Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig próbálkozni, hogy (12 db)

Petefészek ciszta műtét hogyan zajlik? Utána mennyi idővel lehet babával próbálkozni?

Nyáron műtöttek szív alakú méhhel.Múlt hónapban derült ki a kontrollon, hogy a jobb oldalon van egy 5*4 centis ciszta. Vártunk 2 menzeszt, de sajnos csak annyit változott a helyzet, hogy "átvándorolt"bal oldalra és már 71mm. Műteni kell. Állítólag 1 éjjel kell bent aludnom, mert laparoszkópos műtét lesz.Hogyan zajlik és mikor lehet terhességgel póbálkozni?Már 4 éve küzdök a 2. gyerekért.

Legjobb válasz: Elõször is köszi a választ!Másodszor: nem tudom, hogy vándorolhat.Annyit tudok, hogy mobilis a cisztám, a doki kézzel arrébb terelhetné, ha akarná.A mûtét után teherbe estél és ha igen, mennyi idõ után?

A kérdező hozzászólása: Elõször is köszi a választ!Másodszor: nem tudom, hogy vándorolhat.Annyit tudok, hogy mobilis a cisztám, a doki kézzel arrébb terelhetné, ha akarná.A mûtét után teherbe estél és ha igen, mennyi idõ után?
1 évig normális. (a legtöbb esetben fél éven belül azért sikerül) Azon felül érdemes valami problémát keresni.
6 hónapot mondanak az orvosok "átlagnak", de szerintem inkább 1 év. Utána én már kérnék egy kivizsgálást. (Nálunk az elsõ rögtön sikerült, a másodikra 4. hónapja gyúrunk. Ismerõseimnél 6-18 hó körül van az "átlag". :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Nálunk elég vegyes a társaság, vannak jó páran akiknél azonnal összejött a baba, de sajnos vannak 4-en is, akiknél évek óta nem jön össze rengeteg féle orvosi beavatkozás hatására sem. Olyan is van, akinél semmi problémát nem találtak, mégsem sikerül. Kitartás...

Mennyi ideig kell próbálkozni, hogy a pasi el tudjon lazulni szex közben?

Barátom 23 éves, én vagyok az els? barátn?je, akivel lefekszik. Minden téren rendben van, csak kicsit bizalmatlan. 3 hónapja van szexuális kapcsolatunk, de ? még mindig nem tud teljesen ellazulni közben. Nagyon ritkán kezdeményez, és semmire se nyitott. Odavagyok érte, de kezd elfogyni a lelkesedésem. Nem tudom, várjak e még vagy hagyjam ott.

Legjobb válasz: Hát szia! Fura dolog ez hogy egy pasi ennyi idõs korában veszítse el,de biztos azért van mert szégyenlõs,nem bízik magában.Szerintem ha tényleg úgy érzed hogy szereted akkor semmiféleképpen ne hagyd ott,mért tennéd a gondokat mindig meg kell beszélni!!Gyõzd meg arról hogy neked õ a legjobb minden téren beszélgessetek errõl a témáról minél többet,próbáld elmondani hogy mit kellene neki csinálnia.Segíts neki nagyon sokat és meglátod egy idõ után bízni fog benned,és meg fog nyílni.Legyél a barátja a társa és a szerelme egyben,hogy neked elmondhasson mindent,és ne siettesd és ne legyél türelmetlen.Sok sikert!!

Hát szia! Fura dolog ez hogy egy pasi ennyi idõs korában veszítse el, de biztos azért van mert szégyenlõs, nem bízik magában.Szerintem ha tényleg úgy érzed hogy szereted akkor semmiféleképpen ne hagyd ott, mért tennéd a gondokat mindig meg kell beszélni!!Gyõzd meg arról hogy neked õ a legjobb minden téren beszélgessetek errõl a témáról minél többet, próbáld elmondani hogy mit kellene neki csinálnia.Segíts neki nagyon sokat és meglátod egy idõ után bízni fog benned, és meg fog nyílni.Legyél a barátja a társa és a szerelme egyben, hogy neked elmondhasson mindent, és ne siettesd és ne legyél türelmetlen.Sok sikert!!
Igyatok vmi alkoholt!!! Aztán próbálkozzatok és garantálom h menni fog!


Mennyi idonek kell eltelnie ahhoz hogy el merjunk kezdeni a masodik babaval probalkozni?

1 - 1,5 - 2 ev??

Legjobb válasz: El merjétek kezdeni? Ahhoz nincs elõírt várakozási idõ. amikor úgy érzitek jöhet, akkor vágjatok bele.

El merjétek kezdeni? Ahhoz nincs elõírt várakozási idõ. amikor úgy érzitek jöhet, akkor vágjatok bele.
Szerintem sincs olyan, hogy idõ a merni akaráshoz... :D Nekem 4 év után sem jött el a "merszem", a barátnõméknek meg egy év korkülönbség van a két gyerekük között.
Hát jöjjön meg az elsö periodusod aztán mindent bele. Hogy nektek mi felel meg azt mi nem tudhatjuk. még ti sem nagyon, mert ez majd jön. nekem 21 hónap van a lányaim között, de nekem ez nagyon bejött. örülök, hogy így csináltuk, a nagylányonm egyáltalán nem féltékeny a kicsire, söt rendzgeti és imádja. a kicsi rengeteg figyelmet kap a nagytól is. de rengeteg pozitív dolgot tudnék írni miért lett jobb a kicsi korkülömbség. de biztos van elönye ha több a korkülömbség is.
Van olyan ismerös, akinek egy évben januárban és decembetben születtek a gyerekei...
lányom 3 éves de még nincs teso. idén kezdünk probálkozni hogy kb 4 év legyen köztük...de sok olyan van akiknek kicsi a korkülönbség...Ez ti tudjátok mikor áltok rá készen.:-)
Ha természetes úton szültél, bármikor próbálkozhattok újra! Nálunk minden alkalommal 2 éven belül jött a kistesó, ennél többet nem tudtunk várni... :-) Ha császáros voltál, 2-2, 5 év kell, hogy legyen a gyerekek között. Sok sikert!
Amikor úgy érzed, hogy szeretnél kis tesót.Ez van akinél fél év, van akinél 1, van akinek meg 3.Hogy mi ideális?Hmm...Kinek mi.Nálunk 4 év van köztük, nekem tetszik ez a felállás, aztán ki tudja...:)

Ti mikor kezdenétek el próbálkozni a 3. babával? A 2. babám 4 hónapos és császárral lett. Mennyi időnek kell eltelnie a köv szülésig hogy ne legyen gond a heggel?

Azért kérdezem mert nagyon nehezen esek teherbe(elsőnél 9 hónap után,2.-nál másfél év próbálkozás után) és kis korkülönbséget szeretnék.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, 1év ajánlott. De ezt a dokid tudná megmondani, hogy hogy gyógyultál. Egy év után volt akinek azt mondta az orvos, hogy rendes szülés is lehetséges.Persze ez majd ott kiderül :)

Én úgy tudom, 1év ajánlott. De ezt a dokid tudná megmondani, hogy hogy gyógyultál. Egy év után volt akinek azt mondta az orvos, hogy rendes szülés is lehetséges.Persze ez majd ott kiderül :)
Nekem mindkét babám császáros volt. Köztük 20 hónap különbség van. Semmi bajom nem volt, még nem is feszült a végén sem , pedig hatalmas pocakom volt. Kicsi vagyok és 4450 gramm lett a "pici". A szülésnél is rendben volt a heg, azért lett végül császár a második is, mert hatalmas volt.Mi is szeretnénk 3. babát, azt mondta a dokim, hogy 1 év mindenképpen legyen a 2 szülés között, de ideálisabb a 2-2, 5 év. De ez biztos doki függõ is. Szóval sz.tem amikor 1 éves lesz, akkor már mindenképpen próbálkozzatok, de ha a Te dokid is ezen az állásponton van, akkor lehet elõbb is. :)
Egyáltalán nem törvényszerû hoyg a 3. is nehezen fog sikerülni igy nem árt megvárni legalább az 1 évet, mert mi van ha most meg hamar sikerül, nehogy baj legyen ott a két nagy akinek szüksége van rád.
1 évet mindenképpen jó, de jobb 2 évet várni akkor tuti már a hasfalad és a méhfal is bírja jobban. A has sem nyúlik annyira meg, ha vársz kicsit többet, jobban vissza tudnak állni az izmok.

Nincs egy hete hogy laparoszkópiával műtöttek, elfelejtettem megkérdezni a dokimat hogy mennyi idő után lehet szeretkezni? Kell védekezni egy darabig vagy egyből lehet ujra próbálkozni? Nagyobb esély van a babóra most így a műtét után?

Sajnos csak a bal oldali petevezet?m átjárható a jobb nem inszemet javasolt a köv hónapban , de az inszem mellett lehet amúgy is próbálkozni ugye,

Legjobb válasz: szia,tesómnak inszem volt,nekik azt mondta a doki hogy még aznap kötelezõ a szex otthon,inszem után!kislány lett!és hogy az inszembõl vagy a szexbõl ki tudja:-D

szia, tesómnak inszem volt, nekik azt mondta a doki hogy még aznap kötelezõ a szex otthon, inszem után!kislány lett!és hogy az inszembõl vagy a szexbõl ki tudja:-D
A mûtét után legalább 5-6 hetet várjatok a próbálkozással, mert fertõzést kaphatsz!Szerintem inszem mellett nem javasolt próbálkozni ! Én úgy tudom, hogy inszem elõtt nem is szabad együtt lenni, mert hígulnak a spermák, és nem lesznek erõsek! De beszélj mindenképpen az orvosoddal! (Azért gondolom, mert volt tüszõrepesztésem egy pár, és elõtte 5 napig nem lehettünk együtt!
Szia! Ismerõs helyzet.:( Engem endóval mûtöttek, de hasi mûtétem volt. És sajna a kórházban láttam(minden nap hõmérõztek), hogy a mûtét után volt közvetlen pém. De a következõt már simán próbáltuk(pedig vágtak). Mellettem azonban feküdt egy "hasonszõrû". Akit laparral mûtöttek. A doki neki is azt mondta kb. 2 nap és jöhet a mehet, mert a "mi" betegségünk legjobb gyógymódja a baba és hát én is már taposom a 30-at. A lényeg hogy nem kell várni, a lapar tényleg nem olyan megterhelõ beavatkozás. Mondom mi nagy hasi mûtét után is csak egy hónapot hagytunk ki és a doki mondta is nyugodtan lehet próbálkozni(persze azért vigyázva, de lehet). Sajna azóta mi is inszemre várunk, de nem emiatt nem sikerül, hanem a betegség miatt. De szurkolok Nektek.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. NAgyon szépen köszönüm a válaszotokat nagyon aranyosak vagytok. Megyünk inszemre de nincs nagy reményem hozzá , meg a gyogyókat sem tudom mibõl fizetjük majd ki de megoldjuk... Még nem voltunk együtt magvárjuk a két hetet , de nehezen bírom :-DD És remélem az inszem segít majd hogy legyen babónk mert ha nem akkor sajna a lombikra meg fõleg nincsen pénzünk... Mindenkinek mielõbbi babásodást kívánok....

Az orvosom azt mondta a méhem kisebb az átlagosnál. Van esély arra, hogy teherbe essek, és vajon mennyi ideig kell próbálkoznunk?

Legjobb válasz: Szia! nekem is ezt mondta a doki, de azt nem mondta hogy nehezebb lenne a teherbeesés. Legalábbis remélem.

Szia! nekem is ezt mondta a doki, de azt nem mondta hogy nehezebb lenne a teherbeesés. Legalábbis remélem.
Nekem is azt mondta annak idején a doki. 4 hónap alatt sikerült a baba, aki azóta egészséges és gyönyörû 10 hónapos kislány. Sok sikert Nektek is!
most lehet nekem vannak hianyos biologiai ismereteim, de a méhe mindenkinek pinduri, mielott teherbe esik, es utána nõ meg. szóval szerintem a teherbe-esést nem befolyásolja.
Ne irjatok butaságogat lányok, igenis nagy mértékben befolyásolja a méh mérete a teherbeesést.Nekem joval kissebb volt, mint az átlagnak, a kezelésem 3rövid honap alatt sikerült, a Logest-el, ezt irta ki nekem a nödoki, s most olymértékbe sikerült, h több orvos is elcsodalkozott, mert már bele is vághattunk az utod alapitásba :-). Más persze a helyzet akkor, ha un. "gyermekméh"-röl beszelünk.A barátnömet 2évig kezelték vele, átélt, naon sok mindent szörnyüséget, amig sikerült a baba, honapokat töltött korházban.Ha ezt a bategséget a nöben, nem ismerik fel, kellö idöben kb 20 éves koráig, könnyen lehet, h elszomorito tényeket fog késöbb hallani a dokitol.
A tesómnak is néhány mm-el kissebb a méhe.Egészséges babát szült, egybõl teherbe esett. Egy baj volt, h gyakran keményedett meg a hasa(ez másokkal is elõfordul)Sokat kellett pihennie.

A doki azt mondta lehet, hogy petevezeték átfújást kell csinálni nálam! Után mennyi idővel lehet újra próbálkozni a kisbabával?

Legjobb válasz: Azt majd megmondja a doki, de azért , mert általában váratnak egy mensit, elmondom.. A szomszédnak is ez volt , akkor neki azt mondtam minek vár mensit, ha tiszta az út , akkor hadd menjenek a katonák! Képzeld utána már nem is jött meg, most már nagy a baba. Szóval én nem várnék semmit, minek , hogy megint elzáródjon??

Azt majd megmondja a doki, de azért , mert általában váratnak egy mensit, elmondom.. A szomszédnak is ez volt , akkor neki azt mondtam minek vár mensit, ha tiszta az út , akkor hadd menjenek a katonák! Képzeld utána már nem is jött meg, most már nagy a baba. Szóval én nem várnék semmit, minek , hogy megint elzáródjon??
Minnél elõbb, annál jobb!Szerintem se várjatok vele:)
Nekem decemberben csinálták meg és januárban már teherbe is estem. Napok kérdése és megszületik a kisfiam! Sok sikert neked is!

Spontán vetélés után mennyi idö után lehet ujra probálkozni? Mi az esély rá hogy ujra elvetélek?

Legjobb válasz: Szió.Álltalában 3hónapot javasolnak az orvosok.Sajnos én febr 1-én vetéltem el,5hetes voltam.Szerencsére magától kitisztúlt a szervezetem így nem kellett mûtéttel befejezni.Viszont legnagyobb meglepetésünkre márc 27-én +lett a teszt.Soka ismerõs mondta,hogy felelõtlenek voltunk, ám szerencsére semmi baj nem történt.Ma töltöttük a 29hetünket és a mikulás hozza a pici fiúnkat. Ne is gondolj arra,hogy baj történhat újra. Remélem tudtam segíteni.

Szió.Álltalában 3hónapot javasolnak az orvosok.Sajnos én febr 1-én vetéltem el, 5hetes voltam.Szerencsére magától kitisztúlt a szervezetem így nem kellett mûtéttel befejezni.Viszont legnagyobb meglepetésünkre márc 27-én +lett a teszt.Soka ismerõs mondta, hogy felelõtlenek voltunk, ám szerencsére semmi baj nem történt.Ma töltöttük a 29hetünket és a mikulás hozza a pici fiúnkat. Ne is gondolj arra, hogy baj történhat újra. Remélem tudtam segíteni.
Szia. A barátnõm elvetélt, majd 2 hónap múlva újra terhes lett. 4 hét múlva fog szülni.
Vetélés után 6 hónap pihenõt szoktak javasolni, de ez nem jelent semmit.Szerintem minden nõnek 50-50%esélye van.
Szia!Én is átéltem amit Te.Október végén, a 8. hétben tudtam meg, hogy elhalt a baba.Rögtön megmûtöttek.Az én dokim 6 hónapot javasolt, de azt mondta, ha elõbb összejön, az se baj.Ezt a hosszú idõt inkább a lelki felépülésre mondják.Mi már februárban újra próbálkozunk. Nektek is sok sikert!

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!