a hetedik napon védve vagy.én már a 7 napon szexeltem, és nem lettem terhes azóta sem.
Amikor elkezded szedni, várd meg a következõ ciklusod. Miután ezen túl vagy, rá pár napra már beléd élvezhet a párod. Egy fontos dolog: a tablettát ne felejtsd el minden nap. Ha egy nap kimarad, akkor folytatod a gyógyszert, de a következõ ciklusodig ebben az esetben javasolt az óvszer.
Én is olyat szedek, ami egy hét múlva már biztonságos. És ha véletlenül kimarad 1 tabi, akkor utána 7 nap folyamatos szedés, addig óvszer. A 8. nap már szintén biztonságos.
enymen azt irta h az elos bogyo bevetele utan ha eltelik 12 ora akkor mar ved mondjuk en vartam egy hetet es csak azutan es hatasos mar honapok ota hasznalom
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok :) én lindynette 20at szedek. Most lesz egy hónapja. Mert én még azt olvastam, hogy amikor pete érése van egy nõnek akkor nem szabad h elélvezzen a srác. erre van fenn a neten egy tök jó kalkulátor :D
Tablettaszedés alatt leáll a peteérésed, tehát tök felesleges ezeket számolgatnod.

Mennyi ideig szabad szedni a fogamzásgátlót?

úgy értem én már másfél éve szedem,de úgy tudom h egy bizonyos id? után le kell vele állni pár hónapra és aztán újra lehet szedni.tudja valaki h mennyi ideig szabad szedni?

Legjobb válasz: Ahogy te gondolod. Én úgy csinálom, hogy ha épp nincs kapcsolatom akkor nem szedem. De már ott vagyok, hogy babát szeretnénk.

Ahogy te gondolod. Én úgy csinálom, hogy ha épp nincs kapcsolatom akkor nem szedem. De már ott vagyok, hogy babát szeretnénk.
Évekig lehet, úgy tudom.... De kérdezd meg a nõgyógyászodat pontosabb információkért....
a koporsódba már nem feltétlen szükséges csomagolnod....
Nekem az orvosom azt mondta hogy akár 10 évig is lehet szedni, az a nagyobb baj, ha abbahagyod, és utána megint elkezded szedni, mert eléggé megterheli a hormonháztartásod. Ha alacsony hormontartalmú gyógyszert szedsz( Yasminelle, Yadine, Lindynette stb. ) akkor nem jelent nagy bajt a szedése. Én pl. a havi görcseim miatt (is) kezdtem el szedni, és nagyon bevált, nem is szeretném egy darabig szüneteltetni.(Kb. 1 éve szedek)
Leginkább javallt 0 évig szedni, de ha mindenáron szedni akarod, 2-3 évente tarts méregtelenítõ kúrát, mondjuk léböjtöt. Mi megszakítással védekezünk már 6 hónapja, ennek nincs mellékhatása. Már várom is a beszólásokat: "a megszakítás az nagyon veszélyes". Jólvan, de beszólás mellé kérem csatoljátok azt is, hogy melyik kutatás eredménye, hogy hatástalan. Ha valakit a kutatások érdekelnek: http://www.alternet.org/sex/140794/coitus_interruptus_errone..
28 napon keresztül egy idõben 28 nap után tarts egy kis szünetet aztán szedd tovább.
A kérdező hozzászólása: hát köszi az infót mindenkinek. a megszakítás egy ideig nálunk is mûködött de ráhagytuk mert gyakran túl stresszes volt.

Mennyi ideig szabad szedni a fogamzasgatlot 7 napos szünet nélkül?

Beszedtem 2 levéllel ugy h kihagytam ovlna 1 hetet. Ha részedek most 3hétig az sok lenne a szervezetemnek?

Legjobb válasz: hááááát.....kockázatos, gondold át, h megéri e?

hááááát.....kockázatos, gondold át, h megéri e?

Mennyi ideig kell ahhoz szedni a fogamzásgátlót hogy hasson? És amikor az orvos felírja miket kérdez? Elküld vérvételre is?

Legjobb válasz: Gyógyszertõl és az elsõ szem bevételének idõpontjától függõen "azonnal", egy hét vagy az elsõ levél beszedése után hat. A doki megvizsgál, vagy csak kikérdez, esetleg elküld vérvételre (ahogy hallom, a többség csak kérdez ha nincs panasz). Hogy miket kérdez? Szûz vagy-e még, mióta élsz nemi életet, eddig milyen mivel védekeztél, mi volt azzal a probléma, vettél-e be esemény utáni tablettát, állsz-e valamilyen gyógyszeres kezelés alatt, van-e valami panaszod, hízékony vagy-e, csak fogamzásgátlásra kell-e a tabletta, rendszeres-e a menstruációd, dohányzol-e, stb.

Gyógyszertõl és az elsõ szem bevételének idõpontjától függõen "azonnal", egy hét vagy az elsõ levél beszedése után hat. A doki megvizsgál, vagy csak kikérdez, esetleg elküld vérvételre (ahogy hallom, a többség csak kérdez ha nincs panasz). Hogy miket kérdez? Szûz vagy-e még, mióta élsz nemi életet, eddig milyen mivel védekeztél, mi volt azzal a probléma, vettél-e be esemény utáni tablettát, állsz-e valamilyen gyógyszeres kezelés alatt, van-e valami panaszod, hízékony vagy-e, csak fogamzásgátlásra kell-e a tabletta, rendszeres-e a menstruációd, dohányzol-e, stb.
annyival egészíteném ki, hogy engem megviszgált: megmérte súlyom, megtapogatta a hasam, benyúlt a hüvelyembe és ott is vizsgálódott, megnézte a mellem, nincs e benne vmi. Vérvételre nem küldött, de én lehet h kérned kéne tõle. Az ember nem lehet elég óvatos. Persze ha azt mondja semmi szükség rá akkor ok.
Szia! Én a Volina nevû fogamzásgátlót szedem. Az orvosom azt mondta, hogy várjak 1 hónapot, hogy 100%-os védelmet nyújtson, vagyis ne eshessek teherbe. Olvastam viszont különbözõ fórumokon, hogy ugyanez a tabletta (vagy akár más fajta is) védelmet nyújt már az elsõ tabletta beszedése után. Én mindenesetre megvártam az egy hónapot. Mikor elõször bementem, hogy felírja a fogamzásgátlót, nem kérdezett az ég világon semmit tõlem. Sem azt, hogy dohányzok-e, vagy hogy miért akarok tabit szedni, vagy egyáltalán szûz vagyok-e még. Csak megvizsgált belülrõl, de nem nézte meg sem a hasam, sem a melleim. A számítógépbe felírták, hogy mikor volt az utolsó menstruációm, és elküldött vérvételre. Amikor visszavittem az eredményt, akkor írta fel a Volinát. A mellem nagyobb lett tõle, de hízni nem híztam, viszont a hangulatváltozásokat én is észrevettem magamon, mint ahogyan többen is írják más oldalakon. Amúgy szerintem ez egy jó gyógyszer, végül is nálam a cél az volt, hogy megfelelõen védjen, és ne hízzak el tõle. Csak ajánlani tudom. :)
sose engedném a csajomnak hogy olyan szarokat szeden!!!!!
Neked ennyi a lényeg az egészben? Elég szánalmas vagy... Hagyod neki, hogy hormonokkal tömje a szervezetét, mert gondolom neked kényelmetlen a gumi és "jajj, úgy nem olyan..." Ha már hagyod neki, hogy bombázza a szervezetét minden egyes nap valamilyen szaros gyógyszerrel csak azért, hogy neked jobb legyen, akkor legalább ne legyél ennyire tuskó és türelmetlen, hogy csak ennyi számít, hogy mikor engedheted bele a dolgaidat. Szánalmas... Amúgy van olyan gyógyszer, amely már az elsõ szemtõl véd, de célszerûbb megvárni az elsõ hónapot biztos-ami-biztos alapon.
Ha jól tudom legalább egy hónap, de gondolom gyógyszer függõ is.
Minimum egy hónap
Ha most fog elmenni akkor miért nem a dokitól kérdezi meg?Lefeküdni most is letudtok gumi nélkül.Ha dugni is akartok az már más kérdés
jajjjj... az már elég régen elmúlt hogy olyan nagy hormombomba volt a tabletta. A maiakban már már nagyon kevés hormon van, és több jó hatása van mint mellékhatása (persze a fõ funkció mellett), pl egy csomó betegség esélyét csökkenti...

Most kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát. Mennyi ideig kell még más módon védekezni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy meg kell várni a gyógyszerszedés kezdete utáni elsõ menstruációt, és utána már nem kell mellette más védekezési módot alkalmazni.

Én úgy tudom, hogy meg kell várni a gyógyszerszedés kezdete utáni elsõ menstruációt, és utána már nem kell mellette más védekezési módot alkalmazni.
Szia! A trinadiol tablettát nem ismerem de általában az orvosok 2 hét védekezést szoktak javasolni a tabletta elkezdése után.
Szerintem is az a biztos, ha kivárod, amíg elfogy az elsõ havi adag. Utána már hatásos.

Mennyi ideig kell szedni a fogamzasgatlo tablettat, mielott elkezdene hatni?

Legjobb válasz: Tabletta válogatja. Vagy kérdezd meg a nõgyógyászod, vagy olvasd el a betegtájékoztatót, abban minden pontosan le van írva :)

Tabletta válogatja. Vagy kérdezd meg a nõgyógyászod, vagy olvasd el a betegtájékoztatót, abban minden pontosan le van írva :)
Hány ilyen kérdés lesz még? Már százezer ilyen volt. De hogy válaszoljak, olvasd el a betegtájékoztatót, ugyanis abban pontosan le van írva!!!
Ha az a kérdés, mikor élvezhet a párod bele a punciba, akkor az elsõ levél után.
le van írva a papírjára
minden tabletta más és más. egyes tabletták állitólag az elsõ szem után védnek(de én nem hinnék bennük) ha biztosra akarsz menni, szedd be az elsõ levelet s utána mehet zokni nélkül.
soha
A kérdező hozzászólása: esetleg valaki normális választ?
Le van írva a betegtájékoztatóban, de figyelj, hogy mensi elsõ napján kezded-e szedni, vagy nem, mert ez változtat az idõn! Ill. HA nincs benne, várj egy hónapot.

Ha most ekezdem újra szedni a fogamzásgátlót, mennyi idö kell hogy hasson, és bennthagyhassa a barátom?

Tiz évig szedtem fogamzásgátlót.Majd 7hónapig nem.

Legjobb válasz: Ha jól tudom, a készítmény használati utasításában pontosan le van írva a válasz arra, amit kérdeztél.

Ha jól tudom, a készítmény használati utasításában pontosan le van írva a válasz arra, amit kérdeztél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!