Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig próbálkozni, (53 db)

Operáltak már méhen kívüli terhességgel? Mennyi idő után lehet újra próbálkozni? Mennyi az esélye babának utána?

Most volt a m?tétem, bal oldali petevezet? eltávolítás történt.

Legjobb válasz: Elvileg 50%-os a teherbeesés, miel csak az egyik petefészekbõl kerülnek át a sejtek a méhben. Szerintem egyénileg változó, hogy mennyi idõ kell, próbálkozni kell sûrûn, aztán hátha. Azt nem tudom, hogy mennyi idõ mulva, gondolom az orvos megmondta, hogy mennyi a felépülési idõ Nagyimnak volt ilyen, elsõ gyerek után méhenkivülije lett, aztán a következõ gyerekre 14 évet kellett várni, de összejött neki:)Viszont olyat is ismerek, akinek 1-2 éven belül összejött a másik. És olyat is, akinek a második is méhenkívüli lett:( Õk utána örökbefogadtak, mert mindenképpen szerettek volna babát

Elvileg 50%-os a teherbeesés, miel csak az egyik petefészekbõl kerülnek át a sejtek a méhben. Szerintem egyénileg változó, hogy mennyi idõ kell, próbálkozni kell sûrûn, aztán hátha. Azt nem tudom, hogy mennyi idõ mulva, gondolom az orvos megmondta, hogy mennyi a felépülési idõ Nagyimnak volt ilyen, elsõ gyerek után méhenkivülije lett, aztán a következõ gyerekre 14 évet kellett várni, de összejött neki:) Viszont olyat is ismerek, akinek 1-2 éven belül összejött a másik. És olyat is, akinek a második is méhenkívüli lett:( Õk utána örökbefogadtak, mert mindenképpen szerettek volna babát

Mennyi ido alatt heverted ki a vetelesedet? Mennyi ido utan kezdtetek el ujra probalkozni, s mennyi ido alatt jott ossze?

Tegnap elvesztettem a babankat. 2. terhessegem volt, elsovel semmi gond nem volt. Ma lettem volna 12 hetes. Nemreg jottem haza a korhazbol. Holnap dolgozom, odabenn nem tudtak, hogy terhes voltam, csaladomnak se mondtam meg el a terhesseget. Meg eleg rosszul vagyok lelkileg. Magatol tavozott a baba, nem kellett beavatkozas, s mar alig maradt valami bennem, majd 1 het mulva kell visszamennem ellenorzesre. Nektek mennyi idobe telt feldolgozni? El lehet ezt "felejteni" egyaltalan? Mennyi ido utan ajanlott ujra probalkozni?

Legjobb válasz: Elfelejteni soha nem fogom, 6 hetesen ment el 8 hetesen vették észre. Nekem volt mûtét szóval még jobban nem tudom elfelejteni. 3 hónap múlva próbálkoztunk és sikerült is teherbeesnem. és most 9 hónapos múlt a gyönyörû kislányunk.

Elfelejteni soha nem fogom, 6 hetesen ment el 8 hetesen vették észre. Nekem volt mûtét szóval még jobban nem tudom elfelejteni. 3 hónap múlva próbálkoztunk és sikerült is teherbeesnem. és most 9 hónapos múlt a gyönyörû kislányunk.
A kérdező hozzászólása: Gratulalok a kislanyotokhoz, nem feltel vele, hogy baj lesz? Nem hatott ki a terhessegedre az elozo vetelesed? Attol tartok, hogy majd rettegni fogok legalabb 12 hetes koromig, ha legkozelebb sikerul teherbe esnem.
Nekem elsõ baba nem sikerült, nekem is viszonylag késõn derült ki, hogy már nem él, de úgy gondolom jobb így, mert magától elment, nem kellett mûtét, sokkal inkább ez, mint egy kellemetlen operáció, ami nélkül magától is megoldódik csak késõbb. Szóval emiatt inkább "örülj" szerintem. Nekem akkoriban sikerült "elengednem" mikor meg kellett volna születnie, és utána sikerült újra teherbe esni, pedig a vetélés után 3 hónappal már próbálkoztunk. Fel fogod tudni dolgozni, ez teljesen biztos! Adj magadnak idõt, sírd ki magad amikor csak jól esik, az is segít. Foglald el magad, egyre jobban fog menni! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Az a jo, hogy itt van velem a kislanyom, lassan 3 eves lesz. Pont mikor hazajottem, aludt, nemreg ebredt fel, olelgetjuk, puszilgatjuk egymast. Parom is probal lelket onteni belem. Nem gondoltam volna, hogy kislanyom elott eros tudok lenni, de valahogy amiota felebredt, sokkal erosebbnek erzem magam. Holnapra ossze kell kaparnom magam mindenkepp...annal is inkabb, mivel 1 nap kieses itthonrol es mar is lesz mit csinalnom hazimunka ugyben holnap. Ma nem idegesitem rajta magam.
októberben elment a babám. 3 hetet volt bennem úgy h már nem élt. 9 hetes lett volna amikor elvették. Szörnyû volt, nehezen hevertem ki lelkileg. Mindig emlékezni fogok rá. Idén januárban megfogant a kisfiam. 18 hetes leszek vele. Veszélyeztetett terhes voltam vele a 13. hétig hormonhiány miatt. Makk egészséges a vizsgálatok szerint, szépen fejlõdik, imádom õt már most. Kívanom a sorstársaimnak h jelentsen a következõ baba akkora vigaszt mint nekem Bence baba.
Elsõ vagyok. De sajnos végig féltem, 12.hétig meg fõleg. De utána is végig sajnos. De veszélyeztettett is voltam. Volt 2 szer vérzésem is. 13. Hétig ultrogesztánt szedtem és nem kellhettem fel csak wc-re. Voltam egy hezet korházba is baleset miatt. Szóval még inkább volt okom félni. De minden rendben lett és lesz! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Adri: Akkor nagyon nem is vartatok vele. De jo, hogy mar is ki tudta potolni az urt, tervezetten estel ujra teherbe ilyen rovid idovel a babad elvesztese utan? Orvosod mit javallott? Nem javasolta, hogy varjatok 3-6 honapot? Nekem odabenn azt mondta az ultrahangot vegzo nover, hogy 1 menszit varjak ki, a masik nover meg azt mondta, hogy 3-at varjak
Azt javasolta a doki h 3 ciklus. Az meg is volt és igen úgy hogy terveztük azonnal várandós lettem. Elfeledni nem tudom a halott babát de a kisfiam teljes boldogság már ma is :-)
Megkérdezhetem, miért van szükség a mûtétre?
A kérdező hozzászólása: PCOS vagyok, rengeteg tüszõvel, melyek nem érnek meg, mensim sincs... Babát szeretnénk.
Nekem volt laporoszkópiás mûtétem, mert el voltak záródva a petevezetõim, és cisztáim is voltak.Úgy emlékszem 1-2 héten belül már lehetett szexuális életet élni.Én két hétig voltam otthon, de szerintem addig maradj otthon amíg jónak látod.A menszesznek a mûtét után rendes idõre kell megjönnie, a ciklus hosszától függõen.Tehát a mûtét a 0.nap, ha jól emlékszem.Nekünk a mûtét után inszeminációt csináltak, és az másodikra sikerült is!sok szerencsét kívánok!Amúgy a doki mindent el fog mondani, de ha nem túl bõbeszédû akkor kérdezz nyugodtan!
Nekünk 6 hét után lehetett próbálkozni.Méhenkívüli terhesség miatt volt laparoszkópiám. A mensi is megjött 1 hónapon belül. Én úgy vettem észre hogy a sebek gyorsan begyógyultak, nem volt vészes. Én is 2 hétig voltam tp-en.
Nekem is volt laparoszkópiám, cisztát kellett kivenni. A menstruációm nem késett, sõt azóta 4 ciklusom volt, és egy kicsit le is rövidült (2nappal). Én 4 hetet voltam otthon, utána kezdtünk el próbálkozni.Bár a kórházban hallottam, hogy volt olyan aki a 4 hetes kontrollra már babásan ment! :-) Fizikai munkánál jól meg kell gondolni, hogy mikor mész vissza dolgozni!
Elsõ vagyok. Sorstársak vagyunk, Nekem pont 2 éve volt ugyanígy PCO miatt lapar mûtétem. A 3. napon már haza is engedtek. Nem akarlak elkeseríteni, de Én nagyon rosszul voltam utána, nagyon fájt a hasam. A doki Nekem azt mondta, hogy nem kell várni, nyugodtan próbálkozhatunk, és próbálkoztunk is csak sajnos még mindig nem jött össze a baba. Tehát mûtét után kb. 1 héttel már szeretkeztünk mindenféle védekezés nélkül. A mensim pont 1 hónap múlva jelentkezett, és azóta 30-33 napra be is állt a ciklusom. Én már 1 hét múlva sajnos mentem dolgozni, igaz Én irodai munkát végzek. De a felépülésre az orvos 3 hetet mondott. Szóval Mi még azóta is próbálkozunk, sajnos. Egy hónap múlva megyünk a Budai Meddõségibe. Neked melyik kórházban csinálják a mûtétet? De a doki tényleg mindent elmond majd Neked. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Egyébként mélyaltatásban végzik az egész mûtétet. Sok sikert, remlem Neked nagyobb sikered lesz, mint Nekem.

A fogamzásgátló (TRI-REGOL 21+7) elhagyása után mennyi idő elteltével lehet teherbeeséssel próbálkozni?

A párommal gyereket szeretnénk, de fogalmunk sincs, hogy mikor kezdhetünk bele a próbálkozásba, és a munkám miatt sajnos még nem jutottam el n?gyógyászhoz, hogy megbeszélhessem vele a dolgot.Minden választ szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Én is azt szedtem. Abbahagyás után már lehet nyugodtan próbálkozni. Mi 2 hónapot "vigyáztunk". De nem használtunk gumit, hanem peteérés elõtt és után voltunk inkább együtt. Így a 2. hónapban már terhes maradtam.

Én is azt szedtem. Abbahagyás után már lehet nyugodtan próbálkozni. Mi 2 hónapot "vigyáztunk". De nem használtunk gumit, hanem peteérés elõtt és után voltunk inkább együtt. Így a 2. hónapban már terhes maradtam.
Szia! Én májusban hagytam abba ugyanezt a gyógyszert. Én több kérdést itt is, és más fórumokon, oldalakon, azt olvastam, hogy rögtön lehet próbálkozni, sõt még ilyenkor az elsõ 3 hónapban nagyobb is az esély rá. Én még nem lettem állapotos sajnos, de legalább már megjött 1 hónap kimaradás után. 3 hónapot szoktak amúgy javasolni, de csak azért hogy a ciklus rendesen visszaálljon. Szóval már próbálkozhattok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet. :)
Én is sokat agyaltam ezen, átrágtam magam rengeteg oldalon, szinte mindenhol ezt olvastam, sõt még itt is sokan írták hogy gyógyszer mellett estek teherbe, illet abbahagyás után rögtön, és teljesen egészséges kisbabát szültek. Beírhatod ide is a keresõbe és ebben a témában rengeteg kérdést és választ fogsz találni. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: De már nagyon szeretnénk...nem véletlenül hagytam abba most a gyógyszer szedését...belevágunk igazából, csak szerintem minden felelõsségteljes szülõjelöltben benne van ez a félelem és szeretnék a lehetõ legtöbbet megtudni errõl, csak eddig a munkám miatt nem jutottam el dokihoz, most meg beteg vagyok, és nem nagyon tudok mozdulni itthonról.
Ha ennyire félsz, akkor várjátok meg a 3 hónapot. Az már biztos és akkor te is nyugodtabb leszel!
A kérdező hozzászólása: Köszi, érdekes linket küldtél, de én nem tudom, hogy mennyire lehet hinni ezeknek az oldalaknak.
http://www.mayra.hu/sex/tabuk-nelkul/konnyebb-teherbe-esni-a.. Találtam egy ilyet is :) Remélem tudtam segíteni! Elsõ voltam és a 3. :D
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom. Igazából én úgy gondolom, hogy ha egy hét alatt csökkent annyit a hormonszintem, hogy levált a méhnyálkahártya és ugye ezáltal megjött, akkor hamarabb kiürül a szervezetembõl, mint három hónap. Igazából nagyon tartok attól, hogy beteg lesz a baba, de nagyon sok mindenkitõl hallottam, hogy nem kell megvárni a három hónapot. Igazából azért tettem fel itt ezt a kérdést, mert biztos voltam benne, hogy más is járt, vagy éppen jár ebben a cipõben, mint én és tudna nekem segíteni...ez is sok segítség, ne értsétek félre, csak úgy veszem észre, hogy ez a 3 hónap várakozási idõ nagyon vitatott dolog ebben a témakörben.
http://terhesseg.blogspot.hu/2008/09/teherbeess-fogamzsgtl-s.. A tabi után nekem is megjött, de az a megvonásos vérzés. Júniusban nem volt semmi, aztán most júliusban jött meg, de még az sem volt normálisnak mondható!
Szia! Én tavaly tavasszal hagytam abba a gyógyszert, igazából nem görcsöltünk rá a baba projektre, fél év mulva estem teherbe, bár nem mindíg ment el belém a párom. Most 38 hetes kismama vagyok :D Egyébként én azt hallottam h 3 hónapig érdemes várni, hogy teljesen kitisztuljon a szervezetbõl a gyógyszer! Remélem segítettem :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Nekem egy héttel a fogamzásgátló elhagyása után megjött, de ez ugye nem azt jelenti, hogy helyreállt a ciklusom. Egyébként azt nem tudod véletlenül, hogy fenn áll-e ilyenkor az esélye annak, hogy nem lesz egészséges a baba?
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy rögtön lehet próbálkozni. mert ezeknek a mai gyógyszereknek már nem olyan brutál a hormontartalma. Januárban hagytam abba a gyógyszert áprilisban pozitív teszt, majd egy gyönyörû, egészséges kiskrapek. :)

A mûtét után mennyi idõvel lehet próbálkozni? Mennyi idõn belül sikerülhet?

30.-án mûtenek bal oldali petefészek cisztával+ átjárhatóságival!Nagyon félek,sajnos 4-évvel ezelõtt már a jobb oldalamat kivettek!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy laparoszkópos vagy rendes hasi vágásos mûtét lesz. Ha rendes hasi akkor fél évet szoktak rá mondani, hogy ha esetleg rögtön teherbe esnél az elsõ próbálkozáskor ne repedjen szét a hasi varrat. Laparoszkópos mûtétnél 2-3 hónapot szoktak csak mondani.

Attól függ, hogy laparoszkópos vagy rendes hasi vágásos mûtét lesz. Ha rendes hasi akkor fél évet szoktak rá mondani, hogy ha esetleg rögtön teherbe esnél az elsõ próbálkozáskor ne repedjen szét a hasi varrat. Laparoszkópos mûtétnél 2-3 hónapot szoktak csak mondani.
Nekem annó azt mondta az orvos lapar után, hogy az elsõ menstruációt várjuk meg. A mûtét után 1 héttel megjött. Az elsõ együttlétnél teherbe is estem. Nem volt semmi gond a mûtéti hegekkel, pedig szép nagy pocakom volt! :) Az orvossal beszéld meg! Remélem nálatok is ilyen gyorsan megy majd! :)
A laparoszkópisnál nem id lehet gond a hegdel csak a hasi vágásnál hiszen azok átlagosan 16-18 cm hosszúak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Engem tavaly november elején mûtöttek laparoszkópiával, átjárhatósági vizsgálat volt, meg stimulálták a petefészkeim. Mivel az orvos mindkét oldalon elzáródást tapasztalt, nem volt tiltás. Ennek ellenére az apró hasi vágások miatt abban a ciklusban már nem voltunk együtt, csak a következõ menstruációm után, ami december elején volt. Januárban már nem jött meg, szóval december közepén teherbe estem. Azonnal rohantam az orvoshoz, de csak együtt örültünk:) Azt mondta, nem okoz gondot, hogy ilyen hamar sikerült. Az átjárhatósági vizsgálatot a ciklus 10. napjáig csinálják (ha jól emlékszem), hogy egy esetleges terhességet nehogy felnyomjanak a hasüregbe. Nekem legalábbis így mondta az orvosom, és írt is fel gyógyszert, hogy a tervezett mûtét elõtt menstruáljak. Szóval ideális esetben még a mûtét utáni lábadozás alatt van peteérésed, így elég kicsi a valószínûsége, hogy már abban a hónapban teherbe ess. Szóval szerintem várd meg a következõ menstruációt, és utána lehet próbálkozni:) Szorítok!!!

Petefészek ciszta műtét hogyan zajlik? Utána mennyi idővel lehet babával próbálkozni?

Nyáron műtöttek szív alakú méhhel.Múlt hónapban derült ki a kontrollon, hogy a jobb oldalon van egy 5*4 centis ciszta. Vártunk 2 menzeszt, de sajnos csak annyit változott a helyzet, hogy "átvándorolt"bal oldalra és már 71mm. Műteni kell. Állítólag 1 éjjel kell bent aludnom, mert laparoszkópos műtét lesz.Hogyan zajlik és mikor lehet terhességgel póbálkozni?Már 4 éve küzdök a 2. gyerekért.

Legjobb válasz: Elõször is köszi a választ!Másodszor: nem tudom, hogy vándorolhat.Annyit tudok, hogy mobilis a cisztám, a doki kézzel arrébb terelhetné, ha akarná.A mûtét után teherbe estél és ha igen, mennyi idõ után?

A kérdező hozzászólása: Elõször is köszi a választ!Másodszor: nem tudom, hogy vándorolhat.Annyit tudok, hogy mobilis a cisztám, a doki kézzel arrébb terelhetné, ha akarná.A mûtét után teherbe estél és ha igen, mennyi idõ után?

Missed ab után mennyi idővel éltetek házaséletet és mikortól kezdtetek el próbálkozni? A missed ab. után mennyi idővel sikerült a következő baba?

A dokim 4 hetet mondott, hogy addig ne éljünk házaséletet és 3 hónapot javasolt, hogy addig ne essek teherbe.

Legjobb válasz: Mi egy hónapig nem szexeltünk, és nekünk mindkét missed abom után 6 hónapot mondott a doki, de már a 4. hónaptól próbálkoztunk.

Mi egy hónapig nem szexeltünk, és nekünk mindkét missed abom után 6 hónapot mondott a doki, de már a 4. hónaptól próbálkoztunk.
Mi 6 hetet vártunk, és 3 hónapot javasoltak nekünk is az újabb próbálkozásra.
Nekem mûtét után 6 hétre kellett visszamennem kontrollra (közben a menzim is megjött), addig nem lehetett házaséletet élni. A kontrollon minden rendben volt, mondta a doki, hogy lehet is próbálkozni. Egybõl terhes lettem.
ÁÁá, minden doki mást mond. Nekem 5 hete volt a héten megjött a menszim is.Dokim a kontrollon a kérdésemre hogy mikor lehet házaséletet élni azt mondta eddig is lehettt volna.. két menstruációt kell megvárni de ha becsúszik az sem baj azt mondta..Biztos attól is függ hány hetes volt mi történt stb. Nekem végig üres petezsákom volt nem is volt benne egyáltalán embrió. Még egy menstruációt megvárok de aztán megpróbáljuk. Olvastam egy kutatást amelyben azt írták ha vársz 3-6 hónapot akkor is 6% esély van a vetélésre mintha rögtön belevágnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nekem ma volt 4 hete a mûtét, szerintem nekem is csak petezsák volt, mert az uh-n szó sem volt embrióról, csak szabálytalan petezsákról, meg véreztem is. Sõt a mûtét elõtt távozott a petezsák, mert a szövettan méhen kívülit írt! Ez jó, ahány doki annyi válasz! Én is két menzeszt szeretnék megvárni és utána belevágunk a nyáron, remélem sikerrel! Mi még nem éltünk házaséletet, ugye mert 4 hetet mondott! Ki akartam várni, nehogy bajt csináljak! Meg a menzeszem sem jött még meg, de úgy érzem a napokban fog megjönni! Ha nem nem tud úgysem fogan meg a baba, szerintem! De azért két hónapig védekezünk!
A 6 hetet kivártuk a házasélettel, 2 mensi után már próbálkozunk, doki mondta, hogy már lehet nyugodtan. Szerintem kár sokáig várnotok, elég a két mensi.
1 évig normális. (a legtöbb esetben fél éven belül azért sikerül) Azon felül érdemes valami problémát keresni.
6 hónapot mondanak az orvosok "átlagnak", de szerintem inkább 1 év. Utána én már kérnék egy kivizsgálást. (Nálunk az elsõ rögtön sikerült, a másodikra 4. hónapja gyúrunk. Ismerõseimnél 6-18 hó körül van az "átlag". :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Nálunk elég vegyes a társaság, vannak jó páran akiknél azonnal összejött a baba, de sajnos vannak 4-en is, akiknél évek óta nem jön össze rengeteg féle orvosi beavatkozás hatására sem. Olyan is van, akinél semmi problémát nem találtak, mégsem sikerül. Kitartás...

Sajnálatos abortusz után mennyi ideig nem lehet szexuális életet élni és kb mennyi idő után lehet újra próbálkozni a gyerekvállalás terén?

Tegnap nem volt szívhang és sajnos ma sem volt! Pedig reménykedtünk!

Legjobb válasz: Sajnálom! Nekem az orvos két hónapot mondott, hogy lássuk minden rendben van-e a peteéréssel. Annyit szerintem érdemes várni.

Sajnálom! Nekem az orvos két hónapot mondott, hogy lássuk minden rendben van-e a peteéréssel. Annyit szerintem érdemes várni.
Szia, nagyon sajnálom, ami veled történt:( Én a 20.héten vesztettem el az elsõ babám. Nekem a doki a házaséletre 6 hetet mondott, akkor úgyis kell kontrollra menni, és ott mondja meg, hogy minden oké-e, lehet-e szerelmeskedni. A köv. teherbeesésre pedig 3 hónapot mondott, hogy a szervezet helyrerázódjon.
nekünk is 6 hét szexmentes napokat javasolt, és 6 hónapig pedig védekezni kellett, hogy regenerálódjon a szervezet! tudom, hogy nagyon nehéz, de kitartás!!!
Nekem 2hét szexmentesség, 3honap védekezés.Ne csüggedj, nekem márciusban volt a mûtétem, jelenleg 27hetes terhes vagyok.Sok sikert.
szia 2 hét után már próbálkozhattok a szexel, a babaprojekttel várjatok 1 hónapot. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átéltem már. Sajnos. 2 gyerekes.
Nekem májusban volt a mûtét, most 21 hetes terhes vagyok.

Mennyi idő után lehet próbálkozni és hány %-az esély a babára?

A sógorn?mnek tegnap el?tt m?tétje volt. Méhenkivüli terhesség végett el kellett távolítani az egyik petevezetékét.

Legjobb válasz: Azt, hogy mennyi idõ múlva,azt nem tudom, de mondok valamit. :) A barátnõmnek csak 1 petefészke van ( szintén mûtét miatt) és akárhányszor babát akartak 3 hónapon belül sikerült is. Van akinek egy is jobban mûködik, mint másnak kettõ. :)

Azt, hogy mennyi idõ múlva, azt nem tudom, de mondok valamit. :) A barátnõmnek csak 1 petefészke van ( szintén mûtét miatt) és akárhányszor babát akartak 3 hónapon belül sikerült is. Van akinek egy is jobban mûködik, mint másnak kettõ. :)
Azt szokták mondani, hogy 3 ciklus után. Az esélye csökkent egy babóra, de még így is biztos, hogy sikerülni fog nekik. Ilyen esetben a másik petefészek átveszi az irányítást, és onnan fognak kilökõdni a petesejtek, és a jó petevezetéken keresztül tudja majd a spermium megtermékenyíteni. 23 hetes kismama
szia! sajnálom ami történt! nekem tavaly volt egy terhességmegszakításom(beteg magzat miatt), és nekem azt mondta a dokim, hogy 6 hétig no szex, és hat hónapig pedig védekezzünk! marha nehéz volt addig várni, és még így is +7 hónap volt mire összejött, de hidd el megéri, minthogy baj legyen! jelenleg 17 hetes vagyok! jó egészséget neki, és legyetek mellettem, mert lelkileg nagyon nehéz lesz neki, nekem elhiheted!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!