Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig magam a (159 db)

több hónapig muszáj mert különben a varrat elszakad
nekem egy elég nagy volt, túl sokáig vártam vele.. így kb 8 hét volt, mire bármit csinálhattam, persze fokozatosan.
Mibõl állt a mûtét?

Szerintetek mennyi ideig tartják a kórházban az inkubátorban elhelyezett, magára hagyott babákat?

Most olvastam a Baon-on,hogy egy kisfiút hagytak Tatabányán életmentő inkubátorban. Ugye erről a Tv és a sajtó beszámol mindig,de azt sosem mondják,hogy végre örökbe fogadta-e őket valaki. Meddig viseli gondjukat a kórház, és mikor viszik árvaházba? Egyszerűen csak kíváncsi vagyok...

Legjobb válasz: nem viszik árvaházba! :) barátnõm is inkubátoros babát kapott :) kb. 2 hetes korában vihették haza, de örökbe fogadni nagyon sokára tudták, nem is tudom pontosan mennyi idõs volt, talán 1,5-2 éves. mondjuk ez a lényegen nem változtatott :)

nem viszik árvaházba! :) barátnõm is inkubátoros babát kapott :) kb. 2 hetes korában vihették haza, de örökbe fogadni nagyon sokára tudták, nem is tudom pontosan mennyi idõs volt, talán 1, 5-2 éves. mondjuk ez a lényegen nem változtatott :)
De sajnos a legtöbbet viszik. :( Két hét megfigyelés után.
Amikor a kislányomat 10 hetesen megmûtötték, a kh-ban a gyereksebészten volt egy rácsos ágyscka, amiben egy 3 hós kisfiú lakott. Õt "ottfelejtette" az anyja a szülészeten, de lemondónyilatkozatot nem írt, hamis adatokkal szült, folyt a nyomozás a személyazonosságát illetõen. A kicsit meg egyszerûen nem akarta kiadni a kh egyik csecsemõotthonnak sem, ilyen-olyan kamuindokora hivatkozva húzni akarták ameddig csak lehet, mert szegényt úgyse lehet örökbeadni itt meg szerintük legalább több szeretgetést kap. Ezt a fõnõvér mesélte nekem. Tündéri aranyos kis manó volt egyébként.

Szülés után mennyi ideig "kell" leadni a felszedett kilókat, újra elkezdeni foglalkozni magával a nőnek? Mennyi ideig kell a férfinak türelmesnek lennie ilyen téren?

Legjobb válasz: egy év a teljes visszaalakulás, hacsak nem történt maradandó kár, pl. hasizmok szétcsúszása vagy egyéb probléma. A foglalkozáson mit értesz? Legyen tiszta, fürödjön, mosson hajat, fogat. Ezt már a kórházban is szokták. Ha meg a férj extra csinos feleséget akar, akkor vállalja be a babát és küldje anyukát fodrászhoz, kozmetikushoz, addig is pihen.

egy év a teljes visszaalakulás, hacsak nem történt maradandó kár, pl. hasizmok szétcsúszása vagy egyéb probléma. A foglalkozáson mit értesz? Legyen tiszta, fürödjön, mosson hajat, fogat. Ezt már a kórházban is szokták. Ha meg a férj extra csinos feleséget akar, akkor vállalja be a babát és küldje anyukát fodrászhoz, kozmetikushoz, addig is pihen.
Én még nem szültem, de a tesóm igen. Nem sokat hizott jógázott terhesen csak a hasa meg a feneke lett nagyobb, szülés elött ment fodrászhoz is. Ápolt és bár maradt egy kis hasa csinos volt. Nem kellett fél év sem pont olyan csini lett mint szülés elött, sõt még jobb a mellei miatt:) Lehet hogy genetika, remélem én is ilyen leszek.
Szerintem foglalkoznia folyamatosan kell, már amennyire futja az idejébõl, energiájából. Nem arra gondolok, hogy szülés utáni napon, miniruhában, tökéletes frizurával és sminkben, magassarkúban kell lenni, de legyen igényes. Azért az sem mindegy mennyit hízott, mert nem ugyanannyi idõ leadni 10 kilót meg 30 kilót. Néhány pasi elvárja, hogy rögtön fogyjon le, de azok meg hülyék szerintem!
Szerintem a nõnek azonnal el kell kezdenie foglalkozni magával ésszerû keretek között, mert minél tovább elhagyja magát, annál nehezebb lesz visszatérni a rendes kerékvágásba. Ezért cserébe a pasi meg legyen türelmes. Ha látja, hogy a felesége igyekszik újra csinos lenni, akkor támogassa és ne olyanokat vágjon hozzá, hogy 5 kilót semmi sem volt leadni és meg sem látszik eredmény.
Ujra elkezdeni foglalkozni magával? Szülés utáni napon! Türelmesnek lenni? Ha kell, egy évig.
Elég nagy baj van ott, ahol ezek bármelyike "kellés" kérdése...
Jó kérdés. Attól függ, mik a férj elvárásai, hány kilót szedett fel, mennyit segít a gyerekkel a férj (vagy akármilyen rokon), a férj mennyire ad magára. 1-2 év sztem reális, hacsak nem szükséges plasztikai beavatkozás (pl. nagyon megereszkedett bõr). Azért az anyukának is hozzá kell szoknia a helyzethez, az új idõbeosztáshoz, arról nem is beszélve, hogy a szülés milyen folyamatokat tud elindítani vkinek a szervezetében (pl. hajhullás, hasonlók...), de pl. a gyerek is szívesen ccsimpaszkodik bele anyu hajába, és tépni is szereti. Azt nem lehet elvárni sztem, hogy egy éven belül ugyanolyan legyen anyuci, mint elõtte, fõleg, ha nagyon testhez simuló cuccokat hordott, hetente járt fodrászhoz-kozmetikushoz, és sokat sminkelt. Persze, a szülés napjától kezdve vagy pár héten belül érdemes elkezdeni mozogni, figyelni az étkezésre, az meg alap, hogy rendesen mossa a haját, dezodoráljon, fésülködjön, mossa a fogát.
Meg lehet kérdezni, hogy a férj mit tesz saját magáért, mennyire foglalkozik a testével?
1 hét türelmi idõ, utána lapát......
Mit nézzek, azt a vásatag hernyót? Perpill. nincsen mikroszkópom itthon, hogy láthatóvá váljon... Anyucinak mutogassad otthon! Hátha õ beveszi. Én az egész hülye, nagyképû maszlagodat sem, az biztos. Na pá!
28/29 én nem töröltettem semmit. A virtus is kicsi meg a kukacom is? Akkor nézzed még mert nem jól látod :) :) Jó mozizást! De be is veheted!
"A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül. Nagyszülõk távol, senkire nem lehet hagyni a gyereket." Akkor viszont apuka ne nagyon panaszkodhat, örüljön, ha anyuka ellátja a háztartást és a gyereket. Persze, lehet sétálgatni a gyerekkel, de attól nem mennek le a kilók, fõleg ha anyuka szoptat. Akinek igényei vannak a másikkal szemben, az segítse is: vagy vállalja át a gyereket, vagy biztosítson spéci babakocsit anyukának, amivel lehet futni járni.
Te töröltetted az én hozzászólásomat, én kérdeztem, hogy kicsi-e a kukacod, ha ekkora a szád. De válaszolni azt nem mertél... Helyette töröltettél. Úgy látom, nem csak a szerszám kicsi, de a virtus is.
Egy adonisz, fõnyeremény 30-as dákóval? :D
Nem középkorú, nem egyedülálló, nem szûz, és nem kisf..szú. Csak leírtam a véleményemet amit biztos töröltetett már a sok húsos anyuka azóta. :)
Közben törölték kisf..szú barátunk válaszait. Pedig üde színfolt volt, miként is vélekedik egy középkorú, egyedülálló (esetleg még szûz is ;) ) férfi (?) a témáról :)
Jobb is, legalább nem lesz velem megcsalva a férjed. (ha akarnálak egyáltalán) :)
21 vagyok. Ezért írtam, hogy nekem szerencsém volt, nem rajtam múlott, hogy vékony maradtam. De ha nem így lett volna, se lett volna egy szava se a férjemnek. Terhesen is imádott. 22-es - Mit kompenzálsz így? Kicsi a himbilimbi? Vagy csak gyorstüzelõ vagy? :D Megjegyzem, baromi jó nõ vagyok, 3 gyerek után is, és szóba nem állnék egy ilyen kis pöccsel, mint te.
Negyedik válaszoló vagyok. Igen valóban nem a férfi szült, úgyhogy pontosan ezért fogja is be és ne vergõdjön! értem én, hogy az itt válaszolók többsége szuperanyuka, és már egy hónappal a szülés után bomba formában voltak, de azért nem mindenki egyforma! Szerintem abba sem kell belehalni, ha a nõn a szülés után rajta marad pár kiló. És akkor mi van? Sok embernek (férfinak) szülni sem kell ahhoz, hogy hízzon. Más ilyen kérdéseknél mindig õrjöngenek a válaszolók, ha valaki azt írja, hogy nem kívánja úgy a párját plusz tíz kilóval, merthogy akkor nem is szereti igazán, stb... Akkor a szülés miért kivétel? Miért kellene egy nõnek szülés után úgy kinézni mint elõtte? És fõleg, miért kellene többet tennie magáért mint amennyit a férfi tesz, ha az még csak segítséget sem nyújt ebben?
9 hónap alatt mentek fel a kilók. Ennyi idõ kellhet ahhoz is, hogy lemenjenek. Diétázni, odafigyelni nem mindenki tud a szoptatós idõszak alatt. A legtöbb anyának kell szénhidrátot fogyasztania, hogy rendesen termelõdjön teje. Tornázni sem mindenki tud, sokaknak csökken a tejmennyiség, vagy megváltozik a tej íze, és nem ízlik a gyereknek. Ezen okok miatt én azt gondolom, hogy a szoptatós idõszak végéig legyen türelmes a férfi. Utána már jobban tud a nõ magával foglalkozni, csak a saját testéért felelõs a teste, a gyerek fejlõdéséért nem. Emellett a nõ lehet ápolt és igényes, ehhez nem kell odafigyelés. Én mindig normálisan felöltözöm, tehát pl melegítõben még az életben nem mentem utcára. Ok, hogy a 3 gyerek mellett ritkán hordok magas sarkút, de nem csak abban csinos az ember :) Sok múlik a genetikán is. Nekem szerencsém van, 3 gyerek sem hagyott nyomot. De ez tényleg csak mázli, mert pl ahhoz, hogy tudjak szoptatni, legyen elég tejem, nagyon sokat kellett ennem. De nem híztam el. És a lényeg, ha a férjemnek elvárásai lennének, és nem tetszenék neki terhesen, pár plusz kilóval, kialvatlanul, lazább öltözetben... Szerintem nem lenne akkor a férjem. Tetszem neki úgy ahogy vagyok. Elvárásaim csak magammal szemben vannak/lehetnek, mástól nem tûröm el.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyilván a nõ maga miatt is szeretne csinos meg vékony lenni. De azért 10-15 kg-t nem lehet egyik napról a másikra ledobni (nem is annyi idõ alatt ment fel ugye). Õ mondjuk csak 2-3 hónappal szülés után állna neki az aktív diétának és sportnak, nem 6 héttel szülés után rögtön.
4-es, nem a férfi szül...én szültem, amint rendesen tudtam mozogni, jobban foglalkoztam magammal, nem hagytam el magam.
A férfi elvárásai... ajj ez már rosszul kezdõdik. Türelmesnek lenni? Mi van? A pasi karban tartja magát, ösztönzi a nõt, hogy tegyen magáért, bókol neki, mutatja, hogy szereti? Ha csak elvár, akkor rosszat tesz. Engem nem motivál a férjem, nem is reklamál, hogy nézek ki, abszolút türelmes. De jól esne, ha néha ki is mutatná, hogy így is jó vagyok, szépnek talál stb. Most egy éves a kicsi, és én rohadtul nem érzem magam sem nõnek, sem emberformának a mai napig sem. Úgyhogy rájöttem arra, amit csak javasolni tudok, akkor kell tenni magadért, amikor te akarsz, és annyit, amennyit te akarsz.
Elvileg az az egészséges, és normális, és ideális, ha ugyanannyi idõ alatt, mint amennyi idõ alatt felment... Elvileg a méh ugyanannyi idõ alatt nyeri vissza teljesen a régi méretét, és ugyanannyi idõ alatt regenerálódik, mint amennyi idõ alatt megnõtt. Ez 9 hónap... Természetesen a súly, ha tényleg nem ment fel sok, akkor hamarabb lemegy, fõleg, ha figyel az ember, de szoptatás mellett nem szabad fogyózni, drasztikus diétázni, de igenis oda KELL figyelni mit eszik az ember... Fglalkozni magával azonnal kell a nõnek, persze nem arról van szó, hogy 1 hét után hasprés...:D Szerintem maximum 2 év, de ez már sok, de tovább nem, ha támogatja, segíti a párját akkor kevesebb (magyarul vállalja a gyereket amíg a nõ edz, tornázik, jógázik...stb)
A kérdező hozzászólása: A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül. Nagyszülõk távol, senkire nem lehet hagyni a gyereket.
Akkor otthon is lehet tornázni meg sokat sétálni a kicsivel, az is mozgás.
Akkor nem is értem, mi a kérdés: babysitter vagy az otthoni torna (ami azért nem olyan hatékony, mint az edzõterem, vagy az aerobic óra, de a semminél sokkal jobb). A babysitternél még az ár miat tmegértem, ha húzódzkodik valaki, de aki már az otthoni tornára is húzza a száját, meg kifogásokat keres, azt nem tudom sajnálni...
"A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül." Nem tud vagy nem akar? Inkább az utóbbi. Õk szokták a munkát kifogásként használni. Az, aki szereti a gyerekét, örömmel szalad haza és "veszi át a feladatot" a nejétõl, mert nem kötelességnek érzi, hanem örömnek. Csak tudnám, hogy ilyen kapcsolatba miért szülsz?
De amúgy ez mi, hogy meddig kell türelmesnek lennie a férfinak? Nem azért, mert nyilván én se akarok egy bálna maradni...Már most kényes vagyok a testsúlyomra, pedig még nem szültem. De most akkor ez hogy néz ki? Szülök, pasim kitalál egy idõpontot, hogy addigra így meg úgy nézzek ki. És ha nem sikerül? Akkor így jártam, hagyjon el?:D Ahh, utálom az egész témát... Mi nõk mindig stresszeljünk, hogy vajon tetszünk-e még a párunknak, meg jaj, fogynom kéne, mert elhagy, de bezzeg a pasiknak a sörhas az csak a "korral jár", meg megférfiasít. Ezt több pasitól is hallottam, többek közt a sajátomtól is, bár remélem azért õ viccelt.


Mennyi időbe tellik a magán vállalkozói igazolvány kiváltása?

Erkölcsi kérését?l kezdve az igazolvány kézhezvételéig. Tudom, hogy hivatalosan erkölcsi 30 napon bellül + v.ig. is 30 napon bellül, de életszer?en mire számíthatok?

Legjobb válasz: Nekem három nap alatt jött meg az erkölcsi, az igazolványra meg egy hetet vártam.

Nekem három nap alatt jött meg az erkölcsi, az igazolványra meg egy hetet vártam.

Hogyan és mennyi idővel találtál a válás után párt magadnak kisgyerekkel?

Legjobb válasz: Nem kerestem, 16 év után lett elõször párom, mikor már a gyerekeim felnõttek és kirepültek otthonról.

Nem kerestem, 16 év után lett elõször párom, mikor már a gyerekeim felnõttek és kirepültek otthonról.
Igaz nem az én sztorim, unokatesómmal történt. Válás után kisgyerekkel pár év alatt lett élettársa, mai napig együtt vannak. POntosan nem is tudom hény év volt... kb 3-4
Kisfiam 2 éves volt, mikor 7 év után elváltunk. 3 év múlva már együtt éltünk a mostani férjemmel, azóta is együtt vagyunk, 12 éve:)

Mennyi ideig tartana a szálkásítás, ha teljes mértékben rászánom magam? Heti 3-4 kocogás+megfelelő étrend.3 éve edzek, elértem a megfelelő nagyságot, de van némi zsír.

Legjobb válasz: hülye a kérdés de annyit tudok mondani hogy heti 1kiló mínuszra számíthatsz ami késõbb majd csökken.

hülye a kérdés de annyit tudok mondani hogy heti 1kiló mínuszra számíthatsz ami késõbb majd csökken.

Vagdostam magamat! Mennyi idő amíg a karcolások elmulnak?

Legjobb válasz: Soha nem múlnak el, a heg örökké ott marad, ráadásul a heg fehér marad és nagyon feltûnõ egy lebarnult bõrön, jobb ha abbahagyod ezt a butaságot.

Soha nem múlnak el, a heg örökké ott marad, ráadásul a heg fehér marad és nagyon feltûnõ egy lebarnult bõrön, jobb ha abbahagyod ezt a butaságot.
A kérdező hozzászólása: Abbahagytam, utolsó volt, rájöttem h hülyeség, de ha ugy bernulok le h a hegel ottvanak, azok fehérek maradnak?? Am sztem nem vágtam meg annyira hogy megmaradjon.
Maga a pörk egy hét alatt múlik, de a hegvonal az megmarad, igaz a farcolás mélységétõl is függ.
Attól függ hol, és ott milyen a bõröd. Nekem a karomon mai napig ott van egy 3 évvel ezelõtti találkozás nyoma a csipkebokorral, és az ujjomon is egy véletlen késsel elvágás, hófehéren virít.
Krém - Contractubex. Segít a hegszöveteket szebbé tenni. Recept nélkül kapható. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/contractube..
A kérdező hozzászólása: A combomon csináltam és kb olyan mint egy átlagos "macskakarmolás" nem túl mély..
Lehet, hogy elmúlik...de lehet, hogy nem. Nekem egy se múlt el. Pedig nekem rengeteg van, a lábamon, a karomon, csuklómon... Jobban jársz, ha nem csinálod.
Hiába barnulsz le, a heg fehér marad, nekem az összes hegem ilyen fehér, bár nem vagdosás, csak apróbb balesetek.

Sos! Vérfertőzésnél mennyi idő, míg a szívhez ér a "csík", vagyis maga a fertőzés?

Ugy hallottam 7 perc alatt, és ha a szívet eléri, akkor vége.(?) Minap ráfröccsent az alkaromra a forró olaj,másnap a hólyag kidurrant, mára meg nagyon piros körülötte, s?t, egyre jobban terjeszkedik. Mit csináljak? A seb kb. 1 cm, körülötte a piros pedig 6 cm már. Félek, hogy elfert?z?dik, orvos meg 10 km-re van legközelebb. Egyébként volt már nekem ilyen eset, már vagy 10 évvel ezel?tt, és elég gyorsan ment fel a csík a bal karomon. Mikor beértünk az ügyeletre, már a hajlat felett volt, kaptam tetanuszt. De ugye az már régen volt, most nem tudom mi a helyzet, a piros egyre nagyobb a karomon...

Legjobb válasz: A vérfertõzés és a vérmérgezés nagyon nem ugyanaz. Az égés körüli terület,pedig nem csík.és nem is lesz.

A vérfertõzés és a vérmérgezés nagyon nem ugyanaz. Az égés körüli terület, pedig nem csík.és nem is lesz.
Hogy Te nem kaptál tetanuszt égésre, az biztos. És hogy csík se indult sehova, az is. De tudod mit?? Legyen igazad, kaptál, mert csíkod volt. Plurimum mali credulitas facit
A kérdező hozzászólása: 21:58-as válaszolónak: Te vmit nagyon félreértettél. Nem erre voltam kíváncsi, amit linkeltél, és nem is arra lettem volna kíváncsi, hogy a tetanusztól milyen izomgörcs léphet fel. Semmi köze az én esetemnek. Ugyanis ma reggel be kellett menni az orvoshoz, mert bizony ment felfele az a bizonyos csík a karomon, ami vérmérgezés, vagyis ELFERTÕZÕDÖTT a sebem, így azonnal tetanuszt kaptam, mint ellenszer. Hiába vigyáztam, nehogy ELFERTÕZÕDJÖN az ÉGETT seb, de egyre pirosabb lett körülötte, így menni kellett. Szóval remélem most már érhetõ voltam, mert aki válaszolt, kicsit nagyon elértette, mit is kérdeztem...De megoldódott. Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, köszönöm.
Azt láttuk, hogy nem vérmérgezést írtál, hanem vérfertõzést. Azért írtuk, hogy nem jól írtad. A VÉRMÉRGEZÉS az, amire te gondolsz. A vérfertõzés meg az, amikor valamelyik közeli rokonoddal hálsz. A leírtak alapján nincs vérmérgezésed.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy nincs autó. Legfeljebb ha gáz lesz, ügyeletes orvost hívok...
A kérdező hozzászólása: Nem vérmérgezést írtam, hanem fertõzést. Amúgy meg az égési seb is elfertõzõdhet... Szerencsére nem megy még csík, és remélem nem is fog, mert akkor nem kérdeznék itt. Tetanusz meg nem ártana. De meglátom, hogy holnap milyen lesz. Mindenesetre nagyon csúnya a sebem, és egyre pirosabb. Lehet a lappangási idõ...
10 km kocsival kb. 8 perc. Ha megmutatod az ügyeletes orvosnak, ellátja a karodat, ad szurit is ha indokoltnak tartja, és akkor te is és családod is megnyugodtok.
az elsõ mindenre válaszolt, amire e kérdés alapján válaszolni kellett
Egyrészt nem 7 perc, hanem több óra. Másrészt: Az elõzõ jól írta, az vérmérgezés. Ahhoz az kell, hogy egy sérüléstõl a véráramba kerüljön valami szennyezõ, fertõzõ anyag. Pl. rozsdás szögrõl fertõzés. Az olaj miatti égési sérülés "csak" fájdalmas, de nem került semmi a véráramba. A piros rész gyulladás, kis fertõzés van a dologban, de nem vérmérgezés. Itt olvashatsz róla: http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Verm.. http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/betegseg-es-tunet/verme..
A kérdező hozzászólása: Oké. Rendben. Nem vagyok hajlandó vitatkozni Veletek. De! Ma délelõtt kaptam egy tetanuszt, mert végül, sajnos elfertõzõdött a seb, amit 3 napja égettem meg a karomon, forró olajjal. Napról-napra pirosabb lett, és mára bizony ment a csík a karomon felfele. Így elmentünk a dokihoz, megnézte, kitisztította, és beadott a karomba egy tetanusz oltást, az esetleges halál megelõzésére. Továbbiakban: No Comment.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!