Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig szülés után És (78 db)

Anyukák, apukák, szülés utáni első együttlét: mennyi idővel szülés után, milyen volt (úgy értem, hogy nagyon más, mint szülés előtt, érezhető különbség lett? ), ki kezdeményezte? És hogy védekeztetek?

Legjobb válasz: Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.

Mi a szülés utáni 7. hétben szexeltünk elõször, nekem eleinte fájt, kellett síkosító is, amúgy óvszerrel védekeztünk. Következõ alkalommal már egyáltalán nem is fájt (szintén a 7.hét). Férjem kezdeményezett.
5 hétig vártunk (természetes szülés után), legalábbis a behatolással. De már a 2. héttõl nem véreztem, így volt ez meg az. :) Már a 4. héten is próbáltunk szeretkezni, de akkor még volt egy varratom, és az feszült. De az 5. héten minden simán ment. Az elsõ 1-2 percben érzékeny volt a gátmetszés helye, de aztán elmúlt, és ugyanolyan jó volt, mint azelõtt. Sõt, még jobb is, mert érzékenyebb lettem, sokkal könnyebben el tudtam élvezni. Óvszerrel védekeztünk, mert akkor már nem szoptattam, de a gyógyszerrel meg kellett várni az elsõ menstruációt, ami 2, 5 hónappal szülés után jött elõször.
7 héttel szülés után. Nem volt kellemes. Óvszerrel. 21/N fél éves kislány anyukája.
Császárral született a kisfiam, és a 4. hét eltelte után kezdtünk próbálkozni(akkor már nem véreztem egyáltalán ). Nekem nem fájt, inkább olyan érzés volt, mintha full száraz és szûk lennék. A szárazság megmaradt még egy ideig, de igazán fájdalomról nem tudok beszélni. Szerencsém volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!
Mi szülés után 6 héttel szeretkeztünk, de nem mondhatom, hogy nagyon jo volt... viszont rá 1 honapra, mikor elõször megjött...volt külömbség...nagyon érdekes volt hogy csak az elsõ menszesz után élveztem igazán a dolgot. A férjem nagyon odafigyelt de én voltam a kezdeményezõ. Õ bármeddig tudott volna várni, azt mondta szoljak, ha ugy érzem belevághatunk :)
Gyógyszerrel védekeztünk, aztán 3 hónap után rátértünk a pharmatex krémre.
Én természetes úton szültem. 8. héten voltunk együtt, sikosítval is éreztem a behatolást, sõt ki is voltam még tágulva, úgyhogy nem élveztem. Sõt kétségbe estem hogy ez ha így marad akkor 30 évesen pápá sexuális élet. De azóta a kitágultság ha nem is szûnt meg, de klasszisokkal jobb a helyzet!!! És így élvezem is, igaz nem minden pózban. Szóval bármit is fogsz érezni ne ess kétségbe mert idõvel jobb lesz. 6 hós baba anyukája.

Mennyi idő szülés után míg "visszarendeződik" az ember? Értem ez alatt pl. a csípőcsontot vagy a hajhullás abbamaradását, májfoltok halványodását és persze a plussz kilók eltűnését?

6 hónapja szültem már egész reményvesztett lettem...de tegnap azt mondta valaki eltarthat egy évig is! Lehetséges ez? Tarthat még nálam hormonális változás ami miatt még van hajhullásom, plusz 7-8 kiló (tornázom is) stb...pedig már sajna nem szoptatok 3 hónapja.

Legjobb válasz: Nekem a hajam a szülés után ég egy évvel is hullott.Igaz már nem annyira.

Nekem a hajam a szülés után ég egy évvel is hullott.Igaz már nem annyira.
Szia! A hajhullás kb 9 hónap, a csípõ kb 1 év míg vissza áll a régi állapotára. Háát, a felszedett kilók pedig, ha nem szopiztatsz, akkor csak a táplálkozásodon múlik. De, ha letelik az 1 év utána biztos könnyebb a fogyi is.
A várandósság 9 hónapig tart, ez alatt készül fel a tested a szülésre. Ugyanennyi idõ kell ahhoz, hogy visszanyerd önmagad. Nem szabad siettetni, a hajhullás sokáig eltart, a kilók valakinek gyorsan lemennek, valakinek lassan. Persze figyelembe kell venni a genetikát is!
A barátnõm ksibabája márciusban lesz 1éves és mostanra nyerte vissza az alakját, még szoptat is és most kezd majd el tornázni! Az én babám 3hós és mostanra érzem azt, h kicsit egyenesbe jöttem testileg-könnyebben feljönnek a rucik, lassan ugyanolyan a hasam, mint rég, bár még van rajtam 5-7kg, de amíg csak szoptatok, addig nem vetem bele magam a kemény tornába, pedig szívesen mennék már :O) itthon reggel a tv-vel tornázom 5percet és attól is izomlázam van!Mindenkitõl azt hallom, h nagyon lassan megy le az a plusz kiló, ami szülés után maradt-együttérzek veled, mert engem is zavar, de a párom így elfogad addig, míg szoptatok :O) és hát a baba a mindenünk, így rá koncentrálunk jobban, nem egymásra, mint azelott!
Ez nagyon változó lehet. Csak hogy két eltérõ példát említsek... Én a terhességem alatt 12 kg-t híztam, a tesóm 25-öt. Én ahogy megszültem már csak pár kg felesleg volt rajtam, a tesóm 18 kg plusszal jött ki. Nekem két hónap alatt visszarendezõdött a bõröm, a tesóm kislánya másfél éves, az õ bõre még mindig olyan, mint volt szülés után. Pedig tesók vagyunk. Hogy mikor kerülsz vissza a régi passzba, az nagyon eltérõ lehet még családon belül is. Szóval, nincs okod aggódni. Ha tornázol és egészségesen táplálkozol, akkor vissza fogsz "igazodni magadhoz". Úgy néz ki, nálad ez lassabb folyamat, de a pontos idõt nem lehet megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek! Ezek szerint van még remény ...de azért ne fogjak mindent a szülésre meg a hormonokra:) "dundi" családból származom (talán számít, talán nem) de azért szeretnék visszafogyni a terhesség elõtti súlyomra. A hajam szép hosszú volt és levágattam vállig érõre mert nagyon hullot sajna még most is. Nyáron lesz a kisfiam 1 éves addig adtam magamnak határidõt...bár hogy mit csinálnék azon túl ? Nem tudom. Szeretném visszakapni régi önmagam. Irigylem azokat akik pár hónap alatt visszanyerik eredeti formájukat. Persze a gyerekem kárpótól mindenért :) :) nem cserélném vissza:) Köszi még egyszer a válaszokat!
Én emlékszem rá, amikor a fiam elsõ szülinapja elõtt pont egy nappal mentem új fodrászhoz, és a hölgy meg volt lepõdve, hogy mennyire hullik a hajam :S Pedig a terhességem elõtt, egész kicsi gyerek korom óta olyan dús és vastag szálú hajam volt, hogy ha összefogtam, hajókötélnek is beillett volna. Már nem is tudom, mikor maradt abba a hajhullásom, de most 2 éves múlt a fiam, és pont olyan a hajam, mint régen volt (kivéve, hogy most rövid), nem hullik egyáltalán, ismét dús és vastag szálú.

Szülés után mennyi idővel szeretkeztetek először és mikor élveztétek először?

Jobb lett szülés után vagy nem?

Legjobb válasz: Libidóm a béka feneke alatt van szülés óta (14 hónapja). Ha megkívánom talán jobb is mint elõtte, csak éppen az a bibi, hogy nem igazán kívánom... :( Amúgy 10 héttel szülés után voltunk elõször együtt, és borzasztó volt. 3-4 hónap eltelt mire nagyjából jó lett, és kb. 7-8 hónap után élveztem.

Libidóm a béka feneke alatt van szülés óta (14 hónapja). Ha megkívánom talán jobb is mint elõtte, csak éppen az a bibi, hogy nem igazán kívánom... :( Amúgy 10 héttel szülés után voltunk elõször együtt, és borzasztó volt. 3-4 hónap eltelt mire nagyjából jó lett, és kb. 7-8 hónap után élveztem.
Elsõvel: olyan 2hónap után volt, nem volt se jó se rossz. Utána egész jó lett. Másodikkal: egy éve a gondolattól is rosszul vagyok, így nem tudok nyilatkozni...
4 hét után szexeltünk elõször, úgy féltem, mintha a szüzességemet vesztettem volna el, de meglepõen jó volt. Amíg nem állt be a rend nagyon hulla voltam, nem kívántam a szexet, de mikor csináltuk, mindig élveztem, csak elkezdeni volt nehéz :) Aztán mire belejöttünk, megint terhes lettem, levert a fáradtság, hányinger, de remélem szülés után megint egymásra találunk:) 18 hós a gyerkõc, és jövõhét végére vagyok kiírva a másoik babóval:)
Mi 4 hét után voltunk együtt elõször. (mondjuk nekem nem volt gátmetszésem) Eddig nem éreztem túl sokat belõle. Most 5 hónapos a fiam és most kezdem el kívánni a párom, most kezdem el újra élvezni az együttlétet. Eddig nem igazán kellett, csak az õ kedvéért voltam vele.
kb 4 héttel a szülés után voltunk együtt, nagyon féltem tõle, hogy fájni fog, ennek ellenére kellemes, mondhatni jó volt. A végkifejlet részemrõl elmaradt, de így is teljesen elégedettek voltunk mindketten, rá egy 4-5 napra újra próbáltuk, akkor már tökéletes volt minden és azóta is.
Én még a 6 hetet se bírtam ki igy 5 hét után és nagyon jó volt.
Mi kivártuk a 6 hetet... Nem fájt meg semmi, csak fura volt... Hogy jó érzés is lett volna az olyan 4-5. alkalommal sikerült :)
Hát úgy heti 3-4szer vagyunk együtt (férjem többször is szeretné, de megérti, hogy kimerült vagyok-mi babánk nem alussza át még az éjszakát és szoptatok még) Kb a felében jön meg az "étvágy" a másik felében, meg csak élvezem, de semmi különös. Jó érzés, hogy neki jó és így ennyi. De van mikor egyáltalán nincs kedvem a (behatolásos)szexhez, de ilyenkor van más, amivel örömet tudok neki okozni. 28/n
A kérdező hozzászólása: Ja, és hány éves vagy? :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! És milyen gyakran vagytok együtt? Ebbõl mennyire gyakran kívánod meg közben? És ha nem kívántad meg, akkor milyen érzés? Nem rossz? Köszönöm ha válaszolsz!
6hetet kivártuk, jobb volt mint vártam. A szexet nem kívánom még mindig, csak az odabújást meg a romantikát, persze ebbõl szex lesz...Aztán néha megjön evés közben az étvágy. 15hós anyukája
akkor a saját házasságod érdekében ne az anyukádtól kérj tanácsot, hiszen õ sem tudja, h hogyan kell egy jó házasságot fenntartani. tudom, h ez gonoszul hangzik, de ha nem akarsz arra a sorsra jutni, mint oly sok nõ, akkor elõ a fehérnemûkkel meg néhány új pózzal és irány az ágy! :-)
A kérdező hozzászólása: Nem. Mindig rossz volt a házasságuk.
Mi úgy 10-12 hét után kezdtük újra. Nem volt rossz. De elég sok idõ kellett, mire megkívántam igazából. Nálunk inkább az volt a baj, hogy császáros voltam, és megrepedezett a bõröm, ezért volt, hogy kívántam, de nem volt az igazi. Kislányunk 3-4 hetes kora óta átalszik minden éjszakát. ( most 1 éves, éjjel 12!!! órát aludt!) Ráadásul a sebem is elgennyesedett...
Amúgy én gyakrabban kívánom:)
3 hónap után, és borzalmasan fájt!!!! a kislányom 6 hónapos volt, mikor kezdet ismét jó lenni, és nem fájt már. Most ugyanolyan, mint szülés elõtt. (talán annyi, h szerintem a méhszáj kicsit lejjebb került, és néha érzékeny bizonyos pózokban) Ja, s amíg szoptattam, teljesen száraz voltam, és egyáltalán nem volt nemi vágyam. Aztán szoptatás után egy idõvel helyreálltam. Nagyon féltem, h majd úgy maradok.
Utolsó vagyok: Mi terhesség elõtt állandóan sexeltünk, és azt mondtam, h ha gyerek lesz, akkor is így fog maradni, és nem lakom le magam, mint a legtöbb nõ szülés után. Viszont sajna nem nagyon tudtam tejesíteni a fogadalmam, mert senkire nem tudom bízni a babát, így nagyon kevés idõnk jut egymásra, . Most egy éves a gyerek, és most érzem úgy, hogy kezdem összeszedni magam- Lefogytam stb. Tényleg nem szabad elhagynunk magunkat, akármilyen fárasztó is a babázás.Sok minden változik, ha anyák leszünk, de nem szabad elveszni hagyni a NÕT!
6-8 hét után, borzalmas volt. Kihagytunk 2 hónapot aztán próba, még mindig rossz, megint 1 hónap után próba, valamivel jobb volt, de nem kívánom egyáltalán a szexet, gondolni sem bírok rá. Így én nem szorgalmazom, párom meg türelmesen vár (valameddig) 7 hónapja szültem.
6 hét után volt az elsõ - kegyetlen rossz.. Aztán próbáltuk még párszor, de az érzés nem változott. Kimaradt egy hónap, utána valamivel jobb volt.. Azaz már nem fájt, de jónak sem éreztem. Ráadásul száraz vagyok, mint a sivatag. 5 hónapja szültem, most még mindíg itt tartunk.. A nõgyógyászommal a héten konzultáltam, azt mondta, amíg nincs helyen az ösztrogén, és nem apad el teljesen a tejem (nagyon-nagyon minimális van, de sajnos 2 hónapja nem szoptatok - nem kell már a fiamnak), addig ilyen lesz.
Ahhoz hogy az ember a társát megtudja tartani valóban szükséges az hogy egyben legyünk:Nõk, Anyák, Szeretõk.Ha az ember szereti a párját akkor rengetegféle képen lehet neki örömöt szerezni.Ezt meg lehet beszélni vele hogy miért nem azt a lyukat használjátok ha a gátmetszés vagy egyéb dolog miatt kellemetlen, fájdalmas.Rengeteg férfitõl hallom hogy a párja mindenféle kifogást talál miért ne legyenek együtt.A férfiak máshogy mûködnek mint a nõk.Ezt tudomásul kell vennünk.A férfibe mindig benne lesz a vadászösztön és ha nem teszel kedvére ne csodálkozz ha útnak indul.Tudom hogy ez most egyeseket felháborít de sajnos ez genetika.Nekik elég egy jó illat vagy egy szép alak stb és megmozdulnak a vágyak akaratuktól akár függetlenül.Nekünk Nõknek ennél picit több kell pl érzelem simogatás stb.És mivel több nõ van mint férfi ráadásul tálcán kínálják magukat az sem számít hogy családja van sõt milyen jó elszeretni címszóval hát gondoljátok meg mennyit gondolkoztok azon hogy fáj e meg legyen türelmes stb.És szextõl függetlenül amikor jobbnál jobb csajok közlekednek az utcán arra is érdemes törekedni hogy ne úgy várd haza mint egy elfáradt mosónõ :)
Ha jól emlékszem akkor talán 7-8 hét lehetett. Amikor visszamentem kontrollra, mondta a doki, hogy meg fog jönni a havim. Meg is jött, ez is meghosszabbította a dolgot. És az elsõt nem igen élveztem bevallom, sõt még egy darabig sem. Most a lányom 8 hónapos és nagyon jó már! Szerintem nekem ez pszichés volt, de sikerült leküzdeni ezt, és szerintem jobb, mint elõtte volt. Talán azért, mert az ember örül, ha idõt tud rá szakítani, és van egymásra egy kis idõtök.
Bár óriási gátmetszésem volt, de a hazaérkezés után pár nappal orálisan már együtt voltunk a férjemmel. Nekem igenis hiányzott. :) a behatolást a 6 hetes kontroll után próbáltuk de akkor még cefetül fájt, aztán 1 hétig "gyakoroltunk" :) hogy ismét bejáratódjon és onanntól nem vlt megállás :D
elõzõ vagyok.. abszolút nem lett rosszabb a hüvelyem mint szülés elõtt. sõt!!! nekem jobban tetszik most a szex mint elõtte.
nem lecserélõdnek a szerepek hanem kibõvülnek. feleség szeretõ és anya illetve férj szeretõ és apa. ha egy is hiányzik akkor baj van.
Annyiban változol, h már anya feleség és szeretõ vagy egyben. Ha csak anya és felesèg vagy akkor jönnek majd a szeretõk máshonnan. Nehéz összeegyeztetni de megèri mert máshogy nem tarthatod meg a párod. A szüleidnek boldog a házassàga?
6 héttel, és eléggé rossz volt:) A második már nem volt olyan rossz, 2 hónappal szülés után már elég kellemesnek mondtam. 3 hónappal szülés után már élveztem, de nem kívántam, 6 hónappal szülés után már kívántam is. Jobb lett.
Mi ugyan kivártuk a 6 hetet, de már az elsõ alkalom is nagyon jó volt(mindkét szülésem után).Ennek az egyik oka az, hogy nem volt se gátmetszésem, se repedésem, se belsõ sérülésem.A másik, hogy nem tágultam ki, a 3., hogy igen toleráns babákkal áldott meg a sors, így nem voltam hulla fáradt már a kezdetekben sem.
Az elsõ után 6 héttel és nem volt jó. A második után 11 héttel, és egész jó volt. De nem igazán kívánom.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nem volt rossz, hogy Te nem kívánod és õ "használja a tested" és ott vonaglik, nyög rajtad? Hogy tetted túl magad rajta?
hát ezt ne úgy képzeld el, h õ "használt"! ez így kicsit durva. együtt voltam vele, persze nem minden nap, csak 1-2 alkalommal egy héten és néha nagyon jó volt! persze azon ügyeskedtünk, h h lenne nekem jó, h h érzem jobban, hogyan élvezhetném annyira, mint elõtte. új pózokat kerestünk, új dolgokat próbáltunk ki, szóval egyfajta kísérletezés volt ez az idõszak. és sikeres volt, mert elértünk oda, h újra kívánom, minden nap együtt vagyunk, és még jobb a szex mint elõtte. szerintem inkább ez, minthogy hónapokig vagy akár évekig ne kívánjam és ne élvezzem vele az együttlétet! én VELE élek és nem MELLETTE! és azzal, h lett egy fiunk én még ugyanúgy az õ párja vagyok, nem csak a fiunk anyja. szülés után megváltozik a testünk és rá kell jönni, h mit élvezünk, h mire vágyunk, mert tuti, h nem arra, amire elõtte! és ha valaki ennek érdekében nem hajlandó semmit tenni, akkor magára vessen, ha a férje más nõk után néz majd. mert elõbb utóbb ez lesz, kár tagadni. semmi nem oldódik meg magától, mindenért tenni kell egy kapcsolatban. ezért is. szóval erõltessétek meg magatokat, ha nem akarjátok azon kapni magatokat, h a férjetek lelépett egy csini fiatal lánnyal! szerezzetek be pár szexy fehérnemût, egy kámaszutrát, és fedezzétek fel újra a szexet! akinek nem inge ne vegye magára...
Az utolsó minden szavával tökéletesen egyetértek. Akkor már késõ siránkozni, mikor apa lelép..
A kérdező hozzászólása: Ne lépjen le, örök hûséget fogadott!
7/13 és az utolsó is vagyok egyben! Olyannyira sikeres Marilyn tanácsa, hogy azóta az 5 és fél hónapos kislányunk mellé e hónapban bekopogtatott a kis testvér is... :) ))))
Kedves Kérdezõ! Kicsit önzõ a felfogásod az utolsó két hozzászólás alapján. Sok Nõ elvár mindent a férjétõl, de Õ nem nagyon képes, hogy nyújtson is. Aztán megy a pillázás, hogy d.sznó lelép... errõl ennyit. Én már másfél hét után kényeztettem a párom a megfelelõ módon (akkor még nem volt szex), és nem azért mert elvárta, hanem mert szeretem, és tudom, hogy bármilyen türelmes is, szüksége van Rá. :)
A kérdező hozzászólása: Biztos, de szerintem felnõtt ember tudja tudja türtõztetni magát. Nem?
Nekem ezt amúgy meglepõ módon mamám tanácsolta. Nem kell várni a sültgalambot, elé kell menni a bajnak mégha az elején nehezen megy, akkor is. És bejön. Arról nem is beszélve, h mennyivel jobb szexy anyukának érezni magad. :-)
Marilyn, mamád tud valamit ;)
A kérdező hozzászólása: Jó lehet Neked! Nekem Édesanyám tanácsolta, hogy ne kényeztessem el a férjem, mert úgysem hálálja meg. És hogy gyerek után már anya vagyok. Azt mondta, hogy ahogy teherbeesek, már nem ugyanaz a nõ leszek, mepek.Megváltoznak a szerepek.
Kedves kérdezõ! Épp elég a párodnak a szülés elõtti néhàny hònapban és a szülès után hetekig várni. Fõleg, h a megnõtt cicik és kikerekedett csípõ milyen hatással van rá... Az én párom meg van õrülve az ùj testalkatomèrt.
Szomorú, hogy anyukád ilyet tanácsolt, de gondolom saját tapasztalat alapján mondta. Aki szülés után anya lesz, ne csodálkozzon azon, ha a párja keres NÕT! Össze kell tudni egyeztetni a két dolgot. Ha valakit "éheztetnek", még egy szelet "zsíros kenyér" után is meg fog fordulni egy idõ után! Ez van.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de a férjbõl meg apa lesz! Más szerepek.
Mi 5 és fél héttel a szülés után voltunk együtt. Nem fájt, de kicsit csalódtunk, mert ugye megváltoztak kissé a "dolgok" nekem ott lent, sokkal tágabb voltam, és tudom, hogy fura, de mintha más szögben lett volna a hüvelyem...Ezek fokozatosan jobbak lettek, hál'égnek nekem a vágyam sosem múlt el, sõt nálunk a mai napig én vagyok az, aki többször szeretné. Szülés után 3-4 hónappal nem is éreztem másnak magam, szerintem anatómiailag mindenem visszaállt, vagy csak egymásra hangolódtunk újra, a lényeg, hogy ekkor már mindig nagyon jó volt! 15 hónapos anyukája

Aki 10-15kg-ot hízott a terhessége alatt, mennyi ment le abból közvetlenül a szülés után, és mennyi idő után nyerte vissza a régi alakját?

Legjobb válasz: Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)

Mindig dundi voltam, 60 kilóval kezdtem a terhességet, 80-al mentem szülni (de nagyon vizes voltam, még tokám is volt), 68 voltam hazajövetelkor. Aztán szoptatás alatt igen gyorsan 74 lettem, ebbõl 1 év múlva 60, majd mikor a gyerek elindult 16 hósan és végre elhagytuk a szopit, pár hónap alatt 52-re fogytam, ami pont az ideális a 155 centimhez és ezt egy éve tartom is. Hiába, a napi 2x3 óra játszótérnél nincs nagyobb csodaszer - és még csupa izom is vagyok :)
Én 11 kg-ot híztam.2 éves a lányom de még 6kg van rajtam sajnos.
17 kg híztam, szülésnél lement 13 kg.2 hónappal késõbb lement még 5kg.Remélem most is így lesz 14, 5-15kg híztam eddig ma töltöttem be 37. hetet.
16 kg-ot hiztam. Szüléskor jó ha 5 kg lement, maradt hát 11 kg. Nem fogyóztam rögtön, sõt szoptatni sem tudtam, 2 éves volt a fiam amikor már rosszul voltam magamtól és belevágtam az életmódváltásba.Most 10 kg-al kevesebb vagyok mint amikor teherbe estem.
18-at híztam, de 4 kilós volt a babám, és nagyon bevizesedtem, szülés után 1 héttel már csak 6 kg feleslegem volt
Én 53 kg -ról indultam és 85 kg-ig mértem magam. Még hátra volt pár hét. Szülés után 6-7 kg több nem (de lehet hogy még annyi se) Szerencsém volt mert tudtam szoptatni. Pár hónap alatt lement. Ha volt 10-15 percem csináltam gyors felülést , fekvõtámaszt és lábemelést. Ennyi. Szerintem alkattól is függ. Az is igaz, hogy sok idõm nem volt evésre. Lekötött a baba aztán a második és a harmadik. Most kereken 60 kg vagyok 170 magas.
Én 11.5 kg-t híztam(170 cm vagyok, 62.4 kg-al kezdtem), és szülés után 1 hónappal már semmi nem volt rajtam.Most megint babát várok, a 22. hét végén járok, és még nem egész 2 kilót híztam.
Én 50kg-mal kezdtem, kb.65-66-tal mentem szülni, kb.58 voltam a szülés utáni héten, most 3 hónapos a babám és 53 vagyok. Még kb. 3 kg. Hasonlóan volt az elsõ gyerekemnél is. Mire 6-7 hónapos volt, már visszanyertem a súlyom. De tornázgatok is, hogy az alakom is visszanyerjem. És nem árt a tejemnek.
én 56kgval lettem terhes és 80al szültem. olyan 8hós volt a kisfiam mikor már 51kg-ra fogytam vissza.minuszba is mentem pár kgval.

A Ricinus communis Ch5-ös golyókat szülés után mennyi idővel lehet elkezdeni és milyen adagolásban?

Legjobb válasz: Lehetõleg a tejbelövellés után szedd. Szóval azért várj 1-2 napot. Én napi 2-3-szor 5 golyót szedtem, egy doboz után 1 hét szünet. A szünetben teáztam.

Lehetõleg a tejbelövellés után szedd. Szóval azért várj 1-2 napot. Én napi 2-3-szor 5 golyót szedtem, egy doboz után 1 hét szünet. A szünetben teáztam.
én 5 nappal szulés után kezdtem el szedni napi 5 bogyot, szépen gyarapodott töle a tejcsi

Mennyi idő után lehet teherbe esni szülés után, és van aki rábetegedett?

Augusztusban szültem,de sajnos meghalt a kislányom.A hat hetes gyermekágy után belevágtunk a babaprojektbe.Most 17-én volt egy kis barnázásom amit pici rózsaszín foltocskák kísértek.Csináltam tegnap tesztet,ami pozitív lett.Nem voltam orvosnál,mivel még korainak gondolom.Viszont ma elkezdtem "vérezgetni",és nem tudom hova tegyem ezt.Volt valaki így?

Legjobb válasz: Én voltam.Tesztem pozitiv lett,és örültem boldog voltam pár napjára pedig megjött sajnos.Doki szerint van ilyen.spontán vetélés az elsõ pár hétben.Nem csináltak semmit,mert a dokim azt mondta,nagyon sokan azt sem tudják,hogy terhesek voltak,annyira picike.de aztán a következõ honapban ujra pozitiv lett a tesztem,és akkor már tényleg terhes voltam.Ma pedig már 7hónapos a kislányom.

Én voltam.Tesztem pozitiv lett, és örültem boldog voltam pár napjára pedig megjött sajnos.Doki szerint van ilyen.spontán vetélés az elsõ pár hétben.Nem csináltak semmit, mert a dokim azt mondta, nagyon sokan azt sem tudják, hogy terhesek voltak, annyira picike.de aztán a következõ honapban ujra pozitiv lett a tesztem, és akkor már tényleg terhes voltam.Ma pedig már 7hónapos a kislányom.
Nagyon sajnálom, ami Veled történt! Ami mostani esetet illeti, hát lehet, hogy elmegy a baba, mert még elég korai terhesség, és ilyenkor viszonylag sokszor elõfordul, hogy nem marad meg. Un. kémiai terhességnek nevezik. Mint az elsõ is írta, sokan azt sem tudják, hogy terhesek voltak, mert nem csináltak tesztet, és idõben, vagy 1-2 nap késéssel megjön. Viszont olyan is, aki a terhesség elején még "menstruál", és mégis megmarad a baba. Bár ha rendes piros vér jön, akkor az nem jó jel. Szóval egyenlõre még nem lehet pontosan tudni, hogy melyik verzió az igaz, mindenesetre majd menj el dokihoz.
Elõszöris részvétem a kislányod miatt. Igen, ahogy az elsõ is írta, sajnos sokszor elõfordul, hogy alig tudja meg, hogy terhes, már spontán el is vetél. Évekkel ezelõtt nekem is volt egy ilyen. Akkor azt mondta a doki egy UH után, hogy nincs mit tenni, de egyébként teljesen ki is ürült minden magától.... Azért szerintem menj el dokihoz, nem minden esetben ez a vége. Hátha nálad nem így lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindegyikõtöknek, de az este elég erõsen megjött, reggel csináltam új tesztet, de már nem pozitív lett.Õ is elment.
Sajnálom. :( Szorítok, hogy mielõbb összejöjjön a babátok. Boldog Karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok!!!!

Mennyire ment vissza a pocakotok szülés után, és mennyi idővel?

Legjobb válasz: Dorkáról annyit, hogy létezik haslekötõ ami nem látszik a ruha alatt.Elsõ gyereknél nekem sem maradt semmi 28 évesen.Másodiknál már maradt egy pici és bármit csináltam nem használt.Most a harmadik babámmal vagyok 25 hetes terhes nem híztam még sokat nem tudom milyen lesz a hasam utána.

Dorkáról annyit, hogy létezik haslekötõ ami nem látszik a ruha alatt.Elsõ gyereknél nekem sem maradt semmi 28 évesen.Másodiknál már maradt egy pici és bármit csináltam nem használt.Most a harmadik babámmal vagyok 25 hetes terhes nem híztam még sokat nem tudom milyen lesz a hasam utána.
Alkati kérdés. A szoptatás segít az biztos! DE olyan 6 hónap biztos kell hogy némileg elégedett legyél magaddal. DE az hogy marad valamennyi, szerintem természetes és el kell fogadni. Vagy lehet tornázni meg ilyenek ha van ilyesmire energia és idõ.
Valószínûleg alkati kérdés. Ha fiatalabb vagy, valószínû még rugalmasabb a tested, könnyebben mehet. Egy példa: Shodeinde Dorka az X-Faktorból. :)
én 7 hónapja szültem..de még megvan a hasam.:) A Dorka tényleg nem semmi semmi sem látszik rajt..irigylem is miatta! :) ))
Nekem csak akkor hurkás kicsit a hasam ha leülök, ha állok lapos...igazából kb a 2. hónaptól ilyen.....hamar eltûnt a pocakom...de régen ha beültem a kádba feszes volt a bõröm...most nem annyira.....de sok tininél különb vagyok és talán haspólóba is járhatnék....bár nem fogok mert ismét babás vagyok :)
Hát, nekem az izomzan a 6 hetes kontrollra visszament nagyjából, de a felszedett kilókat csak szoptatás után tudtam leadni. Akkor fél év alatt 15 kilót fogytam. Most 56 kg vagyok, 7-el kevesebb, mint mikor terhes lettem. :)
Én 2 hónapja szültem, de már teljesen lapos.Pedig nem tornázom, a pici mellett nem is lenne rá idõ.Persze, nem olyan feszes, de örülök, hogy így megúsztam.Nincs egyetlen csíkom se, és nem lóg a bõröm.Amikor terhes voltam, mindenki azzal nyaggatott, hogy miért ilyen kicsi a hasam.Akkor nem esett túl jól, de most örülök neki.Nem ereszkedett meg a bõröm, nem lett erszényhasam.Egy kis torna , és el fog tûnni.28 éves vagyok, és elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én 20 éves vagyok, nem túlzottan vékony típus. 24. hétben vagyunk, és még elég kicsi a pocim, mindenki azt mondja. Remélem, nem lesz vészes, tornázni mindenképpen fogok utána, meg a megfelelõ tornát elõtte is. Meg futni is szeretnék majd, kis idõ elteltével, rám az volt mindig a legjobb hatással. Az a jó, hogy márciusra várjuk a babát, és akkor, illetve utána már jó esélyem van arra, hogy sok friss zöldség-gyümölcs lesz, ami bízom benne, hogy hasonlóképpen segíteni fog majd. :)

Mennyi ideig vérzünk szülés után? És mennyire?

Tena ladys betétet vettem er?s vérzés esetére, meg éjszakait amikor már alább hagy. Jó lesz?

Legjobb válasz: én 6 hétig véreztem... :( 5 hétig hol erõsebben hol gyengébben. 5. héttõl szinte csak barnázás. 6. héttõl megszûnt. én 2 csomag Tenát használtam el, majd még 1 csomag szintén vastagat, majd éjszakai, utána Normal betétet és majd tisztaságit. Jókat vettél :)

én 6 hétig véreztem... :( 5 hétig hol erõsebben hol gyengébben. 5. héttõl szinte csak barnázás. 6. héttõl megszûnt. én 2 csomag Tenát használtam el, majd még 1 csomag szintén vastagat, majd éjszakai, utána Normal betétet és majd tisztaságit. Jókat vettél :)
Az elsõ 3-4 nap lesz nagyon erõs.Semmiképpen sem ajánlom az allway's, mert mûanyag a borítója, és a gátseb nem fog ujjongani miatta.Helyette inkább Libresse, mert az puha pamutos, vagy Bella.Utána kb 4 hétig volt vérzés, de tisztasági betét utána is kellett, mert néha azért még volt pecsételés. A végefelé elég a 2-3 cseppes is.Jobb ha gyakran cseréled, mert csúnya dolgok ürülnek ki és nem is túl jószagúak.
Én az elsõ szülés után 6 hétig véreztem, a másodiknál meg kb.4 hétig.Az elsõ egy-két hétben hol erõsebben, hol gyengébben.De ez mindenkinél változó lehet, ki meddig vérzik. Szerintem jók a betétek, amiket vettél, csak az elsõ jópár napban cseréld sûrûbben.

Kinek mennyi idő múlva jött meg a menstruációja szülés után? És befolyásolta-e a szoptatást, ugyanúgy elfogadta a baba a tejet?

Legjobb válasz: Nekem kicsit furi volt.A fiam nov.született. Januárban és februárban is megjött, de nem volt semmi gond a szopizással, ugyanúgy elfogadta:) Aztán februártól meg se jött egyáltalán, októberig szopott a fiam, most hogy abbahagyta, egy hónapra rá meg is jött ismét.

Nekem kicsit furi volt.A fiam nov.született. Januárban és februárban is megjött, de nem volt semmi gond a szopizással, ugyanúgy elfogadta:) Aztán februártól meg se jött egyáltalán, októberig szopott a fiam, most hogy abbahagyta, egy hónapra rá meg is jött ismét.
Nekem nyolc hónapra, és az idejére kb. a felére csökkent a tejem, amitõl nagyon megijedtem. De a baba se evett annyit. Én mondjuk a csökkenés miatt elkezdtem fejni, mint az eszelõs, így mikor elmúlt, olyan lettem megint, mint egy fejõs tehén... Szóval utána visszaáll, ha csökken is.
Nekem 11 hónap után jött meg, igaz csak 2 hónapig volt, azalatt nem volt változás a tejcsi terén. Most 14 hetes terhes vagyok, és még mindig szopizik a 15 hónapos csajszim..:) ) Bár tápértéke nem tudom mennyi lehet a mostani tejemnek, de 5 percenként jön cicilni, pedig kap inni is, enni is rendesen..:) )
Nekem 7 hónapos lesz az anyatejes babám, de még nem jött meg. Viszont kb. 1-2 hete mintha olyan jeleket látnék magamon, amik azelõtt voltak mielõtt megjött régen. Sógornõmnél (szintén szoptat/ott) az elsõ gyerkõcnél 9 hónap után jött meg, most a másodiknál 4 hónap után.
Nekem épp ma jött meg és 2nap múlva 4hónapos a kisfiam :O)
"Nekem 11 hónap után jött meg, igaz csak 2 hónapig volt, azalatt nem volt változás a tejcsi terén. Most 14 hetes terhes vagyok, és még mindig szopizik a 15 hónapos csajszim..:) ) Bár tápértéke nem tudom mennyi lehet a mostani tejemnek, de 5 percenként jön cicilni, pedig kap inni is, enni is rendesen..:) )" Bocsi, hogy hozzád szólok, de lassan jó lesz leszoktatni csajszidat róla, mert késõbb már beindíthatja a szülést, illetve korai szakaszban vetélést is okozhat...
Azt, hogy miért van, nem tudom. Az élelmiszercimkézéshez csak annyit: kötelesek ráírni.. Fõleg, ha az áru olyan gyártósoron vagy mûhelyben készült, ahol esetleg mogyorós élelmiszert is gyártanak.Tehát nem biztos, hogy van benne, de a keresztszennyezõdés lehetõsége fennáll! Tapasztalat, csak mi a gluténnel vagyunk így...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Megnyugodtam, mert a válaszaitokból az derült ki, hogy ha meg is jön majd, nem fogja befolyásolni a szoptatást. Nagyon szeretnék sokáig szoptatni. (A 3. válaszoló nyílván nem ide szánta a választ, biztos a moderátor félre illesztette) A 4. válaszolónak gratulálok az újabb gyermekáldáshoz :)
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ kommentet még a 4. válasz után írtam, csak lassan gépeltem. A 3. és azóta már 5. válaszolónak köszönöm a fokhagymás trükköt.

Szülés után mennyi idő múlva jött meg a menstruációtok, és hogyan?

Azt olvastam, hogy szoptatás alatt a legtöbb nő nem menstruál. Én szoptatok, és a kisbabám csak a jövő héten lesz 3 hónapos, mégis ma megjött. Nem korai ez egy kicsit? Szoptató anyukák, nektek mikor jött meg újra? A másik: előtte sosem volt ilyen, de tegnap, tehát a menstruáció előtti nap elég sokat szédültem, gyenge voltam, délután is 2 órát aludtam. Viszont egyáltalán nem fáj. Nektek miben volt más, mint szülés előtt, mi változott?

Legjobb válasz: Az elsõ gyerek után a szülés után 9 hónappal jött meg, semmi extra változás nem volt a terhesség elõtti menstruációhoz képest. A második után viszont a szülés után 2 hónapra jött meg elõször (alig múlt el a gyermekágyi folyás) és azóta is (13 hónapja) minden menstruáció egy disznóvágással felér (bocs a kifejezésért), nagyon erõs lett. Az elsõ gyerkõcöt 9 hónapig szoptattam, mert amikor elõször megjött olyan fogamzásgátlót kaptam, ami mellett nem lehetett szoptatni és a tejet is elapasztotta. A második terhességbõl született ikreket pedig még most is szoptatom, úgyhogy az én esetemben a menstruációnak nem volt köze a szoptatásnak.

Az elsõ gyerek után a szülés után 9 hónappal jött meg, semmi extra változás nem volt a terhesség elõtti menstruációhoz képest. A második után viszont a szülés után 2 hónapra jött meg elõször (alig múlt el a gyermekágyi folyás) és azóta is (13 hónapja) minden menstruáció egy disznóvágással felér (bocs a kifejezésért), nagyon erõs lett. Az elsõ gyerkõcöt 9 hónapig szoptattam, mert amikor elõször megjött olyan fogamzásgátlót kaptam, ami mellett nem lehetett szoptatni és a tejet is elapasztotta. A második terhességbõl született ikreket pedig még most is szoptatom, úgyhogy az én esetemben a menstruációnak nem volt köze a szoptatásnak.
Moncsa:szia nekem A 2dik fiamnál 1éves kora után jött meg véglegesen öt 3évig szoptatam 6honaposan 1szer meg volt már de aztán semmi most lányom 1éves szoptatom még semmi és ugy néz ki nem is fog mert tegnap pozit teszteltem:-)
15 hónappal a szülés után. Szoptattam, még most is szoptatok. Az elsõ 2 hónapban pecsételõ barna vérzésem volt 2 napig, majdnem csak a wcpapíron, a 3. hónapban jött meg rendesen, pokoli fájdalmak, idõleges tejapadás, a melleim égtek szopi közben, 4 napig tartott és rengeteg vért vesztettem.
5 héttel szülés után jött meg. Nem volt erõs egyik nap sem, gyengén is indult. Semmi elõjele nem volt, nem is viselt meg, holott elõtte 15 évig sokat kínlódtam. Aztán nagyjából rendszerezõdött és jöttek a görcsök is késõbb, szóval nem változott semmi.
Elsõ gyereknél három hónapos volt amikor megjött tíz napig tartott, most másodiknál öt hetes volt és öt napig tartott , erõs volt de fájdalommentes.
Szülés után 4 hónappal jött meg, görcsök, erõsség ugyanolyan, mint elõtte. Elsõ gyerek, most 7 hónapos, még szoptatom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!