Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig normálisnak (324 db)

Szülés után mennyi ideig normális, hogy meg mindig nem menstrualok?

Az els? után 8. hétt?l mar volt rendszeres menzim. A kicsi mar 5 hos,es meg mindig semmi. Normális ez? Császár vol. Ezzel osszefugghet?

Legjobb válasz: Amíg szoptatsz, teljesen normális az is ha egyáltalán nem jön meg. Nem hiszem, hogy a császár befolyásolná, minden szülés és szülés utáni idõszak más, sima szülés után is lehetnél ebben a helyzetben.

Amíg szoptatsz, teljesen normális az is ha egyáltalán nem jön meg. Nem hiszem, hogy a császár befolyásolná, minden szülés és szülés utáni idõszak más, sima szülés után is lehetnél ebben a helyzetben.
Szülés után 9 hónappal jött meg elõször.
Szia! Én is császárral szültem, 7 hónapig szoptattam és kilenc hónapra jött meg.
Nekem mivel nagyon sok tejem volt, így meg se jött csak mikor az orvos elapasztotta 16 hónap után.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy vagy megjön vagy nem, tök mindegy!11 hete szültem és eddig még semmi.De nem aggódom mert megnyugtatott.De ha tartod a kapcsolatod az orvosoddal megnyugtathat ha beszélsz vele!
Teljesen normalis nyugi! Kislanyom 11, 5 hos volt amikor megjott. Most 16 honapos es reggel, este meg mindig szopizik.
császár volt, 18hónapra jött meg, a dokim mondta, h 6-12-hóra várjam, tehát kvázi kerek hónapfordulóra várjam.De lehet köze van a méhpempõ cseppeknek, amit 2napja szedtem akkor.
utolsó vagyok, két és fél évig szoptattam
A kislányom 4 hónapos. Eddig egyszer jött meg, amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, azóta semmi. De nem is hiányzik.

Szülés után mennyi ideig "normális" a vizelet visszatartási probléma? Vagy "normális" ez egyáltalán?

Nekem sajnos már a terhesség utolsó idejében is gondokat okozott a dolog. Most közel két héttel szülés után még mindig komoly probléma. Meddig "normális" ez? Forduljak orvoshoz? Kihez? Nagyon kellemetlen....

Legjobb válasz: Nekem a második hónap végéig volt, nem tudtam annyi vizeletet bent tartani mint elõtte. Most már csak idõnként van. Orvosnak jeleztem, kõkemény intimtornát javasolt.

Nekem a második hónap végéig volt, nem tudtam annyi vizeletet bent tartani mint elõtte. Most már csak idõnként van. Orvosnak jeleztem, kõkemény intimtornát javasolt.
Nekem nem volt, de én császárral szültem, tehát nem nyomódott meg a szüléssel.
Nekem is hónapokig volt:( A végére mondjuk enyhült és csak eröltetésre (hapcizás, köhögés)-nél jött egy csepp, de szerencsére már elmúlt:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon kellemetlen, mert ha nem tudok rögtön elszaladni wc-re amikor kell, egyszerûen nem tudom benntartani...iszonyat kellemetlen szitu még otthon is... Milyen intim torna?

Mennyi ideig normális a luteális fázis?

Azt tudom hogy 16 nap után ha még mindig fent van a hő,akkor az valószínűleg terhesség!De mennyi a minimumja? Nekem múlt hónapban 12 nap volt!Elég ez? Tehát ?-16ig normális!

Legjobb válasz: Nekem mindig 12 nap. Ez normális, a kislányom is 12 napos luteális fázisos ciklusban fogant, ráadásul legelsõ probálkozós hónapban. Azért írtam ezt le, mert vannak itt olyanok, aki azt mondják, hogy 13 napnál rövidebb luteális fázis már hormon zavart, vagy sárgatest elégtelenséget jelent. Ez nem igaz. 11-16 napig teljesen normális.

Nekem mindig 12 nap. Ez normális, a kislányom is 12 napos luteális fázisos ciklusban fogant, ráadásul legelsõ probálkozós hónapban. Azért írtam ezt le, mert vannak itt olyanok, aki azt mondják, hogy 13 napnál rövidebb luteális fázis már hormon zavart, vagy sárgatest elégtelenséget jelent. Ez nem igaz. 11-16 napig teljesen normális.
Nekem a legtöbbször 16 napos, ritkán 15. Lényeg , hogy ne legyen benne nagy szórás.
Megerõsítve: 12-16 napig normális. Teherbeeséshez legoptimálisabb, ha ciklusonként azonos hosszúságú.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)

Missed ab után mennyi ideig normális ha vérezgetek? Vagyis inkább inkább ilyen nyákos valaminek mondanám, mint vérzésnek. ÉS mennyi idő, amíg a méh visszahúzódik az eredeti állapotába? Néha olyan nagyon görcsölök, de nem veszek be semmit.

Kedden volt a m?tét,és délután jöttem is haza.

Legjobb válasz: szia nekem már kétszer volt missed ab-om én 1 napig véreztem és utána két hétig volt még folyásom,de nekem nem fájt szerencsére semmim, a folyással felhívtam a dokit õ nem mondott rá semmit. szernintem nics gond veled nagyon sajnálom hogy most már te is a klubba tartozol

szia nekem már kétszer volt missed ab-om én 1 napig véreztem és utána két hétig volt még folyásom, de nekem nem fájt szerencsére semmim, a folyással felhívtam a dokit õ nem mondott rá semmit. szernintem nics gond veled nagyon sajnálom hogy most már te is a klubba tartozol
A kérdező hozzászólása: szerintetek, ha szednék egy kis e-vitamint az jó tenne a méhemnek?
Én egy hétig véreztem. A görcs természetes, hiszen húzódik vissza a méhed. Remélem Ergam cseppet kaptál, ha nem mindenképpen irass fel a dokiddal, ez segíti a méhösszehúzódást. Én azt hallottam minél tovább vérezgetsz annál jobbal tisztul a méhed. Nekem az orvos egyébként azt mondta a következõ mensi elmúlása után menjek kontrollra. Sajnálom ami történt!
A kérdező hozzászólása: kedves uccsó! Szerintem számít a kor, mert minél idõsebb vagy, annál "nagyobb" már a méhed.Én 7 hetes voltam. :( Én pl.kíváncsi vagyok mikor fogok menstruálni...a barnás izé pedig valószínûnak tartom, hogy csak tisztulás.legalábbis remélem.
Szia! Nekem meg hétfõn volt mûtétem:-( együtt érzek veled. Én is du hazajöhettem és aznap még elég erõssen véreztem. Azóta erõs barnás tisztulásom van, de ma kissé megvagyok ijedve mert mensi szerû vérzésem van és szúr a hasam alja elég erõsen... Remélem hogy ezek a görcsölések nem jelentenek nálunk bajt és tényleg csak a méhünk rendezõdik az eredeti állapotába. Én 11 hetesen veszitettem el nem tudom hogy a kor számít e hogy milyen gyorsan jövünk rendbe.
Szia. Én kb ugy egy hétig véreztem és vgy 4 hétig görcsölgettem, bár nekem oltam utána problémáim.Jobb ha viszamész egy kontrollra.Sajnálom ami veletek történt.Kitartés sikerülni fog nektek is ha mind a 2 en készen álltok az ujabb baba fogadására.
A kérdező hozzászólása: ketteske! szerinted tényleg indolokot lenne visszamenni a dokimhoz??általábann semmim nem fáj, csak néha pár perc görcs, és az sem napi szinten.AZt mondták, hogy ez azt jelenti, hogy húzódik vissza a méh az eredeti állapotába.vagy ????
Szia! Nekem kb 1 hétig volt vérzésem. De szerencsére nem görcsöltem. Nem kellene visszamenned a dokihoz? Nem hiszem hogy természetes lenne a görcsölés.
A kérdező hozzászólása: én is sajnálom :(, de mindig arra gondolok, hogy a természet tudja mit csinál.... Tudom, hogy sovány vigasz.Nagyon akartuk volna a babát
A kérdező hozzászólása: Szia uccsó válaszoló. Hát én nem kaptam semmit.Bízom az orvosomban.Az egyik legjobb doki a környéken.csak azt mondták pihenjek sokat. A köv.mensi után nekem is kell mennem kontrollra.Remélem minden rendben lesz

Normális-e, s ha igen, mennyi ideig normális 6 hetesen barnázni?

Már 5 napja tart, nem túl sok mennyiség? világos barna folydogálás.

Legjobb válasz: Azt gondolom, hogy az semeddig sem normális, ha barnázol. Kivéve, ha orvos mondta, hogy nincs baj. Azért én a helyedben elmennék egy orvoshoz, mert a barnázás nem feltétlenül jelent rosszat, de valami oka azért van és nem árt utána nézni. Én legutóbb egy napig barnáztam, elmentem a dokihoz és már nem élt a babám. Minden görcs és vérzés nélkül.

Azt gondolom, hogy az semeddig sem normális, ha barnázol. Kivéve, ha orvos mondta, hogy nincs baj. Azért én a helyedben elmennék egy orvoshoz, mert a barnázás nem feltétlenül jelent rosszat, de valami oka azért van és nem árt utána nézni. Én legutóbb egy napig barnáztam, elmentem a dokihoz és már nem élt a babám. Minden görcs és vérzés nélkül.
Egyetértek az elõttem szólóval, azonnal menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyásznál pénteken reggel voltam, megvizsgált, UH-n is megnézett, s azt mondta, minden rendben, és ez azután kezdõdött. Ha holnapig nem múlik el, újra elmegyek.
Ha teheted, addig is feküdj, csak szükség esetén járkálj, mert ilyenkor az ágynyugalom a legjobb.
Szia! Ne várj holnapig, én is barnáztam, vérezgettem többször is, és annak köszönhetõ, hogy nincs semmi baj, hogy minden alkalommal azonnal mentem orvoshoz, ha nem a sajátomhoz, akkor ügyeletre. Lehet, hogy szükséged van gyógyszerre, szerintem menj el még ma.
Több oka lehet a barnázásnak. Egész veszélytelentõl a veszélyt jelzõig, úgyhogy én is orvoshoz küldenélek leginkább. Nálam is volt ilyen, haematómát (vérömleny) talált a doki, és azt mondta, hogy nagyon pici és nincsen rossz helyen sem, tehát nem fog gondot okozni. Így én is megnyugodhattam. De barnázás akkor is lehet, ha nincsen elég magasan a hormonszinted, s akkor a doki szokott gyógyszert felírni. Mindenképp érdemes a véleményét kikérni.
Tényleg menj el dokihoz. Azonban a kórházban volt egy nõ, aki a 11. héten még barnázott. Ágynyugalomra ítélték, de azt mondták, minden rendben lesz. nem kell nagyon megijedni, de inkább egy orvos nyugtasson meg, mint mi itt.

Mennyi idos koraig jo egy babat kezben elaltatni? Meddig nem elkenyeztetes ez? Es mennyi ido normalis mire elalszik a baba ha minden ok?

Legjobb válasz: Nem jó ke´zben altatni,mert ha nagyon megszokja,még 2-3 évesen is így altathatod.Ha kézben van,ilyen kicsi korban nem kényeztetés.A szomszédomak mindíg ke´zben volt a baba,mára a gyerek 1 éves,nem hajlandó a babakocsiban ülni,üvölt.Az anyja kézben viszi,a kocsit meg tolja.Itthon is folyton kézben volt idáig,mert most már mászik. nekem is a lányom sokat van kézben,de nem altatom így.

Nem jó ke´zben altatni, mert ha nagyon megszokja, még 2-3 évesen is így altathatod.Ha kézben van, ilyen kicsi korban nem kényeztetés.A szomszédomak mindíg ke´zben volt a baba, mára a gyerek 1 éves, nem hajlandó a babakocsiban ülni, üvölt.Az anyja kézben viszi, a kocsit meg tolja.Itthon is folyton kézben volt idáig, mert most már mászik. nekem is a lányom sokat van kézben, de nem altatom így.
Az lemaradt, hogy a lányom ha fáradt, 10-15 perc e´s alszik.5, 5 hónapos.1-2 hónapos korában volt hogy ke´zben kellett altatni, mert hasfa´jós volt, és sokat sírt.Ez szerrencse´re elmúlt, ma´r "csak"összerakjuk a fejünket, és alszik.
Nekem ez a kézben altatás fura dolog.Szerintem ez szokás kérdése . Nekem sose aludtak kézben a gyerekeim (de mégis ha sétáltunk és elaludtak, volt hogy apa nyakában :) ). Meg volt a napirendünk , szopi után betettem a kiságyba elköszöntem tõle és elaludt .Persze ez nem ment mindig ilyen simán! De nem döncöltem , nem sétáltam fel-alá, csak betettem az ágyába.Mellettünk akkor szokott aludni baba(vagy gyerek)ha beteg, vagy annyira fáradt voltam hogy szoptatás közben elaldtam.
Én is ugy szoktatam hogy egyedül aludjon el. az elsö hetekben a mi szobánkban volt a kiságya azután a saját szobájában alszik el egyedül. persze saját lámpával és zenedobozzal. mostanra 1, 1/2 éves ö kapcsolja be mint a kettöt egyedül. es nem is szeret velünk aludni mert a saját ágyát szokta meg. az idõ meg mindenkinél más ha nem éhes meg nincs bekakilva meg nem fáj semmije akkor lehet hogy csak nem álmos. majd megszokja hogy mikor kell aludni. nállunk ez 4 honap után beált de vannak akinél 3 nap után elalszik a baba.
Én egészen 5 nappal ezelõttig kézben altattam a lányomat, õ most 5 hónapos, és 8 kiló. Szóval egy kicsit kezdtem fáradni, és elhatároztam, hogy most, vagy soha, megtanítom aludni. Azt a módszert választottam, hogy nem hagyom sírni, hanem kiveszem, és megnyugtatom, ha már nagyon sír, majd visszateszem az ágyába. Annyiszor veszem ki ahányszor csak kell. Az elsõ nap egy picit nehéz volt, de a második nap már jóval könnyebb - most pedig 5 perc alatt elalszik! Beteszem az ágyba, simogatom, beszélek hozzá, csitítgatom halkan, és szépen elalszik.
Nekem még csak 4 hetes lesz a kislányom, de a cicin elalszik, felveszem böfizni, és a vállamon alszik megint. És így teszem le a kiságyba. Igaz, van , hogy felsírja magát, eddig mindig felvettem ilyenkor, megint elaltattam a vállamon, és úgy tettem vissza. VAn hogy 4-5 alkalommal is így kellett. De most már kezdek rászokni, hogy nem veszem fel , csak emgsimogatom, bezsélek hozzá, és elalszik magától pár perc nyügi után. Persze van, hogy nem, és egyre keservesebben sír, ilyenkr felveszem. Sokszor csak pátyolgatásra vágynak. Ha álmos, hamar elalszik, de van, hogy ébren akar maradni. Ha nem álmos, akkor nehéz vele, akkor nyûgösködni fog, de elbb utóbb akkor is elalszik.
Szia. Az én lányom is sokáig kézben aludt el. Már elmult jóval 1 éves és õ kezdte azt hogy ne fogjam õ saját maga lefeküdt igaz a mi ágyunkra és ott aludt el. Szerintem ez mindenkinek más. Csináld ugy ahogy jónak látod szerintem. Vagy ha már nem kényelmes vagy nehéz akkor már ne altasd kézbe. Lehet hogy õ is igényelné hogy ne kézben aludjon. Ugyis olyan rövid a babázós idõ olyan hamar elmegy ki kell használni míg lehet õket szeretgetni. Ez az én véleményem.
igazad van utolsó válaszoló:-))))))
Én is egyetértek az utolsó elõtti válaszolóval!!! Úgy csináld, ahogy nektek jó! Az enyém is rajtam alszik el és annyira jó érzés, de sajnos nem tart sokáig. Felnõnek. :)

Mennyi ideig normális szakítás után keseregni? És mikor kell orvoshoz menni a problémával?

Durva szakításom volt januárban, elõtte lelkiterror, stb. ment. Zaklatott a srác utána, kicsinált teljesen idegileg.

Legjobb válasz: Azert sirsz mert szereted vagy mert tortent egy vagy tobb olyan rossz dolog ami megmaradt benned? Ha az utobbi akkor az ilyen traumaknal tudnak segiteni a dokik, es nem normalis szerintem. Ha az elobbi akkor az ismerekedes jot tenne.

Azert sirsz mert szereted vagy mert tortent egy vagy tobb olyan rossz dolog ami megmaradt benned? Ha az utobbi akkor az ilyen traumaknal tudnak segiteni a dokik, es nem normalis szerintem. Ha az elobbi akkor az ismerekedes jot tenne.
A kérdező hozzászólása: utolsó: nem ez van, munka, barátok, család, lakótárssal hülyülés, stb. írom is, hogy ezzel nincs probléma.:) nem ismerkedem még, teljesen felesleges, próbáltam már, de köszönöm a tanácsot ismét:)
hát elég unalmas lesz. munka-otthon-fekvés-munka-otthon-fekvés.... nem megoldás. Én is egyedül vagyok tudom milyen rossz. Legalább ismerkedj.
En is igy erzek most, de elvileg lesz jobb, csak adj magadnak idot.
A kérdező hozzászólása: 11: ha új kapcsolatba kezdenék, átverném az illetõt, mivel nem tudnék beleszeretni még senkibe, és undorodom mindentõl, ami a szerelemmel-szexszel kapcsolatos, a bizalmam teljesen elveszett magamban meg mindenben.:) Szóval elég nagy átverés lenne szegénynek a "kapcsolatunk".
Atverni? Miért vernel at barkit is?
A kérdező hozzászólása: 9-es: ez szép, aranyos gondolat, de akkor mi a válasz a kérdésemre? nem fogok új kapcsolatba kezdeni, ez 100%-ban kizárt, nem szeretnék senkit átverni.:)
A kérdező hozzászólása: 8: nekem is vehetnél egy jegyet CA-ba 30-ért:) de legyen inkább 300 és egy hónapra mentünk, a szállásokat, belföldi repjegyeket még számold hozzá:) de köszönöm, felvidított ez a poén.
ez az élet próbája. Azt kívánom találd meg a boldogságot valaki mással aki elfeledteti veled a rosszat. Ezt tanácsolom inkább. Most magadba vagy roskadva, mert rossz volt miatta. Ne engedd, hogy õ nyerjen. Ha lecsúszol fel kell állni. Legyen tartásod!
mi volt 500ezred az utban amikor repulojegy 30e forint. :D
A kérdező hozzászólása: orvos alatt pszichiáterre gondoltam, esetleg valami kedélyjavítót felírna, vagy pszichológusra, ha a bölcsész segítség is elég, bár abban nem hiszek annyira.
A kérdező hozzászólása: elsõnek: Nem azért, mert szeretem. Kb. hetente érzem még kicsit a hiányát. Hanem azok miatt, amiket tett velem, ellenem, ahogy bánt velem, amiket át kellett vele élnem (csak egy laza példával élve, külföldön dolgozott, mentem volna hozzá (alsóhangon 500 ezrem benne volt az útban) és 3 nappal elõtte lemondta, mert "már nem érez úgy" és ez még nem a legdurvább eset, a zaklatások durvábbak voltak, a fenyegetések is). Most úgy érzem, hogy nem tudom feldolgozni még, de nem tudom, mennyi idõt kell adni magamnak, sosem éltem még át ilyen szörnyû dolgokat, eddig egy aranykalitkában éltem tulajdonképpen. És most félek, hogy ilyen a világ. Azt elfogadom, ha nem lesz többé kapcsolatom, mert nem vagyok rá már képes, de az rossz, hogy néha az utcán ökölbe szorul a kezem és bekönnyezem, ha feljön egy-egy emlék. (pedig dolgozom+eljárogatok, nem ezzel van a gond)
Nekem is kelleni fog valamilyen segítség.. Elobb megprobalom egy pszichologussal.
Aranyos vagy, de orvos? túldramatizálod! Idõveszteség volt az elõzõ kapcsolatod, de tudod milyen volt a rossz, már csak az ellentétét kell megtalálnod. Optimistán állj hozzá. Mosolyogj, felejts, tanulj, ismerkedj.
Akkor fordulj segítséghez, ha érzed, egyedül nem tudod feldolgozni.
ha gondolod írj, hasonló helyzet L

Mennyi ideig normális, hogy vérzek a fog. Gátlótól?

A mensim első napján vettem be,általában 4-5 nap alatt lecseng a dolog,de most 9.napja vérzek,nem csak barnázok,hanem úgy rendesen. 1 éve szültem,most váltottam gyógyszert (azaliaról jangeera),talán ez a baj? Terhesség előtt is jangeet szedtem és soha nem volt vele ilyesféle problémám.

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt, amikor elkezdtem szedni (Mirabella). Mensi elsõ napján kezdtem, és utána vagy még 10-12 napig vérezgettem, barnáztam (általában 4-5 nap alatt lecseng). Második hónapban már beállt, 2-3 napig tartott, úgyhogy szerintem ez normális az elsõ hónapban.

Nekem ugyanez volt, amikor elkezdtem szedni (Mirabella). Mensi elsõ napján kezdtem, és utána vagy még 10-12 napig vérezgettem, barnáztam (általában 4-5 nap alatt lecseng). Második hónapban már beállt, 2-3 napig tartott, úgyhogy szerintem ez normális az elsõ hónapban.

Mennyi ideig normális, hogy nem kakil a babó?

kezdő anyuka vagyok, 6 napos a babám, és már 2 napja nem kakilt...Kicsit aggódom, mennyi az amennyi normális? Mikor kell orvoshoz fordulni? jahh egyébként félig anyatejes, félig tápszeres.

Legjobb válasz: 3-4 nap normális. De hivd fel nyugodtan a védõnõdet, õ megmondja neked:)

3-4 nap normális. De hivd fel nyugodtan a védõnõdet, õ megmondja neked:)
Nekünk az mondta a doki, hogy 10 nap normális anyatejes babánál. Volt, hogy 6-7 naponta kakilt az elején. De azért kérdezz rá te is, fõleg, hogy félig tápszeres.
Nálunk 12 nap volt a rekord, de akkor még teljesen anyatejes volt. Doktornõ szerint normális. Mikor már tápszeres pótlást kapott, akkor beállt a 2-3 napra, majd mikor teljesen tápszers lett, akkor minden nap legalább 1x volt kaki.

Tömés után mennyi ideig normális ha fáj kicsit a fogam vagy érzékeny?

Azt mondták ha pár napon belül nagyon fáj vagy bedagad gyökér kezelni kell. remélem nem kerül rá sor.

Legjobb válasz: Ha csak kicsit fáj pár napig, az normális, fõleg ha nagy volt a lyuk, de ha erõs fájdalmaid vannak, akkor menj vissza.

Ha csak kicsit fáj pár napig, az normális, fõleg ha nagy volt a lyuk, de ha erõs fájdalmaid vannak, akkor menj vissza.
Nekem még soha nem fájt utána, érzékeny szokott lenni, az úgy kb. 3 napig is eltart. De ha baj lenne vele, akkor az nem kicsit fájna, szóval ne aggódj.
Nekem tömés után agybahatoló, villámló érzés volt amikor gyökérkezelni kellett.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. olyan tompán alig fáj, csak még egy kis érzéstelenítõ is van bennem de remélem nem lesz gond vele. igen sajna elég nagy volt a lyuk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!