Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig normálisnak a próbálkozás, (2 db)

Mennyi ideig mondható normálisnak a próbálkozás, hogy egy párnak kisbabája legyen?

Két hónapja próbálkozunk, még nem jött össze. Tudom, hogy ez még nem elkésett dolog, de sokaknak els?re is sikerül.

Legjobb válasz: Szia. Általában egy év sikertelen próbálkozás után küldenek el mindenféle vizsgálatokra. Fel a fejjel!

Szia. Általában egy év sikertelen próbálkozás után küldenek el mindenféle vizsgálatokra. Fel a fejjel!
1 ÉVIG BIZTI HOGY HOZZÁD SE SZÓLNAK. MI 6 HÓNAPJA PRÓBÁLKOZUNK.
Ez nem igaz. A nõvérem 6 hónap próbálkozás után már idõpontot kapott a Kaáliba!
1 év de szerintem jobb ha korábban mész. bár ez attol függ hogy mennyire szeretnéd a a babát. ha nagyon akkor mindenképp 6 honapos eredménytelen probálkozás után érdemes dokihoz menni
Nekem 6 hónap után csináltak egy vérvételes hormonszint-vizsgáltatot, meg ultrahangon nézték van-e pé-m. Minden rendben, így azt javasolta az orvos, hogy menjen el a párom vizsgálatra, és ha vele is oké minden, de nem jön össze a baba, akkor újabb 6 hónap múlva keressem fel. Amúgy most van a próbálkozások hetedik hónapja számunkra.
Barátnõmék 6 hónap után mentek el, de azt mondták, hogy már 1 éve próbálkoztak. Amúgy nekik nem volt semmi bajuk, uh nem tudni miért nem jött össze. Azóta már van 1 kiscsajsziuk. Sok sikert és kitartást!
Korfüggõ is. 30on túl nem kell 1 év várakozás!

Ha minden teljesen normális nálunk, mindketten egészségesek vagyunk, kb. mennyi idővel az első próbálkozás után jöhet össze a baba?

Tudom, hogy nem lehet el?re megmondani, de minden emberi számítás szerint kb. mennyi id?? Átlagosan...

Legjobb válasz: Szerintem ez egyén és szervezet függõ. Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is. Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.

Szerintem ez egyén és szervezet függõ. Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is. Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.
Nem akarlak lelombozni, de amíg valaki nem próbálkozik, addig tuti azt hiszi, hogy egészséges, és minden rendben van. Aztán mikor már 1-1, 5 éve nem akar jönni, na akkor szokott kiderülni, ha még sincs minden rendben. Tehát igazából nem tudhatod, hogy egészségesek vagytok. Csak a saját tapasztalatomat írtam le. Végül 7 év után lombikkal lettem babás. Meg mertem volna esküdni, hogy makk egészséges vagyok, míg nem kezdtünk próbálkozni. Remélem neked hamar összejön, gond nélkül!:-) 17+6 hkm
Én 7 hónap próbálkozás után mentem a dokimhoz az éves rákszûrésre, és rákérdeztem, hogy mi a helyzet? Azt mondta, hogy mivel már több, mint fél éve próbálkozunk, érdemes lenne nézni egy UH-ot, hogy van-e peteérés? Végül nem lett UH, de rá 2 hónapra összejött a mi kicsi lányunk. Szóval összesen 9 hónap után.
A környezetemben azt látom, hogy átlag fél-egy év.Nekem fél év után sikerült, elõtte két évvel kezdtem szedni a vitamint.A hõmérõt és egyebeket tényleg felejtsd el, az csak hátráltatja az embert, és teljesen becsavarodik.
Tényleg ne hõmérõzzél meg ilyenek, ha nincs semmi baj (és miért lenne), akkor felesleges. Mi se csináltunk semmi ilyet. Van egy gyerekem, és most várjuk a másodikat, mindkettõ elsõre összejött. (Terhesvitamint, folsavat ilyeneket sem szedtem.)
A kérdező hozzászólása: Ja azt sem írtam, hogy vitamint szedek már két hónapja, és még nem próbálkozunk, majd csak jövõ hónaptól..
kapcsolatfüggõ is. számít az is, hogy mennyi ideje éltek együtt, mennyire vagytok összeszokva a pároddal.ha minden stimmel bízhattok benne, hogy fél éven belül sikerülni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azt nem írtam, hogy én tutira nem fogok számolgatni, meg hõmérõzni, meg semmi ilyesmit. Nekem az teljesen megölné a romantikát... Én úgy gondoltam, hogy majd amikor "jólesik" és csak összejön..
Az orvosok szerint ha egy év után nem jön össze a gyerek, akkor érdemes "gyanakodni", hogy gond van. Különben pl. rokonaimnak az elsõ babájuk több mint fél év próbálkozás után jött össze, a második pedig azonnal. Szóval biztos van átlag, de a szórás nagy.
Ezt nehéz megmondani, de a nagy százaléknak az elsõ félévben sikerülni szokott. A többieknek az elsõ egy évben. A fennmaradó kis százaléknak sajnos akkor sem... A magzatvédõ vitamint tényleg jó, ha elkezded szedni (lehet hosszabb távon is szedni). Sok sikert kívánok a minél hamarabbi babásodáshoz!
Soha nem szedtem terhesvitamint, és nem is igazodtam a naptárhoz. Amikor nem védekeztünk, 1-2 hónap után terhes lettem, mindhárom alkalommal.
Mi mindketten egészségesek voltunk, elsõ hónapban összejött. Így: peteérés elõtt 4 nappal kezdünk próbálkozni, szigorúan 2naponta, hogy termelõdjön elég anyag. Aztán peteérés után még a biztonság kedvéért, a Jónás-naptár szerinti utolsó idõpontig. Mint kiderült, ez volt a szerencsénk, mert akkor jött össze, minden UH ezt bizonyítja, a méret szerint, pont 4 napot késett a peteérésem. Szóval 2 naponta a legjobb, peteérés körül pár alkalommal...Sok szerencsét kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Sumergo köszi a választ, úgy értettem, hogy egészséges vagyok, hogy most estem át egy teljes kivizsgáláson (teljes vérkép, EKG, citológia, meg egyéb nõgyógyász, fogorvos, stb.) és mindenki azt mondta minden ok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!